0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #840 -: Септември 05, 2015, 14:45:43 pm »
Да ви кажа тотално зле изглеждам,с черни кръгове съм около очите.Много ми причернява,днес на 5 пъти не мога да стоя по 1 мин.права,щях да припадна.Дали това не е от магнерича 3х2,а утрогестана го намалих на 3х 1.Всъщност аз отдавна съм с тези кръгове и кръвното ми е по принцип ниско 60/90,но чак сини кръгове съм нямала-жегата явно тотално ме мори.Иначе хемоглобина ми преди 3 седмици като лежах в болницата беше 107-там ми дадоха да пия хапчета за него,после като минах и на преглед през д-р Александров той ми каза че е супер хемоглобина 107.Може ли тези си и сенки около очите да се дължът на нисък хемоглобин?
« Последна редакция: Септември 05, 2015, 15:25:21 pm от zyza »
   
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #841 -: Септември 05, 2015, 15:23:46 pm »
Зиза, спря да. Аз пиех 4х2 утрогестан докато спре, по инерция и но шпа така пиех в някой дни. И аз мисля в понеделник да отида. Още пия утрогестан и но шпа, самоизписах си малко магнезий и вит. С, че хванах някакъв вирус.
м-и  дано да излекуваш бързо вируса,смучи прополки ако те боли гърло те стават за бременни.На теб доктор ли ти каза да го пиеш 4х2 утрогестана?След като ти спря зацапването намали ли го-и през цялото време ли го пиеш,или го поставяш вагинално?
През цялото време Утрогестана съм го приемала през устата, така ми го изписа лекарят и ми увеличи дозата когато въпреки приема зацапването направо стана кървене, за което може и аз да съм виновна, че ходихме на разходка по едно слънце и доста стъпала. Просто уж се чувствах добре, некрая ме стегна и се прибрах с локвичка кръв. Когато спря зацапването го намалих, но още го пия. Дадоха ми нещо друго за смучене от аптеката, на мен май само Хексоралетен ми помага и си позволих снощи да изсмуча един. Надявам се до де-два всичко да отмине.
Не слушай хората както говорят, имаш си лекар. Щом той ти изписва лекарствата, има ли значение какво казват хората?! За пътуването не знам какво да кажа, но ако тук е по-добре аз бих стояла колкото може.
Не мога да стоя тук повече в един апартамент със свекърва си,мн.ме притеснява,души ме направо.А и не мога да отида при моите родители в Д-ч заради разбития път,нали от такъв път тук във Варна се докарах и аз с кръвоизлева,точно 4 дни преди полета.Мъжът ми и той ни чака вече от 2 месеца да се приберем-два полета отлагаме.Д-р Александров пък ме съветва да отивам там и ,че там са по добри(за ако има преждевременно раждане)и,че сега му е времето и няма нищо страшно от полета,после бременността напредва и е опасно.Коремът ми вече е все едно съм в  7м. като бях бременна с дъщеря си,а не съм качила никакви килограми(или 1 може би в последно време)-от началото на  процедурите до сега съм ослабнала с 5кг. Дай Боже всичко да е наред и да си износим живи и здрави всички бебенцата пълни 9 месеца!Само това се моля!
« Последна редакция: Септември 05, 2015, 15:29:13 pm от zyza »
   
