0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #60 -: Февруари 07, 2012, 16:41:45 pm »
speranza, много ми е познато това с броенето на глътките и аз го правя  :wink:
На обяд в 13.00 го мерих изсука 60мл и после пак рев и дърпане, предложих шише - не иска и накрая му дадох изцедената кърма с лъжичка - около 20мл, но като го изправих да се оригне я повърна.
Сега го издебнах преди да се събуди в 16.00 и се наместих до него и си сука добре и от двете гърди и пак заспа.

Това за моето ядене не знам доколко има значение, защото аз се скъсах да ям тиква, сливи, круши, киви - при мен разхлабващ ефект има, но при Жорко не. Е, ще пробвам и с портокали - то не пречи.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #61 -: Февруари 07, 2012, 16:52:40 pm »
Цитрусите обаче може да предизвикат колики! Не прекалявай.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #62 -: Февруари 07, 2012, 16:56:49 pm »
misi , въпреки умората, задължително изцеждай съответната гърда след хранене. Моето момченце последния месец започна да спи по-продължително, което разреди храненията. Нямаше и седмица и забелязах, че вече гърдите ми не се пълнят до край с предишната бързина. Та, положих големи усилия да стимулирам отново лактацията. Сега доизцеждам след всяко хранене и тъй като нощния му сън е най-продължителен и прескача едно хранене, навивам часовника и ставам да цедя съответната гърда.
70-80 гр. никак не е малко. Ние имахме голям проблем с коремчето първите два месеца, беше едно постоянно гушкане и люлеене, за да е спокоен. Тогава с контролно мерене  установих, че изяжда максимум 50-60 гр., ако е повече, задължително повръща след това. Установихме хранене на поискване. По-често, но с по-малко количество. Тогава се хранеше на час и половина-два. И сега сме си така, изяжда около 60-70гр. и се усмихва доволен, храни се на интервал от около два и половина часа или повече, когато спи(не го будя за ядене).
Другото, което мога да споделя от опит е за вкуса на кърмата. Детето нервно се дърпаше на страни. Установих, че кърмата е по-горчива, вероятно от едно зеле, което бях яла два дни по ред. Когато беше с големите проблеми първите месеци му давах единствено Инфакол за газовете.

Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #63 -: Февруари 07, 2012, 18:15:45 pm »
Миси, не исках да се включвам защото при нас това беше доста време, лятото не искаше да яде навън, по цял ден, ако я излъжех да цокне малко бях доволна, но пък се будеше нощно време на 1.5-2 часа, и тя ми повръщаше около третия месец на фонтан, не всеки ден, но през ден два. Мога да те посъветвам да пробваш да кърмиш в затъмнена стая, ако имаш сложи ярък гердан или шал да се заглежда, не знам дали ще помогне, но може да пробваш. За неакането видях, че има тема в бг-мама, но не съм я чела, ето там ноже да погледнеш: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=411173.0
Обади се на консултант по кърмене, може да помогнат.
При нас кърменето потръгна що годе гладко след 8 месец, сега е лесно, иска ли да суче идва и ме съблича сама  :D.
   


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #64 -: Февруари 08, 2012, 12:13:53 pm »
Благодаря момичета за съветите.
Снощи пак не пожела да яде и беше голям рев докато заспи, изпи 30мл от шише. Изцедих се след това. Два часа след като заспа го видях, че си смуче пръста и го взех в моето легло и успях да го накърмя. Сутринта пак така - сънен няма проблем. Но сега на обяд пак рев, извиване... ужас, като види гърдата ми все едно вижда дявол. Дадох му кърма от шише и изпи 40мл и заспа, изцедих 80мл и има още, но ме е страх да не се събуди и да иска да суче, а пък да няма нищо, затова не изцедих докрай.
Започвам да се притеснявам да не свикне с шишето и да откаже съвсем гърдата.
Днес вече сме 9 дни без акане. Давам дуфалак и свещички и няма ефект.
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #65 -: Февруари 08, 2012, 12:41:01 pm »
Миси, като чета проблемите ви, все едно става дума за нашите, с изключение на това, че ние нямаме запек. Аз се обърнах към консултант, оказа се, че всичко ни е наред (пози, количество кърма, наддава доста добре даже- на 28 ден беше +960г). Проблема ни е в късата юздичка под езичето. Обърни внимание да не би и вие да имате такъв проблем. "Симптомите му" са точно такива, каквито описваш. Водих Дани и на консултация при д-р Попиванова в МД, потвърди ми диагнозата, както и това, че това поведение се дължи на това. Детето се изнервя, не суче добре, дави се, повръща,хълца, какво ли не... почервенява и се дърпа след първото оригване, а дефакто не е нахранен. Додавам изцедено със шише, ужас!
 Умее ли добре да захапва гърдата ти? Това беше първото, което мен ме наведе на мисълта за юздичката. Утре сме на лекар да я цепнат и дано се оправи, че това ядене ме влудява. Успех и на теб!  :)

