0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #300 -: Февруари 13, 2015, 11:48:17 am »
И при мен е като mgstra, мама живее с нас на квартира. По разбираеми причини, продаде си апартамента за ни осигури средства да я има Мария. С детето е от самото раждането, помага ми, гледая като се наложи да работя. От мъжът си не виждам и грам помоя за нищо. Снощи му оставихме дете и излязох да заведа майка на зъболекар, точно 45минути ни нямаше. След това, за къпане, хранене, приспиване, не се появи. Днес тръгва за работа, излизам аз в корифора и го питам Няма л" да видиш детето, а той ""Нали снощи я видях ""
Та ако я няма мама... А свекървата е видяла детето точно 3 пъти, живее ма 20 км. Но не идва
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #301 -: Февруари 13, 2015, 12:27:09 pm »
Уууфффффф,Стоека и твоята хич не е лесна...... :(  Не ги разбирам такива хора  :? Все пак-кръв ти е.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #302 -: Февруари 13, 2015, 13:12:29 pm »
Леле Стоека, това истина ли е 8O Е какви са тези хора, просто си се чудя :x :x

Завиждам ви за помощници :lol: И аз си имам, ама срещу заплащане - бавачка :lol: Разбира се и ММ той е моята опора и моят заместник :P Гледа децата дори по-добре и от мен, за съжаление, моята майчица почина, когато бебките ми бяха на 43 дена :? Съвсем ненадийно откриха и рак последва химиотерапия и на 3 ден след нея си отиде, много късно беше диагностициран този рак в 4 стадий, така ми липсва, така си говорехме, че ще си отгледаме и възпитаме двете,  а сега това трябва да правя сама, т.с всичко това, което сме си говорели двете трябва и правя сама,  а аз самата бях детенце преди това, което обаче трябваше да слезе от облаците бързо-бързо на земята и здраво да стъпи на нея :? не ми беше и не ми е, все още, лесно (незнам, дали и някого ще ми стане). Но това е живота, трябваше и бързо-бързо порастнах!!!

ММ също има професия свързана с много пътувания (по море), ама заради тази трагедия сега си остана тук още малко и ще се товари, че то пък си трябват и финанси за целта :lol:

Разчитам епизодично и на свекърва си, ама там е толкова сложна, с хиляди уговорки ела, ме вземи-ела, ме заведи, тооо да ти се отще помощ :x Но когато трябва да отида на лекар или някъде с едната примерно през деня, я викам, ако може обаче, идва :P Ама съм без думи как ги гледа - това, дето аз не позволявам - баба дава 8O Еми сто пъти и казах недей така, объркват се тези деца, един път може, един път -не. А тя баба всичко дава - т.с да се обърне къщата наопаки - баба давала 8O :o Е хубаво, ама баба си хваща .... и си тръгва и остава мама с дребните да чисти и прибира, да не говорим, че памперсите не си мърда ... да ги хвърли в коша, ами ги оставя до повивалника, всичките от деня :o :o :x Като се върна, ако съм я оставила за цял ден примерно там е купчина :x Еми аз пък се дразня! Ама трая, защото ако си отворя устата (която е голяма и много знае  :lol:) ще се изпокараме, а  аз, нямам никакъв интерес от това, все пак, аз моля за нейната помощ,  а не, тя мен, та така траем се взаимно някак :lol:

Та напълно ви разбирам! :lol: :lol:


Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #303 -: Февруари 13, 2015, 14:43:05 pm »
Stoeka, ти май си взела решение какво да правиш с твоя мъж, но недей да чакаш много много, ако си сигурна вече в себе си.

