0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #320 -: Декември 31, 2012, 16:01:20 pm »
Да си отговоря за цитрусите- изядох 3 портокала вчера и за сефте имахме зелено ако със слуз и ака 4 пъти с повечко слуз. Толкова за цитруса. Днес няма портокал, няма слуз.
Перличка, най-много кърмата идва когато си спокойна, знам че няма как да бъдеш в момента спокойна, но това е положението. Ако ти заспива на гърда или не ще да засуква,може би трябва да я изчакаш да изгладнее повече, разсъния като я събуеш по гол гъз и ако се разсъни може да хапне повече. И в крайна сметка мама трябва да е спокойна, щастлива и уверена, ако няма кърма, няма и толкова.Децат ани растат толкова бързо, няма нужда да се вкъселяваме вместо да се радваме на нашите слънца.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #321 -: Декември 31, 2012, 18:03:35 pm »
И в крайна сметка мама трябва да е спокойна, щастлива и уверена, ако няма кърма, няма и толкова.Децат ани растат толкова бързо, няма нужда да се вкъселяваме вместо да се радваме на нашите слънца.
Подкрепям с две ръце! След като се наревах 2-рия ден вкъщи, че нищо не изпомпвам, а те реват, та се дерат, стигнах до същото прозрение. Е, и мъжът ми ме подкрепя тотално и ми го повтаря непрестанно.

Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #322 -: Декември 31, 2012, 18:54:41 pm »
Боги, това, че мъжа ти те подкрепя е много важно.Както и да се стекат обстоятелствата около храненето на мъничето, много е важно да имаш подкрепата на близките си и таткото да знае, че ти си най-добрата майка за вашето детенце и правиш каквото трябва! Да те насърчава, да ти е упора, да те успокоява и да се радвате заедно на най-скъпото си!
Весело посрещане на Новата година от мен!  :drunk:

Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #323 -: Януари 01, 2013, 18:21:23 pm »
Не знам дали е за тази тема въпроса ми, но ще попитам тук, понеже се чудя дали оплакването ми има връзка с кърменето и ми е интересно дали и при друга мама се е случвало. Под едната мишница ми се образува нещо като топче, подуто е, леко зачервено и болезнено, вчера от елементарно движение на ръката, днес само при пипане. Това лимфен възел ли  е според вас? Никога не ми се е случвало, не зная подути възли как изглеждат и какво е усещането, но ако е такова, мислите ли че има връзка с кърменето?

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #324 -: Януари 01, 2013, 23:55:00 pm »
Усещала съм стягане, опъване под мишницата, също не знам дали е от кърменето, но за топче бих търчала още сутринта до личния. Ако е нещо сериозно, колкото по-рано толкова повече шансове и възможности имаш. Съжалявам, че не мога да ти напиша нещо успокоително  :?
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #325 -: Януари 02, 2013, 00:04:12 am »
Мишле, имах такова топче, мислех че е цирей. Много ме болеше. Отидох в спешното и тогава дежурния лекар ми каза, че имало връзка между млечните каналите и лимфитеи понякога при кърмачки така се получавало. За всеки случай си слагах марли в Йодасепт (все си мислех, че е с гной вътре), не се проби, но мисля че за десетина дни мина.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #326 -: Януари 02, 2013, 00:06:28 am »
На мен ми излезе такова нещо, докато бях бременна. Оказа се, че е защото бях сменила метода на епилацията (не ползвах епилатор, докато бях бременна първия път). Не се шашкай излишно, а отиди на лекар!

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #327 -: Януари 02, 2013, 08:37:22 am »
И аз имам топче под мишницата, но не ме боли като теб. Мисля като водим децата при педиатърката след 10 дни за имунизация, да минем и през личната ни лекарка. И аз мисля, че е лимфен възел, но ще видим.
А иначе са ми казвали, че "лошите" топчета/бучки не болят. Ако е вярно, ти си в по-добра позиция.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #328 -: Януари 02, 2013, 11:44:00 am »
Още един глас в полза на пържолите и Фенугрийк. :D
При мен проблемите с кърмата идват от възстановения моментално цикъл. И така си имам няколко дни с много оскъдна кърма. Поне този път успях да овладея положението. Сега пия Ескимо 3, Фенугрийк и лактогонен чай от ДМ (излиза много по-изгодно от българския, на пакетчета е и е по-вкусен. Ефектът е същия.)
Важно е да се вземат мерки в първия месец, когато се установява лактацията. После става по-трудно. Кърменето от двете гърди (може с междинно уригване) също е задължително.
Цеденето след всяко кърмене може да доведе до голямо количество предно мляко ва началото на следващото кърмене и от там до колики!
Забранените храни при мен са фъстъци, големи количества лук и чесън (придават дъх на кърмата), люто, зеле, салати (заради нитратите), туршии, много цитруси, много прясно мляко.
Протеините определено действат положително. Явно ще се кудкудяка. :lol: През цялата бременност бях на протеинова диета и мислех, че вече е свършила, но... :D

