0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #280 -: Декември 18, 2013, 19:40:32 pm »
Да, така е, но това не значи, че не трябва да сме упорити и да не се отказваме при проблеми. Затова е полезно да сме подготвени предварително, а не да мислим, че всичко ще е песен. Удовлетворението, когато успееш е огромно.
Starshine, моите зърна изобщо ги нямаше (сега когато бебето суче, ги изтегля). В началото сучехме със силиконови, но така гърдата не се стимулира както на голо. Както и да е, аз друг вариант нямах, кърмех със силиконовите и изцеждах. Постепенно, с малко рев и от двете страни, засукахме направо от гърда. Постепенно, постепенно-след 3 месеца  :D
« Последна редакция: Декември 18, 2013, 21:18:00 pm от Crystal »
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #281 -: Декември 18, 2013, 19:48:54 pm »
Кристъл, приеми че не всички са упорити и постоянни като теб!И просто могат в един момент да се откажат, защото им идва на нагорно.Подобни твои писания ги карат да се чувстват зле!
Моля те не ми отговаряй и да спрем с тая тема.

Има си тема за кърменето карайте се там, тук споделяме хубавите и лоши моменти от бременността!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #282 -: Декември 18, 2013, 21:25:22 pm »
Точно същото щях да помоля и кажа- разговора е безмислен ...Да, всяка майка иска да кърми ,но ако не се получи или пък не желае ,това не я прави по-малко отговорна и обичаща.
Има си тема за кърменето .
Ако не е взаимно удоволствие и майката не се чуства комфортно  или не се получава ,не виждам причина да се чуства виновна.
Аз съм кърмила ,продължително .
Starshine, аз съм раждала в Тина Киркова ,но преди 2,6г така че не знам актуална ли е информацията ми ,иначе мога да споделя как беше тогава.
За акта за раждане -получава се в съответната община ,беше готов мисля след седмица ,взе го моя приятелка с пълномощно,за да не пътуваме до София само за това.
« Последна редакция: Декември 18, 2013, 21:29:28 pm от nimika »


*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #283 -: Декември 18, 2013, 21:27:50 pm »
Мисля, че тази тема не е мястото за обсъждане на списъците с необходими неща за бебето. Има си тема за това, вече беше даден линк към нея. Също така има тема за отглеждането на бебетата и децата и тук не е мястото да се обяснява колко трудно е да се гледа бебе. Така че като ще правиш забележки, Маги, прави ги на всички!
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #284 -: Декември 18, 2013, 21:59:23 pm »
Crystal, прекаляваш. И повече няма да кажа нищо друго. Помисли си дали не може и някой друг да е прав!

Лека бременност и раждане на всички!

*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #285 -: Декември 18, 2013, 22:13:55 pm »
Да, може и някой друг да е прав, както може модераторите да не са преднамерени.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #286 -: Декември 18, 2013, 22:17:14 pm »
Мисля, че тази тема не е мястото за обсъждане на списъците с необходими неща за бебето. Има си тема за това, вече беше даден линк към нея. Също така има тема за отглеждането на бебетата и децата и тук не е мястото да се обяснява колко трудно е да се гледа бебе. Така че като ще правиш забележки, Маги, прави ги на всички!
Ей, мине-не мине време и дойде някой да размахва пръст на бременните.
Оставете ги на мира да се радват на бременността си, де!
Ако не можете да сте полезни, подминете.

Затова ти е забележката, Кристал, не заради самата тема. Ето, и аз ти я правя. И заради тона ти към модератор. Маги е била доста любезна с теб дори.
« Последна редакция: Декември 18, 2013, 22:21:41 pm от Елфи »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #287 -: Декември 18, 2013, 22:26:59 pm »
А ти здраве и живот с второто, ако имаш желание, можеш да опиташ пак, ако не-това е право на твой избор, което също казах в поста си.

ако жлезистата тъкан на гърдите е масово видоизменена в мастна тъкан, какъвто е случаят при някои жени - има да опитва до припадък, но мляко мастната тъкан не произвежда.

само че, не всяка жена си прави ехография на млечните жлези като мен, та да разбере най-после защо не е успяла да произведе достатъчно кърма, въпреки титаничните си усилия....

