0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Спокойна, здрава и усмихната седмица!

Блу, големи промени ти предстоят и на много фронтове,
леко да мине на всичките и най-вече да сте заедно, и повече!
Като спомена Лиса, прав е Спас в трудни моменти мисля все за нея!
Къде си бре рижо кожухче?

Лиде, бързо да се възстанови  Монката!

Розичке Дива, Благодаря ти за споделеното,
много отговори ми даде, много!

Ние направихме голямото разместване...
Толкова аМалогия мина през хамал Мишанта,
че свят ми се изви.Живи и здрави да са снаха ми и племенника,
цял ден гледаха мишоците у тях, иначе нямаше да смогнем!
Сега имаме детска само с един диван, с повече място за игра
и свободни за размисъл и обзавеждащи схеми глави...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #1 -: Януари 23, 2012, 08:52:51 am »
Пожелавам успешна и здрава седмица!
Да оздравяват бързо малки и големи!

Блу, успех и от мен на всички фронтове :D
Мише, честита детска стая :D

Аз също обмислям връщане на работа на 7 часов работен ден. Иначе ще е трудно да се оправям с момата. Живея в Банишора, работя в Младост 4. Излизам в 7:30 и се прибирам в 19:30 :( Дори да не е на ясла, а някой да я гледа ще е редно да я виждам поне за час преди лягане :wink:
Работя в голяма фирма и почти съм сигурна, че ще ме огрее. Доста толерантни са към майките. От както съм в майчинство имам нов шеф,от него зависи, пък да видим. ЧР и ТРЗ ще се съобразят с неговото решение.
Все си викам, че има много време, ама то лети с бясна скорост и след 5-6 месеца ще съм на фронта.
Здрави да сме, вариант ще се намери :D

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #2 -: Януари 23, 2012, 10:23:59 am »
Успешна да е седмицата и всички да са здрави  :)

Ники, времето наистина лети, не усетих кога бях бременна, кога родих и кога Жорко стана на 6 месеца.
При мен също можеше да се наложи да се върна на работа през април, но засега отпада. Поне в нашия квартал направиха нова детска градина, чудна е. Дано само да ни приемат в нея от септември.

Аз да се похваля, че след толкова мрънкане, неспане и истерични ревове,най-накрая ни изби първото зъбче  :D Дано с другите зъбки е по-леко, че ако на всяко зъбче е такава истерия, не знам просто.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #3 -: Януари 23, 2012, 11:24:53 am »
Diva Rosa, много ти благодаря за споделеното. Дълбоко съм убедена в правилността на много от нещата, които казваш, но по-важното е всичко това да е работещо в действителност. За съжaление детската градина, в която ходи Мия не може да се определи като такава, в която правилата са на почит. Голяма част от нещата, които се опитваме да изкореним, за съжаление ги усвои там. Имам предвид крещенето с пълно гърло, псуването и удрянето. Вкъщи не крещим, не се удряме и не псуваме, но тя прекарва по-голямата част от времето в градината и попива най-лошото от нея. Там са оставени на самотек и явно децата оцеляват както могат. Изключително трудно ми е да обясня как нещо не трябва да се прави, при положение, че ежедневно тя вижда точно обратното. Другият много важен момент е, че при нея много често трябва да се избира по-малкото зло. Последният пример е от миналата седмица с една ужасяваща истерия в автобуса, защото не й разреших да си свали якето. В случая опитах да наложа нещо предвид, че все пак са минусови температурите навън, и резултатът беше кошмарен. Направих грешка, можех да я оставя да си свали якето и нищо от онова, което последва нямаше да се случи. Но аз нося багаж, шапката й, очилата, които винаги сваля в движение и се страхувам, че ще забравим нещо. С дете като нея трябва да си безкрайно изобретателен и гъвкав. Знам какво не й харесва в градината –децата, но това няма как да го променя. Бог ми е свидетел, че направих всичко възможно да й сменя градината, но когато нямаш късмет, просто нямаш и това е. Сега се налага да я водя с градския транспорт всяка сутрин и кошмарът е пълен. Всичко е наред до момента, вкойто трявба да си облечем връхните дрехи и да излезем. Тогава се започва искам това, не онова, не так, не тези обувки, не това не онова. Накрая вече сме закъснели, аз се изнервям неистово и я обличам насила, за да излезем. Започва да крещи, да ме удря и т.н. Едвам я влача до спирката и целият квартал я чува. Кажете ми какво да направя? Не иска да ходи с рейса, но нямаше шанс или късмет да ходи в грaдина в квартала, та се налага да ходи в друг.Не иска да ходи в градината, обаче нямам друг вариант, все някак трябва да я замъкна дотам. Наистина не ми е ясно какво да сторя. Всяка вечер обяснявам, и всяка сутрин всичко се повтаря наново. Тя не обича да я пришпорват, но аз имам график. На всичкото отгоре работя извън София и ме взимат със служебна кола, та ако не успея с транспорт много трудно мога да стигна до работата. Честно, пак мисля за психолог. Някои неща в поведението й трябва да се овладеят, защото са опасни за вбъдеще. Но наистина трябва много добър специалист, а за съжаление едва ли ще намерим такъв и рискът да се тръгне в погрешна посока е много голям. Повечето психолози наистина затъват в дадена теория и във 9 от 10 деца виждат въплъщение на нея. Извинявам се, че ви занимавам с моите проблеми, но наистина се нуждаем от помощ или поне от утеха, а тук винаги съм получавала такава.
« Последна редакция: Януари 23, 2012, 11:27:56 am от meshko106 »
<br />[link=http:
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #4 -: Януари 23, 2012, 12:48:25 pm »
Здрава седмица и от мен.
Е, аз пак я започвам болна  :? Вече много ми дотежават тези болести - всеки месец от една година назад аз съм болна. Боян поне се крепи  :?
И все пак ми е едно хубаво, че най-сетне видяхме сняг във Варна. Вчера изкарахме един страхотен обед в преспите. Детето просто сияеше. Дано имаме възможност да повторим.

Мешко, всичко ще се нареди, сигурна съм.
Между другото, Боян също е през 3 квартала на ДГ, и въпреки че не ми прави проблеми сутрин, те разбирам  :?
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #5 -: Януари 23, 2012, 13:34:33 pm »
meshko106 разбирам те напълно. Картинката ми е ясна и позната, не се притеснявай. Щом имаш нужда да поговориш с някого по темата и смяташ, че това трябва да е специалист, направи го. Само ти казвам, че моята девойка сутрин се държи по същия начин и това тяхно поведение си е един нормален протест по детски. Не очаквай да се държат адекватно като нас, те са си деца. Не искат на градина, не им изнася да ядат това или просто деня им е крив, те не мислят за последствията, те знаят, че точно в този момент ти ги караш да ходят някъде където не искат и правят всичко възможно да не стане. Така, че не приемай нещата толкова на вътре. А лошите думи ги ползват за да те дразнят, за да те накажат, че им поставяш задължения и граници, да ти покажат, че това не им харесва, също така да привлекат вниманието към тях... Говорим и ние, говорим ама  :lol:
Да ти кажа, котката ме чува повече. като се покажа и и кажа, че ако мяуне още веднъж в 6 сутринта и ме събуди в неделен ден ще и обръсна опашката, на следващия мяука в 6:15  :lol: , докато Моника напук ще стане в 5:15 и ще почне тя да мяука на вратата  :), ти ми кажи защо. Аз викам, че прекалено много обича мама и се грижи да не и е скучно  :)
« Последна редакция: Януари 23, 2012, 13:38:01 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #6 -: Януари 23, 2012, 13:38:29 pm »
Успешна седмица и от нас и здрави дечица и мами!
Ние си продължаваме със запушен нос и сополи, вече и аз не знам докога :?

Мешко, наистина ти съчувствам! Кошмарно е да се чувстваш безпомощен, а и при мен се случва същото напоследък :( затова и те разбирам. Дано намериш правилния подход!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #7 -: Януари 23, 2012, 13:48:04 pm »
Хубава и здрава да е предстоящата седмица!
Всички болни да оздравяват!

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #8 -: Януари 23, 2012, 13:53:40 pm »
Спокойна и усмихната седмичка желая! Болните да оздравяват, здравите да се забавляват!
Поне там където има сняг предполагам веселбата вчера е била на макс, в Пловдив пак се разминахме със снега. Имаме си шейна, която за 2 години сме ползвали само веднъж :?

Мешко, съчувстам ти, дано скоро намериш решение и ако е просто период някакъв, по-бързо да премине, че предполагам колкото и здрави нерви да имаш не е лесно.
Нашата кака от скоро започна да изпада в някакви истерии за глупости, само като получи отказ и рев до откат. Другия вариант е да започне да ми обяснява колко съм лоша, как не ме обича вече и че повече няма да ми бъде приятелка. Опитвам се да не се впечатлявам, но не винаги успявам да запася спокойствие, да си призная отнася и по някой шамар по дупето напоследък.

За доходите в Бг да споделя как е при нас, аз съм държавен служител и заплатата ми със все увеличения и актуализации миналата година ми я направиха 500лв, никакъв шанс да се издържаме с нея, а сега майчинството само за наема на квартирата не стига. Да е жив и здрав съпруга ми, че има собствен бизнес и успява засега да се справи с издръжката. Засичали сме няколко месеца горе-долу колко са ни постоянните разходи, ами да ви кажа с ограничения харчим около 1500, това се оказа минимума, ако си позволим някоя глезотия сумата вече е друга.

