0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #20 -: Септември 13, 2012, 16:26:54 pm »
Аз купих ново столче за кола - 9-36кг. Първия ден не искаше да седне в него, но вчера си го хареса.
А за куини - ползваме такава количка, много е удобна за детето.
Голям проблем за мен при нея бяха 3-те колела. На няколко пъти при качване на тротоари щях да обърна детето. Не можах да се науча и да я сгъвам.
За лятото взехме количка с 4 колела. Аз горещо препоръчвам количка с 4 колела - за мен е много по-маневрена, никога нямах проблеми при завиване, слизане и качване на тротоар и сега не ми се разделя с нея.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #21 -: Септември 14, 2012, 18:47:59 pm »
Момичета и аз искам да ви попитам за мнението относно двете колички, на които съм се спряла. Едната е Britax b-agile, а другата е Quinny buzz 4. Отначало повече клонях към първата, но днес бутах куини на една приятелка и останах приятно изненадана. Вие какво ще ме посъветвате?

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #22 -: Септември 14, 2012, 23:09:14 pm »
тежи и заема място колкото всяка КОМБИНИРАНА количка. - жбрул, не е точно така, моята е 7 кг, отваря се и за затваря с една ръка. пиша го само като инфо на хората, които сега започват да търсят колички, да не си мислят, че избора е между стокке и колички тип "чадър".

E, има си хас само това да е изборът!  :lol: Просто подчертавам, че когато ще купуваш комбинирана количка - не е реалистично да очакваш да тежи толкова малко и да е толкова компактна, колкото чисто лятна количка от вида на 3-4кг. и заемаща толкова място колкото сгънат плажен чадър /от малките/. И го пиша именно, защото в темите за количките неведнъж съм попадала на такива очаквания от бъдещите майки.
Писах за Stokke,  защото конкретно за нея беше питането. Количката която аз ползвам като "лятна" е триколка на TFK, също тежи 7кг, сгъва се бързо и лесно, всички колела й се свалят с щракването на едно копче при нужда. На същата - може да се закупи и монтира и кош за новородено /по желание/, има адаптори и за столче за кола, ако иска някой да я ползва така т.е. и тази количка Е /може да бъде/ комбинирана и е по-лека. За справка - едно Stokke, с оборудването тежи 12кг и се сгъва с едно бутване с крак и натискане на бутонче с един пръст. Лично за мен, разликата в килограмите между двете описани колички не е съществена и ще кажа защо.

Защото когато си с малко дете и се налага да излезеш с него, количката му, багажа му и си сам, има стълби и други препятствия, няма начин да си оставиш количката на улицата, че да се върнеш за детето/ако то изобщо е склонно да остане само било и за минута-две/, а имаш само две ръце все пак...точно е все едно дали количката ти тежи 5,7,12,15 кг. В БГ специално, проблемът с количките и товаренето им опира до жилищната среда - липса на асансьори, невъзможност за ползване на същите, безумни стълби тук-таме. Дори да можеш да влачиш нагоре-надолу по стълби количка с големи гуми и по-нисък център на тежестта...каквато ще да е, когато самото ти дете тежи над 10 кг., отделно чанти и каквото се сетиш + тежестта на количката - е, няма количка която да ти е идеална. Повярвай ми!  :lol:

Бих посъветвала бъдещите майки да си избират количка, взимайки предвид винаги мястото на което живеят, колата в която ще я товарят и личният им "лайфстайл" - ако количката им е съобразена с тези неща - ще им бъде удобна със сигурност. А харесването като вид и дизайн си е лично предпочитание на всяка мама - избор поне има пребогат!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Количките - 3!
« Отговор #23 -: Септември 22, 2012, 19:43:57 pm »
Здравейте момичета някои можели да сподели за Chicco спряла съм се на chicco i move и на maxi cosi elea
Красиfile:///
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #24 -: Септември 23, 2012, 00:50:34 am »
Макси козито не става на чико-то, освен ако няма някакъв специален адаптер. За някои марки колички съм виждала.

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #25 -: Септември 23, 2012, 00:57:20 am »
Незнам за вас, но аз се побърках с тези колички, столчета за кола, бази за столчетата и т.н. Кола си купих по-лесно :lol:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #26 -: Септември 23, 2012, 01:17:47 am »
оливия, напълно съм съгласна с теб, а на всичкото отгоре аз количката не я ползвам, носим си се успешно с ergo baby и няма ревове, не чакам да ми помагат постълбите, не се блъскам в магазините.
база и столче за кола ти трябват, аз лично съм с макси-кози и фемили фикс (май така се казваше)
успех
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #27 -: Септември 23, 2012, 02:21:23 am »
Незнам за вас, но аз се побърках с тези колички, столчета за кола, бази за столчетата и т.н. Кола си купих по-лесно :lol:

Споко, само изглежда сложно.  :lol: Пишеш един списък с: какво непременно трябва да има количката, какво ти е все едно дали го има и какво не те устройва и рязко ограничаваш търсенето. Добавяш и "филтър" за цена и...т'ва е всичко.

Относно столчетата за кола и базите - непременно огледай статистиките за безопасност и ако ти е важно, кое столче е съвместимо с шасито на количката, която предплагаемо си избрала.

Започнеш ли да оглеждаш марка по марка и модел по модел всичко, което се предлага...и 36 месеца да си бременна - трудно ще решиш.

П.П. За колата - И аз избирам по-лесно, защото е основно за мен. "Каляската" на Дани беше хем за него, хем за мен да е удобно, ама той как да каже дали му е удобно и оттам беше мисленето. Накрая пък може и да си като Ели - количката за музеен експонат. :wink:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #28 -: Септември 23, 2012, 02:46:04 am »
Точно това е проблема при мен - не бива да нося тежки неща :? Няма да мога да си нося бебето постоянно, а и количката ми трябва да е максимално лека.
За сега съм се спряла на Quinny в комбинация с Maxi Cosi столче или тази сладурска почти нова марка - www.cosatto.com. И в двата варианта количките са под 8кг, а столчетата под 4кг. Само трябва да поровя за тестовете за безопастност на столчетата на Cosatto. Но изчетох "н" брой страници, за да сведа избора до тук.
« Последна редакция: Септември 23, 2012, 02:50:14 am от ollivia »




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
Re: Количките - 3!
« Отговор #29 -: Септември 23, 2012, 05:36:39 am »
Лилия,аз съм с лилаво Stokke  дълго се колебах между нея и Мима ксари.Като втората не я бях виждала наживо.Когато исках да купувам нямаше бяла Мима,чаках 2 месеца,чак си поревах че ме мотат с доставката...Обаче случайно видях една майка с въпросната количка и се чудех как да благодаря на съдбата,че не я купих.На живо никак не изглеждаше така добре,както на рекламата.Бебешкият кош беше някак крив и деформиран,малък и белия цват беше захабен(бебето беше съвсем малко,значи не е ползвана дълго)Та съвета ми към всички е да не доверяват самона реклама и снимки,а непремено да намерят начин да видят количката,да я усетят,да я сгънат и побутат.Никак не съжалявам за избора на Стокито,в началото малко ме трвожеше друсането,че мястото където живея не се слави с гладки и широки улици,ама си направих маршрути за разходка с минимално павета и дупки.Сега като беба е по голяма и да я друсне няма страшно,даже и е приятно:)За тежестта не е толкова голяма,онзи ден ми се наложи да я свалям по стълби и се справих чудесно,виж ако багажника ти е малък ще имаш ядове,като пътувахме за морето трудничко натъпкахме багажа на децата и нашия,а колата ни е голяма.Бебето пътува с бебешкия кош,защото нямаше как да го приберем,та да вземем и столчето другия вариант беше каката да дойде с влака:)Ама то май с всяка количка щях да имам този проблем.За карък на връщане спукахме гума,като сложихме резервната се оказа че другата е много голяма и не влиза в мястото на резервната,та шасито на Стокито трябваше да го вкараме в колата,това вече беше голямо изпитание,не питайте как се добрахме до вкъщи,големи нерви и бая псувни от мъжа ми,ама сега като се сетим какъв катун бях направила около колата,докато той сменяше гумата,колички,легени,чанти-циганска работа,та си се смеем на спомена:)
АКО ИМАШ ЛЮБОВ,НЕ СЕ НУЖДАЕШ ОТ НИЩО ДРУГО.АКО ЛИ НЯМАШ,НЕ Е ОТ ОСОБЕНО ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ДРУГО ИМАШ.
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Количките - 3!
« Отговор #30 -: Септември 23, 2012, 08:53:19 am »
ollivia ни е сме с количка на cosatto,нашата е за близнаци,но от опит ти казвам няма по удобна и здрава количка :lol:,ако трябва да си вземам пак cosatto ще е  :P
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #31 -: Септември 24, 2012, 13:04:04 pm »
оливия, аз съм с макси кози стол за кола. като цяло е ок, става и за кърмене в колата - това между другото е добре да го проверявате като купувате столчета. като сте седнали на едно ниво със стола, можете ли да се наведете и да подадете гърда на детето. аз прекарвам така доста време в колата, но пък си караме спокойни без детето да пищи, защото не винаги иска да стои в стола, а и това е много бърз начин да заспи. моя приятелка си смени столчето с бебе комфорт и се оказа, че не може да я кърми, което и направи живота доста по сложен.

та макси кози е ок от тази гледна точка, имам само една забележка - проектирано е от мъж, на когото никога не му се е налагало да свали или вдигне дръжката на столчето с една ръка, докато с другата държи бебе, чанти и още 100 неща. дръжката на стола се сваля/дига само ако се натиснат двата бутона отстрани.

не е кой знае какво, но много често псувам инжинерите, дето са го проектирали и само го споменавам за списъка  :)
*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Количките - 3!
« Отговор #32 -: Септември 24, 2012, 14:39:36 pm »
TEDI 81 ,благодаря споделеното,избора при мен е направен СТОККЕ ще е ,сега се двуомя межди лилавата и сивата меланж,скоро ще ходя да я взимам,но цвета не съм решила..))))
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #33 -: Септември 27, 2012, 01:06:35 am »
TEDI 81 ,благодаря споделеното,избора при мен е направен СТОККЕ ще е ,сега се двуомя межди лилавата и сивата меланж,скоро ще ходя да я взимам,но цвета не съм решила..))))

Сивата е..бежова ;) Няма сиво в новите цветове.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките - 3!
« Отговор #34 -: Септември 27, 2012, 11:13:23 am »
Да споделя мнение и аз. След няколко седмици престой в БГ с нашата количка (bugaboo bee) в които всеки ден беше борба с разбити тротоари и като цяло липса на такива, счупени плочки и тем подобни, бих направила тотално различен избор от сегашния.

Но, ако имате условия (Оли, това се отнася за теб), bugaboo bee е една от най-леките и маневрени колички които съм срещала. Помага много ако можеш да тестваш в магазина моделите които харесваш, защото на снимка всички са хубави.


*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Количките - 3!
« Отговор #35 -: Септември 27, 2012, 21:23:00 pm »
 Jbrul,има ,има ето това е  видях я на живо 2012 Stokke Xlpory Blue Melange 2012.
Limited Edition Blue Melange,обаче на живо си е сива меланш,много ми хареса и към нея има и зимен сет един сребрист,страхотене е..)))
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #36 -: Септември 27, 2012, 22:37:32 pm »
лилия13 , виждала съм я на живо тази...и не знам защо ми бежавееше  8O, оттам идва "недоразумението". Очаквах много наситено сиво, а то не е, пък я гледах и на изкуствена светлина, в апартамент в кафявата гама - може и това да е допринесло за впечатлението ми. И лилавата и тази са страшно готини  - която и да вземеш няма да сбъркаш. Аз още си оставам върл фен на червената, но ми се видя "прекалено червена" за момче. Карай, другия път ще е... :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Количките - 3!
« Отговор #37 -: Септември 27, 2012, 23:06:40 pm »
Има и една нова пак в бежово,нов цвят,да не би нея да си гледала,тя е бежово сивкаво пак е много хубава..)))Сигурно е тя..)))Аз да ти кажа не робувам на цветове,какво като е момче и червено,аз например чакам момиченце, но не мисля да купувам нищо розово,този цвят не го харесвам особенно..)))
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #38 -: Септември 27, 2012, 23:43:40 pm »
По обясними причини  :lol:, от около две години не съм разглеждала всички цветове, които изкара Stokke на живо, само в нета, или ако случайно ми попадне. Тази, която мисля че ти си избрала я взеха приятели преди месец и нещо, та я видях в коридора на жилището им, когато ходих да видя бебето. Лично на мен ми хареса, но аз освен черно и маслено-зелено май харесвам всичко в цевтовата гама.

Относно аксесоарите, аз взех всички - без зимната облицовка. Много красиво седи, практична е и  маншона за ръце с кожичките и всичко, но...аз съм зиморничева твар и бях наясно, че зимата ще излизам рядко с количката, не задълго, а ако времето изисква тази облицовка на количката на бебето - и с танк не моЙш ме изкара от нас.  :lol: Казвам го, просто да си помислиш, дали това нещо ще го ползваш и ти е необходимо, иначе е готино и има смисъл...ако живееш в Норвегия и излизаш всеки ден. Лятната облицовка обаче ми се оказа безценна придобивка, както и другите джаджи на количката.

Аз също не робувам на цветове, все пак и двете колички на сина ми са много светло бежови /поради липса на снежно бяло в цветовата гама на избраните модели  :wink:/, мебелите му са бели, бебешките му уреди са все нещо друго, но не и синьо. Малко преди да се роди, взех че купих няколко синички неща за него, ей така да има все пак.

Здрави да сте и безаварийно бутане, независимо от избрания цвят возило!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    лилия13

  • ***
  • 360
  • в очакване на дългочаканото ни съкровище
Re: Количките - 3!
« Отговор #39 -: Септември 28, 2012, 14:27:23 pm »
 Jbrul ,най важното е да сме здрави мама и бебе,и да се гледкаме..))))