Мецани благодаря за топлото посрещане  
 
 
Ето и обещаните снимки 
 
 
Днес експеримента беше 
Хляб с подправки и багети които нещо не ми се получиха (станаха супер твърди ) ,но ще се боря с тях пак . От хляба има какво още какво да се желае ,но като цяло съм доволна от крайния резултат .Получи се много ароматен хляб с леко хрупкава коричка и мека среда .
Ето и рецептата която използвах  : 
480 гр. брашно 
25 гр. пармезан 
30 гр. краве  масло 
1 cup (чаша ) + 3 с.л. вода (чашата от комплекта на хлебопекарната е разграфена и с нея си измерих въпросната една чаша вода,което като гледам по разграфяването на чашата е около 235 мл.,а допълнителните 3 с.л. ги измерих с отново с лъжицата от комплекта (прекалих 

)) 
1с.л. - сухо мляко 
1.с.л.- захар 
1 1/2 с.л.- сол 
1 ч.л. - суха мая 
2 с.л. - подправки по вкус  (аз сложих по-малко като обем  ,но повече като разнообразие - черен пипер ,розмарин,босилек , люто чили и щипка чесън на прах ) 
Използвах програма 5  (за френски хляб ) за 750 гр.,средно препичане . 
Следвах си последователността препоръчана за хлебопекарната :
-вода
-брашно
-сухо мляко
-захар
-сол
-подправки 
-маслото го разпределих в четирите ъгъла на купата 
-направих кладенче в брашното  по средата  на купата и прибавих маята 
Като за следващ път мисля да изключа пармезана ,чесъна на прах и може би розмарина . 
Спирам че се олях с писането . 
 
 Моля ви , някой от вас има успешна рецепта за хлебец с маслинки да ми пише , ще съм много благодарна . 
 
 
Скоро ще се включа с още рецепти .