Блу, дали може да се купи от аптека това масло? Имам познати и в Германия, и във Франция.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #329 -: Януари 02, 2013, 13:26:36 pm »
Честита Нова година и нека млякото бъде с вас :D Нека бъдем здрави и търпеливи.
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #330 -: Януари 02, 2013, 18:38:39 pm »
Благодаря ви, успокоих се. :flower:

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #331 -: Януари 02, 2013, 19:46:23 pm »
честита ви нова година! да сте живи и здрави и много ухилени деца да щъкат около вас.

мишле, иди на лекар, и лимфен възел да е е добре да се види. пиши после как си

перличка, единственият начин да стимулираш лактацията е да слагаш детето на гърда. 10 милилитра изпомпана кърма са достатъчно за бебе на 14 дни (като се има предвид, че то изсуква повече отколкото помпата изпомпва). аз слагаш бебето на гърда при първи признаци на желание за сучене - въртене на глава, махане с ръце, хапане на юмручета, сумтене, плаченето е тежката артилерия при бебетата, така че не чакай да плаче, за да я сложиш да суче. забрави за график на хранене, много е малко бебето още. аз бих оставила няколко дни само на кърма. нормално е да заспиват на гърдата, ади все още го прави. затова пък винаги когато поиска да суче суче. иначе колкото повече дохранваш, толкова по-малко кърма ще имаш, просто гърдите ти получавата съобщение, че няма нужда да произвеждат мляко.

по повод храната, аз много се бях ошашкала. най-много исках да изпия едно капучино, но ме беше страх от млякото. и сестрата в педиатрията, и акушерките и консултантката ми по кърмене казаха - яж и пий каквото ти душата иска. естествено, не съм пила по литър прясно мляко, но едно или две кафета с мляко съм пила. не зная дали защото аз не вярвах, че има връзка между храната и настроенията на бебето, не съм видяла такава, но наистина при нас не съм забелязала. тук хората знаят аз живеех и сега продължавам на шоколадови бисквити, щото често нямах възможност друго да ям, е нищо не й стана на девойката от шоколада, така че боги, достатъчно ти е трудно в момента, че да мислиш кои храни са позволени и кои - не. няма нищо универсално за всички, така че ако не си убедена, че макар и кърмата да се синтезира от кръвта, а не от стомаха ти, има пряка връзка с поведението на децата, то ще трябва да гледаш кое при вас утежнява ситуацията. иначе ще се наказваш с трудно изпълнима диета, което е ненужно за момента, според мен.

цигу, чудни новини, пиши как върви
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #332 -: Януари 03, 2013, 00:38:34 am »
Уайт, във Франция със сигурност може. И в Белгия също. В Германия го няма по аптеките. Поръчвам го от онлайн аптека в една от двете държави горе и ми го доставят.

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #333 -: Януари 03, 2013, 09:30:33 am »
Момичета, продължавам да слагам и двамата на гърда преди да дам АМ. Това, което ме притеснява е, че въпреки протеиновата диета и многото кюфтета, кашкавал, лактогонен чай и т.н., час след като са се нахранили не изцеждам повече от 30 мл. Правя го два пъти на ден между храненията и едва събирам 50-60 мл. Установих, че искат повече АМ от преди, а гърдите ми така и не се пълнят, въпреки държането и цокането по около 10 мин. на всяка. Чудя се като са вече на 21 дни по колко добавка трябва да им давам, след като явно кърмата им е недостатъчно. Освен това нощно време повече или по-малко се дохранва?
Ще звъня и на педиатърката да питам, но ми се иска да чуя и мнение на други мами.
Моя приятелка от Англия ми препоръча друго АМ - Аптамил Hungrymilk 2, че ние досега дохранваме с Hipp Combiotic 1. И за смяната на АМ не съм в час. Ще трябва да питам пак педиатърката сигурно.
За коликите ни препоръчаха Infacol, но пък приятелката ми каза, че в Англия не го дават на бебета до 1 м. Ние ползваме Lefax, купено от Австрия. Но малкият си реве през нощта между 23.00 ч. и 03.30 ч. и това си е.
Ох, направо толкова да не съм готова и така да не съм подготвена, че няма накъде повече!!! :(

