0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #220 -: Септември 25, 2015, 23:40:38 pm »
Захванали сте "болната" ми тема - отбиването.
С баткото нямах никакви ядове, отбих го на 11 мес., спокойно, постепенно. Никакви проблеми, никакви драми. Чак се чудех на някои майки, страхуващи се от този момент.
Е, сега и аз съм така. Ама мнооого ме е страх как ще стане. Малкото диваненце суче през час-два, няма денем, няма нощем. Почти нищо не иска да яде, въпреки, че е захранен с всичко (почти). Не пие от шише, не ползва залъгалка. Не заспива по друг начин, освен на гърда...
И винаги казвах "кърмене - максимум до годинката". Да, ама не! Вече 1г. и 3мес. и хич не ми е ясно какво ще го правя.

И една приятелка е с една такава госпожица на същата възраст и ме питаше за съвет какво да прави. Но аз нали съм кърмила максимум до 5,5 и двамата, не зная какво да я посъветвам. Милата преди една седмица я блъска кола на кръстовището на зелен сигнал и сега е със счупена ръка и то дясната. Добре че поне малката не е пострадала, но мама нищо не може да върши в момента и се мъчат двете с шише.


*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #221 -: Септември 25, 2015, 23:46:00 pm »
Neda, ако открия вариант ще ти пиша.Нашата яде през деня не се сеща за мен, но нощем е страшно.И аз мислех кърмене макс до годинката ма на.

Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #222 -: Септември 26, 2015, 05:56:06 am »
Според нашата лекарка е време да преместим Катерина, точно за да не се буди за кърмене през нощта, вече няма нужда, не е глад това. Макс веднъж да се кърми, Ама има нощи в коите спи споконо докато не вляза в стаята и после почва рев през два часа.

Май казах, че вече сме съразмерни, 7кг. и 10 грама, не е мръднала на ръст, но така ръст-глава-тегло се получават съразмерни.

С пюретата претърпях пълен неуспех, след като я черпиха супа в градината и реших, че ще правя Захранване водено по бебето и доста се забавлява с някой брокол или ябълка от мрежичка :lol: В градината й пробутват две-три лъжици супа, ще изчакам да въведа всички храни и директно й сервирам от нашата трапеза. То и без това горкото се опитва да ни яде чиниите, не От чиниите, а самите чинии :lol: като стане на годинка направо й връчвам престилката да готви :lol:Днес я черпих от моя ориз - гледа зрънца, пъха в устата, вади, глътна, кво глътна като количество - едно зрънце точно..
Гледам да въвеждам по-бързо всички храни, че не знам кога ще докопа чинията на съседчето :lol:

Уф, Тома Неверни бях аз за този метод, знаете ми мнението, ама нА - хепи бейби е така.

За шишетата - ние открихме на Гербер, с малки, обли биберони, само тях прие радушно и още ги предпочита най-много. Язък за 10 шишета Плейтекс, които ми подариха, анатомични, подобни на гърда, бля-бля. Толкова за анатомичните неща.
[/url][/url]
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #223 -: Септември 26, 2015, 07:37:40 am »
И при нас не се "наблюдава" скорошно отбиване  :lol:! Вече почети всичко е опитал и за радост,повечето неща му харесват.даже не му стигат,но кърменето си остава.Особено нощното. няма мърдане,търси си го така жално и настоятелно.че ако можех аз щях да го.... :lol: Иначе и ние вече сме с 5 зъба,от които само два "добре оформени" :wink: Абе,минава си времето.... :? Времето при нас все още е лятно и става за разходки.Но каквото и да си говорим,идва есента и да приготвяме дъждобраните за количките и по-дебеличките дрехи :lol:.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #224 -: Септември 26, 2015, 08:53:11 am »
Но каквото и да си говорим,идва есента и да приготвяме дъждобраните за количките и по-дебеличките дрехи :lol:.
Да бе, та да станем вир вода с дебелите дрехи.  :wink:

направо спирка нямат, само да видят отворена врата. Не ми се мисли какво ще е като проходят самостоятелно и могат да си отварят вратите.

