www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Нашите дългоочаквани деца => Темата е започната от: 47 Smiles в Юни 01, 2015, 07:42:36 am

Титла: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 01, 2015, 07:42:36 am
Честит първи юни на всички бебчета и малко по-големи дечица!
Да бъдат здрави, засмяни и щастливи.  :P
На родителите много спокойни дни и нощи!  :lol:

Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: nimika в Юни 01, 2015, 07:57:44 am
(http://plovdiv-portal.com/wp-content/uploads/2014/05/1-%D1%8E%D0%BD%D0%B8-2.jpg)
Честит празник  !  Много щастливи  и здрави дечица  ! И весели и ведри родители около тях !
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 01, 2015, 08:24:19 am
Хубав празник,слънчев и усмихнат! Честито на всички дечица :D :D! Маусит,аз не бих се притеснявал толкова.Покани ги,така е редно и повече не робувай на данък"обществено мнение" .съберете се с приятели и го отбележете.Наслаждавайте се на празника,защото той е ваш,не на другите. Напълно съм съгласен с Жбрул. Напълно!
Надявам се и в нашия град да има някакви организиране забавления,не че ще останат запомнени  :lol: :lol:,но ей така,да е по празнично за малкия. Татко му ще поработи,но то вече няма как да се размине./ и не вярвайте на приказките,че руските туристи тази година 60% ще намалеят  8O,не смогват да кацат самолетите им още от сега  :lol:/. Може и подарък да  му измислим,макар още да е съвсем малък.
Стоека,я дай линк и инфо за басейните.Ние нямаме двор като вас,ама една вила се "намира" и там ще е подходящо.А и за плажа ще става,макар че нашия още се стряска от водата,мисля.Стяга се като го къпем.При вас как беше.
Преди три дена ни биха петвалентната и още една ваксина/все и забравям името  :lol:/.Вдигна съвсем малко Т ,но  това не ни беше проблем ама много се омърлуши.Отпадна! Майка му си побърка.От вчера обаче пак възстанови и е направо неудържим :lol:. Пак е нашия бърборещ кокорчо  :D.Предполагам,че такива са реакциите след ваксиниране. За жалост,бавно се затваря фонтанелата. :( И по този повод,малко сме се "филмирали" и утре ще го водим на Ехо,макар и нашия педиатър  го иска за преглед на 15.06. ,но...... много е далече това. Надявам се просто да е забавяне и да не е нещо съществено.Не знам какви са последиците от това,но на мени ми се вижда съвсем нормално,живо и усмихнато бебе :)
Един страничен въпрос. Момичета,нечий съпруг да се занимава с автомобили/ сервиз или продажби/?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 01, 2015, 09:41:28 am
Здравейте и от нас и честит ден на детето :D
Да са здрави,щастливи и безгрижни и децата и техните родители :lol:
Аз си изкарах супер събрахме се около 40 човека от трите класа,дойдоха класните на другите два класа и директора на училището,ние бяхме малко осиротели,защото нашата класна почина нелепо от токов удар преди години...но,беше страхотно наистина да се съберем след 20 г. не ни стигна времето да се набърборим прибрахме се в 4 ч. и в 10 бяхме в училище,защото директора ни покани на кафе там и да ни покаже промените,които е направил :lol: строхотно се е справил,наистина такива кабинети не съм виждала в софийските училища,дори и в частното в което Вера бе за кратко..най-приятно ни стана в кабинета по математика,имаше портрет на класната ни и....на нашия клас  :lol: ние сме и били последните абитуриенти :)
Иначе пътувах кошмарно вчера като се качих на магистралата започнаха задръстванията,заради ремонтите и Алек се наспа и като каза,че ще реве....рева до София,въпреки,че спирах 2-3 пъти да почине,не знам какво му беше,но бе ужасно...
Подаръци и аз купувах и за него и за кака и за племеницата :lol: сега ще измисля къде да ходим днес..
И той успя да падне от спалнята и да си удари главата в масата по-късно,но нищо му нямаше слава богу..
За чувалчета не мога да дам мнение моите са от каката..
Усмихнат ден на всички :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: stoeka71 в Юни 01, 2015, 10:58:20 am
Честит празник на всички малки, големи и още по големи деца.

Рачо,  аз купих басейн по съвет на сватята от Джъмбо.  Още като влизаш са плажните истории. 120  см. 9.90 лв. Имаше по малки за 5 лева. Баща й го купил  от Жанет 70/30 см. и снощи го пълнихме,  че тя като го видя надут и писна да влиза.
Мария обожава водата  и успявам само с рев да я извадя.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 01, 2015, 11:20:42 am
Честит птазник на всички дечица! Много здраве и безгрижно детстео им желая! :balk_9: :green_dust_1: :pink_dust_1: :balk_7:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юни 01, 2015, 12:14:57 pm
Честит празник!
ra40, ето някои идеи за Бургас:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1445407 (http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1445407)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: beata в Юни 01, 2015, 15:57:34 pm
Честит празник на всички дечица и техните родители! Нека децата имат щастливо детство, да изживеете всички радости с тях пълноценно!

Снощи писах в старата тема, но явно се е затрило. Поводът обаче е все още актуален - 1 юни. Вчера бяхме на детско тържество, организирано от нашата клиника. Много е вълнуващо да видиш накуп толкова много желани и дълго чакани деца, удовлетворени и щастливи родители и екипа на клиниката, зареден с енергия и обич. Децата се забавляваха, макар че са още малки да оценят събитието. Купихме им и играчки за празника. И без това бях планирала да им купувам, сега намерих хубав повод.

Днес градинката на Народния театър беше залята с деца на всякакви възрасти. За по-големичките (от 4 години на горе) беше купон, а ние си търсехме безопасен кът да поиграем :). Все пак беше весело.

Четох за тревогите ви около нараняванията на децата. Ние също си имаме вече юнашка история. Най-много се изплаших, когато Ани падна от леглото. Вината беше моя, не съобразих, че ще се покатери по една играчка, която й оставих уж да се приспива. Само чух едно яко "туп" и силен рев след кратка пауза. Слава Богу разминахме се само с уплаха и двете. Като проходиха, се започна с цицините. Сега вече си нося средства за първа помощ :). А за да не излиза синина след удар, се мажело с олио, но аз така и не съм пробвала.

А какво ползвате след ухапване от комар? Докато се сетя да сложа противокомарни таблетки, комари ми нахапаха едното дете. Когато е прясно, слагам алое гел и ефектът е много бърз, но ако е минало време, май не се получава.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юни 01, 2015, 17:43:09 pm
Честит Празник и от нас малки и големи дечица и техните семейства!

При нас този празник не се празнува, но аз все вземам по нещо дребничко на малчовците. Тази година купих на Марти една шише за вода за из път, а на Габи първият и комплект за хранене. Играчки имаме много и затова избрах нещо практично, но децата им се зарадваха много, защото са нашарени с любимите им герои.

Аз днес си имам 3 деца в къщи и може да се каже, че се грижа за две бебета близначета  :lol:(другото момиченце на нашите приятели е 6 мес. по-голпмо от Габи). Приятелката ни се наложи да отиде с голямото им дете в болница по спешност, а таткото не може да отсъства от работа. Като вземах Марти от градина бяхме страшна картина - Габи в мен в кенгуро, другото момиченце в количката, а Марти качен на дъската, която прикрепена отзад за количката  :lol:.

Приятен ден на всички и само здрави дечица!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 01, 2015, 19:36:59 pm
Привет и от нас :P
Ние няма да ходим на никакви мероприятия. Той малкият още нищо не разбира, а пък аз не обичам навалиците.  :wink:

Ra4ko75
, направо си те представих с трите деца  :lol: Трябваше някой да ви снима как се прибирате от детска градина  :lol:

Свате, малкият басейн по-лесно ще го пълниш. Според мен пробвайте първо с него. Времето го дават да се стопля отново, така че и ние ще вадим скоро отново нашия  :P

Аз купих на детето букварчето с песнички на Фишър Прайс, но възложих и на мъжа ми да му купи подарък. Казах му да отиде в Ринг Мола в един магазин за дървени играчки до Комсед. Той ми звъни от Комо ... 8O и ми вика, че не можел да намери магазина. Чух ме се още около 5 пъти докато стигне целта. Накрая го е намерил и сега го чакаме да се прибере. Харесал би играчка за бутане от тези дето се върти едно колело и се бута с една ръка.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юни 01, 2015, 21:10:05 pm
Честит празник на всички дечица и малки и големи, с пожелания за здраве, здраве и пак здраве!  :D

Смайли, напоследък поне три пъти ходих в Ринг-а, та и от "Комсед" пазарувах за Дани разни "Лего"-та и от вчера те чета за този магазин за дървени играчки и аха-аха да седна да те убеждавам, че бъркаш в кой МОЛ е въпросния.  :lol: Огромна слабост са ми дървените играчки, на Дани още като беше бебе от Германия накупих доста такива, ама какъв магазиииин за такива беше  8O Площ колкото една БИЛА и само дървени играчки, ама ум да ти зайде. Включително разни конструкции 3х3 метра, които имат и задвижване, то влакчета, колички...бившият ми съпруг едвам ме извлече оттам със "само" две торби.  :oops: Много харесвам едни "колела" от тези на две гуми, които се бутат с крачета. Вашият Дани скоро (след някой месец) ще може да ползва такова. Чудесно развиват уменята си за балансиране с такава играчка, та мен ако питаш - включи си нещо такова в следващ списък с подаръци, когато те питат какво искаш за детето. Не, че няма и метални, ама ти нали си падаш по био-неща - баш за теб е такова изделие.

На нашия първи 1-и юни - "минах" с един балон с хелий (акула), ама и детето беше на 4 месеца и нещо, та...радва му се и още как, близо месец оцеля въпросния. Оттам насетне по-солено взе да излиза - батутче, колело и пр. Сега, благодарение на "любимото ми" Джъмбо мече - от седмица знае, че щял да има празник и ТРЯБВАЛО да иде в "Джъмбо" за целта да си избирал играчки... Пратих го с баща му до Пловдив за целта - ами празник има човека, няма как да му чупя хатъра. Заръчах около 2384 пъти на баща му - да купят някаква градинска играчка (без басейн), та даже с моята кола ги пратих, че е хеджбек и при нужда - багажникът става огромен, за да пренесе я пързалка, я къщичка, я нещо друго от сорта. Е, одве си идва "празнуващия" с една торба по-голяма от него пълна с м'найсе боклука - сглобяеми, на батерии и вдигащи адски шум. Питах баща му за нещо отмъщава ли ми?  :lol: :lol: :lol: Пих едни хапове за глава и си натискам сега парцалите...ми да е щастливо детето и това ще изтърпя, к'во да се прави.

Хубава вечер момичета и Рачо!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 01, 2015, 21:28:28 pm
Ахахах, Jbrul :) Да бяха взели наистина някоя къщичка или пързалка за двора :P Има и много други игри за навън - футболни врати, баскетболни кошове и др.п. Но, нищо, както казваш ти, важно е детето да е щастливо. А ти му мисли, къде ще ги слагаш  :lol:

На мен Джъмбо ми е най-близко (на пеш разстояние) и затова често го посещавам.
Днес специално отидох за шишета със сламка, защото Дани нали хвърля всичко със сила на земята и за една седмица си счупи новото шише за вода.
А този МОЛ е до работата на мъжа ми. Магазинчето е малко и не е точно да Комсед, а срещу него по диаганол. Ей сега ще постна снимка на играчката.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 01, 2015, 21:58:18 pm
Привет, да са ни живи и здрави децата и весел да е бил днешния ден за тях.
Ние с дрис сме добре.Тя вече няма Т и спря да дриска, но спря и да яде.Е ще прояде някой ден.
Днес направихме голяма разходка че три дни в къщи и аз откачих.
Днес минах през яслата и Моника е приета.Стана ми едно мъчно, детето пораства.
Усмивки много е яка тая буталка, аз съм я виждала на живо супер е.И ние имаме бая дървени играчки, аз много ги обичам.
И Моника получи басейн и днес дори беше изкъпана в него.О щастие голямо думи нямам.Измъкнах я с писъци от водата.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юни 01, 2015, 22:29:15 pm
Супер е играчката Смайли и моя Дани имаше подобна дървена (не баш същата), ама със същата цел. Сега се сещам, че не съм я виждала отдавна, кой знае къде сме я забравили  :? (сефте де). А за Ринг-а и този магазин се зачудих, защото както казах - имам слабост към тези джаджи и ми е чудно, че не съм го видяла няколко пъти хем. Че затова бях готова да споря амен-амен, че не в този МОЛ... :lol:

За нашите "подаръци" иначе - класиката си е класика. Ако ще се купува нещо читаво и смислено - все мама трябва да го купи. Тати му с настървение сглобяваше, пускаше играчки и им се кефеше одеве  :lol: Напазарувал си за себе си човека, това че навърши 40 - хич не му пречи да се "раздаде" в "Джъмбо" бетер Дани, а Дани много ясно - му се води по акъла. Вече наистина не знам къде да ги натикам тези пластмасови боклуци, че и все по 50-100 кинта парчето, да не смея и да ги изхвърля. :(
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: asi73 в Юни 02, 2015, 01:01:12 am
Ние вече сме големи,но си спомням дървените играчки бяха страхотни и много време си играха с такива.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 02, 2015, 08:50:27 am
Влизам да се допитам до вас  :P
След по-малко от месец ще ходим за две седмици до свекърите.
Чудя се дали да не купя едно такова легло за Дани за там (направо да го поръчам он-лайн и да го доставят на адреса им):
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Cots/18913/20044/ (http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Cots/18913/20044/)
Имаме и сгъваема кошара, но той не спи в нея.
Страх ме е, че за две седмици ще свикне да спи с мен на спалня и ще отвикне да си спи в леглото. Или пък, че ще отвикне да заспива сам.
Оправдан ли е подобен разход според вас? До каква възраст горе-долу се събират в подобни бебешки легълца?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Ники в Юни 02, 2015, 09:11:46 am
Смайли, сгъваемите кошари са със същия размер. Моята девойка е почти 110 санта, на 01.07 ще навърши 4 години. До преди месец си спеше в такава кошара и се събираше без проблем.
Та в отговор на въпроса, да, оправдан разход е. Щом си спи сам в легло, не бива да променяш нещата. Децата много бързо свикват да спят при мама. От опит го казвам  8)

И аз съм от феновете на дървени играчки  :wink:

Хубав юни ви пожелавам и здраве за всички!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 02, 2015, 09:15:22 am
Мерси, Ники  :P
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 02, 2015, 10:18:17 am
Влизам да се допитам до вас  :P
След по-малко от месец ще ходим за две седмици до свекърите.
Чудя се дали да не купя едно такова легло за Дани за там (направо да го поръчам он-лайн и да го доставят на адреса им):
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Cots/18913/20044/ (http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Cots/18913/20044/)
Имаме и сгъваема кошара, но той не спи в нея.
Страх ме е, че за две седмици ще свикне да спи с мен на спалня и ще отвикне да си спи в леглото. Или пък, че ще отвикне да заспива сам.
Оправдан ли е подобен разход според вас? До каква възраст горе-долу се събират в подобни бебешки легълца?
Смайли, много интересно звучи. Трябва да я покажа тази кошара на таткото.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юни 02, 2015, 11:54:02 am
Влизам да се допитам до вас  :P
След по-малко от месец ще ходим за две седмици до свекърите.
Чудя се дали да не купя едно такова легло за Дани за там (направо да го поръчам он-лайн и да го доставят на адреса им):
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Cots/18913/20044/ (http://www.ikea.bg/childrens-ikea/baby/Cots/18913/20044/)
Имаме и сгъваема кошара, но той не спи в нея.
Страх ме е, че за две седмици ще свикне да спи с мен на спалня и ще отвикне да си спи в леглото. Или пък, че ще отвикне да заспива сам.
Оправдан ли е подобен разход според вас? До каква възраст горе-долу се събират в подобни бебешки легълца?

И ние си имаме в България сгъваема кошара. Марти до сега винаги е спал в нея, за Габи имаше и бебешко кошче. И аз съветвам да не си разваля навиците детето. Размерите на кошарата са перфектни за Дани  :D.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Nedda в Юни 02, 2015, 14:42:57 pm
Айде и тук да се "похавалим" къде бяхме днес...

(https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/1510638_1009378112414567_3604028533935222856_n.jpg?oh=8ad9e9998259ea553a0f74da66c2aba3&oe=55FAD5FE)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 02, 2015, 14:49:19 pm
Nedda, защо не каза по-рано, та да ви гледаме и да ви се радваме  :P

Ra4ko, а той у вас Марти пак ли в сгъваема е спял, или у вас в дървена, а в България само в сгъваема?

Ние с Дани днес бяхме на бебеносеща среща в Борисовата градина. Много беше готино. Опънахме едни одеала на тревата и децата се забавляваха.
Харесах си тодлър раничка и ще поръчвам. Иначе едни малки бебенца в слингове, по-големите в ранички, много е готино, когато се срещаш с хора, които са на твоята вълна  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юни 02, 2015, 15:18:53 pm
Абе относно добиването на "кофти навици" за спането - пак сме в "класиката", или демек - до дете си е.  :lol: У нас кошарите си останаха девствени - и дървената и сгъваемата. До септември миналата година - нямаше заспиване без мен, да не говорим другаде освен на моята спалня. И "палачинката се обърна" за ден буквално, когато миналото лято се прибрахме от село. Стаята му си беше готова, кошара не се ползва, не купих и детско легло някакво - направо спалня 160/200 получи Данаил. Е, като реши, че ще стои там и ще спи сам там - и да го накарам когато сме в града да легне при мен - не ще. Даже когато съм опитвала да го прилъжа, че е болен и да ми е по-лесно през нощта - пак отказва. И тогава - аз лягам на неговата спалня, а не той на моята.  :lol:
Сега на село - спи на някоя от спалните, или с мен, или с майка ми когато е тук. Има и кошара (от майка ми още, доста по-голяма от сегашните стандарти) - тцъ - не ще там. Та като сме тук, спи с някой от нас с дни и седмици, приберем ли се в апартамента - отива си в стаята и си спи сам на леглото и това е. Същото е положението с почивки, хотели и пр.

Та поне от моя гледна точка, въпросът със спането - къде точно, с кого, дали с някого изобщо - не е до изграждане на навик (механичен), ами до това какъв акъл им е дошъл в даден момент. Предвид моя личен опит Смайли - покупка на кошара точно, е най-безумният разход, който мога да направя. Но просто моето дете е такова и затова ми е излишен разход. Лично аз - не вярвам, че твоят Дани ще се запъне да спи на вашата спалня в бъдеще, ако спиш с него 2 седмици на спалня. Или ако опита пък след прибирането ви - като го отрежеш няколко пъти - ще миряса. Но, ако все пак не ти се поема и грам риск по темата - купувай.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: hope-love в Юни 02, 2015, 16:03:56 pm
Беата[], с фенистил-гел мажа след ухапване от комари,много е ефикасен.Намалява сърбежа и спада отойа,ако се било поддуло.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 02, 2015, 16:11:38 pm
Ех,Неда трябваше по-рано да кажеш та да ви гледаме :lol:
Смайли,щом детето ще се чувства така добре,купувай Вера до 5 г. спа в кошара.. :lol:
И в Кърджали и на село си имаме кошара и Алек си спи там.. :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Nedda в Юни 02, 2015, 16:34:13 pm
На който му се гледа - http://play.novatv.bg/programi/na-kafe/621248?autostart=true

В 10.15ч, или около 48-мата минута  :wink:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kategori4nost в Юни 02, 2015, 18:41:55 pm


В 10.15ч, или около 48-мата минута  :wink:

около 38 минута :))
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юни 02, 2015, 23:16:53 pm
Nedda, защо не каза по-рано, та да ви гледаме и да ви се радваме  :P

Ra4ko, а той у вас Марти пак ли в сгъваема е спял, или у вас в дървена, а в България само в сгъваема?

Ние с Дани днес бяхме на бебеносеща среща в Борисовата градина. Много беше готино. Опънахме едни одеала на тревата и децата се забавляваха.
Харесах си тодлър раничка и ще поръчвам. Иначе едни малки бебенца в слингове, по-големите в ранички, много е готино, когато се срещаш с хора, които са на твоята вълна  :lol:
В къщи си спеше в дървена кошара, а миналото лято спеше даже вече и в легло. Но не сме имали проблем със сгъваемата кошара. Сега ще видя това лято как ще ги мъдря, че на Габи кошчето е тясно, а и място няма за две легла.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юни 03, 2015, 11:24:22 am
Момичета, да ви попитам за профилактичния преглед на тазобедрените стави на новоредените. Има ли някакъв препоръчителен срок? Лекарят, който бях набелязала, е извън страната за 2 месеца. И се чудех да го чакам ли или да търся друг.

Неда, браво :) Ето една снимчица и от нас на тема предстоящия Ден на Репродуктивното Здраве - Мони с шапка Зачатие
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Ники в Юни 03, 2015, 11:46:48 am
Руми, София я водих на около месец. Мисля, че до първите три е добре да се направи. Но нека кажат и по-запознати  :wink:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юни 03, 2015, 12:09:02 pm
Руми, на мен др Ефремов в гб ми каза 4-6 седмица.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Nedda в Юни 03, 2015, 12:26:11 pm
Момичета, да ви попитам за профилактичния преглед на тазобедрените стави на новоредените. Има ли някакъв препоръчителен срок?

rumyanau, нашата педиатърка препоръча на 1 месец. Точно по това време смятахме за заминаваме извън София. Когато звъннах на ортопеда го попитах "фатално ли ще е, ако направим прегледа на 2 навършени месеца?" Отговори ми така "ако при детето няма никакъв проблем, дори и да не направите преглед не е фатално. Нооо, ако има нещо - 6 седмична възраст е най-подходяща за откриване... по-натам и всеки ден закъснение може да ни струва много..."
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 03, 2015, 13:21:13 pm
В тази връзка аз още не съм правила такъв преглед,педиатърката дори не е споменавала за него явно трябва да и напомня и да я попитам...дано нямаме проблем :lol:
Аз пък днес го водих на плуване за бебета,много му хареса,другата седмица пак ще отидем :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Lary75 в Юни 03, 2015, 13:49:48 pm
В тази връзка аз още не съм правила такъв преглед,педиатърката дори не е споменавала за него явно трябва да и напомня и да я попитам...дано нямаме проблем :lol:
Аз пък днес го водих на плуване за бебета,много му хареса,другата седмица пак ще отидем :lol:

Алекс 77, от София ли сте? Ако да - къде водиш детето на плуване? Аз търся от 1 година плуване за бебета и открих само в Банкя, но ми е доста далеч :(
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 03, 2015, 14:34:49 pm
Лари,в понеделник и петък са в резиденшъл парк,а в останалите дни в world class fitnes&spa...аз там бях, тъй като там си ходех на фитнес преди да забременея и съм ги виждала бебоците  :lol: фитнеса се намира на околовръстното след отклонението за Бояна :lol: напиши "Плувам с мама и тати" и ще ти излезе фейсбук страницата им и там ще видиш и графика им и контакти с тях :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 03, 2015, 14:54:02 pm
Ооо, това с плуването звучи страхотно  :P Поздравления!

Да ви кажа за леглото, след като го обсъдихме и със свекърите, те решиха да купят една малко по-голяма кошара 140/70, за да става за по-дълго време, та съм доволна  :P Живот и здраве, ако има още внуци (и от наша и от другата страна) няма да са хвърлени пари на вятъра.  :wink:

И малко спам  :lol: Във фейсбук съм в групата "Бебе в слинг" и оттам вчера си направихме среща в Борисовата градина. Всеки носеше различни носила - слингове, мей тай, ергономични раници най-различни модели. Много хубаво се получи. Ако някой го вълнува темата с носенето, може да заповява тази събота в Борисовата градина, тъй като също ще организираме такава среща. Ето линк към събитието:
https://www.facebook.com/events/945458392184559/ (https://www.facebook.com/events/945458392184559/)
Снимката е от вчерашната среща.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Nedda в Юни 03, 2015, 16:01:59 pm
Ако някой го вълнува темата с носенето, може да заповява тази събота в Борисовата градина, тъй като също ще организираме такава среща.

Моля, моля...
Тази събота сме в Банско  :wink: Повечето, надявам се  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юни 03, 2015, 17:18:17 pm
Смайл,аз бих дошла да пробвам някое "носило",че принципно съм доста навита за такива приспособления :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Lary75 в Юни 03, 2015, 18:33:06 pm
Алекс 77, много благодаря :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 03, 2015, 23:11:13 pm
Ех, тия дни пак съм тотален аут 8O
Включвам се само по последните теми - и аз наскоро научих за плуването, а отдавна исках (даже и бански сме му купили на младежа! :oops:), та Алекс може скоро да се засечем :lol:
47 Smiles, ако се вредя с програмата ще дойда - тамън да пробвам, че май си харесах вече една раничка :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: hope-love в Юни 03, 2015, 23:19:26 pm
От къде хубави бански за,бебета?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 03, 2015, 23:54:24 pm
Декатлон :)
http://www.decathlon.bg/10994-banski-kostyumi#/gender-bebeta
Ние му взехме такъв цял с УВ и въобще не знам дали ще го и облече, ама е с една акула отпред и един такъв миниатюрен и не се сдържахме :oops:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 04, 2015, 06:50:15 am
Добро утро,момичета. Няколко дена  аз съм "тотален аут",както се изрази Маусит   :lol:! Много неща има да свърша и не остава време за компа. Неда,вечерта на вашето участи при гала,по нова имаше "лек " репортаж относно промените в начина на раждане и причините, естествено, с участието на д-р Стаменов и още това ме наведе на мисълта,че сутринта е имало предаване със Зачатие.  :wink:/ имам чувството ,че нарочно го правят- анонс на ДРЗ и репортаж със доктора/ :wink:.Н ми остана време да  ви изгледам,но днес обещавам да го направя,въпреки ,че нямам съмнение относно представянето :)
Смайли,това с възможностите за носене много ме интересува  :lol:,ама то само мами сте на тия събирания.... :(Не че ще дойда,защото съм далече,ама поне на снимката да видя как им стоят на татковците :lol:.Алекс, и това с плуването много ме интересува,но тук,в Бургас нищо не съм открил,за съжаление  :(. Наши познати водеха детето си от 6-8 месечна възраст и много добре се развива.Дано и при нас направят нещо,все пак откриха цели два басейна :lol:.И се надявам,Тео да не е вече ученик! :wink:
Вчера ходихме на трансфонтанелна ехография. Трябваше да чакаме до 15.06,когато щеше да я прави нашата педиатърка,ама след съмненията,че главичката е "нещо по-големичка" и филмирането с енцефалия и айде....... :?Отделно още не се обръща и не стъпва...Отделно,на 01.06. бихме ваксини и въпреки ,че нямаше температура,малко се отпусна и пак - съмнения. Не изтраехме и на частно. Слава богу  :D,размерите са си идеални за възрастта.Докторката ни напомни,да не забравяме,че все пак сме 4 ти коригиран и да не очакваме да "жонглира" като в цирка. :lol: Бавно и постепенно ,всичко ще си дойде на мястото. След ехото ,изключи тотално енцефа..../няма да я изричам тая дума  :lol:/,но се оказа ,че има малко рахит.Повишихме витамин Д,добавихме и калций и фосфор и малко детски витамини. То и изследванията,които правихме преди месец и половина,за фосфатазата и другите елементи си го показваха,ама ...... както и да е,ще се прави. :D След 72 рия час от ваксината и така живна,ще кажеш че нещо стимулиращо сме му дали :D.Сега всички сме ухилени и доволни!! :lol: не знам този момент с "филмирането"как може да се избегне??? Предполагам- никак :lol:! За това и ще направя една застраховка на малкия,за да не се притесняваме за прегледи  лекарства,не дай боже и болничен престой. Той прегледа излезе половината от застраховката :lol:
На ортопед,най- накрая и ние ходихме вчера.Еми,все не ни даваше направление.Все си беше добре детето и да не сме бързали.Слава богу,на ортопеда всичко му се видя добре.
Как сте? Вдигате ли адреналина преди ДРЗ,а  :)?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 04, 2015, 07:15:26 am
Рафаила, Mousyt, заповядайте на срещата  :P
Дано само времето да е хубаво, защото май го дават да вали тези дни. Като алтернативна опция може да се промени мястото на събитието.
Ra4o, имаше цял един татко на първата бебеносеща среща  :lol:. Той носел в слинг, но беше дошъл с жена си и бебето да пробват раничка. Харесаха си Боба. На лични ще ти пратя негова снимка с раничка да се убедиш, че не е редно тук да я изтипосам.
Стискам палци да се оправите бързо с малкото рахит, който има Тео.