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #842 -: Септември 05, 2015, 15:47:34 pm »
Zyza отивай в Окръжна, разказати ме потресе такова нещо не може не е редно. Ако искаш ми пиши на личен ще ти дам номера на доктор Папазов ако можеш да здържиш до понеделник. Ако не отивай направо в приемния кабинет. Ако трябва дери се и търкаляй да вземат мерки веднага и да се прибираш при мъжа си. Ако не може на втория етаж качвай се в родилното на третия. Свестни са и то много.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #843 -: Септември 05, 2015, 16:06:14 pm »
Да точно в АГ Варна не ме приеха 3 пъти като ходих долу в спешното,но последния път с обилно кървене ме приеха( 3-4 превръсзки за 1 час напълних).Първия път извикаха д-р Александров да ме гледа и той каза,че всичко е наред и да се прибирам.2-я пак той и 3-я път други двама -тези 3 пъти на видеозон през корема.З-я път ми изписаха магнерича и казоха да се прибирам и само да лежа.И последва след около 2 седмици вече приемането ми в АГ Варна за заплашващ аборт,разкритие и отлепена плацента.Той точно д-р Александров ми казва,че няма смисъл от лекарствата.Сега ще видим вече какво ще ми каже и дали ще ми препоръча лекарства след като му кажа,че и контракции започнах да имам.По принцип той най се притеснява за преждевременно раждане в 7месец.Каза ми,че на този етап не мога да получа спонтанен аборт.Каза да не вярвам на глупостите които са ми наговорили докато съм била в спешното на 8 етаж.нямала съм и никакво разкритие ми каза като ме гледа с вагинален ехограф.Най-мн.ми каза можеше докторката която ме прие в АГ,да не дава Господ де-да ме доведе до аборт като ме бръкнала с ръка тогава за да види за  разкритие.Ох ужас,дано всичко се оправя по бързо,да спират и зацапване и контракции,че ще лудна.
Какво да кажа, освен да се довериш на Александров, по-бързо да преминат оплакванията ти и да се успокоиш.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #844 -: Септември 05, 2015, 16:14:07 pm »
Zyza, пусни си нова ПКК и виж какво ще е нивото на хемоглобина. Ако кървенето продължава може да е спаднал още. Причерняването, отпадналоста и лесната умора, може да се дължат както на анемия, така и на много др.неща разбира се  :D  Ако трябва направи и нова консултация с лекаря. Пробвай да го вдигнеш и чрез хранене: червено месо, черен дроб и др. Ако са от растителен произход(коприва, спанак и др.) ги приемай сурови и в комбинация с вит.C , така ще им усилиш резорбцията. Предполагам изследването е правено по време на хематома и кървене, за тогава е било нормално да се очаква понижаване на стойността му. Като цяло стойността за бременни е била гранична: едни биха ти изписали железен препарат а  др.не :)  АГто  което посещавам (води се за една от светилата на ФМ в София) за магнерича каза: няма да навреди ако искаш си го пий т.с. и за нея явно е без значение  :D До колкото съм запозната няма такива нежелани лекарствени реакции, все пак си виж и в листовката :)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #845 -: Септември 05, 2015, 18:18:53 pm »
Благодаря ви за мненията и препоръките!Да тогава ми беше изследван и хемоглобина.Никой до тогава не ми е казвал да си пусна кръвни а и аз не знам къде сама да си ги пусна,а и кой да ми ги разчете после.Джи пито не ми назначи женска консултация,защото аз нали все тръгвам и ми каза,че няма смисъл.Ще видя в понеделник какво ще стане на видеозона и пак ще пиша.Страх ме е да ходя и при др.лекари,че доктора ми вика да внимам да не ми направят нещо нередно,както ми препоръчваше докторката в АГ серклаж и да говоря с др.Александров за това,че шийката ми била скъсена,а доктора после ми каза,че шийката ми била мн.добре.Дано всичко да е добре на прегледа,и да нямам скъсяване от тези контракции,че бебките ги нося ниско и съвсем се утежнява положението-дано са се вдигнали малко плацентите-незнам дали е едната или и 2-те са ниско.Зацапването ми се появява  само като дълги кафеви нишки,по рядко като една ч.л.кавява кръв.По принцип доктора ми каза да не ме притеснява въобще това зацапване,з-то можело още мн.дълго време да се изтича така от хематома,събирала се кръвта и като стана се изтичала.На последния преглед хематома се беше смалил малко.
   
