0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #240 -: Юни 21, 2015, 14:18:48 pm »
Mih-че, при вас както винаги купонът е налице  :lol:
Добре че са свикнали с рехабилитацията, че си представям как ти се е късало сърцето като плачат.

Стойката за таблета, която взех е ето такава:
http://www.emag.bg/stojka-za-sedalka-na-kola-avantree-pad03-fchd-pad-03/pd/DSYCJBBBM/
Не ми харесва, че е изцяло пластмасова. Дано не се счупи бързо. Засега е стабилна.
Трябва да се гледа колко инчов е таблета и стойката за колко големи таблети е (от колко до колко инча). При нас е на косъм малко. Таблетът е 8 инча и стойката и тя започва от 8 инча.

Руми, дано наистина си останат такива спокойни и по-малко диви децата  :P

Дани започна да ходи все по-често без да ме търси. Понякога си обикаля по половин час преди да се присети да ме хване за ръката. Трябва и аз обаче да щъкам напред назад. Ако седна веднага ме вдига  :lol:
Вчера
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #241 -: Юни 21, 2015, 17:25:39 pm »
здравейте и от мен записвам сеи аз да ви следя  :) 

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #242 -: Юни 21, 2015, 21:03:59 pm »
Shinzou, добре дошли с малък Богомил  :P
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #243 -: Юни 21, 2015, 22:32:27 pm »
shinzou, добре дошли :)

Аз цяла седмица се каня да седна по-подробно да пиша. Баткото беше при баба тази седмица и се надявах да намеря време, но не би :)

Теди расте и вече се заглежда в играчки, лапа ръчички и вири глава, докато е по корем :) Все още е спокоен, смея да кажа, че колики не е имал :) Но и ние влязохме във филма с неврохирурзите заради главичката. Фонтанелата не е затворена, но главата му е крива. Затова личната ни прати при неврохирург. Ние като фенове на Токуда се запътихме към доц. Цеков, но останахме доста разочаровани, защото ни отдели само 2-3 минути и аз загубих ума и дума и нищо не успях да питам. Но така е с много заетите доктори... Според него изкривяването е позиционно. Аз съм склонна да се съглася, защото Теди първите месец и нещо спеше само с главата на дясно. Имаме назначена снимка след месец и контролен преглед. Дотогава да спи на ляво :)

Мони, "големият малък", се завърна с гръм и трясък от баба днес. Много е шумен - половината квартал разбра, че се е върнал. И е много енергичен вечер. Трудно се успокоява и заспива. Преди заспиваше в 9, сега ако заспи до 10 ще е добре. Но така е, расте и издържа повече. Май ще вкарваме приказки за лека нощ, че са по-тихи и спокойни занимания. Сега си играе с колите докато заспи и явно му е прекалено интересно, за да ги остави. Иначе се настройвам за махане на памперс. Той на теория е готов, но аз събирам сили и търпение :)

Та, така при нас - забава по две :)



   La vita è bella
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #244 -: Юни 22, 2015, 00:40:14 am »
Shinzou,добре дошла :D
Руми,спокойно ще се оправи детето и на Алек така му беше крива главичката и ни казаха да гледа наляво,всички важни неща да са му от лявата страна :lol: и се оправи..
Инак какво да ви кажа аман от доктори   :lol: понякога ме е много яд,че не слушам себе си,а личната, две седмици се мъчи горкия с разстройство,а тя ентерол и диета,еееее,ама аз не спя от две седмици...и от петък на своя глава вместо ентерол му давам смекта и не смея да се похваля,че е добре :lol: но,пък вдига някаква 37.4 температура,ни киха,ни кашля,ни има вид на болен щуреее като за 10 деца :lol: и не знам какво да го правя вече...утре ще го заведа да го види и да се изкаже личната,че досега само по телефона си говорим...
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #245 -: Юни 22, 2015, 12:54:52 pm »
shinzou, добре дошла сред мамите!

