0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #100 -: Септември 04, 2015, 00:23:59 am »

Кали, това ме подсети за моята приятелка и комшийка от Индия, дето искат бебе, ама гледат на кекса като на "мръсна" работа и не го правят...

Та, като си купувах мурсалския чай от индийския магазин и взимам 3 пакета и тя ме пита защо. И аз, за да не и обяснявам с подробности и викам "помага за бебеправенето". Тя мисли-мисли и не си взе. На другия ден идва и вика: - говорих с мъжа ми за тоя чай и ако може да ми дадеш единия пакет...

После разказвам на моя мъж и той вика: - ама, каза ли и, че само с чай НЕ става, трябва и кекс  :lol:


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Като за лека нощ се посмях с глас.
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #101 -: Септември 04, 2015, 00:39:16 am »
Здравейте момичета :)

Да се запиша и аз в темата на бебеправещите.
Нова съм във форума, но бързо ще се ориентирам.
Пожелавам на всички сбъдване на мечтите ни и скорошни положителни резултати  8)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #102 -: Септември 04, 2015, 06:49:15 am »
Здравейте, момичета. Докато се осъзная къде се намирам и вие половин тема ще изпишете :lol: Много ми харесва темичката, хич не смятам да я напускам. Благодаря ви за хубавите пожелания и стиснатите палчета, дадоха резултат. По-спокойна в такава ситуация едва ли бих могла да бъда. Чак изумих моите съкафезнички, че не мрънкам и не ме е страх. Малката е страхотно малко човече, истински представител на дамите от зодия дева - спокойна и търпелива. А, дано и такава си остане.
Гледам, че няколко теми сте захващали. Една от тях е за любимото ми кафе. Много го обичам, а интересното е, че  мога и без кафе, т.е. пристрастеността ми е на психическо, а не на физическо ниво. Инстантното кафе е по-вредно от обикновеното, защото при него има химическа намеса и е пълно с разни Е-та. Е, няма да си кривя душата, че като любител на фрапето, лятото си пийвам и инстантно кафе.Обичам чистото и неподправено еспресо. През периода на бебеправенето и бременността(след 4 месец) пиех по едно такова  на ден, правех си го негърска пот с много малко кафе, колкото да излъжа мозъка си.
За меренето на БТ и аз съм съгласна, че е много фин момента. При нея и най-малките детайли от ежедневието  мога да дадат уклончиви резултати, затова и според мен е най-добре да се прави в съчетание с други методи, като следене на ЦС , ТО и разбира се най-точния от всички УЗ проследяването. Интересни са ми тези дигиталните ТО, които ползваха Маки, Криси(впрочем тя изчезна яко дим) и Павла. Те не се правеха с урина, а със слюнка нали? Пак ли се спазват някакви правила, като при обикновените?
Кали, направи ли ги разпределенията?
« Последна редакция: Септември 04, 2015, 07:21:03 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #103 -: Септември 04, 2015, 07:29:00 am »
Леле докато ви изчета ще закъснея за работа  :) ама не мога да се отлепя от компа докато не прочета всичко за ужас на моя мъж.
Марси много хубави котани,няма нужда да са породисти, пак са уникални.
Starshine бързо оправяне на дребоска  :(
AdeliaMiss аз имам с керамично покритие и пак нищо не ми залепва. Защо не пробваш с такова? Доколкото знам е по-ново от тефлона и засега не съм чула да е вредно
На мен днес ми се вдигна Т, дано да е за постоянно  :balk_46: :balk_46: :balk_46:


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #104 -: Септември 04, 2015, 07:53:38 am »
Добро утро :)

Лили, супер!

Аз пък никога не съм си мислела, че ще се изнервям, защото БТ НЕ пада. Ама ето на, случи ми се.  :? Чудя се дали не е от жегите последните два дни, макар че през нощта не съм усетила да ми е чак толкова топло.

