0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #840 -: Февруари 03, 2012, 10:53:49 am »
Здравейте д-р Бърди,

Преди време бях писала в темата относно притесненията ми за рефлукс. Педиатърът ни посъветва да повдигнем матрака и изписа АР - Фризовом. Дъщеря ми се храни с кърма, а като дохранване давам АР. Почти веднага с включването на АР повръщането изчезна и тъй като имам доста кърма имаше дни в които не давах АР. От няколко дни обаче фонтаните се възобновиха. Този път повръща и АР-то. Сутринта мрънкаше неспокойно в леглото и изведнъж така повърна, че се задави и ми изкара акъла, към половин час след това рева безутешно и върна още 1-2 пъти.
Искам да уточня, че кърмата с която я храня е от Банката за майчина кърма.
Може ли това да е проблем имайки предвид, че е от различни източници.
Мисля, че проблема възникна при преминаването ни на смесено хранене.
Какво бихте ме посъветвали.
П.С. Ще запиша и час за гастоентеролог.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #841 -: Февруари 03, 2012, 11:33:47 am »
 Здравейте,
ние малко се загубихме, бяхме на сноуборд ваканция. :)
 Та, именно оттам е инспириран и въпроса ми. По време на цялата почивка, Калоян не е крещял нито веднъж. Говореше, смееше се, но никакво крещене. Щом се прибрахме вкъщи / снощи / първо не спахме. Това най-вероятно от превъзбуда и объркване на мястото, но се започна такова крещене, не мога да ви опиша. За първи път не мога да си го обясня логично. Давайте съвет, дразни ли го нещо, изказва недоволство или обратното, шумно ли е вкъщи, хората ли му идват в повече...
 Благодаря предварително
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #842 -: Февруари 03, 2012, 11:52:38 am »
Дидон, София имаше един период от седмица на яко ръмжене и крещене.
По цял ден го правеше. Сутрин отваря очи и започва и така до вечерното заспиване.
Мислех си, че отглеждам мечка в къщи. Както си дойде, така и отмина. Сега не се сеща.
Може при Калоян също да е период.

п.п Къде бяхте на почивка? :wink:

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #843 -: Февруари 03, 2012, 12:44:59 pm »
Vanyush,  и ние сме така с яденето. Колкото и малко да давам, все се оцапваме до ушите,особено ако не е нещо много вкусно  :mrgreen: Макар че като гледам малко по малко имаме подобрение. :D Май взе да разбира за какво иде реч.
Ние също кършим ръце и то много. Едната баба все го пита: "Омота ли преждата баба?"  :lol:  :lol: :lol: Верно не им е лесен живота, то например да те боли нещо или пък да си гладен и да не можеш да си кажеш - лесно ли е???  :D
Еlena B ние също май имаме родилно петно отзад на врата. Поне така си се роди мъника.Аз не му обръщах внимание но пък сестра ми вика да го мажа с нещо. :? Не знам дали е хемаглиома, в понеделник ще питам педиатърът.


Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #844 -: Февруари 03, 2012, 13:17:51 pm »
Ivanita, вие си имате оправдание - малки сте. Ама ние сме дърти магарета на шест и кусур вече  :D. Вярно е, че има подобрение обаче - светлина в тунела. Скоро ще ходим и в баровски ресторанти без лигавник  :D :D :D
Да питам за кърменето след ядене: чакате ли да мине време от пюренцето или давате веднага? То понякога не може да се чака и да искам, но пък в редките случаи, когато не мрънка, се чудя да давам ли или да чакам. :?
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #845 -: Февруари 03, 2012, 13:39:07 pm »
 Ники, ходихме на Картала, след Благоевград. Изключително удобно за малки деца и родители скиори, лифта и то кабинков, тръгва от 4тия етаж на хотела :)
  Иначе, наистина, това с викането е период, ние минахме два такива, но ми е странно, че започна щом се прибрахме  8O
 Ванюшка, аз предлагам гърда веднага след пюрето, защото ядем много малко пюре, а всъщност, основната причина е, че не иска вода, и по тои начин му набавям и течности
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #846 -: Февруари 03, 2012, 14:04:53 pm »
Значи на всички бебета им е труден живота  :D моят син въздиша  :)
Забелязах,че си дърпа едното ухо много ожесточено и колкото да се опитвам не мога да го разсея. Снощи пипнах да видя дали нещо го боли и открих отзад при сгъвката сухичко та го намазах с бебешко олио преди да го изкъпя и дърпането спря.
Драска наистина сериозно, но най-вече мен като го кърмя или приспивам - ръцете и врата ми са все червени, но поне по него няма драскотини.
Аз се чудя дали да не спра оризовата каша и овесената - причиняват му газове и спи много неспокойно дори и да ги давам на обяд със зеленчуковото пюре. Но и така давам малко неща съвсем ще стане морков-картоф менюто. Има ли някой подобни проблеми или нашия корем най-капризен ще излезе?
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #847 -: Февруари 03, 2012, 14:37:31 pm »
Елена, ти ме разсмя- ако ти бяха казали хема-еди-какво-си по-спокойно ли щеше да ти стане, веднага щеше да пуснеш търсачката и кой знае какви щуротии да прочетеш. Правилно са ти казали педиатрите, това петно на тила доколкото знам го имат всички бебета- по-малко или повече и изчезва с времето. Но наистина никой не споменава на майките за да не се чудят.

