0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #180 -: Юни 13, 2015, 07:33:48 am »
Mousyt, и ние сме на Лактана Био.
Аз си държа(х) в един термос преварена вода, изстинала. Сега ползвам чешмяна вече. Пълня с нея, после доливам гореща от каната (слагам само на дъното на каната, за да заври за 30 сек.). И чак накрая слагам млякото.
Ако държа топла вода в термос, все не мога да й нацеля температурата. Случвало се е да е прекалено гореща и да трябва да изстудявам на водна баня. Затова предпочитам варианта със смесването на студена и гореща. Само като излизаме съм пълнила термоса с топла вода.
Понякога го правя и с изцяло студена, но трябва да се бърка по-здраво, за да се разтвори добре.
Това за 14 дни не го знаех. Преди ползвах Аптамил и той беше с 30 дни срок, та без да чета Лактаната мислех, че и тя така, но явно не.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #181 -: Юни 13, 2015, 09:03:04 am »
Добро утро от нас :D Днес се очертава един доста горещ ден 8) Смайли, купихме си и ние от банските, които беше препоръчала. Много са сладки, взехме си с акулки :) Малчо ще ги пробва след 2 седмици, защото отиваме при баба и дядо. А те са само на 30 км. от морето и ще му потопим поне крачетата.
Mousyt, не знам дали Лактана био 2 е с 4 пробиотика като Лактана био 1. Имай предвид, че може да засили рефлукса на Мати. Преди няколко месеца и аз бях взела Лактана био, но Стефан започна да повръща на фонтан. Ходихме на гастроентеролог и се оказа, че един от пробиотици( не помня точно кой) засилва рефлукса.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #182 -: Юни 13, 2015, 16:48:04 pm »
Прощъпулника ние го пропуснахме, че имаше доста грижи и проблеми около нас, но си е хубаво да се направи - най-малко от любопитство какво ще се получи. При всички положения детето е в центъра на вниманието и старанието, но хамалогията е за мама. Както обикновено.

Mousyt, изглежда хората доста се умиляват от бебета и все им се радват по някакъв начин. Не е приятно, когато налитат да ги пипат. Аз парирам такива напъни. Иначе са ме питали дали може да ги снимат. Разрешавала съм, но не винаги.

При нас ползването на колани не се наложи. Взех назаем един, който слагах на Пепи 3-4 пъти, просто да го държа до мен, защото Ани проходи преди него. Обаче децата си стояха доста изправени и не се налагаше чак толкова да се навеждам. Иначе си е улеснение при ръстови мами.

Чета за вълненията ви във фризьорския салон и съм доволна, че още не ми се налага. По-точно сърце не ми дава да подстрижа къдриците на сина си :).
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #183 -: Юни 13, 2015, 17:32:44 pm »
Момичета, аз като черна станция се включвам, но да ви кажа, не заради друго, а с цел да не си усложнявате живота. Та, не свиквайте децата с термоси, топла вода, храна и т.н. Всичко на стайна температура. Храната от хладилника, разбира се може да се претопли, но не им топлете вода за млякото, примерно. Аз дори храната от хладилника вадех час преди ядене и пак не я претоплях.
А сега дори млякото директно от хладилника си го сипват по чашите.
И да си кажа, не ги болят гърлата, ако имате подобни притеснения. Вода пият от хладилник също :)
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #184 -: Юни 13, 2015, 18:21:13 pm »
Ariadna, бански на акули, страхотно звучи и сигурно и изглежда. На нашия има костенурки, октоподи, рибки, корали  :lol:

Стефи
, аз киселото мляко също го давам от хладилника, но АМ в повечето случаи го правя леко топло и то не за друго, ами за това, че наистина се разтваря по-лесно. За Аптамила нямаше проблеми, но на тези, на които пише че се разтварят на 50 градуса, наистина са по-трудни.
Иначе това за свикването наистина е така. Моят мъж не яде, ако яденето не е топло, а супата трябва даже да е вряла. Аз пък мога и направо от хладилника да ям.

Beata, повечето майки наистина предпочитат да не подстригват бебешките къдрички  :D Аз съм малко джаста праста и като взе да му се завива косата, веднага с ножицата. И сега все карам фризьорката максимално късо да го подстригва.

