0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: месец май - в очакване на лятото :)
« Отговор #80 -: Май 23, 2015, 04:40:39 am »
Ами на мен ми казаха веднъж месечно. Маже се, стои три минути детето и се изплаква. После няколко часа не се яде. Възрастните могат да го нанасят в шини за бруксизъм да им лепне добре навсякъде, ако имат такива, или просто яко да намажат зъбите и да стоят по-дълго време. Аз стоя 5 минути.

Джам, тук наистина си обичат работата, обичат си децата и са съпричастни към всичко. Когато се наложи да отида да го взема с Катерина в количката, тя на 14 дни, така й се радваха, помагаха ми да облека Ники, да се справя с галимацията - стълби-количка-болно лапе. Не ме разбирай погрешно, има си трески за дялане системата тук, но хората са наясно, че получават заплата за определени неща и трябва да си свършат работата.

Вчера биха ваксините на Катето и по едно време ме питаха дали съм мед. сестра, че знам толкова много. Викам им "То да оживееш в Бг трябва да си половин доктор, не мед. сестра" и ака-ака да им кажа, че знам как да бия инжекции в дупето при нужда :lol: Но мисълта ми е следната;
Сестрата седна и 15 мин. ми обяснява за ваксините, какво ще прави, как ще протече процедурата, странични ефекти, кога да отида в болница, как бебето ще се разплаче, но мога да му дам гърда за да се успокои. После мерят бебето и отбелязват развитието според скалата, показват листа на майката, да знае как върви развитието. Бият ваксините, дават Ротарикс и после нямаш право да напуснеш мястото 15 минути за да наблюдават за алергични реакции.
Казах, че не се притеснявам,а те ми обясниха, че са ДЛЪЖНИ да ми кажат всичко и да си свършат работата.

Сега организирам напускане на квартирата  :help1: и собственика на сегашната обясни един излишен анекс на новите собственици, които намерихме - българи. Той се отнася за възрастните хора най-вече, но той каза, че е ДЛЪЖЕН да обясни.

[/url][/url]
*
Re: месец май - в очакване на лятото :)
« Отговор #81 -: Май 23, 2015, 16:12:55 pm »
По време на коледните празници обсъждахме играта Лабиринт.
Днес, търсейки подарък за една 8 годишна съученичка на Алекс попаднах на този Лабиринт. http://nemski-centar.com/Vsichko-za-deteto/pazeli-knizhki-i-nastolni-igri/Igra-detska-labirint-sjs-Spajdjrmen-Ravensburger
Нашия го взех на същата цена по коледа.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: месец май - в очакване на лятото :)
« Отговор #82 -: Май 27, 2015, 12:16:31 pm »
Да си споделя и аз за баткото, дето се тревожех за ДГ. Ден трети на градина и още отива с мерак. Пу-пу! Сам си яде там - у дома обикновено го гоним с лъжицата. Сам си спи - тука го приспиваме дружно с баща му. Определено за сега добре му се отразява. Дано все така да му харесва там на детето. Ами има деца, играчки, пясък...
Аз пък като се успокоих в неделя, че детето ще е на градина и ме почнаха едни болки и стягания. Слава Богу, сега сме добре, но 3 дни само лежане. То сигурно щото няма след кой да тичам ;) Ако си е при мене, кой щеше да ме остави да се отускам така.


*
Re: месец май - в очакване на лятото :)
« Отговор #83 -: Май 27, 2015, 18:52:04 pm »
Бебе, и синът ми искаше вкъщи да го приспиваме на ръце, а в яслата си заспиваше там. Държат се по различен начин там и у дома. И това е напълно нормално. Дано не боледува много само!

*
Re: месец май - в очакване на лятото :)
« Отговор #84 -: Май 31, 2015, 00:21:01 am »
Здравейте и от мен,
Сори че се намесвам малко оф топик. Май се очертава че лятото ще останем в София и търся някакъв вид градина за малката. Може да не е държавна, защото до колкото разбирам те не работят лятото. Не съм много запозната още.

Оказва се че ще работим със съпруга ми над разни проекти тук и имаме нужда от помощ...Като цяло какви са опциите за работещите родители лятото?

П.С Знаете ли, много се оплакват хората в БГ колко е зле, как незнам си какво не било какво трябва, сигурно е така. Знам едно, на всички ни е тежко...
Обаче, хора, където и да отида в БГ - детски кът!! Ние такова чудо във Франция не сме виждали  :lol: :lol: :lol: Направо сме едно голямо село и супер назад в технологиите  :lol:!  С мъжа ми умираме от кеф, навсякъде пригодено за деца!
Отивам с приятелка на кафе - 2 часа не виждам детето  :lol: Кеф от всякъде :)
Разхождам се покрай блока, какво да видя - детски кът! Супер кеф  :lol: :lol:
Детето едвам говореше български - 5 Детски Къта, вече всичко знае, много добър български, брои до 10 (на английски и френски до 25) и ми  вика "ей, пиклоооо,ей, лиглоооо"  :lol:
Детето като стане крещи - "Детски кът" после ми урдя 2 шамара за добро утро :lol:

Много дълъг пост стана, сори! Ама на нас емигрантите, също ни харесва в БГ:) Има много минуси, но понякога е готино да чуеш и плюсовете :) Има и такива! Естертвено не са само това :) Лек уикенд на всички!
« Последна редакция: Май 31, 2015, 00:23:34 am от Krisi08 »