0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #260 -: Декември 29, 2012, 08:13:03 am »
Ох, момичета, през деня горе-долу нещата са наред. Храним се през около 3 часа, ама нощно време се дерат един през друг през час, преко сили час и половина, наакват се. Направо е побъркващо. Докато измиеш дупето на едното, другото се наакало, а и двете реват за цица. Направо ни разказват игра през нощта и идея си нямам как ще се справяме.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #261 -: Декември 29, 2012, 08:18:40 am »
Ох, момичета, през деня горе-долу нещата са наред. Храним се през около 3 часа, ама нощно време се дерат един през друг през час, преко сили час и половина, наакват се. Направо е побъркващо. Докато измиеш дупето на едното, другото се наакало, а и двете реват за цица. Направо ни разказват игра през нощта и идея си нямам как ще се справяме.
Ще се справите, няма къде да ходите. Те ще сменят режима, а междуверменно ти лягай да спиш, когато и те спят, незавсимо дали е ден или нощ.


  
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #262 -: Декември 29, 2012, 10:26:49 am »
А по колко време държите бебето на гърда?
Синът ми по 10-15 мин. на всяка и после му давам АМ около 40-50 мл.
Дъщеря ми успява да суче само около 10 мин. и заспива. Едвам я разсънвам леко, та да й дам АМ около 30 мл.
Не знам дали се справям въобще! Просто нямам база за сравнение. Вие кажете на вас как ви се струва!

п.п.:
Едва днес намерих време да се претегля. Оказа се, че съм оставила 15 кг. в Шейново - 10-те, които качих по време на бременността и 5 от преди това. Изненадах се. Както и коремчето значително се е прибрало и започвам да си усещам леко мускулите на коремната стена.

« Последна редакция: Декември 29, 2012, 10:34:03 am от Bogi »
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #263 -: Декември 29, 2012, 10:34:57 am »
Ами вероятно заради късата юздичка, на синът ти му е по-трудно да суче(затова и времето е по-дълго) и после си дояжда от биберона. Дъщеря ти щом заспива на гърдата и не се буди, значи се е наяла ти просто я тъпчеш с АМ. Аз не бих дохранвала ако не съм сигурна, че са гладни или поне момиченцето ти не показва такива признаци.
За акането през нощта бърши с мокра кърпа вместо да миеш, то след първия месец ще спре нощното акане и ще започне великият бебешки запек  :lol:
И аз като Боби мога да те посъветвам да спиш като спят и те, първия месец поне на мен не ми беше проблем да заспя и права  :D
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #264 -: Декември 29, 2012, 10:39:58 am »
М-и, те и двамата задрямват. Аз си мислех, че при нея е по-бързо, защото е мъничка и се уморява. Пък с АМ не ги тъпча. Давам, но те си решават кога да спрат. След като го пият, не означава ли, че са били още гладни?

