0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Количките - 3!
« -: Септември 09, 2012, 17:07:41 pm »
Заповядайте в новата тема, където да обсъждате количките, столчетата за кола и други подобни принадлежности!


Линкове към предишните две теми:


http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=13632.0

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44779.0

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #1 -: Септември 09, 2012, 17:19:21 pm »
Иванита, благодаря.
Обаче ето какво намирам - Maxi-Cosi CabrioFix е универсална група 0+ столче за кола за деца до 13 кг (от раждане до 12 месеца). Maxi-Cosi CabrioFix може да бъде използвано на правогледаща седалка оборудвана с автоматичен или статичен 3-точков колан, който е одобрен според ECE регулация No. 16 или еквивалентен стандарт. Maxi-Cosi CabrioFix може също да бъде използвана в комбинация с Maxi-Cosi EasyFix и Maxi-Cosi EasyBase.
Maxi-Cosi CabrioFix трябва винаги да бъде слагано да гледа в обратната посока (обратна по посоката на движението) с помощта на стандартен 3-точков колан. НИКОГА не поставяйте столчето на предната седалка, ако има еърбег.
Правогледаща седалка, не е ли напред да гледа, и какво е статичен 3-точков колан.
А и следващите столчета нали са от 9 кг.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #2 -: Септември 09, 2012, 23:20:28 pm »
типин, имам точно такова макси кози. Моят син на 9 месеца далеч не беше 13 кг, но не се събираше във въпросното и се принудих да го сложа на следващата категория столче, на което вече беше с лице към движението. Кошниците за кола за новородените се монтират по посока обратна на движението. Това е универсално. Макси кози-то е с 3-точков колан, а например Рьомер - с 5-точков.
Има хора, чиито деца са по-дребнички и слабички и се събират до по-дълго в кошниците. Нашият случай не беше такъв. Важното е детето да може да седи стабилно.
Мисля, че вече е време да се огледаш за столчетата 9-18 кг. Успех в избора!

Ето ти две снимки, от които можеш да видиш разликата в коланите:

http://bild3.qimage.de/top-babyschale-roemer-foto-bild-58272603.jpg

http://ecx.images-amazon.com/images/I/21Gg22P02oL._SL500_AA300_.jpg

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #3 -: Септември 09, 2012, 23:39:30 pm »
blue_sky, на моето мъниче все още му е широко и удобно в кошницата. Там даже и е любимо място за спане и успява и да се свива, върти.
А въпросът беше за коланите на автомобила, с които се закрепва столчето, не детето към столчето.
Но пък ако няма начин ще се търси следващо столче. Може пък и по-бързо да стигнем заветните 9 кг.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #4 -: Септември 09, 2012, 23:43:56 pm »
Коланите на колите не са ли стандартни?   :ask:

*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Количките - 3!
« Отговор #5 -: Септември 10, 2012, 00:26:29 am »
Коланите на колите не са ли стандартни?   :ask:

Не. На мен ми се е случвало като местя столчето в друга кола единия да е по-къс и да не може да ми обхване столчето при закопчаване. На моята обаче и двата са еднакви.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #6 -: Септември 10, 2012, 21:28:07 pm »
типин, трите точки на колана са трите точки на захващане - грубо казано като си сложиш колана той е захванат горе (където ти минава през рамото) долу (минава през скута ти) и където влиза в закопчалката. на по-старите коли може да са по-къси коланите, но пак са триточкови. мисля на спортните коли, особено отпред има петточкови колани, но те не касаят темата.
ние сме със същото макси-кози, на мен ми казаха, докато главата на бебето не излиза от горе от столчето да не го сменям, защото е по-безопасно да се вози с гръб към движението. а и на мен ми е по-удобно, защото столчето е по-малко и мога например да си взема такси, не е нужно навсякъде да ходим с кола. вече е въпрос да си решиш кое за теб е по-удобно дали да сменяш столчето или да си стоиш със старото.
иначе и ади хич не го харесва и аз постоянно стоя наведена да кърмя, че да не плаче. работи безотказно, но не е удобно.  :)
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Количките - 3!
« Отговор #7 -: Септември 11, 2012, 14:36:45 pm »
Здравейте и от мен,харесали съм два модела количка едната е STOKKE (лилавката или сивата) другата е QUINNY ще се радвам да споделите мнение ,едната от двете ще е,клоня към STOKKE повече..)))
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #8 -: Септември 11, 2012, 23:47:07 pm »
лилия, и аз много си бях харесала стокке, но ми беше скъпа и не я купихме . по-късно, обаче, бутах стокке на приятелка и наблюдавах как живее с нея - ако не трябва да минаваш високи бюрдюри и дупки е много удобна - кошът се върти накъдето искаш, нямаш нужда отстолче за деца в кафенето или ресторанта (и без това в бг на повечето места ги няма). но качването на бюрдюр изисква усилие, както и всяка повърхност, която е неравна. не зная дали ще ти се налага да я сгъваш и прибираш в кола, когато си сама с бебе (след като родих и го играх този филм, вече казвам на хората да пробват колко е лесно сгъването и разгъването на количката, докато държиш бебе в другата ръка, на мен много често ми се случва). качването и слизането по стълби със стоккето е много трудно - тежка и трудна за носене е когато не е сгъната.
не съм бутала куини, не зная тя как е. не те разколебавам, само споделям впечатления, аз накрая се спрях на baby jogger city mini, съвсем друга количка е, но ми е много удобна. успех в избора
Re: Количките - 3!
« Отговор #9 -: Септември 12, 2012, 09:28:08 am »
Аз съм със Стоке, бих я препоръчала с две ръце, но само за малки деца, до 1 г. Комфортна, удобна, мислено е предимно за детето при дизайна. Сгъва се много лесно, но не и с една ръка. Важно е по какъв терен ще я буташ. Аз също се затруднявам доста по неравности и тротоари, ползвам я предимно в парка. Ще изкарам и тази зима с нея, че е супер, специално за зимата и после ще я сменя с Пег Перего Си - лека, маневрена, има всичко на което държа: голям сенник, пълно легнало, единични колела, сгъване тип чадър, борд, удължаване на дръжката, качествена тапицерия, сваляща, перяща, голям багажник.
Надявам се да ти бях полезна:)
 
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Количките - 3!
« Отговор #10 -: Септември 12, 2012, 11:34:28 am »
Много ви благодаря че споделихте мнение,тя и новата на КУИНИ е страхотна,спрях се на СТОККЕ,точно затова че коша е нависоко и бебечето вида всичко,това ми хареса ,иначе бутах на моя приятелка не ми се видя тека незнам,много добре вървеше по чакъл ми направи впечатление..)))Куини е супер новия модел,но много ниска и коша е ниско..)))Май ще си остана на СТОККЕ..)))
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #11 -: Септември 12, 2012, 23:24:46 pm »
успех, дано ти върши много работа и пиши как е.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #12 -: Септември 13, 2012, 00:27:21 am »
 лилия13 За мен височината на кошовете беше основно предимство да избера Stokke, не съжалявам за избора си. Относно тежест, сгъване, товарене, носене - тежи и заема място колкото всяка КОМБИНИРАНА количка. Няма как комбинирана количка да е с характеристики на чисто лятна тип: чадър - тежи си, обемна е, не се носи с една ръка и е трудно да я качваш и сваляш по стълби, на блок примерно всеки ден, по няколко пъти, барабар с бебето и багажа в нея. Същото се отнася и за другите колички от този ранг обаче. Та не е проблемът в количките, ами в терените в БГ всъщност  :?
Относно товаренето и носенето - това. Относно бутането - бутала съм по павета, през дупки, само по плажа не съм /ама там нищо не върви  :lol:/ - не съм имала грам проблем. Умишлено си търсех по-неравен терен всъщност, защото моят син обича да му друса, за да заспи, което с тази количка - не става на равен терен, защото върви като нож в меко масло и наистина се бута с един пръст. Качване по бордюри - също не е проблем, просто преценяш накъде е обърнат коша на детето в момента и ако има мнооого висок бордюр - решаваш с кои колела да качиш детето първо. Все пак - четириколка е - нямаш ограничение за този тип движения.
Откъм всякакви джаджи и удобства - аз по-удобна не съм виждала засега, което не значи че няма!

Моята не я ползвам почти от няколко месеца и май трябва да я обявя за продажба най-после, но ако хлапето ми се возеше в количка както други деца - бих си я оставила. И за по-голямо дете е удобна, лично за мен - по-удобна е отколкото когато беше съвсем бебе, друг въпрос е, че просто той не се застоява в количка вече...

