0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #360 -: Февруари 16, 2015, 10:28:36 am »
Mousyt, дали наистина е от венчето?
Аз тези дни мазах с Teetha и веднага се успокои (хомеопатично с лайка, беладона и още нещо, т.е. по-скоро е билково), но не се продава в БГ. Много майки ползват Хамомила (лайка само съдържа) и казват, че са доволни.
Мазала съм и с Дентинокс (лидокаин).
Имам чувство, че самият "ритуал" по мазането го успокоява, а не самото лекарство. Освен това, той веднага го изсмуква, та не знам какво му остава по венците.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #361 -: Февруари 16, 2015, 10:53:16 am »
Относно къпането - ние го къпем всяка вечер, като е имало няколко случая - през вечер. За съжаление нашата баня е ледена и не мога да го къпя там и да му мия дупето, а мивката в кухнята е много малка и не се събира вече там, а и много ми тежи, друг е въпросът, че той върши "голямата работа" след ядене и като тръгна да го мия и връща понякога, защото му натискам коремчето без да искам  :oops: Затова си го къпем в спалнята, а той се научи да плиска  :D Иначе не го държим повече от 10-15 мин.
Stoeka, една моя приятелка се оплакваше точно от такива пъпчици по лицето на малката, които ту ги има, ту изчезват. Последно реши да води детето на дерматолог, а педиатърката й беше казала, че е много нежна кожичката на малката и се обрива - от прах, от материи и др.
Rа4о, и ние имаме такива секретчета, но педиатърката ни каза, че е нормално, разбира се да не за зелени, жълти и много  8O. Все пак, ако нещо ви притеснява, консултирайте се  :D
Аз чакам малкия да се пробуди, да яде и да изчезваме навън  :D
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #362 -: Февруари 16, 2015, 11:41:29 am »
Аз мажех с Пансорал и не сме имали проблеми,сега купих Калгел,че нямаше от предния и хич не й харесва и не дава да мажа дали е от мехлема не знам,аз мислех че горните 2 ще избият,че не даваше да пипне,нито да видя,но още няма нищо.
И ние ще ходим на разходка след малко,хубав ден от нас  :wink:

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #363 -: Февруари 16, 2015, 11:54:11 am »
Ами той от известно време целенасочено дъвче от едната страна - пръсти, ръце, играчки всичко там отива. Венеца ми се вижда подут там, сега не че е тръгнало да излиза, но определено има бубунка. Отделно като пиши и му дам чесалката ако нацели точно от тази страна (защото е отдолу и отстрани, не е преден и му е малко трудно) е и много се радва. Днес му го почесах с пръст аз и се хилеше като ряпа... Не вярвам да излезе зъб там сега, но определено му е дало зор... Снощи беше първата вечер от няколко дни, в която не се наложи д аги приспивам в кенгурото - пак беше нервен, но успя да се излъже сам... Другото, което ме тормози е че на моменти адски се дърпа от гърдата докато суче, плюе зърното, хапе го а като се дръпна отваря устата като че ще налапа цялата :lol: Сестра ми (без да знае за другите ми оплаквания) ме попита проверявала ли съм му венците защото може да си ги чеша и затова така да прави. И така се насъбраха твърде много фактори навеждащи ме на мисълта :?
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #364 -: Февруари 16, 2015, 12:26:18 pm »
Mousyt, и аз мажех с Пансорал. Бях много доволна. Успокояваше го веднага. И хубавото е, че можеш да го мажеш винаги, когато има необходимост. А зъб наистина може да избие и там, където не го очакваш. Има някакъв ред по принцип, но се случват и разминавания. На сина ми, например, не му е излязъл още четвъртият резец отдолу, а вече има предкътник.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #365 -: Февруари 16, 2015, 13:02:54 pm »
Рачо, аз говорих за стафилококова инфекция. Лепнахме го в болницата при раждането.
Симптомите бяха осново хъркане, свирене на носа и бели сополи.
Без температура, беше колкото Тео, като я усетих. После секрети, после търсене на лекарство, после помощта на Хоупче и мина половин година. Преди бактрона я лекуваха с няколко вида капки за нос, без ефект. Та сега детето от толкова бъркане в носа не дава да я пипам по него.

Смайли, радвам се че си доволна от гела. Аз освен гел и прахчета на teetha ползвам. Гелът има трайност 21 дни като го отвориш.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #366 -: Февруари 16, 2015, 13:40:05 pm »
Ех, че хубаво време днес, но с този режим, ще пропуснем разходката. Всеки ден ядат по различно време, днес през час един от друг и докато се нахрани втория и стерилизирам шишетата и на първия пак е ред да яде. Нормално ли е толкова често да си сменят часовете за хранене? Искам малко повече предвидимост .....

Днес сме сами и до момента децата се държат образцово - реват, ама гледат да не се засичат. :) Даже за форума време ми остана докато спят.

Ние също ги къпем всяка вечер. За повръщащо бебе и аз не мисля, че има начин да се къпе веднъж седмично. Не мисля, че е фатално, и да се пропусне ден или два.