Току-що приключих с цеденето след първото им сутрешно хранене. Този път за по-малко от 20 мин. изцедих 70 мл. Дано положението продължи да се подобрява.
« Последна редакция: Декември 29, 2012, 11:23:00 am от Bogi »
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #265 -: Декември 29, 2012, 11:47:23 am »
Bogi, аз съм кърмила само едно бебе,не разбирам от близнаци, но само да ти кажа да не се паникьосваш, защото това ще ви вкара в порочния кръг, в който ние влязохме- мерене всяка седмица! Това е кошмар, който ми отрови кърменето и в крайна сметка доведе до даването на добавки, за които сега не съм сигурна, че бяха нужни, макар и с помощта и търпението на д-р Иванова това да се случи едва в 4-тия месец.Моят син сучеше първите два месеца по 45-50 мин. и все си преглъщаше, т.е. не го е правил само за забавление. Пишкаше и акаше чудесно, но наддаваше ужасно, стигна на 3 месеца до там да наддаде 70гр. за седмица!Е, като започнах да го дохранвам нищо не се промени- просто се оказа такъв "модел", свръх енергичен е и дори сега на три е под нормата за кг., а е ламя- непрекъснато яде, но не се спира и за миг.
Това, обаче, го разбрах по трудния начин, с цената на много сълзи и чувство за провал, което се надявам ти и други мами да си спестите. Искам да кажа, че докато бебетата са спокойни, спят, па дори и по 2 часа, акат и пишкат нормално, причина за притеснение няма.
Ако все пак се окаже, че са гладни, е , светът не свършва с даването на АМ- всичко, което ще ви даде спокойствие е добро решение- нито ти, нито те сте за периода на кърмене, дори и той да е дълъг, не може да се съсипваш заради само този момент! Успех и горе главата- със сигурност се справяш чудесно!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #266 -: Декември 29, 2012, 12:53:06 pm »
Не мисля, че са гладни. Бебетата са малки, изморяват се бързо и огладняват по-често, то и мястото в коремчетата е малко в началото. Щом цедиш 70мл след кърмене, ми то всичко си е наред, това е дажбата на още едно бебе на тази възраст  :D
Аз винаги съм цедила трудно, айде с помпата реших, че е смотана, но и на ръка не ми се получава, значи проблема е в мен-не мога или няма мляко  :D но като премина основната причина за рева, той спря, бебето е спокойно и изобщо не ми минават на ум гладни мисли, макар, че вече 7-8м е качил само 1кг.
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #267 -: Декември 29, 2012, 16:46:30 pm »
И при нас нещата са спокойни - бебата яде - според мен много малко, защото от няколко дни е само по 10-15 минути и после не мога и не мога да я събудя. Днес подтиквана от желанието си най-после да я нахраня, след като я накърмих и бутнах едно шише с АМ...и на нея така й се догади, че повърна огромно количество мляко...чак се изплаших...но какво да правя, на 3 януари сме пак на кантара и ако пак ми кажат, че не наддава направо ще се срина, все за това мисля.
Отделно, като посуче известно време и започва да пуска гърдата и да се ядосва и реве...според мен не е защото й е трудно или няма мляко, защото то направо си тече в устата й, а може ли да е защото и е по-лесно и се дави  :? имам чувството, че тя иска да спи и да ме ползва за биба, пък то тече в устата й  8O
Дали не бъркам с това мое желание да я храня, да я храня  :?
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #268 -: Декември 29, 2012, 17:00:06 pm »
Dragony, и при мен е същото с кърменето. От няколко дни суче малко и после започва да се дърпа, пуска гърдата, сърди се. Аз си мисля, че при мен е защото няма кърма и...че си иска шишето с АМ и наближава края на кърменето. С цеденето не се справям добре. С помпата почти нищо не излиза, а иначе си усещам гърдите по-пълни от преди. На кърма изкарва от 12ч през нощта до 12ч на обяд. Пробвах един ден само на кърма, но милата накрая вечерта се съдираше от рев и дадох пак АМ. На 4-ти януари сме на кантара та да видим.
 Аз искам друго да попитам. От Коледа насам се появи обрив по бузките. Отначало решихме, че таткото е прекалил с целувките и намазах с крема за подсичане, който е без цинк. Лошото е, че обрива не минава и се появиха малки пъпчици с бели връхчета и се зачервява още повече. Дано да не е нещо сериозно. Чета за акне при бебетата  :?

Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #269 -: Декември 29, 2012, 17:23:30 pm »
Reevs, и нашата беба имаше такива пъпчици, с бяло връхче, и все още й излизат, но по-рядко. лекарката каза - чисти се..какво ли значи. Но ни предписа да ги третирам със спирт само връхчето, и след това едно кремче от аптеката - Baktoban или нещо такова.
Reevs, относно наддаването все си мисля, че теглилката в АГ-то може да е била повредена - как така и твоята и моята нещо не наддават  :lol: Т.е. надявам се да е било така, защото като я върнаха нашата хубавица от 2-рия етаж, акушерката я взе да я претеглела отново, че там я били измерили по-малко  :? Пък аз после не питах за какво става въпрос...във всеки случай най-добре е на един кантар да се мерят децата...та, на следващия преглед ще се разбере къде е истината..и дано да си дебелеят момите ;)
А каква помпа ползваш, аз не можех да изцедя и 10 мл., но като ми дадоха Авент...ела да видиш...чак аз се учудих на добива  :lol:
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #270 -: Декември 29, 2012, 17:25:23 pm »
Когато бебето пищи на гърдата, дърпа се и не знае какво иска, давам биберон ,гушкам да се успокои и да размисли финално иска ли да яде или има друга идея. Обикновено помага и като се успокои пак засуква, или пък заспива с биберона, което значи , че не се е сърдило на кърмата, а екстремно му се спи.
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #271 -: Декември 29, 2012, 19:02:00 pm »
Ники имаше доста пъпчици до 5-6 месец, предполагам заради хормоните ми, тогава все още кърмех активно. Не им се шашкайте, почиствайте с памуче с преварена вода няколко пъти дневно.

Боги, в крайна сметка колко наакани и напишкани пампи има всяко бебе? Като гледам синът ти е мързел, но този режим, който описваш - ужасно е, преживях го преко сили с едно, с две си признавам, че не бих се справила.
Кърмата ти се увеличава, което е хубаво. В крайна сметка опитай веднъж да нахраниш и двамата с предварително изцедено мляко и виж колко време ще спят. При мен това беше доказателство, че всичко с кърмата е ок, просто дребос е мързелив. Изцедих два пъти кърма предвароително, дадох изцеденото и на 6 дни излока 120 мл. без да повърне после. И спа 4 часа.
После спрях да цедя, за да стимулирам сученето, но мързелът си е мързел. Лъжех го със силиконови зърна. Все още го мързи да яде, но не и да тича.
[/url][/url]
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #272 -: Декември 29, 2012, 19:32:53 pm »
Жасмин_вени, средно между 5 и 7 памперса на чаве. Той обикновено опишква и нааква повече. Даже и мен успява да опишка, докато му го сменям.
За цеденето, утре ще пробвам пак след сутрешното хранене, щото след обед не ми се получава хич.
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #273 -: Декември 29, 2012, 20:38:59 pm »
П.П. Врабчо, аз точно така замразявах кърма, в пликчета "Лансинох". Цедя, затварям шишето и слагам в хладилника. Следващо цедене - по същия начин. Като събера 3-4 шишета в хладилника в рамките на едно денонощие - изсипвах ги в общо пликче, надписвах го и го прибирах .
Започнах и аз по тази схема. Лошото е, че имам само две шишенца към помпата и пак не мога да напълня до горе пликчето. Чудя се дали има смсъл да купувам още шишета, ако ще ги ползвам само за изцеждане. Май не, по-добре повече пликчета.

Това с дърпането на зърното и аз се чудя защо го прави. В началото си мислех, че няма мляко, но не е заради това. Да не би да е някаква игра точно преди заспиване?

И Жорко има бели пъпчици. А ако не се мажат с нищо ще изчезнат ли сами?

Ох аз днес нещо се скапах психически  :?
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #274 -: Декември 29, 2012, 20:52:54 pm »
Жасмин_вени, средно между 5 и 7 памперса на чаве. Той обикновено опишква и нааква повече. Даже и мен успява да опишка, докато му го сменям.
За цеденето, утре ще пробвам пак след сутрешното хранене, щото след обед не ми се получава хич.

