0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #160 -: Юни 11, 2015, 15:30:50 pm »
Авалон, не се надявай, моята продължава и до сега, но слава богу спря с подметките, но пък всички ципове, деколтета и ръкави са й изгризани. Навива си ги много майсторски и ги дъвче :lol:
Ми ШЕ дъвче я, умори ги от глад тия деца еййй  :lol: :lol: :lol: Те затова са високи и слаби и ядат дрехи, ти тука ни будалкаш само. :P

Моят Убавец - не е лапал от земята и не е близал подметки, ама пак си върви слаб и висок, та...не ще да е това факторът за ръст, лично аз подозирам гените хахаха. Все пак - не пропускайте ваксината за хеп.А, да са ви мирни главите момичета и Рачо :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #161 -: Юни 11, 2015, 15:49:13 pm »
Ти пък Jbrul, какви ваксини, ерес е това. Я всичко да е натюр.  :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #162 -: Юни 11, 2015, 16:28:15 pm »
Все пак - не пропускайте ваксината за хеп.А, да са ви мирни главите момичета и Рачо :)
И аз на тая ваксина разчитам зер. И на "циганския имунитет".
Моите лапат всичко от земята - фасове, пластмасови лъжички, листа, камъчета. Всеки ден правим уборка на детската площадка (ама как пък никой не си събира боклуците!). Докато се возим в количката, обувките се разкопчават, свалят, дъвчат. Надявах се с изникването на зъбите това да престане, но не виждам сериозно подобрение. То имаме и още зъби на път. Просто минах на вариант "трето дете"  :lol:. Е, все пак внимавам какво си слагат в устата.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #163 -: Юни 11, 2015, 16:57:22 pm »
Едни баби преди седмица. "булка, детето си дъвче обувката8O", рекох, ами като не ходи поне да си амортизира някак си тези обувки, няма само нови новенички да умаляват. Е, то си ходи детето не от отдавна, ама навън лазене й е приоритета още та ... и не ще наколенки диването.
Аз май съм на второ - прибрах купата на котака, че гладен ще остане и проблема ще му е много голям.
Ваксина да, сещам се, че Пентаксим нещо няма, май не се знае до кога ще е така.
Стефи, надам се все пак де.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #164 -: Юни 11, 2015, 17:14:01 pm »
И ние сме така, тип прахосмукачка.Всичко от земята се дъвче и лапа.А циповете от сега са и интересни и яде металната част.Аз съм пас, оставила съм я да се развива.В къщи момента с разглеждане на шкафа за обувки е 5 минути почивка и просто не я закачам.С фасовете имаме прогрес, научих я да ги хвърля в кошчето за боклук, лошото е че пък там намира други глупости. :?

Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #165 -: Юни 12, 2015, 07:52:54 am »
Я да попитам аз за прощъпулника - освен, че се прави на новолуние, че се меси питка и се нареждат предмети, нещо друго сещате ли се?
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #166 -: Юни 12, 2015, 08:55:22 am »
Подготви повече ядене и пиене за мъжете  :lol: :lol:!!!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #167 -: Юни 12, 2015, 09:17:25 am »
То нещо като погачата ли е като организация?че аз 20 човека бях поканила и с кетъринг... нали не беше първото представяне пред обществото
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #168 -: Юни 12, 2015, 09:22:42 am »
Почти колкото хора, толкова и версии съм чула. Още, че се прави в понеделник, сряда или неделя. Че се отпечатва крачето на питата. Че когато се раздава се тича. Че се маже с мед питата, че се търкаля. Едни казват, че трябва да ходи стабилно детето, други не - веднага след първите крачки .... и не знам още какво. Направи пита, от там нататък както ти дойде  :lol:.
Изобщо със или без прощъпулник олиото знам, че трябва в шишенце на врата като амулет да ми виси  :D

