0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Почвам да мисля, че 35-те лв. са им най-ценни, защото накрая до тях опират нещата.
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Коя ваксина се поставяше на 5-6 годишна възраст?


*
Педиатърът ви не си ли води график за имунизациите? Нашият винаги ни предупреждава.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
пентаксим/тетраксим на 6г.
« Последна редакция: Януари 14, 2015, 22:06:35 pm от z22 »
<br />
*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
пентаксим/тетраксим на 6г. Благодаря
Педиатърът ви не си ли води график за имунизациите? Нашият винаги ни предупреждава.
Води ни, разбира се, но не сме били скоро при нея, а имам спомен от четеното тук за пентаксим, но не бях сигурна и затова питам.
« Последна редакция: Януари 14, 2015, 22:17:40 pm от kiara »


Здравейте
Имам следния проблем, опитах се да намеря информация по моя казус, но не успях. Имаме поставена хепатитна ваксина в родилното. На първи месец имаме пак Хепатит Б, на втори месец Синфлорикс и Тетраксим, трябваше да бъде Хексим, но ги нямаше на пазара. На трети месец Синфлорикс и Тетраксим. На четвърти месец трябваше да имаме 3 прием на синфлорикс и тетраксим. Педиатъркаа обаче беше доста объркана как да подходи, тъй като трябвало да му сложи Хексим , вместо Тетраксим вече. Аз не се почувствах уверена в това, че тя знае какво точно прави и поисках да не му слага нищо. (Тя звънна в Хеи да пита кога ще има тетраксим, казаха и че няма да има и т. н . и трябва да му сложи Хексим, при което тя изглеждаше доста объркана и озадачена и съвсем ми изгуби доверието. )
След консултации стана ясно, че ще му се постави ваксина на бебето на 6ти месец - Синфлорикс и Хексим.
Въпросите ми са 3 месеца дълъг период ли са между отделните ваксинации, дали е фатално и е проблем. Трябва ли да настоявам за някакъв интервал между синфлорикса и хексима. Досега другите ги поставяха в един и същи ден. И като цяло не разбирам защо ще се поставя Хексим, при положение, че досега е била поставяна тетраксим.
Благодаря , ако някой ми отговори и по-специално ще се радвам на мнението на доктор Бърди, защото съм наистина доста притеснена и само чета и се лутам...
*
Хексим /шествалентната ваксина = тетраксим + енжерикс /хепатитната + акт хиб /хемофилус инфлуенца.
И при нас нямаше шествалентната, сложихме 4валентната + енжерикс. Мисля да слагам допълнително акт хиб (ако я намеря), защото реално нямаме защита от хем.инфлуенца тип Б /менингит напр./
Всъщност май всички бебета , родени след юни месец имат вашият "казус" :wink:



Ваксина срещу ротавирус
« Отговор #147 -: Февруари 17, 2015, 21:42:23 pm »
Здравейте,
Обмислям поставяне на ваксина срещу ротавирус на моето бебе, което в момента е на 4 месеца и 20 дни. Моля ви да споделите, ако имате впечатления от въпросната ваксина, а също и дали тя се съчетава с шествалента ваксина и такава за пневмококи.
Притеснява ме това, че ваксината е жива, тоест има по-голям риск от неблагоприятни странични ефекти.
*
Нямаше странични ефекти при моето дете. Мисля, че трябва бързо да вземеш решение дали да слагаш, защото и двете дози трябва да са дадени преди 6м. До сега е карал един ротавирус(може би) с 2 повръщания. Аз съм доволна и бих сложила и на следващо дете.
*
Ние живеем в Австрия и ваксината за Ротавирус при нас е от задължителните. Не сме имали странични ефекти и при двете деца. И точно шествалентна ваксина слагат тук на децата. Не е имало реакци, но са ни слагали втора доза за Ротавирус и първа доза за шествалентна едновременно, не знам как ще е при първи прием и на двете. Както е писала и м-и, трябва да побързате че нямате много време.


*
Здравейте!
Ситуацията при нас е следната: на бебка са й поставени 2 ваксини Синфлорикс на 2 и 4 месечна възраст, след което заминахме при баща й във Франция и тук й поставиха prevenar 13 в 6 месец. Доктора иска на следващата консултация, която ще е когато бебка е на 8м. да сложи втори прием на тази ваксина (имаме имунизационен паспорт, в който е описано какво й е слагано в БГ). Доколкото разбрах двете са с еднакви щамове, като превенар включва още три. И двете ваксини са антипневмококови, срещу менингит, сепсис или бактериемия (бактерии в кръвния ток), или инфекция на ушите и пневмония.

 До следващата консултация има още месец, а аз се чудя след като има 2 синфлорикса и 1 превенар, сега за четвърта доза на пневмококова ваксина не е ли рано? Знам, че 4-та се слага 6 месеца след третия прием. Въпроса ми е брои ли се този превенар за нещо като продължение на синфлорикса или се смята за самостоятелна ваксина? Дано може някой да ми даде насоки, защото ми е доста притеснено, а както казах до прегледа ни има време за да го обсъдим правилно ли е това нещо....   :?
Здравейте,ако е удобно и не ви затруднявам имам следния въпрос.На бебето ми трябва да му се поставят три ваксини пет валентна хепатит Б и синфлорикс.Как е по добре да се поставят наведнъж или в различни дни и трите едно голямо благодаря предварително.
Здравейте,ако е удобно и не ви затруднявам имам следния въпрос.На бебето ми трябва да му се поставят три ваксини пет валентна хепатит Б и синфлорикс.Как е по добре да се поставят наведнъж или в различни дни и трите едно голямо благодаря предварително.
На нас никога не ни ги поставят наведнъж...всеки месец по една,за това и изоставаме с ваксините,но той пък се роди и един месец по-рано...всеки педиатър различно си решава според бебето :lol:
*
И моите наблюдения са такива - всеки педиатър различно. На нас ни слагат по две наведнъж, а сме родени два месеца предсрочно и досега не е имал нито температура нито нищо... според мен няма как да се знае кое е редно и кое дете как ще реагира. Трябва да се разчита на кадърността на педиатъра :)
*
Предстои ни поставяне на втора доза МПР тук в Сащ, втората доза я слагат между 4-6 години, седя и се чудя защо е такава разликата с България, в България се поставя на 12 години.Нещо съм се притеснила,и искам да отлагам, но няма да ги допуснат иначе в училище, получихме и официално писмо от училището по този повод.Някой запознат да има, който да ме успокои: )
аз също искам да питам понеже малкият ми прекара бебешката жълтеница в родилното дали е бита там рекомбинантна хепатит Б ваксина понеже Педиатърката не ни я би първият месец?
каза че от вторият месец по 2 ваксини на месец щели да се бият.да ви питам момичета как процедирахте през седмица ли им бихте на децата ви или през месец?

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
Клио, какво точно покрива това МПР?
И на моя син трябва да му слагат някаква ваксина преди септември, но май беше за някакъв стрептокок (май, не съм сигурна). Лекарката ми напомни за нея.

*
Блу скай,ваксината е MMR measles,mumps,rubella, или МПР морбили,паротит,рубеола.
Аз нямаше толкова да се чудя и мая, ако от самото им раждане са по тукашния имунизацуонен календар,но сме в Сащ от една година и сега изравняваме ваксините.
Тук на 5г.и 1 м. им биха полио +коклюш,дифтерия,тетанус, като българския Тетраксим, който се поставя на 6 годишна възраст в България.