кърменето не винаги е въпрос на желание и личен избор, така че стига сме се разбирали и уважавали за това.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #288 -: Декември 18, 2013, 22:56:16 pm »
Всеки сам преценява какви усилия да положи. Не твърдя, че моите са били титанични. А ехографията е препоръчително да се прави всяка година
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #289 -: Декември 19, 2013, 02:16:52 am »
Кърменето не трябва да е самоцел и върховно усилие. Ако не се получава, то по-добре да не мъчите себе си и детето, а да го храните с каквото трябва. Аз имам коренно различен опит и с двете деца - при първото беше ужасяващо трудно, нямах достатъчно кърма, беше на смесено хранене. Опитах всичко, той така и не се научи сам да суче, тъкмо се научи и се отказа. За мен тези 9 месеца кърмене бяха абсолютен кошмар и натоварване, просто не се получаваше изобщо. Къде той го саботираше, къде аз не съм се справяла добре. При второто - раждането беше много рано, детето остана в кувьоз и в болницата. Дадоха ми помпа около 10 часа след операцията, за да започна да се цедя. Нещата уж потръгнаха, ама аз да запазя лактацията, че бебето в болница, цедене на три часа и си докарах хипер лактация. Изкарвах по литър-литър и половина мляко на ден. Имах до втората годинка на детето мляко във фризера :? Сама се научи да суче, кърмих до година и половина, сама се отказа. Но въпреки това ми беше ужасяващо трудно да регулирам млякото. И в двата случая изнервени и майка, и дете. Сега, от дистанцията на времето знам какво и как трябва да правя и съм убедена, че тази симбиоза не трябва да е стресираща за никой от двамата - ако се получи, получи, ако не - здраве да е. Деца се гледат и на АМ.
Един добронамерен съвет, само попрочетете малко за кърменето и си намерете приятелка, която е кърмила, за да ви помогне в началото. Много е хубаво да има кой да те успокоява и да ти помага като се панираш.
 
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #290 -: Декември 19, 2013, 06:58:18 am »
Момичета, наслаждавайте се на бременността това е най-прекрасния момент,
независимо дали има трудности или не, очакването е неповторимо!

Моето кърмаче номер едно беше в кувиоз за кратко, после за да не натоварва дробовете
ме посъветваха да не го кърмя 15 дни и след този период с мъка сука 3 месеца и половина.
Цедях, кърмех, давах АМ, не се получи и кърмата ми сама си спря!
И не да ми е липсвало желание, напротив и помощ потърсих.
Но детето си е с такъв темперамент и сега по-спокойно и уравновесено.
Кърмаче номер две, две години по-късно от мига в който засука
не хапна друго 11 месеца, само кърма. С кански усилия успявах да дам нещо друго.
Моя опит е такъв и аз се чувствам пълноценна майка и на двете си деца, защото те
както всички ние взети по отделно ме различни вселени!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #291 -: Декември 19, 2013, 09:56:16 am »
Здравейте коремчета, как сте днес? Аз днес и утре съм за последно на работа за тази година, а след НГ не знам как ще съм.45-дневния ми излиза средата на януари и се чудя дали да не си дръпна отпуската преди това?

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #292 -: Декември 19, 2013, 10:09:20 am »
Добро утро !  :sunshine: Днес съм намислила да се видя с моите колежки на кафе-покрай моя болничен и тяхната натоварена програма не сме се виждали 2-3 седмици,направо съм станала асоциална напоследък!  :lol:
Маги,ако ме питаш мен-хич и не се появявай на работа след НГ! Време е за малко мързел!  :D
Старшайн-ти получи ли ми личното съобщение със списъка,че тогава компа ми заби и не успях да разбера какво стана...  :?
Хубав ден на всички!  preggo
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #293 -: Декември 19, 2013, 11:22:04 am »
Здравейте, момичета!

Без да повдигам отново спорове, ще ви напомня, че крайностите не помагат нито на нас, нито на бебетата ни :). Майчинството, от една страна, не е песен (дори и неродилите го знаем ;)), а доста сериозно усилие и денонощен труд. От друга страна пък, е най-голямото щастие на света  :D. Всяка майка прави най-доброто, на което е способна, за детето си. Така че нека да извличаме радостта от момента - сега, докато сме бременни, след това, докато гушкаме бебета, по-нататък, когато вече растат.

Не искам да товаря темичката, но ми се иска да споделя, че хубавото и лошото - за съжаление - не се редуват, а понякога идват едновременно. И е добре в такива моменти да има на какво да се опрем. Сега за мен това са моите бебета.

