И съвсем не е алтернативна теория, а принцип на разделното хранене
...което е алтернативна теория отречена от доста отдавна
По нея излиза, че комбинирани храни като боб, кисело мляко или яйца примерно са супер вредни, което всички знаем, че не е така. Съвременните препоръки са за балансирано хранене с определени проценти от всяка от хранителните групи на всяко основно хранене ( без малките закуски) , а не за разделянето им.
По повод ферментацията. Стомаха ти е стерилен, което означава, че в него няма микроогранизми, освен ако не си заразен с Х. пилори. Плода не може да си ферментира ей така сам, седи си и си ферментира в стерилният ти стомах. Някой ферментира захарта, тя не се ферментира сама от въздуха. Ферментацията означава, че по различен начин се обработват захарите от клетките. Човек ферментира, бактериите ферментират, дрождите фементират. При човека отпадъчният продут е киселина, от която получаваш мускулна треска, понеже мускулите фементират при усилени упражнения ( по тази теория би трябвало и спротуването да е вредно). При дрождите отпадъчният продукт е етанол и затова ги ползваме за направата на алколол. Човека не ферментира, ако наоколо има достатъчно кислород, понеже ферментацията е неефективен метод за изпозване на енергията от захарта. дрождите са особен случай и те феменртират дпри и при наличие на кислород.
Та както казах- някой трбява да го фементира този плод, обикновено са дрожди. В стомаха нямаш дрожди, а дори и да имаше какво те бърка теб те как си ядат захарта? Ше ти изхврълят алкохол и ще те напият ли? Вероятно си наясно, че няма как да ферментира вино примерно, ако не изчакаш известно време.... но ако тези теоритици са намерили начин за пълна ферментация за 2 часа, може би трябва да го патентоват, че да направят някой лев. Междувременно ти тези 0,00000001% етанол дето ще го вземеш от едната круша няма и да го разбереш, дори и да си пълен въздържател.... ако въобше беше възможно това да стане в стерилният стомах. Ей това ми е мнението за тази теория.
Вземи един плод, сложи го в оцет и виж дали ще загние. А в стомаха има холороводород, който е около 100 пъти по-киселинен от оцета.