0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Количките - 3!
« Отговор #420 -: Февруари 26, 2015, 11:11:42 am »
Имам няколко варианта вече, ама като идем на живо да ги гледаме Ще решаваме. Смятам че вече съм много добре информирана. И все още не съм рршила на 100% дали 3 в 1 или комбинирана, но има много време докато стане време за количката, в края на март или април.
Бебешка количка
« Отговор #421 -: Март 22, 2015, 09:19:56 am »
Здравейте,

Имахме количка Mutsy transporter , но изненадващо ни се счупи дръжката и количката не може повече да се използва. Искаме да си купим нова количка, която да е по- проходима в зимни условия и да може да се ползва и по по- трудни терени / трева, пътечки и др./. В същото време, не искам да е прекалено тежка, защото това е проблемът с по- проходимите колички...

Ориентирала съм се към Mutsy 3rider и исках да попитам за отзиви от майки, които са я ползвали. Благодаря предварително.

Милена
Re: Количките - 3!
« Отговор #422 -: Март 27, 2015, 12:24:37 pm »
Така последно се спрях на 2 колички и не мога да взема решение. Ще оставя линкове, пък някой може да поногне. ПърВата е http://www.dizainbaby.com/alice-%d1%81%d0%b8%d0%bd/ А втората http://ohoboho.net/bebeshka-kolichka-malibu-set-3v1-hauck.html   И за двете имам за и против и просто незнам.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #423 -: Март 27, 2015, 13:11:57 pm »
Малибутата, имат много проблеми.Колкото мами има покрай мен с тях, поне по веднъж е ходила на ремонт количката.А две от мамите след връщане от ремонт си взеха на старо други колички и не я бутат въобще вече.

Re: Количките - 3!
« Отговор #424 -: Март 27, 2015, 14:46:00 pm »
Съгласна съм с Маги  osi_9
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #425 -: Март 27, 2015, 14:59:55 pm »
И аз съм съгласна с Маги  :wink:
Докато се движехме с количка, много от майките с този модел се оплакваха!
По-добрият вариянт на Хаук-а е Кондор-а :)
Нашата беше такава и не сме имали проблем 2години :)
Ето това представлява:

 http://moebebe.com/bebeshka-kolichka-hauck-condor-all-in-one
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #426 -: Март 27, 2015, 15:02:14 pm »
И мои приятели имат малибу и при положение, че живеят в цивилизована страна и карат само по равно постоянно им пада едното колело - нещо се разглабя...
Напоследък доста хора купуват Полски колички и доколкото знам са доволни, така че успех! :)
Re: Количките - 3!
« Отговор #427 -: Март 27, 2015, 20:27:38 pm »
Мерси, колелалата са ми най-големия проблем при Хаук, гумирани са и са малки, докато при тази полската има големи помпещи колела, амортисьори, чантата и коша са по-големи, но пък Хаук са по-малки, компактни и леки. Но Съм вече на 90% че ще е полската на Дизайн Бейби.
*

    teddy_music

  • **
  • 86
  • Благодаря Ви д-р Минев!
Re: Количките - 3!
« Отговор #428 -: Март 28, 2015, 21:19:47 pm »
Mousyt, каква ти е количката?
Додо, виждала ли си на живо количката? Много е важно преди да се решиш на 100 %. Аз съм виждала този модел на Дизайн бейби, но лично на мен не ми харесва, че тапицерията е от плат / или поне така изглежда/. Иначе наистина е голяма количка, широк кош, големи колела и най-вероятно леко се бута.
Каква й е цената, че в сайта нищо не пише?
Да си кажа и аз мнението - когато родиш през лятото или в началото на лятото, да сложиш бебето в затворения кош си е направо мъчение. Поне при мен беше така. Стоеше около половин час и се събуждаше цялото мокро, горкото и плаче. Когато го изкарам да го нося на рамо, мълчи. Офф, в чудо се видях! Аз също много държах да взимам комбинирана количка с два коша, именно заради това да има пълно легнало положение. Е, да, ама в жегите се оказа неудачно. Практиката учи и сега малко съжалявам, че се мъчеше горкото. Друго си беше, ако го бях слагала в т.нар. летен кош, който е открит и нямаше да се спарва толкова. Ама аз - не, новороденото -  в кош за новородено. Точно в края на лятото, зимния кош вече му стана къс и щеш не щеш го слагаш в другия. Малко така обратно се получава при летните бебета. Моят летен кош си има покривало за крачета, ама аз му купих и зимно чувалче и бях много доволна. И бебчо добре и аз се радвах, че не измръзва и го предпазва. С две ръце ги препоръчвам зимните чувалчета. Изключително са удобни!
Разбира се ти сама си решаваш, Додо, аз само си казвам мнението и опита!

„Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници“
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #429 -: Март 28, 2015, 22:04:21 pm »
Напълно съм съгласна с teddy_music по въпроса за лятно бебе и коша за новородено. Когато избирах количка в магазина много ми промотираха Бейби дизайн - не можаха да ме спечелят. На картинка е едно, на живо друго. Додо, и аз бих те посъветвала да пипнеш на живо количките. Не знам как са Малибу-тата и не мога да дам мнение,  често ги срещам по улиците. Ползвам Hauck, но модела е Colt, доволна съм и не съжалявам за избора си на комбинирана количка. Ако бях с лятно или пролетно бебе бих си купила лятна количка с пълно легнало положение, много по-лека, компактна и удобна от коя да е зимна количка.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #430 -: Март 29, 2015, 00:34:25 am »
teddy_music, моята е bebe confort high trek :)
Аз съм си доволна...имам дребни забележки предвид цената, но аз съм си критика -рядко нещо да не му намеря кусура  :lol: Много ми е удобна по нашите пътища...
*

    Nianaa

  • **
  • 107
  • Sometimes dreams come true!
Re: Количките - 3!
« Отговор #431 -: Март 29, 2015, 21:33:12 pm »
Здравейте бъдещи и настоящи мами  :D
Търся мнения за близнашки колички и ще се радвам да чуя предложения.
Принципно имам още доста време , но реши да погледна какво се предлага на пазара.
Искам ако може бебечетата да са едно до друго :)
До момента съм се спряла на :
Адбор Дуо


Микадо дует


Адбор-а я видях на живо и съм доста приятно изненадана  :) Видях само един модел който предлага и кошове за новородени но беше широка цели 92 см! Двата модела които ми харесаха са с порт  :)бебета
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #432 -: Март 29, 2015, 21:43:26 pm »
Моето дете е родено на 01.07, баш в жегите. Ми не се чувстваше зле в кош за новородено. Не се е потила, разполагаше се царски по едно боди.

Re: Количките - 3!
« Отговор #433 -: Март 29, 2015, 22:00:43 pm »
Количката на Дизайн Бейби я видях на живо. Е и Хаука видях. Дизайн Бейби има 3 възможности с плат, с промазка и третия вариАнт е пак като плат, ама не мога да го опиша. С промазката цената е 590 лв за 2в1 и 700 лв за 3в1. Но това е вече реших - Дизайн Бейби ще е. Тук много ме навиват за Хаук- ама нали знаете, нещо като не те грабне, колкото и да го гледаш не става. Спирам да се чудя вече, че мъжо всеки ден ми казва, че много го дразня. От всички бебешки покупки изборът на количка е най-труден. Тази седмица живот и здраве ще ида да я поръчам и стискайте палци да не се разколебая, че мъжо каза, че щом аз не мога да реша ще избира той. А той е фен на Хаук, защото е немска. За него всичко хубаво е немско. Обяснявам си притесненията относно колелата при този модел, а той ми казва Щом е немско, значи е добро. Да ама за немските тротоари , не за димитровградските.
Re: Количките - 3!
« Отговор #434 -: Март 29, 2015, 22:21:51 pm »
Додо, ако сте с асансьор, вземи впредвид и размерите на количката и асансьора  :wink: Тези полските са наистина доста големички. Днес в асансьора в Мол-а имаше една подобна. Нашата количка заемаше едно ъгълче, а другата количка половин асансьор, а той е бая голям.

На Малибуто не е проблемът само в колелата. Чупят им се шаситата там долу, където се срещат вертикалната и хоризонталната пръчка и където има пластмаса. (ама как го обясних само  :oops:)

А след година ползване изглеждат много, много износени.

Успех с покупката  :P Мъжът ти не го слушай, нали ти ще си я буташ  :lol:
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #435 -: Март 30, 2015, 00:12:09 am »
И аз като Ники смятам. Синът ми е роден през юли, беше си топло. Не се е потил. Просто не съм го навличала. Мятах му само една тензухена пелена, ако ми се стореше, че духа вятър.
Гледах снимки на едно бебе, родено няколко дена след моето. На 2 седмици вече му бяха нахлузили вълнените чорапи. Това през август и в България. Не го разбирам това. Аз моето се чудех как да го съблека. Майка ми и досега изпада в ужас, че докато децата се къпят, баща им проветрява стаите и като излязат от банята, лягат да спят на студено (оптималната температура за сън се смята, че е 18 градуса).  :lol:

Re: Количките - 3!
« Отговор #436 -: Март 31, 2015, 02:09:52 am »
Аз миналата седмица си взех тази количка http://www.patilanci.bg/kombinirana-kolichka-chipolino-pooky-travel-2v1 . Случайно влезнах в един магазин, много я харесах , а беше и на промоция и не се сдържах. Защото исках първо да прочета мнение и т.н. Но наистина ми хареса, че е лека и се движи без никакво усилие. Но в последствие прочетох не много добри отзиви, но пък от 2009г :)
Някой има ли по- скорошен опит с чиполино пуки?
*

    Nianaa

  • **
  • 107
  • Sometimes dreams come true!
Re: Количките - 3!
« Отговор #437 -: Март 31, 2015, 13:34:21 pm »
Дами , да ви питам някой да е чувал за тази марка колички?
http://euro-baby.pl/index.php/twins
Много ми харесват ,но не намирам никаква информация за тях.
*
Re: Количките - 3!
« Отговор #438 -: Март 31, 2015, 13:40:57 pm »
Ние взехме тази на hauck, като ви чета коментарите лошо ми става,макар че всеки казва различно,една приятелка я ползва 3та година и каза,че емного лека е маневрена...
Re: Количките - 3!
« Отговор #439 -: Март 31, 2015, 21:48:08 pm »
Аз днес си поръчах количката. Избрах Дизайн Бейби в крайна сметка. Днес като отидох в магазина и като я видях пак и още повече ми хареса. Дано да е сполучлива. В Димитровград масово са с Лорели Луна. Много ги харесват явно. Аз вече няма да ги мисля тия колички. Ще ви информирам след няколко месеца дали си заслужава парите и дали съм доволна..