Момичета, мерак ми е това лято да заведем децата на море в Гърция, знам че доста от вас вече са били, бихте ли препоръчали място където ви е харесало, не много скъпо и е подходящо за малки деца?

« Последна редакция: Януари 23, 2012, 13:55:15 pm от maia_st »

Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #9 -: Януари 23, 2012, 14:37:16 pm »
Здрава и лека седмица на всички!

Мешко, разбирам те напълно, и при нас имаше такива периоди, не за ДГ, но всякакви други поводи се намираха.
Как сте с наказанията? При нас действат понякога. Нашата е голяма телеманка, та наказанието да не гледа детска ТВ, хич не я устройва :D. Ако вече е дадено и продължи с лигавщините, последват други. Отнемане на любимите и играчки, например нещата за рисуване и моделиране, кукли и дрехи и т. н.
Не ги връщам докато поне 2 дена не се държи нормално, че и повече :) Определно й липсват.
Няма ли възможност с кола да я карате до ДГ?

Тук в събота натрупа хубава сняг, Дара щастива се канеше с баща си по обяд да направи снежен човек, обаче като заваля дъжд целия сняг замина.
Уж обещават тия дни отново да завали, ще видим. Иначе в Алпите дал Господ, не ни е много далеч, но организирането да отидем там за няколко часа, трае цяла вечност :)
Качихме се все пак цялото кралско войнство с лифта преди 1 месец, та се попързаляхме.

Моя син все още не ходи сам, за един пръст се държи, но не се пуска. Това разбира се не го спира да извършва безброй геройски бели, като разливане на олио, повреда на компа.... :D
Най ми тежи това, че Дара ръси из цялата къща разни дреболии от сорта на фиби, ластичета и подобни. Непрекъснато съм на щрек да не излапа дребния нещо.
Как се справяте вие с малко по-големи деца и такива лазещи и лапащи всичко?

Поздрави

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #10 -: Януари 23, 2012, 15:17:42 pm »
Мешко  :bighug: вярвам, че е период!

Здраве за всички боледуващи!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #11 -: Януари 23, 2012, 15:29:54 pm »
Хубава седмица и от мен.

Аз от миналата седмица освен основното ми бебе Борката имам още една камара,свекърва ,зълва,мъж ми покрай тях изтрещя,супер не доспала съм и изнервена.Та покрай мойто напрежение и на малката се отразява.Имам чувството,че усеща,че не съм съвсем майката,която трябва да бъда и ми прави бойкот с лошо поведение.За съжаление всичко ни се трупа и дори когато си мислим,че се прикриваме добре децата го чувстват и те също стават нервни.Аз просто виждам как с езика на тялото си предавам напрежение и в детето без да го искам.Ако аз съм вътрешно напрагната,няма как да очаквам малката да стои до мен кротко,тя усеща напрежението и реагира, а и днес е понеделник,това е тройно критичен ден,и най-лудото за деня предсои след градината. 8)
Мешко,освен правила които имат ефект разбира се и наказанията,ни трябва и вътрешен покой,но и ние сме хора,трудно се издържа на ежедневието.Аз като се усетя,че съвсем изтрещявам,подарявам на Борето уикенд при баба и в неделя получавам ново усмихнато дете.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #12 -: Януари 23, 2012, 19:11:59 pm »
Мешко, при нас с ходенето на градина сутрин е също така драматично, ако не го заведем с кола. Ние не сме нито за такси, нито за автобус, не е кой знае колко далеч, но сутрин му идва на нагорнище. Все мрънка, че му е студено, но това не е истина, защото и другите сезони е така. За сега успяваме с колата на тати, но случи ли се повече от 2 пъти по ред да ходи пеш сутрин, е една лудница.

Не знам как са вашите деца, но моето всеки ден иска да му купувам по нещо. Не, че няма у дома, трябва да му купя на мига. От чантата също не действа. По пътя за дома има няколко магазина, изтичва пред мен и започва да граби, ако не му взема. Ако сменя пътя, трябва да го влача, а той се дере неистово. Лошото е, че има много коли и не мога просто да го оставя. Прибирам се вир вода мокра, това от стискане да не го ударя. Навън гледам и да не викам, но вкъъъъъъъщи. До като сме наказани е пак истерия и крещене "няма  да съм наказан и не искам да съм наказан", колкото повече настоявам, толкова по голям цирк става.Започва и да удря и да опитва да счупи нещо.Като шлятна по дупето ми отговаря "не ме боли, колко и да ме удряш". За да има мир и Любов трябва да отстъпя поне малко, инак всичко на инат и на пук ми прави.
Наказанията не действат при нас, отговора е "и какво от това, не ми пука"  и наистина не му пука. Може и без всичко, само и само на инат.
От два месеца някъде не иска да вечеря готвено, в началото му давах сандвичи, защото така искаше, но това продължава вече прекалено дълго и му ги забраних. Оставям го гладен, но не. Стои си гладен и си настоява за сандвичите. В градината яде почти всичко и по няколко порции. Така , че пак напук ми прави.
Е с такова дете, как да не полудееш.

Така, че Мешко не си сама, но отговор и рецепта не мога да дам.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #13 -: Януари 23, 2012, 22:57:44 pm »
Делика, Перденце, разбираме ви всички много добре. Дано това са само периоди! Пожелавам ви търпение и сили! :)


*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #14 -: Януари 24, 2012, 10:42:26 am »
Мешко, напълно те разбирам мила! Много е гадно да влачищ ревящо, изпаднало в истерия дете. Ние също имахме проблем доскоро с обличането и излизането сутрин за ясла. Нашата е на 5 мин. пеша, но не си мислете, че ходим пеш. Както и друг път съм споменавала нашата не е много-много по ходенето пеш. За сметка на това пък вечер се прибираме пеша и се влачим по половин час, но то е само защото на две крачки принцесата застава пред мен: "Носи"!, а аз напоследък й отказвам да я нося и настава голяма драма. Също така има и едно магазинче точно зад нашият блок през което минаваме всеки ден и трябва задължително да купим бомбони, не че у нас няма вече купища от тях :?Е, напоследък минавам с номера, че нямам парички и тя ще не ще се примирява, но реагирам според ситуацията и ако мине номера. Но, децата са си деца - и те си имат своите кахъри и страхове, трябва да се опитаме да ги разберем, защото не знаем какво може да се върти в малката им главица и да ги провокира да реагират така. Аз поне съм щастливка в това отношение - Дара винаги с желание ходи на ясла и не си спомням, освен в самото начало разбира се, да е плакала, че не иска да ходи.
Хубава и спорна седмица! И всички болни бързо да оздравяват!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #15 -: Януари 24, 2012, 11:10:45 am »
Ние имаме голям проблем с едно мъжко котище! Не знам на кои съседи е точно, обаче минава по няколко пъти на ден и надава един сърцераздирателен мяукащ зов. Моника подскача като ужилена по дупето и понеже си мисли, че иска да и бие котето, застава на вратата и започва да крещи колкото душа има: Виждам те и те чувам, ще те набия само да си ми пипнал котенцето. Ти чули ме БЕ котак с котак гаден! И това продължава, докато някой от нас не я изтегли насила вътре и не затвори, все пак навън е -5,6,7! Сле 30 минути всичко това се повтаря. Един ден ми писна и и обясних, че той мачарока както се изразява тя просто си търси компания и затова така мяука. След 30 секунди ме забиха с въпрос: Ам той гадже ли си търси? Ами нашето коте нали е женско и докато се усетя вече беше на вратата, с разликата, че този път крещеше друго! Ако гаден мачарок такъв дойдеш да ми вземеш котето за гадже ще те обеся да знаеш, ах ти ! Предавам се чесно :lol: Купих си кутия с пиратки и като мяуне мъжа ми пуска една за да стои далеч, обаче кучето беснее а котака си мяука  :lol:
И нямаше да се оплаквам, ако това не се случва и през нощта, с разликата, че тогава е заключено и Мони блъска по вратата докато спре да мяука, добре, че все още не може да отключва точно тази врата...
Къде да подам жалба срещу съседския котарак  :lol:

Температурата спря напълно, но си имаме екстра кашлица. Следобяд сме при лекарката да видим!
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #16 -: Януари 24, 2012, 13:23:22 pm »
Ех.....Лидееееееееее, при вас все е интересно! :lol:
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #17 -: Януари 24, 2012, 14:33:59 pm »
Не знаех къде да пиша затова реших в седмичната. За пореден път се сблъсках с безсилието да помогнеш на някой с репродуктивен проблем и той да не иска да те чуе.
Приятелка прави за втори път спонтанен аборт в ранни седмици. ЕГН-то й не е малко, че да махне с ръка и да преглътне. Първият път се опитах да й дам насоки не ме послуша, започна да ходи в някакъв частен медицински център. Днес разбрах, че отново е имала аборт и отново същото. Щяла да ходи в Шейново, там били най-добрите.
Може да са добри, но в родилната помощ не в друго. Говорих, писах, давах линкове.
Да не ме познава и да не знае през какво минах да не ме слуша, а то!
Изпълнена съм с гняв и безсилие!
Тоя народ е създаден да страда заради самият себе си.
Успешна седмица и по-малко болни пожелавам.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #18 -: Януари 24, 2012, 14:44:49 pm »
Тоя народ е създаден да страда заради самият себе си.

