0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #40 -: Януари 04, 2015, 13:57:56 pm »
Привет Рачо и добре дошъл! 8)
Аз записах Мати при моята ЛЛ, но тя е педиатър и аз съм по-скоро изключение сред пациентите и така че си беше тамън :lol: Както са ти писали и другите - обадих и се деня на изписването и тя на другия ден дойде вкъщи, обясни ни доста неща и в перспектива за отглеждането, прегледи и прочие и така :)
Относно ваксините - добре е педиатъра да се съобразява с детето, с развитието му и т.н....календара е за ориентир :)
Аз пера с Рекс бейби, на 40 градуса и на съкратена програма (40-50мин) и нямам проблем с кърмата - 1-2 пъти имаше останали петна от наакано или от желязото дето му даваме. но само ако са мн засъхнали. Тогава го пускам на по-дълга програма и така :)

Щях да забравя... ние колики нямахме или ако е имало са били много леки. Скоро след изписването обаче много се напъваше и свиваше и започнахме да му даваме биогая и така сме си и до днес. Няколко пъти пропускаме, защото свършва и не съм купила и не знам съвпадение ли е или какво, ама започва пак много газове и напъване, та си я продължаваме....
« Последна редакция: Януари 04, 2015, 14:03:04 pm от Mousyt »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #41 -: Януари 04, 2015, 14:00:54 pm »
Рачо, аз пера само с Персил Сензитив без омекотител - има картинка на майка с бебе на торбата.
нямам оплаквания.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #42 -: Януари 04, 2015, 14:09:02 pm »
Аз с течния Тео не съм имала проблем,сега съм с течен Персил и съм много доволна  :)
Моусит,значи си доволна от биогаята ще взема и аз да я купя пък дано помогне..само не разбрах защо нашата лекарка каза,че на по-късен етап ще му я включи,но утре ще и звънна да я питам
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #43 -: Януари 04, 2015, 14:16:55 pm »
Нашата педиатърка още при посещението вкъщи ни каза, че ако има колики да му взимаме каквито си пожелаем капки, защото май повечето били за утеха на родителите че правят нещо :lol: Единствено ни каза ако искаме да вземем биогая. Преди време за проблеми със стомаха тя и на мен ми беше препоръчала биогая но за възрастни и аз бях доволна та затова не се чудих много и като видях, че се мъчи дребчо му взех...
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #44 -: Януари 04, 2015, 14:35:04 pm »
Използвам прах и омекотител Сано максима сенситив, верото за шишета, купички и прочие бебешки, също тази марка.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #45 -: Януари 04, 2015, 15:08:51 pm »
Момичета,за много години и с много щастливи мигове с нашите сбъднати мечти!
Ние вече сме 19 ден от раждането,а кърма няма ли няма...имам само капчици от ръчна помпа. Звънях по консултанти и ми казват да го кърмя на 2ч,но аз реших да изпомпвам,че ме е жал да го будя. Иначе още от 1 седмица сме с колики и май нищо не помага. Вече пробвахме 3 вида капки. Имате ли впечатления от медела суинг?мисля да си купя да пробвам с нея какво ще изкарам,че под наем уви няма никъде. А така съм на сляпо и въобще не знам кякво количество кърма поема от мен и с колко ам да го дохранвам.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #46 -: Януари 04, 2015, 15:28:26 pm »
Рачо добре дошли с Теодор  :)
Аз също пера от раждането с Тео прах до сега не съм имала оплаквания,но от сезона на мандарините забелязах ,че накапаното от тях не се пере  :)
За колики и ние нямахме кой знае колко,но се свивашеот време на време- давахме Инфакол.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #47 -: Януари 04, 2015, 15:32:26 pm »
Рафаила, аз бих правила пълна доза АМ според таблицата на кутията, ориентировъчно ще се ядат едни количества и после продължаваш с тях, когато ако не достигат бебето ще си покаже. При кърмене ти не знаеш колко поема бебето и реално то може да яде по-големи количества от приетите за норма или пък да се наяжда с по-малко, ако е спокойно детето, ако има достатъчно напишкани памперси, значи всичко е ок. Вода не се препоръчва. За да се прецени колко кърма поема бебето при едно хранене се използва бебешка везна, може би Педиатърът ще ви услужи с такава за няколко седмици.