Рачо, не се притеснявай от ваничката, по-малко водичка и малко по-внимателно първите пъти и ще се справите. Важното е да измиеш главата и лицето преди да потопиш бебето (дупето) във ваната. Останалото както ти дойде. Моят мъж къпе бебетата в банята и ги изплаква на душа след ваната. Сега вече им харесва да се къпят, научиха се да шляпат във водата и не искат да излизат. Ние къпем във вана след като станаха на 2 месеца - преди това си беше много удобно на чешмата, ама тежат вече.
Близнаците също изкарват секрети от носовете - предимно сухички и бели както е писала Mousyt. Освен това яко хъркат и двамата. На всеки преглед питам педиатърката дали няма нужда от секрет, тя обаче твърди, че им били тесни пътищата в носа и затова задържат нормално отделящите се секрети и хъркат. Щели да го израстнат. Мием с физиологичен разтвор или морска вода на всяка смяна на памперса без да има промяна в състоянието.

Ние изкарахме периода след ваксината сравнително комфортно. Малкият вдигна 38 градуса температура, но аз докато се начудя дали да дам нещо и тя взе да пада и се размина без лекарства. Разбира се, мерихме през час за да видим ще има ли промяна.

Хубав ден на всички и приятни разходки. Връщам се да чета, че имам пропуски последните дни.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #367 -: Февруари 16, 2015, 13:45:29 pm »
Благодаря за споделеното :) Ще видим - ще устискам още ден-два и така... Днес имам пробив и в захранването - изяде около 15-20мл каша и даже ми даваше зор по едно време по-бързо да давам следващата лъжица :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #368 -: Февруари 16, 2015, 14:48:09 pm »
Mausyt кашата и при нас се хареса много,аз даже почти не съм чула бебе да не му харесва кашичка.И аз така направих първия ден дадох полвин доза каша,на следващия вече цяла. :wink:

maury вие на колко станахте вече  :)
Аз пък за пръв път чувам,че първо се мие главата преди да се натопи  :?.Ние цопваме, смокриме я да свикне, да си пошляпа малко и почваме главата,телцето и хайде :wink:

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #369 -: Февруари 16, 2015, 16:01:06 pm »
Рачо, аз и до сега мия дупето на 11 килограмовата Моника на мивка.Самата процедура по пълнене на лиген и т.н. за едно дупе, ми идва в повече.

Моника я къпя през вечер сега в студа.При нас банята е сауна, обаче както казах детето тежи, и като я вадя от водата е ритане, пищене и т.н. защото обожава банята и лично на себе си не мога да си го причинявам това всяка вечер.Страх ме е че ще я изпусна на плочките.Виж баща и като е тук я къпе всяка вечер, то си им е ритуал на тях.Играят си, занимават се и всичко е 6.Това си е тяхното време.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #370 -: Февруари 16, 2015, 16:14:32 pm »
И аз като аманда го потапям и после мием лицето, главата,... понякога му заплаквам дупето на мивката първо, че да не разкаляме ваната :lol: Той много харесва водата, колкото и да е кисел там се хили. но седи като препариран. Наливахме му и повече вода, дърпам му крачетата да пляска, да се радва, а той си сгъва и вдига краката нагоре да са му над водата :lol: Затова и засега не мисля че се заседяваме много - колкото да го насапунисам и изплакна :lol:
magi_st, мечтая си и аз като поотрасне човечето да се къпят сами с татко си 8) Точно да си имат техния момент :) Ама да видим... засега татко му се справя с всичко, ако мен ме няма. Ако аз съм тук обаче е "аз знам как, ама айде не сега" или "аз ще се справя знаеш, ама ти по-добре го правиш..." :wink:
Матей днес е в истерия цял ден :( Направо ме съсипва. Весел е, спи си, яде си, и като писне изведнъж ама рев до тръшкане и задавяне ей така без причина 8O И нищо не може да го успокои.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #371 -: Февруари 16, 2015, 16:35:06 pm »
Рачо, аз и до сега мия дупето на 11 килограмовата Моника на мивка.Самата процедура по пълнене на лиген и т.н. за едно дупе, ми идва в повече.

Моника я къпя през вечер сега в студа.При нас банята е сауна, обаче както казах детето тежи, и като я вадя от водата е ритане, пищене и т.н. защото обожава банята и лично на себе си не мога да си го причинявам това всяка вечер.Страх ме е че ще я изпусна на плочките.Виж баща и като е тук я къпе всяка вечер, то си им е ритуал на тях.Играят си, занимават се и всичко е 6.Това си е тяхното време.

Маги, все едно за нас говориш.
И ние до сега мием дупето в мивката (той е към 9.5 кг). Стъпва с крачетата вътре, а аз го държа през корема/гърдичките с гръб към чучура. После го обръщам и отпред да го измия.
И при нас отскоро е това с ритането и мятането като го вадя от водата.
Вчера той се разпищя, че не иска да излиза, а аз се изпищях, че щях да го изтърва и мъжът ми дойде да види какво става  :lol:

Maury, можеш да опиташ да носиш АМ по време на разходките, за да не ги пропускате.

