0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №95
« Отговор #960 -: Септември 17, 2015, 12:47:10 pm »
Ооо Едит, мен като ме тресеше от херпесчо и имах главоболие доктора каза парацетамол. Обаче на мене не ми помогна особенно. Мъжа ми ме размачка едно хубаво даже и главата, аз после още няколко пъти си мачках скалпа и слепоочията даже и лекичко се поускубах и само така ми минава. Аз намерих лек са гаденето Ипека, вчера ме спаси да не върна на няколко пъти. Дано мине вече.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #961 -: Септември 17, 2015, 12:50:03 pm »
Мен ме боли опашната кост и то от самото начало, най-вече при ставане и завъртане в леглото. Мисля, че май е често срещано явление при бременни жени  :wink:
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #962 -: Септември 17, 2015, 13:28:22 pm »
Едит, да нямаш мигрена. Пробвай да лежиш на тъмно и тихо място.
За киселините  Бианацид действа много добре, но е временно иначе на мен хранителния режим много добре ми се отрази - известно време ядях само сухари, варено пилешко или телешко без сол, кисело мляко, прясно мляко, краставици. Избягвах цитросови плодове, както и праскови и пъпеши(ядях само диня и ябълки). Ядях по млко, но на често на около два часа и пиех много вода.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #963 -: Септември 17, 2015, 14:10:09 pm »
Вчера не се сдържах и взех един парацетамол, отпусна ме за няколко часа, но вечерта пак си легнах с главоболие. Ще пробвам да се поускубя и аз ако днес е същото положение  :). До сега само на моменти усещам напрежение само в очите. Синеочка, за тихо място си мечтая от месеци и се надявах, че когато децата започнат училище ще стане по-тихо, е да ама не...на улицата има в момента около 10 дечица и е страшно шумно :) , а прозорци не искам да затварям, че е задушно.
А тези киселини не знам от къде се взеха така яростно атакуващи, до сега все е било моментно състояние. Днес пробвах да ги подтисна с чаша прясно мляко - ми не ми се получи, ядох сандвич с шунка и се почна...преди малко  си купих една сода от магазина, та за момента някак ме успокои, да видим до кога. Взех си и ябълки, дано да има подобрение. Ще пробвам и съветите на Синеочка.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #964 -: Септември 17, 2015, 15:03:05 pm »
Леките болки и дискомфорта в гърба са си в реда на нещата :) От една стана ни се изправя стойката и гръднят кош се премества назад т.нар. " гарда походка на бременните"  :D От друга съчлененията между костите на таза набъбват и позволяват известното им придвижване една спрямо друга. Подготвяме си пътят за приминаване :) Естествено е, че има още много причини за болките затова и консултация с доктор трябва :)

Смениха ми лечението за хипертонията. В БГ няма медикамента който е на първи избор за мен и ми изписаха друг. Притеснявам се в листовката пише да не се приема от бременни и ,че води до увреждане на плода. Доктора каза, че редовно ги изписвали нямало страшно,но аз съм си достатъчно информирана и знам, че излишни рискови не ми трябват. Сега го пия понеже нямам избор :( Надявам се скоро да намеря начин да поръчам от чужбина. Нямам представа как става, ако имате информация ще съм благодарна да споделите.
 Как седи въпроса с изпращането на лекарства от чужбина? Разрешено ли е? Може ли евентуално чрез някаква фирма или трябва чрез човек?
« Последна редакция: Септември 17, 2015, 15:04:54 pm от milch »
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #965 -: Септември 17, 2015, 16:17:27 pm »
Кое е лекарството?

Изпращането няма да е проблем, по скоро купуването (в Англия) става само с рецепта, издадена в Англия...