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #105 -: Септември 04, 2015, 08:18:43 am »

Добро утро, хайде на кафето-това тук не е опасно :) Аз днес съм със зверско главоболие и не знам вече какво да пия. Тука едни панадоли намерих, (свършил ми е аналгина)никаква работа не вършат. И аз си направих едно слабо кафенце, че от скоро го пия без захар и когато е по-силно ми горчи.
Синеочке, цяла нощ ли пак не спа? Знам, че си много развълнувана от срещата си с бебка, ама вземи та поспи малко, че ако знаеш какво те чака...е, разбира се, пожелавам ти малката кукла да е толкова спокойно и кротко бебе, колкото беше и моята принцеса-не разбрах, че имам бебе :)
НЕ съм направила разпределенията. Сега пишем учебни програми, че срока е до днес, а прапределенията другата седмица до като съм отпуска :)
Изчезвам, вие си вземете кафенце и си изкарайте най-прекраснияи и усмихнат ден!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #106 -: Септември 04, 2015, 08:29:52 am »
Гъбке мухоморке, снощи едната съкафезничка ражда по нормален начин, а чак в 3 я вкараха в родилна. Как се спи, докато някой се мъчи на съседното легло. Иначе сигурно от силните емоции, нито съм гладна, нито ми се спи.
 Главоболието може да е от хормоните, що ми се върти нещо в главата свързано с повишено ТХС. :? Иначе при реб мисля, че е на нерна почва. Синдромът "Върнах се на работа след дълъг отпуск". Влизаш в ритъм и по-вероятно е да е затова.
Взимам си кафенце само виртуално..ммм съвършен аромат!


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #107 -: Септември 04, 2015, 09:18:07 am »
Добро утро :)

Лили, супер!

Аз пък никога не съм си мислела, че ще се изнервям, защото БТ НЕ пада. Ама ето на, случи ми се.  :? Чудя се дали не е от жегите последните два дни, макар че през нощта не съм усетила да ми е чак толкова топло.
супер, супер, ама да не се окаже, че О ми е на 20ти ден ...  :? този месец графиката ми никаква я няма и нищо не й разбирам. Яйчниците ме наболяват - днес сутринта докато отивах на работа усетих бодежи вдясно, но не мога да определя от яйчника ли идват  :(
На мен нищо не ми влияе, дори движението - правила съм експерименти сутрин в събота и неделя, меря Т в 7 както обикновено, после ставам до тоалетна, боря котката и пак лягам да си доспя, но преди това като меря Т пак е същата. Т.е. движението междувременно не ми я вдига.
Според мен ако твоята Т не падне първите дни след цикъла, отиди да те видят на УЗ. На мен ми се е случвало по време на цикъл Т да е все още висока и после пада


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #108 -: Септември 04, 2015, 09:44:39 am »
При задържан фоликул ли?

Вчера попитах Денис, тя каза, че е възможно да имам задържан фоликул. Ужасно много се притесних  :(

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #109 -: Септември 04, 2015, 09:46:58 am »
Честито на Синеочка да сте живи и здрави с бебката ,цяло лято ви чета момичета нищо че не пиша.Чакам след 10 дни мъжа ми да се върне и започваме,мисля да направим една инсеминация и ако не инвитро.Спрях се аз на тази по лека процедура ,защото сме притиснати от времето за което мъжа ми е в отпуска.При нас изследванията са нормални и се надявам всичко да се развие в положителна посока.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #110 -: Септември 04, 2015, 09:52:24 am »
Добър ден!Момичета чета ви, но съм затрупана с толкова работа, че нямам време да се усмихна.Просто искам да дойдат изборите и да починем малко, че ми се взе акъла.

