0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

някой знае ли регистратурата за записване на часове до колко часа работи ? утр еми е 10 ден от МЦ и се обадихме преди 10 ден за записване на час за слагане на лекарство казаха ,че ще се обадят до днес , обадих се регистратурата преди 3 часа и ми казаха че тази вечер ще се обадят но часът отива вече към 20:00 часа !! Вече 2-ри месец чакаме за слагане на лекарство

Според мен са поне до 24.00. Като съм ходила в 22.00 за прегнил е имало човек и на регистратура и на каса. Пак им звъни да не те забравят.
през почивните дни някъде се пада , да идем в клиниката да ми вземат кръв (2-ри ден от ову) , та в неделя ще има ли някой да ми вземе кръв в клиниката и до колко часа има човек  ?
Има в неделя, но незнам вечер до колко часа.
Лабораторията е денонощна.
здравейте момичета, ако може да ми помогнете
днес ми е 3 ден от начало на менструацията и бях при доктор шефкетова на преглед - започвам стимулация с клостилбегит за 5 дни по 2 на ден за вадене на яйцеклетки, НО ЗАБРАВИХ ДА ПОПИТАМ ОТ ДНЕС ИЛИ УТРЕ ДА ЗАПОЧНА С ЛЕКАРСТВАТА, има ли някой от вас представа ако ги започна от 4 ден тоест от утре дали ще е фатално???чак другата събота съм на лекар отново
Amelia, аз нямам представа. Дано някое момиче се включи или звънни на спешния и питай.

Аз искам да попитам, обявено ли е вече, кога ще почиват лекарите за Коледа? Много ми се иска да успея да направя нов опит през декември преди да излязат в отпуск.
здравейте момичета, ако може да ми помогнете
днес ми е 3 ден от начало на менструацията и бях при доктор шефкетова на преглед - започвам стимулация с клостилбегит за 5 дни по 2 на ден за вадене на яйцеклетки, НО ЗАБРАВИХ ДА ПОПИТАМ ОТ ДНЕС ИЛИ УТРЕ ДА ЗАПОЧНА С ЛЕКАРСТВАТА, има ли някой от вас представа ако ги започна от 4 ден тоест от утре дали ще е фатално???чак другата събота съм на лекар отново

Мисля, че въпросът ти е закъснял за 3 ден, защото е зададен вечерта, т.е. няма как да изпиеш сутрешната доза. При всички случаи звънни в клиниката и попитай. То и отговорът ми е закъснял...

Клостилбегит може да се пие от 2, 3, 4 или 5 ден, но зависи какво е имала предвид лекарката.

Успех!
Здравейте, мили момичета :) Имам останала половин опаковка Клостилбегит, която няма да ни трябва повече. Ако има някой на който ще му свърши работа, да ми пише. Аз съм от Стара Загора, но утре 18.11(вторник) ще съм в София. Така, че ако някой иска можем да се видим и в клиниката. До скоро и Успех на всички !
little_rabbit благодаря ти за разяснението, но аз вчера го почнах клостила на 4-тия ден ще го пия 5 дни и в събота съм при достор персенска да видим ще я бъде ли при мен или не. основното притеснение на  лекарите е, че антимюлеровия хормон при мен преди година беше почти на нула със стойност 0,1 тоест яйчниковата ми функция е към края си най-вероятно и дано клостила помогне да се извадят яйцеклетки.
  понеже ми е за първи път не ми е ясно сега като пия клостила после пак ли ще го пия следващ месец пак да се вадят яйцеклетки??? или той действа за няколко месеца??
също не ми е ясно какво за замразяваме яйцеклетки ли или да ги оплождаме да видим дали ще се развият нещата до ембриони,които да замразим. Също не ми е ясно първо трябва ли да платя за замразяване на яйцеклетки и втори път за замразяване на ембриони. кой ми е по-удачния вариант, тъй като заповедта по фонда ще излезе може би март-май другата година, но според доктор шефкетова организма ми тоест яйчниците няма да реагират на стимулацията по фонда.
някой знае ли цените за замразяване на ембриони в надежда, просто съм ги забравила, само на яйцеклетките помня
Клостила действа месец за месец. Има минимален ефект върху следващия цикъл.
Замразяването на ембриони е на същата цена, както яйцеклетките, но се брои като отделно замразяване. До 3 броя за първоначално замразяване 450 лв., а над 3 броя - 600. Всяко следващо е 200 лв, независимо от броя. За да удължиш срока на съхранение с още 1 година - 300 лв.

