0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте, момичета! Първо да се извиня, че така нахлувам в темата. Но понеже виждам, че си говорите за чистене, което и на мен ми е голям проблем... Та онзи ден си купих робот, който прахосмучи. Не който мие, въпреки че исках такъв, но ми казаха, че все още не били достатъчно добри и оставяли мокри следи. А при мен е гранитогрес и паркет. Супер е роботчето! Ходи във всички стаи, стига да няма прагове. Доста качествено чисти и можеш да си го програмираш да започне да чисти в определен час. Само трябва да му се поразместят столовете, за да влезе под масата. Моят диван е на крачета и съвсем спокойно си влиза под него.
Това от мен за чистенето :) Моят е купен от Технополис, но предполагам и на други места ги има

И за мухала да ви кажа - имам вкъщи почти всичко налично на пазара. Накрая се оказа, че CERESIT за мухъл, който струва по-малко от 5 лв, при мен поне почисти всички фуги перфектно. А те са розови... Не мирише чак толкова остро, оставя се за половин час и с гъбичка, без много търкане и изплакване, пада всичко
*
Аз ползвам за банята и тоалетната Саво - черното, маха и ръжда и котлен камък, заливам, размазвам само с една гъбичка да стигне навсякъде (стени, под) и после с душа поливам и леко потърквам с гъбичката пак. Дори ръкавици не ползвам.
http://promo-compass.com/product.php?ProdID=2818
*
За мухъл не мога да кажа дали действа, но фугите в банята светват и плочките са като гланцирани също и мирише приятно. Предполагам за мухъл си е другото Саво, което обаче мирише ужасно.
Мими26, моето не това, а е с пръскалка и не е WC, а за баня.Намерих линк
Ето това е, дано ви хареса.
« Последна редакция: Ноември 24, 2011, 12:17:31 pm от shanoar »
*
Сега ако кажете и от къде мога да купя Пулирапид и Перелис, грешка няма да имате  :lol: Била, Кауфланд, ДМ, Карфур...?

Коала тия роботчета и аз ги гледах, но в моя случай не е оправдано. Ако имам къща 200кв. как да е  :D Освен това ми е малко съмнително как почиства ъглите  :ask:

Аз освен на коледна вълна съм и на вълна рожден ден. От сутринта "творя" поканите  :lol:, ама главата ми е празна. Имам 2 седмици, а до никъде не съм я докарала. От няколко дни се каня да отида и до заведението в което мисля да празнуваме, но в това кофти време ме е страх да изведа малката. Ей такива работи при мен  :)
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Ани, в Брюксел е толкова хубаво по Коледа,че хич не бих се прибрала в БГ по това време.Правят страхотен базар и страхотно светлинно и музикално шоу,а на НГ има невероятна заря - просто е прекрасна.Размечтах се направо  :D,та чак на греяно винце ми замириса. :lol:
Зори, заповядайте тук, апартамента ще е празен :party:
Деси, и вкъщи ще се намери място за спане :wink:

Ние вече си купихме билети и за Великден, че хванахме някакво намаление.
А майка ми днес лети за Южна Америка и ми е притеснено...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
koala , кажи какво точно роботче-прахосмукачка си взе, че тези дни и това ми хрумна като вариант за у нас. При положение, че се чисти качествено веднъж в седмицата, нямам прагове и почти няма места където това чудо да не може да се навре - вижда ми се добра идея за "поддържащо почистване" през седмицата.
Преди няколко години първото такова чудо, което видях беше "Електролукс" на цена над 2000лв. и естествено - не можех да ги избухам тези пари за нещо, което даже не знам дали върши и половината от работата, която се твърдеше че върши.
Вчера обаче ги гледах тия джаджи и на други марки, на доста по-прилични цени вече /500-700лв/. Та щом има добри отзиви, при тези цени съм доста по-склонна да го пробвам това нещо, но най-добре да е точно същото което някой вече лично е изпробвал. Предварително благодаря за инфото.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Ileini, какви сладки грижи са те налегнали  :)!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
За роботите, знам че Румба са най-добрите. Не знам дали ги продават в БГ.