Mousyt, и Дани като по-малък не смееше да мръдне във водата. Ела да го видиш сега  :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #372 -: Февруари 16, 2015, 18:18:14 pm »
Mousyt, от момента в който се прибрахме в къщи задължение на моя мъж беше къпането.В началото го беше страх и не искаше, но мен ме болеше операцията, а и се правих на бита гарга и казах че не мога.После свикна, и сега не дава това занимание на никой.Аз го наложих като традиция, сега той ми е благодарен ;)

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #373 -: Февруари 16, 2015, 19:03:49 pm »
Mousyt, от момента в който се прибрахме в къщи задължение на моя мъж беше къпането.В началото го беше страх и не искаше, но мен ме болеше операцията, а и се правих на бита гарга и казах че не мога.После свикна, и сега не дава това занимание на никой.Аз го наложих като традиция, сега той ми е благодарен ;)
Слаби са ми ангелите - у нас таткото се прави на бита гарга :lol: Все едно де, не че се оплаквам :) Просто ми харесва идеята :)
Момичета, цял ден е истерия - не знам вече....чешем венците, дадох панадол, придрема дори обаче през почти цялото останало време реве истерично и дори носене на ръце не е решение... откачам :(
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #374 -: Февруари 16, 2015, 19:10:01 pm »
Благодаря за съветите  :wink:. Абе,идва и нашето време в банята ама таткото още шубелия.... :lol: :lol:Ами,като няма и татковски форум тука за обмяна от "първа"ръка  :lol:. Стоека,а какви изследвания правихте за доказване на инфекцията, че и ние раждахме в Девата и сега вече "мухата" ни влезе в главата  8O!! Днес и нашия младеж е бил много неспокоен.... :? Да не би да е от времето?
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #375 -: Февруари 16, 2015, 19:33:04 pm »
Рачо, може да пуснете изследване на секрет от нослето. И София има корички в нослето, педиатърката казва, че връща от млякото, аз чистя с клечки за уши, тя свикна. Също похърква, здрава е, може и сухия въздух да е в стаята, и аз слагам вода в една джаджа на парното.

За къпането, какво толкова те тревожи? Вкъщи мъжа ми основно къпеше близнаците, а сега и малката, голям кеф е.  :) Иначе аз я мия и на чешмата през деня  :wink:.

И София дъвка каквото добара, има си любим заек от плат и той е основната и жертва, както и бибата. Пожелавам бързо и леко да никнат зъбчетата на всички мъници!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #376 -: Февруари 16, 2015, 20:21:46 pm »
Mousyt, ние сме имали истерии само преди пробиването на зъб.Само на ръце и гушкане, голям рев и отказваше да ми яде друго освен кърма.Да знаеш ако отказва ядене може да не е от кашата.И не ви е рано за зъб, ние на 5 месеца имахме.Знам че сте с коригирана, ама там със зъбите не знам как е.

Рачо, няма се плашиш, няма да се счупи.Както се казва сега са в гумения период.И моя мъж страх, страх, а нашата девойки ходи, пада, хвърля се, хвърля се от леглото, абе....

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #377 -: Февруари 16, 2015, 20:43:44 pm »
В банята имам пластмасов стол с метални крака и дупки на седалката (да изтича водата  :wink: ), той основно е предназначен за майка ми, тя да седи на него и да се къпе, но ми върши чудна работа и с детето. Ваничката е на пода, а столът е зад ваничката. Мятам хавлията на стола, вдигам малкия, слагам го на стола, завивам и хайде в стаята.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #378 -: Февруари 16, 2015, 22:26:49 pm »
Mousyt, ние сме имали истерии само преди пробиването на зъб.Само на ръце и гушкане, голям рев и отказваше да ми яде друго освен кърма.Да знаеш ако отказва ядене може да не е от кашата.И не ви е рано за зъб, ние на 5 месеца имахме.Знам че сте с коригирана, ама там със зъбите не знам как е.
Той ядене не отказва, днес дори добре си хапна каша, но като е в истерия е малко трудно да го храня... В повечето случаи и да не е гладен като вдигна ръце и го слагам на гърдата, защото там в повечето случаи се успокоява. Обаче на моменти и от нея се дърпа, пищи а най-гадното е като избутва зърното и дъвче... Притеснявам се да не би да не си дояжда, защото ми се струва че гърдите са ми по-меки, но пък си има завидно пълни памперси :wink: Ох направо не знам, дано е зъб и да му минава :? Няма температура, друго не знам какво да проверя  :?
Върха беше като се прибра баща му и той се ухили и се кротна, все едно не е било нищо цял ден 8O Е скоро след това отново мрънкаше, но засега хапна и заспа, дано да устиска до сутринта :)
Ох, цял ден се каня да ви питам нещо, но сега чак като седнах и се размазах...
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #379 -: Февруари 16, 2015, 23:30:18 pm »
Рачо, секрет от м нослето взеха. Дано не е това, а нещо по безобидно.

Мария също беше неспокойна, сега докато я приспя мина час и половина, на ръце я носих, гушка, пях. Пищи, реве, чудп. Все си мисля, че горно зъбче е на път.