И ние въртим китките, сякаш преде  :lol: Друго интересно е как се приспива от доста верме - с въртене на главата настрани и мънкане  :) но четох че въртене и дори леко удряне на главата в таблата е начин бебето да се успокоява само  :oops:
 За докосване на ушите бях питала преди време и ми казаха, че обикновено е от никнещи зъби, защото не могат да локализират точно откъде идва (представете си странното усещане че в устата ти нещо става, дори и да няма болка) и пипат ухото, търкат нос. Ако е от самото ухо- това обикновено боли много и едва ли ще остане нечуто и от съседите  :wink:
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #848 -: Февруари 03, 2012, 15:28:29 pm »
Диди, и ние сме от вашия отбор - пюре най-много половин бурканче от малките, вода - 5 мл. за цял ден, плюс три кубика въздух заедно с водата  :(. Напоследък ми дойде на ум да я постоплям, че стайната температура зимата не е много висока. Така сякаш по влиза, но пък и трите пъти като дадох стоплена вода повърна :(. Не знам случайност ли е що ли, да продължавам ли да предлагам... Като питах, момичетата казаха, че и техните бебоци много време не са пили вода, ама то ако не предлагам, как ще започне изобщо? Други казват, че щом хапва пюрета си трябва и вода  :?
Sami, успокои ме това за нослето. Аз все се чудих дали не е запушено, че голямо търкане пада. А не върви всеки път с аспиратора да пробвам, понеже драмата е много голяма. Не знам защо така мрази да й чистят нослето, но голям рев и борба пада :(
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #849 -: Февруари 03, 2012, 18:22:44 pm »
Къди,и ние сме с почти същия проблем. Мария храним с Фризовом 120 мл. В началото нямаше проблем с връщане и повръщане. След като мина известно време сега положението е друго. След като се нахрани започва един плач, извиване на дъга и започва да връща млякото. Като фонтан не повръща но връща в продължение на няколко часа, сменяме по няколко пъти дрешки и лигавници - почти до следващото хранене.
С Анна положението също се влоши - започна да връща и тя. Беше до момента на НАН 1 но плюе и тя като сестра си. След консултация с педиатър от днес минахме на НАН АР.
След като се нахрани започна неистов рев и крясък. Не можа да се успокои в продължение на два часа.
Кърма не предлагам - в редки случаи "колосалното количество" от 10-20 мл. /толкова има/. Гърдите досега ги ползваме повече като залъгалка, но вече и така не се успокояват
Вече се чудя, докога ще са тези драми с храненето - ни АР мляко помага ни нищо
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #850 -: Февруари 03, 2012, 22:37:38 pm »
rina пробвали ли сте да ги държите прави след ядене около половин час. В България има и други АР млека като Аптамил, разбрах че вече има и Хип. Другото което си мисля е че не е хубаво да се дава вода-не съм сигурна дали съм права. Аз отказах да давам лекарства и синът ми още не е съвсем спрял с повръщането, но сега е поносимо и що годе нормално, защото е след търкаляне, лазене или игра и то не всеки ден и не 40 локви, които да се чудя да бърша или направо с парцала да събирам.
Това за чесането и зъбите не го знаех, а нослето има коричка вътре, но не ми дава да пръскам или капя и си мислех, че се опитва да я изкара с търкането  :D човек какво ли не научава.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #851 -: Февруари 04, 2012, 02:15:06 am »
сами, аз предпочитам да ми кажат, а не да ме правят на луда, явно има нещо на главата й, а те да ми казват, нищо няма, като са открити и честни и дадат информация, дори и да ги проверя в нета и във форума, че не че не се е случвало да грешат, ама поне ще знам, че нещата са под контрол.

по повод връщането - ади и досега си плюе отвреме на време, ама аз вече не й обръщам внимание, та мисълта ми е ако си наддава детето не го мислете. сигурна съм, че ако повръща като "из ведро" е трудно да не се притеснявате, но то едно ли е две ли са. има ли в бг гавискон за бебета? тук при нас има и казват, че е много ефективен. моят опит е, че само като го купиш и нещата се оправят - пробвах го на две бебетата.

