0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Перденце, около 25 лева на зъб струва силанизирането. За деминерализацията не разбрах точно, но не е само от липса на флуор. Зависело много от състава на слюнката и начина на хранене.

Колкото до отношението, никой няма право да се държи грубо с пациентите. Няма оправдание за лошото отношение, нито на лекарите, нито на чиновниците и подобни. За съжаление е масово. Плашили са ме и са не нагрубявали и кожен лекар, и в кардиологията, и в Майчин дом като раждах. Поставям ги на място, ама защо трябва да се налага! Човек за да стигне до лекар, значи има проблем и е притеснен и уплашен,  та в някои случаи отношението те довършва. Ехх!


*
Nadine , на next сивичките ли си хареса?  :lol: И аз им налетях, но си дадох сметка, че нямат "система срещу изритване", а и дребното вече и навън иска да бъде извадено от количката и да стъпва - та без подметка не ми бяха опция. Иначе Дани си го возя с нормални ботуши с подметка и си е ОК, не мисля че Кай ще възрази да му сложиш такива. В DEICHMANN имат разни хубавички боти и ботушки за бебе на elefanten + мазни намаления на тези модели, които са по една бройка, или непълна номерация - иди виж дали няма нещо да ти върши работа. A аз загледах и една буйка-ботичка на NIKE пак там, която е вътре цялата пухкава и като за зима, а няма истинска подметка, може пък да ти върши работа... И в ЗАРА имат симпатични ботушки и боти за момченца 2-3 вида.

Блу, направо ме разби. Дани и на първото му извеждане от къщи, в лежащия кош на количката и завит - беше скипрен с обувчета  :oops: Направо умирах да му слагам от тези наййй-миниатюрните, докато стана на 3 месеца - то не бяха кецове, не бяха еспадрили...после стана топло и нямаше как нали. Иначе познай дали не бих? :lol: А и като зимно бебе - се оправдавах пред себе си, че обувчица си трЕбе то, за да му е топло на крачето, когато го вадя някъде, за да го храня... Абе човек всякакви "важни и смислени" аргументи ще си намери, за да си начеше крастите - то ясно.
За тази зима - нямам никаква гузна съвест обаче, инвестирайки в обувки, понеже хем стъпва с тях, хем и в количките - абсурд да го завия, или да му нахлузя чувалче. То тия крака, ако не се мятат постоянно и при това - трябва и да ги гледа и да се радва /завити не може/ - ще вземе да преобърне количката, но няма да кротяса. Даже миналата седмица - шитнах чисто новичкият термо-чувал на Stokke-то, както си беше с найлоните - на магазинска цена и съм доволна от себе си. :D Поръчах за TFK-то  все пак термо-чувал, да имам, ако нещо се наложи, ако го водим някъде пък настане зверски студ.../амЪ съм предвидливааа  :lol:/

От днес обаче - имам нов дерт. Дани пропълзя много сериозно и стабилно т.е. циркулира по пода, основно гонейки мен - с цел да ми захапе чехлите. Събух ги -  нямаше файда, реши че и по чорапи ме обича и иска да ме изяде от любов...   :lol: Опитах се да огранича все пак зоната за пълзене, за което разбраха освен всички в блока и хората живеещи на две преки от нас. То беше рев, то беше обида и драма, то беше чудо. Как смея да ограничавам негови права и свободи, като например правото на свободно придвижване?! Махнах барикадите, преместих купичките на маца нависоко и тоалетната й - на недостъпно за него /засега/ място. До момента - не съм се научила да ходя на ръце - предстои. Пълзенето се оказа точно толкова проблемен момент, колкото и очаквах де.

Въпрос 1. Като пълзи - да му събувам ли пантофите, с които циркулира когато е в проходилката си, или не е проблем да си пълзи и с пантофи? От мединцинска гледна точка имам предвид, ей това точно - не го знам.
Въпрос 2. Някоя парочистачка за под, добро решение ли е за поддържане на относителна хигиена по повърхностите за пълзене? /ще се чисти теракот и ламинат/ Алтернативата са разни мокрещи бърсалки, препарати и пр., които повече мажат отколкото да чистят според мен, но не съм спец по въпроса. Така и така са ме запитали роднините какво искам за Коледа, пък аз нищо не се сещам да искам...та да ми купят малко слугинска техника. Ако някой ползва такъв уред и е доволен - моля да сподели какъв точно.