Като стигнат до дръжките на вратите и почнат да ги отварят, завъртате дръжките на вратите нагоре. Така пак ги стигат, но не могат да ги отворят. Иво постоянно иска да си играе с врати - отваря, затваря и така до безкрай, пък мен това ме влудява, защото все се страхувам да не си прищипе пръстите и като не стана с обяснения, врътнах дръжките. Не е много естетично, но ми е малко по-спокойно. Сега уж разбира, ама само когато не е кисел.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #225 -: Септември 26, 2015, 08:55:12 am »
Бебе, аз правя елда за закуска точно с масло и сирене. Купувам си бяла елда, варя 1:3 и другото е на око, като беше малък в началото съм мерила сиренето понеже не го обезсолявах много.
За кърменето не съм инициирала спиране, но моят син спря първо нощните и после направо като по книга дневните, всеки месец падаше по едно, докато остана вечерното.
У нас вратите не са интересни, явно защото са вечно разтворени  :lol:
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #226 -: Септември 26, 2015, 10:58:44 am »
Мерси 3а идеие 3а елдата. Абе а3 явно до сега съм улучвала все тая кафявата - като не 3наех, че има ра3лика. Последният път обаче я купи моят мъж и уцелил пък 3елената. Та на мен мноооого ми се услади. Снощи я сложих в картофена крем супа и всички ядохме ;) Днес е в пълнени чушки с кайма и ори3.
3а Токуда ми беше любопитно, щото нали уж имат договори с 3К 3а някои неща. Иначе и ние ако е нещо спешно, или по-серио3но, ходим на частно при 3авеждащия педиатрията в болницата. Доволна съм много от личния, ама и той е човек - няма как да е на линия 24-7.
rtf, има едни предпа3ители 3а врата. И ние имаме период, в който все отваряше, 3атваряше и и3тръпвах. Добре че бяха те3и джаджи.
Ние се отбихме учудващо лесно. И а3 се тревожех как ще стане, щом не при3наваше като бебе ни шише, ни биберон. Ама към 1г 4-5м му станаха интересни бебешките шишета и 3апочнах да му давам "на дърти години" в тях чай, прясно, кисело мляко. И си му хареса. Като ра3брахме 3а бебето беше на 1г и 8м. и викам ще го отбия постепенно, то и бе3 друго само приспиването следобед и вечер беше вече на цица. Ама очаквах рев, беше ми виновно... 2-3 вечери приплака бе3 истерии 3а "наните", и3пи си по едно шише кисело мляко с мед и си 3аспа. Сега от време на време иска мляко преди сън, ама го яде вече с лъжицата, а шишетата са прибрани. Иначе а3 исках да го кърмя още малко - поне първите 1-2 месеца на градината, ама така се получи.
Днес 3а първи път го дадохме на баба ми и дядо му с преспиване. А те са на 100км от нас. Преди малко тръгнаха и ми е едно криво :( Дано на нас с таткото ни е мъчно, а детето да се 3абавлява.
« Последна редакция: Септември 26, 2015, 11:08:16 am от bebe_13+15 »


*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #227 -: Септември 26, 2015, 11:43:48 am »
 Здравейте и от нас с малка Слънчогледчица. Да се похваля, вчера ни беше първата разходка. Малко закъсняхме с нея. Ама ММ се притесняваше, че с рязката смяна на климата идва времето за вируси( той самият лепна този с разстройството и спа две вечери в хола. Онази вечер и аз го изкарах). Голямо мрънкане му мрънках, та накрая се обадих на педиатърката, за да го увери, че няма проблем да я извеждаме и телето(той е зодия телец) склони. Та тествахме и количката вчера. Супер лека и маневрена, самичка се бута. А на малката много и хареса навън.
 Сменихме АМ по препоръки на доки и от новото (да чукна на дърво не е връщала на фонтан).
Гледам, че сте обсъждали елдата. Това чудо не мога и да го помириша, какво остава за ядене. Знам, че е много полезна и съм опитвала да я ям, но наистина не ми е по вкуса.
Искам да ви питам за бразилския орех и кърмене? Мога ли да си го хапвам, защото много го обичам?


Всеки миг е още един шанс...
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #228 -: Септември 26, 2015, 13:40:28 pm »
Meshko, любопитно ми е - спешното в Токуда бе3платно ли е 3а осигурени и деца.
нищо не е безплатно, напротив. За прегледа и изследванията платихме общо 75 лв. Но аз имам доверие на лекарите там. Готиното е, че вчера разбрах от личната ни лекарка, че сме можели да отидем безплатно в един център, скойто тя има договор да преглеждат пациентите й в почивни дни, празници и т.н. Ама да сме живи и здрави.
<br />[link=http:
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #229 -: Септември 26, 2015, 16:38:10 pm »
Здравейте, а някой да е давал на бебчето си киноа при захранването? Ние вече сме на втората храна, която избрахме да е пащърнак. Малко се цупондреше бебка вчера, но днес си излапа порцията. :-)
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #230 -: Септември 26, 2015, 16:49:10 pm »
Мешко, то май всички джи пи-та са длъжни да имат договори с някой мед.център? Абе дано не ни се налага  :wink:
Синеочка, каква ви е количката? И мойто мъж е от същата ината порода , та те разбирам  :lol:
Кати, ял е киноа, но не помня кога за първи път. Не е традиционна храна за България и май я няма в схемите. Може би в накой чужд сайт ще има информация.


*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #231 -: Септември 26, 2015, 18:47:14 pm »
Бебе,  количката ни е Чиполино Темпо. Около 8 кг тежи заедно със зимния кош и мисля 6 с летния. Перфектно влиза в нашия малък асансьор.


