0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #240 -: Февруари 09, 2012, 20:33:38 pm »
Нашата мъка продължава. Направихме рентген на бял дроб и там се виждало нещо, ама нито рентгенолога, нито педиатъра са сигурни какво точно. Може би начална пневмония. Казаха да смени АБ Панцеф, защото не бил добър и да даваме Аугментин.
4-ти АБ!Възпаление има. смятат, че може да е в белия дроб. Утре съм решила да ходя в детска белодробна клиника. Не ми издържат нервите вече :'(


Здравей, д-р Бърди. Направо не знам от къде да започна. Дъщеря ми е болна от 2 месеца и вече е на 3-ти антибиотик и съм в ужас. Тя е на 5 г.
Всички започна началото на Януари, когато забелязахме, че лимфните й възли са подути. Заведохме я на УНГ, взеха и гърлен секрет и кръвни изследвания. Кръвните бяха наред, но гърления показа стрептококи група А. Започнахме лечение със Зинат за 10 дни и се изчистиха. На 8 ден от антибиотика, детето вдигна лека температура - 37.2. След 3-4 дни я заведох на лекар, защото започна и да кашля и се оказа бронхит. Изписаха и Клацид за 7 дни.Тук трябва да отбележа, че доктора пусна ПКК и CRP преди да даде АБ.
CRP-то се оказа високо 18,64 при граници от 0-5,
Гранулоцити(Gran) % 74.2 при граници 30-65;
Лимфоцити 17.3 при граници 29-65;
другите показатели от ПКК бяха в норма.

4-5 дни след като детето изпи Клацид-а, беше и 2 дена на градина, изглеждаше си здраво, вдигна 38.6 и бих казала, че хвана грипа, който се върти в момента. Отново я заведох на доктор, отново пуснаха ПКК, CRP, урина.
Урина - в норма
CRP - в норма 4,2 при граници 0-5
Гранулоцити(Gran) % 84.4 при граници 30-65;
Лимфоцити (Lym)% 8.78 при граници 29-65;
другите показатели от ПКК бяха в норма.
Докторът каза, че въпреки CRP е в норма, вижда възпаление, отчитайки стойността на Гранулоцитите и затова иска да й даде АБ - Панцеф. Каза на 6 ден от АБ да пуснем отново ПКК, за да види как влияе АБ. Днес е 6-ят ден и пуснахме ПКК и CRP:
CRP: 9.36 при граници 0-5
ПКК:
Левкоцити (Leu) 4.86 при граници 5-14
Гранулоцити(Gran) % 25.9 при граници 30-65;
другите показатели от ПКК са в норма.
Малката започна грипа с температура от 38,6 до 39.3 и след два дни я смъкна до 37.3-37.6 и вчера нямаше. Говорих с мои приятели, чиито деца карат грипа и те казаха, че и при тях протича така. Малката естествено имаше и кашлица, първо гърлена, докторката каза, че дробовете са чисти, но даде Мукосолван. Малката започна да изхрачва след    2-3 дни. Сега кашля много по-рядко.

Доктор Бърди, не знам как да се справя. Утре ще я водя при докторката отново да я прегледа и да каже дали трябва да продължим АБ 10 дни, но се притеснявам. Не мога да си обясня защо CRP-то пак е скокнало, а др показатели пък са паднали. Изобщо не знам какво да правя, та детенцето ми да се оправи. Имам чувството, че сме влезнали в порочен кръг.
Моля за съвет!
Благодаря!

















Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #241 -: Февруари 09, 2012, 21:25:58 pm »
За еднократния прием на Панцеф питах дали е удачно, а тя каза, че този АБ действал 24 ч. Понеже чета редовно тук и знам от Бърди, че най-добре е 3 приема на АБ не пропуснах да питам. Давам линсекс бейби за евентуални проблеми от АБ. За свещички нурофен не знам просто от къде да ги намеря. Никъде няма - има само свещички панадол. За сега смъкнахме темп. до 37,2. Редувам нурофен и панадол на 3 часа. Започна да пие чай и успяхме да го нахраним с една филийка. Той последно януари пи Зинат, сега пи Аугментин, който не успя да го оправи и с Панцеф не знам какво ще стане. За венозно вливане не съм наясно как става в къщи този номер. Педиатърката мисли, че въпреки приема на АБ Криси се е заразил с грипа и за това не е успял да се справи..
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #242 -: Февруари 10, 2012, 12:44:38 pm »
Вашият резултат е??