П.П. Още отсега тренирам как да обясня на свеки, когато види цялото това "безобразие", че... Да, мога да купя разбира се много дебело килимче 2х2 метра, да го сложа в центъра на стаята и не - Дани няма да пълзи само върху него и да, сигурна съм, че няма. После, ще трябва да мисля оправдания защо така непредвидливо не сме сложили подово отопление, ами парно... и някъде там - очаквам да спра да бъда любезна. Моля се само - действието да не се развие на коледната ми събирачка, да си разваляме празника. Мисля, че трябва да я поканя поне седмица по-рано на гости, че шокът да си мине по реда и после да си изкараме готино.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Спокойна, усмихната и най-вече здрава седмица от Мишата детска градина!

Жбрулка, ние също нямахме килими никъде.
Щом Митака пропълзя и започна да се заседява за игра на пода
купихме един който седи в хола между диваните,
а масичката седи в един ъгъл!Често и сега двамата се заседяват долу!
За чистенето, аз минавам основно един път седмично с препарат М-р Пропър,
но прахосмуча всеки божи ден, до такава степен ми е навик,
че го правя в определен час от деня, като по-график направо!
С парочистачка нямам опит, дано се включи майка която има и ползва!
За пантофките, Митака никога не е носил и сега категорично отказва,
признава само чорапи със стопери, сега в студеното слагам и едни тънки отдолу,
а Калина съм я оставяла да си пълзи с тях, но тя малко пълзя и проходи!

Мини, много се радвам, че таланта ти да снимаш
най-сетне бе оценен, аз съм изключително впечатлена!
Моделите не се нуждаят от думи, очите на Преслава казват всичко!

Имаше един преломен момент в живота ми в който
ако той бе тръгнал в друга посока исках да бъда SOS майка!
Винаги когато тръгнем на Юг и минем покрай с.ДРЕН,
горе на високото се вижда селището, една топлина ме обзема!
Знам, че там има щастливи деца!Знам!
Радвам се, че Зачатие е част от тази инициатива!

« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 07:58:19 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Благодаря ти за хубавите думи, Мише
снощи завърших На изток от рая, подтикната от една съфорумка /Рози- благодаря ти, че ми припомни/, ревах половин час, след като прочетох последната страница на книгата, много много хубава- ако някой не я е прочел, да намери време да го поправи
тази седмица се надявах да съм в отпуска, но за малко я отложиха- шефовете шетат из страната, ако все пак към края на седмицата се случи, мисля да заведа да подстрижа Стефания, малко ме е страх, защото може би с по-къса коса ще загуби онова бебешко очарование, за съжаление децата растат, вече е на почти 5 и наистина е момиченце
абе, трудно ми е, ако беше за мен отивам и режа, а така ...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Добро утро и от мен!
Днес като пенсионерите съм станала в 6,30. Ама то малката се събуди в 5,30. После плака, успокоявахме я, гушихме се и .... Дремнах малко и в един момент усетих, че ако не стана тутакси, веднага и на минутата ще се задуша. Странно е това усещане. Добре, че ме прихваща веднъж на 3 месеца. Сега има да се прозявам цял ден ама ...
Детето явно го мъчат кучешките зъби. По-точно последния непробил. Но нямам от какво да се оплаквам. Един ден киселеене, една нощ събуждане и зъбчето пробило. На всички без зъби още пожелавам поне такова никнене, ако не може по-леко.
Jbrul, моята маймуна точно заради на мама чехлите пролази. За да ги докопа, набързо се усети как става придвижването. Ограничаване на периметъра обаче и при нас беше "мишън инпосибъл". Пък и както беше лято и отворено навсякъде, ни чуваха и на Гребната база сигурно. Та си лазеше където си иска, само мир да има.
Лека и здрава седмица на всички!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
На вас ви мирише на коледа, а аз снощи си отворих прозореца на банята и вместо чист хладен въздух вътре се напълни с пушек от кумините. Затворих набързо и после цяла нощ сякаш се разнесе в къщата. Навън вечер е ужасно...С тези печки и въглища.

