0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #40 -: Септември 02, 2015, 17:38:51 pm »
Лили, съгласна съм за породите. От кал да е, коте да е, няма нужда от порода. Аз бяло искам само, щото рядко се срещат и след бяло, второто по любимост ми е оранжево, даже ако има бяло с оранжево или бяло с малко черно и малко оранжево още по-яко :)

Ти какви риби имаш и колко? Аз преди гледах тропически живородни, ама в един момент така раждаха, че в къщи освен аквариума имахме и 10тина буркана с бебета рибки различна големина. Направо превзеха къщата тези риби и като ги пакетирахме и право ги занесохме в магазина да ги продават или гледат. Сега имаме една бета, от тези, които ако има две и се изяждат една друга. Много е красива, мога да ви покажа снимка после като я снимам. Май е мъжка риба нашата.

За котето и други животни, аз съм много ПРОТИВ всякаква намеса, но това е само лично мое мнение и ако някой е решил да и скопи животното, няма да изпадна в крайност, разбира се.

Аз мисля, че всички същества на този свят имат равни с нас права и не е честно, без да ги питаме, да взимаме за тях решения. А още повече, че целта на всяко растение, животно и  създание е да се размножава. Кои сме ние, че да отнемаме това им право и инстинкт? Това са моите основания. Иначе за кучета и котки казват, че трябва да се скопяват, защотото много популация имат. Е, то и хората вече сме 7 билиона и сме свръх-популира ли, но не сме спрели да раждаме и не сме почнали да се скопяваме... (Освен в Америка --> тук мъжете масово биват скопени от жените си или по препоръка на доктора, като средство за предпазване от нежелана бременност, явно са прекалено тъпи или мързеливи, за да използват презерватив, а може би и двете...). Ох, и друго нечовешко нещо правят в Америка, против всякаква логика за човешко право на избор (избор тук нямаш, каквото ти кажат отгоре, това, а се мислят за демократизирани, което не са), не само че си скопяват мъжете, ами и бебета от мъжки пол задължително ги обрязват, докторска препоръка, ама не такова обрязване като на мюсулманите, само на излишната кожа, а цялостно изрязване на кожата до дъно.  8O

Та как да не ги мрази човек тия идиоти...  :lol:

Хаха, Калия, ти си тук, и нищо ти няма, бравооооо!

Ох, сега на фона на последните 2 публикации, моята ще прозвучи като неандерталска, но я оставям, само и само, за да си знаете с какъв човек си имате работа и че яко ме стяга каската, от време на време :)

Павла, мен живо ме интересува всичко около живота в чужбина и избора на държави. Аз така бях слушала велики приказки за Америка и много разочарована останах. Но пък от цялата работа, от както съм в САЩ истински и искрено заобичах и оцених България <3 та засега България е моята мечтана дестинация (ММ не е съгласен много, ама къде ще ходи...дала съм му срок от 5 години...и се връщаме в БГ) :)
« Последна редакция: Септември 02, 2015, 17:47:40 pm от makiyaki »
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #41 -: Септември 02, 2015, 19:58:13 pm »
 :lol: Кали умрях от смях с твоите приключения. Иначе е супер, че всичко е наред. Тази хипофиза е много неприятна работа, аз от баща си знам защото за нула време нещата станаха сериозни и се наложи операция. Пък тази жлеза била на много трудно място ... абе да не ти идва до главата.
Маки с теб май сме от една порода  :lol: Аз станах "рибар" след като видях една синя бета в магазина и казах: искам я и това е. Взех цял аквариум заради нея и след това гледах сума ти риби, най-различни, имах и домашно развъдени, изкараха години и най-старите ми умряха преди месец. От тогава аквата стои празна и моя само мрънка, че само заема място. Затова ходихме миналия уикенд и си взех едни рамирези - отдавна са ми мечта. Как ги надуши тая котка, сега само там виси. Сигурно се надява, че някоя неразумна риба ще излезе да я удари по мустаките  :lol:
Обаче до аквариума има много цветя и като се качва там събаря саксии. И моя измисли една "аларма" - слага напряко дръжката на една метла, та котака като се качи там дръжката пада и котака бяга. Засега действа  :)
Кали според мен котака вече е разгонен, но след като не е започнал да маркира да се надяваме, че няма да започне. Все пак на година котарак не мога да си представя,че не се е разгонил. Хубавото на моя е, че е "тиха" котка и не ме смущава със серенади - има някакъв дефект на гърлото явно и изобщо не може да мяука