След като в събота ми мина писменния изпит, мога някакси да си от дъхна малко. Както се вижда ще се явя на устния през октомври, че не мога да се подготвя добре с нашето ежедневие и малко помощ, а и не ми се ще да отида там и да се червя и мънкам само  :oops:.
И Габи започна с фазата на тръшкане и протести, даже нещо като не и е по угода върти глава и крещи "не, не, не"  :lol:. Много ми е смешна, но в същото време гледам да съм сериозна. Сутрин и тя от 2 седмици някъде се буди към 5:00, изпива си мляко и пак заспива за около час, след което е вече будна. И за да не събуди и Марти и ние да си подремнем малко я слагам в кошарата с една кофа с Lego тухлички и тя си се занимава. И Габи започна доста дълги разстояния да извървява, аз никога не съм я държала за ръка и винаги си сяда на дупето, когато ще пада. Това е при децата, които са пълзяли преди това, поне според мои наблядения, те винаги падат на дупе, а не по лице. Марти беяе много предпазлив и си пазеше и ръцете, но Габи е малко по-импулсивна и доста често се прискрипва. Но в доста неща като щуротиите са доста еднакви и двамата  :lol:.

Желая на всички топла и слънчева седмица! И само здрави и щастливи дечица, и родители разбира се покрай тях  :D!


Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #246 -: Юни 22, 2015, 13:12:28 pm »
Здравейтееее, благодаря за съветите - малкият пак пропи млекце, макар и с нежелание, явно отказът му е бил от второто избиващо зъбче  :lol:
Иначе, Руми, аз за Цеков от Токуда само мога добро да кажа, да, прегледите са максимум 2-3 минути, но той оперира всеки ден, казвам го като свидетел - нас ни оперира момченцето от тригоноцефалия - затова, че фонтанелата се затвори на 2-3 месеца и се появи едно ръбче на челцето. Сега, Слава Богу, е добре главицата, ходихме преди 2 месеца на контролен преглед - пак отдели 2-3 минутки, но достатъчни да ни успокои и да каже, че засега всичко е ОК.
Алексче, и аз така - слушам почти изцяло педиатърката, но сега ми казва да му давам витамин Д,че много бързо расте и е голям, но д-р Цеков пък каза да не даваме, че няма нужда. Засега не давам, че се напатих от тези витамини...
Шинзу, добре дошла  :D
Ние сме сега пък на фаза подскоци и викове - няма такова подскачане  - взехме му бънджи и е голяма радост, веднъж даже забравих , че има бебе в стаята  :lol: а като го свалих вчера, почти моментално заспа  :D
На всички останали мами и бебешори - целувкииииии  :D
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #247 -: Юни 22, 2015, 15:39:19 pm »
Bonbolini, и Мишо ми отказваше храна, гогато му никнеха зъби. Отказа беше индикация скоро да очакваме ново попълнение на зъбките и после всичко се нормализираше.
За тръшкането не съм се впечатлявала много, но не му отстъпвах. Минахме през тръшкане на земята, после започна да ни хапе, после започна сам себе си да хапе, но много зверски, и после всичко отмина. Сега понякога пак се пробва и ако му поддадем, веднага усеща и става още по-голям артист  :lol:

Смайли, сама бях в Баку, по работа, на Европейските игри. Но днес вече се прибрах рано сутринта и веднага направих две ваксини на малчо  :wink: Големия още не ме е видял, че е на градина, но малкия как ми се е радвал...., няма такова щастие. Целия грееше от радост и пърхаше с ръчички и крачета.  :heartbeat: :heartbeat:  :heartbeat:

Маги, за Баку мога да кажа само позитиви. Много красив град, много е чисто, а хората са невероятно гостоприемни и отзивчиви. Към всички гости на града се отнасят като към свои гости. Вежливи, усмихнати и готови да ти помогнат във всеки един момент. В града продължава да се строи и има страхотен крайбрежен булевард. Не искат друг президент, освен Алиев. Повечето им важни сдания и големи булеварди носят името на Гайдар Алиев. През нощта всичко е огряно от светлини и е прекрасно. Отново бих отишла там  :)


*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #248 -: Юни 22, 2015, 16:33:37 pm »
Добре дошла на shinzou! Хубаво е да има нови попълнения.