Нашият бански е малко скъпарски  :oops:
http://www.peleni.bg/index.php?route=product/product&path=124_126&product_id=149 (http://www.peleni.bg/index.php?route=product/product&path=124_126&product_id=149)
Задържа твърдите частици, за разлика от стандартния плат на другите бански.
И аз се чудех дали да взема цял или само гащички, но накрая взех само гащички.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 04, 2015, 10:07:48 am
Смайли,ако нещо не се обърка и аз ще дойда :lol:
Рачо,имах съмнения аз още тогава,че е с рахит Тео :) слава богу,че е това,а не нещо друго инак и Алек от 2-3 дни започна да сяда,така,че не се филмирай с обръщането все пак са с 1 м.назад децата :) относно плуването в Бургас на моя приятелка и колежка баща и е треньор,но чак с бебета не се занимава :lol: предполагам,че от около 2г.възраст поне,работи на басейна в морската градина.. :lol: ето,имам връзки ще ти съдействам :wink:
Аз бански на Алек не съм купила взех му памперси за плуване уж на принципа на банския на Смайли,нооооо еми напика си ме човека преди да влезем в басейна та слагах друг памперс  :lol: тъй като бяха от 4-9 кг.се чудя да не би да е трябвало по-голям размер да взема от 7-13 примерно...
Смайл,ако твоят бански е проверен пиши да купувам директно такъв вместо с памперси да се занимавам.. :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Lary75 в Юни 04, 2015, 10:28:34 am
Mousyt, банските от Декатлон са просто прелестни. Аз ги бях харесала, но тъй като имаме 2 други (като показаните от Смайлс), разумът в мен проговори и се отказах да му купувам трети. Но мноооого му се каних, защото страшно много ми хареса.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юни 04, 2015, 11:12:31 am
Аз пък мисля да сме по голо дупе в мини басейнчето на морето и по тениска под чадъра:)
Смайлс оказва се,че няма кой да ни докара в събота,та ще дойдем на следващото издание:)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юни 04, 2015, 15:07:09 pm
Благодаря за мненията за прегледа на ставите, момичета. Няма да чакаме. В понеделник сме на преглед.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юни 04, 2015, 15:14:11 pm
Смайли, много им криви шевовете на тия бански. Или така е само на снимката?
Може и ние с Иво да дойдем в събота, ако всичко е наред.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 04, 2015, 15:52:38 pm
Смайли, много им криви шевовете на тия бански. Или така е само на снимката?
Сигурно е от снимката :lol: Сега ги извадих да ги погледна. Не са криви  :P
Може така да изглеждат заради ластика.

Ще се радвам, ако дойдете  :P
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юни 04, 2015, 16:27:25 pm
А за какво са ви изобщо бански за тази възраст? Така или иначе памперсите за плуване са цветни. Не виждам смисъл върху това и бански да обувам. Те и без това не са по голо дупе.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Nedda в Юни 04, 2015, 16:32:52 pm
А за какво са ви изобщо бански за тази възраст? Така или иначе памперсите за плуване са цветни. Не виждам смисъл върху това и бански да обувам. Те и без това не са по голо дупе.

Ей това щях и аз да питам  :wink:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 04, 2015, 16:35:04 pm
Блу, ти знаеш за нас, че не ползваме памперси.
А иначе съм чела, че тези, които са за вода, се надували много бързо и им увисвао дъното. Не знам дали наистина е така.
Иначе аз не съм фенка на голите дупета. Обичам да си има нещо на себе си детето  :P Всякакви извратеняци има.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Dodich в Юни 04, 2015, 16:57:55 pm
Ние също може да наминем в Борисовата градина, но ще сме мобилизирани с колело, дано ви позная. :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Nedda в Юни 04, 2015, 16:59:32 pm
В повечето басейни не позволяват бебета без памперси. Предполага се, че не могат да се контролират, а изпускането в басейна не е много приятно за другите посетители...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 04, 2015, 17:37:45 pm
Памперсите за плуване не се надуват,но пък моя пропусна...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: dess_dess в Юни 04, 2015, 20:34:28 pm
Ехооу не мога да ви открия :P

Добър вечер!

И с огромно закъснение, честит празник на всички дечица, да растат здрави и щастливи!!!

И аз купих бански днес на мъниците, в две части  :lol: Аз неискам, а и нехаресвам голи дупета на плажа, а най-малкото не е хигиенично, все пак са момичета, плажовете в Бг не са чисти, не се и чистят, пък моите имат пясък чак в косите :x
Банския е най-обикновен от H&M :lol:

Беата, какви са тези лепенки които споменаваш, може ли линк? И какъв е този гел с алое вера? Аз нищо подобно не нося навън :lol: А май трябва да имам няккава мини аптечка :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юни 05, 2015, 00:03:08 am
Ами, не съм имала проблеми с нашите памперси за плуване. Е, след всяко излизане от водата, го сменях със сух.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 05, 2015, 07:42:17 am
Ееее,Dessq недей така...... :? Много от плажовете се чистят съвестно.Има и много,ама наистина,много чисти. :) Е,все пак,не може да се прави на нано-ниво :lol: :lol:.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: jam в Юни 05, 2015, 08:16:10 am
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1448771
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: avallon в Юни 05, 2015, 08:52:07 am
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1448771
Четиво за майките, които са против имунизациите.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юни 05, 2015, 09:07:41 am
Ехееееееееее,привет привет:)Домъчня ми бе............:)))

Пак сте супер полезни и как все ме нацелвате с това което ме вълнува в момента незнам :wink: 8O
И аз за бански и за плувните памперси щях да питам :lol:
Супер полезни сте пак ,Благодаря:)

При мен е лудницаааааа 8O.Ивона яко се криви и вчера педиатъра каза скоро зъб.......
Ох,незнам все така ли ще е................ 8OИзтрещявам вече.............Навън сме доста,но и там не се спира да мрънка.........
Боби кротък,но не ще да яде зеленчукови пюрета 8O
А и за обръщането ме притеснява :?Кефи се много да е седнал като го придържам леко:)  и за няколко секунди стои без да го държа.
Ивона се върти настрани и като я сложа в леглото я намирам на обратната страна на леглото 8OАма то голямо шило бе,очакваше се :lol:
И като са по корем подпряни на ръчички се обръщат по гръб ,но не винаги.
Та имам си притеснения в това отношение и действаме за рехабилитацията ,другата седмица има прием и ни казаха да се въоръжим с търпение.
А и Боби не стъпва с крачета ,само подритва.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 05, 2015, 10:24:09 am
Блу,и аз естествено го смених със сух като излезнахме от водата...ама той ме напика преди да влезнем в басейна :lol: от DM му ги купих Babylove ти какви ползваш?
Михче,спокойно всичко ще си дойде на място лека полека иди на рехабилитация  :)
А това с имунизациите и тук ще кажа не случайно са задължителни...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 05, 2015, 13:18:47 pm
По темата с ваксините: http://www.nenovinite.com/ne/neuka/7119/
Иначе, вече имаме нов спален чувал от тези на минене - сега се пере и да го ползваме, че стария и копчетата взеха да му падат и въобще такъв боклук 8O Ами ако беше глътнал някоя капса :x Направо ме е яд!
Ние ядем, та се не трае. Всяко хранене завършва с рев за още, а изяжда по 200мл при 5-кратно хранене, ще ме прощава 8O Струва ми се, че този месец и на кг ще е наддал, ама аз малко го бях ударила диетично на плодови пюренца преди, сега наблягаме на кашите и дано има резултат, че не знам как може да е такова право черво!
Купих памперси и аз за плуване от ДМ, дано скоро се организирам и по същество :lol:
В тази връзка да питам - той сега е около 7.5кг и ползваме памперси 3 (4-9кг). Според мен са си му екстра като кройка и прилягане и не пропускат, но откакто се затопли взеха много да му се отбелязват на кожата, да се впиват сякаш и по някой път кожата му изглежда яко спарена... Та се чудех дали ако започна да взимам 4 (7-14кг) няма да му е по-добре? Да има повече въздух? И също така за лятото мисля Джбрул беше писала че е добре пудричка, вие правите ли нещо, защото аз откак се гледаме двамата само мия дупе и слагам чист памперс - нищо допълнително не мажа и не ползвам...
Да кажа за тези които ползват плодови пюрета и още повече за тези с двойната консумация (mih-че ;) ) - в ДМ на БИО щанда има буркани с плодово пюре - 360гр за 3-3,50лв 8O Освен това са си чист плод и пише след отваряне до 3 дни в хладилника. Аз вече доста наблягам на пресни плодове, но т.к. не взимам подсладени каши, а зърнени и добавям пюре в тях за вкус, та това ще ми дойде доста добре откъм парички :)
Мих, не се тревожи за тези неща. Още повече, щом ще правите рехабилитация а и се следите редовно при лекар няма да изтървете обръщането. Нашият младеж също много късно реши да се обръща (преди един месец за първи път), а сега понякога е като торпедо се търкаля, понякога се захлупва по корем и си запира ръцете настрани и реве, че не може да се обърне по гръб :lol: А той мрази по корем! Не ще да лази, само бегли опити, в които аз го мъча като че ли.... Седи вече доста стабилно, и макар че не сяда сам се изправя сам и вече ходи 8O До вчера си мислех, че той не ходи, ами само така изглежда, но след като излизах с няколко майки с ходещи бебета на по годинка - ами той Мати ходи и стои по-стабилно от тях 8O И си прави сам крачки....признавам си това дете ме сащисва всеки ден! Та днес се уредихме и с първите обувки - номер 15 (нямаше по-малък) :lol:, че вкъщи по чорапки, ама навън си трябва нещо... той си седи повече в количката, ама като го извадя не ще да седи, не ще да го държа - най-обича да го сложа на някоя пейка да се държи за облегалката и да стои и да зяпа  8O
Оф още исках да ви пиша, че направо ми липсвате, ама чувам възгласи от детската стая и отивам да видя наспа ли се :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 05, 2015, 14:12:39 pm
Лелеее,Моусит сега прощъпулник ли ще правите :lol:? Браво на Мати
Така и Алек е 7700 кг.но от известно време много започнаха да му пропускат памперсите и минах на следващият размер 7-14 и е екстра с тях :lol: аз пудра не ползвам,но винаги мажа с крем против подсичане...и той яде по 5 пъти по около 200 гр.днес за пръв път дадох попара и не му хареса та си пи мляко човека :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 05, 2015, 14:24:34 pm
Хе хе ,расте поколението,а  :wink:!! Маусит,поставила са въпроси,чийто отговори вълнуват и нас,за което благодаря! нашите памперси също са 3,но често пропускат :?! Мислим да го пробваме с 4,но днес взехме на Памперс,а до сега ползвахме  Молфикс и ще видим ,дали не е от производителя.И нашия юнак е 7.700 ,ама все ми се струва ,че 4 ще са големи и ще пускат повече.Отделно на кръста му излиза пъпчица и предполагам е от спарването на памперса,ама на кого да прилича.....От баща му по-спарен човек на дали има на света даже  :lol:Всякакви мнения по въпроса приемам. Купихме и ние няколко пюрета,зер,готвим се за захранване.Да видим  :wink:! Дали има значение с каква марка се започва,че после трудно ги сменят? А отразява ли се,ако започнеш да даваш правени пюрета? Все пак ,сезона предполага,но чувам ,че научили се на нещо и трудно сменят.И ние имахме голям дерт с това обръщане,писал съм по напред.Не мисля,че е голяма "болка за умиране"! Все пак сме на 5 месеца,коригирани -4.Ще му дойде времето,така казаха докторята :lol:
То повечето въпроси са за темата за захранването,ама нали сме си дружинка тука и не ми се пита там :wink:! Времето стана лятно и много подобрява настроението.ДРЗ е утре и всичко е приповдигнато.на нас ни е далече и няма как да присъстваме,но догодина ще сме на линия.И все пак,пак повтарям,тръгнете ли по южното море да почивате или само на разходка,обаждайте се! Много ще се радваме да се видим и запознаем! А и да свалим"никовете" е време. :D
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: beata в Юни 05, 2015, 14:31:47 pm
Беата, какви са тези лепенки които споменаваш, може ли линк? И какъв е този гел с алое вера? Аз нищо подобно не нося навън :lol: А май трябва да имам няккава мини аптечка :)
dess_dess, използвам лепенки Kool Patch (http://www.zdravemarket.com/bg/statii/www-zdravemarket-com-bg-statii-kool-patch-ohlazdashti-lepenki-php.php), когато някое дете си удари челото. Ползвахме ги и при поставяне на ваксина върху боцнатото място. Иначе имах случай да проверя и номера с олиото - става :). А алое гелът (http://www.flp.bg/bg/P_Gelly_bg.htm), който ползвам, е при рани или ухапано от насекомо. Много добре действа. Аз също го ползвам. И аз не носех нищо, но се налага. Дай Боже по-малко да ги ползвам :).

Аз също се чудех дали въобще да купувам бански, макар че са много сладурски и се изкушавам. Не съм сигурна дали ще ги топя в басейн, но за там си трябва спец памперс и ще купя, ако стигнем до басейна. Преди години едва ли би направило впечатление бебе или малко дете по голо дупе на плажа, но в наши дни май имаме всякакви причини да се замисляме. На мен ми се струва толкова естествено децата да са голички, когато са толкова малки.

ra40, ние си карахме от начало и изцяло само с правени от мен пюрета, но знам от други майки, че децата им са приемали и "смесено" хранене, т.е. някои храни готови. Зависи вашето човече дали ще иска.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 05, 2015, 14:36:06 pm
Не пускат Рачо,не пускат :lol: екстра са си 4-ката..
Относно пюретата хубаво е да започнеш с био пюретата на хип или бебивита,но хип ще ти вършат повече работа,защото са малки 125 г.,а не 190г. не е лошо и вие да си му ги правите,но варете зеленчуците на пара,сега е лято има всичко прав си...инак,моя хубостник го пробвах с пюре на Ганчев,ами не му харесва и това си е :lol: и сестра му не ги харесваше на времето..хип и бебивита са си вкусни спор няма...а,в ДМ има и babylove и те са хубави и са по-евтини от хип  :lol:
Ако дойда в Бургас обещавам да се обадя  :lol: преди да се роди Алек често си прекарвах отпуската сама на гости на моята приятелка,ноооо сега няма как :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 05, 2015, 15:51:07 pm
ra40, много си зависи от детето - знам такива дето отказват готови пюрета и такива дето само такива ядат. А на една позната детето ядеше само и единствено пюретата на една марка и то някаква дето дори не я знам, иначе нищо не ядеше 8O Моят яде каквото му дам :lol: Оставам с впечатление, че харесва повече тези които аз правя, особено като поотрасна и по очовечи, но да ти кажа на мен готовите са ми гадни на вкус, а моите редовно му ги дояждам :lol:
Иначе се присъединявам към Алекс за Хипп и Бебевита. Вторите са доста по-евтини от Хипп-а а са много хубави. Моето диване всичко останало като опита и повърне и така смърди, че аз се отказах да му ги давам... на Гербер има 80гр еднокомпонентни зеленчуци и пюрета и те стават :)
Алекс 77 и моят хубостник първият път се втресе от попарата и мина доста време докато му предложа пак, но май просто не съм уцелила момента, защото сега си я хапва добре :)
Много ми се иска да направя клипче как гони котката - той тогава направо започва да търчи 8O, ама дано хвана баща му тия дни да ни снима, че сама няма как :?

А сетих се какво щях да питам...чудех се сега за носене на вода за АМ дали да си взимам термосче или термочантичка в която да съхранявам шишето с водата или пък предвид предстоящите жеги хич да не се занимавам?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юни 05, 2015, 17:13:46 pm
Mousyt,благодаря за идеята за пюрета голям грамаж :wink: :bighug:
Иначе и аз давам на хип и бебевита(хубави са немски и са с по-ниски цени).На Овко взех и момата си яде с апетит това направо щеше да го повърне 8O :lol:

Ех,Mousyt дано има време твоя мъж да ви снима:),ще е много интересно с котката-и ние имаме :wink:
 
За термос или термочантичка мене ако питаш хич не се занимавай:)
Аз не ползвам ,бях писала,че им давам млякото не топло.
Термос ползвам за вкъщи ,съхранявам си водата там ,но изстинала :wink:
Зимата си трябва де и за навън и за вкъщи:)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 05, 2015, 22:12:21 pm
Mousyt, браво на Мати  :P Гледай как роденето по-рано бебче ще изпревари преносените и по-възрастни събратя  :lol:
Дани нали уж вече ходи, но пак го е страх. Предпочита за пръстче  :lol: Само вкъщи се пуска и то ако вижда някой, за да отиде при него.
Ако ще правите прощъпулник, разбрах че се прави на новолуние и ние ще го правим на 16 юни.
Кажи после дали ти е харесало чувалчето на Минене.
И аз не мисля, че за лятото ти трябва термос. Аз Дани като стана на една годинка го подкарах с чешмяна непреварена вода. Ние пием от чешмата, та и той с нас.
Ще чакаме клипчето с котката  :P

Додич, ако дойдете с Митето в Борисовата ще е супер  :P
Алекс, Mousyt и за вас ще се оглеждам, макар че не знам как да ви позная  :D

Ра4о, няма проблем и домашни, и купени пюрета да давате, но наистина Тео може да покаже предпочитания към единия вид за сметка на другия. Обичайно предпочитат домашните.  :D

Точно за тези памперси за плуване на ДМ получих лоши отзиви от две майки. Споделете и вие :)

Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 05, 2015, 23:48:36 pm
Ами тя Алекс е дала вече лош отзив, ама аз други не видях.... аз засега ги огледах на вид и ми се виждат странни, а и имам леки опасения, че ще са му широки в крачетата, че нали е слабушко ама да видим...
Дано утре нещо не стане и да се видим, ще се радвам :) ММ като му споменах и много се въодушеви, че нали за него основно избирам раничката да го носи малкия по чукарите :lol: Той си хареса една в Декатлон от тези големите тип туристическа, със стойка, с багажно,... ама аз си мисля, че е по-практично нещо сгъваемо ;)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 06, 2015, 07:07:21 am
Дано утре нещо не стане и да се видим, ще се радвам :) ММ като му споменах и много се въодушеви, че нали за него основно избирам раничката да го носи малкия по чукарите :lol: Той си хареса една в Декатлон от тези големите тип туристическа, със стойка, с багажно,... ама аз си мисля, че е по-практично нещо сгъваемо ;)
Мда, самарите също много се ползват.
При тях май няма подпиралка за главата като заспят дечицата, но не съм много сигурна.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 06, 2015, 07:11:53 am
Е,то това е вече за по-сериозен преход,май. За професионална планинарска работа :wink: А трябвали,преди да се носи бебето в раничката,вече да държи стабилно главата или не е толкова задължително.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 06, 2015, 07:14:40 am
А трябвали,преди да се носи бебето в раничката,вече да държи стабилно главата или не е толкова задължително.
Не е задължително, Ра4о. Някои модели дори имат приставка, която се слага под дупето и е за новородено. Иначе самата платка на раницата подпира вратлето.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: stoeka71 в Юни 06, 2015, 10:52:13 am
Мария пак е болна и затова само набързо ви прочитам.
От сряда е със сополи, лекаря каза чисто гърло, може би зъби. Тръгнали са няколко горни. В чеъвъртък вече и диария и пресипнал глас. В петък пак на лекар. Изписа макситрол капки за носа, СА глюкат и да дам Камилия за зъбите. Носът е леко запушен, разстройството сякаш е по добре, дадох и прахче хидрацек. Но този глас много ме притеснява. Не е вдигала температура.
Лошото е, че както преди с ангината и диарията, майка пак се разболя един ден след нея и е със запушен нос.

Днес е ДРЗ, успех и повече бебета!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: hope-love в Юни 06, 2015, 15:38:55 pm
Стоека,дано оздравява бързо Мария.И моите изкараха хрема.При Кирето мина за седмица само със  физ. разтвор,да го облекчава,а при Митко се съчета с никненето на горните венци и още се дави и сополиви,а понякога не се храни добре.
Темата за раничките ми е много интересна.Ще купувам някога за внуци :)Че с наште двамата...няма как да намери приложение.За лятото за морето ще купуваме две колички тип"чадър"Струва ми се най-евтин и удобен вариант за придвижване,като в колата ще заемат малко място.зПосле ще си ползваме за разходки наблизо и далеч,когато проходят,но все още се уморяват и ще искат да се повозят.Гледам по-големи близнаци с триколките с родителски контрол,но нр съм им фен,нещо.
Да ви питам как давате черешите на по-големите дечица.Аз беля ципата и мисля,че така е редно поне до годинкста,защото е ътудно смилаема.Някой на противното мнение?Че много трудоемко да се бели са тия два дзвера :)А много ги обичат и даваме често и по много.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 06, 2015, 15:52:57 pm
Свате, дано оздравява бързо Мария  :(
Хоупче, череши давам с люспата, но то сезонът им дойде след като Дани вече беше станал на 1 годинка. Понякога не ги дъвче добре и излизат отзад, точно както ги е приел отпред  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юни 06, 2015, 17:00:03 pm
Триколките за мен са най-излишната вещ. Нито е удобно като количка за детето, нито за родителя. Бута се с триста зора. А родителите си мислят, че децата едва ли не карат колело. Мхм! По-добре количка, после колело без педали. Триколката си е истински автогол.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юни 06, 2015, 21:29:12 pm
На мен триколката пък ми е много удобна. Лека е, маневрена, мога да я кача сама в автобуса и не заема толкова много място като комбинираната количка. А и Иво е страшно доволен и често си бръмчи, докато го возя в нея. Когато сме по-дълго време навън, го слагам в нея да обядва. Единствено внимавам при слизане от високи бордюри, че закачат стъпалата. И допълнително съм завързала чантичката на дръжката, че ми се откача понякога.

П.П. На снимката пробно съм кръстосала презрамките. Нормалното им положение е да не са кръстосани.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Dodich в Юни 06, 2015, 22:49:24 pm
Аз също не съм привърженик на триколките. Митко така и не можа да подкара такова чудо, а успешно кара колело на 2 колела без помощни. Въпросната триколка ни е подарена (ползвана от друго детенце със свалено родителско кормило), иначе не бих купила. Колелото без педали за мен е най-практичното и полезно превозно средство за малко дете.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 07, 2015, 08:15:55 am
Stoeka, как е днес Мария?

Дани и баща му излезнаха тази сутрин на разходка в Борисовата в 7.30 ч. и то сами. Това не се е случвало и си струва да се отбележи :lol:
Взеха само раничката, един банан и вода (ние вчера като ходихме, бяхме ол инклузив, с количка и пълен багажник :lol:). Идеята е детето да спи там, но ще ги видим  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юни 07, 2015, 09:14:27 am
Смайли,много рано бе хи хи хи

Браво на таткото:)Трябва да се отбележи :) :drunk: :wink:
На теб ти пожелавам много хубава почивка :wink:
Дано спинка Дани:)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Синеочка в Юни 07, 2015, 10:54:31 am
Здравейте, момичета и Рачо, много се извинявам, нахълтвам в темичката ви, но никъде из форума не намерих тема за Кошарите. Та..реших да се допитам до вас.
Накратко, бременна съм в 7 месец и вече с ММ взехме да се оглеждаме за количка и кошара. Интересува ме мнението ви за трансформиращите кошари. Наши познати ни навиват, че е безмислено, но никой не дава смислено обяснение защо. Мрънкат само за люлеещия механизъм, но ние и без друго не желаем такъв. Ако има някой вас с мнение за плюсове и минуси ще съм много благодарна.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юни 07, 2015, 13:04:22 pm
Здравейте и от нас!

И ние като Stoeka71 сме в от бора на болните. В четвъртък при нас беше почивен ден и решихме с приятели да отидем за няколко дни в австрийските алпи. Но вчера се наложи екстремно да се приберем, че Габи почна да вдига температура. Оказа се че имаме фарингит и възпалено ухо и сме пак на АБ. А да не казвам колко сме криви. При нас в момента е толкова топло, а малката не е хубаво с температура да я извеждаме по слънцето.
47 Smiles,наслаждавай се на почивката си и дано по-често се случва излиането по мъжки  :lol:.

На всички приятен ден и само здрави дечица!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 07, 2015, 14:48:41 pm
Вчера беше много приятна срещата и наистина трябва да се уговаряме в работен ден, че на спокойно да си поиграят децата :) Матей беше захласнат от Дани на 47 Smiles и само се чудеше как и той да направи същите неща, ама дали е дребосък :lol:
47 Smiles, завидях ви за таткото 8O Как си мечтая една сутрин да се поизлежавам макар и 30-40мин, ама без "аларма" :oops: Нашият татко (да не ме чуе само че го хваля, че веднага ще се "поправи" :lol:) напоследък се прибира към 18:30 и взима дребния и започват игра, разнасяне, работи и аз не че сядам, защото имам толкова неща да върша, но някак се облекчавам малко да не търча на всяко мрън :lol:, а и успявам да се изкъпя в по-човешко време 8)
Синеочка, не знам кое за теб е трансформираща кошара - тези дето после стават и на голямо легло и на бюро ли? Иначе за люлеещия механизъм не съм чула досега някой около мен да го е ползвам по предназначение :lol: В допълнение напоследък доста често люшкам малкия да заспи и мога да ти кажа, че не е до люшкането а до гушкането цялата работа, така че не мисля че би свършил работа... това при нас де, може да има и други случаи :)
Stoeka71 , ra4ko75 много неприятно, да оздравявате бързо  :? Малкият досега да чукна на дърво не е боледувал и с наближаването на момента да го пускам в ясла все повече го мисля, а уж съм "дзен" по темата :? :(
Ние сутринта се разходихме едно хубаво в Бизнес Парка. Имаше организирано благотворително бягане на отбори от различни фирми и беше приятно, а и там е чудно за разходка :) Дребчо му беше толкова интересно, че видимо му се спеше и беше един лежерен, но не успя да заспи и сега като се прибрахме хапна и заспа та се надявам поне да поспи повечко, че последните дни това следобедното е много голяма мъка...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 07, 2015, 15:26:51 pm
Здравейте и от нас :)
Да и аз много се радвам,че се видяхме и запознахме Вера ми наду главата колко сладки са Дани и Мати :lol:
Нашия младеж вчера едвам дочака да се приберем в 17 да хапне и да заспи,спа до 19.30 еми край на спането навън,явно си свикна да спи в къщи и това си е...много крив бе снощи от 3.30 до към 5 не спахме имаше проблем със стомахчето вчера доста пъти се изходи и то кашаво та и през ноща и имам съмнения да не прави алергия към сиренето или глутена от сухарите,днес нарочно пак дадох попара да видя как ще е,до тук само веднъж се е изходил пак кашаво,ще видим после как ще е...
Стоека,Рачко бързо да оздравявате :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Синеочка в Юни 07, 2015, 19:15:09 pm
Синеочка, не знам кое за теб е трансформираща кошара - тези дето после стават и на голямо легло и на бюро ли? Иначе за люлеещия механизъм не съм чула досега някой около мен да го е ползвам по предназначение :lol: В допълнение напоследък доста често люшкам малкия да заспи и мога да ти кажа, че не е до люшкането а до гушкането цялата работа, така че не мисля че би свършил работа... това при нас де, може да има и други случаи :)
Мойзит, точно това имам предвид трансформираща кошара. Благодаря ти за мнението, ще проучим нещата и ще видим на какво ще се спрем. Люлеещият механизъм за мен , наистина е излишен. Извинявам се още веднъж, че така ви се натресох в темичката.  :oops:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юни 07, 2015, 19:47:41 pm
Синеочка,ние сме с такива кошари точно:)
За люлеещия механизъм на нас много ни върши работа :).От начало малко ползвахме защото децата си заспиваха сами или пък ако не ,някой път не люлеех  защото повръщаха и си мислих,че беше излишно.
Но сега (на 8 месеца са децата) много го ползваме ама много 8O.Така и през деня и вечер заспиват ,иначе много трудно.Още като започна и обръщат главите настрани.ха хаДаже и двете легла полюлявам когато съм сама,а то е често  :wink:
Явно си е до дете и от къде човек да знае как ще е.............Лека бременност и раждане:)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 07, 2015, 21:01:30 pm
Синеочка,и аз съм с такава кошара и си ползвам люлеещия механизъм отначалото и до днес..даже сега като го слагам да седи в нея той откри сам,че може да се люлее и му е забавно :lol: аз съм доволна от кошарата,въпреки,че не съм я взела заради трансформациите,а заради многото чекмеджета в които му събирам багажа  :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: avallon в Юни 07, 2015, 21:21:10 pm
И ние сме с такава кошара. Също заради чекмеджетата я взех. Удобни са за всичко от първа необходимост, докато бебето е на повивалника. Механизма за люлеене не се е налагало да ползвам, но ако е в помощ за по-лесно приспиване определено си е важна опция, а предварително наистина няма как да се знае. Не знам дали ще я ползваме като юношеско легло
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Синеочка в Юни 07, 2015, 21:31:25 pm
Много ви благодаря момичета. Това, което на мен най-много ми харесва в този тип кошарки са именно повивалникът, който ми се видя(при моделите на Дизайн Бейби) изключително удобен и множеството чекмеджета. Харесва ми също и идеята, че може да се ползва за повече от 3-4 г. Нашите познати, които са против трансформиращата кошара не ни дадоха адекватно обяснение защо и ни насочиха към сгъваема, че били много удобни. Ние така или иначе ще си вземем и една туристическа (така им викам аз), защото често пътуваме. Но не ми се иска това да е постоянното легло на бебето. За мен дървената кошарка, дори най-обикновената внася много повече уют в една детска стая.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 07, 2015, 21:40:07 pm
Много ви благодаря момичета. Това, което на мен най-много ми харесва в този тип кошарки са именно повивалникът, който ми се видя(при моделите на Дизайн Бейби) изключително удобен и множеството чекмеджета. Харесва ми също и идеята, че може да се ползва за повече от 3-4 г.
Ами аз ги отрекох тези точно пък защото стават за повече години :lol:
Смятам живот и здраве да имам още деца и вместо на всяко да му купувам креватче за до абитуриентската, просто като дойде време баткото ще получи юношеско легло, а кошарата ще мине за бебето :) Нашата е дървена от малките обаче и без чекмеджета и прочие. Споделям мнението, че си е по-уютно така, а и наистина може би с чекмеджетата ще е по-удобно ;), но моят повивалник е в банята и без това та не ме бърка. Иначе сгъваемите кошари не са лоши, особено ако няма място :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юни 07, 2015, 23:22:20 pm
Привет! И аз съм много доволна от вчерашната среща, макар че не останахме докрая, че градския транспорт до нас е смотан. Стигнахме точно навреме на спирката и автобусът пристигна след 1 минута.
Mousyt, вие сте били на http://businessrun.begach.com/
Аз съм ходила 2 пъти като доброволец на Панчаревския полумаратон, супер изживяване си беше.

