0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #160 -: Септември 17, 2015, 13:30:54 pm »
А Мария се оказа с ваксинацията за шарките... Педиатърът каза да следя за реакция на 5,7 и 21 ден. Изписа й туя 3х3 за 5дни и шуслерова сол 4,  2х1 за 20 дни.  Детето не заплака въоще и сега спи.  Дано мине по леко ваксината.
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #161 -: Септември 17, 2015, 14:18:35 pm »
stoeka71, стискаме палци да няма никаква реакция, пиши как е минало :)
Ние пък намерихме обувката тази сутрин 8O :lol: Сутринта имахме малко време за убиване докато отвори МОЛ-а, че да ходим за нови обувки и реших да се разходим и да огледаме пак за моята съвест, че съм потърсила. Обиколихме всичко отначало и точно накрая вече, но и на мястото, където очаквах че сме я изтърсили я намерих :lol: По начина, по който стоеше обаче "изложена" в крайчето на тротоара, точно до едно анти-паркинг колче си мисля, че снощи не съм я видяла, защото не е била там, а вероятно под някоя кола се е била търкулна а вечер в Студентски град е .... като на морето през август :lol: и понеже от другата страна на улицата има ясла и сутринта някой родител я е видял и сложил така че да се вижда :P Та покрай тази случка си дадох сметка, че още не съм започнала да прежалвам нещата му, а трябва защото навлиза в такава възраст а и тръгва на ясла, което е гаранция за загубени биберони, скъсани дрешки и....
И по темата със забравянето :lol: Миналата седмица бяхме в МЕТРО с родителите ми и то голяма лудница, малкия мрънка,... по едно време майка ми забрави бебешката количка и тръгна без нея :lol: Е вярно, че бебето не беше вътре, ама все пак ми стана смешно ;)
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #162 -: Септември 17, 2015, 14:43:53 pm »
И ние сме забравяли количката. Преди година тръгваме за някъде извън София. И на изхода на града питам мъжа ми къде е раничката на детето. Отговорът беше "В количката". "А къде е количката?". "Пред блока". Газ обратно до вкъщи. За щастие, една добра съседка, която тръгваше тъкмо с колата си до нас, ни видяла, че се натоварваме всички и зарязваме количката зад автомобила. Жената ръкомахала, ама кой да я види. След това я беше прибрала във входа. След като отидохме да й благодарим, тя ни каза, че първата й реакция била: "Боже, дано бебето не е вътре". :) Как ли сме изглеждали в очите й?  :oops:
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #163 -: Септември 17, 2015, 15:47:35 pm »
Може би помните, че съм разказвала за нашата дълга адаптация в яслата миналата година. Яворчо 2 месеца ходи само до обяд, като почти всеки ден влизаше с плач и не спирал да плаче и през часовете, които прекарваше там. Та ходеше от 9 до 12 около 2 месеца. В яслата имаме добър педагог, която следеше за адаптацията на новите дечица и съветваше всеки родител как да продължим. На моя приятелка още на третия ден й казаха да го оставя за цял ден. Но детето й не плачеше и беше спокойно, стоейки там. При нас никой не бързаше. И все пак имаше един момент в края на този адаптационен период, в който аз проявих малко повече твърдост. Обадих им се на обяд да питам как е и ми казаха, че пак е неспокоен, че плачел и да ходя да си го взимам. Аз обаче си дадох сметка, че той така никога няма да свикне, като веднага щом се разплаче и тичаме да го вземем, и че е дошъл моментът да остава за цял ден. Отказах им, казах, че няма кой да го взема повече на обяд и че остава за целия ден. Първите 2-3 дни го приспиваха наръце, после започнаха да го оставят в леглото и за да не притеснява другите деца, бяха го изместили извън стаята за спане. Намериха решение на въпроса и той някакси се успокои, свикна и престана да плаче. Започна да влиза без рев и да си спи нормално там. Само след дълги отсъствия тръгваше като наново и пак по 1 седмица си имаше рев на влизане. Сега 1 година по-късно, след дългата ваканция отиде напълно спокоен и уверен, без каквито и да е драми. Само за тази една година никой не успя да го накара да яде там. С всичко друго се справиха чудесно.
Така, че не се притеснявайте, ще свикнат дечицата -някои по-бързо, други по-бавно.
<br />[link=http:
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #164 -: Септември 17, 2015, 16:10:01 pm »
Ние също сме за първа година на градина. Малкият е на 3 години и 4 месеца, и първият ден откара целият без рев, и много впечатлен, чак не повярвахме. Ново на следващият ден и по следващият плаче за нас, и стои за по 2 часа само. Като чуе други деца да плачат, не иска да влезе дори. Надявам се да свиква по бързо, а дали е възможно да не се адаптира изобщо :-?
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #165 -: Септември 17, 2015, 19:24:03 pm »
Мешко, още ли не яде?!
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #166 -: Септември 17, 2015, 19:39:37 pm »
Без малко да забравя да поздравя дечицата с имен ден днес. Ако не се лъжа Блу скай, Ники, Кати и Алекс77 имат именнички днес. Нека госпожиците с красиви имена растат здрави и усмихнати :)   La vita è bella
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #167 -: Септември 17, 2015, 20:04:05 pm »
Руми, благодаря много за поздрава! Честито на другите иманнички, да са живи и здрави, и много щастливи! :balk_7:
Ние от няколко дни ползваме Pansoral за проекто-зъбките и съм много доволна. :-)
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #168 -: Септември 17, 2015, 21:16:52 pm »
Честито на малките сладки именички и на техните майки! Много здраве и късмет! :balk_9: :balk_9: :balk_9: :balk_102: :balk_102: :party:


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #169 -: Септември 17, 2015, 23:09:17 pm »
Ех, Руми, страшна си. Благодаря от името на именичката! За съжаление, в Германия изобщо не се празнува, но здраве да е.

Дете, което не яде вкъщи, едва ли ще прояде в градината. Като чета за Явор, май е по-злояд от моята хубавица. Ама отдавна съм спряла да се тормозя с това. Предоставя й се храна. Ако иска да яде. Едва ли ще умре от глад. Понякога яде, понякога изобщо не яде. И си е все същата хърба. Към 11,200 кг беше последно и около 90 см. Затова пък енергия не й липсва и е хитра като лисица.  :lol:
Онзи ден я взимам от градината и тя ми се зарадва, но първият й въпрос беше "мамо, къде е тати?". Учителката умря от смях (не беше нейната редовна учителка, а от предучилищната, която не знае колко е влюбена в баща си).

*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #170 -: Септември 18, 2015, 06:52:54 am »
Здравейте,честито на всички именници-малки и големи/на патерици/. да са здрави и усмихнати  :D. Успокояващи збчерастежа  :lol: започват и мен много да ме вълнуват  8O. От два дена го мъчи поредния/вече имаме четири  :D/ и няма да минем без някакъв медикамент. Много се измъчва,горкият и вечер трудно спи :(.Ще изчета написаното по въпроса.
Нимика,нали знаеш за местните "вода гази,жаден ходи".Ако искаш вярвай,с море на 200 м.,имаме две посещения. Не остана време  :(,а мама не искаше сама да го води,че е мъник още. Ако и днешното време е като вчера,както Емо обеща,мисля да инспектираме ситуацията с плажа днес ... :lol: :lol:Ще докладвам. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #171 -: Септември 18, 2015, 10:08:43 am »
Здравейте, ох да се похваля, че от близо 10 дни сме само с едно нощно събуждане. Вчера 4 пъти мазахме венците с Pansoral, включително и на лягане. Не знам, дали е от това гелче, но съм много щастлива, защото по едно време беше станало доста неприятно положението.  :(  От както почнаха проблемите със зъбките, вечер  мажех  венците с Дентинокс, но не искам да прекалявам с него, защото все пак е с лидокаин. Оставила съм го за спешни случаи.
Рачо, задължително на плаж днес  :wink:, времето ще е страхотно!
Хубав ден на всички!
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #172 -: Септември 18, 2015, 10:56:42 am »
Браво, Кати. Страхотно се справяте вие двечките :) Мен Теди още ме мъчи със събуждане по 4-5 пъти на нощ. За съжаление моите бебета не се отказват сами от нощните ставания... Все някакви тактики трябва да им се прилагат :)   La vita è bella
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #173 -: Септември 18, 2015, 15:38:28 pm »
Руми, на Елефантен са им много хубави обувките. Това е една от марките, които купувам. А за обувките много държа на качеството.

