0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Като виден форумен вампир, пускам ви нова тема сега, за да не си пиете кафето без "мезе" сутринта.  :lol:
Нека тази седмица е прилично студена (но не много), да е здрава за деца и родители, да е усмихната и да ви е успешна с каквото и да се захванете! Късмет на всички в избора на подаръци за любимите хора и дано нацелите хубави намаления на качествени стоки. ;)


Леко продължение на темите от миналата седмица...
z22 , котаракът е разкошен и бих го поомачкала добре, ако ми падне, но все пак разполагам с аналогична "мачкалка" и затова не позеленях от завист.  :wink: Но за елхата 220 см вече съъъъъм ... Много ме сърбят ръцете да взема такава още за тази Коледа, но направя ли го - ще трябва да си наема и човек да я пази по празниците.  :lol:
Да ти кажа, котешка тоалетна пълна с каквото и да било - никога не е имало у нас. Всичките ми котки вкл. и тази сега, за тоалетна ползват правоъгълен леген, поставен под лек наклон. Чист, прост, гладък легенец  :D Като свърши работата - изхвърлям съдържанието в тоалетната, изплаквам и връщам на мястото му, като оставям и мааалко чиста водичка /аналогично на човешките тоалетни/. Веднъж седмично го накисвам с "Доместос", почивствам хубаво с четката за тоалетна и това е. Няма камъчета, пясъчета, лопатки, миризми и хамалогия.

И аз мисля, че за момиченце, което вече се чувства малка госпожица - сребърна гривна, или обеци са подходящ подарък, та дори и някоя нежна верижка за шията /пръстени на деца не харесвам лично аз/. На мен ми бяха подарили една много фина и красива гривна такава - тип верижка, с разни висулки от сребро и емайл /май така се наричаше/ - висулките са: дамска чанта, обувка с токче, ягодка и не помня какво още, цветни са и много нежни. Подобна ми се вижда подходяща и за дете, аз моята я слагам лятото с по-небрежни дрехи, "ваканционно" така да го кажем. :D Кутия за бижута е подходящо допълнение към такъв подарък наистина. Пък и веднъж започнат ли момиченцата да събират бижутца - няма спиране, та кутията празна няма да остане.

Подарък за момченце обаче и то по-големичко - тотален блокаж съм :( Имам чувството, че тях само игри и аксеосари за тях ги радват вече..., или просто такива са около мен момченцата. Нямам представа. Купувала съм огромни пъзели, скъпи макети на кораби и автомобили, които сам да си сглоби - няма брате, за дрехите да не говорим - те направо се приемат за обида, не за подарък.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

значи не само аз вампирясвам по нощите :lol: :lol:
Жбрул, мерси за темичката :)
Да е здрав аи късметлийска седмица за всички :lol:
[/url][/url]
*
Добро утро!Здрава седмица на всички!
Аз след малко ще будя дребльо за градина.дано сме по-дълго здрави!

*
Добро утро и от мен, много здраве за бебоци, дечица и родителите им ви желая.

От предната тема към Раши, мила ти стоматолог ли си и поради каква причина, не се силанизират млечни зъбки. Както разбрах силантите предпазват 2 години, като за 1 дават гаранция, но в това изобщо не съм сигурна. Ако предположим че е вярно, защо на млечни зъби, визирам кътниците, които се сменят на 10-12 годишна възраст, не може да се постави силант. И изобщо защо да не може, това не разбирам. По някаква медицинска гледна точка или поради това, че ще се сменят. Ако е второто просто нямам думи.

Ние преди като имахме мъжки сиамец, тоалетната беше точно такава и абсолютно по същият начин процедирахме както Jbrul. Даже сме го хващали на няколко пъти, да пишка, на самата тоалетна чиния, като нас. Не сме го дресирали, просто правеше това, което и ние. Другото което мен ме изумяваше, че с лапки се опитваше да отключи външната врата, особено когато беше разгонен. Това беше преди 8 години и много от екстрите не се продаваха още тук, като драскала, ножици и т.н. Бяхме му взели едно пънче да си драска там, но не му хареса. Диваните бяха леш.