Синеочка, тежка мебел идват тези трансформиращи кошари, трябва да се намери място, така че да могат да се отварят хубаво долните чекмеджета. Хубави са ако има обособена детска стая. Но някои жилища не са големи, а и доста хора се налага да живеят с родителите си и ползват само една стая. Ако мястото е малко или пък детското легло ще е до спалнята на родителите, долните чекмеджета са неизползваеми. Сгъваемите кошари са удобни, че са леки, могат да се местят от една стая в друга или от едно жилище в друго, сравнително по-евтини са, някои модели също имат повивалник, който се поставя отгоре на кошарката, имат колелца със спирачки и лесно могат да се преместят, за да се почисти. Недостатък е, че са твърде леки и попорасналото дете вече може да вилнее (изправя се в нея и я клати и родителите изпадат в ужас как ще се прекатури, мести я из цялата стая дори с включени спирачки - но това си зависи от детето, ако си е по-щуричко, може да си намери други подобни занимания за ужас на родителите).

П.П. Отделно, че на мен лично, решетките ми навяват кофти асоциации.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 08, 2015, 07:33:25 am
Съгласен съм с Ртф,че за люлеещите е необходимо повече място.И то доста.Ако го имате,смятам,че са удобни.Имат си и повивалник и чекмеджета.Все неща ,които ще ползвате много.ние когато избирахме също гледахме такива/мисля в Айко имаше добри/ .Е ,то и цените им са по-високи.Трябва ,обаче,да се внимава с мястото!Имаме познати с люлееща,ами доволни са! Много им помагало ,особено в началото,когато мъника плачи твърде често.но нямам преки впечатления. В крайна сметка,наши приятели ни предложиха тяхната кошарка. По-обикновена ,но пък много запазена и стабилна :lol: за пътуванията,ще имаме обещана "туристическа"  :)
Синеочка,какво означава "нахълтвам"  8O. Темата не е "патентована" от нас  :lol:,а и в твоето "положение" е вече време да "преливаш" от тема втема и да " хвърляш" по-едно око и в други теми  :wink:.Да не говорим,че съветите ,които ще получиш са незаменими и много,много полезни. :D


 :D :D :D Допълвам!!!!! Току що,малкия се преобърна сам  :D :D!!  Юнака на таткооооооооо!!!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юни 08, 2015, 09:35:11 am
За сгъваемите кошари мои познати ми казаха,че като започнели да се въртят и изправят децата се удряли в дървената и са много по-доволни от сгъваемата(имат и дървена).Абе незнам и аз ,явно си имат и плюсове и минуси:)Накрая избрах дървени защото исках бели хаха.
А за бюро аз не мисля,е ще се ползва:)

Рачо,браво на юнака:)и нека въртенето започне сегаааа :lol: :lol:

О,а пък как ви завидях благородно на срещата дето сте си спретнали:)Супер,много се радвам ,че сте се видели:)

Смайли,ко стана,как е минало излизането по мъжки :wink:

Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 08, 2015, 09:39:11 am
Привет на всички  :P

Определено трябва да си направим пак среща на някоя дебела сянка в Борисовата през седмицата :lol: Даже, ако искате, може още тази седмица.
Дечицата са страхотни  :P Мати, с едни такива големи очи и почти винаги усмихнат (освен ако не е по корем или ако не му е свършила манджата  :lol:). Алек, един синеок красавец и кротушко. Иво, голям чаровник и пълен с енергия за игри и закачки.  :P

:D :D :D Допълвам!!!!! Току що,малкия се преобърна сам  :D :D!!  Юнака на таткооооооооо!!!
:balk_47:

Снощи пак имахме сърцераздирателен рев. Пак давах Нурофен да се успокои. Лошо ли е, че давам (вече за 3-ти път ми се случва)? Първо го мажа с Дентинокс и ако не се успокои до 10-тина минути, давам Нурофен 2 мг. След 5 мин спира да плаче.

Обрина се на свивките на лявата ръчичка на китката и на лявото краче, от другата страна на коляното. Ще прикача снимка след малко. Пак се чудя от какво е - жеги или друго. Не съм го водила на лекар.

Само за статистиката и ние не сме използвали люлеещия механизъм на леглото, а специално заради него го купих  :lol: Иначе имаме сгъваема кошарка (в хола) и дървена с решетки (в спалнята). Дървената ми е по-удобна, защото мога да му подавам бибата през решетката без да ставам (тя е до спалнята), а и той ни вижда и това го успокоява. Мих-че, и аз исках бяла кошарка  :P
На сгъваемата кошарка повивалника много бързо става малък (защото е само 60 см.). Нашият е купен отделно и пак е върху сгъваемата, но е по-голям.

Mih, излизането по мъжки е минало супер, само дето Дани е спал само 30 мин. Минал някакъв мъж дето си говори по телефона и се е събудил. Но то навън е така. Хората не са длъжни да ни пазят тишина  :lol:

Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 08, 2015, 10:16:43 am
Добро утро :)
Рачо поздравления :)
Смайл,"кротушкото" Алек ми разказа играта нощес :lol: нали ви казах,че имам съмнения за алергия към глутена или сиренето та днес не давах попара,а мляко и ще видя как ще е с изхожданията...снощи се съдра от рев,спах на пресекулки от 2 до 5 и после от 5 до 9 вече спокойно спахме,като се изака и му олекна явно на човека...
Да,много са готини децата и "Иво,момче диво" е уникален чаровник :lol: среща тази седмица аз ще мога май само в петък,утре сме на плуване,а в сряда и четвъртък Вера има републиканско по лека атлетика и ще съм на стадиона в НСА  :lol:
Смайл,това не ми прилича да е от претопляне,а по-скоро алергия към нещо,нещо ново да е ял? От претопляне обрива е по цялото тяло..не виждам проблем,че даваш Нурофен щом го успокоява,в крайна сметка и теб като те боли нещо пиеш Аналгин та и при бебета е така :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: maury в Юни 08, 2015, 10:53:06 am
Ей, колко много събития съм изпуснала в последните дни .... Искам и аз носилкова среща .... Смайли, предвиждаш ли нова в скоро време? Аз се замислям за втора раничка, че слинга е от фин памук и с тези шаващи дечица постоянно се налага да пристягам и превързвам. Отделно, че вече и тежат.

Рачо, честито ви обръщане. Сега се почва голямото мърдане :-). Хоупче, ще споделя за количките, че и ние купувахме втора.

И нашите кошари са трансформиращи се, на Лорели. Плюсовете са ги казали по-горе, а за минусите на конкретните легла ще кажа аз. Първо няма начин да се сглоби леглото без люлеещ механизъм. Ако не го искаш, трябва да сложиш застопоряващ болт. Да ама с дете дето се върти постоянно като спи, се налага болта да се пристяга поне веднъж в седмицата. Отделно промяната на нивото на кошарката няма как да стане без да се разглоби леглото. И понеже ни се случи да го правим вече 2 пъти, ММ се поизпоти доста. Ние люлеещите механизми ги стопитахме като започнаха много да се въртят децата - едно че издават звуци нощем и второ не ми се изкаше още от сега да ги тренираме за безпроблемно возене в плавателно средство. Иначе не съм ги люляла кой знае колко, че бяха свикнали на люлеенето на шезлонга и това им се струваше странно. Да кажа и че имаме отделна детска стая, затова и взехме такива легла.

Ние набързо се изнесохме от София пак при баба. Стоят блок до нашия и прахта успява да се качи дори до 8-мия етаж. Отделно и разходките ни пак са прашни ... та дойдохме на въздух за седмица.

Алекс, това с плуването е много добре. Аз одавна искам да ги заведа, но все не намирах къде. Сега може да се метнем някоя събота, че искам и двамата да плуват, а тате е на работа през другите дни.

Още имам да пиша, ама хайде като се приберем от разходка. Хубав ден ви пожелавам!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юни 08, 2015, 13:10:16 pm
Maury,верно ли се разглобява като се слиза на долното ниво 8O 8O 8O
Леле,като знам какво сглобяване падна на едното легло после на другото 8OДа му мислят мъжете вкъщи :wink:А и аз каквато съм нетърпелива,мм вика-:Мъж искам сега го искам" съм била :lol: :lol: :lol:УжасТ


Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: avallon в Юни 08, 2015, 13:12:31 pm
Maury,верно ли се разглобява като се слиза на долното ниво 8O 8O 8O
Явно зависи от модела. Нашата не се разглобява..
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 08, 2015, 13:26:29 pm
Смайл от жегите е, подсякъл се е, намажи с кремче за подсичане.Моника се е подсякла така на едната подмишница.

Ние бяхме в Банско, всички семейно и беше страхотно.Детето се държа добре, макар че ревеше от многото хора, но пак казвам добре се държа :)

Всеки път това ДРЗ ме зарежда с енергия и се усмихвам поне няколко месеца при спомена за него.

Рачо, честито обръщане, сега предстоят едни много хубави моменти.Малкия започва да открива света и е прекрасен всеки ден с него.

Браво за срещата, направо ви завиждам.Аз от кога искам да отидем на гости на сестра ми, да се разходя в ЗОопарка, да се обадя на няколко от вас, ама дали ще ме огрее не знам.
Аз съм на работа от утре и ще е така май до август месец, направо ми се реве.Идва ми много натоварването и не знам как ще издържа.Отделно мъжът ми е в командировка почти всяка седмица от понеделник до петък, а избиват и кучешки зъби и нощем е страшно.Последната седмица съм давала 2 пъти Панадол, а така не обичам да и давам лекарства.Но пищи, пищи от болка детето.

Хубав летен ден ви пожелавам и аз си ви чета, дано намеря време и да драсна.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 08, 2015, 16:06:58 pm
Привет и от нас в началото на седмицата :)
rtfrtf както винаги е обяснила нещата просто и практично по темата с кошарите - който с каквото място разполага и така :lol: Пропуснах да отбележа, че на Иво прякора много му отива и ти се възхищавам за спокойствието, което излъчваш при такова енергично дете 8O Моето е от доста кротките и днес хем съм се наспала уж хем всичко и в 8ч вече бяхме на "какво пак искаш" само щото уж и той се наспал, уж се наяде и всичко и изведнъж се вкисна от никъдето, а човека искал още да спи 8O Е поне той като заспа и аз една такава бодра успях да му направя и закуска и обяд и да приготвя багажи и себе си като стана закуси и дим да ни няма в парка, та до преди малко :lol: Много съм доволна :) Той миналата нощ за първи път не се е будил от няколко седмици насам и сутринта като се събудих се беше самообслужил и си беше пуснал музикалната въртележка и си гукаше в леглото :lol:
47 Smiles, аз досега два пъти съм давала панадол и въпреки че и мен ме терзае че му давам лекарства, определено мисля че е по-добре от да се мъчи детето. Само дето от всичкия зор поне зъби да му излизаха на това дете :x А и ти му даваш малко, не максималната доза дори :wink:
Ние днес си поръчахме раничката - ами то детето така си я хареса, хем беше кисел, хем мрънкащ, че аз ако поомувам още той ще вземе да проходи :lol:
magi_st, вярвам че в Банско освен прекрасната работа дето сте свършили сте успели и да се разнообразите семейно. Искрено ти съчувствам и за работата и за мъжа... аз тези дни си давам сметка, че последните два месеца и нещо ги избутвам на магия с работата, все по късмет я майка ми ще дойде някой ден, я нещо друго, а последните седмици едвам и пощата си чета и нямам идея как ще я караме този и следващите месеци :? Ако все пак намериш пролука за Зоопарка да не пропуснеш да се обадиш ;) А кой ще гледа Мони докато работиш, или ти няма да си изцяло на работа?
ra40, уж едно обръщане, а каква емоция, нали :lol: Нашия така се забави доста с това упражнение и като откри две седмици само това правеше и като кебапче прекосяваше хола :lol: Сега както и Смайли е отбелязала вече има по-интересни неща и това със седенето по корем е голяма драма :x
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 09, 2015, 09:25:09 am
Привет на всички  :P

Дани и снощи плака, но бързо се успокои, та не се стигна до лекарства, а само до спане на спалнята с мама  :lol:

Алекс, и аз първо се зачудих да не е от хранителна алергия този обрив, но май нищо ново не бях давала. Ягодите са алерген, но ги давах доста преди да излезне обрива.
За глутена знам, че алергията не се появява веднага, а с натрупване. Затова, когато го въвеждаш, даваш в продължение на цял месец всеки ден и следиш детето. Дано Алек да няма такава алергия.
Иначе си права за Панадола и Нурофена - аз хич не обичам да пия лекарства и чакам да ми мине от само себе си :lol: Обаче, ако ме боли нещо, хич не ми мигва окото, веднага взимам болкоуспокояващи (обичайно в онзи женски момент от месеца).

Maury, ще пиша ако пак има носилкова среща  :P Ти заедно ли ги носиш? Браво на теб! Хубав престой при баба....  :P

Mousyt, да споделяш после отзиви за раничката. Ти Кънектата ли взе последно?
Аз тази сутрин го сложих на гръб, за да мога да пусна пералня и да събера вчерашното пране. После погледахме малко Frozen и сега се приспива сам оттатък. Чакам да заспи и да влизам в банята  :P
Дават го пак да се стопля и ще ходя да взимам от тези меките пъзели да постилам под басейна.

Magi_st
, браво на теб, че се справяш и с липсващ татко и с работа. Дани така свикна с мен, че напоследък и при баща си не иска да ходи много, много.



Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 09, 2015, 09:37:11 am
Привет и от нас. Аз втори ден съм бодра и ще се запиша преди да излезем... Липсват ми дългите разходки с това излизане сега по два пъти на ден, а тези дни е прохладно и приятно все още и гледам да се възползвам. За днес съм намислила след закуската в 10ч да ходим да търсим велосервиз за спирачките ми, че нещо са се разцентровали, да отскочим до Лидл (тия дни нещо всеки ден ходим, ама все нещо ми трябва...) и евентуално обяд в градинката и да се приберем чак към 14ч за следобедното дремване :) Вчера ми се наложи малко да го нося вечерта, че беше крив и направо едвам оцелях - нямам търпение да ми дойде раничката, и аз като Смайли планирам да си метна на гърба в такива моменти и да си домакинствам - и без това съм забелязала, че тогава най-се успокоява :)  Соларната кънекта поръчах, да. - тази зелената дето пробвах :) Някак си ми влезна под кожата, да видим ;)
Това с глутена не го знаех 8O Той засега към нищо никак не е реагирал, дано да е така... Днес опитахме и череши, че най-сетне намерих по-читави да купя ;) Както всичко останало се разрева като свършиха, та ми е трудно да преценя ама май му харесаха :lol: Аз ги срязах на четири и му ги дадох направо така без да ги мачкам или беля. След първото изплюто парченце другите си ги сдъвка :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 09, 2015, 09:48:55 am
Привет и от нас
Никаква алергия няма,а се оказа с летен вирус човека та от вчера е на ентерол,еспумизан и лечебна хумана...снощи спа спокойно само веднъж проплака в 4..инак температура няма и си е жизнен :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 09, 2015, 10:00:31 am
Ееее,супер  :D! По-добре е така! Бързо оздравяване!!! А,каква е тази "соларна кънекта" 8O?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 09, 2015, 10:11:51 am
Рачо, става дума за раничка за носене на бебето, ето тази: http://roshavo.com/oc/%D0%9D%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5/%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8/connecta-solarweave-sage
Соларна е, защото материята и е по-специфична и държи хладно - звучи странно, но като я пипнеш и се усеща :lol: За нас е екстра, защото и малкия и татко му (който ще го носи) са "горещи" :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юни 09, 2015, 10:13:53 am
Здравейтеее, все пиша и си затривам поста  :x А сега от телефона се мъча... Ние след настинката се подсякохме :(но му мина бързо от цинковия спрей на Uriage. Нас ни заточиха на село, при бабата на мъжа ми. Хубаво е, но са такива жеги, а в къщата е едва 20ина градуса без климатик. Малкият много се отвива през нощта и се буди с проплакване, явно му става студено, защото като го завия и млъква.. Явно за тук му трябва чувалче за спане ... Иначе след яростно дъвкане и на мама пръстите и лиги, точещи се до земята,  резултатът е : долно ляво зъбче  :P  Сега спи, мама ще се оправи и    ще ходим на разходка :)
Прегръдки и целувки на бебчковците, мамите и Рачо :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 09, 2015, 12:20:16 pm
Здравейте, и аз да споделя нашите неволи с обривите по дупето на София. След гъбите, които излекувахме, отново се подсякохме.  :(Мазах с няколко вида крем, после реших че са отново гъби и почнах с мазилата за тях,  но нищо не помогна и вчера отидохме пак при педиатърката. Тя заключи, че този път е подсичане и ни изписа Джин Джира Актив спрей. Не знам, някой ползвал ли го е? Надявам се да помогне, защото стана цяла одисея с това дупе.  :( Освен това взехме крем против подсичане, който се прави в една аптека във Варна и вчера през нощта я мазах с него. Днес през деня ще действам със спрея. Този спрей, за който споменава Бонболини също ми се струва интересен. Ако се наложи и него ще изпробвам.
Не знам дали не е и от пелените. Ние почнахме с памперс премиум кеър - около един месец бяхме с тях, сега сменихме малко на Либеро.  Не знам кои ще се окажат подходящи. Мисля и за многократни гащички, но тя все още ака много и многократните гащички май няма да са много подходящи. Поне за сега. Оффф, не знам вече.  :(
Хубав ден на всички от нас!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 09, 2015, 13:24:31 pm
Привет.Ние взехме да излизаме по два пъти сутрин и вечер.Днес и направих и басейн на терасата т.е. напълних и басейна и я оставих да цапа.Голяма радост беше.

Кати, аз го имам тоя крем, от Варна ми го пращат, много е добър.С него ми се е оправяло всяко подсичане.Не сменяй пелените, най-често от тях се подсичат.Моника се подсече от Молфикс например.

И ние минахме летния вирус с разтройство, но при нас и с висока Т.За 3 дни се оправи, после още половин седмица отказваше да яде.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: marsi в Юни 09, 2015, 14:43:44 pm
Маги, и моите наблюдения са такива, от различните варианти пелени, които пробвахме досега, Molfix се оказаха най-некачествени.

Най-доволна съм от Pufies.

При подсичане ползвам Судокрем.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 09, 2015, 14:50:53 pm
Маги, и моите наблюдения са такива, от различните варианти пелени, които пробвахме досега, Molfix се оказаха най-некачествени.

Най-доволна съм от Pufies.

При подсичане ползвам Судокрем.
По принцип и аз съм фенка на Судокрема, но дупето на София май не е за съжаление. По едно време добре го понесе, но после не :-(. Пробвахме и с витаминния крем на Мустела и с крем Здраве, с Бепантен. Както и да е ще пиша тези дни има ли резултати, или пак ще ходим на лекар. Относно пелените, педиатърката каза да пробваме няколко дни с един вид и после няколко дни с друг. За сега мислим да свършим пакета с Либеро. Марси, да попита Пуфиса вътре как изглеждат, можеш ли да пуснеш една снимка? Благодаря предварително!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: marsi в Юни 09, 2015, 15:19:09 pm
Кати, ето тези ползваме Soft Care  http://pufies.com/bg/classic, ние сме на 4+ в момента.
за мен това са най-добре попиващите пелени. И Fashion Collection също пробвахме, добри са.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 09, 2015, 15:22:04 pm
Кати, ето тези ползваме Soft Care, ние сме на 4+ в момента  http://pufies.com/bg/classic
за мен това са най-добре попиващите пелени. И Fashion Collection също пробвахме, добри са.
Благодаря, а вътрешността как е? Защото на Либерото е една такава гладка, на Памперс Премиум кеър е с нещо като мрежичка и акито по-навътре попива, а при Либерото не.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: marsi в Юни 09, 2015, 15:30:04 pm
Кати, не е мрежичка, гладко е. За акото не мога да кажа, при моите деца вече е по-твърдо, разбирам какво ме питаш, защото при малко бебе е различно, не мога да кажа от опит.
Иначе попиват много добре.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 09, 2015, 15:36:26 pm
Кати, не е мрежичка, гладко е. За акото не мога да кажа, при моите деца вече е по-твърдо, разбирам какво ме питаш, защото при малко бебе е различно, не мога да кажа от опит.
Иначе попиват много добре.
Благодаря, Марси!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: StefiZ в Юни 09, 2015, 15:41:51 pm
момичета на ДМ пелените са хубави и на много добра цена. Имат и големи опаковки, в кашони.
поне преди 6г. бяха хубави де, надявам се да не са развалили качеството.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 09, 2015, 15:46:58 pm
Аз от скоро взимам на Била техните.Хубави са и са на добра цена.Иначе другите който не сме имали проблеми са Памперс, Пуфис и на Кауфланд техните.
Масово са гладки пелените и не са с мрежичка.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 09, 2015, 23:27:07 pm
На ДМ пелените са ОК като кройка и попиваемост, но са по-твърди като материали от Пуфиса и Памперса и нашият младеж е нежен и му се отбелязваха гадно на крачетата ;) Иначе Пуфиса го отказахме рано рано но не помня вече защо, сигурно не е било съществено. Сега ползваме зелен памперс, който купуваме на кашони от Метро и като е на промоция излиза по-евтино и от ДМ-ските и съм доволна :) Моите проучвания и драми с памперсите няколко месеца по-рано завършиха със заключението, че е строго индивидуално до дете и кройка и всичко :lol:
Младежът днес цял ден не спа 8O Излишно е да казвам след следобедното хапване вече каква истерия беше, приспах го и след 20 минути ми се буди нахилен и бодър!  :x Ужас ви казвам! За капак свеки беше тук цял следобед и  osi_7 osi_7 osi_7 абе дойде ми в повече :( Започвам да се депресирам вече...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: StefiZ в Юни 10, 2015, 09:49:22 am
Маусче, а като дойде свеки ти защо не излизаш? Идеален случай да си свършиш някаква работа, да се разходиш, да пиеш кафе с някоя приятелка..., кому е нужно да си седите двете и да дондуркате едно бебе и да се дразните взаимно.
Момичета, нищо няма да им стане на мамините ако ги оставите за час-два на някоя баба, повярвайте ми. Казвам ви го от опит, защото аз нямах и за 10 минути на кой да ги оставя, но пък се успокоявах с това, че видиш ли сама си определям как да ги гледам. Ей сега вече са големи, оставяме ги при баба им, че се пенсионира, за по цял ден, ами живи и здрави са  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 10, 2015, 10:44:31 am
Мдддаааам,"свекитата" бебета не ядат  :lol: :lol: !!! Още повече- собствени внучета :wink:!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 10, 2015, 11:15:21 am
Ох, пак зачекнахме болната ми тема  :lol:
Наскоро свекър ми ми каза в прав текст, че свекърва ми вече е пенсионерка и ако искам мога да се връщам на работа, а те ще гледат Дани.
Добре, че бяхме на скайп, та да не ми проличи реакцията .....  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 10, 2015, 11:19:33 am
Споко ,де!!! :lol: Може човека да е бил напълно добронамерен! Предложил е,ако искаш,да започнеш работа!!! :wink: Не приемайте всяка дума резервирано!!!   :D
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Dodich в Юни 10, 2015, 11:29:03 am
Аз имам същите проблеми със собствената ми майка, но какво да се прави ген, възраст, характер. :) Иначе добре се грижи за детето, но през цялото останало време си тренирам търпението. :) Със свеки определено ми е по-спокойно, най-малкото защото не ми е в къщата - водя и взимам, но и тя няма физическата възможност да помага често.

Смайли, Рачо е прав, остави хората да помагат - да се чувстват полезни, пък ти определяй кога и колко.  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 10, 2015, 11:34:21 am
Споко ,де!!! :lol: Може човека да е бил напълно добронамерен! Предложил е,ако искаш,да започнеш работа!!! :wink: Не приемайте всяка дума резервирано!!!   :D
Ра4о, човекът е абсолютно добронамерен, разбира се.
Още повече той е живял цял живот с майка си и баща си и за него това е най-нормалното нещо.
Проблемът е в мен и моята психика. Не мога да си представя бабите и дядовците да ми се месят, да живеят вкъщи или да идват много често на гости.
Обичам си самостоятелността. Сигурно с времето ще си променя гледната точка, особено ако имаме второ дете, но на тоя етап направо настръхвам при такава мисъл.
Казах им, че ще го записваме на ясла от есента, при което те направо настръхнаха. Казах им, че ще помагат, когато Дани се разболява и не можем да излизаме непрекъснато от работа. Свекър ми разбира се не е хепи от този факт.

Dodich, някак си не се чувствам комфортно като са вкъщи. Дето се вика не мога да отида сутрин по гащи до тоалетната  :lol: Не знам как щеше да е, ако си имаха и те апартамент в София.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: StefiZ в Юни 10, 2015, 11:36:04 am
Смайлче, да ти кажа честно и аз не бих дори и да имах на времето възможност бабите да ми отглеждат детето целоднвено от 1 г.
Аз ги гледах до 2 г. възраст, след това на частна ясло-градина и на 3г. на държавната ДГ.
Говоря за веднъж два пъти седмично за по няколко часа да се доверявате на бабите, нищо няма да им направят. Момичета, сега не го разбирате още, но мисля и брулята доста обширно и по-разбираемо от мен ви обясни, че идва момента в който ще ви стане ясно, че е важно да имате мъъъничко време за вас си само, пък макар и да търчите са свършите нещо без да мъкнете и малкото човече.

ПП. писали сме едновременно. Аз не разбрах че не са в София. Иначе, да, и аз не бих съжителствата 24/7 с някой друг освен ние 4-та, абсурд.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 10, 2015, 11:41:49 am
Стефи, нашите всички живеят надалече и ако идват няма как да е за 1-2 часа. Остават за поне 3 нощи (че то иначе само път бият).
Много се боря със себе си.  :lol: Сега съм ги поканила на прощъпулник.
После ще ходим 2 седмици на гости. И от моя страна това е.  :lol: Те обаче очакват повечко.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 10, 2015, 11:45:54 am
Еееее,аз също не разбрах,че помощта е свързана с няколко дневен престой  8O! Хи,хи,да,това  малко "по-сложния" вариант. Ако бяха в същия град,да гледат през седмицата за по няколко часа,така  добре. Наистина е по-трудно,ако ти "се преместят" в къщата :lol:!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юни 10, 2015, 11:59:06 am
Оффф,когато родих имах голееми проблеми със свекито. Живеем в отделни къщи в 1 двор и идваше буквално по 20пъти на ден... отделно постоянно даваше "акъл"  и с мъжа ми се карахме доста.говорих с нея и почна по 10. Накрая започнах да се заключвам,стана голям семеен скандал-аз бях готова да си грабна детето и да се ходя при нашите и вече не идва!давам и го за по 1ч да го разхожда навън,а тя само ме чака да излезна някъде и веднага при него.. говорих с детски психолог и ме посъветва поне до 1,5г да го гледам аз и после до 2г най-добре било човек от семейството,което познава... ако ни приемат на ясла,ще сме на 1г и 9м,та ще видим кога ще се връщам на работа.ако мога да го погледам до 1,5г ще е супер:) а за няколко месеца се чудя частна ясла или тя...хич не ми се исща тя да го гледа...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Dodich в Юни 10, 2015, 12:12:59 pm
Мдааа, съжителството 24/7 го сърбам, когато се наложи да викам някой от родителите ми. Постигнали сме някакъв крехък баланс, но е натоварващо за всички страни. Надявам се с времето все по-рядко да ми се налагат такива съжителства и да преминаваме към обратния вариант - за по седмица-две на гости на баба и дядо. :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юни 10, 2015, 13:29:59 pm
Маги, и моите наблюдения са такива, от различните варианти пелени, които пробвахме досега, Molfix се оказаха най-некачествени.

Най-доволна съм от Pufies.

При подсичане ползвам Судокрем.
По принцип и аз съм фенка на Судокрема, но дупето на София май не е за съжаление. По едно време добре го понесе, но после не :-(. Пробвахме и с витаминния крем на Мустела и с крем Здраве, с Бепантен. Както и да е ще пиша тези дни има ли резултати, или пак ще ходим на лекар. Относно пелените, педиатърката каза да пробваме няколко дни с един вид и после няколко дни с друг. За сега мислим да свършим пакета с Либеро. Марси, да попита Пуфиса вътре как изглеждат, можеш ли да пуснеш една снимка? Благодаря предварително!

От кремовете за дупе - Пенатен, въпреки, че е от най-евтините версии на този тип кремове - никога не ме е предавал. Знам, че родителите често си мислят как най-скъпото и новото на пазарае и най-доброто, ама...невинаги е така. Аз също най-много ползвах Пуфис за Дани, пак след като извъртях най-скъпарските и прехвалени памперси. Не висват така като Памперс и Либеро при напълване, но не са и чак толкова твърди като ДМ-ските. Отделно, че шарените им серии са чуднички и на вид, особено за лятото ;)

Оххх момичета и Рачо..., ако можеше Дани да ми го гледат честичко майка ми и бившата ми свекърва - нямаше да се замисля, дали - или, честно.  :lol: Ама аз съм в "другия отбор" де. Сумати години родата искаше бебе, пък то заявки как ще го гледат, помагат и аз патката - да взема да им повярвам.Като бях бременна - съм мислила с дни как да избегна конфликти, че те ще го искат постоянно, а и аз все пак искам да го гледам ахаххахаха Каква наивна идиотка съм била - не е истина! Като се роди малкия - все едно бомба някой хвърли у дома - всички вазираха начело с баща му. Иначе на думи нали...е на всички "златния" той, ама така на две-три седмици веднъж да го мернат, за 2-3 часа и то ако мама е там ;) Та има един лаф: "кой каквото няма - за това реве".  :lol: Лично аз, ако се реша на второ бебе - ще е само при финансова възможност за щатна бавачка и то 24-часова, от раждането му. Не да се моля на тоя и оня за час-два помощ и да ми се сумти за капак, все едно направили жеста на века, че си погледали внука (сина).
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 10, 2015, 14:05:51 pm
Девойчета,къде беше албума на децата с родителите :oops:! Мишаната беше дала някакъв линк ама не го намирам????
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 10, 2015, 14:17:00 pm
Девойчета,къде беше албума на децата с родителите :oops:! Мишаната беше дала някакъв линк ама не го намирам????
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51094.0 (http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51094.0)

Jbrul, всеки иска наобратно на това, което му е, ахахах  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 10, 2015, 14:17:52 pm
Здравейте   :)
Офф,пак болната тема със свеки сте зачекнали :lol: и аз като Смайли съм сама в София и като трябва да идват откачам,че и Вера и баща им покрай мен :lol: друго си е да си ходиш по гащи дет се вика :lol:
Ето идва ваканция и се почна кога съм щяла да ида при едната и при другата баба,ами то и двете не ги търпя особено та не знам...ето майка ми днес ми заяви,че от началото на юли е в отпуск 10 дни,е да ама ние не можем тогава да идем на море,защото Вера е на сърф лагер в Китен...майка предложи да вземе Алек да го гледа и аз веднага измислих "пъклен план"   :lol: как ще ида с Вера пък баща и ако иска...  :lol: та да за кратко мога да го оставя малкия,ама на майка ми,на свеки абсурд...Вера и я оставих на 2,5г.,че аз бях болна,а тя с шарка ами тя ми звъня през два часа,а през останалото време на майка ми е звъняла...накрая мама се ядосала и я прибрала у дома...еми чак като стана на 4 г.взех да я оставям при свеки,щото нямаше на кой тя се пенсионира,а мама още работи...
Относно памперсите аз ползвам основно Пуфис и зеления Памперс доволна съм и от двата...
Подариха ни проходилка еми вредно не вредно тоя звяр се влюби в нея и не иска да седи да си играе на земята...хвърчи с проходилката и умира от кеф  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 10, 2015, 14:47:21 pm
Ох, пиша за трети път и не мога да публикувам. Не знам какво стана с тоя нет.  :(
 Аз също като Смайли обичам самостоятелността. Хич не обичам да ми се месят. Свекито във Варна го разбра уж това нещо и досега не сме имали проблеми. Идва няколко пъти, като я помолим. Моята майка пък не е във Варна, така че няма как да я ползвам.  :wink:
Иначе таткото много помага. Та аз бих гледала и още едно бебе, по принцип искаме да имаме живот и здраве, но много ще се радвам на щатна готвачка+чистачка. Хич няма да я откажа.  :D :D
Относно това, че най-скъпото не винаги е най-подходящо абсолютно съм съгласна. Ето този крем, който ползваме от два дни е направо страхотен, а струва има няма три лева. За памперсите същата работа, зависи как ще реагира кожата на бебето. Нашият татко пак взел Премиум кеър на Памперс. Като свършим Либерото ще почнем тях и ако пак се обринем ги махам. Можем и Пуфис да пробваме, но ще видим. А какъв е този зелен памперс - в google ми излиза някакъв вид на Памперс?
Днес времето във Варна е много лошо. Май няма да можем да излезем на разходка. Тези дни, или духа, или вали.  :(
Хубав ден на всички!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юни 10, 2015, 15:06:02 pm
Рафаила, като не искаш свекърва ти да го гледа, недей! Нищо толкова няма да му стане, ако почне ясла не на две, а на година и девет. И кой е казал на колко трябва да почват?! Пак съм казвала, че на Запад много от децата тръгват на ясла на 4-5-6 месеца, някои на годинка. Моите бяха на година и половина и година и девет месеца, като започнаха.
Сега съм цанила майка ми да гледа големия три седмици, че аз съм на работа, а той между градина и у-ще има 6 седмици ваканция. Другата баба е много възрастна и съм доволна, че горе-долу с дядото се оправят сами. Майка ми не смее да ми се меси, защото знае, че съм чепата. На свекървата не й е в културата да раздава акъли, та и тя си трае.  :D
На щерката й слагам Памперс само за нощния сън, защото тя си е голяма пикла. Иначе предпочитам еко памперсите на ДМ, по-малко обработени са с химикали и ми се струват по-щадящи за кожата.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 10, 2015, 15:08:27 pm
Не знаех ,че са еко-  :lol:! Ще проверя ,при възможност  :wink:!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юни 10, 2015, 15:23:15 pm
Blue sky,притеснявам се малко на 1г и 3-4 мес. да го тупна в частна ясла,ако се наложи,но вече на 1 и 9м си е направо за държавна;)ще видим как ще се развият нещата
аз досега съмползвала памперс,но ива промацея на  пуф ис и ми се струват почти същите,но по-големички при същите кг
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 10, 2015, 15:29:50 pm
Не знаех ,че са еко-  :lol:! Ще проверя ,при възможност  :wink:!
Ра4о, само Baby Love Nature са еко (на 50%). Обикновените Baby Love не са.

Хайде, няма ли някой да се "жертва" да пробва многократните пелени  :lol: Ние си живеем в голяма хармония с тях   :P
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юни 10, 2015, 15:50:16 pm
Смайлс,на ръка ли ги переш?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 10, 2015, 15:52:29 pm
Смайлс,на ръка ли ги переш?
Не, събирам ги в една кофа с капак, за да станат като за една пералня и после ги пера на 60 градуса с прах за пране и дезинфектант.

ПП. Сега съм си харесала ето тези и ще поръчам една бройка  :lol: Видях ги на едно дупе и са много фешън - като мини дънки  :lol:
http://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-2015-Reusable-Cloth-Nappy-Washable-Pocket-Diaper-Denim-Jeans-baby-nappies-pocket-diapers-diaper-pants/32313262611.html (http://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-2015-Reusable-Cloth-Nappy-Washable-Pocket-Diaper-Denim-Jeans-baby-nappies-pocket-diapers-diaper-pants/32313262611.html)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 10, 2015, 16:09:25 pm
Олееее, каква тема съм отприщила 8O :lol:
StefiZ, тя не беше дошла да го гледа, а имала работа насам и намина да ни види. Тези и посещения никога не знам кога ще се случат и колко ще продължат и затова планове нямам. Обичайно гледам да се възползвам да свърша нещо докато е тук, но е трудно защото дори да сме се уточнили че тя нещо ще помогне или ще гледа детето в последния момент или "забравя" или има "спешна и неотложна работа" и като цяло ми обърква всичко (и това на 90% от случаите) и аз се отказах - поне като съм си сама си разпределям по-ефективно времето ;) Иначе нямам против да го погледа (който и да било), но точно за свеки сега ще пропусна да пиша - писала съм вече, а последните дни адски ми е докривяло и ще стане грозно. Вчера ме нервира за други глупости и мрънканици, най-общо казано бебето не спа цял ден и беше адски крив и реве и се дере и аз го гушкам и се чудя как да го утеша, а тя върви по мен и ми обяснява че и трябвал таблет ама не може да ми каже защо ама и трябвал и други такива подобни 8O :x
Иначе майка ми също ме нервира, но като и го оставям поне знам че го гледа добре и е весел, щастлив и спокоен, докато свеки успява да го изнерви супер бързо, при все че е най-спокойното и усмихнато бебе в обкръжението ни :x
Та след вчерашната одисея, снощи очаквах да заспи като пън след млякото ама не беше баш така. След 22ч заспа някъде и после от 4 до 5 сме се разнасяли и утешавали. Задремва, отпуска се и скимти на сън, проплаква и се върти само - според вас зъби ли са? В 5ч почти ми идеше да събудя баща му с викове и крясъци, че след вчерашното посещение на майка му и неговото "е какво искаш, да и кажа да не идва ли?" си получи няколко заслужени "не аз ще се изнеса с детето!"... много разбира, много ще помага ама накрая пак цялата вселена им попречила :x Да вземат да обяснят на ревящото бебе, че не могат сега да го нахранят или приспят и няма начин :x
Извинявам се още веднъж, че отприщих пак темата - и да я нищим едва ли ще я изнищим, то всеки ден нов номер... но много исках да си го изплача на някого :?
Днес пристигна раничката и следобяда го приспах в нея и съм доволна. Ще трябват тренировки по качване и сваляне, ама то това ясно :wink:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 10, 2015, 16:39:02 pm
Mousyt, не се притеснявай и не се извинявай  :P Темата винаги е актуална, а и е добре всеки да си казва какво му тежи, помага си :lol:
Аз имам и големи ползи от моята свекърва. Всеки път като ще идва се залавям по-сериозно с чистенето. Тя е голяма домакиня и гледам да не се излагам много много  :lol: Направила съм си списък и всеки ден чистя по малко неща, които иначе по-рядко се сещам. Днес например лъснах фурната и чекмеджето с приборите  :lol: Вчера външните щори, които стигам и така...

Браво за раничката. Ще го овладееш слагането и махането. На Кънектата май е една идея по-трудно от другите, заради кръстосването но е въпрос на навик.
Ние днес ходихме за разнообразие със слинга до общината вместо с раничката (с количката нямаше как). По си е неудобно от раничка с почти 11 килограмово  :lol:

Вчера го водих за пореден път на фризьор, а той пък сам си слага украшения  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юни 10, 2015, 16:42:21 pm
Рачо, както ти е казала Смайлито, само бялата опаковка са еко-то. Обикновените не са.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: beata в Юни 10, 2015, 16:50:41 pm
Избягвам темата за свекървите, защото, дет се вика, нямам опит - за добро или лошо. Все пак ще споделя мнение. Всяка помощ е безценна. Оценявам го сега, защото и да искам, я нямам. Винаги съм знаела, че сама си поемам цялата грижа и отговорност за децата и не ми тежи (не и психически, физически понякога се скапвам като след тренировки за олимпийски игри :)). Но чат-пат ми се иска да имам време за себе си. Да не говорим, че дори за елементарни задачи навън все трябва някой да е ангажиран с децата, та да мога аз да ги свърша. От друга страна, имам прекрасни спомени от моите баби. Що ваканции съм прекарала само с тях, без мама и татко! Ясно, че си е до хора и взаимоотношения, но децата имат нужда от баби и дядовци понякога. Така че не изпадайте в крайности, ако ви е възможно :). Не говоря за постоянно присъствие на щастливите баби у вас, но оставане на детето при тях за известно време, без вас, би било добре.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: sia в Юни 10, 2015, 17:10:15 pm
Бабите са много хубаво нещо, и близките и далечните.

Майка ми е в София, свекървата в Бургас. Дъщеря ми обожава и двете и обича да им ходи на гости, както и те да ни идват на гости.

Когато Алекс беше на 3 години, нямаше кой да я гледа за цял месец, защото детската градина почиваше, а отпуските ни вече бяха планирани. И взехме решение да я пратим за месец в Бургас на гости на баба. Параноята ми беше голяма, защото тя живее сама. Взех телефоните на двама съседи и на две нейни приятелки.  :lol:
А то детето взе че оцеля, въпреки, че баба му всеки ден му купуваше поне по един сладолед след плажа.
От тогава всяка година юли месец Алекс и баба си знаят, че това си е тяхния месец и двете си го чакат с нетърпение и копнеж.

А пък, за да не се сърди и софийската баба, от време на време Алекс гостува и на нея за по няколко дни. Точно в момента е вече осми ден на гости.

За децата това са ценни моменти, а и имат нужда някой да ги поглези  :)

Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 10, 2015, 18:29:40 pm
Един мой колега казва " никой не е длъжен да гледа внуците на бабите"  :lol: та докато ги има е добре колкото и да ме дразни свеки съм и благодарна,че като имам нужда е насреща и Вера всички ваканции е ту при едната ту при другата,а аз почивам активно :lol: ноооо вече порастна и и се ходи по лагери,а не при баби което е нормално... :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: StefiZ в Юни 10, 2015, 22:58:55 pm
Да, точно така е както го описва Сиа, децата наистина имат нужда от баба и дядо, колкото и ние да не ги понасяме :lol: Аз проблем нямам нито с моите родители, нито със свекърите, напротив, разбирам се прекрасно и с 4-та. За съжаление мама и тати за на 350 км., но пък децата наистина очакват с нетърпение да отидат при тях. От 2 г. насам прекарват по месец два лятото там. Няма такъв кеф, свобода и двама сравнително млади баба и дядо, които ги обожават. Сладоледа им е най-малката грижа, не е по веднъж на ден дори, ами за десерт на всяко ядене, че и на закуската :lol:
Вниманието което им отделят бабите и дядовците, поне нашите е безценно. Деси чете с дядо си медицинска литература, знае какво е зооноза, как се размножават бозайниците, бълхите, кърлежите и т.н. :lol: Това са неща на които аз и да искам не мога да ги науча, отделно времето все не ни стига. Абе с две думи, колкото и да си мислим, че са вредни, а то е неизбежно, особено когато децата са ни бебета, повярвайте ми, не е така. Но ще се уверите сами като поотраснат малко децата ви. :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 10, 2015, 23:41:44 pm
Стефи, подкрепям на 100% казаното от теб, но си оставам с уговорката, че е до човек... ММ го е гледала целогодишно баба му на 400км и в неговия случай това дори е било за добро, дет се вила аз и днес на тази баба на 80+ съм готова да и поверя малкия спокойно.... Но дори да прозвуча цинично, а и знам че съм се навила малко вече, не виждам моята свеки на какво ще научи детето, при положение че не му обръща грам внимание...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 11, 2015, 06:32:07 am
Ууууу,темата "просветнала"  :lol: малко!! Радвам се! :wink:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: jasmin_veni в Юни 11, 2015, 06:56:12 am
На никой от моите родители не бих поверила децата си. Та ще се разминат с тия спомени.
Свекитата са хипер-протективни за някои неща и възрастни, та по-скоро много ограничения ще има при тях.

За яслите, може да се наложи да дам Катето на "пупониер" демек ясла за пеленачета, ако се върна септември на училище, защото и таткото ще учи. Ако започна работа, още повече време ще е в ясла, не 2-3 пъти седмично, а повече.

Човек свиква да действа според ситуацията и е супер адаптивен.

Мен са ме отгледали баба и дядо. Прекрасни мигове и са ми спестили гледането от родителите. Но и с това си има своите минуси, грешките, които са допускали оформяйки характерите и самосъзнанието на майка ми, са повторени и при мен, просто защото не са имали време да ги осъзнаят от дистанцията на времето. Сега си запълвам дупките в характера и възприятията, но остават огромни "комплекси'


За памперсите - аз тук съм мнооого доволна от Хъгис, няма общо с купувания в Бг!
нашата екзема мина с миене с Дав и мазане с Еуцерин. Няма подсичания, заради Дав, предполагам.

Иначе второто бебе се гледа по....през пръсти :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юни 11, 2015, 11:20:23 am
Как беше, Вени?! Не стерилизираш, а чат-пат поглеждаш да не яде от купичката на котката. :-))))

Ето го цялото:

Как се гледат първото, второто и третото дете

Хранене:

Първото дете – всичко се стерилизира.
Второто дете – от време на време се измива и се следи да не яде от чинийката на котката.
Третото дете – ако изяде котешката храна, това си е проблем на котката.


Дрехи:

Първото дете – купуваш си дрехи за бременни ден след като си видяла двете чертички.
Второто дете – носиш си ежедневните дрехи, докато не ти отеснеят.
Третото дете – дрехите за бременни са твоето ежедневно облекло от години.

Обличане на детето:

Първото дете – переш, изваряваш и подреждаш в гардеробчето по цветове.
Второто дете – переш само дрехите с видими петна.
Третото дете – „Голяма работа, че момче носи розова блуза, нали?“.

Плачът:

Първото дете – само да изкриви устичка, и вече си го взела на ръце.
Второто дете – вземаш го на ръце само ако има опасност виковете му да разбудят първото дете.
Третото дете – учиш първото дете да приспива третото.

Ако биберонът падне:

Първото дете – ще го получи само след изваряване.
Второто дете – измиваш биберона с вода.
Третото дете – избърсваш биберона в полата си и го връщаш на детето.

Памперсите:

Първото дете – сменяш памперса на всеки час, независимо от нуждата.
Второто дете – сменяш на 2-3 часа, и то ако е необходимо.
Третото дете – сменяш, когато околните започнат да се оплакват от миризмата.

Когато детето глътне монета:

Първото дете – втурваш се към спешното и изискваш незабавна рентгенова снимка.
Второто дете – следиш изпражненията, за да видиш кога ще излезе монетата.
Третото дете – удържаш му съответната сума от джобните пари.

Твоето време с децата:

Първото дете – почти непрекъснато се занимаваш с него и следиш неговото развитие.
Второто дете – всеки ден отделяш известно време, за да наблюдаваш голямото дете да не блъска/бие/скубе малкото.
Третото дете – всеки ден отделяш известно време в издирване на тайно ъгълче в дома, в което можеш да се скриеш от децата.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 11, 2015, 11:49:53 am
Jasmin_Veni, и аз съм сигурна, че свекърите няма да дават такава свобода, както аз. Аз му давам да пипа почти всичко и да бърка навсякъде, а те съм почти сигурна, че няма да дават, но ще видим де. Ако зависи от тях, цяло лято ще ходи с дълъг панталон, за да не си ожули колената и няма да стъпи на нито една тревичка, за да не го полази кърлеж. Като има вятър, като е студено, като е горещо няма да излиза и все в тоя дух.
Вчера го оставих да вади от коритото изпраните дрехи на земята на терасата. Щом му харесва :lol:
А това за вторите и третите деца, още отсега имам усещане, че ще е точно така (само да ми се даде възможност  :lol:). Аз и сега вече го давам ларж. Сега яде филийка с яйце и сирене. Половината хапки, които съм му нарязала са на земята. Вдигам ги и пак в чинията  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Ники в Юни 11, 2015, 12:18:42 pm
То не само възрастните навличат децата. В събота съм оставила София да я гледа снаха ми. Прибирам се, 35 градуса е, детето облечено с потник, тениска, блуза с дълъг ръкав и дълъг панталон/анцунг  8O
Иначе снаха ми по къс ръкав. На въпроса: Защо така е навлякла децата ми отговори: Като чуя Рая/племенницата ми/ да кашля и лошо ми става. Живее си с мисълта, че детето кашля от настинки  8)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: StefiZ в Юни 11, 2015, 13:16:55 pm
така е, всичко е до човек. На моята майка вечно й е горещо, цяло лято ходи по потник, а зимата по къс ръкав. Лятото вечер децата играят в махлата до 9-10 часа, всички пооблеченки, моите под надзора на баба си по къси гащи, потници и джапанки, както си е редно всъщност де, все пак е лято :lol:

Наистина не е добре да се вотрачваме много, но човек това го разбира с времето, а и още повече с второто дете, факт. Аз например на Деси до към 6-7м. възраст всяка вечер й миех играчките с които си играе - дрънкалки, гризалки и т.н. На Еленка нямам спомен да съм измила нещо :lol:
Деси проходи на 10 м. и умираше да си сваля обувките и да си ближе подметките, така че всякаква дезинфекция при нея спря на мига. Ядеше камъни, пясък, абе всичко се пъхаше в устата. Нищо й няма, ей на в 3 клас стана :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юни 11, 2015, 13:25:48 pm
Аааа, значи това била рецептата за тези високи и слаби момичета- близане на мръсотията от подметките.  :lol: Като се прибера, им връчват и на моите по една обувка.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: StefiZ в Юни 11, 2015, 14:50:08 pm
Деска, от това ще е да знаеш :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: avallon в Юни 11, 2015, 15:09:10 pm
Аааа, значи това била рецептата за тези високи и слаби момичета- близане на мръсотията от подметките.  :l
Ахххаа, значи моето ще е мноооого високо.
А, нещо за близане и на пода  :D
Това с яденето на всичко от земята, все се надявам да установи, че не е вкусно, за сега обаче положението е "уви, не".
По отношение на обличането - постоянно се втрещявам от навлечени деца макар вече да е над 25 градуса. Другото - дебелички деца, а подир тях баби (и майки) ги гонят с "искаш ли мама солетки, а бананче, Барни, Киндер .....".
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: StefiZ в Юни 11, 2015, 15:25:44 pm
Авалон, не се надявай, моята продължава и до сега, но слава богу спря с подметките, но пък всички ципове, деколтета и ръкави са й изгризани. Навива си ги много майсторски и ги дъвче :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юни 11, 2015, 15:30:50 pm
Авалон, не се надявай, моята продължава и до сега, но слава богу спря с подметките, но пък всички ципове, деколтета и ръкави са й изгризани. Навива си ги много майсторски и ги дъвче :lol:
Ми ШЕ дъвче я, умори ги от глад тия деца еййй  :lol: :lol: :lol: Те затова са високи и слаби и ядат дрехи, ти тука ни будалкаш само. :P

Моят Убавец - не е лапал от земята и не е близал подметки, ама пак си върви слаб и висок, та...не ще да е това факторът за ръст, лично аз подозирам гените хахаха. Все пак - не пропускайте ваксината за хеп.А, да са ви мирни главите момичета и Рачо :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Dodich в Юни 11, 2015, 15:49:13 pm
Ти пък Jbrul, какви ваксини, ерес е това. Я всичко да е натюр.  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: beata в Юни 11, 2015, 16:28:15 pm
Все пак - не пропускайте ваксината за хеп.А, да са ви мирни главите момичета и Рачо :)
И аз на тая ваксина разчитам зер. И на "циганския имунитет".
Моите лапат всичко от земята - фасове, пластмасови лъжички, листа, камъчета. Всеки ден правим уборка на детската площадка (ама как пък никой не си събира боклуците!). Докато се возим в количката, обувките се разкопчават, свалят, дъвчат. Надявах се с изникването на зъбите това да престане, но не виждам сериозно подобрение. То имаме и още зъби на път. Просто минах на вариант "трето дете"  :lol:. Е, все пак внимавам какво си слагат в устата.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: avallon в Юни 11, 2015, 16:57:22 pm
Едни баби преди седмица. "булка, детето си дъвче обувката8O", рекох, ами като не ходи поне да си амортизира някак си тези обувки, няма само нови новенички да умаляват. Е, то си ходи детето не от отдавна, ама навън лазене й е приоритета още та ... и не ще наколенки диването.
Аз май съм на второ - прибрах купата на котака, че гладен ще остане и проблема ще му е много голям.
Ваксина да, сещам се, че Пентаксим нещо няма, май не се знае до кога ще е така.
Стефи, надам се все пак де.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 11, 2015, 17:14:01 pm
И ние сме така, тип прахосмукачка.Всичко от земята се дъвче и лапа.А циповете от сега са и интересни и яде металната част.Аз съм пас, оставила съм я да се развива.В къщи момента с разглеждане на шкафа за обувки е 5 минути почивка и просто не я закачам.С фасовете имаме прогрес, научих я да ги хвърля в кошчето за боклук, лошото е че пък там намира други глупости. :?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 12, 2015, 07:52:54 am
Я да попитам аз за прощъпулника - освен, че се прави на новолуние, че се меси питка и се нареждат предмети, нещо друго сещате ли се?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 12, 2015, 08:55:22 am
Подготви повече ядене и пиене за мъжете  :lol: :lol:!!!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юни 12, 2015, 09:17:25 am
То нещо като погачата ли е като организация?че аз 20 човека бях поканила и с кетъринг... нали не беше първото представяне пред обществото
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: avallon в Юни 12, 2015, 09:22:42 am
Почти колкото хора, толкова и версии съм чула. Още, че се прави в понеделник, сряда или неделя. Че се отпечатва крачето на питата. Че когато се раздава се тича. Че се маже с мед питата, че се търкаля. Едни казват, че трябва да ходи стабилно детето, други не - веднага след първите крачки .... и не знам още какво. Направи пита, от там нататък както ти дойде  :lol:.
Изобщо със или без прощъпулник олиото знам, че трябва в шишенце на врата като амулет да ми виси  :D

Ритуала като цяло си е за детето. Аз не съм привърженик на сватбарските изпълнения и не практикувам по принцип.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra40 в Юни 12, 2015, 09:37:14 am
Смайли,виждаш ли, всякакви варианти  :).Аз за това ти казвам- приготви повече ядене и пиене за мъжете  :wink: :lol: Да си спокойна!
Извън шегата- никаква идея нямам! различни неща сме чували и ние,но нямаме никакъв опит.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 12, 2015, 10:45:12 am
Да колкото хора толкова и варианти.Аз омесих питата сама, някой казват че трябва да е содена, аз направих с мая. Търкулнах я, бяхме най-б,изките, наредих предмети които да не са и познати и тя тръгна след нея, по бяло платно, един стар чаршаф. После дружно изядохме питата и кой от къдее.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Dodich в Юни 12, 2015, 10:55:59 am
И аз като Маги - колкото по-малко процедури се спазват и изпълняват - по-добре. Питка, бяло платно (аз използвах покривка) и предмети, които да докопа детето и стига толкова. После се почерпихме с родата и всички бяха доволни и щастливи. :) Нито съм се съобразявала Луната в каква фаза е или какъв ден е от седмицата, това не съм го и знаела де - важно ми беше на мен да ми е удобно. :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 12, 2015, 11:04:35 am
Мерси на всички  :P
И аз прочетох това за чаршафа, но мисля да не слагам, че си представям, че само ще се спъне в него или хлъзне. Иначе за предметите и аз така знам - да не са му познати. Снощи ходих да купувам спринцовка от аптеката за лекар  :lol: Другите неща ще са си от нашия инвентар.
Гостите ще са бабите, дядовците, лелята, калекото, стринката и братовчедите.