Блу, и тук в София имало някакъв специален детски фризьорски салон. Приличал на детски кът направо с играчки и с всичко. Давали на детето сертификат, че се е държало послушно и му завивали къдричка за спомен.
Аз обаче не си падам по тези неща.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #185 -: Юни 13, 2015, 18:48:01 pm »
Ах, да - за специалния детски фризьорски салон: една позната хич не беше доволна от един такъв, момченцето ходеше наполовина постригано :) Пратих ги при моята обикновена квартална фризьорка и тя се справи по-добре.



   La vita è bella
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #186 -: Юни 13, 2015, 21:04:18 pm »
И аз водих днес Иво при кварталната фризьорка. Ама тя жената си е търпелива, а и той вече я познава. Само иска да ходи да й маха, размахва ръце и вика "Ма, ма...", което значи махам. Иначе и тя няма детски стол, той седи в мен и фризьорката го обикаля. А и е в съседния вход и ми е много удобно.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #187 -: Юни 13, 2015, 23:47:43 pm »
Смайлс, този не е специален салон. Специалното е само, че фризьорката им дава гумени мечета накрая и има една кутия със супер изпотрошени играчки (ама нещо там пипат, занимават се). И синът ми не иска да ходи на друго място (заради мечетата, те дори не са Харибо, а някаква евтина имитация, ама за него няма значение).

Иначе съм била и в салон само за деца. Слагат ги на някакво специално столче, пред тях малък монитор, пускат някакво филмче и фризьорката си работи на спокойствие.  :lol: Да, де, ама много скъпо ми се видя. Не повторих. Отделно, че сега живеем на друго място.

*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #188 -: Юни 14, 2015, 10:57:57 am »
Здравейте и от нас!

Аз тая седмица съм толкова изморена, че едва смогвам да ви изчета и за писане не остават сили. Габи е вече добре, в четвъртък сме на контролен преглед. Вчера аз бях целия ден на едн курс, а двамата мъници ходиха с тати на излед, че като се прибирали и ягоди ходели да берат (в Австрия има полета с ягоди, цветя, където може да си береш и след това си плащаш).
47Smiles, много е сладък Дани с тая панделка :). Навремето Марти все си слагаше гердани. И ние сме с Марти от 8 мес. на фризьор. В началото, защото се изпотяваше през лятото с дълга косичка, а след това защото има едни много странни въртели като татко си точно отзад на врата и косата му расте нагоре. А аз много харесвам момченца с малко по-дълги косички.
Mousyt, и аз пъро слагам водата, вече от чешмата направо и след това млякото. Не съм се вглеждала в срок на годност, но ние и не сме ползвали повече от месец и не е имало проблем.
Ра4о, много сте хубави на снимката цялото семейство.

Приятен и слънчев ден на всички!


Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #189 -: Юни 14, 2015, 14:17:24 pm »
И наш Гошко слагаше много гердани.Не съм го снимала за жалост.Но пък има няколко снимки с дамски чанти.Много за забавни.
Аз ще запазя къдричките на Митаче поне до морето в началото на август,че батко му беше много сладък голичък и с развяни от бриза къдрички на плажа.Незнам дали ви споделях,но двамата много си приличат,макар да не са биологични братя.На моменти все едно виждам Гошко на тази възраст,само дете Мите е мургав и с тъмна коса,а бате е светличък.
Иначе на плажа ще сме с банските на Мио бамбино,решено е,само да намеря време да ги поръчам.Смсйли,мерси че "пусна модата."
А сега за раничките...Тъкмо се навих за соларната на Моусит и тя вече е швалена като продукт от аРошавото.Дайте съвет каква да взема.Нашите момци са вече съответно 9.5 и 8.300 кг.Смайли,твоята каква беше,знам че още носиш Дани в нея.Всички ли са до 20 кг.,че ние късно ще я купуваме и все пак да ни служи по-дълго време.
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #190 -: Юни 14, 2015, 14:47:52 pm »
Хоупче, моята раничка е Boba. Препоръчвам я много  :P
Засега ще ви е перфектна като размер. След време платката ще умалее малко, но пак става, защото има стремена за крачетата на по-големи деца. Виж по-долу снимка и с по-голямо дете. Иначе мисля, че повечето модели ранички са до 20 кг.