Съвсем вярно, отдавна спрях да давам съвети на всякаква тема, особено когато не са ми поискани. Те и да са, пак не ме отразяват, но поне ме чуват. Всеки за съжаление сам взима решение и когато ти сам не искаш да си помогнеш, не може да ти помогне и господ.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #19 -: Януари 24, 2012, 15:03:54 pm »
КЪДИ  нека уважим правото на човек да прави своят избор. Може пък това да е нейният верен път. Можем да дадем съвет и да се ядосваме, но не можем да казваме на хората как да живеят живота си и кое е по-доброто за тях. Това си е техният живот. Разбирам те и знам, че искаш да помогнеш. Направила си каквото е нужно, останалото зависи от тях.  Не се ядосвай  :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #20 -: Януари 24, 2012, 16:26:35 pm »

Най ми тежи това, че Дара ръси из цялата къща разни дреболии от сорта на фиби, ластичета и подобни. Непрекъснато съм на щрек да не излапа дребния нещо.
Как се справяте вие с малко по-големи деца и такива лазещи и лапащи всичко?

Поздрави

Аз съм събрала всички дреболии в една от чантите на каката и разрешавам да играе с тях когато малчо спи или е в друга стая, то почти за всички нейни забавления е това де, нито пластелина, нито любимите пъзели и водни бои са подходящи когато той е покрай нея.. Гледам като гладя например в другата стая да взема Марти с мен, за да може Габи да си поиграе на спокойствие, че колкото и играчки подходящи за дрбосъка да има той не ги отразява, инетерсно е само какво прави кака. Дори детско ако пуснем, той ходи и изключва компа, за щастие вече има проблясъци на съвместни игри, надеждата ми е тези моменти да зачестят  :D Иначе лапа всичко наред, няма нужда от прахосмукачка, всяко боклуче е добре дошло, гарнира си редовно с няке прясно оскубано цвете, а ако се докопа да бръкне в тоалетната чиния, щастието ще е пълно  :D На есен изяде дори една муха, беше си жива преди това, докато не я намерих усмукана под езика не вярвах, че все пак е успял да я хване, та така, готов е сървайвър искам да кажа :)

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #21 -: Януари 24, 2012, 18:15:23 pm »
КЪДИ, нека ти припомня теорията на Джам за естествения отбор. Преди два дни приятелка ме питаше може ли за има толкова наивни и заблудени хора (тя друга дума ползва де). И както се чудеше, гъй и ми разказа за нейна съседка дето по принцип искала второ, ама ѝ открили миома и жената решила да иде при попа. Пък той ѝ дал една икона да я държи на корема си и така да спи. Саже ѝ казвал в кои дни да спяла с мъжа си.  8O Ами ... какво да ви кажа.
Иначе ние сме здрави, прави си белички. Даже вчера като ме ядоса нещо ме успокояваше - „койно (спокойно) дишай, дишай".  :lol:
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #22 -: Януари 24, 2012, 23:01:27 pm »
Хубава и здрава седмица от нас!
За нас тя започна с лоша новина- мъжът ми остава без работа...Аз работя на хонорар, детето не се класира за детска градина...Черно ми е пред очите!
Поне упоритата кашлица от два дни я няма, да не чуе Дявола!Утре ще излезе микробиологията от нослето и гърлото.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #23 -: Януари 24, 2012, 23:12:49 pm »
Inke Tinke  съжалявам да го чуя.  :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #24 -: Януари 24, 2012, 23:13:45 pm »
Инке, дано по - бързо излезете от трудната ситуация!

Успешна седмица!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #25 -: Януари 24, 2012, 23:26:25 pm »
Благодаря ви за съпричастността!
Най-гадно от всичко е това, че му  спретнаха супер гаден номер- от месеци го изнудват да се премести на друго място с работно време до 22ч. и с по-ниска заплата, но с някакви имагинерни бонуси и обещания за повишение и той им отказва и те просто му казаха, че или отива там, или ще го уволнят. Понеже откакто е на тази работа го залъгват, че ще го повишат, ще му увеличат заплатата и нищо не се случва, той просто се съгласи да го освободят,защото преценява, че няма да си изпълнят обещанията, бори се в момента да е поне от 1.03, а не веднага, да има време да се организира и да потърси нещо друго, а ида може да изкараме с обезщетението март, че аз тогава не взимам хонорар.
Много ме е яд, защото си мисля, че това може да се случи, защото хората го позволяват, защото няма истински синдикати...

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #26 -: Януари 25, 2012, 06:30:11 am »
Инке, много труден момент, дано бързо излезете от него!  :hug2:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #27 -: Януари 25, 2012, 09:35:01 am »
Инке, много неприятна ситуация. :( И аз съм така от началото на месеца, т.е. ходя на работа, но пари почти никакви не взимам, защото напоследък положението много се закучи и нямаме работа. Оглеждам се и аз за нещо но....положението вече ми изглежда много отчайващо. Ми то с такава държава и синдикатите ни такива, кво да искаме...Поне да сме здрави!
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #28 -: Януари 25, 2012, 09:57:50 am »
Извинявайте, че се намесвам в темичката ви, но това ми е болна тема.Аз синдикати съм виждала само в държавните учереждения.В частните ако има са по-ниски от тревата, рядко защитават някой наистина.За съжаление всеки се бори сам за себе си.Колкото до работата при нас е ужас от година не сме имали работа, аз съм проектант, и направо не знам какво ще правя за напред.

Къди, и аз имам подобни случаи, отказах се да се ядосвам, всеки сам си решава какво да прави с живота си и как да го прави.Аз съм направила правилното за мен, дала съм насоки, информация, клиники, лекари, от там нататък какво ще решат да правят е лично техен избор.

Здрава седмица на всички.

Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #29 -: Януари 25, 2012, 10:13:38 am »
Inke Tinke,  :bighug: много ти съчувствам. Ние сме само с една заплата вече 2 години. Не знам на каква позиция е бил мъжът ти, но моят винаги е бил на високи ръководни позиции, с 2 езика и супер респектиращо cv,а в настоящия момент в България с напълно разбития малък и среден бизнес няма търсене на високо квалифицирани кадри. Но, трябва да се оцелява и човек се научава на разни техники за оцеляване -пазаруване на промоции, готвене на 2-3 ястия с едно пиле, забравяме за всякакви неща от рода на ски, море, пътувания и т.н. Адски е трудно, но няма начин. Човек знае 2 и 200, важното е да не падаш духом и да сме здрави. И се моля за някакво чудо.
« Последна редакция: Януари 25, 2012, 10:18:03 am от meshko106 »
<br />[link=http:
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #30 -: Януари 25, 2012, 10:54:13 am »
Инке, много тежък момент изживяваш, дано всичко се уреди по-бързо.
Аз се надявам да вземат някъде малкия на ясла, че е доста трудно вече. Обаче като гледам класиранията и точките много се обезкуражавам.
Мешко, ти ми напомни за една колежка, която казва пиле или месо колкото да замирише.Тъжно, ама какво да се прави. Иначе за сега ние сме добре, дано ни подмине грипа.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #31 -: Януари 25, 2012, 11:01:12 am »
Благодаря ви!
Тази нощ не можах да спя,  треперих цяла нощ...
Мъжът ми беше брокер на недвижими имоти...Когато детето се роди, пазарът се срина и двете фирми, с които работеше просто затвориха...Стоя почти година без работа, в която с малко бебе спестяванията ни просто изчезнаха.Започна от необходимост работа там, където е, за 600лв. на месец.Принудих се ,когато детето беше на годинка да се върна на работа за по два дни на седмица на хонорар/както винаги съм работила/, за да докарвам още по около 300лв. на месец. Поради спецификата на работата ми, де  факто работя 8 месеца от годината, с големи ваканции, които не ми се плащат.
Понеже не съм на трудов договор нямаме право на ДГ, няма кой да гледа детето и така откретахме-с промоциите и картофи/ориз/леща, краден интернет и т.н. досега...За да заведем детето на море, взехме заем от приятели...Стрелката за бензина в колата е постоянно на червено, дори една нощ като отивал на работа мъжът ми бензинът свършил и се наложило да бута колата...
Вече му бяхме свикнали на това, а сега - ново двайсе!
Извинете ме, че се наоплаквах, но наистина ми дойде в повече...
Дано поне сме здрави!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #32 -: Януари 25, 2012, 12:10:13 pm »
Съжалявам да прочета, че има толкова момичета които се борят да оцелеят! Много е тъжно, много  :(
Стискам палци на всички Ви бързо да излезете от това положение и да забравите за лошите моменти!!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #33 -: Януари 25, 2012, 12:48:18 pm »
Инке, съжалявам да прочета всичко това.
Моля се за вас, бързо да си намери работа мъжа ти.
Инке, ако е добре с езиците, защо не започне в кол център. Заплатите са приличи и след първите 6 месеца се вдигат. Поне в тази, в която работи снаха ми. А тя каза, че винаги търсят хора с два езика.

Истината е, че в тези времена се научаваме да правим от нищо нещо...буквално.
[/url][/url]
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #34 -: Януари 25, 2012, 13:10:47 pm »
Здрава седмица и от нас!

Инке, съжалявам, че така се е получило при вас. Надявам се бързо да се оправят нещата. jasmin_veni, е права, нека мъжът ти да потърси такава работа. Може да работи и като първичен съпорт мисля, че се води, там се изискват обикновено само език да се говори, след което осигуряват и обучение. Но си права за едно здравето е най важно.

Ние финансови проблеми нямаме, не че и на моя мъж не му сервираха преди седмица, че няма да го повишат при това след като са му обяснили колко добре се справя и колко хубаво било всичко, ама не било в не знам си каква насока. Това го довърши и съвсем се депресира, защото малко преди това му излязоха резултатите от изследванията и се оказа, че повторната операция е била безполезна. Сега подаде документи в здравната каса и ще бъде на хормонално лечение вероятно до живот. Дано поне инжекциите му повлияят добре...

Мешко, ако е само тръшкането, при всички е така. Моите и двамата сутрин, а Стефан и вечер ми правят "купон". Естествено винаги съм закъсняла за работа, добре, че ме търпят... Но все пак ако имаш някакви по сериозни притеснения говорете с психолог. Споделяла си, че Мия е домошарка и е по затворено дете. С нея сме една зодия, аз бях болезнено срамежлива, изпитвах ужас ако майка ми ме пратеше до магазина, защото ще трябва да кажа на продавачката какво искам - истински се радвах на новооткрития супермаркет, че там и без говорене можех да мина. У дома си ми беше най-добре, семейството ми беше най-добрия приятел. Запознанствата с нови хора, смяна на училище и разни от сорта ме ужасяваха. Все още не се чувствам комфортно от тези неща, но със започване на първата ми работа се наложи да ги преодолея. Не знам дали Мия се чувства така, но може да има нужда да си поговори с някой за това.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #35 -: Януари 25, 2012, 15:31:17 pm »
Инке, мила, много ми е тъжно като те чета! Винаги можеш да разчиташ на нас за рамо и подкрепа. Какво е завършил мъжа ти? Ако искаш да ти дам мейл да пуснеш едно CV да се оглеждам и аз. Успех!



*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #36 -: Януари 25, 2012, 15:45:54 pm »
Лошото е, че дори и децата ни да ходят на ясла, първоначалните 6 месеца са свързани с постоянни отсъствия от работа, първият месец докато свикне, после започват да боледуват...Немислимо е да дадеш детето на ясла и почти веднага да почнеш нова работа, то не е немислимо де, но имайки предвид колко "толерантни" са работодателите в БГ към майките с малки деца е почти невъзможно :(
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #37 -: Януари 25, 2012, 16:26:57 pm »
Нуну, не ме карай да се отчайвам, моля те!
Надявам се да работя старата си работа, ама разчитам да ни вземат на ясла, че няма как да разчитам на баби.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #38 -: Януари 25, 2012, 18:13:32 pm »
Нуну, не ме карай да се отчайвам, моля те!
Надявам се да работя старата си работа, ама разчитам да ни вземат на ясла, че няма как да разчитам на баби.
За съжаление това е в 99% от ДГ.Никой не е целял да отчайва другия-просто неприятната истина :?.

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #39 -: Януари 25, 2012, 22:37:08 pm »
Ще видим как ще е с яслите и при нас. Засега няма да се панирам съм решила. Само дано я приемат Никол.  :)


*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #40 -: Януари 26, 2012, 06:08:35 am »
Знам, че никак няма да ви "стопли", но от нашата страна на земята нещата не стоят по по - добър начин. Инке, много ми е позната вашата ситуация   :(. Не се отчайвай, ще намерите изход!

Аз съм с хронично главоболие - започна след раждането на дъщеря ми /преди почти 9 месеца/. Първо си мислех, че е нормално след спинална упойка, после го отдадох на умората покрай грижите и недоспиването. Прехвърлих го на проблемите на сина ми в училище... А днес осъзнах, че нямам "оправдание" и се притесних. Какъв доктор се търси? Главата е доста "обширно" понятие...
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #41 -: Януари 26, 2012, 08:32:23 am »
Ели, личния лекар ще прецени какви изследвания да ти пусне. При мен се оказа травма на гръбнака. След като ме надупчиха едно хубаво сега съм добре, е като се преуморя пак се схващам и започва да ме боли главата, ама не е така както беше. А ти в коя държава си?

Аз си пожелах сняг преди месец, обаче колкото да има за шейната, то взе,че забрави да спре да вали :lol:.

 
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #42 -: Януари 26, 2012, 10:37:12 am »
shanoar, за съжаление и аз потвърждавам за яслите  :(

lidia, ти си била, значи  :lol: приказка е при нас, като в рекламна брошура на ски курорт. Утре ще гледам да ви пусна снимка. излизането за работа е приключение, но карай
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #43 -: Януари 26, 2012, 17:06:51 pm »
Ели, личния лекар ще прецени какви изследвания да ти пусне. При мен се оказа травма на гръбнака. След като ме надупчиха едно хубаво сега съм добре, е като се преуморя пак се схващам и започва да ме боли главата, ама не е така както беше. А ти в коя държава си?

Аз си пожелах сняг преди месец, обаче колкото да има за шейната, то взе,че забрави да спре да вали :lol:.

 

Лиде, в Америка съм. Единственият доктор, на когото съм ходила тук, е гинеколог, нямаме личен. Ти на невролог ли ходи?
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #44 -: Януари 26, 2012, 21:01:56 pm »
Elle, за невролог или офталмолог мога да те посъветвам. Аз също съм с главоболие, слава Богу не е така постоянно като твоето(насполедък е, но то е от недоспиване), при мен проблемът идва от очите.  

За детските заведения - и ние не сме класирани за ясла. Аз честно казано и не виждам шанс, защото повече от 8 точки не мога да събера. Преди 1 г. като регистрирах детето беше на 10-то място в списъка на чакащи. Сега е 26-та. И като гледам колко деца с 10+ точки има преди нас - не се и надявам.След 2 седмици детето ми прави 2 годинки и аз трябва да се връщам на работа, та сега пручвам варианти за частни ясли. В тази връзка ще съм благодарна ако може да препоръчате някоя частна ясла в кварталите Борово, Бъкстон, Красно село, Бели брези, Хиподрума, Мотописта и близките.

Инке, съжалявам за лошо стеклите се обстоятелства при вас. Дано скоро излезете от трудната ситуация!
« Последна редакция: Януари 26, 2012, 21:04:09 pm от severina »
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #45 -: Януари 26, 2012, 22:44:15 pm »
Не ви разбирам системите там  :).
Отидох при личния си лекар, той ме прати на ренген. След това ми назначи лечение по негова преценка. Засега нямам оплаквания. Само че те се водят клиника и си имат разни специалисти с които се консултират.
Като чета сега severina , аз съм с астегматизъм и малък деоптер. От една страница четене на текст на компютъра или 5 минути на книга получавам страхотно главоболие. Ползвам очила само за компютър и когато пиша и чета по-дълго. Иначе изкарвам максимум час. А с очила не мога да се движа и да карам, защото ми пречат.
lidia, ти си била, значи  :lol: приказка е при нас, като в рекламна брошура на ски курорт. Утре ще гледам да ви пусна снимка. излизането за работа е приключение, но карай
Аз ми  :lol:. Ти не знаеш ли, откога скимтя за един такъв хубав снежец.  :lol:
Само, че до понеделник трябва да се стопи, че съм на работа и не ми се виси 2 часа в задръствания  :lol: Тази седмица сме болнични с Мони, но другата няма измъкване.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #46 -: Януари 26, 2012, 23:01:17 pm »
Главоболието е гадна работа-моето се оказа от проблеми с очите и синузита.Лошото е,че когато ме заболи над очите-челото не знам от кое точно е.При синузита болят и носа и бузите та един-два Ибупром Синус помагат,но за малко.

Лиде,ти като си поръчва снега,вятър поръчва ли си???При нас вее като лудо,имам чувството че ще изпадат прозорците.В неделя трябва да пътувам за София и не знам как ще стане номера.Май единствения вариант е влака а пък аз съм една коза-страх ме е сама във влак и това е.
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #47 -: Януари 26, 2012, 23:17:07 pm »
Благодаря, момичета!
Лиде, лошото е, че и аз не я разбирам нашта система още  :P.
С очите никога не съм имала проблем, но дъртозата започва напомня за себе си отвсякъде, така че всичко е възможно  :lol:.
Аз не помня по - мека чикагска зима да сме имали за шестте години, откакто сме тук.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #48 -: Януари 27, 2012, 00:46:40 am »
Вятър не съм си поръчвала, определено. В София вятър няма и снега спря да вали  :) Лек път ти желая :)

Jam Марти оздравя ли? И другите болни деца. Здрави ли сте вече?
« Последна редакция: Януари 27, 2012, 00:48:40 am от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #49 -: Януари 27, 2012, 07:12:12 am »
Така, така Лиде поръчката ти преизпълнена,
няколко броя Мишоци мноооого доволни!

Пими и аз съм от тази порода, и аз съм скарана с влаковете!
Веднъж се качих 1997 и вече 15 години сме заедно с голямото момче  :lol:
Тя съдбата си няма друга работа, все така за добро да се включва!

elle22, щом имаш сериозни оплаквания не чакай, тръгни от някъде,
невролог или друг при когото ходите!

Тези дни вложих всичките си актьорски умения за да не усетят децата
притеснението ми.Ходих на мамолог профилактично, откри в дясно 9мм
фибром доброкачествен, ще го изчакаме 6 месеца да видим расте ли
и ще го махнем! Прочетох доста и лекаря ми обясни също,
но ще съм благодарна да споделите опит, ако имате такъв!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #50 -: Януари 27, 2012, 09:36:19 am »
Мише и аз отдавна се каня да ходя на мамолог, но пусто все отлагам. Аз имам натрапчиви болки в едната гърда, обаче го отдавам на предовариален и предменструален синдром. Сега като те прочетох, си мисля че съм доста безотговорна към здравето си и ще трябва да отида вече. При теб имаше ли болки око овулацията или цикъла?
Аз получих на два пъти мастит и пих АБ, защото дребния така и не се научи да суче, а естествено нямаше как да се изцедя до край, та се наложи да си спра кърмата, колкото и малко да беше.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #51 -: Януари 27, 2012, 09:49:29 am »
Мише, миналата седмица ходих и аз. Фиброаденом 6мм е резултата  :( И ние ще го следим.
Перде, и аз имам болки и затова отидох, но аденома е на съвсем друго място. Не се притеснявай, но и не отлагай.

Така е при нас:

« Последна редакция: Януари 27, 2012, 09:56:01 am от midge »
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #52 -: Януари 27, 2012, 09:58:15 am »
Мише, Мидж, дано ви се размине без махане.
Мен много ме е срам като си помисля от кога не съм ходила на гинеколог, а за мамолог и дума не може да става. Но моят проблем е в главата - изпитвам панически страх, че някои неща случили се на мои близки ще се повторят. И сега докато пиша за лекар гърлото ме стяга и въздухът не ми стига  :? Май ще трябва първо на психолог да отида  :( , защото сега като се замисля си минаха 4 годинки, а в комбинация с това, че от 13 месеца постоянно боледувам...

Във Варна времето е просто "чудно". 24 часа вече вали сняг. Центърът казват че бива, но в кварталите положението е сериозно - не е чистено, снегонавяванията са сериозни. Аз съм на работа, а мъжът ми днес е самоотлъчка, за да гледа Боян. Много детски градини не работят. За нашата не знам, но пък тя е през 3 квартала, а няма кой да изрине колата  :?
С две думи зимата дойде и тук  :lol:
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #53 -: Януари 27, 2012, 10:04:08 am »
Като падне сняг по морето настава истинско бедствие, това се случва веднъж дваж в годината, но не мисля че е опрадвание за управниците де. И ние си имам сняг, обаче по гаден е леденият вятър... бррррррр
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #54 -: Януари 27, 2012, 10:32:34 am »
Мише ,не знам дали си спомняш,но и аз бях на твоето дередже с гърдата преди близо година.При мен се оказа същото,но слава богу не расте.Сега април пак съм на профилактика да видим...Иначе аз ходя задължително на гинеколог и мамолог един път годишно.

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #55 -: Януари 27, 2012, 11:12:05 am »
Мише, аз съм с фиброаденом около 6 мм вече 10 г. Не расте и според лекарката не е нужно да се маха, ако е под 20 мм. Направи още една консултация преди да решиш да режете.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #56 -: Януари 27, 2012, 11:30:01 am »
Мише, дано не се наложи да се реже. Наистина, потърси още едно мнение. И аз като Кроки от сума ти време се каня на гинеколог да отида, за мамолог да не говорим! Направо съм за бой! osi_6
Аз отново съм си вкъщи. Май ще премина на работно време "на повикване" :( Нещата хич не са добре при нас....
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #57 -: Януари 27, 2012, 11:33:34 am »
Мише, споко!!!
От 2003 или 2004 г. даже не помня вече имам такова чудо. Ми забременях, родих, не е мръднало и до днес! Проверявам го от време на време!!

Варна е ураган голям кога зафучи. Цяла нощ слушах как вилнее вятъра навън и сърцето ми се свиваше.
При нас улиците сутринта бяха изчистени до асвалт. Автобусите вървят от 5,30 сутринта, но са разредени, защото са пуснати само малките. Сутринта тичах да го хвана, защото ни едно такси нямаше свободно. Стигнах до работа, дано да мога да се прибера.
Кроки аз придвидливо изнудих таткото да вземе 2 дни отпуска, не че на мен не ми се искаше, но... важното е че са в къщи и са на топло!!!
Бързо да оздравяват всички!

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #58 -: Януари 27, 2012, 11:41:48 am »
Яна, ти не беше ли в Младост? Къде го този асфалт? Аз едва прекосих квартала, за да стигна до работа  :lol: :lol:
*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #59 -: Януари 27, 2012, 12:13:18 pm »
Кроки, да в Младост съм, ама горе преди КАТ! Цяла вечер вървяха снегорините! Забелязах наистина че към дом "Младост" е по-зле с почистванетоили снегорините са го натрупали в страни! Около МОЛ-Варна също беше по-лошо, отколкото горе при нас!
Важното е, че децата са си в къщи!!!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #60 -: Януари 27, 2012, 14:49:15 pm »
Благодаря ви,  :flower: Момичета!
Аз нямам никакъв страх от лекари, диагнози и манипулации,
премервам риска и лягам под ножа пък каквото ще да става!
От малка съм така винаги първа, само от стоматолози имам страх,
но той се вкорени в мен в детството, та сега с децата
много внимавам да не се травмират!

Перде, аз не съм имала никакви болки, дори при мануалния преглед
лекаря не го откри, видя се след това с ехографа.
В случая ме стресна повече това, че попаднах в капана на собствената си
илюзия - " това на мен не може да ми се случи"!

Важно е, че е доброкачествен ще го следя
и ако расте ще потърся още едно мнение, пък после ще решавам...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #61 -: Януари 27, 2012, 15:21:36 pm »
Мишанта, имах фиброаденом, следях го 1,5 година. Мен ме болеше от овулация до цикъл. Лекарят не искаше да го маха, можело и 10 години да стои щом не расте. Обаче мен си ме болеше и тревожеше. Накрая го натиснах да го махаме. Оказа на хистология, че не е фиброаденом, а мастопатична "бучка", така да кажа, въпреки че лекарят се кълнеше, че е ФА. А той суперспециалист онколог - мамолог, понастоящем във ВМА.
Операцията е супер лека, още същата вечер спах на оперираната си гърда. Спасих си от разни натрапчиви мисли.
Успех!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #63 -: Януари 27, 2012, 15:34:20 pm »
Теди, много съжалявам за лошо стеклите се обстоятелства:(. Дано възможно най-скоро нещата се наредят.

Мише, четити чифта ръце те прегръщаме и дано всичко е наред.

Дааа, и при нас най-после зимата дойде:) Много е хубаво и студено:) Чакам с нетърпение вятъра да утихне за да изведа децата. Засега само пълним кофичките със сняг от терасата и навсякъде в детската има локвички:) Алекс се страхува от снега, Никол граби с пълни шепички и пъха в устата а дани подскача от щастие като пипне снега:)))))))))))Днес чак се разплаках като ги гледах какви са дребни и смешни при новото си откритие в живота:)))))))
Сега да видим каква шейна ще търсим:)))))))

Слава богу, здрави сме.

Хубав снежен уикенд на всички ви и да сте здрави.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #64 -: Януари 27, 2012, 15:46:37 pm »
Перденце, аз да те успокоя докато стигнеш до мамолога.
Не разбирам много, но лекарят при когото бях каза, че обикновено като има болка, нещата не са страшни.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #65 -: Януари 27, 2012, 16:47:55 pm »
Mише, стискам палци, това чудо да не расте и да не ти създава проблеми!  :crossfingers:

И аз съм за убиване, на мамолог не съм ходила никога, на гинеколог уж ходя всяка година, миналата не успях да ида, ама сме решили, че у дома повече от един болен възрастен няма да има и сега чакам на моя мъж здравната каса да му отпусне лекарството и да вземе да се подобри, че аз да тръгна по доктори.

