0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #40 -: Април 28, 2014, 06:15:50 am »
Мерси, милички!
Ще намаля маята от новата. Имам и жива - в Била продават едни кафяви кубчета.
Маги, от нея колко слагаш?

(в козунаците сложих жива и суха, ама нещо ми миришеха на мая после като опечени... Може и там да съм прекалила, ама те втасваха цяла нощ и не стана проблем)
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #41 -: Април 28, 2014, 17:19:07 pm »
Много е важно в каква последователност се добавят съставките в купата:
- вода
- малко брашно
- в единия ьгъл сол
- малко брашно
-  в друг ъгъл захар
- останалото брашно
- мая - в  ьгъл различен - далеч от солта, защото тя я унищожава
мая и захар може да са близо, но мая и сол - не

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #42 -: Април 28, 2014, 17:55:21 pm »
Мерси, Денис!
Точна, както винаги  :D
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #43 -: Април 29, 2014, 09:16:56 am »
Зайо, на 1 ч.л. суха мая отговаря 9гр. жива мая.Като ползвам жива мая, водата е затоплена и в нея разтварям маята и слагам захарта.После при поставянето в машината първо водата с разтворената мая и захар, брашното, солта, олиото.Така ги слагам.Получава се страхотен хляб.Аз се ограничавам ако трябва да сме честни, но моя мъж е доволен.

Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #44 -: Април 29, 2014, 09:41:47 am »
Разбрах, Маги  :bighug:
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #45 -: Май 10, 2014, 16:37:29 pm »
Май ги преборих маите.

от живата (кафява опаковка, има я в Билла) слагам 1/4,
от сухата на Меркурий (Долче Прима 7 гр.) - цяла,
суха (инстантна, както пише на нея Сафт-Инстант 11 грама, френска) - 1 лъжичка. [/li][/list]

Йоткер не съм пробвала, но и това предстои, явно и от нея ще е 1 лъжичка.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #46 -: Юни 26, 2014, 12:33:31 pm »
От няколко дни ползвам Суха мая за хляб Без Глутен Doves Farm - ако някой си търси мая по-голямо кол-во :)



Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #47 -: Юни 26, 2014, 13:05:26 pm »
От няколко дни ползвам Суха мая за хляб Без Глутен Doves Farm - ако някой си търси мая по-голямо кол-во :)

В кои вериги се предлага?
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #48 -: Юни 27, 2014, 15:26:15 pm »
47 Smiles
Може да се поръча от сайта или да се купи от магазина им:
Био магазин Май Органик Маркет
София, ул. Парчевич 48
Не зная в кои др. магазини може да се открие


Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #49 -: Юни 29, 2014, 16:52:59 pm »
Мерси Denis  :P

Аз да попитам какво пълнозърнесто брашно използвате?
Аз досега пробвах на Елиаз, Panino, Вита и София Мел (и още едно, което не си спомням сега).
Май най-доволна съм от това на Елиаз и Вита, но Вита идва по-скъпичко.
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #50 -: Октомври 15, 2014, 09:53:18 am »
Здравейте,

И аз ползвам хлебопекарна и хляба се полуяава супер, но имам проблем с тестото за пица. Използвам рецептата описана в книжката, но тестото се получава твърдо. Ако имате някоя рецепта за тесто за пица ще се радвам да я споделите.

Благодаря предварително.

Хубав ден!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #51 -: Октомври 15, 2014, 09:57:38 am »
Maria_ivo,
Тук в сайта си имаме рецептурник с рецепти на момичетата от Зачатие.
Има две рецепти за тесто. Ето линкове
на рецептурника - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=24265.0
на едната рецепта - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34853.msg907190#msg907190
на другата рецепта - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=23906.msg350886#msg350886

Поздрави!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #52 -: Октомври 19, 2014, 21:51:25 pm »
Maria_ivo,
Тук в сайта си имаме рецептурник с рецепти на момичетата от Зачатие.
Има две рецепти за тесто. Ето линкове
на рецептурника - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=24265.0
на едната рецепта - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=34853.msg907190#msg907190
на другата рецепта - http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=23906.msg350886#msg350886

Поздрави!