И как така го нямат в БГ, нали са доктори, не могат ли да го заяват/поръчат?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #966 -: Септември 17, 2015, 17:57:38 pm »
Доктора не го предлага, изписва друг представител от същата група. Аз понеже знам и сама питам за съответният представител, който е медикамент на първи избор от групата. Пише го във всички медицински учебници по АГ и кардиология издадени през последните години. Едни не са чували за него, а други казват няма го в БГ. Да поръчат не е и ставало на въпрос :) :) :)  Имат си достатъчно опит с тукашните препарати, все пак като него го няма ще заместят с друг. Но на чужд  гръб и 100 тояги са малко :)
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #967 -: Септември 17, 2015, 18:01:00 pm »
Милч можеш да ползваш фирма Бритс Бг аз постоянно доставям с тях имат саит 3-4лв е доставката на килограм пренасяла съм лекарства. Преди години живеех в Англия голяма част от екарствата им се купуват ат супермаркета свободно.
Едит аз ползвам за киселините Гавискон, действа веднага за бременни е и беше евтино. С това повръщане на моменти съм като Везувии, кошмар. Мойте съседи имат много кучета сега почва любовния период, не издържах взех си тапи за уши и усилих телефона.
Днес бях на преглед, доки имаше направления и ми пусна всички изследвания който могат да минат по касата. Бебе е добре, нищо че майка му не е с една седмица е напред и не миряса да мята крачета и ръчички. И изобщо не му пука колко ме мъчи върти си ме както си иска от сега. И най-важното нямам контракции. Каза ми да се стягам за секцио, бебе тръгва едро, а аз съм била прекалено тясна и 0- кръвна група с високи антитела. Да съм му честита на доктор Бойчев. Аз съм най-доволна че бебе не страда и върви добре. Другата седмица сме на биохимичен скрининг.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #968 -: Септември 17, 2015, 18:29:56 pm »
Милх, кое е лекарството? Ако някое от момичетата в чужбина може да ти услужи, защо не се разберете на лични. Аз ако можех бих ти помогнала, но съм в бг. Помоли лекар да ти напише рецепта. На мен това ми идва, като идея.
Веречирия, много е рано още да се правят констатации за секцио и размери на бебета. Моята бебка беше все на долна граница или изоставаше с няколко дни до 27 г.с. и после като тръгна да расте беше все с по 10 дни напред. Имаше и обратни случаи в бременните темички бебето напредва в началото, а после изостава. Така, че не го мисли още от сега. А и секцио да си - няма нищо страшно. Боли 3-4 дни после си пушка
Трябва да си призная, че за мен лично апендектомията беше в пъти по-ужасна и болезнена от секциото.


Всеки миг е още един шанс...
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #969 -: Септември 17, 2015, 18:53:19 pm »
Веречирия, браво за хубавите новини! Благадаря и инфото :)
Синеочка, рецептата не ми е проблем. Но доколкото разбрах те си държат на техните. Чакам колега да провери в Германия дали го има, и какво му е търговското наименование. Ако някой проявява интерес и иска да помогне. може да  ми пише на ЛС
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #970 -: Септември 17, 2015, 19:17:12 pm »
Доктора не го предлага, изписва друг представител от същата група. Аз понеже знам и сама питам за съответният представител, който е медикамент на първи избор от групата. Пише го във всички медицински учебници по АГ и кардиология издадени през последните години. Едни не са чували за него, а други казват няма го в БГ. Да поръчат не е и ставало на въпрос :) :) :)  Имат си достатъчно опит с тукашните препарати, все пак като него го няма ще заместят с друг. Но на чужд  гръб и 100 тояги са малко :)
Какво е активното вещество? Дали просто не е под друго наименование в България? На тези, които се страхуваш да пиеш какво пише, че няма данни за употреба при бременни и може да увредят или, че увреждат? И както веднъж по-рано писах, на Ношпа също пише, да не се приема от бременни, но... Също можеш да попиташ в някоя аптека дали биха ти внесли това лекарство. Марешки знам, че извършват такива услуги.

Тия болки в кръст, гръб често не минават и след бременност. Доста лекари ги смятат за нормални и махват с ръка :)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #971 -: Септември 17, 2015, 21:45:09 pm »
Verechiria, благодаря! Ще проверя за този Гавискон дали го има тук, иначе днес имах под ръка Талцид, който бях закупила преди време от България и прочетох, че доста бременни са го ползвали, но да не се превишава повече от 2 таблетки. Взех 1 и за сега стомаха ми се успокои.