А вчера беше кошмарно, след като изривахме колата 15 минути, седнахме и Никола даде назад 2 метра и там останахме, ако бяхме стигнали до улицата щяхме да стигнем, но уви заседнахме на паркинга. Взе да боксува, пак изривахме, един съсед дойде уж да я бутаме, няма мърдане и аз хванах децата и тръгнахме към трамвая. Стефуняка не иска да върви в преспите и се наложи да го нося, междувременно прозвъних градината и яслата, че ще закъснеем. Стефан си изтърва колата в снега и рева до детската. Пресякохме на бозаво за да хванем трамвая, той беше блъснал човек, добре че нищо му нямаше и потеглихме. Завлякох две мрънкащи и ревящи деца на градина и се стоварих с около час закъснение на работа...
« Последна редакция: Януари 27, 2012, 16:54:46 pm от gery_k77 »


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #66 -: Януари 27, 2012, 16:54:33 pm »
Уф, Мише, напомни ми, че и аз трябва да отида на момолог. Но след 876543456 изследвания и снимки през 2007 се отказах от тоя вид доктори за дълго. Тогава ми откриха и пунктираха и фиброаденом и киста - доброкачествени казаха в онкологията. Ма трябва пак да отида.
Лис, днес излизахме, при нас пече и не духа. Засили се право към купчините, дето са натрупали мъжете от къщата, докато са си чистили пред гаражите. И като ѝ обяснявах да ходи по пътечката, ми обясняваше - „виж дуга течка" и буф в пряспата. После пък „гонеше" една купчина сняг, паднала от табелата пред магазина - „къш, къш, маш тука". Сега поне разбира и се радва, не като лани. Утре ще има возене в шейна и правене на снежен човек. Че от как заваля ги говори.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #67 -: Януари 27, 2012, 17:02:59 pm »
Здравейте от северния полюс (от блокирания Русе).
Да не си мислите, че съм изчезнала завинаги или умряла? :wink: Не, тук съм и съм жива. :lol:

Мешко, ти ме провокира да се включа.
и преди сме си писали тук, че децата ни са сходни и в други отношения. Това, което пишеш, важи с пълна сила и за Михаела.
Цитат
Всичко е наред до момента, вкойто трявба да си облечем връхните дрехи и да излезем. Тогава се започва искам това, не онова, не так, не тези обувки, не това не онова. Накрая вече сме закъснели, аз се изнервям неистово и я обличам насила, за да излезем. Започва да крещи,

Нашата пък има сутрини, в които решава, че мен не ме обича, а обича само баща си. Тогава не иска за нищо на света да се облича с мен. ако не дай Боже, успея да и облека блузата и дънките, например, тя демонстративно ги съблича пред мен и отива при баща си, за да я облечал той! :x

и тя не обича да я пришпорват, но в градините в Русе са много стриктни по отношение на навременното "доставяне" на децата. В 08:20 трябва да сме там, защото в 08:30 съобщавали бройките. Градината ни е на 5 мин. пеша, но често стигаме там, като нося Михаела на ръце по пътя, за по-бързо.

Има и друго - прекалено е агресивна към брат си. не го иска това бебе и това си е! все и пречи, все не го обича и иска да сме без него. като един трън в очите и е бебето. доскоро на малкия на му пукаше, че го удря, но от скоро и той взе да си връща. от както се роди брат и, при Михаела се появи заекване. Водих я при детски невролог тук, а по-късно и във Варна. При логопед ходи. Днес пък трябваше да сме при психолог, във връзка с агресията към брат и, но тя пък се поболя  с температура, обилна хрема, кашлица ....

Е, Мешко, не че ти помогнах, но поне знай, че не си сама. :)

Михаела пък се оказа "медицински феномен" и изкара варицела два пъти. Няма грешка. Факт е. А сега малкия я кара.

на болните - бързо оздравяване!
На търсещите работа - успех!
И аз търся работа от известно време, но за сега ... без успех.

Поздрави, момичета, и се молете, по-бързо да си иде сибирският циклон, защото ще изпукаме от студ. :)

 :lol: ха ха, чета ви за снега. аз днес изведох малкия с шейната, да вземем храната му, но не му хареса. Рева, студено му беше. обърнах го два пъти с шейната и на края се прибрахме на ход и с рев. преди две години и на Михаела не и харесваше снега. изцапала си била ботушките. :lol:
ама като чувам, че ни очаква минус 20 градусов студ и от сега ме втриса!  :lol:
« Последна редакция: Януари 27, 2012, 17:10:18 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #68 -: Януари 27, 2012, 17:19:39 pm »
Има и друго - прекалено е агресивна към брат си. не го иска това бебе и това си е! все и пречи, все не го обича и иска да сме без него. като един трън в очите и е бебето. доскоро на малкия на му пукаше, че го удря, но от скоро и той взе да си връща.
Това е и моята най-голяма болка. Две години вече минаха, откакто се роди Божана, а нещата са все така зле. Направо си я мрази. Това ме съсипва. Според нашата психоложка е период, но никой не казва, как да оцелея аз. :(


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #69 -: Януари 27, 2012, 17:43:41 pm »
Здравейте от слънчев Брюксел! Пратете малко сняг и насам, че след две години в Естония съм пристрастена към снега и съм в абстиненция сега  :lol:

Бърз въпрос: като им никнат зъби бебетата отказват ли мляко? Симеон в тези периоди караше само на мляко, а Борис сега не иска никакви течности. То не че и ядене яде особено, но съм озадачена от отказа на мляко...

Да споделя възпитателен трик за по-големите. От нашето училище дават на всеки две седмици едни цветни листи, на които има нарисувани момче и момиче, занимаващи се с нещо. Отдолу има 14 квадратчета, в които трябва да отбелязваш напредъка на детето. Например темата е: "Събирам си играчките и подреждам нещата вкъщи" или "Почиствам след като съм се нахранил, рисувал, играл и т.н." или "Не ставам от масата по време на хранене", т.е. всякакви теми, свързани с живота на детето вкъщи. В началото пишех плюсове и минуси според това, дали си изпълнява задълженията. После връщаме попълнените листи в училище. На последната родителска среща, коментираха, че резултатите на всички деца не са много добри. Училищната психоложка предложи да рисуваме усмихнати и намръщени личица, вместо плюсове и минуси. Резултатът е невероятен! Симеон просто лети в желанието си да изпълни задачата и после с кеф си гледа новата усмивка на листа :)


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #70 -: Януари 27, 2012, 18:18:53 pm »
Мише, стискам палци! Аз имах множество кисти, които ми създаваха проблеми, но след раждането всичко изчезна /да чукам на дърво/.

Ултра, ние сме в това положение в момента, расте ни зъбче и доста трудно се храним. На всичкото отгоре Тереза е с температура и кашлица от вчера и картинката е пълна.

Много хубав сняг имате  :D! Ние се излагаме тази година.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #71 -: Януари 27, 2012, 21:27:38 pm »
Ама много сняг, много чудо. Ние тази седмица от 5 дни, 4 на път до София. Направо трябва да ни приберат социалните, но важното, че всичко мина благополучно и отмляхме важни задачи.
Да се "похваля" имаме си първа пломба, предстоят ни още 3, но тях ще ги правим тук. Не мога да проумея как зъби на няколко месеца, са толкова зле. А Алекс за пореден път ме изумява, проплака само първия път, при упойката. Помислих, че ще имаме проблем със следващите ходения, но не. Мъжът ми каза, че си влизал в кабинета спокоен и си сядал на стола сам, без да му кажат дори. Аз чакам вън. :oops: :oops:
Другият преглед който минаха и двамата е очния. При Вяра няма проблем, но предвид предисторията при нея, ще се следи на 6-8 месеца. Алекс вижда картинките от всички редове, но  излезе резултат +1,75 с астигматизъм. Д-р Димитрова от МД, каза че това е или наследствено от мен  или вследствие на това, че е недоносен. Хубавото в случая е, че е + и че почти е сигурно, че е временно и ще се израсте, лошото било ако е -.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #72 -: Януари 27, 2012, 22:36:11 pm »
Тъй....момичета, за бой сте! Ама як бой!
Може ли от толкова време да сте в сайта (аз съм заек пред вас), да разбирате ОТЛИЧНО защо и как се правят профилактични прегледи при мамолог и гинеколог и да ги пропускате?!
Да бяхте някви тетки заспали дето се обясняват за котките, краставиците и забременяването да ви разбера, ама вие всички сте учени жени, медицината ви е доказала колко е важен навремения преглед и все пак, какво виждам? От две страници през пост казвате как не ходите!

Момичета, децата са си деца, работата си е работа, мъжа си е мъж, ама вие сте на първоо място, най-вече заради грижата за дребните!


П.С. Къде е Жбрул?
[/url][/url]
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #73 -: Януари 27, 2012, 22:58:10 pm »
Благодаря, момичета!
Лиде, лошото е, че и аз не я разбирам нашта система още  :P.
С очите никога не съм имала проблем, но дъртозата започва напомня за себе си отвсякъде, така че всичко е възможно  :lol:.
Аз не помня по - мека чикагска зима да сме имали за шестте години, откакто сме тук.

Ели, само да отбележа, главоболието може и да е на хормонална основа. Казваш, че е започнало след раждането... Имах една колежка, която страдаше непрекъснато от главоболие и беше постоянно с хапчета. Ходи на невролог, скенер и т. н. Оказа се, че е на хормонална основа, пиеше някакви хормонални тогава, не знам какви и имаше голямо подобрение.
Та като идея, че и там можеш да търсиш причина.
Иначе на невролог се ходи за главата. Или ампутация, както се шегува мъжа ми :D :D :D

*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #74 -: Януари 27, 2012, 23:03:21 pm »
Благодаря, Албена! Аз също се съмнявах за това. В понеделник се заемам  :).
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #75 -: Януари 27, 2012, 23:14:41 pm »
Ани,
при моите не е имало отказ от течности при зъбоникнене. при малкия има отказ от сън през нощта. :wink:

white,
и мен ме съсипва това с побоя. Михаела само ме дебне, да се обърна с гръб към тях, като приготвям нещо в кухнята и тутакси го е ритнала или блъснала, или ударила по главата. направо откачам вече. на мен психоложката ми каза, че можело така да си продължи и през юношеството, т.е. да съм подготвена психически за това. :wink:

една от последните и изцепки беше, че (тъй като беше наказана да стои в детската сама 10 мин.) тя извадила от шкафчето неговите пелени Пуфис, сложила си и се изпикала вътре и ги прибрала обратно в шкафчето. :lol: и така с 3бр. пелени! :lol:
« Последна редакция: Януари 27, 2012, 23:17:57 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #76 -: Януари 27, 2012, 23:28:56 pm »
Може, може! С брат ми се бихме до големи деца. Иначе много се обичаме и сега непрекъснато се търсим  :D.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #77 -: Януари 27, 2012, 23:29:35 pm »
Здравейте от слънчев Брюксел! Пратете малко сняг и насам, че след две години в Естония съм пристрастена към снега и съм в абстиненция сега  :lol:

Бърз въпрос: като им никнат зъби бебетата отказват ли мляко? Симеон в тези периоди караше само на мляко, а Борис сега не иска никакви течности. То не че и ядене яде особено, но съм озадачена от отказа на мляко...

