0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #860 -: Октомври 17, 2017, 13:09:55 pm »
marsi стресът пак си каза думата - предстои ми изследване на ТСХ, ФТ4 и ФТ4 като за начало но може ли да ме информиарш, има ли значение, денят от цикъла, дали на гладно или не. На 2 пъти амй съм правила ТСХ бил е в норма, нямах пролеми със щитовидната жлеза миналата година, когато ходих на едни безплатни прегледи.
Според мен освен хормоните TSH, FT3 и FT4, е добре да изследваш и антителата (ТАТ и МАТ).
Изискванията: сутрин на гладно, без кафе, кола и др. кофеин съдържащи продукти и медикаменти.
Относно деня на цикъла, не са ми казвали такова условие преди изследването, както и не съм го срещала като изискване в лаборатория, освен някои коментари на потребители в интернет. Но за твое спокойствие, може да го обсъдиш с лекаря.
      
         
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #861 -: Декември 14, 2017, 11:10:58 am »
Здравейте!
Бих се радвала, ако отделите време за разчитане и на моите резултати. Направени са на 3-ти ден от МЦ. Предварително благодаря за отделеното време, а ето ги и резултатите:
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 3.750 mIU/l 0.300 - 4.200
Prolactin ( Пролактин ) 215.30 mIU/l 125.00 - 635.00
LH ( Лутеинизиращ Хормон ) 5.25 IU/l
фол. 2.4-12.6 овул. 14-96, лут.
1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фоликул Стим. Хормон ) 7.33 IU/l
Фол. 3.5-12.5; Овул. 4.7-21.5,
Лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
*
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #862 -: Декември 14, 2017, 11:22:54 am »
Здравейте, това което виждам на пръв поглед е завишеното ТСХ хубаво е да е под 2.Ще трябва да се консултирате с ендокринолог и да проверите и останалите хормони на щитовидната.
Съотношението ФСХ/ЛХ трябва да е 1:1 при вас не е точно така.Да имате поликистоза или други проблеми?

[/url]
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #863 -: Декември 14, 2017, 11:54:13 am »
Благодаря много за бързия отговор! Попринцип имам  редовен цикъл 26-28 дни, до сега не ми е поставяна никаква диагноза и никой лекар не е откривал нещо притеснително. От всичко изчетено до момента, разбирам че има някакъв проблем с хормоните, запазих и час за ендокринолог още за днес следобяд... Отново благодаря за отговора!
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #864 -: Февруари 04, 2018, 19:50:50 pm »
Здравейте,
Аз четох,четох и тотално се обърках.
Искам да си изследвам прогестерон и тестостерон.Едното заради мисед в 9та седмица,другото заради страхотен косопад.Правих си изследване и на щитовидната-TSH към горната граница 3.41 при горна граница 4.21 според лабораторията.
Сега съм тотално объркана.Не знам кога да пусна прогестерон и тестостерон.Един лекар ми казва 3-5 ден от МЦ, друг ми казва 5-11 ден , в нета чета,че прогестерона се пуска на 21-23ти ден от МЦ  8O
На предния МЦ пусках само прогестерон на 5ти ден от МЦ и беше със стойност 0.56 при долна граница 0.64 от лабораторията.въпроса ми е,ако отида да пусна прогестерон на 21ви ден от МЦ, мога ли с едно боцкане да пусна и тестостерон?
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #865 -: Февруари 04, 2018, 20:30:28 pm »
На мен за тестостерон не са ми казвали изисквания, но прогестерон се изследва във втората фаза на цикъла 7 дена след доказана овулация. TSH-то е добре да го бутнеш до 2, препоръчва се да е максимум 2 за забременяване. Но ако мисед-ът е бил скоро, може хормоните още да са леко побъркани.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #866 -: Февруари 04, 2018, 21:01:42 pm »
За ТСХ-то ендокриноложката ми каза „ако беше на 50години щях да ти се зарадвам,но за жена в детеродна възраст не е добре”. Та сега си пия еуритокс 25 и така.Миседа беше Ноември, пуснах изследванията януари т.е. на втория ми месечен цикъл.Значи да разбирам,че и прогестерон и тестостерон мога да ги пусна във втората фаза.Тогава искам да си пусна и ПКК + желязо та на веднъж да свърша всичко.
Re: Хормонални изследвания резултати - разчитане - Тема 2
« Отговор #867 -: Февруари 04, 2018, 21:17:38 pm »
Аз поне така знам и в интернет не намирам друга информация. Но за прогестерона е задължително да е след доказана овулация. Доказана ще рече проследена на фоликуметрия. Стойностите на прогестерон на 7 ден след овулация, което не винаги е на 21ви ден. Тук е описано добре http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27125.msg391050#msg391050
Бъди промяната, която искаш да видиш в света