Ra4ko, страшен гердан си има Марти, че и с биберон на него  :P
И ние да не останем по-назад  :lol:
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10653607_10153334429695309_4210475668311376219_n.jpg?oh=a20bf03bc2b4501a8d7d0fa4fcb57ccb&oe=55F3F102
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #191 -: Юни 14, 2015, 15:41:00 pm »
Привет, привет!
Тези дни на мен ми е много топло, а малкия сутрин не знае събудил ли се е, наспал ли се е и какво точно и затова като стане още в 8:00ч се изстрелваме навън. За сметка на това разходка в парка по това време е един път - свежо, спокойно, прохладно, с аромат на борчета 8) Прибираме се малко преди 12ч, той си играе а аз му правя обяда, после докато заспи и аз разтребя и той пак става и айде пак, та едвам ви прочитам :lol:
Мерси на всички с мнението за млякото. Аз го мислех единствено от гледна точка да стане млякото, иначе младежът от твърде невръстна възраст пие млякото или топло или ледено, с храната днес е същото - ту полужелирана от някой буркан ту топла топла едвам изстинала току що сготвена, та е свикнал ;) Водата отдавна не му я преварявам, та и това отпада ;) Иначе аз се стресирах като видях колко е голяма кутията, ама те вътре били два пакета, така че съм по-спокойна - единя докато изяде, другия ще си седи цял :)
Ariadna, четох го това някъде по-напред в темата с рефлукса и пробиотика, но т.к. тези неща обикновено не на всеки реагират реших да пробвам. Също както на него Фризовом изобщо не му понесе добре, а уж е топ млякото за рефлукс...ако не стане ще го подаря на някого :) А и той си пие още размразена кърма, но сега е много топло и си позволявам да му я давам само когато сме вкъщи и я извадя непосредствено от хладилника, защото веднъж вече се пресече за половин час няма и се прибирахме по спешност :? Та затова искам да имам и АМ под ръка за такива случаи :) Снощи пи АМ, не забелязвам да е повръщал след това, а и не реагира никак че му давам нещо друго да пие 8O - около мен все се оплакват, че бебето не щяло АМ, не щяло от шише - нашият явно е добро прасенце - стига да се яде не отказва ;)
hope-love, а ти една раничка за единия ли искаш или две да носиш двамата 8O Жалко, че са я свалили - може да са били заредили една бройка само и засега да нямат... Аз вчера открих още една полза от промазания плат - при повръщане се почиства по-лесно :oops:

Сега да питам за слънцето и комарите :lol: Единият въпрос ми е с какво се пазите от комари у дома. Мен един комар в радиус от 100км ме намира и ме прави на решето :? Надявам се малкия да се е метнал на баща си (на него каца комара, души, души и отлита и припада наблизо :lol:), защото иначе не знам... Като сме в гората да го напръскам с шпрей, да му сложа гривничка, лепенка, ама вкъщи някак не може да го държа през цялото време така. Уж имаме комарници на спалните, ама все отнякъде се промъква някой :x Аз допреди си слагах електрически изпарител в контакта, ама някак не съм сигурна колко е удачно за бебето :ask:
Другият въпрос е когато сме навън и трябва да го намажа със слънцезащитен крем и да го напръскам против комари двата препарата дали няма нещо да си пречат или да влязат в реакция? :oops:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #192 -: Юни 14, 2015, 23:09:20 pm »
Аз да се оплача..свекито след скандал с моя мъж дойде за почивните дни да помага. Мама я пратих на св.Влас да си почива. Та гледа жената доколкото може детето. Беснея, че пуши край него- спря да го прави. Обаче днес я гледам пие кафе и понеже не давам да пуши, вместо цигара яде вафли Фокус. Аз простирам, влизам да взема втория леген и о чудо! Детето бръкнало взело вафла и няма кой да види!!!!! Бръкнах в устата, вадих доколкото можах парчета. Обаче сега има пъпки по коремчето. Все нещо е изяла от шоколадовата вафла. Дали е фатално? С нещо да мажа пъпките. Има и пъпки по ръчичките, но може да са от слънцето. А как виках на свеки не е истина.