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #846 -: Септември 05, 2015, 21:46:17 pm »
Zyza, пусни си освен хемоглобин и желязо. Ако, има кой да ти вземе кръв в АГ, може да я оставиш в лабораторията на първия етаж. Ако, не, можеш да отидеш на частна лаборатория, например Ситилаб срещу спешното на окръжна. На мен хемоглобина ми накрая беше станал 70(но, аз изгубих мн кръв от трите кръвоизлива), а желязото също мн ниско, но аз си бях анемична по принцип и от преди. При колкото повече лекари ходиш повече ще се объркаш! Мен ме гледаха 10-тина доктори и всеки казваше различно. Добре е, че хематома се е смалил. И при мен уж се беше смалил, но кръвта не спираше. Дано при теб всичко отмине и ти се нормализира всичко, да си изкараш успешно до финала и  да си гушнеш бебките живи и здрави, когато му дойде времето!  :goodluck:  :bighug:
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #847 -: Септември 05, 2015, 23:39:19 pm »
Нелка сега виждам,но все пак Честит РОжден ден  :D :balk_12: :balk_12: :balk_7: :balk_7: :balk_7: new_birthday с пожелание за много много здраве,и успешен и безпроблемен финал!!!
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #848 -: Септември 06, 2015, 06:02:58 am »
Здравейте, момичета!
Като ви чета как трябва да се пазим...аз уж се пазя и от както започнах процедурата все съм наужким вкъщи с отпуски и болничен, но...Все за работа мисля и все върша неща, които сега не трябва да правя....Ето, вчера организирахме голям национален събор-надпяване и всичко трябваше да мине през мен...едва изкарах три часа за приготовлението и откриването, после се прибрах да полежа няколко часа и пак на закриването...
Притеснява ме това, че съм с постоянни болки....На единия от прегледите при д-р Персенска й споделих, че имам болки ниско долу почти над срамната кост - отговори ми, че ще си пия но-шпа ако трябва и до край. Да, но от вторник от прегледа насам все имам едни бодежи от ляво малко над яйчника...аз така си го усещам...или около него...Все си мисля, че бебчето е позиционирано там и го галя и си държа ръката върху него, но ме притесняват тези болки. Надявам се да са от това, че бебчо расте, знам ли...

Момичета и друго да ви попитам - в края на 12-та или началото на 13-та седмица /не ми стана ясно като пише например 10 седм. и 6 дни знам, че е 11-та, но като пише 10 седм. точно с нула дни в същия ден ли се влиза в 11-та или на следващия.../ съм на скрининг. Разбрах, че явно кръвни изследвания няма да имам заради другото сакче...Чудя се обаче дали да си изискам от д-р Михова изследване за тромбофилия, че малко се наплаших от поста на linapoli. Аз не съм правила такова генетично изследване, д-р Персенска не ми е искала, но пък и все още пия аспирин протект. ЧУдя се обаче ако имам проблем там, този аспирин протект няма да ми е достатъчен и да върши работа като фраксипарина. Дали е добре да пусна и това изследване, че много ме е страх....Искам да съм направила всичко възможно, за да предотвратя рискове...Знам, че няма как да го правим на 100 процента, но....

« Последна редакция: Септември 06, 2015, 06:08:45 am от naskomimi »


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #849 -: Септември 06, 2015, 07:28:39 am »
Нелка сега виждам,но все пак Честит РОжден ден  :D :balk_12: :balk_12: :balk_7: :balk_7: :balk_7: new_birthday с пожелание за много много здраве,и успешен и безпроблемен финал!!!
Благодаря, Веси! Нека това са пожелания към всички ни.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #850 -: Септември 06, 2015, 08:48:52 am »
Мими и аз незнам ние с теб вървим заедно. Аз също имам болки и ниско, в ляво в дясно. Забелязала съм че като е в ляво е коремче. Но аз имам сраствания, направо незнам какво да ти кажа стоя си на дупето. Вчера за първи път от месец пуснах прахосмукачка в къщи и то на почивки. Аз ще ходя да лекар след 15 че до тогава нямам право на здравна каса. След първия ми престой в болницата се оказа че след това 30 дни нямат право да ми дават направления и да ме приемат. Следователно минах на частно. А на 4D съм а 13ноември в Тутракан, не съм на ясно дали и сега в 12-13 седмица пак трябва да ида и къде във Варна изчетох всички форуми и още по неясноми стана.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #851 -: Септември 06, 2015, 10:11:11 am »
Мими, имаш буболечка в подписа  :lol: ще си убия лаптопа някой ден  :lol: За ФМ не е нужно томно в някой ден да идеш та е от 11до 13+6, уговори си час в този интервал и готово. Постът на Линаполи наплаши и мен. Нямам никаква представа от това изследване, ама аз бих си го и платила за да съм спокойна.
verechiria, във Варна мисля, че имаш доста възможности за добър специалист. За ФМ ли трябва да ходиш?