Ритуала като цяло си е за детето. Аз не съм привърженик на сватбарските изпълнения и не практикувам по принцип.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #169 -: Юни 12, 2015, 09:37:14 am »
Смайли,виждаш ли, всякакви варианти  :).Аз за това ти казвам- приготви повече ядене и пиене за мъжете  :wink: :lol: Да си спокойна!
Извън шегата- никаква идея нямам! различни неща сме чували и ние,но нямаме никакъв опит.
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #170 -: Юни 12, 2015, 10:45:12 am »
Да колкото хора толкова и варианти.Аз омесих питата сама, някой казват че трябва да е содена, аз направих с мая. Търкулнах я, бяхме най-б,изките, наредих предмети които да не са и познати и тя тръгна след нея, по бяло платно, един стар чаршаф. После дружно изядохме питата и кой от къдее.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #171 -: Юни 12, 2015, 10:55:59 am »
И аз като Маги - колкото по-малко процедури се спазват и изпълняват - по-добре. Питка, бяло платно (аз използвах покривка) и предмети, които да докопа детето и стига толкова. После се почерпихме с родата и всички бяха доволни и щастливи. :) Нито съм се съобразявала Луната в каква фаза е или какъв ден е от седмицата, това не съм го и знаела де - важно ми беше на мен да ми е удобно. :)
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #172 -: Юни 12, 2015, 11:04:35 am »
Мерси на всички  :P
И аз прочетох това за чаршафа, но мисля да не слагам, че си представям, че само ще се спъне в него или хлъзне. Иначе за предметите и аз така знам - да не са му познати. Снощи ходих да купувам спринцовка от аптеката за лекар  :lol: Другите неща ще са си от нашия инвентар.
Гостите ще са бабите, дядовците, лелята, калекото, стринката и братовчедите.

Ра4о, отсега ще мисля какво да им готвя, нали хич ме няма в тая работа  :lol:

