0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ралица,не се сърди и не ни разбирай погрешно.Темата за ФАР последните месеци е много деликатна и "нервна" и когато се появи някаква нова информация,която е доста объркваща ,се получават конфузии,а това изнервя всички чакащи.Стеф,просто уточни,а тя има най-актуална информация,че одобрените молби,не означават-получени!Раздават се заповеди с номера 15 500,но одобрените са с номера от 18000 / не претендирам за точност/.Има разлика. В момента не се раздават заповеди,тъй като има технологичен период за жегодно подписване на договорите с клиниките,а тази година и с НЗОК. Не се притеснявай,питай ако има неясноти.Съжалява,че тази организация не е най-оптималната в твоя случай,но по-точни ориентировъчни дати за сега няма как да се получат. :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Аз много се извинявам,но не бях запозната с това,че има хора с предимство.И се извинявам,че се намесих във вашите сладки приказки просто исках да получа малко информация,а не да бъда обиждана.Мислех,че тук са хора с един и същи проблем и,че ни вълнуват еднакви неща.
Наистина недей да се обиждаш,едва ли някои е целял такова нещо :wink:.А,за номер 18000 си абсолютно права,проверих го и е точно така-получена заповед.
*
моля, не бъди толкова тънкообидна и чувствителна, и без сърказъм за сладки приказки, още повече, когато ти се обяснява едно и също нещо по два пъти, на ЛС и в темата....
*
Аз мисля,че и на теб няма да ти е много приятно някой да ти отговори по този начин,но както и да е.Няма повече да задавам въпроси ще си изчакам реда,когато ми е писано ще ми се обадят.Желая  на всички късмет.
*
ralica ficheva, малко по-спокойно. Разбирам, че факта, че не си в България, те изнервя още повече, но фонда е много добре функциониращ и няма нужда да му се лепва квалификация "Българска работа". Може би за това си получила съответните отговори.
Ако имаш нужда от повече информация, винаги можеш да позвъниш във фонда, дори и от чужбина, и да ти отговорят - всички са много любезни.
А за предимствата - има такива, но са малко и по обективни причини.
Късмет и повече търпение, с нерви нищо няма да постигнем.


*
Ралица, а защо не правиш опит в чужбина? Така ще си спестиш логистичните проблеми. Моите деца са заченати там, където живея. Питям от любопитство. Причините може да са много. Но само като си помислех да си взема цялата отпуска, за да направя един опит и ми се отщяваше. Не съжалявам за решението си.

*
blue_sky
Не съм на ясно с тази процедура в чужбина и за това и кандидатствах в България.Нямам никои познат тук който да ми помогне.Мъжът ми работи от 3 сутринта до 19 вечерта и когато се прибере няма къде да отидем да питаме,а аз сама няма как,защото не знам езика.Малко трудно се и доверявам на лекари и това също ми е проблем искам да знам,че ще бъда в сигурни ръце и в Плевен съм намерила такъв лекар.Преди година и половина ми махнаха едната тръба отидох в болницата и ме изгониха от там като "лекаря"ми каза,че съм с цистит 15 мин.по-късно в спешното са казали на мъжът ми,че умирам.Преди 5 месеца ми махнаха и другата тръба благодарение на доктора който ми помогна и ме оперира и в двата случея съм жива.На 22год.съм и ми идва да умра от факта,че не мога да имам деца по естествен път.И казвам "Българска работа",защото така ми отговориха когато попитах клиниката която съм избрала дали ще работят с фонда.Нали някакви договори се сключвали в момента.
« Последна редакция: Януари 19, 2013, 00:00:50 am от ralica ficheva »
*
mgstra
Не съм искала да лепвам такава класификация на фонда по горе не съм се изразила правилно.Обясних,защо съм използвала този израз.Грешката моя.
*
Ралица, приеми нещата каквито са. Не можеш да имаш деца по естествен начин, но медицината е затова. Аз пък мога, но с лошата спермограма на мъжа и така и не забременях без икси. Хубавото е в твоя случай, че при тубарния фактор успеваемостта е доста висока.
Езикът определено е пречка. Аз поне такъв проблем не съм имала. По принцип процедурата е винаги следната: отиваш при гинеколога и той те насочва към клиника. В някои страни ти трябва направление от личния лекар, за да стигнеш до гинеколога. Пиши ми на лс, ако искаш, за да не спамим тук!

Има раздвижване във ФАР, на сайта вече има следното съобщение:

Уважаеми пациенти,

Предстои сключване на договори на Център „ФАР” с лечебните заведения за 2013г.

На 22.01.2013г. Общественият съвет към Център ”Фонд за асистирана репродукция” започна провеждане на редовните си заседания за 2013г. Продължава разглеждането на заявления от вх.№ 18535 до вх.№ 18755.

От началото на месец 02.2013г. ще продължи уведомяването на одобрените пациенти за получаване на заповеди.
Цялата мъдрост на човечеството се побира в две думи - търпение и надежда!
*
Вие как го разбирате това съобщение? На мен ми говори следното: че всички заявления до номер 18535 вече са разгледани. А дали е така, кой ще ми каже.....:)
И аз така го разбирам :D и при по голям късмет февруари да си вземем заповедите
*
alek i maraq, това със вземането на заповедите аз мисля не е възможно да стане до този номер само за 1 месец, тъй като доколкото си спомням в края на месец ноември бяха раздадени заповедите до номер 15 500. Оттогава, както всички които следим темата знаем, няма раздадени заповеди. Според мен сега в началото на февруари ще подновят обажданията от този номер и така докато стигнат до 18 000 има доста време още. :)
*
Удобряването и раздаване на заповеди са съвсем различни дейности, след като сме удобрени ( дай боже) ще остане само чакането на заповедта.
Аз съм № 16695 и при проверка на статуса установих резултат: "предстоящо разглеждане". Т. е. ако за разгледани до № 18 535 вероятно информацията в сайта за статуса още не е актуализирана. По-важното е обаче, че от началот на февруари ще започнат с обжадания за получаване на записи и вече ще разберем с какви темпове това ще тава тази година. Още малко търпение!
*
Аз съм № 16695 и при проверка на статуса установих резултат: "предстоящо разглеждане". Т. е. ако за разгледани до № 18 535 вероятно информацията в сайта за статуса още не е актуализирана. По-важното е обаче, че от началот на февруари ще започнат с обжадания за получаване на записи и вече ще разберем с какви темпове това ще тава тази година. Още малко търпение!
Точно така ! :)
На сайта Фонда са качени нови и изменени документи и бланки за попълване. За тези които вече чакат одобрение трябва ли да приложат и новите бланки?
Miriam колкото и да ни се иска нещата да станат толкова бързо всички знаем че е невъзможно.последно бяха до 15500 а до моят номер остават 170 номера и за това се надявам да ми се обадят февруари..малко остана и всички ще имаме яснота  osi_5
  Една добра новина ! Аз съм 18256 и дано до лятото да се обадят !!! osi_9
*
хриси-б, това мисля вече го обсъждахме по-назад. Доколкото разбрах, при заварено положение, ще се обаждат на всеки какви документи трябва да добави към предишните.