Всеки миг е още един шанс...
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #233 -: Септември 28, 2015, 11:41:23 am »
Скоро и моето дете си изкриви крачето като скачаше, и се замислих колко са рискови!
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #234 -: Септември 28, 2015, 12:38:14 pm »
Проблемът не е само в това, че не е надут добре или че никой не ги проверява. Разрешава се да се качват много деца, реално ограничение няма, прибират ти парите и това е. И е една голяма блъсканица понякога. Отделно се качват много големи деца и някой голям и тежък ако падне върху детенце, което е около метър и тежи 15кг. също става беля.
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #235 -: Септември 28, 2015, 13:11:23 pm »
Опасни детски съоръжения:

http://www.monitor.bg/a/view/50213-%D0%94%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8-%D1%81%D1%87%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%82-%D0%B2-%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0
На наше приятелско семейство малкото момче си счупи ръката на подобен на този замък пързалка. Стигна се дори до операция. Аз също мисля, че са доста опасни, особено за по-малките деца.
Истината е, че тези атракциони са фабрика за пари, защото почти няма дете, което да не поиска да го опита. Не знам ХЕИ проверяват ли ги изобщо.
« Последна редакция: Септември 28, 2015, 13:14:14 pm от Синеочка »


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #236 -: Септември 28, 2015, 14:01:18 pm »
Привет и от мен

Много лошо с тези батути :( В нашия парк преди около година инсталираха такива атракции и аз много страдах - развалиха ни спокойния парк. В интерес на истината, пробвали сме някои неща, но засега Мони хич не се вълнува - даже не чака да му свърши времето. Дай му да си играе с пръчки и пясък и е щастлив :)

jasmin_veni, и аз не го признавам това захранване, водено от бебето, ама напоследък и на мен ми минават такива еретични мисли... Най вече от мързел - как не ми се занимава с пюрета и мацаница...



   La vita è bella
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #237 -: Септември 28, 2015, 15:39:12 pm »
jasmin_veni, и аз не го признавам това захранване, водено от бебето, ама напоследък и на мен ми минават такива еретични мисли... Най вече от мързел - как не ми се занимава с пюрета и мацаница...
Чак пък еретични :) И а3 го обмислям като вариант по 2 причини. Баткото го 3ахраних с пюрета и още продължава готвеното да го иска бе3 едри парчета в повечето случаи. Не че не яде твърда храна - гри3е си плодове, 3еленчуци, тестени и т.н. Но готвеното го иска наситнено. И второ, мисля че дребосъците няма да можем да ги ограничим в яденето на това, което хапват по-големите ни деца и ще искат същото. Имам предчувствието, че хич няма да можем да направим плавното поетапно 3ахранване с пюренца ;) Като 3нам с момчето ми какви дневници си водех - кой ден колко е и3ял, харесал ли е, 3апек, повръщане. Ще видим сега (по скоро напролет) с беба как ще е :) А и сякаш децата чре3 3БВ се учат по-бър3о на самостоятелно хранене.
Момченцето ми беше 2 дни на гости при баба и дядо 3а първи път. Сега чакам да ми го докарат и май на нас с таткото ни е било повече мъчно, отколкото на него. Да видим и кооооолко са го гле3или два дена :)


*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #238 -: Септември 29, 2015, 14:01:43 pm »
Здравейте, от няколко дни започнахме смесено хранене с АМ, тъй като кърмата ми намаля. Въпросът ми е някой правил ли е предварително Hipp Combiotic, така че като излезе някъде да може да го даде на бебето си, примерно след 3-4 часа, или трябва млякото да се направи непосредствено преди да се даде на бебето?
Днес при нас времето е много лошо и скоро не се очертава разходка. :-(

Поздрави на всички и хубав ден!
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #239 -: Септември 29, 2015, 15:02:42 pm »
Кати, принципно млякото се приготвя непосредствено преди хранене. Ако ще се храните навън, вземаш топлата вода в термос, млякото отмерваш в съд (тези контейнери примерно ми бяха много удобни http://www.hippoland.net/nuk-dozator-za-s-hranenie-na-suho-mljako) и ги смесваш преди да дадеш на бебка. Аз си правех водата малко по-топла, че дори в термоса изстиваше за 3 часа, отмервах я в шишето, после и прахта вътре, разбивам и давам.
Иначе съм приготвяла хип ар предварително, но съм го държала в хладилник. С младежа беше проблем да изчака 7 минути за да стане готово антирефлуксното мляко и за нощното хранене му го смесвах преди да легна, слагах в хладилника и после само стоплях за 40 секунди в нагревателя докато той реве.

Лошо, нелошо времето, ние сме навън, че вкъщи всички дружно полудяваме. Обличаме се добре, найлона за количката и дъждобран за мен и тръгваме. Те дори не усещат студ под найлона, а аз си нося термочаша с чай, че иначе трудно се издържат 2 часа на дъжда.

Хубаво време пожелавам, че вече ми писна от дъжд. Дано се сбъднат синоптичноте прогнози и слънцето да се усмихне утре.