Моуст от една кръвна група сме да знаеш. На мен и посред бял ден ме жилят комарите и какви пъпки стават огромни. Само изпарителя ме спасяваше и едни спирали като седнем на заведение паля. Сега и аз се чудя какво да правя. Миналито лято, каъо се роди Мария купих едно уредче на Джонсън с батерии уж против комари. Направо ги привличаше. После едни лепенки с усмивки купих идеалбо предпазват. Лепиш на дрехата и си ОК.
« Последна редакция: Юни 14, 2015, 23:16:41 pm от stoeka71 »
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #193 -: Юни 14, 2015, 23:54:19 pm »
Стоека,лоша работа това със свеки...то от такава помощ мерси,по-добре сама да си я гледаш...гледай пъпките дали се увеличават т.е.дали излизат и на други места,не само по коремчето и ако тя стане нервна и я сърби се обади или я заведи да я видят и да ѝ изпишат нещо противоалергично...
И аз съм се изнервила нещо тия дни и мъж ми ме дразни,че само гледа да е навън уж работи сякаш е на хотел у дома,прибира се само да спи...и преди час се разкрещях,защото тръгвам да раздигам масата Алек по петите ми в бокса и ми пречи,а той вместо да го заиграе нещо отиде и си легна,еее,откачих...накрая Вера ми се извинява,че не ми била помогнала сякаш е нейно задължение Александър,а не на баща му...офф,оплаках ви се и аз  :lol:
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #194 -: Юни 15, 2015, 08:36:42 am »
Стоека, аз сладко не ям, ама споменатата марка вафли съм ги виждала. Те са съвсем прости, ако не греша - вафлените корички са слепени с някакъв кафеникав крем, който 300% не е шоколад, та не е и минал покрай шоколада.  :lol:  Та Мария и да е яла, колкото и да е яла - шоколад не е поела, че от него да кажем да ти се обрине, или "да й стане нещо". Какво да й стане от шоколад, ако по принцип не ти е остро алергична към половината храни на света (а доколкото знам тя не е)? Повечето родители не дават шоколад до последно, просто защото е захар, (пък на истински шоколад, натурален - хлапетата не налитат най-често, понеже е горчив), а опитваме знаеш, захарта да я сведем до минимум и не искаме да добиват навика, да ядат и търсят такива неща. Другият момент е, че ако попрекалят със сладко се превъзбуждат както знаеш. Та шоколад родителите не дават най-често, не защото шоколадът е животозастрашаващ зер, ами по други причини :)
Обривите й са най-вероятно от директно излагане на слънце на някои части на тялото, от жега, изпотяване. Е, ако се опъпчи цялата вместо да вземе да минава - консултираш с лекар разбира се. :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #195 -: Юни 15, 2015, 09:11:09 am »
И мен много ме интересува как предпазвате бебета от комарите у дома? Ние имаме комарници в едната стая. Днес мисля да се обаждам да идват да вземат размери и за другите две. Купих от машинката на Чико, която се слага в контакта и резултатът от тази сутрин е че и двамата с малчо сме нахапани. За навън ще взема някакво спрейче, ама вкъщи какво да правим. Не смея да слагам Райд или някакви такива.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #196 -: Юни 15, 2015, 09:19:28 am »
На Райд за контакт пише за деца над 3 години. Ние вкъщи сме на климатик и не спим на отворен прозорец.



   La vita è bella
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #197 -: Юни 15, 2015, 09:48:17 am »
Интересно, че при нас не се качват комари (на 6-ти етаж сме), а долу пред блока, особено около тревите си има доста.
Иначе имаме и комарници на прозорците и терасата.

Аз непрекъснато забравям да мажа против слънце  :?

Стоека, и аз все гледам някой да не яде нещо, което не е желатено да давам на Дани. Моят мъж непрекъснато го преследвам да се крие като закусва с едни бисквити Белвита с мед и ядки. Само да види някой, че яде нещо и веднага започва да си иска.

Днес го дават много горещо. Май ще прескочим разходката. Само имам да напазаря малко.
*
Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #198 -: Юни 15, 2015, 10:54:14 am »
http://apteka.framar.bg/30048838/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B4%D0%BE Това ми похвали приятелка с малко бебе, което яко го дъвчат комарите. Откакто ползвали гривната - нямало едно ухапване, докато са навън.

Иначе за жилището - мрежи по врати и прозорци са най-лесното, евтино и "био" решение. Макар, че мен и Дани комари не ни хапят и без това (освен ако не са цял рояк  :lol:), заради баща му постоянно седеше включен ел. "Райд" и денем и нощем - нищо не му е станало на бебето. Просто информативно споделям.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Юнска гореща тема за най-малките
« Отговор #199 -: Юни 15, 2015, 10:59:47 am »
Jbrul, точно тези гривни на нас хич не ни помогнаха като се разхождахме привечер на Панчарево миналото лято  :( То верно, че там комарите не са 1-2, а цели ята  :lol: