0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #60 -: Януари 27, 2012, 14:49:15 pm »
Благодаря ви,  :flower: Момичета!
Аз нямам никакъв страх от лекари, диагнози и манипулации,
премервам риска и лягам под ножа пък каквото ще да става!
От малка съм така винаги първа, само от стоматолози имам страх,
но той се вкорени в мен в детството, та сега с децата
много внимавам да не се травмират!

Перде, аз не съм имала никакви болки, дори при мануалния преглед
лекаря не го откри, видя се след това с ехографа.
В случая ме стресна повече това, че попаднах в капана на собствената си
илюзия - " това на мен не може да ми се случи"!

Важно е, че е доброкачествен ще го следя
и ако расте ще потърся още едно мнение, пък после ще решавам...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #61 -: Януари 27, 2012, 15:21:36 pm »
Мишанта, имах фиброаденом, следях го 1,5 година. Мен ме болеше от овулация до цикъл. Лекарят не искаше да го маха, можело и 10 години да стои щом не расте. Обаче мен си ме болеше и тревожеше. Накрая го натиснах да го махаме. Оказа на хистология, че не е фиброаденом, а мастопатична "бучка", така да кажа, въпреки че лекарят се кълнеше, че е ФА. А той суперспециалист онколог - мамолог, понастоящем във ВМА.
Операцията е супер лека, още същата вечер спах на оперираната си гърда. Спасих си от разни натрапчиви мисли.
Успех!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #63 -: Януари 27, 2012, 15:34:20 pm »
Теди, много съжалявам за лошо стеклите се обстоятелства:(. Дано възможно най-скоро нещата се наредят.

Мише, четити чифта ръце те прегръщаме и дано всичко е наред.

Дааа, и при нас най-после зимата дойде:) Много е хубаво и студено:) Чакам с нетърпение вятъра да утихне за да изведа децата. Засега само пълним кофичките със сняг от терасата и навсякъде в детската има локвички:) Алекс се страхува от снега, Никол граби с пълни шепички и пъха в устата а дани подскача от щастие като пипне снега:)))))))))))Днес чак се разплаках като ги гледах какви са дребни и смешни при новото си откритие в живота:)))))))
Сега да видим каква шейна ще търсим:)))))))

Слава богу, здрави сме.

Хубав снежен уикенд на всички ви и да сте здрави.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #64 -: Януари 27, 2012, 15:46:37 pm »
Перденце, аз да те успокоя докато стигнеш до мамолога.
Не разбирам много, но лекарят при когото бях каза, че обикновено като има болка, нещата не са страшни.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #65 -: Януари 27, 2012, 16:47:55 pm »
Mише, стискам палци, това чудо да не расте и да не ти създава проблеми!  :crossfingers:

И аз съм за убиване, на мамолог не съм ходила никога, на гинеколог уж ходя всяка година, миналата не успях да ида, ама сме решили, че у дома повече от един болен възрастен няма да има и сега чакам на моя мъж здравната каса да му отпусне лекарството и да вземе да се подобри, че аз да тръгна по доктори.

А вчера беше кошмарно, след като изривахме колата 15 минути, седнахме и Никола даде назад 2 метра и там останахме, ако бяхме стигнали до улицата щяхме да стигнем, но уви заседнахме на паркинга. Взе да боксува, пак изривахме, един съсед дойде уж да я бутаме, няма мърдане и аз хванах децата и тръгнахме към трамвая. Стефуняка не иска да върви в преспите и се наложи да го нося, междувременно прозвъних градината и яслата, че ще закъснеем. Стефан си изтърва колата в снега и рева до детската. Пресякохме на бозаво за да хванем трамвая, той беше блъснал човек, добре че нищо му нямаше и потеглихме. Завлякох две мрънкащи и ревящи деца на градина и се стоварих с около час закъснение на работа...
« Последна редакция: Януари 27, 2012, 16:54:46 pm от gery_k77 »


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #66 -: Януари 27, 2012, 16:54:33 pm »
Уф, Мише, напомни ми, че и аз трябва да отида на момолог. Но след 876543456 изследвания и снимки през 2007 се отказах от тоя вид доктори за дълго. Тогава ми откриха и пунктираха и фиброаденом и киста - доброкачествени казаха в онкологията. Ма трябва пак да отида.
Лис, днес излизахме, при нас пече и не духа. Засили се право към купчините, дето са натрупали мъжете от къщата, докато са си чистили пред гаражите. И като ѝ обяснявах да ходи по пътечката, ми обясняваше - „виж дуга течка" и буф в пряспата. После пък „гонеше" една купчина сняг, паднала от табелата пред магазина - „къш, къш, маш тука". Сега поне разбира и се радва, не като лани. Утре ще има возене в шейна и правене на снежен човек. Че от как заваля ги говори.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #67 -: Януари 27, 2012, 17:02:59 pm »
Здравейте от северния полюс (от блокирания Русе).
Да не си мислите, че съм изчезнала завинаги или умряла? :wink: Не, тук съм и съм жива. :lol:

Мешко, ти ме провокира да се включа.
и преди сме си писали тук, че децата ни са сходни и в други отношения. Това, което пишеш, важи с пълна сила и за Михаела.
Цитат
Всичко е наред до момента, вкойто трявба да си облечем връхните дрехи и да излезем. Тогава се започва искам това, не онова, не так, не тези обувки, не това не онова. Накрая вече сме закъснели, аз се изнервям неистово и я обличам насила, за да излезем. Започва да крещи,

Нашата пък има сутрини, в които решава, че мен не ме обича, а обича само баща си. Тогава не иска за нищо на света да се облича с мен. ако не дай Боже, успея да и облека блузата и дънките, например, тя демонстративно ги съблича пред мен и отива при баща си, за да я облечал той! :x

и тя не обича да я пришпорват, но в градините в Русе са много стриктни по отношение на навременното "доставяне" на децата. В 08:20 трябва да сме там, защото в 08:30 съобщавали бройките. Градината ни е на 5 мин. пеша, но често стигаме там, като нося Михаела на ръце по пътя, за по-бързо.

Има и друго - прекалено е агресивна към брат си. не го иска това бебе и това си е! все и пречи, все не го обича и иска да сме без него. като един трън в очите и е бебето. доскоро на малкия на му пукаше, че го удря, но от скоро и той взе да си връща. от както се роди брат и, при Михаела се появи заекване. Водих я при детски невролог тук, а по-късно и във Варна. При логопед ходи. Днес пък трябваше да сме при психолог, във връзка с агресията към брат и, но тя пък се поболя  с температура, обилна хрема, кашлица ....

Е, Мешко, не че ти помогнах, но поне знай, че не си сама. :)

Михаела пък се оказа "медицински феномен" и изкара варицела два пъти. Няма грешка. Факт е. А сега малкия я кара.

на болните - бързо оздравяване!
На търсещите работа - успех!
И аз търся работа от известно време, но за сега ... без успех.

Поздрави, момичета, и се молете, по-бързо да си иде сибирският циклон, защото ще изпукаме от студ. :)

 :lol: ха ха, чета ви за снега. аз днес изведох малкия с шейната, да вземем храната му, но не му хареса. Рева, студено му беше. обърнах го два пъти с шейната и на края се прибрахме на ход и с рев. преди две години и на Михаела не и харесваше снега. изцапала си била ботушките. :lol:
ама като чувам, че ни очаква минус 20 градусов студ и от сега ме втриса!  :lol:
« Последна редакция: Януари 27, 2012, 17:10:18 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #68 -: Януари 27, 2012, 17:19:39 pm »
Има и друго - прекалено е агресивна към брат си. не го иска това бебе и това си е! все и пречи, все не го обича и иска да сме без него. като един трън в очите и е бебето. доскоро на малкия на му пукаше, че го удря, но от скоро и той взе да си връща.
Това е и моята най-голяма болка. Две години вече минаха, откакто се роди Божана, а нещата са все така зле. Направо си я мрази. Това ме съсипва. Според нашата психоложка е период, но никой не казва, как да оцелея аз. :(


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #69 -: Януари 27, 2012, 17:43:41 pm »
Здравейте от слънчев Брюксел! Пратете малко сняг и насам, че след две години в Естония съм пристрастена към снега и съм в абстиненция сега  :lol:

Бърз въпрос: като им никнат зъби бебетата отказват ли мляко? Симеон в тези периоди караше само на мляко, а Борис сега не иска никакви течности. То не че и ядене яде особено, но съм озадачена от отказа на мляко...

Да споделя възпитателен трик за по-големите. От нашето училище дават на всеки две седмици едни цветни листи, на които има нарисувани момче и момиче, занимаващи се с нещо. Отдолу има 14 квадратчета, в които трябва да отбелязваш напредъка на детето. Например темата е: "Събирам си играчките и подреждам нещата вкъщи" или "Почиствам след като съм се нахранил, рисувал, играл и т.н." или "Не ставам от масата по време на хранене", т.е. всякакви теми, свързани с живота на детето вкъщи. В началото пишех плюсове и минуси според това, дали си изпълнява задълженията. После връщаме попълнените листи в училище. На последната родителска среща, коментираха, че резултатите на всички деца не са много добри. Училищната психоложка предложи да рисуваме усмихнати и намръщени личица, вместо плюсове и минуси. Резултатът е невероятен! Симеон просто лети в желанието си да изпълни задачата и после с кеф си гледа новата усмивка на листа :)


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #70 -: Януари 27, 2012, 18:18:53 pm »
Мише, стискам палци! Аз имах множество кисти, които ми създаваха проблеми, но след раждането всичко изчезна /да чукам на дърво/.

Ултра, ние сме в това положение в момента, расте ни зъбче и доста трудно се храним. На всичкото отгоре Тереза е с температура и кашлица от вчера и картинката е пълна.

Много хубав сняг имате  :D! Ние се излагаме тази година.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #71 -: Януари 27, 2012, 21:27:38 pm »
Ама много сняг, много чудо. Ние тази седмица от 5 дни, 4 на път до София. Направо трябва да ни приберат социалните, но важното, че всичко мина благополучно и отмляхме важни задачи.
Да се "похваля" имаме си първа пломба, предстоят ни още 3, но тях ще ги правим тук. Не мога да проумея как зъби на няколко месеца, са толкова зле. А Алекс за пореден път ме изумява, проплака само първия път, при упойката. Помислих, че ще имаме проблем със следващите ходения, но не. Мъжът ми каза, че си влизал в кабинета спокоен и си сядал на стола сам, без да му кажат дори. Аз чакам вън. :oops: :oops:
Другият преглед който минаха и двамата е очния. При Вяра няма проблем, но предвид предисторията при нея, ще се следи на 6-8 месеца. Алекс вижда картинките от всички редове, но  излезе резултат +1,75 с астигматизъм. Д-р Димитрова от МД, каза че това е или наследствено от мен  или вследствие на това, че е недоносен. Хубавото в случая е, че е + и че почти е сигурно, че е временно и ще се израсте, лошото било ако е -.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #72 -: Януари 27, 2012, 22:36:11 pm »
Тъй....момичета, за бой сте! Ама як бой!
Може ли от толкова време да сте в сайта (аз съм заек пред вас), да разбирате ОТЛИЧНО защо и как се правят профилактични прегледи при мамолог и гинеколог и да ги пропускате?!
Да бяхте някви тетки заспали дето се обясняват за котките, краставиците и забременяването да ви разбера, ама вие всички сте учени жени, медицината ви е доказала колко е важен навремения преглед и все пак, какво виждам? От две страници през пост казвате как не ходите!

Момичета, децата са си деца, работата си е работа, мъжа си е мъж, ама вие сте на първоо място, най-вече заради грижата за дребните!


П.С. Къде е Жбрул?
[/url][/url]
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #73 -: Януари 27, 2012, 22:58:10 pm »
Благодаря, момичета!
Лиде, лошото е, че и аз не я разбирам нашта система още  :P.
С очите никога не съм имала проблем, но дъртозата започва напомня за себе си отвсякъде, така че всичко е възможно  :lol:.
Аз не помня по - мека чикагска зима да сме имали за шестте години, откакто сме тук.

Ели, само да отбележа, главоболието може и да е на хормонална основа. Казваш, че е започнало след раждането... Имах една колежка, която страдаше непрекъснато от главоболие и беше постоянно с хапчета. Ходи на невролог, скенер и т. н. Оказа се, че е на хормонална основа, пиеше някакви хормонални тогава, не знам какви и имаше голямо подобрение.
Та като идея, че и там можеш да търсиш причина.
Иначе на невролог се ходи за главата. Или ампутация, както се шегува мъжа ми :D :D :D

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #74 -: Януари 27, 2012, 23:03:21 pm »
Благодаря, Албена! Аз също се съмнявах за това. В понеделник се заемам  :).
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #75 -: Януари 27, 2012, 23:14:41 pm »
Ани,
при моите не е имало отказ от течности при зъбоникнене. при малкия има отказ от сън през нощта. :wink:

white,
и мен ме съсипва това с побоя. Михаела само ме дебне, да се обърна с гръб към тях, като приготвям нещо в кухнята и тутакси го е ритнала или блъснала, или ударила по главата. направо откачам вече. на мен психоложката ми каза, че можело така да си продължи и през юношеството, т.е. да съм подготвена психически за това. :wink:

една от последните и изцепки беше, че (тъй като беше наказана да стои в детската сама 10 мин.) тя извадила от шкафчето неговите пелени Пуфис, сложила си и се изпикала вътре и ги прибрала обратно в шкафчето. :lol: и така с 3бр. пелени! :lol:
« Последна редакция: Януари 27, 2012, 23:17:57 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #76 -: Януари 27, 2012, 23:28:56 pm »
Може, може! С брат ми се бихме до големи деца. Иначе много се обичаме и сега непрекъснато се търсим  :D.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #77 -: Януари 27, 2012, 23:29:35 pm »
Здравейте от слънчев Брюксел! Пратете малко сняг и насам, че след две години в Естония съм пристрастена към снега и съм в абстиненция сега  :lol:

Бърз въпрос: като им никнат зъби бебетата отказват ли мляко? Симеон в тези периоди караше само на мляко, а Борис сега не иска никакви течности. То не че и ядене яде особено, но съм озадачена от отказа на мляко...

Да споделя възпитателен трик за по-големите. От нашето училище дават на всеки две седмици едни цветни листи, на които има нарисувани момче и момиче, занимаващи се с нещо. Отдолу има 14 квадратчета, в които трябва да отбелязваш напредъка на детето. Например темата е: "Събирам си играчките и подреждам нещата вкъщи" или "Почиствам след като съм се нахранил, рисувал, играл и т.н." или "Не ставам от масата по време на хранене", т.е. всякакви теми, свързани с живота на детето вкъщи. В началото пишех плюсове и минуси според това, дали си изпълнява задълженията. После връщаме попълнените листи в училище. На последната родителска среща, коментираха, че резултатите на всички деца не са много добри. Училищната психоложка предложи да рисуваме усмихнати и намръщени личица, вместо плюсове и минуси. Резултатът е невероятен! Симеон просто лети в желанието си да изпълни задачата и после с кеф си гледа новата усмивка на листа :)


Ани, много интересно звучи това. Имаш ли възможност да го сканираш и пуснеш тук.
Смятам да го предложа като идея в нашата ДГ, а не мога да си представя какточно е направено.
Благодаря

Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #78 -: Януари 28, 2012, 00:18:05 am »
Иначе много се обичаме и сега непрекъснато се търсим  :D.
ето това много ми хареса и ме кара да мечтая! :D
Мечтаех за две деца, които ще са заедно в игрите, а по-натам - заедно и в различни житейски ситуации. мечтаех си, да се обичат и да се разбират. ех, колко наивна съм била!
в интерес на истината, малкия много я обича :D и с толкова любов и вика "Мимми". но чувствата му са еднопосочни.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #79 -: Януари 28, 2012, 04:32:36 am »
Мери, браво на Алекс и на татко му,
много е важно ние да сме спокойни за да ни виждат така и да не се страхуват!
Хубаво си направила, като си останала навън!

Ани, Митака не яде 10 дни почти нищо при най-активния зъборастеж,
но при него беше комлицирано + вирус, ако се притесняваш потърси лекар!

Относно двете деца и проявата на неприязън, мишоците като цяло не конфликтуват
има само една територия, която Митака пази това са свещените му динозври
само за тях става кавга понякога, но Калина знае това и рядко припарва там!
Уайти, Кокиче и аз мисля че е период, дано професионалистите са прави! :hug2:



Момичета, децата са си деца, работата си е работа, мъжа си е мъж,
ама вие сте на първоо място, най-вече заради грижата за дребните!


Жаси, знам, че не с лошо и с грижа размахваш пръст,
но няма как да ни знаеш битието!
Питай ме какво правя ей са в 4 часа тука, а не спя кротко,
ми от преумората при преместването събота и неделя ръцете пак ме заболяха зверски.
Трябва да си оперирам ръката, поне едната...но не се решавам, не защото ме е страх!
А защото не искам да ангажирам никой да ми гледа децата,
за по-голям период от време!
Може би след година...като поотраснат още малко!
Много ми е палава и любопитна Калина и аз дори с бързите си реакции
не успявам всеки път да бъде преди нея в белята.
( за протокола последно си сложи ръката над парата на яйцеварката)
Как да съм спокойна баба им с нарушения слух да ги пази!
Старае се жената, но и на лекар ходя от 2-4 когато спят...моля те...
а и тя идва за по 10-15 дни на всеки месец и половина два.

Не търся конфликт, не искам и да звучи като оплакване...
Споделяме си тука неща дето дори на най-близките не смея
да кажа така открито за да не ги тревожа излишно със страховете си.
Но ако дори и една от вас го приема така...извинете ме!
Повярвайте ми много по-добре се чувствам след всички споделени мнения от вчера!
Благодаря ви!



« Последна редакция: Януари 28, 2012, 04:50:07 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)