Ако въпросът е към мен...
резултат: < 10
За ИМононуклеоза си има бърз тест с венозна кръв- останалото са нонсенси. .

Направихме теста.
резултат: <10 
реф ст-ти : <0,8 отр.; 0,8-1.1 граничен; >1.1 положителен.

Е, поне имаме потвърдена диагноза...



*

    yana-v

  • *****
  • 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #243 -: Февруари 10, 2012, 12:59:54 pm »
Туто, преди съм купувала свещички нурофен, може вече да няма!

Вливането не е в къщи, ходихме сутрин и вечер до медицинския център! Хубаво е, че е започнал да хапва и да пие течности! Дано се оправите бързо!!!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #244 -: Февруари 10, 2012, 13:52:02 pm »
При моите и двамата свещичките не са ефективни. Нито панадол, ефералган, нито нурофен.
Разчитам на сиропната форма. Имам свещички за всеки случай, ако имат гадене и не мога да се преборя за сироп.
Съжалявам за усложненията, дано скоро се преборите момичета и се радвате на палави дечица :bighug:
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #245 -: Февруари 11, 2012, 11:14:50 am »
Момичета дайте съвет.Митко започна преди 2 седмици със суха кашлица като кашляше много рядко.Започнах инхалации със физ. разтвор,вит.с,сироп Гринтус и много чай.След седмица когато изпи сиропа го заведох на лекар като педиатърката ми препоръча да спра всичко,защото инхалациите го провокирали да кашля и да почна сиропа "Лека нощ" на д-р Тайс.Послушах я.Вчера го заведох,защото изпи и този сироп,а кашлицата стана съвсем леко влажна,зачести и се появи и обилна хрема.Пак включих инхалациите на своя глава.В Понеделник ще го водя и при друг лекар за второ мнение.Въпроса ми е да продължавам ли тези инхалации или да ги спирам?Обърках се вече какво трябва и какво не трябва.Много подробно го описах всичко,но се надявам и д-р Бърди да се включи със съвет за евентуално продължгение на лечението!

Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #246 -: Февруари 12, 2012, 15:23:42 pm »
Здравейте!
Синът ми, който ще стане на 2г другия месец, е с влажна задна хрема и нощна кашлица от 27 декември. Живеем в Англия, където сме много недоволни от лекарската грижа - три пъти ходихме на доктор (джипи), втория път (вече беше болен от 2 седмици) му дадоха Амоксицилин, от който имаше леко подобрение. Антибиотика му дадоха без дори да го преслушат и отказаха да му вземат секрет от носа, което бях поискала, защото нямало нужда, но след една седмица на антибиотик, симптомите се появиха отново. През деня се чува малко бълбукане високо в нослето, но не го дразни особено. Но вечер легне ли, започва бълбукане, хъркане, свирене, диша шумно... Не може да спи добре - буди се, кашля и се дави, като че остава без дъх понякога.
Започнах да му давам Фенистил, който ми изпратиха от Бг. Давах му сутрин и вечер по 12 капки за 1 седмица. Имаше облекчение на симптомите, макар и не пълно изчезване. След като го спрях, пак започна същото свирене и кашляне. Междувременно посетихме доктор за трети път, преслушаха го, казаха, че гърдите са ок и да му капя физ. разтвор 6 пъти на ден. Е капя, капя, ама той вече се травматизира и много се съпротивлява, рита ме силно, усуква се целия и се дърпа. Само вечер мъжа ми като се прибере от работа, успяваме двамата да го хванем, и пак е трудно, страх ни е да не го нараним.
Отделно от амоксицилина получи зачервяване на връхчето на пениса, което оня доктор искаше да лекува с друг пеницилинов антибиотик, който аз не дадох на детето. Вместо това го мазах по малко с канестен и се оправи за няколко дни. Имаше и разстройство цяла седмица от амокцицилина, въпреки че му давах био гайа и линекс бейби (пак донесени от бг, тук не предписват нищо с антибиотика, и такива неща няма без рецепта). Не вярвам да съм първата майка, която се оплаква от медиците в Англия. Както и да е.

