честита ви нова година! да сте живи и здрави и много ухилени деца да щъкат около вас.
мишле, иди на лекар, и лимфен възел да е е добре да се види. пиши после как си
перличка, единственият начин да стимулираш лактацията е да слагаш детето на гърда. 10 милилитра изпомпана кърма са достатъчно за бебе на 14 дни (като се има предвид, че то изсуква повече отколкото помпата изпомпва). аз слагаш бебето на гърда при първи признаци на желание за сучене - въртене на глава, махане с ръце, хапане на юмручета, сумтене, плаченето е тежката артилерия при бебетата, така че не чакай да плаче, за да я сложиш да суче. забрави за график на хранене, много е малко бебето още. аз бих оставила няколко дни само на кърма. нормално е да заспиват на гърдата, ади все още го прави. затова пък винаги когато поиска да суче суче. иначе колкото повече дохранваш, толкова по-малко кърма ще имаш, просто гърдите ти получавата съобщение, че няма нужда да произвеждат мляко.
по повод храната, аз много се бях ошашкала. най-много исках да изпия едно капучино, но ме беше страх от млякото. и сестрата в педиатрията, и акушерките и консултантката ми по кърмене казаха - яж и пий каквото ти душата иска. естествено, не съм пила по литър прясно мляко, но едно или две кафета с мляко съм пила. не зная дали защото аз не вярвах, че има връзка между храната и настроенията на бебето, не съм видяла такава, но наистина при нас не съм забелязала. тук хората знаят аз живеех и сега продължавам на шоколадови бисквити, щото често нямах възможност друго да ям, е нищо не й стана на девойката от шоколада, така че боги, достатъчно ти е трудно в момента, че да мислиш кои храни са позволени и кои - не. няма нищо универсално за всички, така че ако не си убедена, че макар и кърмата да се синтезира от кръвта, а не от стомаха ти, има пряка връзка с поведението на децата, то ще трябва да гледаш кое при вас утежнява ситуацията. иначе ще се наказваш с трудно изпълнима диета, което е ненужно за момента, според мен.
цигу, чудни новини, пиши как върви