0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #440 -: Март 12, 2014, 19:05:21 pm »

Мога горещо да ти препоръчам хотел "Аура". Ходили сме няколко пъти и винаги е било страхотно. Чисто е, персоналът е много любезен, има вътрешен и външен топъл басейн, сауна, парна баня, масажи. В ресторанта готвят разкошно. Както ти го хваля, направо и на мен ми се приходи пак там :)

Още един глас за "Аура"

Ние също почивахме от Вип Оферта. Бяхме между Равда и Несебър - хотела съвсем до плажа, с включени закуска и вечеря. В хотел "Елири" - перфектен - малък, без голяма тарапана наоколо. Няма сергийки и лудници. Храната много вкусна и персонала много мил и любезен, цените бяха на 50% в  сезона - август месец.
« Последна редакция: Март 12, 2014, 19:07:24 pm от Марито »
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #441 -: Април 12, 2014, 00:48:59 am »
Блу,
мога да ти препоръчам апартаментите, където ние бяхме предното лято. Комплексът се казва Аполония бийч и е  т.нар. апартхотел. Комплексът е до самия плаж.
 Но не е точно в Созопол, а до някогашния къмпинг Каваци. Нашият апартамент се състоеше от голяма дневна с кухня (където имаше и диван, на който може да се спи), спалня, коридор, санитарен възел и балкон. Кухнята беше напълно обзаведена. Реално ние си спяхме повечето дни в спалнята. Само един-два пъти дъщеря ми спа на дивана в хола.
Иначе, често вечерите ги карахме в Созопол. Придвижвахме се до там или с влакчето, или с такси, или с нашата кола.

При интерес, мога да дам координати. Вероятно и това лято ще сме там.

Да допълня за Барбаронка:
Ние с ваучер сме ходили в Боженци, Чукурово край Албена, Рибарица и на други места. От всички места сме доволни, с изключение на Чифлика Чукурово край Албена.
Зависи си от хотела.
« Последна редакция: Април 12, 2014, 01:47:38 am от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #442 -: Април 12, 2014, 21:47:17 pm »
Кокиче, мерси, но момичето вече си намери хотел. Ще питам за някоя друга година, но при нас без поне две спални не знам как ще стане, защото госпожицата има много лек сън.

Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #443 -: Април 30, 2014, 21:41:55 pm »
Здравейте, някой ходил ли е на Тасос или пък да знае от близки хора отзиви за добър хотел?  :) Ще бъда благодарна за мнения и препоръки.
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #444 -: Април 30, 2014, 22:39:41 pm »
Врабчо, много зависи каква категория хотел търсиш. Аз съм била в http://www.hotel-esperia.gr преди 3 години. Не беше лош, между 2 и 3 звезди. Изрично искахме ремонтирана стая и беше много приятно и чистичко. Самото място е на около 1 час път от ферибота  (този, дето тръгва от Керамоти) и пътуването в жегата е малко неприятно. Реално хотелът не е в населено място, нещо като вилна зона - 5-6 хотела, няколко ресторантчета и малко къщички. Съвсем близо е Потос, което вече си е селище. Плажът тогава беше с камъчета, но е много вероятно да се е променил за толкова време.
Ние тогава имахме и втори вариант, малко семейно хотелче в същата категория, но сега не намирам координатите. Ще поровя още малко. Те тогава се забавиха с отговора за резервация и така отидохме в Есперия.
Ако търсиш по-висока категория хотел, Ilio mare (http://www.iliomare.gr) е с добри отзиви. Аз лично съм си го набелязала, само бюджет да намерим.  :)
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #445 -: Април 30, 2014, 23:07:34 pm »
maury, благодаря за включването. И аз още не знам какво точно искам  :lol:. Предпочитам хотел на плажа или много близо и да е с пясък плажа. 2011 г. бяхме на Корфу и обиколихме всички плажове в горната част на острова, но сега няма да имаме такава възможност.
Този 5 звездния хотел го гледах преди малко в booking.com  :). Ще го проверя и tripadvisor.
Но аз така на снимки не вярвам много много, защото там основно фотошоп е играл  :lol:
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #446 -: Май 01, 2014, 08:50:25 am »
И пак съм аз  :) Открих си картата на острова, която тогава ни дадоха в хотела. Голям пясъчен плаж е Golden beach. Хвалиха ни го в хотела, ама така и не стигнахме до него. Като гледам картата Skala Potamia е селище там, може да опиташ да потърсиш хотел. Иначе и аз по tripadvisor се ориентирам - ако чужденците казват, че е добре, значи и на нас ще ни хареса.
Ilio mare също е с хубав плаж. Приятели бяха ходили само на плаж там, хотелът им бил в съседство. Бяха впечатлени, снимките също бяха добри.
Да ти подхвърля идея и за Makryamos bungalows, напоследък са посвалили цените. Там обаче дори плажа не знам как изглежда.
Ех, как се размечтах покрай ровенето в старите карти..... Да идва по-скоро лятото, че да се порадваме на морето. Успех в търсенето на място за почивка, ако се сетиш за нещо, питай.
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #447 -: Май 01, 2014, 09:24:36 am »
Момичета,малко помощ за Троянския балкан-Шипково,Априлци и т.н.Можете ли да ми препоръчате хотел или къща за гости?
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #448 -: Май 01, 2014, 09:58:28 am »
Perlichka, моите впечатления не са актуални, защото минаха няколко години, но като добри възможности за отсядане в онзи регион  ми хареса Трявна. В Априлци видях селски улици и зад тях трънки и глогинки, а някой да си изпробва варените яйца и мекичките издържам до един път, ако съм тръгнала на преход и само минавам.
Внимавайте с така наречените самостоятелни къщички-вилички - може да има влага.
Но зависи вие какво предпочитате, не аз :)
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #449 -: Май 01, 2014, 10:19:29 am »
Честно казано,предпочитам да е хотел,за да си има и ресторант.В Трявна вече сме почивали и ни се иска да сменим мястото.Отворени сме и към други места,но все пак да е по пътя за Варна.Трябва да съчетаем Плевен-почивка по пътя-Варна.
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #450 -: Май 01, 2014, 12:52:30 pm »
Ех, как се размечтах покрай ровенето в старите карти..... Да идва по-скоро лятото, че да се порадваме на морето. Успех в търсенето на място за почивка, ако се сетиш за нещо, питай.
И аз така се размечтах снощи  :D
Този комплекс с отделните къщички е страхотен, но ми се струва скъпичък, така на пръв поглед, иначе чужденците казват, че са доволни, с изключение на гръцкото обслужване, но мен това не ме притеснява. Ще го следя.

Perlichka, преди няколко години бяхме в Черни Осъм, в къща за гости, беше много хубаво. Там е по-спокойно, поне преди беше. Иначе там са и Чифлик, Орешак, Шипково и Априлци, но те са по-пренаселени.
Един интересен хотел, покрай който минахме миналата година: http://arthotel.bg/. Нищо повече обаче не мога да ти кажа за него, просто ми хареса като минахме оттам.
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #451 -: Май 01, 2014, 13:06:49 pm »
Ние ходим в едно ново хотелче над Орешака в махала Баба Стана се намира.Много е тихо и спокойно, имат си ресторант собствен.Малко стигането от Орешака до хотела е оффроуд, ама горе пък е прекрасно.Сега ще ходим и с малката за два дни юни месец. Ей това им е във фейса страничката https://www.facebook.com/pages/Family-Hotel-Plamena/174307696103633?fref=ts
Стаите са със спалня, предоставят легло за малко дете.Орешака е долу в ниското, манастира е наблизо.

Иначе Априлци е хубаво,, но само ако сте в комплекс със басейн и игрище, за да има какво да правите, иначе си е една улица с къщи от двете страни и няма къде да се разходите.Това важи и за 4-те села включени в градчето, като най-диво е в Острец по мои впечатления.Там съм хвърлила око на комплекса Мара Гидик, едно време беше на предприятието дето дядо бачкаше и летата ми са изкарани там, та имам спомени, но не знам как е в момента.Ние сме ходили в ето този хотел http://www.hotel1876.bg/ но без малката ;) Хотела има ресторант, реката минава почти през задния му двор, има поляна зелена която се поддържа, имаше и люлки преди 2-3 години като ходихме.Има и едно маалко басейнче, ама много малко.

*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #452 -: Май 01, 2014, 13:30:30 pm »
Маги, именно в Мара Гидик  отсядахме там, но няма нищо общо със спомените ти  :?  само двора зелен и поддържан и стаите чисти. Храна - закуска бедна и от най-евтиното,  скъп ресторант за друго хранене и безвкусно. Басейн голям, но студен и мръсен с плуваща кир вътре.
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #453 -: Май 01, 2014, 17:17:57 pm »
Тара, благодаря за мнението, много ми е полезно.

Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #454 -: Май 02, 2014, 12:12:13 pm »
Маги,сподели впечатления от хотела като се върнете.Цените на хотела,видян от Врабеца,са доста солени,така че отпада като вариант.Много ни допадна хотелчето на Маги,клоним към него като вариант.Благодаря,момичета.
« Последна редакция: Май 02, 2014, 12:18:58 pm от Perlichka »
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #455 -: Май 07, 2014, 09:40:17 am »
Нямаш проблем, там ни препоръчаха и една вила, ще я видим и нея като отидем сега началото на юни и ще пиша.

*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #456 -: Май 23, 2014, 13:51:10 pm »
Включвам се и аз по темета за Орешак-а. Първата ни почивка с детето беше там (септември 2010г.) в комплекс Тера Верде. Тогава все още не предлагаха храна, но аз и без това държах специално на детето аз да я приготвям. Та имаше си на първия етаж кухня/столова с хладилник и всичко необходимо за пприготвянето на храна (без продуктите разбира се  :D ). Сега гледам предлагат закуска и нещо като кетъринг/доставка от местните заведения. Аз имам хубави спомени, не е лукс, стаичките не са особено големи, но има градина с люлка, сега гледам и водна пързалка са направили, което не знам дали не вкарва доста шум.
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #457 -: Май 23, 2014, 16:05:38 pm »
Момичета, при извеждане на деца зад граница се иска акт за раждане, нали?
Копие достатъчно ли е, или трябва и оригинала?
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #458 -: Май 23, 2014, 16:08:50 pm »
само паспорт не е ли достатъчен?
*
Re: С деца на море, планина, къде?
« Отговор #459 -: Май 23, 2014, 16:28:08 pm »
понякога искат да видят и копие на акта за раждане, особено ако родителите са с различни фамилии.