Прала съм бебешки дрехи с повечето бебешки прахова, по моите дрехи оставаха мазни петна, тях почнах да ги третирам предварително с препарат за мазни петна-сапун, веро, обезмаслител.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #48 -: Януари 04, 2015, 15:37:50 pm »
Ми,и аз намерих бебешко кантарче,но не е мн прецизно. Понякога въобще не отчита нищо след кърмене. Консултантите казнат,че ако увелича ам съвсем няма да сука детето... направо съм в омагьосан кръг. Ако успея нещо са изцеда д ел помпата,поне мога да му давам кърма от шише.
а,и пъпчето още не е паднало.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #49 -: Януари 04, 2015, 15:38:20 pm »
Рафаила на гърда ли го слагаш или изпомпваш и с шише го храниш? Как реши,че нямаш кърма? Наистина на 2 ч.го слагай ...другото което можеш да направиш е да си вземеш бебешка везна и го тегли преди хранене и след кърмене и така ще знаеш какво е изял и колко да дохранваш,бебешка везна можеш да си вземеш под наем...аз първите два месеца така изкарах,е не с бебешка везна имам кухненска до 5 кг. и той нали бе мъничък в началото та ставаше...сега вече на око дохранвам,ориентирам се по него като писне значи е гладен и давам още :lol:
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #50 -: Януари 04, 2015, 15:44:21 pm »
Рафаила а като стане време за кърмене вместо на гърда се изцеди да видиш колко изцеждаш като количество...аз също съм с ръчна помпа с ръкохватка и ми върши работа,педиатърката ми много настояваше да си взема електрическа,но като знам как каката я кърмих с триста зора само три месеца реших,че няма смисъл...освен това като ходих да си купувам тази помпа в магазина ми обясниха,че и електрическата е на същия принцип като ръчната...
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #51 -: Януари 04, 2015, 15:53:29 pm »
Аз с ръчната не можах да изпомпам нищо, бебето смучеше много по-добре от помпата.Моника целия първи месец съм я будила на 3 часа.Позата е много важна, трябва цялото бебе, не само главата му да е обърнато към майката.И телцето да е обърнато към майката, защото иначе то не може да суче добре.Отделно трябва да захапва хубаво ареола.Аз правех така с Моника, 30-40 мин на гърда, след това ако имаше нужда давах АМ, и след това продължавах да стимулирам с помпата.Това в продължение на месец.АМ го махнаха на 5-тия ден.Но се кърмехме наистина по 40 мин и то само от едната гърда.Тя заспиваше, аз я будех и така нататък.За мерене след всяко хранене аз съм против.Детето всеки път изсмуква различно количество.
Ако прецениш, че ти е прекалено трудно или нямаш кърма, просто си минете на АМ, най-важното е и ти и бебето да сте добре.

Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #52 -: Януари 04, 2015, 15:54:50 pm »
Алекс,меря го на кантарче,но досега е показвало най-много 10г повече тегло след кърмене. Иначе го слагам и на двете гърди на 3-4 часа,като стане,а 2ч след хранене се цедя и изкарвам само капчици,които остават по гумата на помпата.на пълна гърда изкарвам най-много 5мл от двете с помпата. Изписаха ни 3 500,а вчера го измерих 3 800г. - 300 г за 2 седмици,ако е верен кантарът.
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #53 -: Януари 04, 2015, 15:55:20 pm »
Аз пера със Сано Максима Сензитив прах. Изпират се петна от акита, моркови, тиква  :P Пробвала съм само и праха на Тео бебе, но не съм доволна. Петната си стояха.