Ра4о, отсега ще мисля какво да им готвя, нали хич ме няма в тая работа  :lol:

Днес графикът на детето тотално се обърка, но поне се разходихме по хладно, а не в жегите. Следобядът пък май ще вадим басейна  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 12, 2015, 11:05:08 am
Смайл,това,че се правело на новолуние,сряда и понеделник..не съм го чувала
 ....Вера се пусна точно на рождения си ден,направи няколко крачки сама,до тогава като теб с Дани за ръчичка(не,че след това не се водехме още известно време :)) та омеси баба ѝ пита,не помня да сме я търкаляли и тичали до съседите :) постелихме чаршаф и наредихме предметите и тъй като тя много обичаше книжки сложих една да не е детска,а художествена литература и то на английски без картинки и пр. и тя пак книгата хвана :) след това бях поканила приятелки с които движихме с количките за рождения ѝ ден изядохме питката и туй и то...:)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 12, 2015, 15:00:49 pm
Леле, не мой ви изчета :lol:
Смайли, много е сладък Дани с панделката :lol: Май, май трябва да стискаме палци за момиченце следващия път ;) А ти като го водиш на фризьор, те имат ли специален стол за него? Питам, защото ние ходихме вече веднъж с дребния, ама само му пообраха врата и пооформиха. Той се държа много весело и прилично, но му беше адски любопитно и се въртеше след фризьорката и тя не успяваше да се озове от другата му страна, а аз го гушках уж в скута си и много неудобно, но забравих да видя дали има столче за следващия път :)
За раничката - много, много съм доволна. Много по-лек е, а явно и на него му харесва, защото когато съм го приспивала в кенгурото трябваше яко друскане а тук си заспива сам след 3 мин. Не е на добре работата, че не помня от кога не е заспивал сам в леглото, но засега изход не виждам - аз като го сложа, колкото и да е утрепан и заспал веднага се завърта напреки и започва с краката по решетките да катери. Опитах и с шишето с мляко/вода, не става. Та поне си спестявам разнасянето на ръце. Снощи като видях, че пак няма да стане го сложих и докато нарежа салатата за вечеря той вече спеше :lol: Много бързо и лесно се слага, хич не ме затруднява кръстосването. За отзад още е по-сложно, но тренираме ;) Малко по-трудно ми идва единствено да го разтоваря като е заспал, в кенгурото беше по-лесно, но за щастие той веднъж заспи ли е като труп, така че не успявам да го събудя :lol: Материята много ми харесва - наистина държи хладничко, а и това че не е подплатено и дебело е страхотно, защото си го галкам по гръбчето и дупето - мен някак инстинктивно ми идва така, а в кенгурото не го усещах :?
За прощъпулника да си призная нищо не знам освен че трябва питка и предмети. Това с фазите на луната ми идва твърде сложно 8O Аз сега съм на темата с коланите за прохождане, че той какъвто е дребосък и като се наведа става страшно... В тази връзка тия хора в градинките винаги ли са толкова досадни или на мен просто повече ми се лепят 8O Постоянно някоя баба и лелка спира да му се радва и да пита колко е голям и да се диви колко е малък а ходи (той нали си е доста дребен) 8O
Много ме забавлявате с историите за облизването и събирането на боклуците, ама скоро вярвам няма да ми е забавно и на мен :lol: Баснята с първото, второто и третото дете ми е от най-любимите, а напоследък доста често спрягана, защото по начало за приятелите ми аз съм мега педанта на тема чистота и ред и сега с детето като ме видят да му давам бибероната от пода или нещо подобно и не им се вярва :lol: Но човек си променя приоритетите ;)
Вчера бяхме на консултация - 7540/69см :) Качил е 400гр този месец, което при 120гр сумарно за предходните два е добре. Явно въглехидратната диета на майка му е дала резултат ;) Оказа се обаче, че още явно са ни слабички крачетата за памерси 4-ка, защото един път му сложих и при педиатърката се наложи да се преобличаме и двамата от-до :? :oops:
Да се похваля, че вече почти не повръща. Странното ми е единствено, че цял ден си е ОК и между следобедното и вечерното ядене повръща. Пробвах да му давам различни неща за следобеден десерт ама не се промени ситуацията. Чудя се дали му идва много като количество или като честота на храненията? :ask: Той като си ляга в 21ч и става в 7ч, аз 5 хранения му ги вмествам почти през три часа...а той нали храна не отказва никога, та дано не го тъпча много.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 12, 2015, 15:44:54 pm
Mousyt, няма отделен стол за деца при фризьорката ни.
Тя е на 20 м от входа и ми е много удобна. И Дани сяда в мен и целите ставаме в косми, въпреки че тя вързва и на мен и на него престилка. Даже той стои с лице към мен и ме държи здраво. Засега няма как и да го накарам да седне сам.
Той също само се върти и тя подстригва оттам, откъдето се е подал. Успява някак да се справи жената.
Много се радвам, че сте доволни от раничката  :P Браво и за повръщането  :P
И Дани го закачат разни непознати. Някои само от разстояние, но други идват да го пипат.  :x
И днес се къпа в басейна  :P Нямах време даже бански да му сложа и с крем да го намажа. Такова нетърпение от негова страна. Само половин час се кисна, но пак е нещо, че както имаше слънце, се появиха едни облаци и задуха един вятър.
И наистина няма как да си пия кротко биричката, защото се изправя и се провесва отстрани и само го дебна да не забие глава в плочките. 
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 12, 2015, 16:31:56 pm
Мдаааа, значи същото като при нас :lol:
Само дето ние ходихме при фризьорката на баща му, че има същия безумен въртел на ЦЯЛАТА глава, а тя жената се наложи да я убеждавам, че наистина искам да го подстригвам преди годинка и че не искам да му пазя кичурче и подобни неща :lol: Следващия път с татко му ;)
Но съм доволна де. Може би някак ако може и отгоре да го пооформи, но идея нямам ще стане ли с въртенето му, та засега поне е с обрано вратле да не му дразни в жегата ;)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 12, 2015, 22:40:56 pm
Не ми се смейте, ама както обичайно съм много печена и не ми пука, ама като трябва да направя нещо ново и пак задълбавам 8O :lol:
Взех Латана Био 2 и чета за приготвянето :lol:
Първият въпрос ми е - спазвате ли винаги начина на приготовление, където се слага половината вода после сухото, разтръсква се и после се добавя останалата вода или му няма нищо и ако се сложи цялата вода?
Другото е, че на кутията пише да се използва до 14 дни след отварянето 8O, а аз мисля да го ползвам за дохранване, та не мисля че ще се справим с опаковката за толкова време - някой с опит :??
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юни 12, 2015, 23:23:33 pm
И на Хуманата така пишеше, но аз първо слагах водата (и то не на 60 или 70 градуса, а по-студена, иначе до утре щях да го чакам това мляко да изстине) и после млякото на прах. Хич не съм гледала никакви 14 дни след отваряне. Ползвах ежедневно, докато свърши опаковката.
При нашата фризьорка има детско столче като за кола (където само се повдигат, май трети клас се води) и първо винаги подстригва големия, после малката фурия. И тя учудващо седи сравнително кротко.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юни 12, 2015, 23:30:58 pm
Това ми се струва пълна глупост-слагаш млякото и после вода... за да ми е ок водата,смесвам топла от термоса със студена преварени и става перфектна-после млякото.хем аз ползвам антирефлуксно,а то по-трудно се разтваря.така никога не чакам да изстине млякото.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 13, 2015, 07:33:48 am
Mousyt, и ние сме на Лактана Био.
Аз си държа(х) в един термос преварена вода, изстинала. Сега ползвам чешмяна вече. Пълня с нея, после доливам гореща от каната (слагам само на дъното на каната, за да заври за 30 сек.). И чак накрая слагам млякото.
Ако държа топла вода в термос, все не мога да й нацеля температурата. Случвало се е да е прекалено гореща и да трябва да изстудявам на водна баня. Затова предпочитам варианта със смесването на студена и гореща. Само като излизаме съм пълнила термоса с топла вода.
Понякога го правя и с изцяло студена, но трябва да се бърка по-здраво, за да се разтвори добре.
Това за 14 дни не го знаех. Преди ползвах Аптамил и той беше с 30 дни срок, та без да чета Лактаната мислех, че и тя така, но явно не.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Ariadna в Юни 13, 2015, 09:03:04 am
Добро утро от нас :D Днес се очертава един доста горещ ден 8) Смайли, купихме си и ние от банските, които беше препоръчала. Много са сладки, взехме си с акулки :) Малчо ще ги пробва след 2 седмици, защото отиваме при баба и дядо. А те са само на 30 км. от морето и ще му потопим поне крачетата.
Mousyt, не знам дали Лактана био 2 е с 4 пробиотика като Лактана био 1. Имай предвид, че може да засили рефлукса на Мати. Преди няколко месеца и аз бях взела Лактана био, но Стефан започна да повръща на фонтан. Ходихме на гастроентеролог и се оказа, че един от пробиотици( не помня точно кой) засилва рефлукса.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: beata в Юни 13, 2015, 16:48:04 pm
Прощъпулника ние го пропуснахме, че имаше доста грижи и проблеми около нас, но си е хубаво да се направи - най-малко от любопитство какво ще се получи. При всички положения детето е в центъра на вниманието и старанието, но хамалогията е за мама. Както обикновено.

Mousyt, изглежда хората доста се умиляват от бебета и все им се радват по някакъв начин. Не е приятно, когато налитат да ги пипат. Аз парирам такива напъни. Иначе са ме питали дали може да ги снимат. Разрешавала съм, но не винаги.

При нас ползването на колани не се наложи. Взех назаем един, който слагах на Пепи 3-4 пъти, просто да го държа до мен, защото Ани проходи преди него. Обаче децата си стояха доста изправени и не се налагаше чак толкова да се навеждам. Иначе си е улеснение при ръстови мами.

Чета за вълненията ви във фризьорския салон и съм доволна, че още не ми се налага. По-точно сърце не ми дава да подстрижа къдриците на сина си :).
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: StefiZ в Юни 13, 2015, 17:32:44 pm
Момичета, аз като черна станция се включвам, но да ви кажа, не заради друго, а с цел да не си усложнявате живота. Та, не свиквайте децата с термоси, топла вода, храна и т.н. Всичко на стайна температура. Храната от хладилника, разбира се може да се претопли, но не им топлете вода за млякото, примерно. Аз дори храната от хладилника вадех час преди ядене и пак не я претоплях.
А сега дори млякото директно от хладилника си го сипват по чашите.
И да си кажа, не ги болят гърлата, ако имате подобни притеснения. Вода пият от хладилник също :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 13, 2015, 18:21:13 pm
Ariadna, бански на акули, страхотно звучи и сигурно и изглежда. На нашия има костенурки, октоподи, рибки, корали  :lol:

Стефи
, аз киселото мляко също го давам от хладилника, но АМ в повечето случаи го правя леко топло и то не за друго, ами за това, че наистина се разтваря по-лесно. За Аптамила нямаше проблеми, но на тези, на които пише че се разтварят на 50 градуса, наистина са по-трудни.
Иначе това за свикването наистина е така. Моят мъж не яде, ако яденето не е топло, а супата трябва даже да е вряла. Аз пък мога и направо от хладилника да ям.

Beata, повечето майки наистина предпочитат да не подстригват бебешките къдрички  :D Аз съм малко джаста праста и като взе да му се завива косата, веднага с ножицата. И сега все карам фризьорката максимално късо да го подстригва.

Блу, и тук в София имало някакъв специален детски фризьорски салон. Приличал на детски кът направо с играчки и с всичко. Давали на детето сертификат, че се е държало послушно и му завивали къдричка за спомен.
Аз обаче не си падам по тези неща.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юни 13, 2015, 18:48:01 pm
Ах, да - за специалния детски фризьорски салон: една позната хич не беше доволна от един такъв, момченцето ходеше наполовина постригано :) Пратих ги при моята обикновена квартална фризьорка и тя се справи по-добре.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юни 13, 2015, 21:04:18 pm
И аз водих днес Иво при кварталната фризьорка. Ама тя жената си е търпелива, а и той вече я познава. Само иска да ходи да й маха, размахва ръце и вика "Ма, ма...", което значи махам. Иначе и тя няма детски стол, той седи в мен и фризьорката го обикаля. А и е в съседния вход и ми е много удобно.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юни 13, 2015, 23:47:43 pm
Смайлс, този не е специален салон. Специалното е само, че фризьорката им дава гумени мечета накрая и има една кутия със супер изпотрошени играчки (ама нещо там пипат, занимават се). И синът ми не иска да ходи на друго място (заради мечетата, те дори не са Харибо, а някаква евтина имитация, ама за него няма значение).

Иначе съм била и в салон само за деца. Слагат ги на някакво специално столче, пред тях малък монитор, пускат някакво филмче и фризьорката си работи на спокойствие.  :lol: Да, де, ама много скъпо ми се видя. Не повторих. Отделно, че сега живеем на друго място.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юни 14, 2015, 10:57:57 am
Здравейте и от нас!

Аз тая седмица съм толкова изморена, че едва смогвам да ви изчета и за писане не остават сили. Габи е вече добре, в четвъртък сме на контролен преглед. Вчера аз бях целия ден на едн курс, а двамата мъници ходиха с тати на излед, че като се прибирали и ягоди ходели да берат (в Австрия има полета с ягоди, цветя, където може да си береш и след това си плащаш).
47Smiles, много е сладък Дани с тая панделка :). Навремето Марти все си слагаше гердани. И ние сме с Марти от 8 мес. на фризьор. В началото, защото се изпотяваше през лятото с дълга косичка, а след това защото има едни много странни въртели като татко си точно отзад на врата и косата му расте нагоре. А аз много харесвам момченца с малко по-дълги косички.
Mousyt, и аз пъро слагам водата, вече от чешмата направо и след това млякото. Не съм се вглеждала в срок на годност, но ние и не сме ползвали повече от месец и не е имало проблем.
Ра4о, много сте хубави на снимката цялото семейство.

Приятен и слънчев ден на всички!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: hope-love в Юни 14, 2015, 14:17:24 pm
И наш Гошко слагаше много гердани.Не съм го снимала за жалост.Но пък има няколко снимки с дамски чанти.Много за забавни.
Аз ще запазя къдричките на Митаче поне до морето в началото на август,че батко му беше много сладък голичък и с развяни от бриза къдрички на плажа.Незнам дали ви споделях,но двамата много си приличат,макар да не са биологични братя.На моменти все едно виждам Гошко на тази възраст,само дете Мите е мургав и с тъмна коса,а бате е светличък.
Иначе на плажа ще сме с банските на Мио бамбино,решено е,само да намеря време да ги поръчам.Смсйли,мерси че "пусна модата."
А сега за раничките...Тъкмо се навих за соларната на Моусит и тя вече е швалена като продукт от аРошавото.Дайте съвет каква да взема.Нашите момци са вече съответно 9.5 и 8.300 кг.Смайли,твоята каква беше,знам че още носиш Дани в нея.Всички ли са до 20 кг.,че ние късно ще я купуваме и все пак да ни служи по-дълго време.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 14, 2015, 14:47:52 pm
Хоупче, моята раничка е Boba. Препоръчвам я много  :P
Засега ще ви е перфектна като размер. След време платката ще умалее малко, но пак става, защото има стремена за крачетата на по-големи деца. Виж по-долу снимка и с по-голямо дете. Иначе мисля, че повечето модели ранички са до 20 кг.
(http://roshavo.com/oc/image/cache/data/Boba/Tweet-r%20800-500x500.jpg)

Ra4ko, страшен гердан си има Марти, че и с биберон на него  :P
И ние да не останем по-назад  :lol:
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10653607_10153334429695309_4210475668311376219_n.jpg?oh=a20bf03bc2b4501a8d7d0fa4fcb57ccb&oe=55F3F102 (https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10653607_10153334429695309_4210475668311376219_n.jpg?oh=a20bf03bc2b4501a8d7d0fa4fcb57ccb&oe=55F3F102)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 14, 2015, 15:41:00 pm
Привет, привет!
Тези дни на мен ми е много топло, а малкия сутрин не знае събудил ли се е, наспал ли се е и какво точно и затова като стане още в 8:00ч се изстрелваме навън. За сметка на това разходка в парка по това време е един път - свежо, спокойно, прохладно, с аромат на борчета 8) Прибираме се малко преди 12ч, той си играе а аз му правя обяда, после докато заспи и аз разтребя и той пак става и айде пак, та едвам ви прочитам :lol:
Мерси на всички с мнението за млякото. Аз го мислех единствено от гледна точка да стане млякото, иначе младежът от твърде невръстна възраст пие млякото или топло или ледено, с храната днес е същото - ту полужелирана от някой буркан ту топла топла едвам изстинала току що сготвена, та е свикнал ;) Водата отдавна не му я преварявам, та и това отпада ;) Иначе аз се стресирах като видях колко е голяма кутията, ама те вътре били два пакета, така че съм по-спокойна - единя докато изяде, другия ще си седи цял :)
Ariadna, четох го това някъде по-напред в темата с рефлукса и пробиотика, но т.к. тези неща обикновено не на всеки реагират реших да пробвам. Също както на него Фризовом изобщо не му понесе добре, а уж е топ млякото за рефлукс...ако не стане ще го подаря на някого :) А и той си пие още размразена кърма, но сега е много топло и си позволявам да му я давам само когато сме вкъщи и я извадя непосредствено от хладилника, защото веднъж вече се пресече за половин час няма и се прибирахме по спешност :? Та затова искам да имам и АМ под ръка за такива случаи :) Снощи пи АМ, не забелязвам да е повръщал след това, а и не реагира никак че му давам нещо друго да пие 8O - около мен все се оплакват, че бебето не щяло АМ, не щяло от шише - нашият явно е добро прасенце - стига да се яде не отказва ;)
hope-love, а ти една раничка за единия ли искаш или две да носиш двамата 8O Жалко, че са я свалили - може да са били заредили една бройка само и засега да нямат... Аз вчера открих още една полза от промазания плат - при повръщане се почиства по-лесно :oops:

Сега да питам за слънцето и комарите :lol: Единият въпрос ми е с какво се пазите от комари у дома. Мен един комар в радиус от 100км ме намира и ме прави на решето :? Надявам се малкия да се е метнал на баща си (на него каца комара, души, души и отлита и припада наблизо :lol:), защото иначе не знам... Като сме в гората да го напръскам с шпрей, да му сложа гривничка, лепенка, ама вкъщи някак не може да го държа през цялото време така. Уж имаме комарници на спалните, ама все отнякъде се промъква някой :x Аз допреди си слагах електрически изпарител в контакта, ама някак не съм сигурна колко е удачно за бебето :ask:
Другият въпрос е когато сме навън и трябва да го намажа със слънцезащитен крем и да го напръскам против комари двата препарата дали няма нещо да си пречат или да влязат в реакция? :oops:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: stoeka71 в Юни 14, 2015, 23:09:20 pm
Аз да се оплача..свекито след скандал с моя мъж дойде за почивните дни да помага. Мама я пратих на св.Влас да си почива. Та гледа жената доколкото може детето. Беснея, че пуши край него- спря да го прави. Обаче днес я гледам пие кафе и понеже не давам да пуши, вместо цигара яде вафли Фокус. Аз простирам, влизам да взема втория леген и о чудо! Детето бръкнало взело вафла и няма кой да види!!!!! Бръкнах в устата, вадих доколкото можах парчета. Обаче сега има пъпки по коремчето. Все нещо е изяла от шоколадовата вафла. Дали е фатално? С нещо да мажа пъпките. Има и пъпки по ръчичките, но може да са от слънцето. А как виках на свеки не е истина.

Моуст от една кръвна група сме да знаеш. На мен и посред бял ден ме жилят комарите и какви пъпки стават огромни. Само изпарителя ме спасяваше и едни спирали като седнем на заведение паля. Сега и аз се чудя какво да правя. Миналито лято, каъо се роди Мария купих едно уредче на Джонсън с батерии уж против комари. Направо ги привличаше. После едни лепенки с усмивки купих идеалбо предпазват. Лепиш на дрехата и си ОК.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 14, 2015, 23:54:19 pm
Стоека,лоша работа това със свеки...то от такава помощ мерси,по-добре сама да си я гледаш...гледай пъпките дали се увеличават т.е.дали излизат и на други места,не само по коремчето и ако тя стане нервна и я сърби се обади или я заведи да я видят и да ѝ изпишат нещо противоалергично...
И аз съм се изнервила нещо тия дни и мъж ми ме дразни,че само гледа да е навън уж работи сякаш е на хотел у дома,прибира се само да спи...и преди час се разкрещях,защото тръгвам да раздигам масата Алек по петите ми в бокса и ми пречи,а той вместо да го заиграе нещо отиде и си легна,еее,откачих...накрая Вера ми се извинява,че не ми била помогнала сякаш е нейно задължение Александър,а не на баща му...офф,оплаках ви се и аз  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юни 15, 2015, 08:36:42 am
Стоека, аз сладко не ям, ама споменатата марка вафли съм ги виждала. Те са съвсем прости, ако не греша - вафлените корички са слепени с някакъв кафеникав крем, който 300% не е шоколад, та не е и минал покрай шоколада.  :lol:  Та Мария и да е яла, колкото и да е яла - шоколад не е поела, че от него да кажем да ти се обрине, или "да й стане нещо". Какво да й стане от шоколад, ако по принцип не ти е остро алергична към половината храни на света (а доколкото знам тя не е)? Повечето родители не дават шоколад до последно, просто защото е захар, (пък на истински шоколад, натурален - хлапетата не налитат най-често, понеже е горчив), а опитваме знаеш, захарта да я сведем до минимум и не искаме да добиват навика, да ядат и търсят такива неща. Другият момент е, че ако попрекалят със сладко се превъзбуждат както знаеш. Та шоколад родителите не дават най-често, не защото шоколадът е животозастрашаващ зер, ами по други причини :)
Обривите й са най-вероятно от директно излагане на слънце на някои части на тялото, от жега, изпотяване. Е, ако се опъпчи цялата вместо да вземе да минава - консултираш с лекар разбира се. :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Ariadna в Юни 15, 2015, 09:11:09 am
И мен много ме интересува как предпазвате бебета от комарите у дома? Ние имаме комарници в едната стая. Днес мисля да се обаждам да идват да вземат размери и за другите две. Купих от машинката на Чико, която се слага в контакта и резултатът от тази сутрин е че и двамата с малчо сме нахапани. За навън ще взема някакво спрейче, ама вкъщи какво да правим. Не смея да слагам Райд или някакви такива.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юни 15, 2015, 09:19:28 am
На Райд за контакт пише за деца над 3 години. Ние вкъщи сме на климатик и не спим на отворен прозорец.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 15, 2015, 09:48:17 am
Интересно, че при нас не се качват комари (на 6-ти етаж сме), а долу пред блока, особено около тревите си има доста.
Иначе имаме и комарници на прозорците и терасата.

Аз непрекъснато забравям да мажа против слънце  :?

Стоека, и аз все гледам някой да не яде нещо, което не е желатено да давам на Дани. Моят мъж непрекъснато го преследвам да се крие като закусва с едни бисквити Белвита с мед и ядки. Само да види някой, че яде нещо и веднага започва да си иска.

Днес го дават много горещо. Май ще прескочим разходката. Само имам да напазаря малко.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юни 15, 2015, 10:54:14 am
http://apteka.framar.bg/30048838/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B4%D0%BE Това ми похвали приятелка с малко бебе, което яко го дъвчат комарите. Откакто ползвали гривната - нямало едно ухапване, докато са навън.

Иначе за жилището - мрежи по врати и прозорци са най-лесното, евтино и "био" решение. Макар, че мен и Дани комари не ни хапят и без това (освен ако не са цял рояк  :lol:), заради баща му постоянно седеше включен ел. "Райд" и денем и нощем - нищо не му е станало на бебето. Просто информативно споделям.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 15, 2015, 10:59:47 am
Jbrul, точно тези гривни на нас хич не ни помогнаха като се разхождахме привечер на Панчарево миналото лято  :( То верно, че там комарите не са 1-2, а цели ята  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Nedda в Юни 15, 2015, 13:18:20 pm
Ако някой все още не ни познава  :lol: :lol: :lol:
http://bnt.bg/predavanyia/malki-istorii/istoriyata-na-neda-preminala-prez-izpitaniya-za-da-ima-detsa-15-06-2015
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 15, 2015, 13:39:35 pm
Смайли, аз си се сещам за слънцезащитното ама ми омразна процедура и все гледам да пропускам ако не е много слънчево  :lol:
Гривни имам и с лепенки съм пробвала, но пак не е крайно ефективно. Просто както каза Стоека, то си е до кръвна група и ако си от тези дето много те хапят просто няма спасение и не мой обясниш на нормалните хора що така...аз от години вечер през лятото съм задължитрлно с дълги ръкави и крачоли и имаме едни приятли с вила дето дори след като видяха как през дрехите и маратонките и цялата напръскана с Аутан станах на решето не повярваха, че имат комари в двора :o Само ел.райд ме спасява ама ще мислим... Хубавото е че у нас макар че дме на ниско и в зеленина няма много комари, че е страшно течение покрай сградата и явно не им понася, ама тези дни е по-задушно и тихо и ей го вчера сутринта бях охапана на 5места, а подчертавам имаме комарници! Детето досега не са го хапали и не съм го и пазила, ама си нося в чантата Бочко шпрей и гел за след охапване. Имам и ел. на чико за количката ама не мога да хвана има ли ефект....
Ние отиваме другиден на моренце в Гърция за 4 дни, още не мога да повярвам
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Dodich в Юни 15, 2015, 15:32:08 pm
В светлината на предстоящите отпуски и пътешествия да попитам какви лекарства от първа необходимост взимате за децата си. Това лято за първи път ще пътуваме с малечко извън България и искам да съм подготвена. В миналогодишните летни теми много момичета споделяха, но за съжаление сега не ги намирам.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 15, 2015, 16:18:06 pm
Ако някой все още не ни познава  :lol: :lol: :lol:
http://bnt.bg/predavanyia/malki-istorii/istoriyata-na-neda-preminala-prez-izpitaniya-za-da-ima-detsa-15-06-2015
Много хубава история!  :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юни 15, 2015, 21:49:05 pm
Смайли, мушни една слънцезащитна мостра в чантата на количката. Аз се сещам да мажа, понеже първо се мажа аз, а после - детето. Но си нося и една мостричка в багажа и мажа и навън ако преценя. С комарите засега нямаме проблем, то ако Иво ги докопа... Щастлив и доволен тия дни ми домъкна две мухи, оплетени една в друга и бръмчащи, колкото да ми изкара акъла, че вероятно е докопал пчела.
Из нета се рекламира някакъв ефективен био капан за комари с пластмасова бутилка, вода, захар и мая, но не съм пробвала, http://petel.bg/Efektiven-domashen-kapan-za-komari-i-muhi-__83087 (http://petel.bg/Efektiven-domashen-kapan-za-komari-i-muhi-__83087)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юни 15, 2015, 21:56:23 pm
Jbrul, точно тези гривни на нас хич не ни помогнаха като се разхождахме привечер на Панчарево миналото лято  :( То верно, че там комарите не са 1-2, а цели ята  :lol:

Смайли, когато са цели ята - вЕрвай ми, нищо не помага, освен скафандър евентуално  :lol: Около язовир, блатиста местност и от вида, където комаренко са на рояци - дори мен хапят (което е тотален прецедент), пък хората които по принцип ги гризкат - не мога и да ги мисля. Но за градски условия, та дори и у дома - трябва да има файда такава "био" гривна. Не съм я пробвала лично де, аз си падам по яката химия както знаем.  :lol: Преди да установя, че Дани е като мен относно комари - мажех го с "Аутан" (стик беше) и при всички случаи е пишело, че не е за деца под 3 години поне - жив е още хахах. И сега го мацотя с такова, или с някакви спрейове от вида пръскам, ако ще сме на място където ще има много комари и няма щети, ни от комари, ни други.

