0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #880 -: Септември 08, 2015, 17:50:45 pm »
Еми явно съм се заблуждавала, че ваксинираните са една идея по-добре от нас  :lol:

Зиза, чудесно, че всичко е наред! Ама пола аз не разбрах какъв е :)
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #881 -: Септември 08, 2015, 18:14:30 pm »
Честит празник момичета. Аз пак се включвам и се радвам че вече всички са на линия. Освен херпеса, сега излязоха и резултатите и едните анти тела МАТ са доста над нормата 373 при горна допустима граница 34. Обадих се на др Райков утре ще се гледаме да видим, каза че не иска да изписва селен. Да видим и явно се притесних пак ми стана лошо и не ми е добре от този херпес. Незнам вече.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #882 -: Септември 08, 2015, 20:40:47 pm »
Зиза, много се радвам, че всички сте добре  :D тази година много момиченца :)
Ние днес бяхме на ФМ всичко си е наред с бебка, изоставането си е както миналия път с седмица-две. Утре ще влизам в болница заради артериалната хипертонията, отоците и многото килограми, които качих :( Не знам кака можах да се отпусна толкава, хем знам до какво водят тези килограми.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #883 -: Септември 08, 2015, 23:08:05 pm »
Дано всичко при всички да е наред и да си износим бебенцата.Бебките доктора преди 3седмици ми каза,че едното ще е момченце а за другото не беше сигурен,а сега потвърди-момиченце и момченце(но незнам дали е на 100%-изненади винаги може да има)
м-и при теб видя ли се пола,на лентичката прилича,че ще са 2 момченца.Нека Господ и Богородица да са с всички нас и да ни пазят!
Ядох днес сладкарска сметана на сорпирана пастичка-дали не е вредна,някой знае ли нещо?
   
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #884 -: Септември 09, 2015, 14:42:38 pm »
Зиза, още не знаем :) Честито! За сметаната я спокойно, да не ядеш пасти всеки ден :)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #885 -: Септември 09, 2015, 16:26:32 pm »
zyza, ако искаш вместо магнерич можеш да вземаш по-силен магнезий, например biolectra. Докторката от ЖК на мен също искаше да ми изпише магнерич, но реши да ми изпише биолектра, те са по-силни, заради миомите ми да не предизвикват контракции. Но, разбира се най-добре се консултирай с някой лекар, ако изобщо решиш да го смениш! Честито розови и сини гащи!  :bori_015: :bori_004:  И моите близнаци бяха момиченце и момченце
milch, и ти ли очакваш момиченце? А, килограмите по време на бременността ли ги качи?
Аз днес бях на фетална, всичко е наред с бебка  :) Някой беше писал, че го боли опашната кост, и мен много ме боли и ходя като патка  :lol: , но това да е кусура  :D
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #886 -: Септември 09, 2015, 16:37:58 pm »
А, някой пил ли е пробиотици по време на бременност? На мен стомаха ми нещо не е мн добре и лекарката днес ми каза да пия известно време пробиотици.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #887 -: Септември 09, 2015, 17:40:51 pm »
Сол, аз пих в началото и по принцип пия ако имам проблем, който смятам, че ще решат. Бях си купила едни Лактофлор, че са повече в кутията и с цел да направя дълъг курс. Такъв запек (с извинение) никога не съм имала, прибрах ги с идеята някой ако се разхлаби, да ги пие  :lol: Та гледай как ти действат и ако трябва ги смени.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #888 -: Септември 09, 2015, 18:42:03 pm »
Сол, и аз пих пробиотици за запек без особен ефект :(
Килограмите ги качих от началото на бременността 18
кг до тук в  22 г.с. Аз отказах цигарите като разбрах, че чакам бебче, но качих 8 кг. другите 10 кг от 8 г.с до сега. С момиченце съм и аз :)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #889 -: Септември 09, 2015, 18:48:53 pm »
За запек мисля, че Линекс върши чудесна работа.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #890 -: Септември 09, 2015, 22:05:32 pm »
м-и, ти колко време ги пи, че те хвана чак и запек? Аз започнах да пия Bio-Kult, преди да забременея съм ги пила и са ми останали още от тях. Но, ще видя сега как ми действат, дано да не стигам до запек, че в началото имах два пъти.
milch, значи и ти си с розови гащи  :bori_007:  :D Да се оправяш бързо и да излизаш от болницата!
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #891 -: Септември 10, 2015, 00:38:09 am »
Ех, много моми нaпоследък :) Честито нa всички узнaли полa ;)
Лили, рaдвaм се че се включи. Че и aз те мислех тия дни дaли сте още 2в1 ;) Имaш много силно стиснaти пaлчетa от мен зa предстоящото рaждaне!!!
Пробиотици съм пилa Биогaя - не мисля, че имaше голям ефект, но и не съм билa много редовнa в пиенето им. Зa зaпек нa мен ми помaгa сироп Фрутилaкс, изцяло нa нaтурaлнa основa и е подходящ зa бременни.
И дa се отчетa от прегледa днес - бебкa е добре 3126грaмa е. Води и плaцентa добри. Остaвa дa рaждaм нормaлно. Дмес ми е десети ден глобули Полижинaкс и докторa кaзa, че пътя би следвaло дa е чист зa бебкa. Aко не родя до 18ти септември ще прaвим контролнa микробиология. Лошaтa новинa е, че в последния момент нa моя доктор му изниквa сериозен семеен проблем и ще отсъствa зa две седмици от грaдa. Дaде ми телефонa нa негов колегa в Шейново. По принцип го познaвaм кaто лекaр, преглеждaл ме е докaто съм лежaлa тaм и съм с добри впечaтления. Но сегa изобщо не е зaпознaт със случaя ми. A той не е от нaй-простите. Утре ще му звъннa дa го помоля зa чaс зa консултaция. Дaно имaме време, зaщото утре зaпочвaм 38мa седмицa. Синa ми го родих точно в 38мa и незнaм зaщо си мисля, че и сегa ще е тaкa... :(



Re: Тема на бременните №95
« Отговор #892 -: Септември 10, 2015, 08:06:24 am »
Здравейте момичета, оказа се че с този херпес има реална опастност за бебето. Не ми били казали за да не се притеснявам излишно, искам да ги убия. Говорих вчера с още една лекарка и тя така ми се накрещя и ме разрева. Нямам думи, не ми е добре повръщам от него и ме повтриса. Вечер почнах да повръщам и много пак ми се гади. Добрата новина е че лимфните възли се успокоиха и сякаш започват мехурите да засъхват. Някои сблъсквал ли се е с моя проблем? Довечера ще се чуя с доктор Бойчев, от днес е отново в страната. Стискайте палци ако трябва рискувам всичко и заминавам в Тутракан както стигна така да ме приема в болницата.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #893 -: Септември 10, 2015, 09:15:03 am »
Аз за запек пих лактулоза обаче ми ставаше много лошо и като ми свърши шишенцето не съм си купувала повече.Сега всяка вечер ям салата с айсберг и варена царевица,супа на обяд-по кашави храни,пробиотика ми е киселото мляко-става ми много кофти от плодове,домати и краставици-трябва ми по-калорична храна.Аз почти спрях лекарствата,но шпа пия по едно хапче ако много ме заболи ниско долу(дано не ме боли нищо де) и прегнакеар+омега 3 .Започнаха да ми се цепят ъгълчетата на устата и имам обложен език всяка сутрин.
Linapoli-радвам се,че бебка е добре-не остана,стискам палци вярвам,че всичко ще е наред!
Verechiria-стискам ти палци,дано да намерят правилното лечение и да излекуват херпеса по-бързо.
п.п: - забравих да пиша,че всяка сутрин пия по 2-3чаши много топла вода с лъжичка мед(както ме посъветваха тук),след това киви или ябълка и така докато отида до 00.
« Последна редакция: Септември 10, 2015, 11:02:55 am от zyza »
   
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #894 -: Септември 10, 2015, 09:17:28 am »
м-и, ти колко време ги пи, че те хвана чак и запек? Аз започнах да пия Bio-Kult, преди да забременея съм ги пила и са ми останали още от тях. Но, ще видя сега как ми действат, дано да не стигам до запек, че в началото имах два пъти.
milch, значи и ти си с розови гащи  :bori_007:  :D Да се оправяш бързо и да излизаш от болницата!
Не, миличка, аз запек по принцип не съм имала, но често спазми, болки, куркат черва или киселини и реших, да направя един 3м. курс. Изхожданията спряха като с магична пръчка след първото хапче  :lol: и аз понеже не се усетих, че е от това наливам на вода, жуля плодове и се мъчих цяла седмица  :? Всички пробиотици май са с различни бактерии и аз не съм уцелила моите  :D Затова сега и да ми изпишат друг, купувам Линекс  :lol:

Линаполи, стискам палци да ти се подредят нещата! Поне те е предупредил и имаш време.