Да споделя възпитателен трик за по-големите. От нашето училище дават на всеки две седмици едни цветни листи, на които има нарисувани момче и момиче, занимаващи се с нещо. Отдолу има 14 квадратчета, в които трябва да отбелязваш напредъка на детето. Например темата е: "Събирам си играчките и подреждам нещата вкъщи" или "Почиствам след като съм се нахранил, рисувал, играл и т.н." или "Не ставам от масата по време на хранене", т.е. всякакви теми, свързани с живота на детето вкъщи. В началото пишех плюсове и минуси според това, дали си изпълнява задълженията. После връщаме попълнените листи в училище. На последната родителска среща, коментираха, че резултатите на всички деца не са много добри. Училищната психоложка предложи да рисуваме усмихнати и намръщени личица, вместо плюсове и минуси. Резултатът е невероятен! Симеон просто лети в желанието си да изпълни задачата и после с кеф си гледа новата усмивка на листа :)


Ани, много интересно звучи това. Имаш ли възможност да го сканираш и пуснеш тук.
Смятам да го предложа като идея в нашата ДГ, а не мога да си представя какточно е направено.
Благодаря

Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #78 -: Януари 28, 2012, 00:18:05 am »
Иначе много се обичаме и сега непрекъснато се търсим  :D.
ето това много ми хареса и ме кара да мечтая! :D
Мечтаех за две деца, които ще са заедно в игрите, а по-натам - заедно и в различни житейски ситуации. мечтаех си, да се обичат и да се разбират. ех, колко наивна съм била!
в интерес на истината, малкия много я обича :D и с толкова любов и вика "Мимми". но чувствата му са еднопосочни.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #79 -: Януари 28, 2012, 04:32:36 am »
Мери, браво на Алекс и на татко му,
много е важно ние да сме спокойни за да ни виждат така и да не се страхуват!
Хубаво си направила, като си останала навън!

Ани, Митака не яде 10 дни почти нищо при най-активния зъборастеж,
но при него беше комлицирано + вирус, ако се притесняваш потърси лекар!

Относно двете деца и проявата на неприязън, мишоците като цяло не конфликтуват
има само една територия, която Митака пази това са свещените му динозври
само за тях става кавга понякога, но Калина знае това и рядко припарва там!
Уайти, Кокиче и аз мисля че е период, дано професионалистите са прави! :hug2:



Момичета, децата са си деца, работата си е работа, мъжа си е мъж,
ама вие сте на първоо място, най-вече заради грижата за дребните!


Жаси, знам, че не с лошо и с грижа размахваш пръст,
но няма как да ни знаеш битието!
Питай ме какво правя ей са в 4 часа тука, а не спя кротко,
ми от преумората при преместването събота и неделя ръцете пак ме заболяха зверски.
Трябва да си оперирам ръката, поне едната...но не се решавам, не защото ме е страх!
А защото не искам да ангажирам никой да ми гледа децата,
за по-голям период от време!
Може би след година...като поотраснат още малко!
Много ми е палава и любопитна Калина и аз дори с бързите си реакции
не успявам всеки път да бъде преди нея в белята.
( за протокола последно си сложи ръката над парата на яйцеварката)
Как да съм спокойна баба им с нарушения слух да ги пази!
Старае се жената, но и на лекар ходя от 2-4 когато спят...моля те...
а и тя идва за по 10-15 дни на всеки месец и половина два.

Не търся конфликт, не искам и да звучи като оплакване...
Споделяме си тука неща дето дори на най-близките не смея
да кажа така открито за да не ги тревожа излишно със страховете си.
Но ако дори и една от вас го приема така...извинете ме!
Повярвайте ми много по-добре се чувствам след всички споделени мнения от вчера!
Благодаря ви!



« Последна редакция: Януари 28, 2012, 04:50:07 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #80 -: Януари 28, 2012, 06:43:30 am »
Понякога, когато човек споделя с приятели във форум или очи в очи, просто иска само да чуе подкрепяща дума сгряваща душата. Не, че не знае какво да прави; не, че иска чужда намеса или мнение, а просто желае да си излее мъката и да чуе една добра дума. Мише, прости на тези, които понякога не могат да направят разликата и с това накърняват твоята душа. Това не означава, че няма такива, които просто ти съчувстват и желаят рано или малко по-късно във времето, нещата при теб да се подредят така, че да може да имаш време и за себе си, и най-важно - за здравето си. Дано скоро това се случи, а до тогава ти желая от сърце работата да ти е по-лека и любимите ти хора да ти носят най-много щастие в живота! Цунки!  :kiss: :bighug: :bighug: :bighug:
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #81 -: Януари 28, 2012, 09:25:25 am »
Темата за отношенията между двете деца, дори не искам и да я започвам, много ми е болна. Само ще кажа, че агресията на голямото над малкото дете стига до там, че й разбива устата. Оле като я видях цялата в кръв изтръпнах. Хич и не ме е срам да кажа, че играят шамари. Направо завиждам за децата дет се разбират с приказки.
Съжалявам, че нямам възможност за консултации с психолог.

Мише :bighug:
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #82 -: Януари 28, 2012, 10:51:29 am »
Наистина ли е толкова трудно да се разберат двете деца?  :?
А на мен така ми се иска да имам още едно, ако даде господ!  :)

Мишанко, всички сме с теб и те разбираме  :) Нали, всички знаем какво е да си с деца и смейство. Само, който не е попадал в ситуацията на другия, само той не може да разбере!  Нали сме другарчета по съдба. Е, някои имат помощ от баби, лели и т.н други не. Но, като цяло не сме толкова различни. Сигурна съм, че Жаси е написала горното само от загриженост. И на нея никой не и помага и не и е лесно.  :)
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 11:02:08 am от Раши »


*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #83 -: Януари 28, 2012, 13:18:50 pm »
Раши, има и такива деца, които се разбират прекрасно:) Може да сте късметлии:)

Нашите тримата не са от тях. Много се бият, много се карат, започнаха и много опасно да се нараняват когато се ядосват един на друг:(
В началото само говорех и обяснявах спокойно, после се карах и наказвах, прибирах играчки, виновния стоеше сам в стаята си. 3 часа по-късно все едно нищо не се е случило. Все едно не са били наказани. Била съм ги, и това не помага. Оставям ги да се бият и само гледам до къде ще стигнат, ако стане опасно се намесвам за малко но ги оставям сами да плачат защото няма да ми стигне търпението и ще ударя някой.

И с брат ми бяхме така. Спяхме да се бием когато родителите ми се разведоха (аз бях на 16, той на 18). Оттогава до сега не сме се скарали нито веднъж, не сме си казали дума на криво и дори не си спомням да сме спорили за нещо.

И на нашите ще им мине ама да видим кога:))))))))))

Мише, и аз съм така. Все нещо друго има за вършене преди да успея да прегледам себе си. Успях да прегледам гърдите си и да отида на гинеколог веднъж, като вторият час за гинеколога, когато трябваше да ми вземат цитонамазка (цито на маска -така го бях срещнала тук във форума) го пропуснах. Беше преди 3 месеца. Оттогава не намирам време. В следващите три може би:):):)

Хубав уикенд:) Тук пече слънце но мен така ме боли глава, че ме домързя да облека децата и да ги изведа:)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #84 -: Януари 28, 2012, 14:12:10 pm »
И ние много се биехме със сестра ми.Разликата ни е 4г, но направо за майка беше Ад.Биехме се, карахме се, чупехме си играчките, но сестра ми ме обожаваше, все тичаше след мен като я набия, а аз и затисках устата майка да не чуе, че реве  :oops: Бяхме ужасни, Сега се чуваме през ден най-малко, помагаме си много и за съвет и помощ винаги една към друга.Но баща ми много държеше да не се клюкарим като малки и шамарите вървяха за клюкарката ако ще и добро да е направила и ни поощряваха като си помагаме.Дори аз съм ревала като я наказваха и обратно, е тя ревеше повече за мен де.

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #85 -: Януари 28, 2012, 14:30:29 pm »
Мише, следи се доколкото можеш! Сигурна съм, че не е нищо сериозно, но си е добре нещата да са под контрол.

Вени, аз ходя редовно на гинеколог. Понякога дори и твърде редовно.  :lol:  Той ми прави и преглед на гърдите.

Инке, дано скоро намерите решение на ситуацията!  :(

Ани, и при нас снегът не се е отчитал. Нали сме почти съседки?!  :lol:

Албена, аз ти писах в миналата тема, но сигурно не си прочела. Към столицата ще се местим. Мъжът ми е от изтока и все натам го влече.  :lol: А и ще сме по-близо до родителите му, които наближават 80 г. и скоро може да имат нужда от помощ, а мъжът ми е едно дете.

Да ви кажа нещо, което ме впечатли - има една учителка в яслата. Сигурно е по-млада от мен. Никога не съм я чула да повишава глас, но винаги действа решително и говори по същия начин, някакси с тон, който не оставя място за противоречие. Много респект всява у децата, а и у мен. Самата тя няма деца все още. Чудя се дали е въпрос на темперамент.

Хубав ден на всички!

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #86 -: Януари 28, 2012, 15:03:50 pm »
Май са различни вариантите на взаимоотношения на две деца. Брат ми е 2 години и 9 месеца по-малък от мен, но бързо ме настигна на ръст. Та бързо мина времето в което аз го биех. Но той по-беличък и доста по-ревливичък от мен. И като се сбием лесно ревва и му става червено дето съм го шамаросала. Пък аз от малка - темерут - не плача. И като дойде майка на проверка, какво да види - той зачервен и потънал в сълзи, а аз гледам лошо изпод вежди. А познайте сега кой беше шамаросан и наказан. Но пък иначе се разбирахме. Като купи мама 2 якета примерно в различни цветове и двамата едновременно си харесвахме по едно. Никога не се е случвало и двамата да поискаме едно и също нещо. Панталони, якета, чанти, пижами ... винаги различни вземахме.
Но пък за боя си спомням на вуйна ми майката как се оплакваше, че за последно се била с брат си на годежа си. Сватовете вика пред пътната врата, ще я взимат вече булка, тя в стаята се млати с брат си. Та за съжаление и това го има.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #87 -: Януари 28, 2012, 18:39:54 pm »
Мише, не съм целяла да те засегна, в никой случай!
Но ми направи впечатление, как всеки втори пост след твоя беше, че не се ходи на профилактични прегледи.
Имам два случая в семейството как от неходене на прегледи стана беля. На единия утре му изнасяме една година. В другия случай се оказа точно рак на гърдата и разбрах за последствията, когато страшното беше минало. Обаче сега, както чуя за намек за рак и се изправям на нокти. А тук всички сте ми като семейство и се страхувам за всяка от вас.

За ръцете - ставите или костите те болят? Имам си домашен кинезитерапевт, даже магистър стана жената ноември месец, де що имаше за кости и стави изчетох покрай написването на дипломната й работа. Мога да помогна. Има едни "превръзки", които стягат ръката от палеца до китката и поддържат ставите.

За боя - аз съм най-малката сред братовчедите. Що бой отнесох като дете, аз си знам. Но успях и два пъти да разбия носа на брат ми (8 години по-голям от мен), той да ми счупи зъбите (единия вече изваден след опити за спасяване години наред) та за грубичкия бой мога много да споделя. Спряха да ме бият, като научих, че съм дребно, бързо и мога бързо да ударя всички под кръста или в бъбреците.

Аз да ви върна към тоалетната. Ники си ходи да пишка сам. Идва, сваля гащите, дърпа ме за ръката и го водя да пишка. Като го сложа на седалката се обръща, пуска водата (обича да пишка на чисто :lol:), изпишква се, къса си тоалетна хартия, забърсва се и пак пуска водата. Памперса ни е сух почти целия ден. Обаче как да му обясня, че няма да е зле да почне и да ака там. Не иска и това е. Не разбира какво да прави.  Опитах да му имитирам напъване, освен бурен смях, друго нямаше. Слагам го като видя, че се напъва, обаче не иска в тоалетната. Чака да сложа памперса и там се изкава.

[/url][/url]
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #88 -: Януари 28, 2012, 18:47:00 pm »
Брат ми е 4 години по-малък от мен. Ама такъв бой ставаше  :lol:
Майка ми често ревеше от нерви и безпомощност.
Аз съм с температура и зверска кашлица. Звъннах преди малко на личния и ми каза какъв АБ да си взема. Ако чакам до понеделник, ще съм с пневмония. Така зле не съм се чувствала... поне Мони оздравя.



http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #89 -: Януари 28, 2012, 21:35:58 pm »
Хихи, Пеше разсмя ме с тия сватове :lol: Но и ние много се биехме с брат ми /той 4 години по-малък от мен/, но нашето беше по-скоро като игра, като боричкане отколкото истински бой. И така до 8-ми клас...Аз вече пубертет, а дребният идва при мене и вика "Како, айде да се бием". Мен вече ме тресат съвсем други проблеми, а то иска да се бием. Та..вече ме беше срам да се бия с него и неусетно боевете престанаха. Но си спомням няколко пъти, когато ме е удрял много жестоко, защото аз като малко по-разумна много го пазех и винаги внимавам къде удрям, а той дори ми е разбивал главата. Но не сме го правили от омраза един към друг в никакъв случай, може би ревност до известна степен, но си мисля, че беше в рамките на нормалното. Сега се притеснявам ако имаме второ дете как ще реагира Дара, защото много ревнува, когато обърна внимание на друго дете. Най-пресния случай от Коледа, когато удари братовчедка си, защото яз й бях дала някаква нейна играчка :( Не мога да знам как ще е, но все се надявам един ден живи и здрави ако имаме второ дете да се разбират.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #90 -: Януари 28, 2012, 21:47:05 pm »
Вени, значи сте доста по-напред в тоалетните истории от нас. Моят още нищо не казва. Не го насилвай Ники! Постепенно и другата работа ще почне да иска да я върши в тоалетната. За момента нямаш причина да бързаш.

И аз съм се била с брат ми, но вече не помня докога. Със сигурност в повечето случаи е изпитание за родителите, но в някакъв момент отношенията се променят.  :lol:
Мъжът ми твърди, че съм се държала като шеф с брат ми, а ние просто така си говорим.
« Последна редакция: Януари 28, 2012, 21:53:29 pm от blue_sky »

*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #91 -: Януари 28, 2012, 21:48:35 pm »
Моя пък не ме биеше щото знаеше,че издържам на бой :D,нооо пък ме гъделичкаше та чак сърцето щеше да ми спре.Това даже си мисля че е по гадно и от боя :).и така докато не влезе в казармата 8O.на първото свиждане като се почна едно"Сестра ми това,сетра ми онова..." направо загубих и ума и дума.Оттогава сме си доста близки :)

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #92 -: Януари 28, 2012, 22:57:37 pm »
Ама той моя брат спря да се бие с мен, когато стана по-висок. Но аз съм дребно и вредно. И проклето и злобнооо ... ужас. Та аз посягах, и след като се уволни посягах. Той ме ядоса, аз свия юмрук и почна да тупам, а той обърне гръб и като ми мине бяса и спра ми вика „мерси за разтривката". Случвало се е и да ме метне на рамо и да ме занесе при майка с думите „мамооо, пък кака ме бие" :lol: :lol: :lol:.
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #93 -: Януари 29, 2012, 10:30:09 am »
Роман мога да напиша по този въпрос :lol:
Брат ми е 4г. по-голям, последно се сбихме аз бях в 10 клас, а той 2-3 курс студент.
Много ме биеше, ама много и все по главата ме удряше. Но като пешето и аз бях страшно зло, не спирах да го дразня, та човека какво да ме прави освен да ми тегли шамарите :lol: Но никога не сме се мразели, напротив, ужасно сме си близки и си помагаме винаги при нужда, аз съм първия човек на който звъни. А мама много се тормозеше, но до едно време, след което просто спря да ни обръща внимание и ние си се биехме на спокойствие, без някой да крещи след нас :lol: :lol:

Моите деца не се бият, или по-скоро Деси не посяга изобщо, докато Еленка от време на време бие сестра си, но вече все по-рядко :wink:
Слава богу поне такива проблеми нямаме, много се обичат и се разбират двете, играят си заедно, забавляват се, защитават се една друга като им се караме, дано и за напред да е все така :)
*
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #94 -: Януари 29, 2012, 19:43:35 pm »
Ние със сестра ми имаме 1г и 3 м. разлика Помня много колко бой съм яла от нея. Мислих, че я мразя, с годините разбрах, че не е така. Мъчно ми е за нея, но някак непрестанните побоища и словестни обиди до еди колко си години, винаги ме карат да стоя по на далеч. Не би трябвало да е така, но е факт. Тъй като на времето все ме биеше сестра ми за щяло и нещяло, пък аз все бели правех, в един момент просто майка ми спря да ни обръща внимание. Мисля от това пострадахме и двете. Не знам какъв е начина две деца да се заобичат, но мисля че не трябва да се игнорира проблема. Защото си е проблем, когато две деца имат неразбирателство.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #95 -: Януари 29, 2012, 21:12:51 pm »
и моите са като Стефкините
разтървам само в краен случай, сдърпват се понякога, но  бързо се разбират
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Нова снежна седмица с нова тема - 23.01-29.01.2012 г
« Отговор #96 -: Януари 29, 2012, 23:56:16 pm »
А мама много се тормозеше, но до едно време, след което просто спря да ни обръща внимание и ние си се биехме на спокойствие, без някой да крещи след нас :lol: :lol:
eй това ме развесели. :)

а пък ей това ми е мечтата. :)
Слава богу поне такива проблеми нямаме, много се обичат и се разбират двете, играят си заедно, забавляват се, защитават се една друга като им се караме, дано и за напред да е все така :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)