*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #334 -: Януари 03, 2013, 09:55:30 am »
Боги, оставяй на гърдата, докато сами пуснат. Така ще изцеждат до последната капка. 10 мин. са малко според мен на тази възраст. Малки са и бързо се уморяват.
Аз имам един простичък метод за изчисляване на изпитото мляко:
Броя преглъщанията - всяко по 1 мл. и така се ориентирам. Не бива да ги махаш от гърдата, преди да спрат да преглъщат поне на 3-4 засуквания. Това означава, че има още кърма.
При мен опитите за цедене между храненията бяха пагубни за количеството кърма при следващото хранене. Цеденето има смисъл веднага след кърмене, за да подадеш сигнал на мозъка, че е нужно още мляко.
Според мен имате колики и затова плачат много, а не от глад. Ще преминат към средата на втория месец. До тогава - много гушкане, спане върху вас и сешоар.

Блу, много ти благодаря. Ще поръчам.
« Последна редакция: Януари 03, 2013, 10:54:00 am от White »


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #335 -: Януари 03, 2013, 09:56:14 am »
Боги, няма как след като си кърмила 2 деца да изцеждаш много. След кърмене децата как се държат? Не се ли успокояват?

Не знам колко мл АМ трябва да се дава като добавка, но започни с номер 1, а не с 2. Двойката е за след 6-я месец, тройката е за след година. На Жорко му давах Аптамил Комфорт ( сам си го избра). Не си спомням към кой месец минах на смесено хранене, но беше в по-късен етап - той отказваше шише и АМ.

За коликите - започнах с Лефакс, давала съм и Инфакол - по никакъв начин не облекчиха бебето. Гушкане, шъшкане и пеене - това го успокояваше.

Един съвет, престани да се обвиняваш, че не си подготвена. Няма майка, която с първо дете да е подготвена, а ти си с две. На мен също ми се виждаше ужасно трудно и се чувствах едва ли не лоша майка. Минава и този период.
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #336 -: Януари 03, 2013, 10:07:02 am »
Боги, Елена ти го е казала и аз ще го повторя - колкото повече добавка даваш, толкова по-малко кърма ще имаш! След като бебетата са се нахранили с АМ, търсят по-малко да сучат и така дават сигнал на организма ти, че имат нужда от по-малко кърма. И е нормално да изцеждаш по толкова след кърмене - все пак са две бебета. А по-важното е, че и след кърмене, все още имаш кърма.
За коликите - и аз съм давала Инфакол, но е било по-скоро за мое успокоение, че правя нещо за бебка. Не съм сигурна дали вършеше работа, но и ние не сме имали кой знае какви колики. Но така или иначе, коликите са само период и ще отмине.

Перличка, какво става с вас? Не знам дали си се свързала с консултант, но можеш да пробваш да кърмиш малката като и двете сте голички - тя само по памперс. Можеш да пробваш легнала или така нареченото биологично кърмене (ти си полулегнала, а бебето е върху теб) и така да оставиш бебка сама да подуши млякото и да прояви интерес да суче, без да я насилваш да я слагаш на гърда. И както е писала Елена на Боги - поставяй при първи признаци на глад, не когато се разплаче.

Мишле, преди години ми беше излезнало едно топче към мишницата. Кзаха ми, че е от хормонално смущение. Появяваше се няколко дни преди да ми дойде М и след като ми свърши изчезваше. Така в продължение на няколко месеца (тогава отказах да приемам лекарства). Пиши как си и какво е станало.
[/url]
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #337 -: Януари 03, 2013, 11:27:15 am »
Проблемът с гърдата при първи признаци на глад ми е, когато е едновременно. Не мога да ги сложа и двамата. Опитвах, но не ми се получава, тъй като Кристиан много се върти.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #338 -: Януари 03, 2013, 11:34:54 am »
Проблемът с гърдата при първи признаци на глад ми е, когато е едновременно. Не мога да ги сложа и двамата. Опитвах, но не ми се получава, тъй като Кристиан много се върти.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии - 3
« Отговор #339 -: Януари 03, 2013, 12:02:13 pm »
Боги, всичките капки за колики имат една и съща съставка - симетикон. Давала съм инфакол и саб симплекс на сина ми. Ами, ефект нула. Ама голяма кръгла нула. На нас нищо не ни помогна. Изчакахме да минат три месеца и една седмица и сами спряха. Поне зъбите не ни мъчиха после.  8)

Не сменяй млеката безраборно! Защо искаш да го правиш? А и за тяхната възраст е подходящо пре или единица.