И аз да споделя по темата с тръшкането и падането. Макар че вече съм писала за нашите първи опити. При нас темпераментът си пролича още от раждането и засега няма промяна. Ани си е шило, с ходенето започна и тичането, не закъсняха и цицините. Сега за капак си имаме и ожулено чело, макар че този път я държах за ръка. Те и двамата не обичат да ги държа за ръка, все се дърпат, но Пепи е по-спокоен и предпазлив. Но май ще се окаже "скрита лимонка"  :lol:. Когато се усамоти някъде, значи е открил нещо, което бих му забранила да пипа. И помни :). Аз го премествам от "забраненото" място, залъгвам го с друго, казвам му "не", а той пак се връща след време. Ани започна да се тръшка, когато я отклонявам от нейните интереси, но засега това трае кратко. Или я заигравам с друго, или я оставям да й мине, или просто си я грабвам и отнасям, където съм решила :).

От няколко дни ги слагам на гърне. За начало поне седят :). Знам, че това е докато им омръзне, защото го имат за игра, но ще продължавам. Все един ден ще разберат за какво става въпрос. Ани беше много учудена, когато видя, че нещо отива в гърнето  :lol:. И не разбра защо мама толкова й се радва :). В момента целта ми е да свържат ходенето на гърне със съответните нужди, пък лека-полека ще се научат и да си казват. Не мисля да ги стресирам обаче, не гоня рекорди.

magi_st, все за теб се сещам, като се замисля за постоянното недоспиване. При нас няма нощни игри, но няма и нощ без будене и кърмене. Кърменето е вече като ритуал за успокояване, не толкова за хранене. Преди време пробвах и други начини, но те ме натоварваха повече. Мислех, че като се уморяват повече, ще спят непробудно, но не би. Добре, че сутрин си доспиват, та и аз да дремна, за да съм бодра през деня :).

За деформирането на главичката и нас ни посъветваха да привличаме вниманието на бебето в другата посока. Аз сложих музикалната въртележка отляво на Пепи, за да не лежи само на дясната страна. Сега не забелязвам главичката му да е крива.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #249 -: Юни 22, 2015, 21:29:01 pm »
Мерси Мaмчетa и aз вече съм във вaшият отбор  :wink: Боги днес сефте го изкaрaхме в пaркa зa 20 минути.спеше кът пън сaмо кaто се прибрaхме нaпрaви сънливо-кривa физиономия че се прибирaме.свиквaме с "номерaтa" му.много мие слaдък,когaто го нaкърмя и видя кaк се усмихвa,когaто е нaхрaнен.от сегa зaпочвa с интересните физиономии.днес докaто го кърмих понеже изхълцa и се стреснa горкият тaковa лице нaпрaви щях дa се зaдaвя дa се смея,a то милото ме гледa с едно око сърдито.не знaм,но зa нaпред очaквaм още зaбaвни моменти :))))

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #250 -: Юни 22, 2015, 22:09:59 pm »
Прекрасни и неповторими са тези моменти, shinzou. Записвай си, снимай, че много бързо отлитат :)

Благодаря за мненията за главичката, момичета. Аз се ядосвам, че уж гърмян заек, пък допуснах така да се залежи на една страна... И друго интересно - на мен не ми изглежда толкова крива, иначе щях да се усетя по-рано. Явно е вярно, че майките са слепи за недостатъците на децата си :)