В светлината на предстоящите отпуски и пътешествия да попитам какви лекарства от първа необходимост взимате за децата си. Това лято за първи път ще пътуваме с малечко извън България и искам да съм подготвена. В миналогодишните летни теми много момичета споделяха, но за съжаление сега не ги намирам.
Споделям ти моя "списък" за пътувания, ама можеш да го поокастриш де.  :lol: Панадол/Нурофен, Капки за нос, Синекод, Флудитек, Ксизал, Дефламол, Цикатридина (спрей), Натриев цитрат и електролити (на Хумана) - при някой ентеровирус, свещички Вомакур. Винаги взимам и един широкоспектърен АБ (обикновено Аугментин), ако тръгна за чужбина - ще взема 2 опаковки (една не стига за 7 дневен курс на лечение).
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Dodich в Юни 15, 2015, 23:06:28 pm
Благодаря Jbrul. :) Доближавам се до твоя списък с 3-4 изключения. :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Jbrul в Юни 15, 2015, 23:08:53 pm
Благодаря Jbrul. :) Доближавам се до твоя списък с 3-4 изключения. :)
:lol: :lol: :lol: Ако си направила по-обемен - евала! Пропуснах "Фенистил"-гел, при ухапвания от насекоми.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Dodich в Юни 15, 2015, 23:24:50 pm
 :lol: не мога да те стигна, моят е по-малък, но на 70% се покривам с теб. Аз нося и превързочни материали + гентамицин за мазане и йодасепт, но не се е налагало да ги ползвам. Също и отипакс и хексалгин. Е, веднъж и инхалатор бях помъкнала, но това го слагам в графата параноя.   :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 16, 2015, 17:25:32 pm
Ееее,днес всички са на разходка явно,понеже е прохладно :lol:  и аз чакам да се наспи Алек и излизаме..той още не се е оправил и е на диета и ентерол,ама си е жизнен инак само дето нощем го мъчат колики и не спим много...
Смайл  :occasion13: Бъди здрава,щастлива и все така лъчезарна и позитивна  :balk_7: :balk_12:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юни 16, 2015, 22:50:08 pm
47Smiles, Честит Рожден ден! Много здраве, щастие, късмет. :happy_birthday_1:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 17, 2015, 11:37:52 am
Благодаря ви много за пожеланията  :P
Ние вчера направихме прощъпулника на Дани и моя РД, 2 в 1  :lol:
Дани първо изобщо не искаше да слезне на земята, а пък камо ли да ходи да си харесва предмети. Само се загледа по иконата (свещеник).
След половин-един час започна да обикаля, но минаваше покрай предметите без да ги погледне дори. След още един-два часа докосна 2-3 клавиша на клавиатурата, която бяхме сложили, но не я взе. Бяхме я нарочили за IT специалист. След още половин час си взе да разглежда въжето за игра. Него го бях сложила за спортист.
Та сега не знам какъв ще става  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 17, 2015, 14:27:03 pm
Благодаря ви много за пожеланията  :P
Ние вчера направихме прощъпулника на Дани и моя РД, 2 в 1  :lol:
Дани първо изобщо не искаше да слезне на земята, а пък камо ли да ходи да си харесва предмети. Само се загледа по иконата (свещеник).
След половин-един час започна да обикаля, но минаваше покрай предметите без да ги погледне дори. След още един-два часа докосна 2-3 клавиша на клавиатурата, която бяхме сложили, но не я взе. Бяхме я нарочили за IT специалист. След още половин час си взе да разглежда въжето за игра. Него го бях сложила за спортист.
Та сега не знам какъв ще става  :lol:
Смайли, Честит Рожден Ден на патерица! Да си жива и здрава, много щастлива, и да те слушат мъжете вкъщи! А Дани той може да бъде и трите неща, ако поиска- ИТ с увлечение по религията и спорта :-D.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 18, 2015, 16:56:21 pm
Мерси, kati_vm  :P

Да ви кажа, предадох се за таблета. Поръчах един заедно с поставка за седалката за колата и зарядно за кола.
Ще му кача песнички и филмчета и ще стискам палци предстоящото пет часово пътуване да е по-успешно  :lol:

Ще излизаме навън докато дъждът си е дал кратка почивка  :P
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: maury в Юни 18, 2015, 17:40:11 pm
Смайли, живи и здрави да сте и двамата с Дани. Няма лошо за таблета, току виж ти харесало и на теб ;-). Аз лично моя си го използвам постоянно - пускам им песнички, гледам си в интернет от него, пиша и кратички постове или писма. За компютъра се сещам само ако има да пиша нещо по-дълго и за бързо.

Ние сме с ролче на Чико против комари за разходките. Вкъщи освен комарници, използвам масла от лавандула и лимонова трева (цитронела май се водеше). Гледам да не прекалявам, че изрично пише да се използват внимателно при бебета. Освен това и китка лавандула, висната някъде, върши работа. Всичко това, разбира се, ако сте любители на тези миризми.

Иначе започнах да ги захранвам по малко. Уж следвам някаква схема, ама като ни дадат някои домашни плодове или зеленчуци и им давам докато са пресни, та схемата остава малко на заден план.

От толкова дъжд в последните дни превърнахме басейна в кошара. Та като гледам как в кръгче с диаметър 1,20 метра се докопват един до друг сравнително лесно за да се понаритат и си мисля колко ли голяма трябва да е кошарата за близнаци?

Mousyt, как е раничката? От Рошавото обещават нова доставка в края на юли на твоя модел та и аз си мисля сега дали да не взема една такава. Рядко ми се случва да ги нося двамата едновременно, а и нямам идея ще успявам ли с 2 раници, но когато се разхождаме някъде без количка поне да носим удобно и двете деца.

Хайде, хубав ден от мен, че дребните вече са будни и гладни.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юни 18, 2015, 18:20:35 pm
Смайлс,Моусит и аз се запалих по раничките. Лятото как ги предпазвате от слънцето в тях?само шапка на главата ли?моето бебе е даста беличко и хич не си пада по слънцето за разлика от родителите си. Вече е в количката не иска да стои,та много се надявам да му харесат раничките. Досега не съм ползвала "носилки"
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 18, 2015, 18:42:35 pm
Много се радвам, че ви харесва идеята за раничките и носенето  :P
Рафаила, аз и преди бях писала, че лятото не е много приятно точно заради жегата. Аз например при температура над 25 градуса почти не нося с раничка. Иначе може да го сложиш само по памперс вътре и с шапка.
Maury, може наистина двамата с таткото да ги носите като излизате.
А лавандулата кога цъфтеше? Да си наберем и ние  :P
Видях, че от утре в Рошаво ще има и два нови модели раници - Моби и Беко. Може и те да са хубави.

Хубава вечер на всички  :P
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юни 18, 2015, 20:16:19 pm
Благодаря ти,Смайлс:) през лятото и само за вкъщи е добре дошла;)дяно му хареса,че вече е големичък :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 19, 2015, 13:44:19 pm
Да ви кажа Дани май ще си променя графика. Днес стана чак в 9 без 15 и ще минем с едно спане за деня. Даже с такъв график може пак да пробваме пак някоя детска кухня, например на Хер Бебе, че в тази жега не ми се пуска толкова често печка или фурна.

Момичета, вижте олекотен вариант на моята раница Боба са пуснали в Рошаво.
Аз лично този модел не съм го пробвала. Пише, че не е предназначен за дълго носене, а за кратко. Виждам, че не става и за новородени, но пък пак е до 20 кг. Цената е много прилична.
http://roshavo.com/oc/boba-air-blue (http://roshavo.com/oc/boba-air-blue)

Ние днес пак откарахме 2 часа с раницата, че пак имах работа по учреждения, път с автобус и с метро.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юни 19, 2015, 14:14:53 pm
Здравейте, в една група се коментираше, че се давали помощи от 200лв от община София , различни от тези 250лв , които се дават от социалните... Дали има нещо вярно?  :?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юни 19, 2015, 22:51:41 pm
Смайли, сигурно си писала, ама съм забравила - по градския транспорт Дани отпред ли го носиш в раницата? Понеже ако е на гърба, няма как да се седне според мен. И другият ми въпрос е как си достигаш бързо до документите и парите без да се притесняваш от джебчии?

Иво ми отказва да спи в кошарата и не мога да се сетя логична причина, т. е. физиологична причина за това. Заспива на дивана или на моята спалня и после го местя. Даже на дивана е по-високо и по-неудобно, ама там и на спалнята заспива и сам. А в кошарата се изправя и пищи и реве с всички сили като че ли идва краят на света. И тоя театър е от скоро.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 19, 2015, 23:07:33 pm
Смайли, сигурно си писала, ама съм забравила - по градския транспорт Дани отпред ли го носиш в раницата? Понеже ако е на гърба, няма как да се седне според мен. И другият ми въпрос е как си достигаш бързо до документите и парите без да се притесняваш от джебчии?
Rtfrtf, отпред го нося Дани в градския транспорт. Документите и парите са ми отзад в раничка, но аз все се качвам в полупразни автобуси и винаги си пазя гърба  :lol: (имам такъв навик). Също винаги ги слагам най-отдолу и ги затрупвам с други неща (напр. на Дани дрехи). Иначе на самата раница на колана отпред има джоб с цип. В него си държа телефона. На платката горе (до врата на Дани) има друг джоб, в който е качулката за спане, но тя се откача и този джоб също може да се ползва за пари и документи.

И ние сме в подобна драма със спането и гърнето. От една седмица не иска да сяда на гърнето (дойде й времето на тази т.нар. "гърне стачка "  :lol:). Не го насилвам. Не съм много хепи обаче, защото след като месеци наред си е вършил голямата работа само в гърнето, сега е отново в гащите.  :(
Другата новост е, че не ми дава да му мия дупето, а преди се хилеше и, че вече не иска да се къпе в коритото, а сяда до него и с ръка удря във водата.
По същото време започна да се тръшка и като го слагам в кошарата да спи. Преди като му се доспи и го слагах с усмивка на уста, а сега пищи и се тръшка.
Според мен вече е голям и започна да разбира и да предявява претенции какво иска да прави и какво не или по-скоро иска да види до къде се простира неговата власт  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юни 19, 2015, 23:30:09 pm
И аз го подозирам в стачка "Вече не съм бебе", откакто пък научи, че бебе е това в количката, а той отдавна не е в количка, а или в триколката, или воден за ръка или на собствен ход (ако съм преценила, че е безопасно). Оставям го да прибира спалния си чувал в кошарата, да носи кърпата до закачалката, да стои при мен на балкона, докато простирам и той явно копира, че големите не спят в кошарата, а на дивана или на спалнята. Не си причинявам излишни нерви да ми пищи, понеже артистът се е изучил да пищи на почивки, пък и е гласовит. Но когато смятам, че се касае за безопасност, не поддавам. Засега реших да го оставям на дивана, лягам до него и след около 20 минути се изнизвам с "Отивам да готвя" или "Отивам в другата стая" и макар да не е заспал, няма протести. И после като заспи хубаво, го местя в кошарата.

Смайли, благодаря за разясненията.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юни 20, 2015, 09:39:45 am
Здравейте, ние сме с друг проблем, малкият ме иска АМ  :( Смених всички видове, но не иска да пие преди лягане... Какво да правя? Да му слагам в другото ядене ли? А без мляко ще му станат едва 3 хранения  :?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Рафаила в Юни 20, 2015, 09:52:19 am
Здравейте, ние сме с друг проблем, малкият ме иска АМ  :( Смених всички видове, но не иска да пие преди лягане... Какво да правя? Да му слагам в другото ядене ли? А без мляко ще му станат едва 3 хранения  :?
Bonbolini,много странно. Откога така?с лъжичка пробвала ли си да му даваш мляко?може би млечната кашичка пък ще бъде решение?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 20, 2015, 10:37:20 am
Bonbolini, наистина е много малък да се отказва от млякото. Защо не пробваш да смениш АМ-то и/или шишето. Ако изцяло отказва му слагай по малко в храната - в зеленчуковите пюрета, в кашите и т.н.

Искам да ви питам знаете ли откъде да изтегля хубави детски песнички, но със видео клипчета. Може и български, и чужди.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 20, 2015, 13:15:43 pm
Малък е да се отказва от млякото.Пробвай сиренце да даваш, млечни каши и да слагаш в пюретата АМ.Може да е нещо временно.

При нас е нямам думи.Моника не спи почти всяка нощ между 3 и 5, различно е според зависи.Зъбите я мъчат много, а мен това не спане ще ме довърши.През деня съответно тя е пълно камикадзе а аз се опитвам да я предпазя от по-тежки наранявания.В чантата си имам Йодасепт на гел и Арника, че познайте чия глава и крака са целите в рани.Не стига това ми и рамената и се изприщиха много странно.Записах час за дерматолог докато стане време да я водя и те изчезнаха тия петна.Сега ще говоря с дерматоложката при следваща проява как по-бързо да я види.Иначе днес и клъцнах бретона, че е влизаше в очите.
Аз на гърне не съм я слагала.В същност опитах, но тя не искаше да седи на него и аз бях до там.Заспиването е някакъв ужас при нас и само да се усвободя малко от работа я отбивам, че ми писна това сучене нейното.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 20, 2015, 15:12:02 pm
Смайли, вие от каква възраст се приучихте да ходите на гърне?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 20, 2015, 16:11:03 pm
Смайли, вие от каква възраст се приучихте да ходите на гърне?
Беше на 9 месеца като започнах да го слагам и веднага се получиха нещата. В смисъл, че на 5 от 6 слагания вършеше работата вътре в гърнето. Голямата нужда само в гърнето и тя.
Преди сегашната "стачка" имахме и денонощия без нито едно пишкане в гащите.
Ето че обаче настанаха други дни. Ей сега тъкмо се изпишка на паркета. Не искаше да седне отново на гърнето и го оставих по дупе на земята и той си свърши каквото трябваше.  :lol:
Ще го изчакам да му дойде пак музата. Ще взема и детска седалка за тоалетната чиния, макар че ми се струва още малко нестабилен за нея. Дано нея да я хареса.

ПП. Кати, той не си е казвал никога, че му се ходи. Просто аз го слагам като знам кога горе-долу ходи - след сън, след мляко, след разходка, преди сън.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Lary75 в Юни 20, 2015, 16:44:52 pm
Смайлс, и ние сме в такава стачка :(. Реших, че нещо гърнето не му е удобно. Дори днес ходихме до Хиполенд и се опитвах да го накарам да пробва да седне на различни видове гърнета (с облегалка, без облегалка, като столче, като мотор и т.н), но категорично отказа. И сега му поръчах един адаптер за тоалетна чиния със стълбичка. Надявам се, че там ще му е по-интересно и ще се задържи поне за малко.
rtfrtf, знае ли човек какво им е в главиците...Но и според мен, те копира. Той е вече голямо момче :D
bonbolini, синът ми също отказа адаптираното мляко много рано - май беше около 8-9 месец. Аз му го давах под различна форма - като му го слагам в другите неща. Когато започнах с кашите, му правех дозата АМ в една чинийка и сгъстявах с каша. Другото, което му правя, е кисело мляко с бисквитки на прах или кус-кус със сирене и масло. И пак добавям АМ. Дори сега продължавам по същия начин. Слагала съм по малко АМ и в по-редките плодови пюренца, по 1-2 лъжички в разни други яденета, на които преценявах, че им подхожда мляко и т.н. Въобще, надлъгвахме се с него :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 20, 2015, 17:03:24 pm
Смайли, вие от каква възраст се приучихте да ходите на гърне?
Беше на 9 месеца като започнах да го слагам и веднага се получиха нещата. В смисъл, че на 5 от 6 слагания вършеше работата вътре в гърнето. Голямата нужда само в гърнето и тя.
Преди сегашната "стачка" имахме и денонощия без нито едно пишкане в гащите.
Ето че обаче настанаха други дни. Ей сега тъкмо се изпишка на паркета. Не искаше да седне отново на гърнето и го оставих по дупе на земята и той си свърши каквото трябваше.  :lol:
Ще го изчакам да му дойде пак музата. Ще взема и детска седалка за тоалетната чиния, макар че ми се струва още малко нестабилен за нея. Дано нея да я хареса.

ПП. Кати, той не си е казвал никога, че му се ходи. Просто аз го слагам като знам кога горе-долу ходи - след сън, след мляко, след разходка, преди сън.
:) Разбирам. Дано скоро стачката да свърши.  :) Аз също улучих ритъма на София и гледам веднага да й сменя памперса, че с нашите обриви се видях в чудо. В сряда вече ходихме на кожен лекар. Той ни изписа нови мазила. За сега сме добре да видим как ще е. Сменям памперсите на два часа.
Смайли, а вие какво гърне ползвате? Гледах днес в нета едно много сладко на Fisher Price.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 20, 2015, 17:39:57 pm
Кати, дано да се оттървете от обрива наистина, че сигурно и на нея не й е леко така.

Нашето гърне е най-обикновено на Chicco. Завещано ми е от племенниците. Видях, че се продават в Джъмбо за 7 лв. Слагаме го до играчките му на земята и той си се занимава с тях докато върши работата.

Magi_st, щях да те питам, от самото начало ли Мони е толкова смела и буйна? Чудя се дали и Дани ще стане такъв. В момента е толкова предпазлив при всяко движение и като че ли не предприема никакви рискове.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 20, 2015, 17:50:07 pm
Не, не е така от началото.Моника беше голям пасив, толкова голям че мислех да я водя при специалист.Но това се промени щом проходи.Седи мирно в количката докато я возя, но спра ли иска да излиза и да ходи.Поема в някаква посока, хич и не и пука дали съм покрай нея.Види ли вода, фонтан, чешмичка и край тича натам.Същото е с люлки и пързалки.Научи се сама да се качва на някои пързалки и сега мисли, че може навсякъде.Та това предстои да знаеш :) Хем е хубаво, защото порастват, хем на мен ми спира сърцето вече на няколко пъти.Купуваш арника и йодасепт на гел и ги зареждаш в чантата.Арниката(да е жива и здрава Мишето), за сега спасява от доста големи цицини и синини.Веднъж не сложих и челото и сега е синьо.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 20, 2015, 20:24:31 pm
Кати, дано да се оттървете от обрива наистина, че сигурно и на нея не й е леко така.

Нашето гърне е най-обикновено на Chicco. Завещано ми е от племенниците. Видях, че се продават в Джъмбо за 7 лв. Слагаме го до играчките му на земята и той си се занимава с тях докато върши работата.

Magi_st, щях да те питам, от самото начало ли Мони е толкова смела и буйна? Чудя се дали и Дани ще стане такъв. В момента е толкова предпазлив при всяко движение и като че ли не предприема никакви рискове.
И аз се надявам, но не смея да се похваля, че сме добре, защото и предните два пъти се оправяме за три- четири дни и после всичко почва отначало. :(
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: stoeka71 в Юни 20, 2015, 22:20:27 pm
Мишето и аз съм и благодарна за арниката. Още докато бях бременна я ползвах. Тогава бях паднала и на корема имах огромна синина. Арниката е вълшебна за такива неща.
Мария вече има първи бани на морето. Не я страх от водата, изваждам я с писъци. Тя, водата все още не е много топла, поне за моя вкус.
Иначе и при нея има моменти в които не иска на гърне. В основни линии го ползваме. Интересно е, че се събужда след нощен сън със сух памперс и веднага се изпишква. Това от седмица го забелязвам.
Притеснявам се, че не иска да стои права, а все гледа да седне и да се примъква по дупе. Ако има желание може да се задържи права, но основно няма.
Притесняват ме и ситните пъпки по лицето и ръцете. Аз имам такива и е от слънцето. Вие какви кремове за слънце ползвате? Аз взех на Бочко 50 фактор.
А да Смайли, какъв таблет купи за Дани и от къде. И аз смятам да взема за Мария, а и зс мен де. Писна ми да пиша от телефона и май само ви чета
И последно как се справятв с тръшкането и сърденето. Мария само да не стане на нейното и става страшно. Извива гръбнак, подскача, блъска се, реве и започна да хапе много. Ако не успее да ни ухапе, хапе себе си.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mgstra в Юни 20, 2015, 22:46:07 pm
Момичета, страшно много ми липсвате, но нито успявам да ви прочета, нито да пиша.
В момента съм в Баку и успявам покрай многото ми задължения да поразгледам и града. Много е красиво, а хората са невероятно любезни и отзивчиви.
Като се прибера, ще се опитам да наваксвам с четенето   :D
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 20, 2015, 22:48:05 pm
На мен Арниката пък ми казваха да я пия като ми започнат контракциите  :lol:

Маги, дано Дани го дава по кротко. Засега е така. Например върви и на пътя му има кабел - или спира и не минава, или внимателно го прескача. Много е смешен.  :lol: Даже го оставям сам да обикаля по другите стаи без да го следя. Засега се пази, доколкото може разбира се, но ще видим за по-нататък.

Свате, и аз се чудех къде се загуби напоследък.
За таблета с никого не се консултирах, така че по-добре попитай някой дето ги разбира, особено ако и ти ще го ползваш. Аз взех ето такъв:
http://www.emag.bg/tablet-vonino-sirius-evo-z-s-procesor-quad-core-a7-1-30ghz-8-ips-1gb-ddr3-8gb-gps-wi-fi-bluetooth-android-4-4-kitkat-bjal-8999852638870/pd/DHCZBMBBM/ (http://www.emag.bg/tablet-vonino-sirius-evo-z-s-procesor-quad-core-a7-1-30ghz-8-ips-1gb-ddr3-8gb-gps-wi-fi-bluetooth-android-4-4-kitkat-bjal-8999852638870/pd/DHCZBMBBM/)
Филмчетата вървят добре. За друго не съм го пробвала. Чудех се дали в колата няма много да блести от прозорците и да не се вижда екрана.
Иначе и стойка взех и днес я монтирахме.

Дани и той се тръшка много, особено ако искам да ходим в една посока, а той иска в другата, или иска да влезне в голяма локва напр., а пък аз не му давам или нещо подобно. Още хвърля предмети като се ядоса. За по-малко от месец сменихме 3 шишета за вода. Така ги хвърля, че ги чупи. Направо се чудя телефонът ми как е жив.
 
За изправянето не се притеснявай. Когато си реши ще започне и после няма спиране, както всички казват  :lol:

Mgstra, завиждам ти благодародно за дестинацията  :P Сама ли си там или с дечицата?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юни 21, 2015, 12:15:40 pm
Мони е доста предпазлив и като цяло почти не сме имали инциденти с рани и подутини. Не внимава само като е преуморен или превъзбуден. Смайли, дано и Дани е така. Искрено съчувствам на родителите с непредпазливи деца.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 21, 2015, 12:54:28 pm
Свиква се да ви кажа :)

Стоека, и аз мисля че на Моника петната са от слънцето взела съм им Биодерма 50+ фактор за бебета и малки деца.Тя е много бяла и мисля че от това е проблема.С постоянно мазане се скриха.

Ох тръшкането е другата част дето не искам да мисля за нея.Преди няколко дни така си ковна главата в плочките защото се тръшна, че после рева защото я заболя.Но и тя се хвърля назад с всичка сила и съответно удря глава в каквото има зад нея.Тръшка се навсякъде за всичко, а ако не е спала става още по-весело.Действам според ситуацията.Много често я оставям да си реве и мрънка на земята там за каквото е нещастна.Ако е на улицата просто я местя на безопасно място.Абе откриват си характера и го показват.

mgstra, после да разказваш как е в Баку. :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юни 21, 2015, 13:47:29 pm
Ехееееееее,липсвате ми бе:)
Не мога да сваря да пиша........................ 8OДолу горе ви попрочетох :wink:

Гледам за тръшкане си говорите.......Направо не ми се мисли......
Ние ходим всеки ден на рехабилитация и първите два дена няма такъв рев 8O :(Направо ми съкратиха животеца...............И не съм и свикнала много да плачат защото като изключим коликите в началото на Ивона и от време на време запека дето го мъчеше Борко ,не плачат.
Свикнаха после:),е като не им се прави нещо се разплакват накрая ама не е с хълцането дето преживях 8O :(
Момата се върти вече,не винаги и казаха за нея ,е ще е голямо шило :lol:
За Боби работят за краката също,че не стъпва не ги изпъва.
Абе доволна съм дано вървят само напред:)
Ние с татко им бая се изпотихме тия дни и тази седмица пак всеки ден,но пък няма такава радост като направят нещо :D :D :D
А Боби и той нещо не ще да хапва мляко,по-точно си прави 4 хранения,а не 5.Аз хич не искам така,но тия дни яде по 4 ,давам повече,но не ще.Незнам какво да правя и като яде пак зор чак филмче нещо пускам да се загледа и хапва,инак ми се хили и се закача такъв 8O :lol:

Смайли,имала си рожден ден:),Честит ти празник със огромно закъснение,но искам да те поздравя :drunk: :youwoman: :happy_birthday_1:Бъди много здрава ти и цялото семейство:)

А и ние мислим за таблет за колата най-вече :)Каква е тази поставка,къде се слага?

Хубав ден на всички:)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 21, 2015, 14:18:48 pm
Mih-че, при вас както винаги купонът е налице  :lol:
Добре че са свикнали с рехабилитацията, че си представям как ти се е късало сърцето като плачат.

Стойката за таблета, която взех е ето такава:
http://www.emag.bg/stojka-za-sedalka-na-kola-avantree-pad03-fchd-pad-03/pd/DSYCJBBBM/ (http://www.emag.bg/stojka-za-sedalka-na-kola-avantree-pad03-fchd-pad-03/pd/DSYCJBBBM/)
Не ми харесва, че е изцяло пластмасова. Дано не се счупи бързо. Засега е стабилна.
Трябва да се гледа колко инчов е таблета и стойката за колко големи таблети е (от колко до колко инча). При нас е на косъм малко. Таблетът е 8 инча и стойката и тя започва от 8 инча.