*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Ползвала съм "миещ" робот на теракот и изобщо не съм доволна - оставяше мръсни мокри следи. И в никакъв случай не можеше да издържи за почистването на 200 кв  :wink:. Предпочитам парочистачките, но сигурно си зависи от марката и модела.

Аз трети ден ближа рани - с гнойна ангина съм и АБ няма да ми се размине. Дано поне не заразя децата.
« Последна редакция: Ноември 24, 2011, 15:47:11 pm от elle22 »
*
JBrul, точно ROOMBA е моя. Има и на Самсунг и Таурус, ако не се лъжа. Румба 555 е моя, 829 лв. От Технополис в Стара Загора го взех. Имаше и един за 629 лв, който обаче не може да се програмира кога да тръгва, а трябва да си го стартираш сама. Има и един, който бил супер нов модел, за 1200 лв някъде, но той имал предимство, ако имаш килими. А аз нямам. Този средния ми се видя приемлив вариант. При мен площта е около 80 кв.м. Успява да почисти всичко и да си се върне на базата да се зарежда. Иначе, за миещите, самите девойки в магазина казаха, че не са ОК и че оставят следи. Този просто обира праха, без да се налага да ходиш с него. С ъглите се справя. Излизат едни четки, които са под ъгъл и почистват. Проблемът, който видях до момента, много са ми кофти первазите на паркета и като почиства ъгълчетата (те нали са едни пластмаси), направо някои ги вади. Но проблемът е по-скоро в монтажа им, отколкото в робота. Направо съм изумена колко прах се събира на едно почистване, като се има предвид, че го пускам всеки ден, а веднъж седмично идва жена, която и мие. Всъщност, за първи път видях това нещо у едни словенци, които си го бяха взели защото имат персийка и пуска много косми.
Шуми малко по-малко от обикновена прахосмукачка. Но ми прави впечатление, че като се почиства ежедневно пода (което преди никога не съм правила), значително по-малко прах се събира и върху мебелите.
*
Мерси koala :D Марката ще е тази щом е най-добра, а аз не съм го искала миещ де, само да е прахосмукачка която да работи без да се налага аз да се разправям с нея - а това което описваш ми звучи баш така.  :lol: Не ми трябва да се програмира кога да тръгва и без друго съм си у нас, мога да си го пусна когато преценя за удобно. При мен площта е по-голяма, но нищо не пречи да чисти "на два пъти" примерно с едно междинно зареждане. Предвид наличието на персийска котка и у нас, моят брутален косопад и лазещото бебе...иска ми се да го имам още в момента този робот. Сега си правя наум тънки, измекярски сметчици,  :oops: дали да се самонабутам и да си го купя сама тези дни, или да постискам до Коледа и някой роднина да ми го подари. И без друго не мога да измисля нещо друго, дето да ми е нужно...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Много моля, не ме банвайте, но тази история много ме впечатли.
http://www.offroad-bulgaria.com/content.php?r=2795-19-godishna-maika-na-pyt-da-ostane-na-ulicata

Изпрати ми я приятел, от този форум.
[/url][/url]
*
Жаси, лично аз ще помогна на тази МАЙКА, защото въпреки младостта й /да не казвам, че тя самата е дете още/, въпреки трудностите с които се сблъсква постоянно - прави и невъзможното да си гледа дечицата, както и самата тя да се развива, квалифицира и да може да си намери добре платена работа. Тя е точно от този вид родители, за които в една друга тема преди време обяснявах, че на такива и държава и общество трябва всячески да помагат. Вместо да се наливат пари за едни други "родители", за да не гледат и малтретират децата си.  :x

А на теб -  много ти благодаря, че качи това тук, защото ми подейства като един прекрасен здравословен шамар, каквото съм се разгьовезила от снощи, че детето ми не спяло.  :oops: Много е полезно понякога нещо да те изкара от зациклянето и битовизмите, в които неволно си затънал и да си припомниш какво всъщност е да "имаш проблем като родител". Ей това е.

Нямам съмнение, че и тя и дечицата й ще си изкарат страхотни празници, в ново жилище, защото добрите и сърцати хора в тази държава съвсем не са изчезнали. А, че тези деца са родени с късмет - не се съмнявам, защото тази майка ще обърне света явно, за да бъдат добре те.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Ауу, моля модераторите да преместят постовете, извинявам се.
Жбрул, обещали са количка, но легълцата са проблем в момента.
С квартирата разбрах, че е закъсала, тъй като в Младост са много скъпи беее :(

На мен друго ми направи впечатление. Бащите не са поели отговорност?!
Поне за това сме на едно мнение с мъжа. Ще научим Ники да си понася отговорността и ако направи бебе на някоя довейка - да го гледа, да не я зарязва.

Моля да ми преместите постовете.
[/url][/url]
Вени, това момиче има право на общинско жилище-да не се правят на ударени от Общината!
Момичета, при нас екшънът ескалира.Вчера детето го ухапа декоративен плъх в един зоомагазин. Аз съм виновна, защото не видях, че в аквариума има пролука и малчо се опитва да докопа мишока по муцуната!Раничката е миниатюрна.Страхотията е в това, че вече няколко месеца отлагахме реваксинацията с Пентаским по различни причини и сега вчера се наложи на скорост да намерим ваксина, да търчим към педиатърката, а голямата гадост е, че детето още точи сополи и покашля!
Педиатърката го прегледа и прецени, че рискът от ухапването е по-голям и му бихме ваксината. Умрях от страх цяла нощ.Слава Богу, засега няма проблем, но ще си потреперя още няколко дни...
В тази връзка, ако на някой му трябва Пентаксим за 25лв., при  нашата педиатърка има един брой- просто срокът му е до края на декември и ги продават в пакет "два на цената на един"...

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Жаси, много ме развълнува тази история.
Момичето пише, че вече се била намерила количка, но търси дрешки за децата. Аз ще пратя пари, защото съм далече.
На родителите й се чудя. Осиновеното по-малко ли ги е обичало от тяхно родно дете?! Как може да обърнат гръб на момичето в такъв момент. Направо недоумявам.

Инке, общинските са за връзкарите и колко време отнема само, докато ги отпуснат ...
Съжалявам за малчо. Бързо да се оправя и повече никакви такива случки!

*
Жаси, не разбрах защо и къде трябва да се местят постовете...
По обясними прични - нямам бебешки уреди, които да не са ми нужни вече, но бих могла да купя една кошара и да я изпратя където трябва, щом това е на дневен ред. Или е по-добре да пратя пари, а тя да си купи каквото й е нужно...

Блу, тези "родители" не са такива, защото детето им е осиновено, повярвай ми. И родно да беше - пак така щяха да реагират, немалко такива случаи има. Това са си генерално сбъркани хора и нищо не може да им помогне да станат нормални. :? Вместо да помогнат на дъщеря си и да се радват на двама живи и здрави внуци - те кукуват сами в злобата и предразсъдъците си сега...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Джей, то е ясно, че никой родител не си мечтае отрочето му да роди на 15 г., ама след като момичето е решило да си задържи бебето, защо се отричат от него?! Така то има още по-малко шансове. Ако е било при родителите си, едва ли е щяло сега да има и второ. Сбъркани хора са за мен това!
Обади се или пиши във въпросния форум, за да питаш за леглото, ако искаш!

Хубав ден! При мен е такава мъгла, че мога с нож да я режа.

Джей, мисля, че някой й беше писал за кошара.
Ясно е, че всякакви дрехи, обувки и консумативи за нея и децата са нужни.
Мен пък много ме ядоса тази история. Къде са всичките ни депутати тук?

А реших, че трябва да преместят постовете в онази тема за безотговорните родители, защото е далече от седмичните ни теми.
[/url][/url]
*
Вени, тя не е безотговорна, а достатъчно отговорна.
Не разбра ли къде са депутатите, един и отговорил, че има 3 деца и си ги гледа сам, никой не моли за помощ... Курумбашев... (благодаря Мармотче)
« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 11:56:42 am от mimi26 »