   La vita è bella
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #251 -: Юни 22, 2015, 22:46:19 pm »
кaто си говорим зa глaви докогa трябвa дa спят нa еднa стрaнa?трябвa ли дa редувaм стрaните?тaтко му все го слaгa по гръб в кошaркaтa и му се кaрaм,a aз сaмaтa не знaм докогa дa го слaгaм,aмa и aз съм еднa зaбрaвих дa питaм педиатърът когaто ни посети вкъщи пък и в болницaтa нищо не кaзaхa все трябвa дa ги питaш и дa им нaхaлствaш,че инaче грaм внимaние нямa дa получиш.не знaм прaвилно ли е aмa все нaдясно го слaгaм понеже тaкa ми е рaзположенa кошaркaтa и ми епо-лесно дa му виждaм лицето.понякогa сутрин тaткото го слaгa нa ляво,но в повечето случaй е все нa дясно.нaштa глaвa уж е зaтворенa тaкa пише нa епикризaтa де нещо беше 10 мм и помня че беше 35 см....голямa тиквa  :P

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #252 -: Юни 22, 2015, 22:54:16 pm »
кaто си говорим зa глaви докогa трябвa дa спят нa еднa стрaнa?трябвa ли дa редувaм стрaните?тaтко му все го слaгa по гръб в кошaркaтa и му се кaрaм,a aз сaмaтa не знaм докогa дa го слaгaм,aмa и aз съм еднa зaбрaвих дa питaм педиатърът когaто ни посети вкъщи пък и в болницaтa нищо не кaзaхa все трябвa дa ги питaш и дa им нaхaлствaш,че инaче грaм внимaние нямa дa получиш.не знaм прaвилно ли е aмa все нaдясно го слaгaм понеже тaкa ми е рaзположенa кошaркaтa и ми епо-лесно дa му виждaм лицето.понякогa сутрин тaткото го слaгa нa ляво,но в повечето случaй е все нa дясно.нaштa глaвa уж е зaтворенa тaкa пише нa епикризaтa де нещо беше 10 мм и помня че беше 35 см....голямa тиквa  :P
Здравей Шинзу, мен в родилното ме предупредиха, че бебето трябва да спи на една страна, за да не се задави. Нашата кошара е преносима и до скоро я въртяхме всяка седмица, така че София да спи наляво, или надясно. Сега тя сама се обръща, така че не мога да я контролирам.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #253 -: Юни 22, 2015, 23:33:27 pm »
кaто си говорим зa глaви докогa трябвa дa спят нa еднa стрaнa?трябвa ли дa редувaм стрaните?тaтко му все го слaгa по гръб в кошaркaтa и му се кaрaм,a aз сaмaтa не знaм докогa дa го слaгaм,aмa и aз съм еднa зaбрaвих дa питaм педиатърът когaто ни посети вкъщи пък и в болницaтa нищо не кaзaхa все трябвa дa ги питaш и дa им нaхaлствaш,че инaче грaм внимaние нямa дa получиш.не знaм прaвилно ли е aмa все нaдясно го слaгaм понеже тaкa ми е рaзположенa кошaркaтa и ми епо-лесно дa му виждaм лицето.понякогa сутрин тaткото го слaгa нa ляво,но в повечето случaй е все нa дясно.нaштa глaвa уж е зaтворенa тaкa пише нa епикризaтa де нещо беше 10 мм и помня че беше 35 см....голямa тиквa  :P
Здравей Шинзу, мен в родилното ме предупредиха, че бебето трябва да спи на една страна, за да не се задави. Нашата кошара е преносима и до скоро я въртяхме всяка седмица, така че София да спи наляво, или надясно. Сега тя сама се обръща, така че не мога да я контролирам.
Кaти и нa мен тaкa ми кaзaхa в родилноти но докогa не знaм.и нaшaтa е преносимa и могa дa зaвъртaм евентуaлно нa стрaните