Руми, дано наистина си останат такива спокойни и по-малко диви децата  :P

Дани започна да ходи все по-често без да ме търси. Понякога си обикаля по половин час преди да се присети да ме хване за ръката. Трябва и аз обаче да щъкам напред назад. Ако седна веднага ме вдига  :lol:
Вчера
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юни 21, 2015, 17:25:39 pm
здравейте и от мен записвам сеи аз да ви следя  :) 
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 21, 2015, 21:03:59 pm
Shinzou, добре дошли с малък Богомил  :P
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юни 21, 2015, 22:32:27 pm
shinzou, добре дошли :)

Аз цяла седмица се каня да седна по-подробно да пиша. Баткото беше при баба тази седмица и се надявах да намеря време, но не би :)

Теди расте и вече се заглежда в играчки, лапа ръчички и вири глава, докато е по корем :) Все още е спокоен, смея да кажа, че колики не е имал :) Но и ние влязохме във филма с неврохирурзите заради главичката. Фонтанелата не е затворена, но главата му е крива. Затова личната ни прати при неврохирург. Ние като фенове на Токуда се запътихме към доц. Цеков, но останахме доста разочаровани, защото ни отдели само 2-3 минути и аз загубих ума и дума и нищо не успях да питам. Но така е с много заетите доктори... Според него изкривяването е позиционно. Аз съм склонна да се съглася, защото Теди първите месец и нещо спеше само с главата на дясно. Имаме назначена снимка след месец и контролен преглед. Дотогава да спи на ляво :)

Мони, "големият малък", се завърна с гръм и трясък от баба днес. Много е шумен - половината квартал разбра, че се е върнал. И е много енергичен вечер. Трудно се успокоява и заспива. Преди заспиваше в 9, сега ако заспи до 10 ще е добре. Но така е, расте и издържа повече. Май ще вкарваме приказки за лека нощ, че са по-тихи и спокойни занимания. Сега си играе с колите докато заспи и явно му е прекалено интересно, за да ги остави. Иначе се настройвам за махане на памперс. Той на теория е готов, но аз събирам сили и търпение :)

Та, така при нас - забава по две :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 22, 2015, 00:40:14 am
Shinzou,добре дошла :D
Руми,спокойно ще се оправи детето и на Алек така му беше крива главичката и ни казаха да гледа наляво,всички важни неща да са му от лявата страна :lol: и се оправи..
Инак какво да ви кажа аман от доктори   :lol: понякога ме е много яд,че не слушам себе си,а личната, две седмици се мъчи горкия с разстройство,а тя ентерол и диета,еееее,ама аз не спя от две седмици...и от петък на своя глава вместо ентерол му давам смекта и не смея да се похваля,че е добре :lol: но,пък вдига някаква 37.4 температура,ни киха,ни кашля,ни има вид на болен щуреее като за 10 деца :lol: и не знам какво да го правя вече...утре ще го заведа да го види и да се изкаже личната,че досега само по телефона си говорим...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юни 22, 2015, 12:54:52 pm
shinzou, добре дошла сред мамите!

След като в събота ми мина писменния изпит, мога някакси да си от дъхна малко. Както се вижда ще се явя на устния през октомври, че не мога да се подготвя добре с нашето ежедневие и малко помощ, а и не ми се ще да отида там и да се червя и мънкам само  :oops:.
И Габи започна с фазата на тръшкане и протести, даже нещо като не и е по угода върти глава и крещи "не, не, не"  :lol:. Много ми е смешна, но в същото време гледам да съм сериозна. Сутрин и тя от 2 седмици някъде се буди към 5:00, изпива си мляко и пак заспива за около час, след което е вече будна. И за да не събуди и Марти и ние да си подремнем малко я слагам в кошарата с една кофа с Lego тухлички и тя си се занимава. И Габи започна доста дълги разстояния да извървява, аз никога не съм я държала за ръка и винаги си сяда на дупето, когато ще пада. Това е при децата, които са пълзяли преди това, поне според мои наблядения, те винаги падат на дупе, а не по лице. Марти беяе много предпазлив и си пазеше и ръцете, но Габи е малко по-импулсивна и доста често се прискрипва. Но в доста неща като щуротиите са доста еднакви и двамата  :lol:.

Желая на всички топла и слънчева седмица! И само здрави и щастливи дечица, и родители разбира се покрай тях  :D!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юни 22, 2015, 13:12:28 pm
Здравейтееее, благодаря за съветите - малкият пак пропи млекце, макар и с нежелание, явно отказът му е бил от второто избиващо зъбче  :lol:
Иначе, Руми, аз за Цеков от Токуда само мога добро да кажа, да, прегледите са максимум 2-3 минути, но той оперира всеки ден, казвам го като свидетел - нас ни оперира момченцето от тригоноцефалия - затова, че фонтанелата се затвори на 2-3 месеца и се появи едно ръбче на челцето. Сега, Слава Богу, е добре главицата, ходихме преди 2 месеца на контролен преглед - пак отдели 2-3 минутки, но достатъчни да ни успокои и да каже, че засега всичко е ОК.
Алексче, и аз така - слушам почти изцяло педиатърката, но сега ми казва да му давам витамин Д,че много бързо расте и е голям, но д-р Цеков пък каза да не даваме, че няма нужда. Засега не давам, че се напатих от тези витамини...
Шинзу, добре дошла  :D
Ние сме сега пък на фаза подскоци и викове - няма такова подскачане  - взехме му бънджи и е голяма радост, веднъж даже забравих , че има бебе в стаята  :lol: а като го свалих вчера, почти моментално заспа  :D
На всички останали мами и бебешори - целувкииииии  :D
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mgstra в Юни 22, 2015, 15:39:19 pm
Bonbolini, и Мишо ми отказваше храна, гогато му никнеха зъби. Отказа беше индикация скоро да очакваме ново попълнение на зъбките и после всичко се нормализираше.
За тръшкането не съм се впечатлявала много, но не му отстъпвах. Минахме през тръшкане на земята, после започна да ни хапе, после започна сам себе си да хапе, но много зверски, и после всичко отмина. Сега понякога пак се пробва и ако му поддадем, веднага усеща и става още по-голям артист  :lol:

Смайли, сама бях в Баку, по работа, на Европейските игри. Но днес вече се прибрах рано сутринта и веднага направих две ваксини на малчо  :wink: Големия още не ме е видял, че е на градина, но малкия как ми се е радвал...., няма такова щастие. Целия грееше от радост и пърхаше с ръчички и крачета.  :heartbeat: :heartbeat:  :heartbeat:

Маги, за Баку мога да кажа само позитиви. Много красив град, много е чисто, а хората са невероятно гостоприемни и отзивчиви. Към всички гости на града се отнасят като към свои гости. Вежливи, усмихнати и готови да ти помогнат във всеки един момент. В града продължава да се строи и има страхотен крайбрежен булевард. Не искат друг президент, освен Алиев. Повечето им важни сдания и големи булеварди носят името на Гайдар Алиев. През нощта всичко е огряно от светлини и е прекрасно. Отново бих отишла там  :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: beata в Юни 22, 2015, 16:33:37 pm
Добре дошла на shinzou! Хубаво е да има нови попълнения.

И аз да споделя по темата с тръшкането и падането. Макар че вече съм писала за нашите първи опити. При нас темпераментът си пролича още от раждането и засега няма промяна. Ани си е шило, с ходенето започна и тичането, не закъсняха и цицините. Сега за капак си имаме и ожулено чело, макар че този път я държах за ръка. Те и двамата не обичат да ги държа за ръка, все се дърпат, но Пепи е по-спокоен и предпазлив. Но май ще се окаже "скрита лимонка"  :lol:. Когато се усамоти някъде, значи е открил нещо, което бих му забранила да пипа. И помни :). Аз го премествам от "забраненото" място, залъгвам го с друго, казвам му "не", а той пак се връща след време. Ани започна да се тръшка, когато я отклонявам от нейните интереси, но засега това трае кратко. Или я заигравам с друго, или я оставям да й мине, или просто си я грабвам и отнасям, където съм решила :).

От няколко дни ги слагам на гърне. За начало поне седят :). Знам, че това е докато им омръзне, защото го имат за игра, но ще продължавам. Все един ден ще разберат за какво става въпрос. Ани беше много учудена, когато видя, че нещо отива в гърнето  :lol:. И не разбра защо мама толкова й се радва :). В момента целта ми е да свържат ходенето на гърне със съответните нужди, пък лека-полека ще се научат и да си казват. Не мисля да ги стресирам обаче, не гоня рекорди.

magi_st, все за теб се сещам, като се замисля за постоянното недоспиване. При нас няма нощни игри, но няма и нощ без будене и кърмене. Кърменето е вече като ритуал за успокояване, не толкова за хранене. Преди време пробвах и други начини, но те ме натоварваха повече. Мислех, че като се уморяват повече, ще спят непробудно, но не би. Добре, че сутрин си доспиват, та и аз да дремна, за да съм бодра през деня :).

За деформирането на главичката и нас ни посъветваха да привличаме вниманието на бебето в другата посока. Аз сложих музикалната въртележка отляво на Пепи, за да не лежи само на дясната страна. Сега не забелязвам главичката му да е крива.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юни 22, 2015, 21:29:01 pm
Мерси Мaмчетa и aз вече съм във вaшият отбор  :wink: Боги днес сефте го изкaрaхме в пaркa зa 20 минути.спеше кът пън сaмо кaто се прибрaхме нaпрaви сънливо-кривa физиономия че се прибирaме.свиквaме с "номерaтa" му.много мие слaдък,когaто го нaкърмя и видя кaк се усмихвa,когaто е нaхрaнен.от сегa зaпочвa с интересните физиономии.днес докaто го кърмих понеже изхълцa и се стреснa горкият тaковa лице нaпрaви щях дa се зaдaвя дa се смея,a то милото ме гледa с едно око сърдито.не знaм,но зa нaпред очaквaм още зaбaвни моменти :))))
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юни 22, 2015, 22:09:59 pm
Прекрасни и неповторими са тези моменти, shinzou. Записвай си, снимай, че много бързо отлитат :)

Благодаря за мненията за главичката, момичета. Аз се ядосвам, че уж гърмян заек, пък допуснах така да се залежи на една страна... И друго интересно - на мен не ми изглежда толкова крива, иначе щях да се усетя по-рано. Явно е вярно, че майките са слепи за недостатъците на децата си :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юни 22, 2015, 22:46:19 pm
кaто си говорим зa глaви докогa трябвa дa спят нa еднa стрaнa?трябвa ли дa редувaм стрaните?тaтко му все го слaгa по гръб в кошaркaтa и му се кaрaм,a aз сaмaтa не знaм докогa дa го слaгaм,aмa и aз съм еднa зaбрaвих дa питaм педиатърът когaто ни посети вкъщи пък и в болницaтa нищо не кaзaхa все трябвa дa ги питaш и дa им нaхaлствaш,че инaче грaм внимaние нямa дa получиш.не знaм прaвилно ли е aмa все нaдясно го слaгaм понеже тaкa ми е рaзположенa кошaркaтa и ми епо-лесно дa му виждaм лицето.понякогa сутрин тaткото го слaгa нa ляво,но в повечето случaй е все нa дясно.нaштa глaвa уж е зaтворенa тaкa пише нa епикризaтa де нещо беше 10 мм и помня че беше 35 см....голямa тиквa  :P
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 22, 2015, 22:54:16 pm
кaто си говорим зa глaви докогa трябвa дa спят нa еднa стрaнa?трябвa ли дa редувaм стрaните?тaтко му все го слaгa по гръб в кошaркaтa и му се кaрaм,a aз сaмaтa не знaм докогa дa го слaгaм,aмa и aз съм еднa зaбрaвих дa питaм педиатърът когaто ни посети вкъщи пък и в болницaтa нищо не кaзaхa все трябвa дa ги питaш и дa им нaхaлствaш,че инaче грaм внимaние нямa дa получиш.не знaм прaвилно ли е aмa все нaдясно го слaгaм понеже тaкa ми е рaзположенa кошaркaтa и ми епо-лесно дa му виждaм лицето.понякогa сутрин тaткото го слaгa нa ляво,но в повечето случaй е все нa дясно.нaштa глaвa уж е зaтворенa тaкa пише нa епикризaтa де нещо беше 10 мм и помня че беше 35 см....голямa тиквa  :P
Здравей Шинзу, мен в родилното ме предупредиха, че бебето трябва да спи на една страна, за да не се задави. Нашата кошара е преносима и до скоро я въртяхме всяка седмица, така че София да спи наляво, или надясно. Сега тя сама се обръща, така че не мога да я контролирам.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юни 22, 2015, 23:33:27 pm
кaто си говорим зa глaви докогa трябвa дa спят нa еднa стрaнa?трябвa ли дa редувaм стрaните?тaтко му все го слaгa по гръб в кошaркaтa и му се кaрaм,a aз сaмaтa не знaм докогa дa го слaгaм,aмa и aз съм еднa зaбрaвих дa питaм педиатърът когaто ни посети вкъщи пък и в болницaтa нищо не кaзaхa все трябвa дa ги питaш и дa им нaхaлствaш,че инaче грaм внимaние нямa дa получиш.не знaм прaвилно ли е aмa все нaдясно го слaгaм понеже тaкa ми е рaзположенa кошaркaтa и ми епо-лесно дa му виждaм лицето.понякогa сутрин тaткото го слaгa нa ляво,но в повечето случaй е все нa дясно.нaштa глaвa уж е зaтворенa тaкa пише нa епикризaтa де нещо беше 10 мм и помня че беше 35 см....голямa тиквa  :P
Здравей Шинзу, мен в родилното ме предупредиха, че бебето трябва да спи на една страна, за да не се задави. Нашата кошара е преносима и до скоро я въртяхме всяка седмица, така че София да спи наляво, или надясно. Сега тя сама се обръща, така че не мога да я контролирам.
Кaти и нa мен тaкa ми кaзaхa в родилноти но докогa не знaм.и нaшaтa е преносимa и могa дa зaвъртaм евентуaлно нa стрaните
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: beata в Юни 22, 2015, 23:38:18 pm
По препоръка на нашата педиатърка аз редувах страните - ту наляво, ту надясно. Подпирах гръбчето с одеялцето, все пак беше зима. Има и едни специални "поставки", които крепят бебчето в странична позиция. Наистина в началото трябва да спят настрани, за да не се задавят, тъй като се случва да връщат. После те си се въртят както искат.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юни 22, 2015, 23:48:05 pm
По препоръка на нашата педиатърка аз редувах страните - ту наляво, ту надясно. Подпирах гръбчето с одеялцето, все пак беше зима. Има и едни специални "поставки", които крепят бебчето в странична позиция. Наистина в началото трябва да спят настрани, за да не се задавят, тъй като се случва да връщат. После те си се въртят както искат.
beata и аз също подпирам гръбчето с одеалце още от родилното са ми го казали,но за редуването не знаех.ще започна да го правя.благодаря момичета
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юни 23, 2015, 13:29:44 pm
Нас пък в Австрия ни съветват бебетата да спят само по гръб, защото от другите позиции да не се захлюпят по лице и да не се задушат, а и тази позиция ги предпазвала по-добре от внезапната бебешка смърт (дано не се случва на никого). Кое е вярно не знам  :). Марти имаше доста сплескана главичка отзад от спането по гръб, но се оправи като поотрасна. Габи пък предпочиташе да спи настрани, но формата на нейната главичка е доста сплесната отзад сега - така си се роди.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: jasmin_veni в Юни 23, 2015, 19:08:38 pm
И тук съветват само по гръб :)

Катето напира да се обръща вече, стиха до една позиция и после ни напред ни назад и се сърди :lol: Много са смешни бебетата, викам й "дюнер" като се замота така :lol: Иначе гука и пее по цял ден, ако е будна.

Баткото кара някакъв кофти вирус с висока температура, сега чакам да ми звъннат да ми кажат ренгена какво е казал, че се съмняват за пневмония. Само се моля Катето да не олепи вируса.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 23, 2015, 20:18:21 pm
За по гръб бях чела и аз, че могат да се задавят, ако повърнат. Но знам ли кое е по-рисковано. Мисля, че и д-р Спок препоръчваше на една страна.
Обаче в болницата всички бяха по гръб (според мен за по-лесно).
Аз също слагах настрани като редувах ляво и дясно след всяко хранене.
Стефи беше писала, че нейната дъщеричка се е задавяла легнала, но не съм я питала дали е била по гръб или не.
Кати, а защо сте въртяли кошарата?

Дани го споходи първата по-висока температура - 38.5 еднократно през 2 ч. през нощта. После не се повтори. Така и не разбрах от какво беше.

ПП. Поправям се. Д-р Спок пише, че бебето трябва да спи по гръб.
Сетих се, че бях питала педиатрите точно заради това и ми казаха, че бебето лежи по гръб, но само главата му е на една страна.
Леле как се забравя, а е минала само година оттогава  8O
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 23, 2015, 22:03:28 pm
За по гръб бях чела и аз, че могат да се задавят, ако повърнат. Но знам ли кое е по-рисковано. Мисля, че и д-р Спок препоръчваше на една страна.
Обаче в болницата всички бяха по гръб (според мен за по-лесно).
Аз също слагах настрани като редувах ляво и дясно след всяко хранене.
Стефи беше писала, че нейната дъщеричка се е задавяла легнала, но не съм я питала дали е била по гръб или не.
Кати, а защо сте въртяли кошарата?

Дани го споходи първата по-висока температура - 38.5 еднократно през 2 ч. през нощта. После не се повтори. Така и не разбрах от какво беше.

ПП. Поправям се. Д-р Спок пише, че бебето трябва да спи по гръб.
Сетих се, че бях питала педиатрите точно заради това и ми казаха, че бебето лежи по гръб, но само главата му е на една страна.
Леле как се забравя, а е минала само година оттогава  8O
За да можем да я виждаме, иначе ако е наляво обърната гледа към стената.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 23, 2015, 23:44:42 pm
Втори ден не успявам да се запиша, но поне ви чета ;)
Само набързо за спането - в МД в неонатологията всички бебета бяха по гръб с глава на една страна, при все че там се хранеха сами с подпряно шише и лежаха така сами без надзор с часове, та не знам къде е истината...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 23, 2015, 23:47:15 pm
Кати,не обръщай кошарата,а детето по-лесно е :lol: за да си я виждаш и като е наляво и като е надясно,просто единия път я слагай където са и крачетата т.е. мести възглавницата в долния край на леглото и така един път ще е наляво,после си върни възглавницата в горния край на леглото и ще е надясно и все ще гледа към вас  :lol: чак леглото обръщате... :lol: и аз го обръщах Алек ту наляво,ту надясно и като е бил по гръб главичката му е била на една страна,за да не се задавя..
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юни 24, 2015, 08:09:16 am
Да, в МД бяха по гръб с главички настрани... А нашият си спа по корем почти от самото начало и казаха просто да повдигнем матрачето, ако повърне, само първия месец го въртяхме настрани след всяко ядене ту наляво, ту надясно, даже си писах на коя страна е спал, за да ги редувам правилно  :lol: ...
А да попитам, рано ли е за кус-кус и качамак? Може да се каже , че е захранен с глутен, защото яде сухари?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 24, 2015, 09:25:20 am
Аз въобще не съм държала да гледа към мен докато спи и не съм го въртяла, но аз и не съм слушала дали диша, както правят много майки, когато детето спи дълбоко и продължително. Явно съм малко джаста праста...  :)

Бонболини, ти като цяло го даваш малко ударно със захранването, та ако си въвела глутен (и по-точно пшеница), може да даваш и кус кус. Качамакът (т.е. царевичният грис) не е глутен и се въвежда дори преди пшеницата, така че и от него може да даваш.
А сирене и масло давала ли си вече?

Mousyt, как се държа Мати на почивката и по време на пътуването?
Ние в събота потегляме за свекърите...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юни 24, 2015, 10:00:24 am
Привет:)

Аз пък трети ден не успявам да пиша:)

Смайли, дано не се повтори температурата на Дани.
Ох, ако не бяха тия температури вируси , колкото и да е трудно си е по леко гледането на здраво детенце( деца)

И аз знам, че по гръб е най- добре:)
Съвсем в началото ги подпирахме настрани след хранене, но малко след това Боби сам си се наместваше по гръб колкото и да го намествах той почти веднага пак по гръб
Сега го мъчим да го отлепим гърба настрани поне, но не иска малко се извърта когато си реши и като го побутнеш не ще иска по гръб
Рехабилитатоката каза може, но трябва нещо много да му е интересно та тогава
По- лежерен и спокоен, а за Ив каза нервна бърза хахаха
Мислих, че на мен така ми се струва само Хаха , но явно съм права:)
Каза бънджи гащи да вземем да тренираме краката
А иначе Боби ме побърква с това ядене, по скоро неядене
И с пюрета ужас броколи яде с пуйка  и то трудно и само това давам но така ли да приодължавам
Искам вече следобедно хранене да заместя как ще стане нз
И млякото по малко яде, има някой ден ял е по 4 пъти но пак не много
Преди по 150 и повече сега 120-90
Мисля да го пробвам на 5 часа колкото и да не ми се иска нали е хубу да си имат 5 хранения
А и момата с друг график ще стане и ще се побъркам аз
Дайте идеи как да направя.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 24, 2015, 11:49:26 am
Кати,не обръщай кошарата,а детето по-лесно е :lol: за да си я виждаш и като е наляво и като е надясно,просто единия път я слагай където са и крачетата т.е. мести възглавницата в долния край на леглото и така един път ще е наляво,после си върни възглавницата в горния край на леглото и ще е надясно и все ще гледа към вас  :lol: чак леглото обръщате... :lol: и аз го обръщах Алек ту наляво,ту надясно и като е бил по гръб главичката му е била на една страна,за да не се задавя..
Здравей Алекс,
нямаше как да не въртим кошарата, защото в долния й край е повивалника, а в горния има един сенник. Както й да е. Вече не я въртим, защото София сама си  обръща главата на ляво, или на дясно.  Дюшечето ни е повдигнато отдолу по съвет на педиатърката също с цел да не се задави детето. Не ползваме възглавница.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юни 24, 2015, 15:14:55 pm
и при нaс повивaлникa е тaкa,aмa реших дa не местя кошaркaтa,a дa въртя сaмо мaлкият ;)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: blue_sky в Юни 24, 2015, 23:06:38 pm
Мих, като майка на едно ядящо и едно злоядо дете, мога само да ти кажа да не се вкарваш във филми заради неяденето. Ако щеш на челна стойка да застанеш, нищо не може да се направи. Предлагай му и колкото изяде, толкова. Давай му мляко след това! Когато заместиш хранене, тогава. Нямаш бърза работа.
Моята щерка е на моменти. Понякога почти нищо не яде, понякога яде много, но най-често яде малко. Много е слаба, 11 кг на 2,5 г. Но е здрава и пълна с енергия. Предлага й се храна. Като е гладна, да яде. С времето ще научиш какво обича малкият човек и ще знаеш как да реагираш, ако съвсем нищо не е ял.
Не се тормози толкова с това, въпреки че много добре знам какво ти е. Педиатърката ни направи на пет стотинки, защото на една година нямаше и седем кг, а е родена преносена, 3 кг. И като започахме да я угояваме ... Грис, банани, друго не помня какво, но всяка вечер. Дори и млякото не си изпиваше. Ама така, де. И да се тормозим, не помага. С времето се свиква и ще се нагодите един към друг и в това отношение.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 24, 2015, 23:30:09 pm
Мих,наистина нищо не можеш да направиш колкото иска толкова...племеницата ми беше такава и все още е за някои храни,а е колкото Вера на 12 г.тя например риба и месо не е яла,отскоро яде ягоди и банани и тиквички просто яде само определени неща,ами ужасно изнервящо е и за снаха ми и брат ми,но пък е жива и здрава :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: bonbolini в Юни 25, 2015, 09:29:57 am
Мдааа, моето момче като цяло яде всичко досега, но има време да прояви предпочитанията си към една или друга храна. Смайли, да, давам му и сиренце, и масло, не всеки ден де  :D А царевичния грис как го приготвяш? (Май трябва в другата тема да пиша  :oops:)
Михче, както Блу е казала, важното детето да е здраво, дохранвай го, пък той ще си се нагоди. Ние взехме на нашия бънджи гащи и е голяма забава  :D Вие взехте ли?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 25, 2015, 09:53:06 am
Bonbolini, малко на око ще ти кажа рецептата. В около 250 мл вряща вода слагам към 3 супени лъжици царевичен грис. Вари се 10-тина минути като се бърка, защото иначе загаря. Като се сгъсти се сваля от котлона. Изсипвам в чиния и слагам масло и сиренце.
Дани много го обича.

Хубав ден на всички  :P
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 25, 2015, 10:43:10 am
Здравейте,
Смайли, много се радвам за решението ви за второ бебче и ви желая успех!  :D Така се въодушевих и аз, макар че мисля да изчакам бебка поне на три годинки да стане, но то е каквото Господ каже.  :)

Да ви питам мили мами и по-специално тези с преносими кошари, до кой месец слагахте бебчетата на горното ниво?

p.s.Днес ще слагат ваксина на София, стискайте палци да нямаме сериозни проблеми тази нощ, че малко ме е страх.
Хубав ден на всички!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: hope-love в Юни 25, 2015, 11:01:23 am
Във второто ниво на кошараа детето може да спи докато стане опасно за него- когато започне да се изправя и  надвесва и може да падне от там.Не виждам друга причина да го сваляш по-рано,защото е по неудобно долу за поставяне и вземане,а и на малките не им е комфортно там надълбоко,ако не могат да се изправят сами.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 25, 2015, 11:31:02 am
Във второто ниво на кошараа детето може да спи докато стане опасно за него- когато започне да се изправя и  надвесва и може да падне от там.Не виждам друга причина да го сваляш по-рано,защото е по неудобно долу за поставяне и вземане,а и на малките не им е комфортно там надълбоко,ако не могат да се изправят сами.
Благодаря! И аз така си мислех.  :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 26, 2015, 12:42:44 pm
Хей, днес всички ли сте по разходки. Аз да споделя за ваксинацията на София  - всичко мина много добре.  :) Като я боднаха изплака и после заспа. Не е вдигала температура.  :) Веднага след обождането й сложихме лепенка kool patch, а на нощната смяна на памперс една свещичка нурофен, за да не вдигне температура.
Хубав ден на всички!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: beata в Юни 26, 2015, 16:36:53 pm
kati_vm, браво, че добре сте минали имунизацията! Дано все така да ви върви.

Момичета, някоя от вас пазарувала ли е от George? Интересува ме има ли проблем да се доставя на адрес в Лондон, от който аз после да си получавам поръчката с българска фирма? Не ми стана ясно от условията им.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 26, 2015, 17:09:50 pm
Момичета и Ра4о, в Aбубу всички ненамалени дрешки са с намаление 30% като се въведе код JUNE30
Ние сме запасени с дрешки за лятото, но може да видя нещо за есента и зимата.

https://www.facebook.com/abubu.bg/photos/a.10155212786770235.1073741846.416711895234/10155823112795235/?type=1&theater (https://www.facebook.com/abubu.bg/photos/a.10155212786770235.1073741846.416711895234/10155823112795235/?type=1&theater)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 26, 2015, 17:26:27 pm
Аз ви чета за писане време няма.Това лято ще ми се изплъзне между пръстите и гледам всяка свободна минута да съм с малката.Толкова бързо расте, толкова много се променя.Вече се катери навсякъде и по всичко.Вчера я видях на стола за хранене отгоре покатерена.Направо лошо ми стана.После го заклиних уж, че да не може да се качва, но тя упорита ходи, бута го и накрая пак се качва.

Усмивки, дано мине леко изкарването при свекърите, запаси се с търпение и ако може някой ден се разходете в някой съседен град, местност.По-леко и бързо ще ти мине времето.

Кати, браво за ваксината.
Ние още не сме сложили тази на 13 месеца.Така се стекоха обстоятелствата, че все е стигаме до ваксина или някой е болен и тъй.