Вече не знам какво да мисля, детето ми месец и половина има тази висока задна шумна хрема, не знае как да си издуха носа, и явно секрета се събира в гърлото защото кашля, предимно нощем и сутрин като се събуди. Иначе нослето му е сравнително сухо, излизат сухи, еластични сополки вечер, които изваждам. Давам му витамини и био гайа. Вече почти съм навита да го кача на самолета и да си идем до София, но при тия студове не ми се иска да пътуваме.
Тук в нашия район няма частни доктори. Но оня ден намерих частно джипи на 60км оттук, в друг град, и записах час. Някой може ли да ме посъветва за какво да настоявам - мисля да поискам секрет от носа и кръвна картина? Дали е подходящо?

П.С. Забравих да пиша, че пак от месец и половина му излизат четири кучешки зъба наведнъж, и че имунната му система вероятно е отслабена. Температура няма. Вече всичките четири са пробили съвсем малко венеца. Може ли само това да е причината за състоянието му?
« Последна редакция: Февруари 12, 2012, 15:40:45 pm от Tria »
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #247 -: Февруари 12, 2012, 21:36:49 pm »
Зъбките нямат нищо общо. Няма "отслабване" на имунната система от тях- това е мит.

Всичко зависи от прегледа... .
Но

* носни и гърлени посявки
* определяне дали няма бронхоспазъм, и от къде е кашлицата.
* АБ или по Антибиограма или съчетание от два. По преценка. Секлор/Цефуроксим ( като монотерапия, САМО единия от тях, или съчетан единият от тях  с Азитромицин) са добър избор. Ако детето не е алергично... .
* Изтегляйте секретите от нослето с помпичка, за да се облекчава детето.
* изключете рефлукс вечер като причина за кашлицата- сгъстете последното мляко с оризово брашно.

Иначе- да, прави сте- масовата медицина в УК е една от най-лошите в Европа. Казвал съм го и писал много пъти. На същият гнил модел "стъпи" и Бг гавра с хората, наречена "дж.п" "педиатрия".
« Последна редакция: Февруари 12, 2012, 21:39:18 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #248 -: Февруари 12, 2012, 23:11:20 pm »
Зъбките нямат нищо общо. Няма "отслабване" на имунната система от тях- това е мит.

Всичко зависи от прегледа... .
Но

* носни и гърлени посявки
* определяне дали няма бронхоспазъм, и от къде е кашлицата.
* АБ или по Антибиограма или съчетание от два. По преценка. Секлор/Цефуроксим ( като монотерапия, САМО единия от тях, или съчетан единият от тях  с Азитромицин) са добър избор. Ако детето не е алергично... .
* Изтегляйте секретите от нослето с помпичка, за да се облекчава детето.
* изключете рефлукс вечер като причина за кашлицата- сгъстете последното мляко с оризово брашно.

Иначе- да, прави сте- масовата медицина в УК е една от най-лошите в Европа. Казвал съм го и писал много пъти. На същият гнил модел "стъпи" и Бг гавра с хората, наречена "дж.п" "педиатрия".

Birdie, много ви благодаря за бързия отговор! Утре е часът ни при частното джипи, затова оценявам навременните насоки, които ми давате.
Детето от тримесечно е с "атопичен дерматит". Обривите бяха изчезнали лятото напълно, но сега зимата пак ги има и много се влошиха при взимане на Амоксицилин. След това, като давах Фенистил, се подобриха, но не знам колко продължително мога да му давам Фенистил.
Ще настоявам за посявки утре, и да проверят всичко, което сте написал.

За неграмотността на докторите тук мога да напиша цял ферман, който ще обхваща наблюденията ми за последните 17 години. От този опит знам, че парите тук не могат да купят компетентност, просто защото я няма никъде.

