0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #260 -: Септември 30, 2015, 16:58:35 pm »
Само сега не иска да го извеждам, докато е още болен. Утре вече можело....
И аз мисля, че е вирус.... Лошото е, че като му сложа лекарство в устата и го изплюва.
Вчера точно преди да отидем на лекарката изплю целия Панадол, който му бях сложила. И двамата отидохме лепящи при лекарката  :lol: Сега му го слагам в млякото и така минава, но има разни други лекарства, които не мога да смесвам с мляко и те са ми големия зор...

Моят син пък отива в другата крайност, само да чуе, че някой трябва да пие някакъв сироп и пръв се нарежда. А на розовото сиропче, демек панадола му е голям фен. единствено с АБ зинат имаме проблеми. Но това е обяснимо, защото е страшно зърнест и много неприятен като консистенция. Не знам защо ги правят такива, но него се налага да го давам по сложния начин, със спринцовка директно в устата и т.н.
Да се оправяте бързо и успешно стартиране на яслата.
<br />[link=http:
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #261 -: Септември 30, 2015, 19:02:09 pm »
Явно българските и западните теории за адаптация си противоречат.  :lol:

Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #262 -: Септември 30, 2015, 20:07:42 pm »
Mousyt, с нетърпение чакам да споделиш за Мати и яслата. Той е голям смелчага. Дано да се е оправил!

Явно българските и западните теории за адаптация си противоречат.  :lol:
Ами в държавните си се спазва правилото за половин ден.
Но при частните всяка решава сама. Иначе и аз се чудех дали биха имали някакъв интерес да са на цял ден, а не да свикват постепенно, но не се сетих за такъв. Плащам им такса за цял месец дори да отсъства до 7 дни. Ако плаче по цял ден за самите тях не е добре да остава и за другите деца....

Мешко, супер, че Явор не протестира на лекарствата. И моят племенник все иска допълнително Панадол  :lol:
Днес голям зор видях. Със спринцовка до бузата, но пак се дави, реве и захласва, стича му се отстрани извън устата, посинява му устата и не си поема въздух. Голяма е драма  :(
Добре, че няма хрема засега, че ако трябваше и сополи да изсмукваме с прахосмукачка, нямаше да мога да го успокоя...
Единствено не протестира да му пръскам физиологичен разтвор в нослето.
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #263 -: Септември 30, 2015, 20:51:42 pm »
При сина ми адаптацията беше три седмици. Първите два-три дена по един час, като и аз бях там. Следващите дни трябваше да излизам от стаята първо за кратко, после за час-два, но не и от сградата. В някакъв момент започнаха да го оставят да обядва с децата. Но после си го прибирах да спи у дома. Следващата стъпка беше следобедният сън, но без следобедна закуска и т.н. Много бааавно ми се видя, но е така. Не знам кое е по-добре. В някакъв момент свикват, че човек ги оставя и после ги взима.

Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #264 -: Септември 30, 2015, 20:58:39 pm »
Блу, чудесно звучи наистина. И моята приятелка в Швейцария за същата система сподели. Нейният син обаче е свикнал бързо и на третия ден го е оставила вече за цял ден. Имало други деца обаче, които точно както и вие дълго време са се адаптирали.

Момичета, днес слагах еднократни памперси заради разстройството и сега видях, че цялото дупе е червено и в обрив. Имали ли сте такъв случай? Вероятно е комбинация от температурата и загряването на дупето от памперса?
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #265 -: Септември 30, 2015, 21:49:48 pm »
В нашата ясла имат схема 5 дни до 10:00, 5 дни до 12:00 и днес трябваше да е до 15:30. Е, да ама нашият не искал да спи и съответно цялата група не спала. Викал "Мама, мама" и след него всички останали деца и те. Обадиха ми се в 15:00 часа да пращам да го взимат.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #266 -: Септември 30, 2015, 22:45:33 pm »
А защо едната учителка не е излязла от спалното помещение с него и да го занимава, докато другите спят?