Нелка, аз съм пропуснала, честит рожден ден! Да си здрава и успех!
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #852 -: Септември 06, 2015, 10:20:08 am »
Да за ФМ ако знаете казвайте къде да ида, притеснявам се и искам да го направя. Оказа се че от всичките ми приятелки никоя не си е правила. Имали леки бременности и не се притеснявали. Аз не искам да загубя и това дете.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #853 -: Септември 06, 2015, 10:26:08 am »
Чувала съм, че доц. Балев е много добър, но записването на часове е приключение, понеже всичко излезе ок и не съм се и опитвала. Аз съм ходила в Майчин дом с предното бебе и съм доволна. За първата ФМ ми бяха измерили гранична НТ(това моят АГ) и ме пратиха при доктор Кеновска ( като отидох за БХС в св. Марина за да не ми излезе завишен риска), тя е специалист по образна диагностика, но много внимателна, отдели ми много време, премери всичко сигурно по няколко пъти.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #854 -: Септември 06, 2015, 11:18:11 am »
Мими и аз незнам ние с теб вървим заедно. Аз също имам болки и ниско, в ляво в дясно. Забелязала съм че като е в ляво е коремче. Но аз имам сраствания, направо незнам какво да ти кажа стоя си на дупето. Вчера за първи път от месец пуснах прахосмукачка в къщи и то на почивки. Аз ще ходя да лекар след 15 че до тогава нямам право на здравна каса. След първия ми престой в болницата се оказа че след това 30 дни нямат право да ми дават направления и да ме приемат. Следователно минах на частно. А на 4D съм а 13ноември в Тутракан, не съм на ясно дали и сега в 12-13 седмица пак трябва да ида и къде във Варна изчетох всички форуми и още по неясноми стана.
Здравей, за Варна имаш няколко възможности:
1. Доцент Балев - клиника Темелков, но се записват часове всеки петък за следващата седмица и се чака от рано сутринта. Аз пропуснах този вариант, защото беше зимата, доста студено и на никой от роднините ми не му се чакаше. Освен това си ходех при Александров, на който имам пълно доверие, той всеки преглед гледа внимателно как се развива бебето, а и апаратурата му е много добра.
2. ФМ в Майчин Дом при д-р Яков старши. Аз направих там, тази ФМ ,която се пада втора по ред 19-20 г.с. Не съм чак толкова впечатлена, за 90 лв. не включи 4D, не че ми е толкова важно, не получих и диск, защото трябваше предварително да кажа, а с диск цената е 100лв. Както и да е. Аз отидох при него, за да имам второ мнение за развитието на бебка, освен това на Александров.
3. Давидков - но него не ти го препоръчвам, че взема много пари и само дрънка глупости.

Успех!
« Последна редакция: Септември 06, 2015, 11:19:52 am от kati_vm »
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #855 -: Септември 06, 2015, 11:24:40 am »
Благодаря момичета, ще ходя в Темелков. Моя позната лекарка ще ми ходатаиства за час. Преди малко говорих с нея и тя каза същото като вас. Като имам резултати ще споделя. Тя каза за болките че не е нещо ненормално и да се пазим повече.
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #856 -: Септември 06, 2015, 14:03:32 pm »
Ще питам д-р Михова. Аз на 18.09 съм на ФМ при нея - тогава ми се пада 12 седм. и 0 дни, ама не знам това края на 12-та ли е или началото на 13-та. В календарите ми излиза началото на 13-та, но не знам...
Ще питам за тромбофилията, защото май не е шега работа...Ще се изръсим много, че имам да пускам и контрола на плацентарни молекули....ама...