Аз днес упорито ще търся детски стоматолог, за кариеса на Тони.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Слънчева седмица и от мен, да са здрави малки и големи, а студа не ни плаши вече, все пак е зима :wink:

Голямо писане сте изписали за два дни, едва насмогнах да ви изчета. Ние бяхме два дни на една станция на Предела, разкошно беше, времето чудно, компанията голяма, 6 деца общо, голяма забава :D
Днес чак не ми се връщаше в реалността - работа, ужас :x

Сиа, много благодаря за предложението за дъската, нямаме такава точно, имаме в по-малък размер, която е магнитна от едната страна да се лепят буквички и цифрички, но на тази и Елена ще може да дращи, защото другата Деси не й я дава много :lol:

Свате, дала съм всичко на момичето бе, в тоя линк има координати, както съм написала на всички детски уролози и нефролози в София и не само :wink:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Привет, само искам да кажа, че тази маца от миналата тема е направо очарователна. Мога да я мачкам с часове, за Мони няма да казвам, тя и с дни няма да я пусне. Има си Мони коте, още е мъничко и е много добро. Приспива го в количката на куклите, вози го, завива го, облича го и най-интересното е, че в момента в който го пусне то тича при нея да го гушне  8O. Аз бих изхвърчала с 220 км в час... Мъжа ми обаче животно в къщи не пуска. Котето и кучето са с паспорт, ваксинирани, обезпаразитени и нахранени, но на вън... Само папагала се уреди в коридора, но му се е заканил и на него, защото се изкачва на най-високата част от клетката, само и само да си плюва обелките навън... Оздравя Мони, голямо кашляне му беше спретнала цяла седмица...

Здраве, слънце и усмивки желая... :)

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Перденце, и на мен ми отказаха силанизиране на зъбките на Мия. Абсолютно същото ми обясниха: че се прави на постоянни зъби и че щом още няма такива, значи е малка за тази процедура.
Хубава седмица на всички. Здрави и усмихнати деца!
<br />[link=http:
*
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници
« Отговор #7 -: Ноември 21, 2011, 11:36:47 am »
Аз искам да знам обаче защо не може. На всякъде където прочетох, се препоръчва наистина за постоянни зъбки, обаче може и на млечни при определени показатели. Е ние ги имаме. Имаме деминерализация и то доста голяма, имаме вече и кариес. нали за това е профилактиката, а и в крайна сметката програмата за тази есен е от 5 до 7 години. Може би ще трябва да приемаме флуор допълнително, но защо не ми го каза и предписа въпросното светило.
Извинявам се, че ви занимавам, но не искам детето ми да има моите грозни и развалени зъби. Важен е и гена, но каквото мога аз като превенция да направя, искам да го сторя. Искам обосновано обяснение, защо не на млечни зъбки, това е.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Наде, аз вече писах, че на Дани силанизираха точно млечно зъбче със започнала деминерализация, която според стоматоложката щеше да доведе до кариес в рамките на няколко месеца. А тези зъби се сменят едва на 12г. Но не сме минавали по НЗОК.

Мисля, че програмата е наистина за първите постоянни молари, толкова може да поеме държавата, намерих самата програма, точно така си пише. Обхваща деца на 5-9 години, http://zdravenews.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=5958:-20-000-&catid=14:2010-03-11-10-53-45&Itemid=16



Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Perde, Симона има поставен такъв защитен слой на 3 кътника - не мога да кажа със сигурност, че става въпрос за въпросните силанти, защото не съм запомнила наименованието. Но четейки за силанизирането, оставам с впечатлението, че сме правили точно това. Д-р Маркова ни го предложи и препоръча, на две от трите зъбчета касата пое по-голямата част от сумата, за третото си платихме - преди около година ги правихме.
Така че аз си правя извода не, че не може на млечни зъбки, а просто явно програмата поема по-горна възраст.