Ми значи всичко е ок.
Докато цедиш и кърмиш гледай да има бутилка вода при теб и пий много вода и айряни, ама много.
Какви протеини приемаш? При мен (сега си го мисля) проблемът беше, че не ядях много месо - голяма мъка ми това месо, а като кърмих беше сезон на салатите. Виж, снаха ми хапва здраво, ама наистина здраво и никога не е имала проблеми с кърменето. Не казвам да почнеш да преяждаш, но си преразгледай какво приемаш дневно като протеини.
Като цяло, какво ти е менюто?
[/url][/url]
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #275 -: Декември 29, 2012, 21:06:46 pm »
Врабчо, играе си със зърното, защото се успоява. Понякога преди кърмене им трябва малко време да надушат къде точно е млякото и да се настроят за кърмене.
Скапването психически го има и при мен и продължава вече почти 5 месеца. свързвам го с това, че някакви хормони се намества и както и цикъл нямам съм като изтрещяла леля в критическата. Недоспиването яко скапва психиката, тва лично знаеш кой психолог ми го каза и вярвам, че е така.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #276 -: Декември 29, 2012, 21:27:51 pm »
Жасмин_вени, месото в менюто ми е проблем, щото не съм по месата. Но пък по време на бременността д-р Сигридов ми беше казал какво да похапвам и сега пак така. Ям сирене, кашкавал, леща, грах, киноа, сварено жито със сурови орехи, сурови ядки, сусам, картофена салата с много лук. Пия поне 2.5-3 л. течности на ден - вода, сок от ябълка, фрешове като работо Промаркет-а до нас, чай и т.н.
А днешното меню включваше голи сърми с домати, картофи и лук и мусака за вечеря. :wink:
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #277 -: Декември 29, 2012, 21:34:07 pm »
Права е Вени, че храненето е много важно, както и месото. Аз постно ядене ядох само на Бъдни вечер, и миналата година по това време преди да се роди Дани. Ям ли месо и то червено, всичо е наред. Започне ли да ме мързи да правя и да ям и мина ли на филии и сладко само, веднага се усеща. Сега вече не чак толкова, позволявам си да "мързелувам" понякога (1 ядене на ден, не повече), но в началните месеци усещах разликата между картоф и пържола доста осезателно. Напъни се, пробвай една седмица примерно, да видиш дали при теб би имало отражение.
Аз на твое място бих махнала от менюто си граха, сърмите и житото. Смятам, че тези храни усилват коликите, въпреки, че ще се включат и други опитни, но моя опит с Дани е такъв, затова го споделям. Пък ти си преценяваш ;)

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #278 -: Декември 29, 2012, 21:44:19 pm »
Съчувствам ви за трудностите. Разбърканите хормони, чувството за неадекватност и дори следродилната депресия са нормално състояние и няма рецепта кой кога ще надигне глава. Малко бременни са подготвени и с ясна представа колко трудни са първите месеци след раждането.

Препоръчвам ви да записвате кога и по колко спи и суче бебето, и колко памперса пълни всеки ден, ден за ден.
Аз пишех на обикновен лист хартия и това ми даваше усещане за сигурност, че нещата вървят добре.
Иначе забравях за няколко часа колко последно е спало детето или кога е сукало, особено нощем при често събуждане.

По темата за порасналите кърмачета, благодаря на всички за коментарите и съветите по моя проблем. Имаме добра промяна у дома. Вече кърмя преди заспиване вечер, но не за приспиване. Донякъде следвам съвета на deep и говоря, обяснявам, че после няма да има мляко, само гушкане и песни и заспиване. Едва тогава гася лампата, обличам спалния чувал и лягаме да спим. За няколко вечери престана да хленчи и да ми дърпа дрехите, търсейки гърда. Сега го удря на игра, закача ме, кикоти  се и прави всички маймунджилъци, на които е способен. Накрая се сгушва и заспива. Всяка нощ е по-добра от предната. Снощи регистрирах непрекъснат сън от 7.5 часа, предната 6.5  -  това е рекорд за моето дете. В нощите, когато се буди, обикновено хленчи, дупи се, но заспива отново бързо без да суче. Обнадеждена съм и се надявам, че с тази постепенна промяна и премахване на асоциацията сукане-заспиване ще се наспиваме дружно по-добре.
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #279 -: Декември 29, 2012, 22:02:01 pm »
Чудесно, цигу, нещата се нареждат добре и най-важното бързо. :D
За записването, аз също записвах, и все още записвам. Вместо непрекъснато да се чудя в колко яде, ака ли днес или пък беше вчера и от коя страна му е ред да суче....пиша и не мисля за това :) Имам си тефтер, там отбелязвам и ДК и друго, което ми е важно да не забравям и така. Полезно е ;) Всеки си създава някаква организация, която да го улеснява.