*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #66 -: Февруари 08, 2012, 16:04:19 pm »
Мишле,
ако е къса юздичка, възможно ли е ей така изведнъж да стане трудно сукането, защото досега не сме имали проблеми. Струва ми се, че добре захапва гърдата, всъщност скоро не ни се е случвало, защото все се кърмиме докато той спи и общо взето му набутвам зърно в устата. Но като беше по-малък отваряше уста широко и засукваше - като по учебник. И сучеше много, аз все се чудех кога ще изчезне този инстинкт за сучене, защото докато беше буден все искаше да суче. Е, сега пък обратния проблем...

Само да кажа, че се изака - доста обилно - явно от дуфалака.

Мишле, дай координати на тази д-р Попиванова от МД. Къде ще ви правят тази операция - цепването?

Благодаря ти!
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #67 -: Февруари 08, 2012, 18:26:37 pm »
миси, ако е къса юздичката той ще си отваря устата, но няма да може добре да придържа гърдата и да натиска с езика. обикновено децата се дърпват назад и смучат само зърното. заслужава си да се провери, още повече, че сравнително лесно се решава, ако това е проблема. четох някъде, че сукателният инстинкт и възможностите за сукане изчезват към 7та година на човека -отслабват с възрастта , но изчезват тогава. ако това е така имаш още доста време до изчезването му :wink:
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #68 -: Февруари 08, 2012, 19:16:23 pm »
Миси, за среща с д-р Попиванова трябва да се обадиш на телефона на НАПК (0896418488) и да помолиш за среща с нея, ще ти дадът или телефон или ще ти кажат кога да отидеш след консултация с нея, невероятен човек и специалист е.


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #69 -: Февруари 08, 2012, 21:06:33 pm »
Потвърждавам прекрасните впечатления от лекарката!!! Страхотен специалист и човек!
А цепването ще го правим в Юниордент на Попа, тя препоръча да отидем там.
Иначе не зная дали е възможно да е това, при положение, че в началото не сте имали проблем. Но провери, отвори му устичката, ако е къса самото му езиче се разделя на две като сърчице докато плаче и се вижда, че не може да си вдигне езичето до край до небцето.

*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #70 -: Февруари 10, 2012, 13:12:54 pm »
При нас проблема вместо да отминава се задълбочава. Вчера и днес изобщо не иска да засуче, дори за 2/3 минути, както правеше преди. Щом види гърда и започва рев и огъване. Затова пък суче когато е сънен без проблем - върнахме си нощното хранене в 3.00 когато си суче без проблем, после в 6.00 суче пак нормално. Но в 9.00 започва да суче и в момента, в който отвори очи и види гърдата - край.
Не мисля, че е проблем с юздичката - огледах езичето и добре го изплезва навън, по-скоро си мисля, че проблема е психологически, а не физически, защото насън си суче и всичко е наред.
Вчера се консултирах с НАПК и Лалече и съветите които ми дадоха нямаха ефект.
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #71 -: Февруари 10, 2012, 13:19:31 pm »
Миси, пита ли за среща с д-р Попиванова? Ако се срещнеш с нея може да ти помогне, аз съм разбрала, че понякога проблема трябва да се види, а не да се разказва, винаги има нещо маловажно за нас, а всъщност то е основния проблем. Аз когато ходих при нея, тя ми беше казала да не кърмя няколко часа преди срещата, за да може да е гладна и при нея да се нахраним.