Аз също като теб много държа на добрата профилактика за зъбките. Наясно съм, че генът е фактор, но категорично не е само той, защото, ако беше така, нямаше да е  налице статистиката - българските деца до 18г са с многократно по-лошо зъбно здраве от децата в западна Европа.
« Последна редакция: Ноември 21, 2011, 13:12:12 pm от tzvetenze »
*
Перде, далеч съм още от въпроса със силантите за Дани, но като чета теб и другите - ами просто става въпрос за пари, или по-скоро липсата на такива по НЗОК. Както винаги де. Решили са да плащат за това при децата, но за постоянните зъби, а не за млечните, понеже млечните развалени, или не - все ще се сменят в един момент т.е. силанизирането им си е "пари на вятъра" от гледна точка на системата. Ако на теб ти е важно да се направи - няма да ти откаже никой детски стоматолог щом си плащаш за процедурата. Сещам се, че като ми излезе кариес на един мъдрец, моят стоматолог /явно с идея да ми спести разходи/ - ми каза, че мъдреците по принцип не били трайни зъби /не знам колко е вярно това/ и в един момент - все ще ги вадим, че да не съм се набутвала да го правим. Не ме е болял, ама викам си на акъла - траен, или не - тъпо е да го оставя да се развали и да ме боли, ако и да се вади в един момент и си му сложихме пломба. Преди 10-ина години беше случката - още ми е в устата въпросния зъб  :lol: Обаче вече 5 пъти е правен и Док ще си излезе съвсем прав, че накрая - няма да се размине ваденето. Не съм ползвала стоматологична помощ по НЗОК и не знам какво би покрила, но съм чувала, че не е много. Не вярвам за тоя мъдрец да можех да мина по НЗОК с 5 пломби все пак.

Може да ти се струва нечестно и несправедливо да е така, но има логика от гледна точка на все пак оскъдните държавни финанси. И аз и вие сме си плащали по 300 и отгоре лева, за да изследваме хормони, вирусологии и пр., като първа стъпка за изясняване на въпроса защо бебе не идва и всички знаем, че без това - нищо нататък не може да се предприема. Отделно, че се налага да се пускат не само веднъж, ама...като ни е важно и няма как - плащали сме. Хем за нас си - все пак внасяме осигорувки, докато за децата си - не плащаме нищо отделно. Продънена система, бедна държава, няма как да се покрият всички "полезни мероприятия", пари се намират само за неотложните и тези от първостепенна важност. Не, че на мен ми харесва това положение, но на този етап - друг начин няма.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Златни сте-благодаря за идеята за музикална кутия за бижута -супер ,как не се бях сетила!

Нека седмицата да е много усмихната и топла!


*
От предната тема към Раши, мила ти стоматолог ли си и поради каква причина, не се силанизират млечни зъбки. Както разбрах силантите предпазват 2 години, като за 1 дават гаранция, но в това изобщо не съм сигурна. Ако предположим че е вярно, защо на млечни зъби, визирам кътниците, които се сменят на 10-12 годишна възраст, не може да се постави силант. И изобщо защо да не може, това не разбирам. По някаква медицинска гледна точка или поради това, че ще се сменят. Ако е второто просто нямам думи.

Перденце, мила, аз не съм зъболекар, но мъжо е. Разказах му вашия случай. Не че не може да се силанизират млечни зъби, но няма смисъл според него. Основната причина е, че по принцип силанизирането се прави до месец след като е избил зъба, докато емайлът още зрее т.е. за млечните зъбки е вече късно. Докато постоянните може да се силанизират именно веднага след като порастнат. Има значение и кой го прави. Ако е направено лошо, то може да има и обратен ефект - да се напука и да създаде условия за кариес например. Това е причината. Иначе той е за силанизирането и го смята за много полезно. Просто е важно да е направено в точното време. Ако имаш въпроси винаги можеш да ме питаш и ще те консултира.
« Последна редакция: Ноември 21, 2011, 17:03:45 pm от Раши »


*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
И аз благодаря, Раши, много ми беше полезен отговорът ти  :D!
Успешна седмица на всички!
*
И аз благодаря, Раши, много ми беше полезен отговорът ти  :D!
Успешна седмица на всички!

Няма за какво :) Успешна седмица и от мен :)


*
Хубава и здрава седмица и от мен :D

Ние днес с момата успешно пристигнахме в София. Ще поостанем няколко дни, консултация, ваксини и малко клюки с приятели :D

*
Благодаря ти Раши, какво по хубаво да изпробвам дадено светило точно върху млечните зъбки. Ами ако поставим силанти на постоянните и стана по лошо, кво прайм. Оф, като се знам аз как от детската градина съм все по "зъбари",  не искам това да се случи и с детето ми.
Иначе аз я четох програмата, ама аз искам силанти, независимо дали може или не по каса. Щом не може чрез нея, ще си платя, защо е това грубо отношение, все едно искам да нараня детето си. Ей това ме убива в нашите лекари.