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #111 -: Септември 04, 2015, 10:01:10 am »
Здравейте и от мен! :) Седя си аз на работа, обаче вместо да работя, чета, чета и се опитвам да си разясня нещо за ЦС. Каква би могла да е в начална бременност. Намерих различни мнения и съм в тотална каша. Имам чувството, че съм била бременна преди хиляда години и почти всичко съм забравила. Въртят ми се какви ли не филми в главата, въпреки, че съм само на 19-ти ден от цикъла (имам 9 дни до евентуална М) и е рано за каквото и да е (предполагам). Причината е, че ЦС ми се разводни малко повече. Е, не като при О (която си беше около 14-15-ти ден), но пак ми се вижда странно и.....мокро :oops:. И ме боде ту в яйчниците, ту под пъпа. Гледам си старата бременна графика, сравнявам с новата...после пак гледам старата и така до пълно изперкване  :D Все още не съм стигнала до заключение, но до края на работния ден има доста време хаха :D Как ме е яд, че не мога да меря БТ, толкова ми беше полезно преди :(
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #112 -: Септември 04, 2015, 10:47:40 am »
Ох, Алис и на мен ми се въртят подобни въпросчета.
Аз съм сигурна, че няма как да съм бременна, но за 2-ри път наблюдавам втечнена ЦС.
Много ми е странно. Аз, нормална нямам когато трябва, а след като е минал момента, ми се лигави тука.  :x
Да не говорим, че вчера сутринта ми призля и от 2 дена съм с разстройство.
Много готини симптоми, но няма как да са това, на което се надявам.

А, някой друг май беше изпищял от ЦС по никое време...
« Последна редакция: Септември 04, 2015, 10:49:51 am от evelinapa »
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #113 -: Септември 04, 2015, 11:40:09 am »
Аз усещам, че започвам да търся под вола теле, защото докторът ми даде големи надежди. Дано се оправдаят,разбира се. Хем зная, че е рано, хем си мисля "ами, ако..." Далеч съм от мисълта за тестове и подобни, търпеливо ще си чакам датата, но то като ти влезе един път мухата......
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #114 -: Септември 04, 2015, 12:17:41 pm »
Синеочке, естроген и ЛХ засичат, но пак с урина. Другото е, че се правят с първата урина сутрин. На три фази са- отрицателен, след това е повишена фертилност (мигащо усмихнато човече), което означава да се прави секс всеки ден до напълно положителен (само усмихнато човече) и следващия ден. Аз си правих и обикновени ТО, които отчитат на повишена фертилност две еднакви черти, а на мен положителен на дигиталния ми даде 3 дена след положителен на обикновения. Много се обърка обяснението ми, но се надявам да ме разберете :)
Дано да ти е спокойна малката госпожица и в къщи. Вечер ти я взимат или я оставят при теб?
Марси, котаците са супер, имат много аристократична стойка.
Лили, дано да се задържи висока. Ти какъв термометър ползваш и как я мериш?
За движение и на мен не ми се променя, но иначе се влияя и от чаша вино вечерта, ако изпия.
Кали, имаш ли проблеми с очите? Очила носиш ли?
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #115 -: Септември 04, 2015, 12:29:25 pm »
Момичета, много пишете, признавам, че чета по диагонал  :lol:

Mirracles, добре дошла при бебеправещите.

Лили, слагайте сърчице, че не се знае!  :P

Гъбке мухоморке, снощи едната съкафезничка ражда по нормален начин, а чак в 3 я вкараха в родилна. Как се спи, докато някой се мъчи на съседното легло. Иначе сигурно от силните емоции, нито съм гладна, нито ми се спи.
Аналогична ситуация имаше и при мен, но аз бях раждащата "нормално". Добре, че по едно време се смилиха над момичето, което си чакаше секциото на другата сутрин и я преместиха в друга стая. Та и аз успях да си пъшкам на глас, че то тихо е почти невъзможно.  :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #116 -: Септември 04, 2015, 13:07:37 pm »
Синеочка, добре че те оставят да си ползваш телефона. В Англия е забранено, а на всичкото отгоре и болниците така ги строят, че няма обхват вътре. Винаги предупреждават да си носиш стотинки за автомата, е някой път има обхват, ама с интернета трудна работа, но въпрос на късмет в коя стая ще си, някои имат по-добър обхват, други са тъмна Индия...

