0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #820 -: Април 24, 2014, 19:02:45 pm »
Бонболини,ние с теб сме с една седмица разлика(аз съм 9 седмица) :D
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #821 -: Април 24, 2014, 21:45:09 pm »
 :D  :D  :D
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #822 -: Април 24, 2014, 22:18:19 pm »
О, и аз съм ,,за,, разходки, кафенца, сокчета и каквото решите...аз съм обаче винаги плюс едно съкровище на година и пет месеца почти ;-) Малко спам....днес разходката наистина беше сууупер...само няколко капки дъжд и много свеж въздух :-)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #823 -: Април 25, 2014, 10:18:04 am »
Айде,Мелче чакам да разкажеш как е минала първата ЖК :D

Dragony,още по -добре с малкото съкровище  :balk_602: къде без него ,я :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #824 -: Април 25, 2014, 10:42:30 am »
Здравейте от мен!!! Много е вълнуваш да гледаш бебчо. Ето новите показатели: ако правилно съм разбрала де: BPD - 1.66, CRL-4.40, НТ - 0,5, отбелязана носна костица, чухме сэрчицето. Видяхме ръчички, краченца, гръбчче. Кръвно - идеално ниско - 85/55. Източиха ми 5 епруветки кръв. Измериха ми всички мерки - таз, корем и т.н. и след това си занесох кръвта в Терапията за БХС. Изследването е 25 лв и ще е готово  след 5 работни дни. Ами - това е.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #825 -: Април 25, 2014, 10:47:49 am »
Мелче,много се радвам :D много,представям си какво е вълнение :D

Готова си значи-измерена,  премерена :lol: :lol:.Е,браво бъди спокойна :D
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #826 -: Април 25, 2014, 10:50:47 am »
Да, за сега съм измерена но следващия преглед - чак след 1 месец. Добре че при нашия док ще съм след 2 седмици  :lol: Иначе много ще ми е мъчно за бебо и само ще го мисля :?
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #827 -: Април 25, 2014, 11:05:15 am »
А,да да добре ,че и при нашия Док :lol:,то толкоз време как се изтрайва :lol:
Мелче,през корема или с вагинален те гледа(интересно ми е) :D
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #828 -: Април 25, 2014, 11:18:38 am »
Този път през корема. Но образа действително е по лош. вижда се, но по-размазано. Тя и предния път опита през корема, но не видя много и се върна пак на вагиналния. Но днес прегледа изцяло през корема. Освен това ми намали утрогестана на 2х2. И за една седмица каза да го спирам, но и да се консултирам с док.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #829 -: Април 25, 2014, 11:19:41 am »
А, освен това плацентата ми била задно разположена. Това какво означава някой знае ли? :ask:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #830 -: Април 25, 2014, 11:28:18 am »
А, освен това плацентата ми била задно разположена. Това какво означава някой знае ли? :ask:
Означава, че плацентата ти е прикрепена към задната стена на матката, т.е. е съвсем нормално разположена. Ще усетиш по-рано първите ритничета (отколкото ако беше с предна плацента).
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #831 -: Април 25, 2014, 11:36:44 am »
Благодаря за отговора, Авалон. Колкото по-рано го усетя мъника, толкова по-щастлива ще бъда. То и без това толкова притеснения с него в началото, дано сега се успокои малко и оттук насетне бъде доволен от мама и двамата да сме спокойни до края.  :D
*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #832 -: Април 25, 2014, 12:19:09 pm »
Здравейте бъдещи мамчета :) Гледам заговорихте за предно и задно разположена плацента. Онзи ден на ФМ д-ра каза, че плацентата ми е прикрепена към предната страна и за момента и бебо и плацентата са малко ниско. Каза още, че се надява да се вдигне, за да нямаме проблеми. Доколкото знам, проблемите идват когато има плацента превия - с предно разположена не би следвало да има проблеми, но вероятно има значение това, че е ниско, както и бебето. Какво следва ако не се вдигне? Повече лежане, или? Каза, че е нормално болките, придърпванията и боцканията ниско долу да са от плацентата, но засега да не го мисля и да не се шашкам, до следващият преглед, когато се надява с растежа и бебока и плацентата да се вдигнат. Не ми каза да се пазя, да лежа или да променям каквото и да е. Аз все още си ходя на работа, но вчера почетох доста и малко се поомотах. Някой наясно ли е, какво следва ако плацентата не се вдигне? А и бебо е много ниско долу. Док въртя доста с ехото докато го намери - някъде точно над срамната кост го видя и от там огледа.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #833 -: Април 25, 2014, 13:51:32 pm »
Магичка, ниска плацента не значи превия. Не бързай да се притесняваш, най- вероятно ще се вдигне. Няма нужда да се залежаваш превантивно, още повече щом доктора не ти е препоръчал.
Момичета, наслаждавайте се на всеки миг. До колкото е възможно по-малко мислете за ненастъпили евентуални проблеми. Бебоците от всичко най-много имат нужда от вашето спокойствие. Ще бъдат доволни и ще ви се отблагодарят. :D
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #834 -: Април 25, 2014, 13:54:09 pm »
Плацента превия означава, че е остаряла преждевременно и не може да изхрани бебето до края на бременността. Твоят случай не е такъв, маги.