Рафаила добре дошла  :P С кърменето не мога да ти помогна, защото при мен беше несполучливо.

Детето си е с ЛЛ педиатър. Когато си изберете такъв, първата среща с бебето е на домашно посещение, това не е жест на добра воля или покана , а е изискване и задължително по Програма за детското здравеопазване на НЗОК и не се заплаща.
На нас ни взеха 30 лв. Не знам дали имаше нещо общо с това, че бебето още не беше записано.....
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #54 -: Януари 04, 2015, 15:57:39 pm »
Маги,спазвам и аз предписанията да позата за кърмене-люлка,но от вчера нещо ми се инати и стои по 2-3 мин на гърда и го въртя ту на едната,ту на другата,за да имаме поне половин час сукане.
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #55 -: Януари 04, 2015, 15:59:03 pm »
Благодаря ви момичета. :D Съжалявам за "баналните "въпроси,но само тук може да се получи бързи компетентен отговор!! :wink: А .хълцането проблем ли е и ако е,как се справихте с него? Много ме е жал,целият се тресе и хълца като коте!! Не знам как да му помогна,а ние не даваме още вода. Само глюкоза по малко заради жълтеницата. не знам какво да правим? :(
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #56 -: Януари 04, 2015, 16:04:03 pm »
Рачо, за хълцането нищо не може да се направи.

*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #57 -: Януари 04, 2015, 16:08:55 pm »
Добре дошли, ra40 и Рафаила  :)

Ra40, моето дете е с един личен доктор, но педиатъра му е друг. Това не ми създава затруднения и не ходя при двама доктори, когато се наложи, а само при педиатъра. Те двамата си имат някаква система за талоните, която аз дори не знам, а и не ме интересува, след като винаги, когато съм имала нужда от доктор, педиатъра ни е приемал. След като порасте достатъчно голямо детето (около 20-30 г.  :lol: примерно) остава само при личния доктор.

Аз също пера само с течния Персил Сензитив и съм доволна.

Коликите ни също започнаха още в болницата. При баткото сменях какви ли не капки и нищо не помогна, а от тях даже повече се гърчеше детето. Сега давам само Биогайа и като че ли ситуацията е по-поносима. Но се съобразявам и какво се храня - нищо газообразуващо, предимно супички в различни варианти. Рядко ям нещо сухо. Избягвам цитруси и ядки в големи количества.

В болницата ми обясниха, че хълцането е или от преяждане или гълта много въздух, докато се храни. Не трябва често да се изпуска гърдата, за да се ограничи поемането на въздух.


Рафаила, и аз когато се опитвам да изпомпвам, нямам кърма, но детето си дърпа доста добре и явно количеството му е достатъчно, защото се наяжда само от едната гърда. За две седмици беше качил 540 гр. На 6-ти сме за ваксина и пак ще го мерим, за да преценим как е кърмата, защото аз също се колебая, когато опитвам да се цедя и няма нищо. Но пък бебчо се храни на 4 часа и това ме кара да си мисля, че му е достатъчно кърмата, иначе щеше да се буди от глад много по-начесто.
« Последна редакция: Януари 04, 2015, 16:13:16 pm от mgstra »


Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #58 -: Януари 04, 2015, 16:20:32 pm »
Mgstra,и аз така се успокоявах с първото,спеше си,на три часа се будеше нощно хранене не сме имали от 22 ядеше в 5 сутринта и като отидохме на консултация на първия месец тя бе наддала 0 гр.  :lol: та сега за това като побъркана само го теглех или се цедя,че да видя имам ли кърма :lol:
*
Re: Януарска тема за най-малките :)
« Отговор #59 -: Януари 04, 2015, 16:30:36 pm »
Ооо, Алекс, моя малчо си качва доволно за сега. Аз дори без да го меря, виждам че налива бузаците  :lol: Затова съм спокойна, иначе и аз щях да се чудя какво се случва и най-вероятно щях да започна АМ.