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #72 -: Февруари 10, 2012, 13:43:34 pm »
Миси, с какво си миеш гърдите, ползваш ли някакви кремове?
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #73 -: Февруари 10, 2012, 14:47:32 pm »
Мия гърдите си преди всяко хранене само с вода, без сапун и др.такива и така правя от самото начало. Преди се мажех с лансинокс, но вече не го ползвам.
Ще се опитам другата седмица да се срещна с д-р Попиванова, дано да помогне.
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #74 -: Февруари 10, 2012, 14:54:01 pm »
Хубаво е да не се миеш, така на бебето му мирише на мляко.


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #75 -: Февруари 10, 2012, 14:57:01 pm »
А защо не пробваш преди кърмене да изцедиш капка мляко, за да има на зърното, просто да му замирише на мляко.
 На 4м.имахме такъв бойкот - сучеха само заспали, а от шише млякото трябваше да е студено, просто не харесваха топло мляко, а нали и кърмата е с телесна температура и  затова не искаха да сучат. Мина за около месец. Но аз упорито давах първо студена кърма от шише и като се поунесат слагах на гърдата.
*
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #76 -: Февруари 10, 2012, 16:21:47 pm »
Моля ви помогнете със съвети, имам запушен канал на гърдата.
Снощи преди лягане усетих болезнено втвърдяване в дясната гърда, отдолу вляво; също така ме втресе. Цяла нощ никаква промяна, въпреки че бебето сука от гърдата три пъти.

Все така съм и тази сутрин, като пребита или с грип, но нямам температура.
Вземам топли душове, кърмя и изцеждам с помпа - честичко, на час и половина, два.
Какво друго?

Дано не е инфекция и не стигна до антибиотици и прекъсна кърменето. :(
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #77 -: Февруари 10, 2012, 16:27:16 pm »
Моля ви помогнете със съвети, имам запушен канал на гърдата.
Снощи преди лягане усетих болезнено втвърдяване в дясната гърда, отдолу вляво; също така ме втресе. Цяла нощ никаква промяна, въпреки че бебето сука от гърдата три пъти.

Все така съм и тази сутрин, като пребита или с грип, но нямам температура.
Вземам топли душове, кърмя и изцеждам с помпа - честичко, на час и половина, два.
Какво друго?

Дано не е инфекция и не стигна до антибиотици и прекъсна кърменето. :(

Преди бях писала това:

Това е една много полезна тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0

Може да опиташ да кърмиш в различни пози, така всеки път ще стимулираш различни канали и ще намалиш вероятноста от запушване.


0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #78 -: Февруари 10, 2012, 17:21:01 pm »
А защо не пробваш преди кърмене да изцедиш капка мляко, за да има на зърното, просто да му замирише на мляко.
 На 4м.имахме такъв бойкот - сучеха само заспали, а от шише млякото трябваше да е студено, просто не харесваха топло мляко, а нали и кърмата е с телесна температура и  затова не искаха да сучат. Мина за около месец. Но аз упорито давах първо студена кърма от шише и като се поунесат слагах на гърдата.

И двамата по едно и също време ли направиха този бойкот?
И други майки ми споделиха за същия проблем, при тях отминал за около седмица.
Консултантите по кърмене ми казаха, че напоследък е доста често срещан проблем и най-вероятно е заради сгъстения имунизационен календар, т.е. реакция от ваксините и че на тях си пишело, че странична реакция може да е отказ от храна и липса на апетит.
Re: Кърменето! Материали и дискусии! - 2
« Отговор #79 -: Февруари 10, 2012, 18:23:23 pm »
ни бяхме на АМ от самото начало, но и при нас имаше период дето отказваха да пият топло мляко и го слагах в хладилника да се изстуди  :?, после от само себе си отмина този период.
после пак единия отказваше да яде и се налагаше първо да го приспивам и докато спи всичко си изяждаше, така около 1 месец карахме.

иначе много ми се искаше да кърмя, но от самото начало не успявах нито едно хранене изцяло да заместя с кърма, а и 40 минути цедене за 20мл мляко направо ме съсипваше и в един момент спрях да се цедя и всичко приключи много бързо  :(

Миси стискам палци да си възвърнете по скоро нормалното хранене.