*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #174 -: Септември 18, 2015, 17:18:05 pm »
Радвам се, че потвърждаваш мнението ми. Аз случайно попаднах на тях :)   La vita è bella
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #175 -: Септември 18, 2015, 21:37:37 pm »
Аз днес също ги проверих Елефентен и ми харесаха на вид :)
При нас обаче изскочи друг проблем дето хич не бях и подозирала. Младежа в момента е номер 17, а всички обувки започват от 19. Под 19 има само буйки на Колев и на Капчица и евентуално пантофи на Зизу :? Ама аз някак не исках буйка а обувка вече, защото с този цип отдолу ми казаха в магазина, че не е подходящо за мокро време, пък аз не възнамерявам да го пазя под похлупак :lol:
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #176 -: Септември 18, 2015, 22:01:48 pm »
Елефантен имат 18 номер. Може би е важно да ви пратя информация как се избира номер на обувката. Трябва да има един см място отпред, за зимни - дори 1,5 см. Ако децата не носят правилния номер, може да им се деформира крачето. На моите им е очертавам крака на един лист хартия, трябва дори двата крака, че понякога може единият да е по-голям, и меря и добавям един сантиметър. Сега ще потърся къде беше обяснението.
Другите, които много ги харесвам, са на "Капчица". И "Примиджи" са супер, но заводът в Добрич си намалил капацитета и цялата продукция отивала за износ (каза продавачката, от която майка ми купува за децата).
Честно казано, в Германия ми идват скъпи обувките. Като се има предвид, че сменят по 2-3 номера годишно и то не са просто едни обувки, ами обувки, ботуши, сандали, гумени ботуши - 2 чифта, пантофи - също 2 чифта (за училището или градината. Да, в нашето училище всички влизат в класната стая по пантофи, защото ако навън вали, ще стане голямо мазало). Забравих ли нещо? А, да, през лятото и джапанки за плажа. Та всичкото това по две, а аз държа на качествената обувка. Та, един чифт като е 80-90 евро. Ами, да, купувам от България основно и с нищо не отстъпват. И за себе си купувам основно български обувки. От Германия, ако съм на зор или ако ги има на промоция.
Елефантен имат и различни широчини на обувката. Преди второто ми дете хич не се бях и замисляла. Но тя е с много слаб крак и за нея купувам специално от по-тесните.

Зизу нямат ли и с твърда подметка?
« Последна редакция: Септември 18, 2015, 22:07:02 pm от blue_sky »

*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #177 -: Септември 18, 2015, 22:53:47 pm »
blue_sky, ще видя пак тогава щом имат 18, но аз днес в магазина 19 най-малко видях и то само на някои модели... Иначе знам, че трябва да са големи, но на него тъкмо му умаляха р-р 15-16 на Колев и сме взели едни 18 на Зизу, с които ходи в момента, но определено са му много големи. Първите дни доста му пречеха, два пъти вече губим някоя (това е по-скоро от модела, че е по-мекичък и широк) и затова ми се иска да намеря нещо дето да му е тамън, та ако ще и да го израсте бързо, но да не се криви в момента. Защото аз го гледам как търчи вкъщи по чорапи и навън с обувките е като спънат :(
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #178 -: Септември 18, 2015, 23:01:41 pm »
Виж тези: http://www.deichmann.com/BG/bg/shop/home-momcheta/home-momcheta-obuvki/00012901316131/Детски*обувки*с*велкро.prod?r=5&c=3&filter_size=212@18&st=PRODUCT&filter_cat=home-momcheta/home-momcheta-obuvki

На "Капчица" са на половин цена от тези горе. Виж къде имат магазин наблизо и иди на място да видиш. Имат и бебешки.
http://kapchitsa.net/bg/
« Последна редакция: Септември 18, 2015, 23:06:30 pm от blue_sky »

*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #179 -: Септември 19, 2015, 07:06:53 am »
Линка на Даийкман не мога да отворя :(/как се произнася точно,че в БГсъм чувал всякакви вариации :lol:/.В момента имат и промоции за най-малките.Днес ще се разходим да разгледаме.рано ни е ама защо пък да не се подготвим :wink:. на мен малко"мушамяни"ми се струват,но щом казвате ,че има и хубави марки,ще огледаме .Блу,как сте с бежанците при вас? Вие нали в Берлин бяхте?
/www.mamaibebe.com][/url]