Веречирия, аз предлагам да се успокоиш. Повръщането дали не е от нерви?! Не си помагаш така, те знаят за какво е опасен и сигурно ще следят. Със самият херпес зостер не съм се сблъсквала, но обривът от варицела за седмица може и да започне да засъхва.
Зиза, от какво смяташ, че е това с езика и устните? Моите се цепят само от вятър, обложения език дали не е от киселото мляко?
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #895 -: Септември 10, 2015, 10:20:46 am »
Против 3апек действам с чаша топла вода сутрин, после плодове или фреш и чак към 10 часа ям нещо друго. Случва се да пропусна ден, ама бива работата. Някои сутрини пия и кафенце, че и то ми ра3тиква стомаха ;) Яжте, ако можете, круши и смокини пресни вместо фрутилакса - хем ра3хлабват, хем са вкусни.
Пробиотик и а3 си купувам Линекс, но пия от дъжд на вятър, или като бях на АБ.
Веречирия, коя седмица стана ти? Понякога докторите не ни ка3ват всичко, 3а да не се тревожим, ако не 3ависи от нас. Важното е те да следят нещата. Психиката също е мноооого важна и те си го 3наят. 3а д-р Бойчев само хубави неща чувам, та не пречи да идеш до него - най-малкото 3а свое успокоение ;) Приятелка се беше 3ара3ила с шарка в първия триместър и я бяха яко наплашили - роди и се живо и 3драво момченце. Божа работа е всичко.
Линаполи, чакаме новини 3а наборката :) Всичко ще е наред - второто раждане било по-бър3о и леко.


*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #896 -: Септември 10, 2015, 11:10:53 am »
Четох,че може да е от анемия,липса на витамин B,като се прибера ще си пусна изследваниямКисело мляко ям по много малко а месо почти никакво-може и от това да е.
   
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #897 -: Септември 10, 2015, 11:34:11 am »
Здравейте момичета, оказа се че с този херпес има реална опастност за бебето. Не ми били казали за да не се притеснявам излишно, искам да ги убия. Говорих вчера с още една лекарка и тя така ми се накрещя и ме разрева.

Позволявам си да се намеся във връзка с херпес зостер и бременност. Ние консултираме тези бременни като ниско рискови, поради факта, че няма данни за връзка между инфекция с херпес зостер и риск за плода. За разлика от варицела, при която риск при заразяване преди 20-та гестационна седмица съществува, макар и много нисък - по различни данни до максимум 2,5%.

Съществува само теоретичен риск при засягане на сегменти Th10-L1,  но няма докладвани и описани такива случаи в света.

Аз бих те посъветвала да направиш една консултация с колегите от НЦЗПБ, Национална референтна лаборатория по херпес вирусни инфекции и успех.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #898 -: Септември 10, 2015, 13:40:18 pm »
Доктор Даскалова, благодаря Ви за отговора за мен е много успокойтелен. Възможно ли е да започна да повръщам отново от инфекцията? Не се чувствам много добре, отпадналост, непрестанно гадене с повръщане и главоболие. Не мога да хапна нищо, а трябва за да си вдигна имунната защита
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #899 -: Септември 10, 2015, 14:05:28 pm »
Миналата година ми изписаха пробиотик БиоБаланс и бях много доволна, подсилва и имунитета, но не зная дали е подходящ за бременни. Принципно няма противопоказания, но е добре една консултация с лекар преди употреба от бременна.
Иначе всеки ден изяждам и по няколко сини сливи и на следващата сутрин нямам никакъв проблем с ходенето до тоалетна, в никакъв случай не ми действат разхлабващо, просто си ходя нормално.