Поздрави, и много благодарности!
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #249 -: Февруари 12, 2012, 23:16:46 pm »
Въпросите, на които трябва да Ви отговорят:

* от къде е кашлицата на детето? има ли Белдоробно участие, въпреки че "нищо" не се чува?
* защо продължава хремата? неизлекувана инфекция? нужда от посявки, за да не се дават АБ "на сляпо"?
*Ако е остатъчна кашлица? residual cough , нужда от Фликсотайд?? или АБ лечение??

Пишете.
Снимки на АД?
« Последна редакция: Февруари 12, 2012, 23:20:51 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #250 -: Февруари 13, 2012, 08:14:42 am »
Д-р Бърди, много се притеснявам заради това, че Криси отново има кашлица въпреки АБ. По-горе съм писала, че преди това е пил Аугментин, а сега е на Панцеф по 7,5 мл на ден. Миналата седмица направихме снимка и се установи двустранна пневмония. Температура вече не вдига, но кашлицата е влажна и ме притеснява. През нощта се прокашля 4, 5 пъти и сутринта 2, 3 пъти. Ще ви бъда благодарна, ако може да ми дадете съвет какво друго бих могла да направя.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #251 -: Февруари 13, 2012, 15:22:38 pm »
:hello2: и от мен!
Надявам се да ми дадете някоя идея за дъщеря ми (2год и 5 месеца). При нас ситуацията е следната: на 16ти януари вдигна температура ок. 38. На 17ти я заведохме на УНГ, взеха й гърлен секрет, лекарят УНГ каза, че имала фиброзни сливици (на мен и се стори, че има и бели налепи) и ни изписа Аугментин ЕС 600 (3пъти по 2,5мл) да започнем в случай на влошаване преди да излязат посявките. На 18.01 вдигна 40.5 градуса и й дадохме Аугментина. Пи го 2 дни и спря да вдига температура, после излязоха резултатите и се оказа, че има "банална гърлена флора". Но така или иначе бяхме започнали с АБ си го пи до 25.01. На 28.01 й избиха гъбички в устата и гениталиите. Намазах я с Дактарин гел 2 пъти и веднага се повлия, НО на другия ден (29.01) й избиха малки червени пъпчици по цялото тяло(основно по лицето , корема и гърба). След 3-4часа станаха с големината на леща и после се сляха и се превърнаха в огромна червена плочка. Вечерта започна да се подува и ни приеха по спешност в болницата. Там ни лекуваха с Урбазон венозно 5 дни и предположиха, че е алергична реакция към Аб, нищо , че се появява 4дни след спирането му. На 03.02 ни изписаха и на 04.02 и 05.02 пак вдигна темп (до към 38,3). На 6ти нямаше нищо. Точно тогава ходихме и при джи пи то и ни каза, че имала "вирусче" нямало страшно. На 7ми пак вдигна темп и вечерта й избиха същите бели налепи по сливиците + имаше и гъбички по небцето. Изписаха ни тонзилотрен и промивки със сребърна вода. От 09.02 не е вдигала температура, но налепите си стоят. Гърлото не е червено, храни се спокойно, не я боли като преглъща. Днес педиатърът ни изписа Коларгол 2% да й тампонираме сливиците.
Аз съм в лееко умопомрачение, че сме в изходна позиция както преди антибиотика и вече не знам какво да правя. моля ви дайде някоя идея?