А, чудесно. Много благодаря. Ще ги пробвам и ще напиша мнение за резултата :)
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #53 -: Октомври 30, 2014, 10:40:00 am »
Здравейте, моля дайтеми рецепта за царевичен хлаб. Благодаря!
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #54 -: Октомври 30, 2014, 21:32:50 pm »
Момичета, моля за малко помощ :)
Как слагате прясната мая в машината? До сега съм ползвала само суха.

Замислила съм да опитам щолен в машината, но всички рецепти, които намерих, са с прясна мая и сега се чудя дали ще е по-добре да я размия със захарта и млякото и да я изсипя най-отдолу при течните съставки или да я натроша най-отгоре върху брашното както се прави със сухата.

Мерси предварително :)
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #55 -: Декември 18, 2014, 11:58:29 am »
Здравейте !

Нови попълнения приемате ли  ?  :oops:

От няколко дни си имам като коледен подарък Хлебопекарна TEFAL PF350138

До момента съм направила само рецептата за бял хляб която е от книжката на машината , но днес мисля да експериментирам и  ще ви покажа по късно резултата .
Ще се радвам да споделям с вас рецепти и да получавам насоки .

Хубав и усмихнат ден  :bighug:
To hide behind a mask that always smiles...
   
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #56 -: Декември 18, 2014, 16:54:00 pm »
Здравей, Маргарет и добре дошла :)

Честита ти хлебопекарна, с много удоволствие да я ползваш!
Няма да забравя колко ѝ се радвах на моята и как исках постоянно да експериментирам  :lol:
Успешно готвене и ще чакаме снимки  :)
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #57 -: Декември 18, 2014, 16:59:12 pm »
Аз съм правила доста рецепти от рецептурника.Много сполучливи пити, мекици и пици :) Незаменим помощник ми е, защото мразя да меся.

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #58 -: Декември 19, 2014, 01:05:32 am »
Мецани благодаря за топлото посрещане  :heartbeat: :bighug:


Ето и обещаните снимки :) :photo:

Днес експеримента беше Хляб с подправки и багети които нещо не ми се получиха (станаха супер твърди ) ,но ще се боря с тях пак . От хляба има какво още какво да се желае ,но като цяло съм доволна от крайния резултат .Получи се много ароматен хляб с леко хрупкава коричка и мека среда .

Ето и рецептата която използвах  :
 
480 гр. брашно
25 гр. пармезан
30 гр. краве  масло
1 cup (чаша ) + 3 с.л. вода (чашата от комплекта на хлебопекарната е разграфена и с нея си измерих въпросната една чаша вода,което като гледам по разграфяването на чашата е около 235 мл.,а допълнителните 3 с.л. ги измерих с отново с лъжицата от комплекта (прекалих osi_13))
1с.л. - сухо мляко
1.с.л.- захар
1 1/2 с.л.- сол
1 ч.л. - суха мая
2 с.л. - подправки по вкус  (аз сложих по-малко като обем  ,но повече като разнообразие - черен пипер ,розмарин,босилек , люто чили и щипка чесън на прах )

Използвах програма 5  (за френски хляб ) за 750 гр.,средно препичане .

Следвах си последователността препоръчана за хлебопекарната :
-вода
-брашно
-сухо мляко
-захар
-сол
-подправки
-маслото го разпределих в четирите ъгъла на купата
-направих кладенче в брашното  по средата  на купата и прибавих маята


Като за следващ път мисля да изключа пармезана ,чесъна на прах и може би розмарина .

Спирам че се олях с писането . :)
Моля ви , някой от вас има успешна рецепта за хлебец с маслинки да ми пише , ще съм много благодарна . :bighug: :flower:
Скоро ще се включа с още рецепти .
« Последна редакция: Февруари 07, 2015, 06:14:11 am от mishanta »
To hide behind a mask that always smiles...
   
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти! - 2
« Отговор #59 -: Декември 19, 2014, 08:15:30 am »
Страхотно изглежда хлябът  :P Браво Маргарет.