*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #835 -: Април 25, 2014, 14:31:01 pm »
Благодаря за отговорите момичета. Аз не съм се притеснила кой знае колко, но ми стана чудно. Пък и се убеждавам как всяка една бременност е различна и уникална сама по себе си. С каките преди 5 години, даже не съм си мислела за почивка и прочее, до момента в който влезнах в 9 месец, ходех пеша по цял ден (затова и док ме вкара в болница за наблюдение 15 дни преди планираната дата за секцио, защото си мислеше, че с това постоянно ходене ще родя по улиците  :D ). Тогава ми пролича чак след като влезнах в 5 месец. А сега вече ми личи. Всичко е в повече - и болките в кръста и гърба, и гаденето. Краката  ми отичат. Все едно до сега не съм била бременна. И като каза док "Ще се надяваме да се вдигне, за да нямаме проблеми" реших да попрочета. Намерих инфо за предна плацента, намерих за ниско прилежаща, но комбинация май не видях. И затова реших да питам. Мисля си, докато няма кой знае какъв проблем или симптом за такъв, да продължавам да обикалям детските площадки с каките и да работя до когато ми е възможно - колкото по-късно остана у дома, толкова по - добре, че иначе сигурно ще откача :)

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #836 -: Април 25, 2014, 14:46:38 pm »
maggi4ka,

Моята е предна и ниска :) Засега покрива около 1см отвора на шийката, но според моята док и според всички, с които говорих в тези седмици е още рано и е нормално. Ако е ниска, но не покрива например централно канала, значи че с нарастването на бебето ще се изтегли, проблем е ако покрива повече. Оказва се, че е доста често срещано при повечето жени и дори не им го казват лекарите, защото се намества от само себе си... Нормално не се изисква по-специален режим, ако нямаш оплаквания. Аз обаче кървя от това изтегляне постоянно и затова съм със съвет да лежа повече... Но ако док нищо не ти е казал, мисля че просто си го знай, радвай се на бебето и не го мисли.
Освен това за УЗИ-то през корема, точно заради предната плацента също се вижда по-зле ;)
Виждам, че искаш да работи - и аз съм така. Затова и когато нямам оплаквания си ходя на работа, само че седя полегнала на стола, гледам да не се свивам и да не си напрягам корема при изправяне и по-кротко ;)

blue_sky, сигурна ли си че това означава? Това не е ли узряла плацента? На мен док точно изрично ми обясни че това, че е предна да не се тревожа, че не значи превия и превия е когато покрива канала и е проблем за излизането евентуално на бебето и затова е доста опасно....

А това с измерването на размерите и т.н. кога го правят? Мен още никой не ме е мерил никъде  :ask:
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #837 -: Април 25, 2014, 14:54:26 pm »
Извинявам се, че се намесвам в темата, но предлежащата плацента (плацента превия) е състояние, при което плацентата е разположена близо до вътрешния отвор на цервикалния канал (канала на маточната шийка) или го покрива.  Честотата е по-висока при многораждали, напреднала възраст, предшестващо цезарово сечение, аборти.
Етиопатогенеза: Като причина за развитието на предлежаща плацента се сочи нарушеното кръвоснабдяване на маточния ендометриум. Най-често това става в резултат на дистрофични и атрофични промени вследствие възпалителни процеси. Рискови фактори са:
- хирургични манипулации върху матката поради цезарово сечение, отстраняване на миомни възли, аборти;
- употреба на вътрематочни контрацептивни средства;
- многораждали;
- многоплодна бременност;
- кратък интервал между забременяванията.
Патоанатомия: Лигавицата в долния отдел на матката е по-тънка. Поради тази причина условията за развитие на плацентата там са по-лоши – по-слабо кръвоснабдяване, вследствие на което предлежащата плацента обикновено е по-тънка и разположена на по-голяма повърхност.
С напредването на бременността се нарушава контактът между предлежащата плацента и маточната повърхност, поради което се разкъсват кръвоносни съдове и се стига до кръвотечение. Причини за това са изтъняването на стената на долния отдел на матката и спонтанните маточни контракции.
Видове: В зависимост от нивото на предлежащата плацента се различават следните видове:
- ниско прикрепена плацента – достига на няколко сантиметра от вътрешния отвор на цервикалния канал;
- placenta praevia marginalis – ръбът на плацентата достига вътрешния отвор на цервикалния канал;
- placenta praevia partialis – плацентата покрива част от вътрешния отвор на цервикалния канал;
- placenta praevia totalis – целят отвор на цервикалния канал е закрит. Когато центърът на плацентата съвпада с центъра на канала, се означава като placenta praevia centralis;
- placenta praevia isthmicocervikalis – плацентата достига лигавицата на канала на маточната шийка.
« Последна редакция: Април 25, 2014, 14:59:37 pm от теди. »
*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #838 -: Април 25, 2014, 14:59:41 pm »
Mousyt и аз така бях разбрала от прочетеното, но не бях сигурна, а и док каза да не го мисля. Това което прочетох със сигурност е, че при предна плацента по късно се усещат движенията на бебока. НО - когато тогава, няма зор да му давам :)
За превията прочетох, че закрива цервикалния канал, и това пречи на бебто да излезе, но вътрешно съм сигурна, че има и още нещо по-сериозно при този вид плацента, защото  когато бях през 2009 в Тина Кирдкова двете седмици преди раждането, имаше в съседна стая едно момиче, което лежеше вече почти 4 месеца. Каза, че е с плацента превия, и всеки път когато стане от леглото започва да кърви. Слава богу, роди здраво бебе. И съм благодарна, че сега док каза предна и леко нисичка, но ще чакаме да се вдигне. Ако беше казал превия - със сигурност без указания, щех да легна, и до Ноемви месец сигурно нямаше да стана от леглото :)
 
« Последна редакция: Април 25, 2014, 15:04:32 pm от maggi4ka »

*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #839 -: Април 25, 2014, 15:04:39 pm »
Теди, писали сме едновременно. Благодаря ти за информацията. Полезно ми беше да прочета.