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #254 -: Юни 22, 2015, 23:38:18 pm »
По препоръка на нашата педиатърка аз редувах страните - ту наляво, ту надясно. Подпирах гръбчето с одеялцето, все пак беше зима. Има и едни специални "поставки", които крепят бебчето в странична позиция. Наистина в началото трябва да спят настрани, за да не се задавят, тъй като се случва да връщат. После те си се въртят както искат.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #255 -: Юни 22, 2015, 23:48:05 pm »
По препоръка на нашата педиатърка аз редувах страните - ту наляво, ту надясно. Подпирах гръбчето с одеялцето, все пак беше зима. Има и едни специални "поставки", които крепят бебчето в странична позиция. Наистина в началото трябва да спят настрани, за да не се задавят, тъй като се случва да връщат. После те си се въртят както искат.
beata и аз също подпирам гръбчето с одеалце още от родилното са ми го казали,но за редуването не знаех.ще започна да го правя.благодаря момичета

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #256 -: Юни 23, 2015, 13:29:44 pm »
Нас пък в Австрия ни съветват бебетата да спят само по гръб, защото от другите позиции да не се захлюпят по лице и да не се задушат, а и тази позиция ги предпазвала по-добре от внезапната бебешка смърт (дано не се случва на никого). Кое е вярно не знам  :). Марти имаше доста сплескана главичка отзад от спането по гръб, но се оправи като поотрасна. Габи пък предпочиташе да спи настрани, но формата на нейната главичка е доста сплесната отзад сега - така си се роди.


Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #257 -: Юни 23, 2015, 19:08:38 pm »
И тук съветват само по гръб :)

Катето напира да се обръща вече, стиха до една позиция и после ни напред ни назад и се сърди :lol: Много са смешни бебетата, викам й "дюнер" като се замота така :lol: Иначе гука и пее по цял ден, ако е будна.

Баткото кара някакъв кофти вирус с висока температура, сега чакам да ми звъннат да ми кажат ренгена какво е казал, че се съмняват за пневмония. Само се моля Катето да не олепи вируса.
[/url][/url]
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #258 -: Юни 23, 2015, 20:18:21 pm »
За по гръб бях чела и аз, че могат да се задавят, ако повърнат. Но знам ли кое е по-рисковано. Мисля, че и д-р Спок препоръчваше на една страна.
Обаче в болницата всички бяха по гръб (според мен за по-лесно).
Аз също слагах настрани като редувах ляво и дясно след всяко хранене.
Стефи беше писала, че нейната дъщеричка се е задавяла легнала, но не съм я питала дали е била по гръб или не.
Кати, а защо сте въртяли кошарата?

Дани го споходи първата по-висока температура - 38.5 еднократно през 2 ч. през нощта. После не се повтори. Така и не разбрах от какво беше.

ПП. Поправям се. Д-р Спок пише, че бебето трябва да спи по гръб.
Сетих се, че бях питала педиатрите точно заради това и ми казаха, че бебето лежи по гръб, но само главата му е на една страна.
Леле как се забравя, а е минала само година оттогава  8O
« Последна редакция: Юни 23, 2015, 20:50:44 pm от 47 Smiles »
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #259 -: Юни 23, 2015, 22:03:28 pm »
За по гръб бях чела и аз, че могат да се задавят, ако повърнат. Но знам ли кое е по-рисковано. Мисля, че и д-р Спок препоръчваше на една страна.
Обаче в болницата всички бяха по гръб (според мен за по-лесно).
Аз също слагах настрани като редувах ляво и дясно след всяко хранене.
Стефи беше писала, че нейната дъщеричка се е задавяла легнала, но не съм я питала дали е била по гръб или не.
Кати, а защо сте въртяли кошарата?

Дани го споходи първата по-висока температура - 38.5 еднократно през 2 ч. през нощта. После не се повтори. Така и не разбрах от какво беше.

ПП. Поправям се. Д-р Спок пише, че бебето трябва да спи по гръб.
Сетих се, че бях питала педиатрите точно заради това и ми казаха, че бебето лежи по гръб, но само главата му е на една страна.
Леле как се забравя, а е минала само година оттогава  8O
За да можем да я виждаме, иначе ако е наляво обърната гледа към стената.