Точно това което писа Стефи, ме подтиква да искам да сложа на млечните зъби. Слагат се и на млечни по показания. Между  другото колко върви силант на един зъб? Раши, мъжът ти или пък друг, който е плащал би ли ми дал цена, за ориентир.И тази деминерализация от липса на флуор ли е само или общо липса на няколко минерала?

Имам час вече за 30.11, не работи жената по каса, казах й че искам силанти и да работи едно зъбче. До момента си плащам за всичко, независимо че на детенце му се полагат по каса доста неща Винаги не стигат направления за него. Пък аз все искам ... :wink: а то все няма. Исках поне за зъбките да изкярим, ама не би. Здраве да е.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Вярно е, че мирише на Коледа, аз вече чета писмото до Дядо Коледа, което кръщелникът ми е почнал още през лятото и досега не е приключил окончателно - изфинва се изказа, нанасят се последни промени, подменя се едно с друго.... а дори още не се знае дали и колко е бил добър през годината :-)

Ще ми се и да ви върна още няколко седмични теми назад: търся топлички ботуши за Кай; вече дори с чорапогащник, ниски обувки и чувалче на количката пак са му измръзнали краката след разходката. И понеже пух още не ходи, търся нещо като за бебета, без подметка (решила съм си, че ще му е неудобна, и аз не знам защо), но да изглежда като ботушче, а не пантоф :-) И тъкмо си намерих в Некст, когато се оказа, че номерата са свършили :-( Имате ли идеи по въпроса? Не ми се поръчва през приятели в чужбина, защото около Коледа всички щъкат напред-назад и вероятно ще ги получа твърде късно.
*
Надин, имам едни кожени пантофи, които на вид са бутуши, но подметката им е пак от кожа-меко и много топло.Тези, които имам са 17 номер, представи си като от кожухче рошавото е отвътре. Ако идеята ти харесва пиши на лични. Сини са на цвят.
« Последна редакция: Ноември 21, 2011, 20:40:09 pm от shanoar »
*
Надин, какъв ти е чувалът? При нас дори само по чорапи, панталон, без чорапогащник никога не са му били студени краката. Докато не почна да пълзи и да се изправя, не е имал обувки, т.е. малко след като стана на 8 м. Но зимата я изкарахме без. Затова и съвет не мога да ти дам.  :oops:

Хубава седмица и от нас!  :)

*
Перденце, около 25 лева на зъб струва силанизирането. За деминерализацията не разбрах точно, но не е само от липса на флуор. Зависело много от състава на слюнката и начина на хранене.

Колкото до отношението, никой няма право да се държи грубо с пациентите. Няма оправдание за лошото отношение, нито на лекарите, нито на чиновниците и подобни. За съжаление е масово. Плашили са ме и са не нагрубявали и кожен лекар, и в кардиологията, и в Майчин дом като раждах. Поставям ги на място, ама защо трябва да се налага! Човек за да стигне до лекар, значи има проблем и е притеснен и уплашен,  та в някои случаи отношението те довършва. Ехх!


*
Nadine , на next сивичките ли си хареса?  :lol: И аз им налетях, но си дадох сметка, че нямат "система срещу изритване", а и дребното вече и навън иска да бъде извадено от количката и да стъпва - та без подметка не ми бяха опция. Иначе Дани си го возя с нормални ботуши с подметка и си е ОК, не мисля че Кай ще възрази да му сложиш такива. В DEICHMANN имат разни хубавички боти и ботушки за бебе на elefanten + мазни намаления на тези модели, които са по една бройка, или непълна номерация - иди виж дали няма нещо да ти върши работа. A аз загледах и една буйка-ботичка на NIKE пак там, която е вътре цялата пухкава и като за зима, а няма истинска подметка, може пък да ти върши работа... И в ЗАРА имат симпатични ботушки и боти за момченца 2-3 вида.

Блу, направо ме разби. Дани и на първото му извеждане от къщи, в лежащия кош на количката и завит - беше скипрен с обувчета  :oops: Направо умирах да му слагам от тези наййй-миниатюрните, докато стана на 3 месеца - то не бяха кецове, не бяха еспадрили...после стана топло и нямаше как нали. Иначе познай дали не бих? :lol: А и като зимно бебе - се оправдавах пред себе си, че обувчица си трЕбе то, за да му е топло на крачето, когато го вадя някъде, за да го храня... Абе човек всякакви "важни и смислени" аргументи ще си намери, за да си начеше крастите - то ясно.
За тази зима - нямам никаква гузна съвест обаче, инвестирайки в обувки, понеже хем стъпва с тях, хем и в количките - абсурд да го завия, или да му нахлузя чувалче. То тия крака, ако не се мятат постоянно и при това - трябва и да ги гледа и да се радва /завити не може/ - ще вземе да преобърне количката, но няма да кротяса. Даже миналата седмица - шитнах чисто новичкият термо-чувал на Stokke-то, както си беше с найлоните - на магазинска цена и съм доволна от себе си. :D Поръчах за TFK-то  все пак термо-чувал, да имам, ако нещо се наложи, ако го водим някъде пък настане зверски студ.../амЪ съм предвидливааа  :lol:/

От днес обаче - имам нов дерт. Дани пропълзя много сериозно и стабилно т.е. циркулира по пода, основно гонейки мен - с цел да ми захапе чехлите. Събух ги -  нямаше файда, реши че и по чорапи ме обича и иска да ме изяде от любов...   :lol: Опитах се да огранича все пак зоната за пълзене, за което разбраха освен всички в блока и хората живеещи на две преки от нас. То беше рев, то беше обида и драма, то беше чудо. Как смея да ограничавам негови права и свободи, като например правото на свободно придвижване?! Махнах барикадите, преместих купичките на маца нависоко и тоалетната й - на недостъпно за него /засега/ място. До момента - не съм се научила да ходя на ръце - предстои. Пълзенето се оказа точно толкова проблемен момент, колкото и очаквах де.

Въпрос 1. Като пълзи - да му събувам ли пантофите, с които циркулира когато е в проходилката си, или не е проблем да си пълзи и с пантофи? От мединцинска гледна точка имам предвид, ей това точно - не го знам.
Въпрос 2. Някоя парочистачка за под, добро решение ли е за поддържане на относителна хигиена по повърхностите за пълзене? /ще се чисти теракот и ламинат/ Алтернативата са разни мокрещи бърсалки, препарати и пр., които повече мажат отколкото да чистят според мен, но не съм спец по въпроса. Така и така са ме запитали роднините какво искам за Коледа, пък аз нищо не се сещам да искам...та да ми купят малко слугинска техника. Ако някой ползва такъв уред и е доволен - моля да сподели какъв точно.

П.П. Още отсега тренирам как да обясня на свеки, когато види цялото това "безобразие", че... Да, мога да купя разбира се много дебело килимче 2х2 метра, да го сложа в центъра на стаята и не - Дани няма да пълзи само върху него и да, сигурна съм, че няма. После, ще трябва да мисля оправдания защо така непредвидливо не сме сложили подово отопление, ами парно... и някъде там - очаквам да спра да бъда любезна. Моля се само - действието да не се развие на коледната ми събирачка, да си разваляме празника. Мисля, че трябва да я поканя поне седмица по-рано на гости, че шокът да си мине по реда и после да си изкараме готино.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Спокойна, усмихната и най-вече здрава седмица от Мишата детска градина!

Жбрулка, ние също нямахме килими никъде.
Щом Митака пропълзя и започна да се заседява за игра на пода
купихме един който седи в хола между диваните,
а масичката седи в един ъгъл!Често и сега двамата се заседяват долу!
За чистенето, аз минавам основно един път седмично с препарат М-р Пропър,
но прахосмуча всеки божи ден, до такава степен ми е навик,
че го правя в определен час от деня, като по-график направо!
С парочистачка нямам опит, дано се включи майка която има и ползва!
За пантофките, Митака никога не е носил и сега категорично отказва,
признава само чорапи със стопери, сега в студеното слагам и едни тънки отдолу,
а Калина съм я оставяла да си пълзи с тях, но тя малко пълзя и проходи!

Мини, много се радвам, че таланта ти да снимаш
най-сетне бе оценен, аз съм изключително впечатлена!
Моделите не се нуждаят от думи, очите на Преслава казват всичко!

Имаше един преломен момент в живота ми в който
ако той бе тръгнал в друга посока исках да бъда SOS майка!
Винаги когато тръгнем на Юг и минем покрай с.ДРЕН,
горе на високото се вижда селището, една топлина ме обзема!
Знам, че там има щастливи деца!Знам!
Радвам се, че Зачатие е част от тази инициатива!

« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 07:58:19 am от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Благодаря ти за хубавите думи, Мише
снощи завърших На изток от рая, подтикната от една съфорумка /Рози- благодаря ти, че ми припомни/, ревах половин час, след като прочетох последната страница на книгата, много много хубава- ако някой не я е прочел, да намери време да го поправи
тази седмица се надявах да съм в отпуска, но за малко я отложиха- шефовете шетат из страната, ако все пак към края на седмицата се случи, мисля да заведа да подстрижа Стефания, малко ме е страх, защото може би с по-къса коса ще загуби онова бебешко очарование, за съжаление децата растат, вече е на почти 5 и наистина е момиченце
абе, трудно ми е, ако беше за мен отивам и режа, а така ...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Добро утро и от мен!
Днес като пенсионерите съм станала в 6,30. Ама то малката се събуди в 5,30. После плака, успокоявахме я, гушихме се и .... Дремнах малко и в един момент усетих, че ако не стана тутакси, веднага и на минутата ще се задуша. Странно е това усещане. Добре, че ме прихваща веднъж на 3 месеца. Сега има да се прозявам цял ден ама ...
Детето явно го мъчат кучешките зъби. По-точно последния непробил. Но нямам от какво да се оплаквам. Един ден киселеене, една нощ събуждане и зъбчето пробило. На всички без зъби още пожелавам поне такова никнене, ако не може по-леко.
Jbrul, моята маймуна точно заради на мама чехлите пролази. За да ги докопа, набързо се усети как става придвижването. Ограничаване на периметъра обаче и при нас беше "мишън инпосибъл". Пък и както беше лято и отворено навсякъде, ни чуваха и на Гребната база сигурно. Та си лазеше където си иска, само мир да има.
Лека и здрава седмица на всички!
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
На вас ви мирише на коледа, а аз снощи си отворих прозореца на банята и вместо чист хладен въздух вътре се напълни с пушек от кумините. Затворих набързо и после цяла нощ сякаш се разнесе в къщата. Навън вечер е ужасно...С тези печки и въглища.

Днес ще пишем на дядо коледа. Самия дядо Коледа се надява да е кратък списъка и да не му хвръкне заплатата набързо и тази година е обещал, че няма да забрави да махне етикета, защото миналата година забрави и детето разбра, че го е купил от Джъмбо...ама то нали много деца и не е смогнал с джуджетата да направи на някои деца и е напазарувал в последния момент  :oops: :) Вече даваме зор за елхата, има ли украсили. Аз чакам поне 1-2 декември да стане, но малката всеки ден се пазари да изкараме вече елхата.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Добро утро!Наистина е ужасно с тия пушеци навън.Вчера една приятелка искаше да вземем децата по рано от градина,за да ги разходим да подишат чист въздух.Егати чистия въздух-направо се отровихме.За елхата миналата година я украсихме в началото на декември,но сега смятам че ще я направим 2 седмици преди Коледа,защото иначе имам усещането,че ще има много изпотрошени играчки от дърпане и пипане :D.
А относно парочистачките,тъй като и аз се бях навила по-едно време събирах мнения,които се оказаха отрицателни повечето.За плочки била добре,но за паркет-не,защото както ми обясниха оставяла доста мокро след себе си.

*
Само не ми е ясно с тия парочистачки, боклука къде се събира. Това си е една чисто и просто подочистачка/стирка. Ако си вземеш от моповете със система за изстискване, доста пари ще спестиш. Това чудо струва 200 лв и нагоре, неоправдано за мен. И аз се бях засилила, но бързо се разубедих. Мисля по добър вариант е прахосмукачка със система за миене/пране, не от ония скъпите, вече ги има и в по евтин вариант. Опитвам се да убедя мъжката част за такава наша придобивка. Чакам с нетърпение старата ни прахосмукачка да се развали, та да си вземем от този вид. Нямам преки впечатления обаче.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Здравейте и от нас  :)
Хубава и спокойна седмица на всички, здраве и само здраве!

Ние бяхме на село почивните дни, не бяхме си ходили доста отдавна.
Времето беше прекрасно, не можех да прибера Диляна да спи на обяд  :lol:
Събирахме шишарки, късахме цветя, гонихме котки и кокошки, галихме зайчета по муцунките  :D Играхме и с топка, включи се и баба ми в тая дейност, болели я краката иначе  :lol:

Вчера направих първата коледна украса, от изсушени портокалови кори и шишарки /Деси  :D, благодаря, ти ми беше пуснала този линк/.
Получи се много красиво, но засега не мога да покажа снимка.
Представлява ето това, само че моите шишарки не са от точно този вид, по-дълги са, но мънички  :):
http://krokotak.com/2010/12/ot-izsusheni-portokalovi-kori/

Тези дни мисля да слагам елхата вече  :D Досега да я бях сложила де, ама ми пречи един огромен фотьойл на хазяите, който трябва да се пренесе в другата стая, а мъжо не го пренася щото било рано още, и без това трябвало да я опазим украсата от Диляна  :lol: Викам така или иначе 2 месеца стои тая украса, все ще трябва да я вардим, дали ще са няколко дни повече :lol: То накрая може и нищо да не прибера, според зависи, какво е оцеляло  :lol:

Много се смях с постингите ви от миналата седмица на тема "котки".
Зори   :D, страхотна е котката ви, само да ми падне  :lol:

Нашата Пуфа стана селянче 2 месеца преди да се роди Диляна.
Много се притеснявах как ще ходи навън да си върши нуждите, купувах й само Уискас и Фрискас /вече няма такива екстри, пак е на суха храна, ама от ДМ  :lol:/. А сега като я видях какви ги върши, сякаш цял живот е била на село  :lol:
Сега в студеното е станала квартирантка на баба ми, спи в краката й, или на закачалката върху дрехите й  :lol:. Баба казва, че сутрин точно в 6.30 отивала на прозореца и започвала да драска, за да излезе навън  :lol:
Лятото като роди 6 броя котета, бяха изчезнали един ден от кашона. Нашите започнали да ги търсят, баба се светнала нещо, отворила гардероба си /вратата му не се затваря добре/, прозореца пък е цял ден отворен и що да види, всичките вътре барабар с майка си :lol: :lol:
Голяма игра на криеница беше с тия котета, докато поотраснат, понеже Пуфа все ги мъкнеше някъде  :lol:

Обаче тоя Пуфляк, диването му с диване, не иска да идва при мен. Преди само да чуеше колата, или гласовете ни, залепваше за нас. Сега признава само баща ми и баба  :lol: А преди що драскотини отнесоха те  :lol: Подхвърлих на мъжо да си я вземем, но ударих на камък  :? Ще пробвам пак, може пък да не е бил в настроение  :lol:

Усмихнат ден ви желая  :D

« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 09:49:07 am от Eли:) »
*
Шаноар, благодаря, но за съжаление 17 номер го подминахме още през лятото :-)
Скай, бебо си е с обувки от.... от "малък" щях да напиша, ама звучи смешно :-) Отдавна, значи, с изключение на големите летни жеги. Не можех да се въздържа, имаше такива сладурски маратонки! С оригиналното термочувалче на количката си е, но вероятно се е метнал на мен - вечно леденостудени крайници.
Жбрули, баш на сивичките Некст се бях метнала, но в магазина тях вече изобщо го няма, и електронна поръчка пак не са в налчиност; има едни готини бежови, но са ни малки :-( Елефантен са готини, всички "немци" силно ми ги препоръчват, но и те са все с дебелите подметки "за ходене"; само за "зимни" маратонки за бебета още не съм провериал, но и дотам ще стигна, само да се освестя от поредната настинка. Дани докопа ли се до чехлите ти вече? Лоша мама, не дава нищо  :wink:
*
Парочистачка си купи една приятелка и казва, че е страшен боклук - оставя много мокро и естествено боклука не отива никъде (просто го замазва)

И при нас проветряването е приключение с тези пушеци. Дебна откъде духа, за да отворя.
*
Ох тия пушеци ... :( Аз не мога да сваря с пранетата и се случва навън да остават дрехи за през нощта. И как вонят после, ужас  :(. Оставям само наши дрехи обаче, на Диляна само през деня навън и ако са влажни после, на сушилника.

Да ви разправям, миналата седмица, Диляна докопала химикал и надраскала масата в хола, въобще не съм забелязала  :oops: Обаче тя ми се "похвали", сложила пръстче на мястото и вика "ъ-ъ-ъ", като се наведох и видях  :lol: Викам, "Какво направи Диди?", а тя ме поглежда и казва "Бадя, бадя"  :lol: Беля направила  :lol: И сега питам ли я какво правиш, и тя веднага отговаря къде "бадя", къде "бия"  :lol:

Снощи за първи път заспа сама. Дадох й шишето с млякото и излязох от стаята. Мъжо вика по едно време "Абе на това дете гласът му не се чу"  :lol: Викам аз все се ослушвам, ама не се чува. След половин час отивам да я видя, нашата заспала  :).