моята девойка като опита водата и ела да я спреш сега. много й харесва, ама аз гледам да ней давам особено много. иначе след като хапне изчаквам докато си поиска да суче, понякога откарва доста дълго време, то иначе как ще  разредим кърменията?
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #852 -: Февруари 04, 2012, 06:44:19 am »
Елена, Андреа също има хемангиома и то на бузката. Това е най-често срещаният доброкачестен тумор в бебешка възраст. Представлява насипване на кръвоносни съдове и ако нещо се закачи може много да кърви ( да не се шашнеш, ако стане). Въпреки че се води родилно петно, не се раждат с тях а се появяват малко след раждането. Растат максимум до една годинка ( при нас май вече не расте), после остават така за известно време и послед до около 5 годишна възраст изчезват при повечето деца. Ако не изчезне при вас не е проблем, а при нас има опция да се махало с лазер ( понеже е на лицето все пак).


  
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #853 -: Февруари 04, 2012, 11:02:59 am »
Ооо,такива "родилни петна" си ги имаме и ние - по лицето като започне от м/у очите,по носа и под носа.Вече тези петна поизбеляха малко.Има едно малко петънце на дупето и едно огромно на тила в косата(което все още си е толкова червено).То даже това на тила не е едно,а съвкупност от много.Ама аз знам,че по принцип тези петна си изчезват сами.
[/url]
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #854 -: Февруари 04, 2012, 17:11:55 pm »
Krasi, това, което описваш е точно като при нас. На челото между очите е едно V -образно, също така и на клепачите имаше, на нослето и на тила. Доста се бях разровила да разбера какво точно е. В самото начало си мислех, че е от форцепса при раждането  :oops: и се чудех защо не изчезва  8O Лекарите ми казваха, че е ангиом. Често срещано било и с възрастта изчезва. При нас е все още видимо, особено като се разплаче и почервенява. Има моменти, в които не се забелязва.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #855 -: Февруари 04, 2012, 21:02:55 pm »
loriane,аз пропуснах да спомена и клепачите :) Севи са я преглеждали няколко педиатри(не заради петната де),но тъй като са на лицето и са много видими,всички са ми обяснявали,че най-често до годинката сами изчезват.
Аз съм чувала,че тези петна се появявали по време на самото раждане,от триенето,ама не съм много сигурна дали е така.Някои хора се опитваха да ми обясняват,че били защото не съм си кусвала от всичко,докато съм била бременна :lol: Ама интересното е,че баща й има същото петно м/у очите.Вижда се,когато е ядосан :D
[/url]
*

    misi

  • *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #856 -: Февруари 04, 2012, 21:51:23 pm »
И Жорко има такова V-образно петно на челото. Когато е спокоен почти не се забелязва, но когато се ядоса и плаче много почервенява. Не знам дали се получава при раждането от триене - по-скоро не, защото Жорко е роден със секцио. И на мен ми казаха, че постепенно ще избледнее и изчезне.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #857 -: Февруари 04, 2012, 22:15:59 pm »
Това, което описвате дето се променя или е на клепачите едва ли е същото. Хемангиома седи повдигнато като тумор. Ето снимки от нета http://www.skinsight.com/infant/infantileHemangioma.htm Има и  много лоши случаи, половината лице примерно и пак се оправят.
« Последна редакция: Февруари 04, 2012, 22:57:07 pm от Bobbie »


  
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част V
« Отговор #858 -: Февруари 04, 2012, 22:35:36 pm »
Боби, наистина това V образното не е хемангиом. На мен педиатрите ми го обясниха като ангиом. Определено има разлика между двете.
Краси, четох, че няма наследственост, но по някаква случайност и нашият татко е имал такова като бебе  8O Обяснението, което ми даде една акушерка беше, че челото на бебето се търкало в някаква кост по време на бременността...Не знам до колко е вярно.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #859 -: Февруари 05, 2012, 11:59:32 am »
   От раждането момченцето ми получи хематом на главичката, колкото орех.  Лекарите тогава казаха, че до два-три месеца ще изчезне.  При него в началото беше мека подутина, но до края на първия месец се втвърди в този вид. С израстването до сега (началото на пети месец) на половина се заличи, но все още главата му е видимо крива. 
Явно доста по-бавно ще се махне подутината.  Някоя от вас има ли наблюдение върху такъв проблем и какво да очаквам?  И още нещо, косата му расте главно от горе и от дясно, а лявата страна е почти плешива, сякаш нарочно, за да подчертае кривата му главичка  :wink: :)
   Не, че е някакъв голям проблем, но ако имате логично обяснение, моля споделете!
« Последна редакция: Февруари 05, 2012, 12:10:21 pm от marsi »