Ти смяташ ли да кърмиш и пробвахте ли вече? Има ли коса малката бубка?

Кали, най-безопасен ми се струва аспирин протект, използвам го за всякакви болки и бодежи.

Мда, Лили слагайте сърце... За керамичния, аз купих един на майка ми от Англия, върха е. После и купих и един за селото ама от бг, че не съобразих да взема 2 от Англия. Ами разликата е от тук до небето. Този българския беше 20 и няколко лева за 20см и е пълен боклук. Трябва скъпи тигани да се взимат. Този английския беше 28см взех го за 15 паунда (имаше намаление, англичаните имат уникални разпродажби -75% примерно, докато в САЩ разпродажбите са -15% до -30% се счита добре). Сега в САЩ имам керамичен, уж от Марков магазин го взех, скъп беше, ама боклук... Като влезнах да чета в интернет и хората пишат, че си залепват керамичните тигани и тва си е, та се успокоих за моите боклуци, че май са си нормални. Палачинки стават, ама трябва с четчица да мажа преди всяка палачинка...

Алис, Ева, моята ЦС и при двете бременности беше като мляко. Течна, без бучки, Бяла, като лосион и някак под налягане излизаше. Не се усещаше просто като мокрене, а като топъл теч и всвки път си мислех че ми идва... Като ходих по малка нужда всвки път поглеждах в гърнето и се виждаше вътре водата променена...леко замъглена. Стискам ви палци за положителни изненади :)

На Марси котките приличат на американската порода Мейн Куун. Те са едри котки, дълъг косъм, но не космати като персийките, в Гугъл снимки има досущ като на Марси на котките :)





Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #117 -: Септември 04, 2015, 13:18:47 pm »
Кали, имаш ли проблеми с очите? Очила носиш ли?
Очила не нося и по принцип нямам проблеми с очите. Напоследък обаче ми прави впечатление, че на близко трудно фокусирам. Все дърпам ръката назад, присвивам очи...особено ако са ситни буквите-абсурд. Вреже е май да посетя и очен лекар. Ако питаш заради главоболието, то при мен си е мога да кажа хронично. Като малка много травми имам на главата от падания (спортувах) и лекарите ми казаха, че така ще е при мен. Пия си аналгини и разни други болкоуспокояващи и това е :)
маки, на мен никакви аспирини не ми действат, душко, на тежка артилерия карам, колкото и да е вредно!
Ще се помъча сега да ви покажа мойте зверчета, дано да успея :)
Не става, големи са файловете :(
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #118 -: Септември 04, 2015, 13:20:37 pm »
Маки аз купувам тигани на делимано, обикновено чакам намаленията. Имам от около 2 години тиган керамичен за палачинки и се ползва долу горе един път седмично, много съм доволна засега. Скоро имаха пак намаление и си взехме още един тиган 28 см диаметър защото моя само мрънка, че няма къде да прави омлет. Мисълта ми е, че не е нужно да са супер скъпи. Разбира се не твърдя,че делимано са върха на сладоледа, но тъй като при нас тигани рядко се ползват, предпочитам да не инвестирам много пари. Ние нищо не пържим, аз за готвене си ползвам керамичните съдове - тенджери и тави.
AdeliaMiss не се шашкай от сега, аз при задържан фоликул съм имала и ниска Т в началото на цикъла и нищо не показва,че има проблем. Така че най-добре ще каже УЗ-то


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #119 -: Септември 04, 2015, 13:24:01 pm »
Ох, ами добре. Но днес вече 4-ти ден не пада и наистина се притеснявам  :( Ще видим какво ще е положението като ми свърши...