milch, тук в Истанбул съм купувала някои лекарства за майка ми, някои от които, са били дори  по-евтини от Бг. В случаи когато нямат лекарство със същото наименование, аптекарите ми предлагаха  друго с друго наименование, но със същите съставки, като след това в Бг личният лекар потвърждава, че е същото. Рецепта не са ми искали, но аз си ходя в две аптеки, където съм редовен клиент и ме познават вече (иначе не зная дали държат на рецептите тук). Изпрати ми наименованието, ще проверя дали го има и като цена как е и ще ти пиша. :)
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #972 -: Септември 17, 2015, 21:51:16 pm »
М- и , може да си изпуснала ;) споменавала съм досега, че съм специализант по  обща хирургия :) т.с. учила съм преди това 6.5 г.обща медицина. Определено знам как да направя проверка на риска и да потърся дали даденят медикамент е на пазара. Това е и причината да знам и да търся съответният препарат. Не съм наясно с транспортирането, за което явно няма проблем. И с правила и реда за изпасване на лекарствата в различните държави. До колкото ми е известно в повечето е приет електронен модел :(
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #973 -: Септември 18, 2015, 07:34:48 am »
milch, пропуснала съм това с медицинското образование :) надявам се да не съм те обидила, само опитвам да помогна и да те успокоя :) явно неуспешно. Ако ти откажат да ти го поръчат в нашите аптеки, наистина можеш да се обърнеш към приятели навън както edit е писала за Турция, знам, че в Гърция също биха приели наша рецепта, на мои приятели изпращаха лекарство от Австрия.
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #974 -: Септември 18, 2015, 15:50:05 pm »
М-и, благодаря за информацията! Ще продължавам да опитвам различни варианти. 
Едит, благодаря и на теб за пореден път :)
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #975 -: Септември 18, 2015, 15:59:25 pm »
Едит мама каза че е имала ужасни киселини като е била бременна. Помагало и е да дъвче кафе на зърна, ако искаш пробвай. На мен не ми понесе, отидох и повърнах само докато сдъвках едно. Макар че аз не съм мерна едница, мразя кафе, а и когато провах връщах всичко. Прова ли със скубането срещу главоболие?
Аз от днес съм при мама и тате да ме гледат че са в къщи, а аз да не стоя сама и сякаш съм по-добре. Излязоха и част от изследваията кръв, урина, захар. Всичко е в нормите и е добре, а хомеглобина ми е 121 да не повярва човек. Успокойх се вече малко повече, след толкова влачене по болнците. Вие как сте момичета?
*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #976 -: Септември 19, 2015, 14:53:49 pm »
Verechiria, благодаря за предложенията  :) , аз от както разбрах че съм бременна спрях кафето и много рядко пия ако е с много мляко например и сега само като си представих как дъвча зърна и какъв силен аромат има кафето, направо ми стана гадно. Но ще видим ако положението стане зле, за сега два дни нямам нито главоболие, нито толкова силни киселини. Радвам се, че и ти си по-добре, ще видиш как лека полека ще ставаш още по-добре  :wink:
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #977 -: Септември 19, 2015, 15:16:28 pm »
О да от два дни съм при мама ям, почти не ми се гади. Почва да ми се отлепя корема от гърба. Мисля че нещата ще се оправят. Излизам по малко на вън на шезлонга да се попека. Колкото до кафето на мен не ми понася по принцип, но и лекари ми казаха да пробвам ама не действа. Нямам поносимост и към бирата, но ми казаха да пробвам и чак не повярвах като ми мина гаденето. Стоях готова да върна всеки момент.
Момичета от месец не мога да спя, гледам да лягам късно. Но се събуждам в 4-5  часа, и така цял ден. Изисаха ми симпатил като видях че има мак се отказах и не го пих. Тази вечер ще спя тук, да видим как ще е. Къщата е доста по комфортна, а леглото е със специален матрак. Дано ми минат болките в кръста и да спя.
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #978 -: Септември 19, 2015, 23:49:54 pm »
Момичетa, минaвaм сaмо дa се похвaля , че нa 17.09  стaнaх мaмa зa втори път. Бебе Любов се роди нормaлно в 4.28ч сутринтa - 3140гр, 49см. Още сме в болницa, зaщото тя е нa двa aнтибиотикa и системи зaрaди инфекция, нaй-вероятно причиненa от зaгивaнето нa близнaчето. Вече ми я дaвaт, спрaвяме се и с кърменето. Прегръдки нa всички от нaс  :bighug:



*
Re: Тема на бременните №95
« Отговор #979 -: Септември 20, 2015, 00:35:32 am »
Честитки за Мама Линаполи и бебе Любов :):
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51267.new#new
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”