Ще взема и аз да направя качамак, само царевичен грис трябва да си взема.
Хубав и усмихнат ден от мен!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: pop4o в Юни 26, 2015, 20:39:59 pm

Момичета, някоя от вас пазарувала ли е от George? Интересува ме има ли проблем да се доставя на адрес в Лондон, от който аз после да си получавам поръчката с българска фирма? Не ми стана ясно от условията им.
да, можеш.
имат вече и доставка до България, мисля че беше 10 паунда.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 26, 2015, 21:56:57 pm
Здравейте и от мен. И аз като Маги хич не смогвам с писането, дори ви чета едвам в разкрачка и съвсем не съм в час.
Пътуването мина прекрасно и почивката беше супер. Мати спа по пътя и слава богу, че мен ми става много лошо като се возя отзад :? Там си спа и яде все едно нищо ново, беше едно кротко и добро дете. Два дни беше по-нервен заради зъбките, но нали и тати беше там да помага та не го усетих толкова ;)
Откак сме се прибрали обаче той нещо не спи добре през деня и не смогвам да оправя къщата, багажа,...пък като е буден основно иска да се занимаваме, да ходи, да го нося като той постоянно се пресяга и провесва нанякъде и едвам го удържам. Мен пък нещо ме боли таза и единия крак и едвам удържам докато се прибере баща му. Не мога обаче да му се нарадвам колко активен и жив и закачлив е станал :) Раничката ме спасява много, в повечето случаи заспива на 5-тата минута, а и да не е поне си се върти и си зяпа спокойно без опасност да го изпусна и ми е доста по-леко :)
47 Smiles, дано този път да ви се получи естествено и от раз! Направо ви завиждам :lol:
Ти на това ли му казваш качамак и от къде купуваш грис? Аз бях взела на Милупа, ама то си беше инстантна каша, а сега искам да взема грис да си му варя. Аз и овесените ядки му ги варя и той си ги харесва :)
Да попитам също как разбирате, че детето не иска да яде нещо (дано не прозвучи смешно :oops:, ама малкия нали дотук е всеяден и преяждащ и аз не знам какво е това). Питам, защото пореден ден докато яде и сякаш не е гладен, върти се, хили ми се, играе си, бърка си в устата и после си маже по косата 8O А иначе си отваря устата за лъжицата, не е да плюе или да прави физиономии нещо и понеже му взимам кухня и си викам да не съм нещо в грешка :?
Също да питам имаше момиче във форума дето живее в Лондон - някой да се сеща кой беше, че искам да питам нещо 8)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rtfrtf в Юни 26, 2015, 22:28:45 pm

Да попитам също как разбирате, че детето не иска да яде нещо (дано не прозвучи смешно :oops:, ама малкия нали дотук е всеяден и преяждащ и аз не знам какво е това).
Стиска уста, върти глава на другата страна, бута ти ръката с лъжицата, ей такива неща... :wink:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юни 26, 2015, 23:44:35 pm
пък на мен ми го прави същият номер като неще да суче много.гледаме кат теле ослушва се лапа цицата и заспива.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 27, 2015, 00:03:36 am
Mousyt,Яничка от бременната тема живее в Лондон май :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 27, 2015, 22:48:27 pm
Mousyt,Яничка от бременната тема живее в Лондон май :)
Мерси :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: beata в Юни 28, 2015, 00:42:02 am

Момичета, някоя от вас пазарувала ли е от George? Интересува ме има ли проблем да се доставя на адрес в Лондон, от който аз после да си получавам поръчката с българска фирма? Не ми стана ясно от условията им.
да, можеш.
имат вече и доставка до България, мисля че беше 10 паунда.
Благодаря, ще се възползвам :).

Да, децата растат с бясна скорост  :D. Кога проходиха, кога започнаха да се завират навсякъде, да проявяват все по-голяма самостоятелност. Моите и те се катерят, но засега не достигат повечето желани места. Което не им пречи непрекъснато да опитват :). За малко да се разсея, и вече някой ми влачи дрехите по земята, бърка с четката за коса в крема против подсичане, усилено накисва прането и върши подобни забавни неща. Но ей така неусетно виждам как вършат все повече неща - опитват се да си казват имената, да показват, че са на 1 година, "четем" заедно книжки с картинки и куп други неща.

Имаме и малък напредък с гърнето, по-точно наполовина :). Той вече си пишка там при всяко сядане, а тя загуби интерес :). Тя нали си е с вагарец в д-то, хич не я свърта на едно място. Обаче аз продължавам да я подканвам, пък все ще прихване.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 28, 2015, 13:08:11 pm
Смайли благодаря за инфото за отсътпките в Абубу.  :) Поръчах няколко много сладки неща за есента.  :)

Да ви се оплача за нашия обрив. Тъй като не минаваше преди десет дни отидохме на кожен лекар. Той ни изписа сутрин за 7 дни да мажем дупенцето на София с Дактакорт, а вечер с един правен мехлем. Всичко беше чудесно, още на 2-я ден след мазането пъпките изчезнаха, ноооо, от този петък малко по малко пак взеха да се появяват.  :( Неприятното е, че този крем Дактакорт е с кортикостероиди и не може така просто да се ползва. Сега май ще трябва пак да ходим да се консултираме какво да правим. Оффф, направо ужас с тия обриви вече.  :(
Поздрави на всички!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 28, 2015, 13:41:58 pm
И нашия обрив се завърна, на друго място.В понеделник записвам пак час за дерматолог.Просто съм в ужас от какво може да е.То и не е обрив ами червени петна по кожата, грапави на пипане.Ще видим.

Иначе както Беата казва весело е.

Смайли, браво за решението, аз още се ослушвам за къде ли и аз не знам.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 28, 2015, 13:53:17 pm
Привет и от нас!
Ние сме при баба и дядо. Знаете каква подготовка падна за пътуването - таблети, филмчета, музика, чудеса, а той Дани взе, че спа в колата през целия път  8O За пръв път го прави. И вместо да пътуваме за 5-6 много изнервени часа със спиранията, както обичайно, взехме пътя за 3 часа и 45 минути. С баща му мълчахме през целия път, за да не го събудим и даже се радвахме, че хванахме зелена вълна на светофарите във Велико Търново, щото я сме спрели, я се е събудил  :lol:
То имаше и причина за това дълго спане... Предната нощ не спа заради зъбки, голям рев падна, но поне вече има и 7-мо зъбче. Сигурно и температурата онази нощ е била от това.

Kati_vm, радвам се, че сте се възползвали от промоцията. От този магазин са качествени нещата.
А относно подсичането и обрива, защо наистина не пробваш с многократни пеленки. Може кожата на бебка да е чувствитела към изкуствената материя на памперса. Или да я оставяш известно време голичка, за да диша повече кожата.

Mousyt, най-съм доволна от царевичния грис на Алнатура в ДМ.
Дани като не харесва нещо за ядене си изважда целия език и то пада отвън. А като вече се е наял и не иска си завърта главата на една страна. А когато се храни сам просто хвърля лъжицата на земята и бута чинията и започва да си протяга ръцете да го сваляме от столчето :lol:

За опитите за второ бебче се решихме набързо отново, защото изобщо не е ясно дали и кога ще се случи и колко години ще са необходими.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 28, 2015, 14:50:20 pm
И ние днес сме на гости на баба и дядо :) Друго си е да има кой да се занимае с дребното, да ти сложи обяд, а ти да си починеш....оп да си свършиш изостаналата работа за работа :?
Малкия от два дни не спи по цял ден и е някакъв ад - зъби 0! 8O Направо издивявам... единственото нещо дето що-годе помага е Дентинокс, ама то само когато вземе да се чеше истерично. Когато е просто кисел явно е недоспиване и болка и не помага :( Взимах и Камилия на Боарон - 10лв за 10 ампулки - ефект 0 8O :x Единствено се благодаря, че по цяла нощ си спи и дори да се пробуди е за кратко и така. Татко му го тренирам от няколко дни сутрин като става за работа да му дава млякото в леглото, защото той като го изпие и си заспива или си играе с шишето и така печеля половин един час да се разсъня. Аз мога да карам и без сън, но сутрин до 11ч не ме търсете :?
Това с да се е наял и да откаже да яде още не съм го видяла :lol: Иначе рядко плюе или нещо подобно, но е основно когато му дойде по-едро на консистенция, защото понякога не пасирам много добре нещата и като цяло гледам да не се изнежва в тази насока :wink: А яденето си го дояде на другия ден, та може и да не е да не му е харесало а просто да си е бил в друго настроение.
За второ бебче ..... ех че хубаво :) Хич не бих се чудила дали е удачно и дали ще се справим, единствените причини са здравословни и организационно-семейни, които ме спират :? Та в тази връзка тия дни нещата с работите на мъжа ми се раздвижват и или ще се опитвам да забременея пак след около половин година или ще се отложи за неопределено време второто дете, та не знам сега кое да искам...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: magi_st в Юни 28, 2015, 15:16:16 pm
При нас Камилията действа, но Моника не спи нощем като и никнат зъби, а с Камилията спи  8O та и аз взех да спя.
И аз още не съм я видяла да отказва.Е има любими храни и такива при който стиска устни, но като цяло, може да се е наяла като прасе и след 5 мин. да те види че ядеш и да се нареди като циганче пред теб и ще чака да и дадеш.

И при нас нищо не е сигурно с работа.А и моя мъж записа висше, но предвид предното забременяване мисля да не чакам.Ще ги отгледаме децата това не ме притеснява.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 28, 2015, 17:01:50 pm
Здравейте, относно многократните гащички- нямам нищо против, но ние продължаваме да акаме доста на често. Многократните гащички как се справят с попиването на акото? Мислех да ги пробвам след третия месец като поразредим акането, знам ли и аз. :balk_159: :?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: f_33 в Юни 28, 2015, 18:41:36 pm
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=51161.msg1100909#msg1100909

Ето нещо което ще ви зарадва!  :P
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 28, 2015, 21:20:58 pm
Kati_vm, има едни еднократни stay-dry подложки. Слагат се върху многократната пелена и освен че държат сухо, задържат акито (освен ако не е много рядко). Тази подложка я изхвърляш заедно с него в тоалетната чиния. Тя е разградима (от целулоза и нишесте). Продава се на ролки (като ролки тоалетна хартия все едно едно).
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 29, 2015, 00:18:32 am
Здравейте, относно многократните гащички- нямам нищо против, но ние продължаваме да акаме доста на често. Многократните гащички как се справят с попиването на акото? Мислех да ги пробвам след третия месец като поразредим акането, знам ли и аз. :balk_159: :?

Кати, да не те отчайвам ама си е до дете :lol: Моят юнак продължава да ака по няколко пъти на ден въпреки че е захранен и вече е и на АМ доста често... :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юни 29, 2015, 04:57:34 am
Здравейте, момичета и Рачо :) Включвам се от Хисаря, потънала в зеленина и птичи песни. Тук сме традиционно всяка година на годишнината от сватбата. Тази година най-хубава от всички, защото семейството ни вече е четиричленно. Колко хубаво ми стана, като ни записаха в хотела 2 + 2 :) Преди обичах да пътуваме, за да виждам нови и интересни места. Сега обичам да пътувам, за да виждам как Мони прави интересни неща. Сега например свиква с водата в басейна - първия ден едва го придумахме да влезе, втория ден вече тича, скача, кляка във водата. Вече има и представа за време или поне последователност от събития: "ам, пи, пам" - ще ядем, спим и после басейн :)

Теди и той се оглежда в новата обстановка - много е сладък. Добре, че е кротичък и успявам и аз да поплувам в басейна. Сега по изключение съм го гушнала, че е неспокоен и да не буди другата половина от семейството
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Алекс 77 в Юни 29, 2015, 08:30:22 am
Хей,привет и от нас и честит имен ден на всички празнуващи дечица и родители,да сте здрави и щастливи!
Тия дни само чета и не смогвам да пиша...реших да се правя на кандидатстудентка и пада учене докато малкия спи,а в останалото време разходки,шетане и т.н. дано успея да прочета "тухлата" от 500 страници до 08.07.  че на другия ден еизпита :lol: не съм оптимист,че ще ме приемат,но ще пробвам...инак както си правех планове,че от две седмици ще сме при баба така сме си в София още :lol: трябваше да се стабилизира детето и после като се наспи ще отидем за ваксина(дано му я направят де) и тръгвам да го оставям на баба му...утре живот и здраве се прибирам и на 01.07. отивам с кака му на море таткото остава да работи,а аз хем ще уча,хем ще почивам,хем ще се понаспя,защото е някакъв ад напоследък,а няма още показал се зъб.. :(  и на него нищо не му помага мажа дентинокс и в краен случай панадол давам..
Много ми е хубаво като ви чета,че мислите за второ :D не се чудете и действайте,а не като мен първо чаках да се настроя психически след тежкото раждане,после пък докато открием,че имаме някакви проблеми и то....12 г.разлика имат :lol:,не че се оплаквам сега поне каката помага и не гледам две бебета едновременно..
Руми,завиждам ви за Хисаря :lol: любимо място ми е,не посмях зимата да отида с бебчо ама тази зима няма да пропусна той ще е голям вече  :lol:
Смайл,хубаво да си изкараш и да не се ядосваш,а гледай да почиваш максимално..
Поздрави на всички :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 29, 2015, 14:03:16 pm
Здравейте,
Благодаря за съветите. Руми, хубаво изкарване на Хисаря ти желая. Ние септември мислим на Поморие да идем за няколко дни. Да попитам къде слагате бебето да спи в хотела, взели ли сте кошарка?
Смайли и на теб хубаво изкарване при баба ти желая. Ще ги видя тия подложки.
Хубав ден на всички и честито на именниците!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: beata в Юни 29, 2015, 16:30:37 pm
Здравейте!

Благодаря от името на именниците  :D! Тази година вече празнуваме като истински християни - вчера кръстиха децата. Получи се много хубав празник. Имаше суетене, забравяне на това-онова, но в крайна сметка всичко се подреди по най-добрия начин. А мама е щастлива  :D.

Момичета, споделете впечатления от места за почивка. Хисаря е хубаво място, макар да не съм ходила там от 100 години. Мен ме тегли към морето, но всички спокойни и чисти курорти са подходящи за деца. Миналата година пропуснахме ходенето на почивка, тази се надявам да ни се получи добре.

kati_vm, според мен е удобно бебето да спи в кошара, дори и да не е собствената. В много хотели предлагат техни.

Алекс 77, стискам палци да успееш! Амбициозна програма си направила :).
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юни 29, 2015, 16:33:43 pm
kati_vm, ние нали сме си с две бебета реално - баткото още спи в кошарка :) Засега носим една кошарка. Бебето спи в коша за новородено на количката, но това ще е макс още един месец. После ще сме с две кошарки :) Някои хотели предлагат кошарки на място, но още не сме пробвали

И да добавя - честит празник на именниците :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: ra4ko75 в Юни 29, 2015, 16:37:36 pm
И аз не смогвам да пиша, но иначе ви чета най-редовно.

Алекс77, напълно те разбирам с опитите да се подготвяш за изпити. По тази причина аз се отказах сега да се явявам на устен изпит, че много нанагорно ми дойде всичко. А и не мога на никого да разчитам да гледа малките макар и за час. Живот и здраве през октомври ще се явявам.
kati_vm, в повечето случаи в хотелите имат от тези приносимите кошари за бебета, най-добре е тях да питаш.
Габи от известно време става сутрин между 5:30 - 6:00 и направо съм като парцал. Тя си спинка след това, а аз ще заспя права. И всяка вечер си казвам че ще легна в 22:00, но преди 23:00 не мога да смогна. А тя вече е такава фурия, върви без наша помощ, катери се където смогне. До сега за яденето не сме имали проблем - до сега храна не е отказала, но то с времето се променят децата, че и Марти беше така, но от 1 год. само се отбира и рови. И ако може само определени храни да се ядат.
На почиващите приятно изкарване, смяната на обстановката па макар и за ден-два е друго нещо.
На всички приятен ден! Честит празник на именниците!
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юни 29, 2015, 17:21:00 pm
Здравейте:)
Кати, и аз тъкмо щях да питам как става със спането по хотелите на бебетата:)
Ние две кошари трябва да носим 8O
Имаме една преносима но само едно ниво където сложихме Боби като ходихме на село и го разревахме яката:)
Колкото повече умувам толкова по се отказвам от почивка. Просто незнам как ще стане с толко багаж и къде ще стоят през деня да играят.... Ей такива неща ми се въртят в главата
Вкъщи знаете я на разходка я на леглото вече на земята казаха че голямо въртене , я на бънджи центъра


Смайли, mousyt, хубаво да си изкарате при баба и дядо:)
Ще разказвате:)

Момичета, благодаря ви за разбирането за неяденето на Боби:)

Хубави почивки на всички и взети изпити:)
Аз пиша докато ивона ме рита.... И мънкА....
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: kati_vm в Юни 29, 2015, 18:50:08 pm
kati_vm, ние нали сме си с две бебета реално - баткото още спи в кошарка :) Засега носим една кошарка. Бебето спи в коша за новородено на количката, но това ще е макс още един месец. После ще сме с две кошарки :) Някои хотели предлагат кошарки на място, но още не сме пробвали

И да добавя - честит празник на именниците :)
Да и аз мисля, ако отидем на почивка София да спи в коша за новородено на количката.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 29, 2015, 21:11:07 pm
Алекс, успех с изпита 8O съчувствам ти напълно. Аз имах да довършвам нещо свързано с учението и ак няма да успея и накрая съвсем ще пропадне и ми е доста криво :(, но засега не се очертава грам помощ от никъде :(
Ние като ходихме в Гърция от хотела ни осигуриха кошара. Почти всички хотели имат, но е добре да потвърдите предварително с тях че е свободна, защото нямат по много :lol: Иначе си имаме и щяхме да носим, ама добре че не се наложи ;) При нас обаче не бяха сложили матраче и беше само кошарата с едно тънко отдолу дето надигаше. Аз го видях след първата нощ, че нали пристигнахме по нощите и нямах възможност, но пък ни бяха оставали хавлии и чаршафи за бебето, а аз си носех и ги използвах отдолу да постеля ;) За четири дни малкия не му навреди и е реагира никак, дори сякаш беше по-спокоен от в дървената кошара, защото нямаше пречки по които да рита :lol:
ra4ko75, и Матей като стане в 6-6:30 и съм труп :?
Последните дни не заспива в 20ч а чак към 21-22ч, затова днес пробвах друга схема. Дадох му в 19:30 супа и после в 21ч като взе да се вкисва го сложих в леглото и му дадох шише с кърма и заспа докато си го пиеше и гушкаше :lol: Мисля да опитам така няколко дни, дано стане. Единствено дано не преяжда, че така ако броя сутрешното и вечерното мляко му стават 6 хранения - 4 яденета и две млека :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юни 29, 2015, 21:52:25 pm
Mousyt, добре ми звучи планът, само не бих го оставяла с млякото в леглото да не му стане навик. Иначе аз  млеката сутрин и вечер в един момент спрях да ги броя за хранене :)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 29, 2015, 22:37:41 pm
Mousyt, добре ми звучи планът, само не бих го оставяла с млякото в леглото да не му стане навик. Иначе аз  млеката сутрин и вечер в един момент спрях да ги броя за хранене :)
Аз засега искам точно навик да му стане - сиреч като го сложа в кревата и му връча шишето да си знае да заспива, защото преди така правеше, но от скоро заспива по-късно и не ми се получава. После трябва да го гушкам, разнасям, приспивам...а така го изчаквам да стане вече пред заспиване и хоп ;)
Аз много държа да си пие мляко и занапред и затова няма да ги броя за хранене, както казваш - остават си "чаша" мляко сутрин и вечер :lol: Сутрин пие 200 а вечер досега давах 180-200 но с добавка трици в тях (че е по-засищащо), но сега нали беше ял преди това му дадох 160 кърма и не беше изпил всичко, така че ще му се събира на ден 350мл мляко чисто може би :) А така сладко си беше гушнал шишето :lol:, едвам му го измъкнах и замених с една играчка-парцал :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: shinzou в Юни 29, 2015, 23:04:46 pm
здравейте момичета и Рачо!днес бяхме на контролен преглед.всичко е наред и за 20 дена си върнахме килограмите при раждане :) и ние ставаме 5:30-6  часа да се храним.
както казва Румито и аз не бих оставила млякото в креватчето.като бяхме на АМ в родилното оставяха млякото в легълцето му и той като отваряше очички и явно усещаше папуто голям рев му дръпваше.та затова не бих оставила мляко в легълцето му и не само защото може да се разлее евентуално.
Алекс успех ти желая!
Беатазавид направо!направо ми е мечта да отидем  някъде на почивка
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Mousyt в Юни 29, 2015, 23:12:19 pm
shinzou, аз не му оставям млякото при него да си седи, а му давам шишето да си го изпие в легнало състояние (под мое наблюдение, ама без да му светя за да не се разсейва), и така докато си го изпие да се унесе и заспи. После прибирам шишето (то е и празно де...) :lol: Той вече е голям и си го държи сам. До скоро му давах шишето в стола за хранене, но не му идваше удобно защото трябваше да си навежда главичката назад, а и така не си го държи сам - трябва аз да му го държа и после като тръгна да го местя в леглото се губи ефекта на унасяне и заспиване...
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: hope-love в Юни 29, 2015, 23:28:28 pm
И аз давам супучка на моите гладници към 19.30.После нещо се занимават за кратко,баня един след друг и тогава млякото.Ако са много уморени заспиват веднага след кратко гушкане,а Кирето понякога и сам в леглото си.Който не е смъртно уморен-поиграва малко и после се приспива по описания начин.Махнах обаче сутрешното мляко,зсщото се тревожа,че Кирето продължава да наддава малко повечко.А и спи по до късно,така че се излюпва директно зс закуска.С ранобудния му брат действсме според ситуацията-или гушкам да си доспи и после заедно приготвяме закуската,като му давам да дъвче нещо,докато я правя или понякога все оак му давам мляко,за да заспи после и да може да си зкуси след това с брат си.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юни 30, 2015, 08:45:30 am
Mousyt, аз бях забравила че ходихте до Гърция с Мати:)
Точно за това ме притесняват преносимите кошари, че нали сме с дървени и Ивона така се чекне страшна работа по тия решетки и се зачудих дали ще спи в сгъваема.? Хаха
Ама пък виж Мати даже по- добре :)

А кога започват да си държат сами бутилката с мляко като ядат, казвам като ядат щото иначе я държат, но като хапват аз.
Слагам им ръцете докато се хранят подържат малко, но не винаги искат:)
С играчките добре се справят , но кога започват долу горе де да държат сами.

И още нещо за почивката хаха , какви условия е хубаво да има за като 9 месечни бебета:)?
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: Lary75 в Юни 30, 2015, 11:37:35 am
mih, ние ходихме в Гърция, когато дребният беше на 9-10 месеца. Бяхме с преносимата кошара (но той и вкъщи е с нея и е свикнал). Може и да греша, но ми се струва, че преносимите кошари са малко по-дълбоки от повечето дървени и на хлапетата им е по-трудно да се покатерят. Особено пък на тази възраст. Моят син едва сега започна да прави опити да излиза от нея.
А относно заспиването с мляко, има го момента със свикването. Но на мен така ми е много лесно и затова все още не правя опити да го отказвам.
Сега си виждам записките, че Фифо е започнал да си държи стабилно шишето с мляко от 9-ти месец. Оттогава така го оставях да заспива. Сега млякото е заменено с вода, защото той преди това е вечерял стабилно. Но навикът си остана - давам шишето с вода и излизам от стаята. До 10-15 мин. е заспал. На мен сега проблемът ми е, че той пие през нощта вода и ако не му оставя шише в леглото, се буди по няколко пъти. Но заради това, всяка сутрин сменям пижами, чаршафи и т.н., защото е до уши напишкан.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 30, 2015, 14:27:51 pm
Дани започна да си държи сам шишето преди една седмица  :lol:
Лъжицата я държи и се храни сам от 1-2 месеца (почти сам де, и аз му пъхам по някоя и друга лъжица като вземе да се разсейва и да си играе), но шишето не искаше да си държи до сега  :lol:

Все още заспива абсолютно сам. Оставям го в леглото и излизам от стаята. Много рядко се случва да протестира. В нашия хотел също ще са ни осигурили бебешка кошара. Предполагам, че ще е от преносимите.
Опитвам се да налагам режим на заспиване към 21-21.30 ч. и засега ми се получава.

Пак започна да сяда на гърнето и съм доволна, че не ака в гащите  :lol:
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: stoeka71 в Юни 30, 2015, 15:23:56 pm
Мария може да си държи шишето но с водата. Млякото мама да държи и това си е. Не че не може.
Тя се събужда сутрин с абсолютно сух памперс. Слагам я на гърнето и пишка много. А пие вода в количества преди да заспи. И през нощта се буди и пак с вода се унася и заспива. Прави ми впечатление, че като сме навън пак не пишка. Аз я слагам на гърне, преди да излезем. Като се приберем памперса е сух и веднага пишка.
А от няколко дена има желание да върви като я държа под мишници. Краката й са доста гумени но поне има желание. Бях се притеснила, че не исл
ка да стои права.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: mih в Юни 30, 2015, 16:26:37 pm
Аз много съм се объркала, че доста по рано си държат шишето с мляко хаха
Не че при всички деца да е по едно време, но мислих около 5-6 хаха
Благодаря, че споделихте:)
Смайли, вие кога ще заминавате:) Може и да си писала:)
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: 47 Smiles в Юни 30, 2015, 17:33:29 pm
Stoeka, и при нас е точно така с гърнето, което означава според мен, че вече стискат.

Mih-че
, ние сме при свекърите вече трети ден.
Засега е ОК с леки изключения  :lol: Слушат ме и помагат, но Дани иска основно с мен, което си е нормално де.
Още не съм си показала лошата страна  :lol: Опитвам се да игнорирам дребните неща.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: rumyanau в Юни 30, 2015, 23:14:55 pm
Бих желала да помоля цигу да разкаже за проблема с формата на главата на Стела и как се подхожда в САЩ. Спомена за това в друга тема, но на мен ще ми е интересно да чуя подробности, защото, знаете, минаваме през това с Теди. Накратко за цигу: на консултацията на два месеца личната лекарка забеляза изкривяване на главата на Теди. Изпрати ни при специалист неврохирург, за да прецени дали става въпрос за някаква аномалия. След прегледа специалистът предположи, че става въпрос за позиционно изкривяване. Което звучи логично, защото на Теди в началото месец и половина само на дясно му стоеше главата. Специалистът препоръча рентгенова снимка на 3 месеца и контролен преглед. Дотогава да му въртя главата на другата страна.
Титла: Re: Юнска гореща тема за най-малките
Публикувано от: цигу в Юли 01, 2015, 00:53:46 am
Руми, аз забелязах още на месец и половина, че Стела все надясно си държи главата - и при сън, и в будно положение, и когато я държим на ръце. Имаше сплескване на главичката отдясно. На прегледа за втория месец педиатърката потвърди, че това се дължи на схванат мускул на вратлето - torticollis.

Потърсих най-добрите специалисти за адекватна оценка и терапия. Те са от една програма Early Intervention към Щата Пенсилвания (там живеем) и помагат на семейства, чиито деца имат широк спектър от проблеми в развитието. Наложи се да почакам 3-4 седмици, затова междувременно почетохме и започнахме да правим разни неща сами у дома: да обръщаме главата на бебето в обратната посока, когато заспи, да я кърмя от тази страна и при носене на ръце с моята брадичка да притискам слепоочието на детето отдясно, за да я принуждавам да се върти сама наляво. Намерихме и упражнения в YouTube за правене на повивалника, но с тях не ни потръгна, защото детето ревеше кански.

Специалистите от Щата дойдоха у дома и говориха с цялото семейство около час и половина. Поиграха с детето и направиха комплексна оценка на развитието за възрастта (три месеца) - дали гледа в двете посоки; дали върти глава, ако покажат играчка или ако закрият полето на зрението отстрани; дали вдига глава, ако е лагнало по корем; дали се усмихва и се смее; как реагира на познати и непознати; дали следи с поглед хората около себе си; дали издава звуци (по това време гласните бяха наред); дали посяга към играчка. Отделно оцениха грижата за детето като цяло и семейната среда; подробно обсъдихме режима на хранене, сън и бодърстване.

Резултатът беше комплексна оценка, изведена от компоненти с различна тежест. Имаха си установен инструмент, който поема информацията и измерва развитието на детето според възрастта и очакваните параметри. Според изискванията на програмата, детето трябва да има комплексна оценка под 70%, за да предприемат терапия. Моето дете получи оценка от 90% и категорично не покри изискванията за лечение. Това всъщност беше добра новина, защото физическият проблем с вратлето и позиционното изкривяване не предполагаше спънка в развитието заради нарушения при зрението, слуха и движенията на детето.

Увериха ни, че каквото правим сами вече дава отлични резултати. Имахме избор от няколко частни лекарски практики за физиотерапия, но ползата от няколкомесечни посещения там щеше да е малка конкретно за моето дете, затова не търсихме помощ там.

Препоръчаха ни да държим детето рядко и за кратко в столчета, колички, шезлонги и всякакви уреди, които ограничават свободата на движение. Казаха да слагаме бебето често на пода, където може да се движи свободно, да го поставяме по корем, да стимулиране въртене на главата в обратната (лявата) посока с играчки и при слагане в креватчето за сън.

Три месеца по-късно главата на Стела изглежда много по-добре и сплесканата част е единственият признак за предишния проблем. Вероятно е формата на главата да се оправи почти изцяло. При 25% от децата това не се случва и сплесканото остава, но това не се коригира дори с каска. Има вече клинично изследване по въпроса и файда от каските явно няма. Но в Щатите някои родители и педиатри продължават да мъчат децата с такива каски по 6-12 месеца, 23 часа в денонощието. Аз приемам сплескана главичка без притеснения, а това с каската не го разбирам и не бих го направила.