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #42 -: Септември 02, 2015, 21:32:48 pm »
Момичета имам въпрос.Спрях бромокриптина и днес за пръв път на 12 ден имам 16-17 мм фоликул и почти положителен тест за ову преди все ми беше на 19 - 20 ден.Но питането ми е друго доктора каза да пия дуфастон.Искам да знам защото забравих да го питам след като мине О и почна да го пия после ще ми дойде ли  навреме и кога да го спра?
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #43 -: Септември 02, 2015, 21:35:00 pm »
Аааа и аз съм от вашата порода бе :) Имам куче, котарак и риби-американски цихлиди! Да не изпадам в подробности, че пак почнахме...
Лили, няма такъв филм разгонен, пък не маркира. Вероятно не се е разгонвал все още, повярвай, щеше да разбереш. Аз имам едни комшии, които са с 13 годишен котарак, който никога не се е разгонвал, но той и не излиза на вън, което обяснява до голяма степен нещата. Нашия започна да хапе като куче, висеше по пердетата и куп още такива неприятни и опасни за него неща. Трудно и след много четене и консултации с доки взехме решение, но и за миг не съжалявам. В началото също разсъждавахме като маки, особено мм...да не ви разправям какво е мъжка солидарност. Аз имам мнение по въпроса за репродуктивните дейности на животните, но определено не е за тук :)
Преди имах много цветя, бях тотално луднала по темата, но кагато у дома влязоха животните всичко свърши-1 саксия имам с дифенбахия, ама нали е отровна, никой не я пипа :D
Ууух, пак оспамих яко, сори. Тази вечер детенце остана пак у баба иииииииииии.....ако не ми се доспи много.....ще си ползувам мъжо  :oops:
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #44 -: Септември 02, 2015, 21:47:05 pm »
Ех момичета, не било писано да е този месец. След като ме мъчи цял ден, одеве си ми дойде...
Този месец наистина беше по-различен и имах надежди. Явно обаче имам още път да извървя.
Прегръдки на всички, че ме мислихте и ми пращахте положителни мисли  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #45 -: Септември 02, 2015, 22:09:42 pm »
Усмивчице:bighug:
Но пък имаше графика-трепач :wink: Ще стане, ще видиш  yahoo_17

(Между другото,Смайли, защо си отбелязваш днешния ден като първи от цикъла? Нали казват, че след 14ч се приема за първи ден следващия :?? Не че има някакво огромно значение, просто така.)
« Последна редакция: Септември 02, 2015, 22:16:39 pm от Zlateto »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #46 -: Септември 03, 2015, 00:37:20 am »
Шанел, може би все пак ще трябва да се консултираш с твоя АГ колко дни да го приемаш. Стандартно се приема 10 дни след доказана О, след това М идва до 3-4 дни(в по-редки случаи до 7). Ако не дойде в този срок правиш ТБ. И при двата резултата се обаждаш на АГ, за да видиш как ще процедирате. Ако е + най-вероятно ще ти удължи терапията с Дуфастон(а понякога включват и Утрогестан). Ако е - отиваш на УЗ, за да се изключи вариант с киста.
Хайде стискам ти палци този месец да е вашият!
« Последна редакция: Септември 03, 2015, 00:40:47 am от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #47 -: Септември 03, 2015, 07:18:52 am »
Добро утро, момичета.

Извинявайте, че ви зарязах снощи, главоболието ми беше ужасно и се прибрах и си легнах. Успяла съм да заспя към 21:00 с адски мъки и единственото надежда само и само да заспя. ММ се събуди към 00:00 да се преместя в спалнята. Май ми беше минало, щото почти не го помня този момент. Събудих се преди малко... Добре съм, само дето БТ ми е странна.

Кали, супер за ЯМР, видях още вчера, но четенето и писано през телефон ми беше голяма мъка.

