0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Практически съвети - втора тема
« Отговор #100 -: Август 07, 2017, 22:28:47 pm »
Здравейте, девойки! При нас днес има новини- получихме първата си покана за среща от РДСП- Варна. В тази връзка, искам да питам-  бях чела някъде назад по темата препоръки, преди да се отиде на срещата да се разпита по телефона детето дали отговаря на посочените от кандидат-осиновителите изисквания и едва тогава да се потвърждава срещата, какво ще кажете. Доколкото разбрах от писмото, всъщност на тази среща няма да видим детето? Нещо друго важно да не пропуснем в този кокретен момент? Ще съм благодарна за всички съвети... :wink:
The impossible is often the untried [/i]
*
Re: Практически съвети - втора тема
« Отговор #101 -: Август 08, 2017, 00:29:02 am »
Здравей, ALFI!
Може би има разлики при провеждане на срещата в отделните РДСП, затова ще разкажа как беше при нас. При получаване на писмото веднага се обадихме по телефона, за да разберем подробности за децата и да насрочим среща, която уговорихме за след няколко дни. Информацията за децата не беше много, в общи линии повториха това, което беше написано и в писмото- пол, възраст, също къде са отглеждани до този момент.
А защо да не видите детето на първата среща, за първи път чувам за такъв вариант? Обадете се по телефона и попитайте, може би нещо в писмото не е формулирано добре и се тълкува по този начин. Имайте предвид, че срещата с детето не означава непременно съгласие, имате право на един месец за отговор. Препоръката ми е да отидете на първата среща и да видите детенцето, а не да си правите изводи от написаното в писмото и разговора по телефона.

*
Re: Практически съвети - втора тема
« Отговор #102 -: Август 08, 2017, 16:48:10 pm »
Благодаря, Марси! Права беше, ако решим, ще има и среща с детето. Моля дайте съвети какво да питаме, за какво да внимаваме, че да не опущим нещо във вълнението си. Също така уместно ли е да вземем нещо дребно за детето- играчка или?
The impossible is often the untried [/i]
*
Re: Практически съвети - втора тема
« Отговор #103 -: Август 12, 2017, 09:46:20 am »
Какво решихте, ALFI, ще има ли среща с детенцете?

Нищо не сме взимали за първата среща. След това имахме още три срещи до делото, на които носехме играчки, плодове и други неща за хапване.
На първата среща ще прочетете доклад за развитието на детето до момента, направени изследвания, ваксини. При нас резултатите от някои изследвания не бяха много добри, затова поисках разговор с педиатърката. Обсъдихме да се пуснат още веднъж тези изследвания в близката седмица, също една ваксина, която не беше направена. Но така беше при нас, при всяко дете е различно предвид личната история, възраст.
« Последна редакция: Август 12, 2017, 10:01:05 am от marsi »

*
Re: Практически съвети - втора тема
« Отговор #104 -: Август 14, 2017, 12:18:30 pm »
Марси, не сме решавали за срещата, казаха ни, че като се запознаем с информацията, тогава...Дано да можем да снимаме документите, че да можем на спокойствие после да ги разгледаме и ако е необходимо да се консултираме...Ти пък сега ме хвърли в размисъл да не откажат среща под предлог, че е трябвало предварително да се уговорим, че са 500 км...
« Последна редакция: Август 14, 2017, 12:20:58 pm от ALFI »
The impossible is often the untried [/i]
*
Re: Практически съвети - втора тема
« Отговор #105 -: Август 14, 2017, 12:46:18 pm »
ALFI, ние не сме чакали едномесечния срок. Както писах, няколко дни след получаване на писмото се състоя срещата в РДСП. Още на първата среща решихме, че това са нашите дечица, за няколко дни подготвихме и изпратихме необходимите документи за делото. За всичко, което ни вълнуваше, получихме пълно съдействие от социалните служители, педиатърката и приемното семейство.
Ако още не сте се свързали със социалните, препоръката ми е да звъннете и да обсъдите каквото ви интересува. Разбира се, далече е, не всеки може да реагира веднага с отсъствие от работа, социалните проявяват разбиране, но според мен е редно да се чуете по телефона, за да знаят и те какви са намеренията ви.
Дано да се включи още някой и да сподели личен опит.
« Последна редакция: Август 14, 2017, 14:28:10 pm от marsi »

*
Re: Практически съвети - втора тема
« Отговор #106 -: Август 14, 2017, 13:41:11 pm »
Марси, разбира се, че не сме чакали едномесечния срок. Веднага им се обадихме и потвърдихме срещата,която бяха насрочили в рдсп-то, та тогава ни казаха, че след като ни запознаят с информацията, ще решим искаме ли среща с детето. Подаръче сме купили😊.
The impossible is often the untried [/i]
*
Re: Практически съвети - втора тема
« Отговор #107 -: Август 23, 2017, 22:01:34 pm »
Момичета, Fusii беше писала назад по темите, че препоръчва да "напомняме" на РДСП-та, че съществуваме и да ги подпитваме как вървят нещата, да очакваме ли да ни потърсят скоро с покана за среща и т.н. Ако някой го е практикувал това, би ли споделил горе-долу как го осъществява. Кого търсите като се обадите в дадено РДСП? Какви въпроси/подкани адресирате към тях? Какъв е механизмът, по който този метод би сработил да се задвижат нещата във ваша полза? Днес се пробвах с 2 РДСП-та, но най-общо казано ми заявиха, че щом ни дойде редът и бъдем избрани, ще ни изпратят писмо... Fusii беше писала, че едва ли не през седмица ги е прозвънявала...Ама нещо не виждам как това би сработило...
The impossible is often the untried [/i]
*
Re: Практически съвети - втора тема
« Отговор #108 -: Август 24, 2017, 18:45:09 pm »
ALFI, и аз пробвах с едно позвъняване по телефона, но получих дежурен отговор подобен на твоя и се отказах. При нас стана така, че втората година от подаване на документите решихме да направим промяна в профила на детенцето, увеличавайки възрастта. И тъй като отново нямаше обаждане, а наближаваше изтичането на двете години, решихме да изпратим имейли с информация, че имаме промяна в данните. Използвахме този повод да напомним за нас, както и ти казваш, изпратих писма чрез имейл до почти всички РДСП-та.

*
Re: Практически съвети - втора тема
« Отговор #109 -: Август 25, 2017, 22:30:36 pm »
Ех, Марси, добре, че ти поне пишеш, че иначе все едно сама си говоря. Видях, че Фуси е писала да се търси председателя на съвета по осиновяване или директора на рдсп-то. Ще направя още някой и други опит като питам до кой номер са стигнали колкото да завържа разговор. Разговорът с рдсп-тата е полезен поне откъм информация... Практиките в различните рдсп-та обаче наистина са много, ама много различни...
The impossible is often the untried [/i]