ПП. Видяхте ли новия сайт на болницата: nadezhda.bg
« Последна редакция: Ноември 17, 2014, 17:28:13 pm от little_rabbit »
Момичета, май не ми е точно за тук въпроса, но ще си позволя да попитам. Правих кариотип в Надежда, казаха ми, че резултата ще е готов след 3 седмици. Има ли шанс да е готов по-рано или винаги излиза точно след 3 седмици? Нямам търпение да си видя резултата.
Момичета, май не ми е точно за тук въпроса, но ще си позволя да попитам. Правих кариотип в Надежда, казаха ми, че резултата ще е готов след 3 седмици. Има ли шанс да е готов по-рано или винаги излиза точно след 3 седмици? Нямам търпение да си видя резултата.

Кариотип не знам, аз правих генетични за тромбофилия и излязоха за толкова - 3 седмици.
*
Е,трябвя му технологично време на това изследване, Не зависи от желанието на лаборанта или почивните дни през месеца :wink:. Бъди търпелива.
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    sianie1

  • **
  • 86
  • Нема начин да нема начин
Момичета, здравейте! Предстои ми преглед при доц. Русев (ендокринолог, кл."Малинов") в началото на декември. Утре ще пусна хорм. изсл-я за пролактин, ТАТ, МАТ и TSH, назначени от д- Персенска. Дали според вас е добре заедно с тях да изследвам и прогестерон, защото прочетох, че ниските нива на този хормон са една от причините за липса на жълтъчно мехурче при установяване на бременност? От друга страна знам, че прогестерон се изследва на 7 ден от доказана овулация, а на мен утре ще ми бъде 8 ден от мес. ц-л. Моля за съвет!
И още нещо, освен резултатите от хормоните, добре ли е да направя и имунол. изсл. преди срещата с доц. Русев или да изчакам , ако нещо той ми назначи?
Д-р Персенска ме насочи към д-р Начев, но не успях да си запиша час при него и избрах доц. Русев, след като прочетох добри отзиви за него. Споделете  вашето мнениеи опит, моля! Всеки съвет ще ми бъде ценен и от полза, и за други момичета, предполагам.
Нема начин да нема начин!
Сияние, Начев и Русев не са взаимозаменяеми. Хубаво е да отидеш при доц. Русев (имунолог) без допълнителни изследвания, той ще ти назначи. Но не пропускай преглед при Начев - трябва да си сигурна, че щитовидната жлеза е ок. Русев също ще попита дали си минала и през ендокринолог.

За пролактина нали знаеш, че има изисквания (без секс предната вечер, почивка 15-тина минути преди да те бодат, на гладно и без кафе, чай, шоколад и т.н., а и без секс предната вечер и да не са пипани гърдите).

Успех и ни дръж в течение!
Момичета, след като ми спря кървенето след спонтанния аборт започна едно много силно бяло течение. Казах на др. Персенска, тя погледна и каза, че е цервикална слуз, защото съм в овулация. Аз се успокоих, но то не спря, даже стана по-силно. Много ми се иска да си пусна микробиология, така за мое успокоение, но ми е много неудобно да ходя за нещо такова маловажно при др. Персенска като знам какъв и е натоварен графика. На регистратура ми дадоха час за др. Ослеков, но сега пък се чудя дали е редно, при положение, че съм нейн пациент, да ходя при друг лекар. Притеснявам се да не би да е некоректно спрямо нея. Какво ще ме посеветвате?
*
Аз съм ходила за микробилогия при док. Шефкетова, при условие, че съм при док. Стаменов, не виждам проблем, като ти излязат резултатите, можеш да ги коментираш с нея.
По слънчевата страна на улицата
*

    Dragica

  • ***
  • 499
  • Няма невъзможни неща
Момичета , да ви питам ако сте наясно. Преди 3 г. като правих успешния опит останаха 2 замразени ембриона. Тогава доплатих 200 лв. Но моето копие от договора остана в бившата клиника Надежда ( на Гоце Делчев още като бяха ). От тогава не са ми звъняли за някакво доплащане и т.н, а пък и аз не съм се сещала да звъня. Сега се замислям да ги ползвам тези замразени ембриончета.
Дали са ги пренесли в новата клиника или пък не са ги унищожили?
Как мислите?
*
нищо не унищожават без да попълниш разни листчета.
всичко би трябвало да се пренесли, най-добре е да звъннеш и да попиташ, но според мен седят и те чакат, само трябва да си доплатиш за съхранението.