Живо и здраво бебе да имаш и да си го буташ в каквото ти харесва на теб и да ти е удобно!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #13 -: Септември 13, 2012, 01:10:31 am »
тежи и заема място колкото всяка КОМБИНИРАНА количка. - жбрул, не е точно така, моята е 7 кг, отваря се и за затваря с една ръка. пиша го само като инфо на хората, които сега започват да търсят колички, да не си мислят, че избора е между стокке и колички тип "чадър". много ме учудва това с терените дето казваш, явно аз не съм й била свикнала, но е хубаво, че си доволна, аз много се облизвах по стоккето в началото.

само да кажа също и по повод количките въобще - ние най-много пари дадохме за количката и за двете креватчета, но това са двете неща, които най-малко сме използвали. количката 3-4 месеца, айде 5, креватчето 0. само казвам.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #14 -: Септември 13, 2012, 09:50:03 am »
Елена, не може да се сравняват двете колички.
Не препоръчвам количките с малки колела за потрошените софийски улици.

Аз пък имам Куини и също съм доволна. Лесно се бута, но в някакъв момент, когато детето натежи, лятната количка си е добро решение (в зависимост от обстоятелствата, ако живеех в Сф не знам дали бих си взела друга). Има хора, които само с Куини-то изкарват, но на мен ми беше голяма и тежка, когато исках да я сложа в багажника, а и едва се събираше в моята кола.

*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Количките - 3!
« Отговор #15 -: Септември 13, 2012, 11:22:44 am »
Много съм ви благодарна ,че се включихте с мнение,благодаря ви..)))Jbrul,благодаря за пожеланието ,дай боже всичко е наред докрай и да си гушна дългочаканата рожба ..))))Мисля по нататък и аз като повечето мами да я сменя с лятна,тип чадър..)))За СТОККЕ се чудя сега лилавата или сивата меланш да взема,голяма дилема,май лилавката ще взема ..)))С нетърпение чакам да я взема да я бутам с бебка  :D Момичета мерси за съветите  :bighug:
Re: Количките - 3!
« Отговор #16 -: Септември 13, 2012, 11:38:26 am »
Искам само да допълня относно прибирането и в багажник - за разлика от другите комбинирани колички, Стоке - то се събира цяло в багажника ми (Ауди), а при другите, трябваше шасито да е в багажника, а коша слагах отзад, че не се събираше + столче за кола и оставаше само мястото отпред. Въпреки, че изглежда голяма е много компактна като се сгъне. Другото, което открих в последствие е, че мога да нося и камиончетата за бутане на сина ми с нея, доста я товаря и ако разполагаш с всичките и аксесоари си е наистина много удобна количка.
Хайде, стига толкова съм я хвалила, той избора е направен вече:)))
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #17 -: Септември 13, 2012, 12:03:17 pm »
blue sky, зная, че не може да се сравняват едно към едно количките, те по концепция са различни. само писах, че има и по-леки комбинирани колички, за инфо на хората дето ще четат темата после. стокке има много по софийските улици, виждам я почти толкова често, колкото в лондон. аз също много мислех за нея като вариант, сега се радвам, че не я взехме нея, защото не ми пасва на начина, по който живеем с бебето и защото си е инвестиция, пък се оказа, че не винаги бебетата искат да стоят в количка.
иначе baby jogger-a хич не е с малки гуми и се оправя чудесно в софия и по поляните в англия.

но наистина изборът  е направен, така че със здраве да се ползва
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #18 -: Септември 13, 2012, 12:22:46 pm »
Елена, съгласна съм с теб за Стокето и бабу джогър-а.
Моят лятна количка на муун не се справяше със софийските дупки, но пък беше идеална за мястото, където живея.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #19 -: Септември 13, 2012, 13:17:15 pm »
Най-успешната ми покупка е Куинито :D Супер лесна за управление, маневрена и проходима. Миналата зима доста познати не можеха да излизат, заради непроходими колички. Широка и удобна за детето. Ако София иска да се вози дълго в нея хич няма да я спирам.
Единствено за морето ми беше трудно да я взема, но намерих варинат с количка назаем.