Да си кажа и аз за кърменето, въпреки че има специана тема. Настроена съм да кърмя. Интересувам се, чета, ходих на лекция на ЛЛЛ, питам мами с опит в кърменето. Но не ми е фикс идея. Просто се опитвам да имам познание и да съм спокойна. Пък ще видим :).

magi_st, и аз съм решила малко преди 45-дневния болничен да си взема отпуска. Като си останеш вкъщи, пак ще си доста заета :).
*

    Crystal

Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #294 -: Декември 19, 2013, 12:02:42 pm »
Beata, каквото и да ти се е случило, съжалявам  :( Мисли за бебетата, те сега се най-важното за теб. Аз също имам трагични случаи в живота си, дошли малко преди второто бебе. Може би и това допринесе да се роди малко по-рано, не знам... Затова бъди спокойна колкото можеш. Радвам се, че четеш за кърменето и имаш желание. За фикс идеи никой не говори. Просто съжалявам, че с първото ми дете не бях достатъчно подготвена и може би не направих всичко, което можеше да се направи. И другите момичета вече са казали-четете, интересувайте се и бъдете подготвени. И наистина, добре е да имате приятелка или позната, която да ви дава съвети и кураж. Аз съм благодарна на моя приятелка, благодарение на която втория път не се отказах и успях!
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #295 -: Декември 19, 2013, 12:36:12 pm »
Здравейте коремчета, как сте днес? Аз днес и утре съм за последно на работа за тази година, а след НГ не знам как ще съм.45-дневния ми излиза средата на януари и се чудя дали да не си дръпна отпуската преди това?
Маги, съвет от мен за отпуската. Ако си в кондиция си изчакай 45 дневния болничен или си вземи друг.
Запази отпуската за след връщането от майчинство, ще ти трябва  :wink:

*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #296 -: Декември 19, 2013, 13:22:13 pm »
Привет и от мен!
Съни, получих списъка, но имах проблем със съобщенията и не успях да ти изпратя отговор. Благодаря ти!
Беата, стискам палци всичко лошо да е отминало! Сигурна съм, че те чакат само прекрасни мигове! Сега най-важни са бебчетата! Грижи се за себе си и за тях!
Асенце, как си? Постоянно те мисля. Надявам се, че всичко върви добре при теб! :hug2:
Относно болничния - моят трябва да започне от 6-ти януари. Но сестрите ми казаха, че вероятно нямало да бъде готов и съответно ще отида около 8-ми да го взема и ще го съчетая с ЖК. :)
Пожелавам на всички усмихнат, спокоен и много слънчев ден!  :bighug:
« Последна редакция: Декември 19, 2013, 13:31:10 pm от Starshine »




Quiet people have the loudest minds.
*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #297 -: Декември 19, 2013, 18:09:28 pm »
 Starshine аз съм си добре ;) от ден на ден бременността си казва думата де.От ден на ден ходенето и дишането ми става все по трудно ......но си заслужава всяко неудобство.Утре съм на запис на тонове,а след нова година съм за следене на често,така,че няма как да не се засечем пак  :D
Тези дни мисля да си стегна багажа за болницата,обичам да съм подготвена  :wink:

Празниците леко наближават и като се сетя за миналата Коледа.....колко надежди и мечти имах за това да съм бременна........За това всеки ден не спирам да благодаря на Господ за чудото в корема ми!
Аз съм една щастливка и пожелавам същото щастие на всички,които искат да се сдобият с детенце.
*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #298 -: Декември 19, 2013, 20:03:21 pm »
Ники, ние сме малка фирма 3 човека и като има работа, няма болест, отпуска и каквото и да е, аз отпуска не взимам, пускам я проформа.Та и за това са ми размислите.

Беата  :bighug:

*
Re: Тема на бременните N 89
« Отговор #299 -: Декември 19, 2013, 20:47:15 pm »
Маги, прецени кога ще се върнеш на работа - след година или две - за да запазиш добри взаимоотношения. 45 дни преди раждането може да са достатъчни, пък отпуската ще почака и ще ти е по-полезна по-нататък. Само си остави време да приключиш ремонта и да починеш малко. Аз работих до последно, буквално предавах проекти часове преди раждането, и се изнервих много. Отчитам го като грешка.