Днес ще пишем на дядо коледа. Самия дядо Коледа се надява да е кратък списъка и да не му хвръкне заплатата набързо и тази година е обещал, че няма да забрави да махне етикета, защото миналата година забрави и детето разбра, че го е купил от Джъмбо...ама то нали много деца и не е смогнал с джуджетата да направи на някои деца и е напазарувал в последния момент  :oops: :) Вече даваме зор за елхата, има ли украсили. Аз чакам поне 1-2 декември да стане, но малката всеки ден се пазари да изкараме вече елхата.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Добро утро!Наистина е ужасно с тия пушеци навън.Вчера една приятелка искаше да вземем децата по рано от градина,за да ги разходим да подишат чист въздух.Егати чистия въздух-направо се отровихме.За елхата миналата година я украсихме в началото на декември,но сега смятам че ще я направим 2 седмици преди Коледа,защото иначе имам усещането,че ще има много изпотрошени играчки от дърпане и пипане :D.
А относно парочистачките,тъй като и аз се бях навила по-едно време събирах мнения,които се оказаха отрицателни повечето.За плочки била добре,но за паркет-не,защото както ми обясниха оставяла доста мокро след себе си.

*
Само не ми е ясно с тия парочистачки, боклука къде се събира. Това си е една чисто и просто подочистачка/стирка. Ако си вземеш от моповете със система за изстискване, доста пари ще спестиш. Това чудо струва 200 лв и нагоре, неоправдано за мен. И аз се бях засилила, но бързо се разубедих. Мисля по добър вариант е прахосмукачка със система за миене/пране, не от ония скъпите, вече ги има и в по евтин вариант. Опитвам се да убедя мъжката част за такава наша придобивка. Чакам с нетърпение старата ни прахосмукачка да се развали, та да си вземем от този вид. Нямам преки впечатления обаче.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Здравейте и от нас  :)
Хубава и спокойна седмица на всички, здраве и само здраве!

Ние бяхме на село почивните дни, не бяхме си ходили доста отдавна.
Времето беше прекрасно, не можех да прибера Диляна да спи на обяд  :lol:
Събирахме шишарки, късахме цветя, гонихме котки и кокошки, галихме зайчета по муцунките  :D Играхме и с топка, включи се и баба ми в тая дейност, болели я краката иначе  :lol:

Вчера направих първата коледна украса, от изсушени портокалови кори и шишарки /Деси  :D, благодаря, ти ми беше пуснала този линк/.
Получи се много красиво, но засега не мога да покажа снимка.
Представлява ето това, само че моите шишарки не са от точно този вид, по-дълги са, но мънички  :):
http://krokotak.com/2010/12/ot-izsusheni-portokalovi-kori/

Тези дни мисля да слагам елхата вече  :D Досега да я бях сложила де, ама ми пречи един огромен фотьойл на хазяите, който трябва да се пренесе в другата стая, а мъжо не го пренася щото било рано още, и без това трябвало да я опазим украсата от Диляна  :lol: Викам така или иначе 2 месеца стои тая украса, все ще трябва да я вардим, дали ще са няколко дни повече :lol: То накрая може и нищо да не прибера, според зависи, какво е оцеляло  :lol:

Много се смях с постингите ви от миналата седмица на тема "котки".
Зори   :D, страхотна е котката ви, само да ми падне  :lol:

Нашата Пуфа стана селянче 2 месеца преди да се роди Диляна.
Много се притеснявах как ще ходи навън да си върши нуждите, купувах й само Уискас и Фрискас /вече няма такива екстри, пак е на суха храна, ама от ДМ  :lol:/. А сега като я видях какви ги върши, сякаш цял живот е била на село  :lol:
Сега в студеното е станала квартирантка на баба ми, спи в краката й, или на закачалката върху дрехите й  :lol:. Баба казва, че сутрин точно в 6.30 отивала на прозореца и започвала да драска, за да излезе навън  :lol:
Лятото като роди 6 броя котета, бяха изчезнали един ден от кашона. Нашите започнали да ги търсят, баба се светнала нещо, отворила гардероба си /вратата му не се затваря добре/, прозореца пък е цял ден отворен и що да види, всичките вътре барабар с майка си :lol: :lol:
Голяма игра на криеница беше с тия котета, докато поотраснат, понеже Пуфа все ги мъкнеше някъде  :lol:

Обаче тоя Пуфляк, диването му с диване, не иска да идва при мен. Преди само да чуеше колата, или гласовете ни, залепваше за нас. Сега признава само баща ми и баба  :lol: А преди що драскотини отнесоха те  :lol: Подхвърлих на мъжо да си я вземем, но ударих на камък  :? Ще пробвам пак, може пък да не е бил в настроение  :lol:

Усмихнат ден ви желая  :D

« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 09:49:07 am от Eли:) »
*
Шаноар, благодаря, но за съжаление 17 номер го подминахме още през лятото :-)
Скай, бебо си е с обувки от.... от "малък" щях да напиша, ама звучи смешно :-) Отдавна, значи, с изключение на големите летни жеги. Не можех да се въздържа, имаше такива сладурски маратонки! С оригиналното термочувалче на количката си е, но вероятно се е метнал на мен - вечно леденостудени крайници.
Жбрули, баш на сивичките Некст се бях метнала, но в магазина тях вече изобщо го няма, и електронна поръчка пак не са в налчиност; има едни готини бежови, но са ни малки :-( Елефантен са готини, всички "немци" силно ми ги препоръчват, но и те са все с дебелите подметки "за ходене"; само за "зимни" маратонки за бебета още не съм провериал, но и дотам ще стигна, само да се освестя от поредната настинка. Дани докопа ли се до чехлите ти вече? Лоша мама, не дава нищо  :wink:
*
Парочистачка си купи една приятелка и казва, че е страшен боклук - оставя много мокро и естествено боклука не отива никъде (просто го замазва)

И при нас проветряването е приключение с тези пушеци. Дебна откъде духа, за да отворя.
*
Ох тия пушеци ... :( Аз не мога да сваря с пранетата и се случва навън да остават дрехи за през нощта. И как вонят после, ужас  :(. Оставям само наши дрехи обаче, на Диляна само през деня навън и ако са влажни после, на сушилника.

Да ви разправям, миналата седмица, Диляна докопала химикал и надраскала масата в хола, въобще не съм забелязала  :oops: Обаче тя ми се "похвали", сложила пръстче на мястото и вика "ъ-ъ-ъ", като се наведох и видях  :lol: Викам, "Какво направи Диди?", а тя ме поглежда и казва "Бадя, бадя"  :lol: Беля направила  :lol: И сега питам ли я какво правиш, и тя веднага отговаря къде "бадя", къде "бия"  :lol:

Снощи за първи път заспа сама. Дадох й шишето с млякото и излязох от стаята. Мъжо вика по едно време "Абе на това дете гласът му не се чу"  :lol: Викам аз все се ослушвам, ама не се чува. След половин час отивам да я видя, нашата заспала  :).

Мини   :) ще последвам съвета ти и ще намеря тази книга, за да я прочета  :)
« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 10:26:51 am от Eли:) »
*

снощи завърших На изток от рая, подтикната от една съфорумка /Рози- благодаря ти, че ми припомни/, ревах половин час, след като прочетох последната страница на книгата,

Току що си я дръпнах. Не съм я чела, но с удоволствие ще го направя. Много обичам да чета.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
айде, пловдивчанки, честито!

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-11-22&article=389941
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Привет :)

Значи е повсеместен проблемът с пушилките а?  :? Много е неприятно с тези печки на въглища наистина. Ако се горят дърва - не е такава смрадта, въпреки че си има пушек пак. Аз поне за осмърдяни дрехи не се тревожа благодарение на сушилнята, но проблемът с проветряването на помещенията си стои с пълна сила и при нас. Отварям редовно, особено стаята в която бебето спи...уж да влезе чист въздух, а то става ад, особено вечер :( Напоследък, започнах да проветрявам ударно следобяд, защото явно повечето ни комшии ползващи въглища са на работа и по това време, поне в нашия район - няма такава смрад. Мине ли 17ч. обаче - няма спасение. Смешно, или не, ако Дани се наака от това време нататък - преобличам го в друга стая, защото иначе изборът е да спим, или сред аромат на акита, или сред "ухание" на пушилки...егати "избора" нали  :lol:

Nadine , ти явно не си ги видяла на живо въпросните ботушки на next... Да ти кажа честно, на снимка изглеждаха супер, но всъщност - бяха доста недодялана изработка, като ги видях в магазина т.е. няма какво да съжаляваш за тях точно. В София - все ще намериш нещо подходящо за дребния човек, просто ще е с повече ходене. И не съм лоша мама, чехлите ги измих и ги дадох /те са едни галоши на Крокс/, обаче - няма кеф да ги дам просто така, явно трябва да се консумират директно от краката на мама - с удоволствие и БЕЗ мярка. ;)

Благодаря на всички за мненията за пълзенето. Значи може и с пантофи и без пантофи да си лази, няма да увредя нещо детето с едните пантофи, ама аз да си питам пак...
Моментът с чистенето обаче - хич не ми допада, признавам си.  :oops: Досега се чистеше основно веднъж в седмицата, а при нужда поpрибърсвах пода с едни ресни /т.е. замазвах го/, но не беше проблем, след като Дани просто стъпваше по него. Сега обаче стана... Толкова ненавиждам прахосмукачката конкретно, че само и само да не се виждаме отблизо - станха спец по "пазенето на чисто", но да не се налага да я пускам аз точно.
Като ви чета сега за парочистачките обаче - има логика, то какво ще изчисти ако преди това не е прахосмукано все пак, същата история като да преразпределя боклука с някоя бърсалка и да си въобразя, че е по-чисто.  :? Ще поогледам за такава прахосмукачка, която хем прахосмуче, хем мие /или поне приплаква  :lol:/ после, но ми се ще да не е пак от тези огромните, дето са един кютук, та маркучи, тръби... Имахме навремето една такава, която си беше "всичко на куп" - почистващата част, тръбата и целият корпус - монтиран върху самата тръба, та се чудех дали и сега правят такива, ако може и да са с опция миене - чудно ще е. Чудно, чудно...колкото "чуден" може да е такъв уред изобщо де...

Ели, честито "заспиване сама" на малката госпожица и най-вече на вас с татко й! Това от моя гледна точка, си е повод за празник - достоен за шампанско, ягоди, хайвер и каквито там скъпи екстри обичате.  :lol: Иначе вашата маца поне е умничка - котенцата ги е носила на мекичко и закътано в гардероба... Моята тъпачка, първите си котета ги вадеше от кашона и от котешката къща, изобщо - от всички свестни места на които ги намествах. Мъкнеше ги зад бюрото на компа и ги "настаняваше" на голия под между и върху разни кабели... 8O Накрая обаче, след като аз упорито ги вадех оттам си реши проблема като ми ги стовари в леглото. Какво ли си рече: "Като си толкова загрижена къде стоят и спят - на си ги гледай ти, нали си голяма разбирачка..."  :lol: По този повод - доста време спях "на пирони", че да не смачкам неволно някой котак.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Здрава седмица и от нас!
НАдин аз купих на Ники този модел http://www.next.co.uk/x482834s2 и съм мн доволна. Крачетата на малката са винаги топли. Само дето тия розови пандели ще ви объркат работата  :lol:

Жбрул моята винаги е обута вкъщи, иначе краката й замръзват, нищо че сме с паркет.
За дезинфекцията, след като пропълзя Никол се бях вманиачила и почиствах с таблетки за студена сетрилизация  :oops: Имам и парочистачка (комбинирана с 1000накрайника), която ползвам и за пода. Ами аз момичета съм доволна. Естествено винаги преди това минавам с прахосмукачка, то и за мен си е закон всяка сутрин. След това минавам и с парочистачката. Верно върши работа като моп-а, сама че с висока темп. Смятам, че така малко или мн пак се дезинфекцира и е по-добре отколкото с препарати. Лично мое мнение естествено.
Колкото до коледната украса, вече нямам търпение!
Откакто се роди малката посрещаме празниците с такова голямо желание! Имам да наваксвам за предните години, през които ми беше все тая дали е Коледа, Нова година или РД. Ели страхотна идея за украса. Ще пратя мъжа ми още днес за портокали  :lol:

Момичета гледам се оплаквате от пушека по улиците. Елате да видите у дома какво е  :( Не се диша. Живеем на 4ет с трима пенсионери на долните ет., като всеки се топли на дърва и половината пушек ми е в кухнята. Естествено ние сме виновни защото видите ли имаме аспиратор  8O Какви са тия изгъзици! Я да бумнем и ние една печка в кухнята и ни се решава проблема. Никой не иска да чисти комините, даже напротив. Ходят да подават жалби срещу нас защото сме правили ремонт и сме сложили вентилатор в банята и аспиратор в кухнята 8O Ей такива неволи!

Кроки от къде я дръпна? Пусни едно линкче ако е от нета  :)

Сис писали сме едновременно. Чета и си мечтая да чистя с прахосмукачка веднъж в седмицата  :lol: Аз всеки ден чистя и бърша и ръцете на малката са все пълни с боклуци. Я трохички измъкнала от някъде, я някой и друг косъм от падащата коса на майка й  :lol: Лошото е, че всичко е в устата й след това, освен чехлите. Тях винаги ми ги носи и ми се кара докато не ги обуя  :wink:
« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 12:39:39 pm от ileini »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Значи, първо: и ние с печките трябва да се отопляваме някак, :wink: пък не съм спечелила 6 от тотото та да оборудвам всяка стая с климатик и да плащам по 100 и кусур лева за ток всеки месец. Живея в много, ама много студена къща в почти изцяло външен апартамент.
Второ, чистенето и прахосмученето и т.н. е чудесно, но не се увличайте. Все ще успеят да изядат нещо дето не трябва. След едно основно чистене и миене на пода, дребната успя да намери и улови  8O паяче. Добре, че го измъкнах на сантиметри от устата ѝ.
И трето не всички майки знаят какво е най-добре за децата им. Дори да са котки. :D Помня една есен как моята маца тъпо и упорито зарязваше бебето си в кашона и се примъкваше при мен в леглото. След петото ѝ връщане в кашона май разбра какъв ми е проблема. Домъкна котето, тупна го на възглавницата до главата ми и се намуши под завивките. Явно е мислела като котката на Jbrul.
*
Не се вманиачавам в чистенето на пода. Тренираме имунната с-ма.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Парочистачка не, майка ми си взе и седи в ъгъла. Аз я ползвах веднъж дваж и нямам никакво желание вече. Дет викат не е ли ръка да пипне и препарат да светне от чистота не ми го хвали. Това само прави локвички и нищо друго. Прахосмукачка перяща ако имате мокет или килими. Остава доста мокро след нея и е хубаво да се проветри добре след това и да се изсуши, в смисъл или на парно или да е лято. Ползвам я лятото като пера мокета в хола и холната гарнитура. Това лято обече сдаде багажа, тя си беше и на годинки де. Догодина или ще изхвърля мокета или ще си купя перяща прахосмукачка. Минавам подове стени и повърхности с доместос и след това само с топла вода. Проветрявам добре и пускам детето вътре. Опитах с разни за под Медикс и др, но се оказа, че не мога да дишам от тях.. Мистър Пропър взимах преди, скоро не съм взимала и аз незнам защо.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Илейни, заповядай http://chitanka.info/book/1953-na_iztok_ot_raja

Чета ви и се срамувам  :oops: никога не съм чистила всеки ден с прахосмукачката. Дори когато Боян пропълзя  :oops: Ама веднага ще се оправдая - той никога не е лапал каквото му попадне.