Днес графикът на детето тотално се обърка, но поне се разходихме по хладно, а не в жегите. Следобядът пък май ще вадим басейна  :lol:
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #173 -: Юни 12, 2015, 11:05:08 am »
Смайл,това,че се правело на новолуние,сряда и понеделник..не съм го чувала
 ....Вера се пусна точно на рождения си ден,направи няколко крачки сама,до тогава като теб с Дани за ръчичка(не,че след това не се водехме още известно време :)) та омеси баба ѝ пита,не помня да сме я търкаляли и тичали до съседите :) постелихме чаршаф и наредихме предметите и тъй като тя много обичаше книжки сложих една да не е детска,а художествена литература и то на английски без картинки и пр. и тя пак книгата хвана :) след това бях поканила приятелки с които движихме с количките за рождения ѝ ден изядохме питката и туй и то...:)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #174 -: Юни 12, 2015, 15:00:49 pm »
Леле, не мой ви изчета :lol:
Смайли, много е сладък Дани с панделката :lol: Май, май трябва да стискаме палци за момиченце следващия път ;) А ти като го водиш на фризьор, те имат ли специален стол за него? Питам, защото ние ходихме вече веднъж с дребния, ама само му пообраха врата и пооформиха. Той се държа много весело и прилично, но му беше адски любопитно и се въртеше след фризьорката и тя не успяваше да се озове от другата му страна, а аз го гушках уж в скута си и много неудобно, но забравих да видя дали има столче за следващия път :)
За раничката - много, много съм доволна. Много по-лек е, а явно и на него му харесва, защото когато съм го приспивала в кенгурото трябваше яко друскане а тук си заспива сам след 3 мин. Не е на добре работата, че не помня от кога не е заспивал сам в леглото, но засега изход не виждам - аз като го сложа, колкото и да е утрепан и заспал веднага се завърта напреки и започва с краката по решетките да катери. Опитах и с шишето с мляко/вода, не става. Та поне си спестявам разнасянето на ръце. Снощи като видях, че пак няма да стане го сложих и докато нарежа салатата за вечеря той вече спеше :lol: Много бързо и лесно се слага, хич не ме затруднява кръстосването. За отзад още е по-сложно, но тренираме ;) Малко по-трудно ми идва единствено да го разтоваря като е заспал, в кенгурото беше по-лесно, но за щастие той веднъж заспи ли е като труп, така че не успявам да го събудя :lol: Материята много ми харесва - наистина държи хладничко, а и това че не е подплатено и дебело е страхотно, защото си го галкам по гръбчето и дупето - мен някак инстинктивно ми идва така, а в кенгурото не го усещах :?
За прощъпулника да си призная нищо не знам освен че трябва питка и предмети. Това с фазите на луната ми идва твърде сложно 8O Аз сега съм на темата с коланите за прохождане, че той какъвто е дребосък и като се наведа става страшно... В тази връзка тия хора в градинките винаги ли са толкова досадни или на мен просто повече ми се лепят 8O Постоянно някоя баба и лелка спира да му се радва и да пита колко е голям и да се диви колко е малък а ходи (той нали си е доста дребен) 8O
Много ме забавлявате с историите за облизването и събирането на боклуците, ама скоро вярвам няма да ми е забавно и на мен :lol: Баснята с първото, второто и третото дете ми е от най-любимите, а напоследък доста често спрягана, защото по начало за приятелите ми аз съм мега педанта на тема чистота и ред и сега с детето като ме видят да му давам бибероната от пода или нещо подобно и не им се вярва :lol: Но човек си променя приоритетите ;)
Вчера бяхме на консултация - 7540/69см :) Качил е 400гр този месец, което при 120гр сумарно за предходните два е добре. Явно въглехидратната диета на майка му е дала резултат ;) Оказа се обаче, че още явно са ни слабички крачетата за памерси 4-ка, защото един път му сложих и при педиатърката се наложи да се преобличаме и двамата от-до :? :oops:
Да се похваля, че вече почти не повръща. Странното ми е единствено, че цял ден си е ОК и между следобедното и вечерното ядене повръща. Пробвах да му давам различни неща за следобеден десерт ама не се промени ситуацията. Чудя се дали му идва много като количество или като честота на храненията? :ask: Той като си ляга в 21ч и става в 7ч, аз 5 хранения му ги вмествам почти през три часа...а той нали храна не отказва никога, та дано не го тъпча много.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #175 -: Юни 12, 2015, 15:44:54 pm »
Mousyt, няма отделен стол за деца при фризьорката ни.
Тя е на 20 м от входа и ми е много удобна. И Дани сяда в мен и целите ставаме в косми, въпреки че тя вързва и на мен и на него престилка. Даже той стои с лице към мен и ме държи здраво. Засега няма как и да го накарам да седне сам.
Той също само се върти и тя подстригва оттам, откъдето се е подал. Успява някак да се справи жената.
Много се радвам, че сте доволни от раничката  :P Браво и за повръщането  :P
И Дани го закачат разни непознати. Някои само от разстояние, но други идват да го пипат.  :x
И днес се къпа в басейна  :P Нямах време даже бански да му сложа и с крем да го намажа. Такова нетърпение от негова страна. Само половин час се кисна, но пак е нещо, че както имаше слънце, се появиха едни облаци и задуха един вятър.
И наистина няма как да си пия кротко биричката, защото се изправя и се провесва отстрани и само го дебна да не забие глава в плочките. 
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #176 -: Юни 12, 2015, 16:31:56 pm »
Мдаааа, значи същото като при нас :lol:
Само дето ние ходихме при фризьорката на баща му, че има същия безумен въртел на ЦЯЛАТА глава, а тя жената се наложи да я убеждавам, че наистина искам да го подстригвам преди годинка и че не искам да му пазя кичурче и подобни неща :lol: Следващия път с татко му ;)
Но съм доволна де. Може би някак ако може и отгоре да го пооформи, но идея нямам ще стане ли с въртенето му, та засега поне е с обрано вратле да не му дразни в жегата ;)
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #177 -: Юни 12, 2015, 22:40:56 pm »
Не ми се смейте, ама както обичайно съм много печена и не ми пука, ама като трябва да направя нещо ново и пак задълбавам 8O :lol:
Взех Латана Био 2 и чета за приготвянето :lol:
Първият въпрос ми е - спазвате ли винаги начина на приготовление, където се слага половината вода после сухото, разтръсква се и после се добавя останалата вода или му няма нищо и ако се сложи цялата вода?
Другото е, че на кутията пише да се използва до 14 дни след отварянето 8O, а аз мисля да го ползвам за дохранване, та не мисля че ще се справим с опаковката за толкова време - някой с опит :??
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #178 -: Юни 12, 2015, 23:23:33 pm »
И на Хуманата така пишеше, но аз първо слагах водата (и то не на 60 или 70 градуса, а по-студена, иначе до утре щях да го чакам това мляко да изстине) и после млякото на прах. Хич не съм гледала никакви 14 дни след отваряне. Ползвах ежедневно, докато свърши опаковката.
При нашата фризьорка има детско столче като за кола (където само се повдигат, май трети клас се води) и първо винаги подстригва големия, после малката фурия. И тя учудващо седи сравнително кротко.

Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #179 -: Юни 12, 2015, 23:30:58 pm »
Това ми се струва пълна глупост-слагаш млякото и после вода... за да ми е ок водата,смесвам топла от термоса със студена преварени и става перфектна-после млякото.хем аз ползвам антирефлуксно,а то по-трудно се разтваря.така никога не чакам да изстине млякото.
« Последна редакция: Юни 12, 2015, 23:32:38 pm от Рафаила »