Момичета, тези които биете неупоген или зарзио до коя седмица го биете? На мен изследването за плацентарните в 8-ма г.с ми излезе единият резултат повишен и заключението на имунолозите е дабия до 11-12 г.с, когато да направя контрола. Във вторник питах д-р Персенска дали да го бия още, тя ме пита колко още имам от инжекцията. имах още за два пъти - т.е до днес. Тя ми каза, че да не бия повече, защото вече ще съм в 11-та г.с. Да, ама аз се затръшках на милото, защото се сетих за плацентарните и заключението на имунолозите и си взех още една инжекция и ще бия до прегледа с д-р Михова. Чудя се дали не сгреших и дали е вредно да се продължава, но все пак нали пише от имунолозите контрола. Та сигурно да се бие до контролата и ако излезе пак високо ще продължа.
Вие до кога бихте неупоген или зарзио?
« Последна редакция: Септември 06, 2015, 14:11:47 pm от naskomimi »


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #857 -: Септември 06, 2015, 14:28:38 pm »
Не съм искaлa дa ви плaшa. Питaт ме и отговaрям. При мен тези изследвaния бяхa нaложителни, зaщото товa е спирaне нa сърцето нa второ бебче. По принцип, когaто се случи в по-рaнни седмици (до 9-10) се води синдром нa изчезвaщия близнaк. Едното бебе се рaзвивa зa сметкa нa другото. Просто при мен се случи нa по-късен етaп от бременносттa и вероятносттa дa е този синдром беше мaлкa. Веднaгa включихме фрaксипaрин в лечението, още преди дa излязaт резултaтите (стaвaт зa 10денa). Първия път се случи в 11тa седмицa, тогaвa бях с едноплоднa бременност. Aко нямaте предишни мисед aборти, рaзширени вени или нaследственa обремененост никой нямa дa ви нaзнaчи тези изследвaния. Естествено може дa си ги пуснете сaми, но не виждaм смисъл. Не го мислете толковa. Нaслaждaвaйте се нa бременносттa си, че времето лети бързо. Вярвaм, че всичко ще е нaред!



*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #858 -: Септември 06, 2015, 15:00:53 pm »
линаполи, честито ти начало на девети месец  :) и госпожиците ни ще са с малка разлика.
Наистина не можем всичко да предвидим и изследваме. Ние правихме генетични, май и за тромбофилия, преди инвитрото в Плевен. Тогава там правеха доста предварителни изследвания, вкл. и генетични и имунологични. За мен има логика  да се пуснат предварително, макар да са скъпички. Нищо не излезе нито при мен, нито  при мъжа ми, но пак слагах фракси с близнаците до един момент + два пъти вливания на имуновенин.
Сега на своя глава си пускам само щитовидните, че едно време имах леки проблеми с тях. Пускам и микробиология ежемесечно - за моя сметка, че касата покрива 2-3 само. Голяма тъпотия, ама да е само това. Сега ми дадоха направление за кръв и урина - така се полагало. Аз викам, че имам бактерии и трябва да проверим след аб как  е, пък какво направление ми дават. Не ми се коментира направо родното "здравеопазване", ама Дай Боже да сме здрави и да имаме пари за частно.


*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #859 -: Септември 06, 2015, 16:40:47 pm »
Не съм искaлa дa ви плaшa. Питaт ме и отговaрям...... Aко нямaте предишни мисед aборти, рaзширени вени или нaследственa обремененост никой нямa дa ви нaзнaчи тези изследвaния. Естествено може дa си ги пуснете сaми, но не виждaм смисъл. Не го мислете толковa. Нaслaждaвaйте се нa бременносттa си, че времето лети бързо. Вярвaм, че всичко ще е нaред!
и за миг не съм те обвинила, мила! Просто....даде ми повод да се замисля защо нямам такова изследване като повечето в Надежда го имат... Успокоява ме малко факта, че все пак пия аспирин протект, но не е като фраксито...Аз от няколко месеца се сдобих с една голяма разширена вена - не е външна и дебела, но прозира синя през кожата и е доста дълга - от прасеца чак до горе почти до края на крака. И много мънички капилярчета, но преди ги нямах...Ще питам и ще настоявам май...а дотогава ще се моля всичко с бебчето да е наред.


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза