0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Спокойна, здрава и усмихната седмица!

Блу, големи промени ти предстоят и на много фронтове,
леко да мине на всичките и най-вече да сте заедно, и повече!
Като спомена Лиса, прав е Спас в трудни моменти мисля все за нея!
Къде си бре рижо кожухче?

Лиде, бързо да се възстанови  Монката!

Розичке Дива, Благодаря ти за споделеното,
много отговори ми даде, много!

Ние направихме голямото разместване...
Толкова аМалогия мина през хамал Мишанта,
че свят ми се изви.Живи и здрави да са снаха ми и племенника,
цял ден гледаха мишоците у тях, иначе нямаше да смогнем!
Сега имаме детска само с един диван, с повече място за игра
и свободни за размисъл и обзавеждащи схеми глави...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #1 -: Януари 23, 2012, 08:52:51 am »
Пожелавам успешна и здрава седмица!
Да оздравяват бързо малки и големи!

Блу, успех и от мен на всички фронтове :D
Мише, честита детска стая :D

Аз също обмислям връщане на работа на 7 часов работен ден. Иначе ще е трудно да се оправям с момата. Живея в Банишора, работя в Младост 4. Излизам в 7:30 и се прибирам в 19:30 :( Дори да не е на ясла, а някой да я гледа ще е редно да я виждам поне за час преди лягане :wink:
Работя в голяма фирма и почти съм сигурна, че ще ме огрее. Доста толерантни са към майките. От както съм в майчинство имам нов шеф,от него зависи, пък да видим. ЧР и ТРЗ ще се съобразят с неговото решение.
Все си викам, че има много време, ама то лети с бясна скорост и след 5-6 месеца ще съм на фронта.
Здрави да сме, вариант ще се намери :D

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #2 -: Януари 23, 2012, 10:23:59 am »
Успешна да е седмицата и всички да са здрави  :)

Ники, времето наистина лети, не усетих кога бях бременна, кога родих и кога Жорко стана на 6 месеца.
При мен също можеше да се наложи да се върна на работа през април, но засега отпада. Поне в нашия квартал направиха нова детска градина, чудна е. Дано само да ни приемат в нея от септември.

Аз да се похваля, че след толкова мрънкане, неспане и истерични ревове,най-накрая ни изби първото зъбче  :D Дано с другите зъбки е по-леко, че ако на всяко зъбче е такава истерия, не знам просто.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #3 -: Януари 23, 2012, 11:24:53 am »
Diva Rosa, много ти благодаря за споделеното. Дълбоко съм убедена в правилността на много от нещата, които казваш, но по-важното е всичко това да е работещо в действителност. За съжaление детската градина, в която ходи Мия не може да се определи като такава, в която правилата са на почит. Голяма част от нещата, които се опитваме да изкореним, за съжаление ги усвои там. Имам предвид крещенето с пълно гърло, псуването и удрянето. Вкъщи не крещим, не се удряме и не псуваме, но тя прекарва по-голямата част от времето в градината и попива най-лошото от нея. Там са оставени на самотек и явно децата оцеляват както могат. Изключително трудно ми е да обясня как нещо не трябва да се прави, при положение, че ежедневно тя вижда точно обратното. Другият много важен момент е, че при нея много често трябва да се избира по-малкото зло. Последният пример е от миналата седмица с една ужасяваща истерия в автобуса, защото не й разреших да си свали якето. В случая опитах да наложа нещо предвид, че все пак са минусови температурите навън, и резултатът беше кошмарен. Направих грешка, можех да я оставя да си свали якето и нищо от онова, което последва нямаше да се случи. Но аз нося багаж, шапката й, очилата, които винаги сваля в движение и се страхувам, че ще забравим нещо. С дете като нея трябва да си безкрайно изобретателен и гъвкав. Знам какво не й харесва в градината –децата, но това няма как да го променя. Бог ми е свидетел, че направих всичко възможно да й сменя градината, но когато нямаш късмет, просто нямаш и това е. Сега се налага да я водя с градския транспорт всяка сутрин и кошмарът е пълен. Всичко е наред до момента, вкойто трявба да си облечем връхните дрехи и да излезем. Тогава се започва искам това, не онова, не так, не тези обувки, не това не онова. Накрая вече сме закъснели, аз се изнервям неистово и я обличам насила, за да излезем. Започва да крещи, да ме удря и т.н. Едвам я влача до спирката и целият квартал я чува. Кажете ми какво да направя? Не иска да ходи с рейса, но нямаше шанс или късмет да ходи в грaдина в квартала, та се налага да ходи в друг.Не иска да ходи в градината, обаче нямам друг вариант, все някак трябва да я замъкна дотам. Наистина не ми е ясно какво да сторя. Всяка вечер обяснявам, и всяка сутрин всичко се повтаря наново. Тя не обича да я пришпорват, но аз имам график. На всичкото отгоре работя извън София и ме взимат със служебна кола, та ако не успея с транспорт много трудно мога да стигна до работата. Честно, пак мисля за психолог. Някои неща в поведението й трябва да се овладеят, защото са опасни за вбъдеще. Но наистина трябва много добър специалист, а за съжаление едва ли ще намерим такъв и рискът да се тръгне в погрешна посока е много голям. Повечето психолози наистина затъват в дадена теория и във 9 от 10 деца виждат въплъщение на нея. Извинявам се, че ви занимавам с моите проблеми, но наистина се нуждаем от помощ или поне от утеха, а тук винаги съм получавала такава.
« Последна редакция: Януари 23, 2012, 11:27:56 am от meshko106 »
<br />[link=http:
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #4 -: Януари 23, 2012, 12:48:25 pm »
Здрава седмица и от мен.
Е, аз пак я започвам болна  :? Вече много ми дотежават тези болести - всеки месец от една година назад аз съм болна. Боян поне се крепи  :?
И все пак ми е едно хубаво, че най-сетне видяхме сняг във Варна. Вчера изкарахме един страхотен обед в преспите. Детето просто сияеше. Дано имаме възможност да повторим.

Мешко, всичко ще се нареди, сигурна съм.
Между другото, Боян също е през 3 квартала на ДГ, и въпреки че не ми прави проблеми сутрин, те разбирам  :?
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #5 -: Януари 23, 2012, 13:34:33 pm »
meshko106 разбирам те напълно. Картинката ми е ясна и позната, не се притеснявай. Щом имаш нужда да поговориш с някого по темата и смяташ, че това трябва да е специалист, направи го. Само ти казвам, че моята девойка сутрин се държи по същия начин и това тяхно поведение си е един нормален протест по детски. Не очаквай да се държат адекватно като нас, те са си деца. Не искат на градина, не им изнася да ядат това или просто деня им е крив, те не мислят за последствията, те знаят, че точно в този момент ти ги караш да ходят някъде където не искат и правят всичко възможно да не стане. Така, че не приемай нещата толкова на вътре. А лошите думи ги ползват за да те дразнят, за да те накажат, че им поставяш задължения и граници, да ти покажат, че това не им харесва, също така да привлекат вниманието към тях... Говорим и ние, говорим ама  :lol:
Да ти кажа, котката ме чува повече. като се покажа и и кажа, че ако мяуне още веднъж в 6 сутринта и ме събуди в неделен ден ще и обръсна опашката, на следващия мяука в 6:15  :lol: , докато Моника напук ще стане в 5:15 и ще почне тя да мяука на вратата  :), ти ми кажи защо. Аз викам, че прекалено много обича мама и се грижи да не и е скучно  :)
« Последна редакция: Януари 23, 2012, 13:38:01 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #6 -: Януари 23, 2012, 13:38:29 pm »
Успешна седмица и от нас и здрави дечица и мами!
Ние си продължаваме със запушен нос и сополи, вече и аз не знам докога :?

Мешко, наистина ти съчувствам! Кошмарно е да се чувстваш безпомощен, а и при мен се случва същото напоследък :( затова и те разбирам. Дано намериш правилния подход!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #7 -: Януари 23, 2012, 13:48:04 pm »
Хубава и здрава да е предстоящата седмица!
Всички болни да оздравяват!

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #8 -: Януари 23, 2012, 13:53:40 pm »
Спокойна и усмихната седмичка желая! Болните да оздравяват, здравите да се забавляват!
Поне там където има сняг предполагам веселбата вчера е била на макс, в Пловдив пак се разминахме със снега. Имаме си шейна, която за 2 години сме ползвали само веднъж :?

Мешко, съчувстам ти, дано скоро намериш решение и ако е просто период някакъв, по-бързо да премине, че предполагам колкото и здрави нерви да имаш не е лесно.
Нашата кака от скоро започна да изпада в някакви истерии за глупости, само като получи отказ и рев до откат. Другия вариант е да започне да ми обяснява колко съм лоша, как не ме обича вече и че повече няма да ми бъде приятелка. Опитвам се да не се впечатлявам, но не винаги успявам да запася спокойствие, да си призная отнася и по някой шамар по дупето напоследък.

За доходите в Бг да споделя как е при нас, аз съм държавен служител и заплатата ми със все увеличения и актуализации миналата година ми я направиха 500лв, никакъв шанс да се издържаме с нея, а сега майчинството само за наема на квартирата не стига. Да е жив и здрав съпруга ми, че има собствен бизнес и успява засега да се справи с издръжката. Засичали сме няколко месеца горе-долу колко са ни постоянните разходи, ами да ви кажа с ограничения харчим около 1500, това се оказа минимума, ако си позволим някоя глезотия сумата вече е друга.

Момичета, мерак ми е това лято да заведем децата на море в Гърция, знам че доста от вас вече са били, бихте ли препоръчали място където ви е харесало, не много скъпо и е подходящо за малки деца?

« Последна редакция: Януари 23, 2012, 13:55:15 pm от maia_st »

Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #9 -: Януари 23, 2012, 14:37:16 pm »
Здрава и лека седмица на всички!

Мешко, разбирам те напълно, и при нас имаше такива периоди, не за ДГ, но всякакви други поводи се намираха.
Как сте с наказанията? При нас действат понякога. Нашата е голяма телеманка, та наказанието да не гледа детска ТВ, хич не я устройва :D. Ако вече е дадено и продължи с лигавщините, последват други. Отнемане на любимите и играчки, например нещата за рисуване и моделиране, кукли и дрехи и т. н.
Не ги връщам докато поне 2 дена не се държи нормално, че и повече :) Определно й липсват.
Няма ли възможност с кола да я карате до ДГ?

Тук в събота натрупа хубава сняг, Дара щастива се канеше с баща си по обяд да направи снежен човек, обаче като заваля дъжд целия сняг замина.
Уж обещават тия дни отново да завали, ще видим. Иначе в Алпите дал Господ, не ни е много далеч, но организирането да отидем там за няколко часа, трае цяла вечност :)
Качихме се все пак цялото кралско войнство с лифта преди 1 месец, та се попързаляхме.

Моя син все още не ходи сам, за един пръст се държи, но не се пуска. Това разбира се не го спира да извършва безброй геройски бели, като разливане на олио, повреда на компа.... :D
Най ми тежи това, че Дара ръси из цялата къща разни дреболии от сорта на фиби, ластичета и подобни. Непрекъснато съм на щрек да не излапа дребния нещо.
Как се справяте вие с малко по-големи деца и такива лазещи и лапащи всичко?

Поздрави

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #10 -: Януари 23, 2012, 15:17:42 pm »
Мешко  :bighug: вярвам, че е период!

Здраве за всички боледуващи!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #11 -: Януари 23, 2012, 15:29:54 pm »
Хубава седмица и от мен.

Аз от миналата седмица освен основното ми бебе Борката имам още една камара,свекърва ,зълва,мъж ми покрай тях изтрещя,супер не доспала съм и изнервена.Та покрай мойто напрежение и на малката се отразява.Имам чувството,че усеща,че не съм съвсем майката,която трябва да бъда и ми прави бойкот с лошо поведение.За съжаление всичко ни се трупа и дори когато си мислим,че се прикриваме добре децата го чувстват и те също стават нервни.Аз просто виждам как с езика на тялото си предавам напрежение и в детето без да го искам.Ако аз съм вътрешно напрагната,няма как да очаквам малката да стои до мен кротко,тя усеща напрежението и реагира, а и днес е понеделник,това е тройно критичен ден,и най-лудото за деня предсои след градината. 8)
Мешко,освен правила които имат ефект разбира се и наказанията,ни трябва и вътрешен покой,но и ние сме хора,трудно се издържа на ежедневието.Аз като се усетя,че съвсем изтрещявам,подарявам на Борето уикенд при баба и в неделя получавам ново усмихнато дете.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #12 -: Януари 23, 2012, 19:11:59 pm »
Мешко, при нас с ходенето на градина сутрин е също така драматично, ако не го заведем с кола. Ние не сме нито за такси, нито за автобус, не е кой знае колко далеч, но сутрин му идва на нагорнище. Все мрънка, че му е студено, но това не е истина, защото и другите сезони е така. За сега успяваме с колата на тати, но случи ли се повече от 2 пъти по ред да ходи пеш сутрин, е една лудница.

Не знам как са вашите деца, но моето всеки ден иска да му купувам по нещо. Не, че няма у дома, трябва да му купя на мига. От чантата също не действа. По пътя за дома има няколко магазина, изтичва пред мен и започва да граби, ако не му взема. Ако сменя пътя, трябва да го влача, а той се дере неистово. Лошото е, че има много коли и не мога просто да го оставя. Прибирам се вир вода мокра, това от стискане да не го ударя. Навън гледам и да не викам, но вкъъъъъъъщи. До като сме наказани е пак истерия и крещене "няма  да съм наказан и не искам да съм наказан", колкото повече настоявам, толкова по голям цирк става.Започва и да удря и да опитва да счупи нещо.Като шлятна по дупето ми отговаря "не ме боли, колко и да ме удряш". За да има мир и Любов трябва да отстъпя поне малко, инак всичко на инат и на пук ми прави.
Наказанията не действат при нас, отговора е "и какво от това, не ми пука"  и наистина не му пука. Може и без всичко, само и само на инат.
От два месеца някъде не иска да вечеря готвено, в началото му давах сандвичи, защото така искаше, но това продължава вече прекалено дълго и му ги забраних. Оставям го гладен, но не. Стои си гладен и си настоява за сандвичите. В градината яде почти всичко и по няколко порции. Така , че пак напук ми прави.
Е с такова дете, как да не полудееш.

Така, че Мешко не си сама, но отговор и рецепта не мога да дам.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #13 -: Януари 23, 2012, 22:57:44 pm »
Делика, Перденце, разбираме ви всички много добре. Дано това са само периоди! Пожелавам ви търпение и сили! :)


*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #14 -: Януари 24, 2012, 10:42:26 am »
Мешко, напълно те разбирам мила! Много е гадно да влачищ ревящо, изпаднало в истерия дете. Ние също имахме проблем доскоро с обличането и излизането сутрин за ясла. Нашата е на 5 мин. пеша, но не си мислете, че ходим пеш. Както и друг път съм споменавала нашата не е много-много по ходенето пеш. За сметка на това пък вечер се прибираме пеша и се влачим по половин час, но то е само защото на две крачки принцесата застава пред мен: "Носи"!, а аз напоследък й отказвам да я нося и настава голяма драма. Също така има и едно магазинче точно зад нашият блок през което минаваме всеки ден и трябва задължително да купим бомбони, не че у нас няма вече купища от тях :?Е, напоследък минавам с номера, че нямам парички и тя ще не ще се примирява, но реагирам според ситуацията и ако мине номера. Но, децата са си деца - и те си имат своите кахъри и страхове, трябва да се опитаме да ги разберем, защото не знаем какво може да се върти в малката им главица и да ги провокира да реагират така. Аз поне съм щастливка в това отношение - Дара винаги с желание ходи на ясла и не си спомням, освен в самото начало разбира се, да е плакала, че не иска да ходи.
Хубава и спорна седмица! И всички болни бързо да оздравяват!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #15 -: Януари 24, 2012, 11:10:45 am »
Ние имаме голям проблем с едно мъжко котище! Не знам на кои съседи е точно, обаче минава по няколко пъти на ден и надава един сърцераздирателен мяукащ зов. Моника подскача като ужилена по дупето и понеже си мисли, че иска да и бие котето, застава на вратата и започва да крещи колкото душа има: Виждам те и те чувам, ще те набия само да си ми пипнал котенцето. Ти чули ме БЕ котак с котак гаден! И това продължава, докато някой от нас не я изтегли насила вътре и не затвори, все пак навън е -5,6,7! Сле 30 минути всичко това се повтаря. Един ден ми писна и и обясних, че той мачарока както се изразява тя просто си търси компания и затова така мяука. След 30 секунди ме забиха с въпрос: Ам той гадже ли си търси? Ами нашето коте нали е женско и докато се усетя вече беше на вратата, с разликата, че този път крещеше друго! Ако гаден мачарок такъв дойдеш да ми вземеш котето за гадже ще те обеся да знаеш, ах ти ! Предавам се чесно :lol: Купих си кутия с пиратки и като мяуне мъжа ми пуска една за да стои далеч, обаче кучето беснее а котака си мяука  :lol:
И нямаше да се оплаквам, ако това не се случва и през нощта, с разликата, че тогава е заключено и Мони блъска по вратата докато спре да мяука, добре, че все още не може да отключва точно тази врата...
Къде да подам жалба срещу съседския котарак  :lol:

Температурата спря напълно, но си имаме екстра кашлица. Следобяд сме при лекарката да видим!
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #16 -: Януари 24, 2012, 13:23:22 pm »
Ех.....Лидееееееееее, при вас все е интересно! :lol:
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #17 -: Януари 24, 2012, 14:33:59 pm »
Не знаех къде да пиша затова реших в седмичната. За пореден път се сблъсках с безсилието да помогнеш на някой с репродуктивен проблем и той да не иска да те чуе.
Приятелка прави за втори път спонтанен аборт в ранни седмици. ЕГН-то й не е малко, че да махне с ръка и да преглътне. Първият път се опитах да й дам насоки не ме послуша, започна да ходи в някакъв частен медицински център. Днес разбрах, че отново е имала аборт и отново същото. Щяла да ходи в Шейново, там били най-добрите.
Може да са добри, но в родилната помощ не в друго. Говорих, писах, давах линкове.
Да не ме познава и да не знае през какво минах да не ме слуша, а то!
Изпълнена съм с гняв и безсилие!
Тоя народ е създаден да страда заради самият себе си.
Успешна седмица и по-малко болни пожелавам.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #18 -: Януари 24, 2012, 14:44:49 pm »
Тоя народ е създаден да страда заради самият себе си.

Съвсем вярно, отдавна спрях да давам съвети на всякаква тема, особено когато не са ми поискани. Те и да са, пак не ме отразяват, но поне ме чуват. Всеки за съжаление сам взима решение и когато ти сам не искаш да си помогнеш, не може да ти помогне и господ.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #19 -: Януари 24, 2012, 15:03:54 pm »
КЪДИ  нека уважим правото на човек да прави своят избор. Може пък това да е нейният верен път. Можем да дадем съвет и да се ядосваме, но не можем да казваме на хората как да живеят живота си и кое е по-доброто за тях. Това си е техният живот. Разбирам те и знам, че искаш да помогнеш. Направила си каквото е нужно, останалото зависи от тях.  Не се ядосвай  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0