Дес, наистина загубата ти е голяма  :(

Моите родители и тези на мъжа ми не са лоши. Имат кусури, но не са големи. Аз даже съм по-чепата от тях  :lol:
Майка ми сега например само ми разправя, че трябва да го слагам в проходилка. Аз й казах, че няма и й казах защо, но тя продължава да си намила. Но това са бели кахъри.
Рядко дават неподходящи идеи за детето и общо взето се съобразяват с режима и нещата, които аз правя за него.
Свекър ми е малко по-дразнещ, но иначе и той е добронамерен.
Трябва да поработя над себе си. Все казвам, че няма да се дразня, но хей ме на, дразня се.  :lol:
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #304 -: Февруари 13, 2015, 14:57:22 pm »
От споделеното до тук си давам сметка,че разчитаме повече на нашите си мами,а на свеки от немай къде  :lol: с малки изключения.
Десс това е ужасно,много съжалявам,че така си е отишла твоята майчица  :(.Ама и твоята свеки е....
Моята поне за тези работа няма проблем може да е с детето на ръце,но ще изхвърли памперса или ще измие чинийката като я е нахранила,иначе и тя е малко заплес има какво да се желае,но когато й да е била с детето никога не мие оставала безпорядък,даже сега ходи с нея и събират играчки когато тя си тръгва и й обяснява,че трябва да си ги наместят за да не се кара мама  :),абе не е лоша жената ама ме дразни с разни неща.В началото като й направехме забележка с мъжа ми се обиждаше не се качваше да ни види и т.н. и то кой губи-тя,сега май се е осъзнала малко и се старае или ако й кажеш нещо и тя е сбъркала после звани сто пъти да пита как е-например онзи ден : преди да изляза й давах да яде банан към 11 и 30 тя много не искаше предложих и десртче и него много нещеше и аз й казах на свеки ако потърси да й даде,нашата потърсила и свеки й дала,изяла всичко и това към 12,12и 30 и като разбрах викам "еми тя сега в 13:30ще обядва ,а ти си й дала всичко да яде,викам като си видяла,че вече е късно дай й малко и готово" и после след обяд звъни да пита дали е обядвало детето и се притеснила,сега ме пита дали дава  :wink:
Смайли при нас  за това каквото ние с тати сме решилит това е те не се месят ,а изпълняват - това от двете страни.
Стоека ти си направо за жалене с тоя мъж  :?,извинявай
« Последна редакция: Февруари 13, 2015, 14:59:40 pm от amanda »

*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #305 -: Февруари 13, 2015, 15:05:44 pm »
Такааа, малко да отклоня темата от свекитата. Каква упойка са предпочели мамите, които са раждали със секцио- пълна, или епидурална?
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #306 -: Февруари 13, 2015, 15:08:09 pm »
Такааа, малко да отклоня темата от свекитата. Каква упойка са предпочели мамите, които са раждали със секцио- пълна, или епидурална?
поправих се спинална беше моята,благодаря Смайл ,при епидуралната за секцио е малко по-различно поставяне май или е същото  :?,не са ме питали дали искам пълна.
« Последна редакция: Февруари 13, 2015, 15:32:08 pm от amanda »

Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #307 -: Февруари 13, 2015, 15:15:02 pm »
При секциото мисля, че се казва спинална упойка.
Епидурална е тази, която обезболява при естественото раждане.
Иначе и двата вида се поставят в гръбначния стълб.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #308 -: Февруари 13, 2015, 15:30:40 pm »
Аз, бях решила, че искам пълна упойка. Но поради наложило се спешно секцио и това че бях яла ми сложиха спинална упойка. И съм безкрайно доволна, бях в пълно съзнание, чух как изплака детето ми, гушнах я веднага. Всичкото това щях да пропусна ако бях с пълна упойка.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #309 -: Февруари 13, 2015, 15:35:10 pm »
Спиналната се поставя по-дълбоко от епудуралната доколко знам.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #310 -: Февруари 13, 2015, 15:39:54 pm »
Стоека, пращай го този твои мъж при майка му, и не се тормози с тях повече. Извинявай, че съм толкова крайна, но от доста време ти чета постовете, е то не бе един, два, 3 пъти, що за безочие и безхаберие. Той просто не ви заслужава!
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #311 -: Февруари 13, 2015, 15:48:25 pm »
Извинявам се за невежеството, относно упойките. Мен малко ме е страх от поставянето. 8O
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #312 -: Февруари 13, 2015, 16:13:44 pm »
Аз бях със спинална, като преди това на мястото ми сложиха обезболяваща , която не се усеща почти. Самата спинална при мен не беше болезнена, но ми беше неприятно усещането на напрежение докато се поставя за много кратко разбира се. После ти слагат и катетър, които не се усеща. В гръбнакът също се слага катетър в които , се влива самата упойка, и които ми го оставиха и след операцията за да ми вливат още от упойката за обезболяващо. Не е страшно.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #313 -: Февруари 13, 2015, 16:17:59 pm »
Извинявам се, че ви нахълтвам така в темата, но на въпроса за упойите:
Доколкото аз знам епидуралната упойка (която обезболява естественото раждане) се поставя с катетър т.е. през определен период от време се "инжектират" определени количества. Спиналната упойка (която се използва при секциото) се поставя между два прешлена (строго определени  :D )на гръбнака, като преди това мястот се обезболява с друга инжекция. Това е моето инфо по въпроса. Дано съм успяла да обясня, това което имах предвид.  :D
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #314 -: Февруари 13, 2015, 16:32:06 pm »
Ами и при мен на порции слагаха лекарството през катетъра, докато съвсем не си усещах корема. докосваха ме с памук напоен със спирт, като ме питаха кво е усещането ми, дали е студено или топло и съответно вкарваха още.
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #315 -: Февруари 13, 2015, 17:02:45 pm »
Епидуралната също е в гръбнака. Аз бях с такава. Да, слага се катетър. И вече могат да ти влеят всякакви коктейлчета през него  :lol:. Аз по време на раждането не бях обездвижена, но плацентата не "се роди" и се наложи да ми я извадят ръчно и тогава ми вляха още нещо, от което се обездвижих и аз от кръста надолу като при спиналната.
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #316 -: Февруари 13, 2015, 17:32:13 pm »
Благодаря много за споделената информация. :)
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #317 -: Февруари 13, 2015, 18:43:09 pm »
Аз по темата с упойките нищо не мога да кажа - пропуснах я :lol:
Само знам от сестра ми че като раждаше нормално (това не в БГ де) имаше упойка, на която тя си пускаше повече или по-малко като на система, но не вярвам да и е била в гръбнака.... добре де, а ако е в гръбнака като почнеш да напъваш няма ли да се размести нещо :? На мен ми беше системата в ръката и постоянно нещо и спираше, пък в кръста :?
stoeka71, мила и аз днес исках да убия моя мъж няколко пъти тамън, ама сега като те чета и ми минава... :( Кураж! :bighug:
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #318 -: Февруари 13, 2015, 19:12:35 pm »
Нахълтвам и аз в темата :) Още малко и съвсем ще ми е мястото тук :lol:

Всъщност, по повод помощниците.... по-добре по-малко да са около вас, не за друго, а защото после си вярват, че младите родители нищо не са разбирали и аха да уморят детето, ако не са били баба и дядо. И често малките дразнения от баба и дядо ескалират в напрежение между родителите.
Сега, без да скачате, че при вас няма как да се случи, защото толкова сте го чакали това дете....това се случва, често е, пазете си уюта на дома. Мама, тати, бебе/бебета, помощници рядко, за малко и със списък със задачи. Казвам го като препатила.

А за упойките - не, нищо не се размества. Дурата и обвивката по принцип са твърди, не са като вената в ръката. Забучена ли е там иглата, там си стои :)

stoeka71, време ти е за РАЗГОВОРЪТ с мъжа ти. Време е да си кажете право в очИ какъв е проблемът и да взимаш решение. Не оставяй това да тлее, че ще те съсипе. Може пък това, че живеете с майка ти да не му харесва, тогава да вземе мерки по въпроса - да се хване на работа и да осигури отделно жилище. Ако бебето е проблемът...лошо, много лошо.
[/url][/url]
*
Re: Февруарска тема на най-малките :)
« Отговор #319 -: Февруари 13, 2015, 22:49:26 pm »
При първото ми раждане бях с епидурална упойка, защото се очакваше естествено раждане. Нооо, в крайна сметка стана спешно секцио.
Сега като раждах бях планирано  секцио. Имах консултация с анестезиолог, който ми обясни, че най-безобидна за бебето е спиналната упойка. 
Поставянето на епидуралната и спиналната упойка е по един и същи начин - в гръбнака, като първо има местна упойка.