Благодаря!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #252 -: Февруари 13, 2012, 19:03:29 pm »
Моля , някой ако е имал подобен проблем да даде съвет : дъщеря ми е на 4г и по повод отит приема Аугментин -вече четвърти ден. От снощи се оплаква от сърбеж на "дудито" , обаче тая вечер стана нетърпимо явно . Особено след банята. Видимо "района " е и зачервен. Дали са гъбички след АБ? До сега Аугментин не беше пила никога и не е имало такива проблеми!
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #253 -: Февруари 13, 2012, 20:15:12 pm »
Tria, имам координати на педиатър завършил в България и практикува тук в Лондон.Нямам още лични впечетления, но дава часова в българското училище и майките са много доволни.Ако искаш мога да ти изпратя номера.Друг вариант да попаднеш на по добър педиатър е до посетиш спешен център.Дано да се справите бързо.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #254 -: Февруари 13, 2012, 21:02:40 pm »
Моля , някой ако е имал подобен проблем да даде съвет : дъщеря ми е на 4г и по повод отит приема Аугментин -вече четвърти ден. От снощи се оплаква от сърбеж на "дудито" , обаче тая вечер стана нетърпимо явно . Особено след банята. Видимо "района " е и зачервен. Дали са гъбички след АБ? До сега Аугментин не беше пила никога и не е имало такива проблеми!
Да, възможно е да са гъбички. Винаги с взиамнето на антибиотик има подобен риск. Те са най-честият причинител на гъбични инфекции при жените по принцип, не виждам защо да не е така и при момиченцата.


Б.


  
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #255 -: Февруари 14, 2012, 11:04:20 am »
Rozi4ka78 и при нас стана така, като освен там гъбички й избиха и в устата. Понеже и алергията изби тогава и ни приеха в Токуда, там лекуваха гениталните гъбички с седящи бани с бледо розов разтвор на калиер перманганат. Един ден сутрин и вечер, на следващия ден само вечер и на третия беше се изчистила. А преди това бях я мазала веднъж със Залаин и май също я беше успокоило, но така или иначе не завърших курса на лечение с този крем и не мога да кажа дали има добър ефект.

Да се оправяте!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #256 -: Февруари 14, 2012, 13:14:37 pm »
nia72 Благодаря много! Да, бих искала да имам координатите на такъв лекар, макар и в Лондон, който ни е далечко, но за всеки случай.

extrapumba -  преди години направих лоша алергия към гино-дактарин. Вижте дали дъщеря ви не е алергична към дактарина. При мен се прояви точно на другия ден след употреба на първата капсула и повече никога не съм го използвала. Не съм алергична към нищо друго.

Rozi4ka78 При нас след Амоксицилин избиха гъбички, хем е момченце - зачерви му се кожичката отпред, и мина с клотримазол (канестен, че нямах детски).


Birdie Вчера ходихме на частното джипи. Прегледаха детето този път по-обстойно - уши, нос, гърло, гърди. Лекарката каза, че гърдите са спокойни и всичко изглежда добре. Взе секрет от гърлото и носа (много трудно беше, че той не си отваряше устата), и сега чакаме резултатите до 3 дена.
Тя не можа (или умишлено избегна) да отговори на въпроса ми дали може да е бронхоспазъм. Каза, че първо ще чакаме резултатите и тогава ще ми се обади по телефона да говорим. За съжаление тук никога досега не са ми давали резултати на хартия (а би трябвало за безбожните такси, които взимат). Съмнявам се, че и този път ще получа такива.
Пак се убедих, че тук разликата между частните и обикновените доктори е само в това, че частните правят каквото поискаш, понеже си го плащаш, докато другите отказват. Разлика в компетентността (или липсата й) няма никаква.

Може ли да кажете колко продължително време мога да му давам Фенистил? Само вечер му давам сега, преди лягане. Ако не е удачно, ще го спра, но има някакъв ефект, кашля по-малко. Някои нощи спи по-спокойно, кашля чак при събуждане. През деня рядко кашля, почти никак.
Благодаря отново за съветите.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #257 -: Февруари 14, 2012, 18:15:54 pm »
Д-р Мария Карам - 07833722160
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #258 -: Февруари 14, 2012, 21:09:16 pm »
Д-р Мария Карам - 07833722160

Много благодаря!!  beer::
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част V
« Отговор #259 -: Февруари 15, 2012, 10:39:31 am »
Благодаря , момичета за съветите! Мазах 2 пъти с Дактарин по съвет на личната лекарка и за сега бива положението. За Калиев перманганат не бях се сетила - благодаря. Явно ще избутаме така цялото лечение и дано не остане някаква трайна гъбичкова инфекция , че...