Усмивке, съжалявам!  :( Септември ще бъде май за всички ни!  :bighug:

Синеочкееееее, хайде, чакаме благата вест   :bighug:

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #48 -: Септември 03, 2015, 07:38:29 am »
Синеочка май не можеш да спиш от вълнение и пишеш по нощите във форума  :) Успешна среща с малкото човече днес!  :bighug: Всичко да мине добре и чакаме новини!
Момичета аз днес съм все по-отчаяна, Т изобщо не се вдига, а този месец имах всички симптоми на О  :( Сигурно фоликула не се е спукал, дано поне не съм се обзавела с някоя киста .....


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #49 -: Септември 03, 2015, 08:12:14 am »
Усмивчице:bighug:
Но пък имаше графика-трепач :wink: Ще стане, ще видиш  yahoo_17

(Между другото,Смайли, защо си отбелязваш днешния ден като първи от цикъла? Нали казват, че след 14ч се приема за първи ден следващия :?? Не че има някакво огромно значение, просто така.)
Наскоро го научих това. Сега ще се поправя :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #50 -: Септември 03, 2015, 08:30:30 am »
Добро утро! Успешен ден на всички. Аз след малко потеглям към болницата. Снощи очаквано не мигнах, ама сигурно е в реда на нещата.
Да пиете едно кафе и за мен, че на мен днес ми е забранено. Благодаря ви за стиснатите палчета, наистина ще имам нужда от тях.
И...вадете метлите и прахосмукачките , че ръся с прах , като за последно.
 :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1: :pink_dust_1:


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #51 -: Септември 03, 2015, 09:06:44 am »
Ха, добър ден и от мен :)
Охаа, първа под вирусите :) Благодаря.
Синеочке - днес е важен ден за вас :) Успех и да нацелуваш бебка и от нас :)
Веднага си правя още едно кафе и за теб :)
Смайли, както се казва - нов месец, нов късмет! :)
Кали, супер за ЯМР! Браво! А сега напред с пълна сила :)

Аз днес пуснах ПКК и СРП - та дано са добри и утре съм в Пловдив на ХСГ :)
Днес трябва да ми излезе и резултата от АМХ.

Момичета успех на всички! :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #52 -: Септември 03, 2015, 09:11:16 am »
Добро утро! :) Влизам директно да си събера от розовия прашец на Синеочка. :) Вярвам, че всичко ще мине бързо и безпроблемно. Толкова е вълнуващо!  :goodluck:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #53 -: Септември 03, 2015, 09:26:28 am »
И аз влизам да се почерпя от прашеца, благодаря!
И стискам палци  :D


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #54 -: Септември 03, 2015, 14:45:52 pm »
Много мълчание в тази тема днес 8O Май всички сме стиснали палци на Синеочка и сме притаили дъх  :P

В такъв случай да споделя, че все още издържам само с едно кафе сутринта..................  :balk_136: :balk_126: :coffee:

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #55 -: Септември 03, 2015, 14:50:52 pm »
Ади, и аз дрънкам по 3 кафета на ден.
Е, двете са 3в1, не знам дали се брои за кафе...
Защо не е хубаво да се пие кафе?
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #56 -: Септември 03, 2015, 14:52:39 pm »
Според мен това 3 в 1 нищо не е. Аз си дрънкам 3, ама истински  :lol:

Знам ли и аз, чувала съм, че не е добре за имплантацията, сваля прогестерона май.

Кали, сигурно си писала, ама да питам - сега, след хубавия ЯМР, какво следва?
« Последна редакция: Септември 03, 2015, 15:00:45 pm от AdeliaMiss »

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #57 -: Септември 03, 2015, 14:59:26 pm »
На мен преди прогестерона ми беше малко нисък (незначително), но подозирам, че сега се е регулирал, защото така ме болят гърдите и ми се повдига цял ден... Даже сутринта  малко си върнах кафето.  :oops:

Чувала съм, че прогестерона прави така...
Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #58 -: Септември 03, 2015, 15:02:03 pm »
Да, от него е, дано не е просто заради минала О.  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

Re: Правим опити за бебе - Тема 5
« Отговор #59 -: Септември 03, 2015, 15:06:13 pm »
ИЗОБЩО не се и надявам.

А, Синеочка секцио ли ще ражда?