*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #267 -: Септември 30, 2015, 23:01:13 pm »
Точно както пише Блу, са правили с мен, но аз просто не спях и те ежедневно ми даваха книжка в леглото или някакво занимание навън, че да не будя другите. Сега им е по-лесно, някой да го вземел, е кой, казвам не мога и да се спасяват.
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #268 -: Септември 30, 2015, 23:08:12 pm »
Blue,откъде да и дойде на ум,че трябва да го изведе :lol: ужасни са някои госпожи..майка ми работеше в ясла и наистина така ги извеждаха в игралното неспящите деца да не пречат на останалите...
И Алек е с херпангина,сутринта имаше 38° ама повече не е имал,съответно днес не бях на лекции и откарах 2ч.следобед при личната докато го прегледат...засега ще пробваме със симптоматични и ако зазлее в петък ще купя антибиотика...дано ни се размине
Смайл страхотен е Дани пу-пу :lol: дано свикнете с яслата бързо
И аз като Mousyt,едвам успявам да ви изчета камо ли да пиша :lol:
Липсвате ми момичета,но изобщо не ми достига времето напоследък.. :)
*
Re: Септемврийска тема за най-малките: да кажем чао на лятото
« Отговор #269 -: Септември 30, 2015, 23:21:09 pm »
То е близо до акъла. Ако аз отида да си взема моето след работа и е кисело, защото не е спало поради това, че друго дете е плакало през цялото време, учителките ще ги питам не знаят ли как да си вършат работата.
Днес си говорих с една приятелка. Имаме много късмет с нашата градина. В нея наистина работят отлични педагози. Имат добра материална база, а за това, което им липсва, успяват да си набавят дарения (дори и с помощта на родителите, писах наскоро, че родителите от всяка група два пъти годишно правят сладкиши и ги продават на другите родители на символична цена и парите от продажбите отиват за купуване на големи неща в градината. Не ми пречи да приготвя два сладкиша годишно. Дори никак.). И много важно, че учителите не са просто звероукротители. В Германия има много градини, където децата са в смесени по възраст групи. Нашата не е такава, но наистина има много такива. Като казвам смесени, това значи от 2 до 6 години в една група от 20 деца. И ако сега се зачудите как функционира това чудо, ще ви кажа, че за малките е добре. Те учат много бързо от големите. Да, де, ама файдата на големите от тази работа е нулева. За тях няма внимание и време. И те не научават почти, да не кажа съвсем нищо.
На съседката детето ходи в нещо подобно, но вече е училище. Нещо като килийното за мен. Иначе е по Монтесори. Не се преподава на дъската, то няма и как да е, защото всяко дете трябва да учи нещо различно, подходящо за възрастта си. Има лиценз от министерството, значи функционира. Но аз не го разбирам.
Спирам, че ви оспамих темата, а автобиографията ми няма да се напише сама.  :lol:

*
Къде ще кандидатстваш? :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
meshko106, Зината не искам да го видя на картинка дори. Не знам как може някой да предписва подобен антибиотик на деца. Дребният го повръщаше на секундата.

Смайлс, при последното боледуване на малчо, се получи така. Миех дупето, сменях памперса през много кратко време и слагах пудра и Судокрем, като ги редувах. За 2-3 дни всичко се оправи.
А моят син е с някаква дълбока кашлица, която е само сутрин. През деня госпожите казват, че не е кашлял. Не кашля и през нощта. Педиатърът каза, че гърдите му са чисти. Давам Проспан, но ефект няма. Вече не знам какво да правя :(
Най-добрият подход към адаптацията на децата според мен си остава индивидуалния, да се подхожда спрямо всяко дете, в зависимост от неговото темпо. В това отношение аз съм много доволна от нашата ясла. На моя приятелка детето й, колкото Явор в съседна група, още на третия ден й казаха: Оставяш го да спи тук. Така свикват много по-бързо, а и той не спокоен през останалото време. При нас, както вече писах  никой не бързаше и ни оставиха 2 месеца да ходи само до обяд, докато се поуспокои и спре да плаче. Истината, както винаги е в мярката и баланса.
<br />[link=http:
*
Лари, вирус е това с кашлицата. Аз изкарах такъв със слаба задна хрема. Два дни беше много зле, после само тая сутрешна кашлица остана, влачих си я поне две седмици. Детето го изкара преди мен и в някакъв момент педиатърът чу нещо или се притесни и му изписа АБ.


Блу, започвам да харесвам все повече Германия от твоите разкази.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Добре дошли в новата тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51291.0
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!