Мини   :) ще последвам съвета ти и ще намеря тази книга, за да я прочета  :)
« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 10:26:51 am от Eли:) »
*

снощи завърших На изток от рая, подтикната от една съфорумка /Рози- благодаря ти, че ми припомни/, ревах половин час, след като прочетох последната страница на книгата,

Току що си я дръпнах. Не съм я чела, но с удоволствие ще го направя. Много обичам да чета.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
айде, пловдивчанки, честито!

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-11-22&article=389941
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Привет :)

Значи е повсеместен проблемът с пушилките а?  :? Много е неприятно с тези печки на въглища наистина. Ако се горят дърва - не е такава смрадта, въпреки че си има пушек пак. Аз поне за осмърдяни дрехи не се тревожа благодарение на сушилнята, но проблемът с проветряването на помещенията си стои с пълна сила и при нас. Отварям редовно, особено стаята в която бебето спи...уж да влезе чист въздух, а то става ад, особено вечер :( Напоследък, започнах да проветрявам ударно следобяд, защото явно повечето ни комшии ползващи въглища са на работа и по това време, поне в нашия район - няма такава смрад. Мине ли 17ч. обаче - няма спасение. Смешно, или не, ако Дани се наака от това време нататък - преобличам го в друга стая, защото иначе изборът е да спим, или сред аромат на акита, или сред "ухание" на пушилки...егати "избора" нали  :lol:

Nadine , ти явно не си ги видяла на живо въпросните ботушки на next... Да ти кажа честно, на снимка изглеждаха супер, но всъщност - бяха доста недодялана изработка, като ги видях в магазина т.е. няма какво да съжаляваш за тях точно. В София - все ще намериш нещо подходящо за дребния човек, просто ще е с повече ходене. И не съм лоша мама, чехлите ги измих и ги дадох /те са едни галоши на Крокс/, обаче - няма кеф да ги дам просто така, явно трябва да се консумират директно от краката на мама - с удоволствие и БЕЗ мярка. ;)

Благодаря на всички за мненията за пълзенето. Значи може и с пантофи и без пантофи да си лази, няма да увредя нещо детето с едните пантофи, ама аз да си питам пак...
Моментът с чистенето обаче - хич не ми допада, признавам си.  :oops: Досега се чистеше основно веднъж в седмицата, а при нужда поpрибърсвах пода с едни ресни /т.е. замазвах го/, но не беше проблем, след като Дани просто стъпваше по него. Сега обаче стана... Толкова ненавиждам прахосмукачката конкретно, че само и само да не се виждаме отблизо - станха спец по "пазенето на чисто", но да не се налага да я пускам аз точно.
Като ви чета сега за парочистачките обаче - има логика, то какво ще изчисти ако преди това не е прахосмукано все пак, същата история като да преразпределя боклука с някоя бърсалка и да си въобразя, че е по-чисто.  :? Ще поогледам за такава прахосмукачка, която хем прахосмуче, хем мие /или поне приплаква  :lol:/ после, но ми се ще да не е пак от тези огромните, дето са един кютук, та маркучи, тръби... Имахме навремето една такава, която си беше "всичко на куп" - почистващата част, тръбата и целият корпус - монтиран върху самата тръба, та се чудех дали и сега правят такива, ако може и да са с опция миене - чудно ще е. Чудно, чудно...колкото "чуден" може да е такъв уред изобщо де...

Ели, честито "заспиване сама" на малката госпожица и най-вече на вас с татко й! Това от моя гледна точка, си е повод за празник - достоен за шампанско, ягоди, хайвер и каквито там скъпи екстри обичате.  :lol: Иначе вашата маца поне е умничка - котенцата ги е носила на мекичко и закътано в гардероба... Моята тъпачка, първите си котета ги вадеше от кашона и от котешката къща, изобщо - от всички свестни места на които ги намествах. Мъкнеше ги зад бюрото на компа и ги "настаняваше" на голия под между и върху разни кабели... 8O Накрая обаче, след като аз упорито ги вадех оттам си реши проблема като ми ги стовари в леглото. Какво ли си рече: "Като си толкова загрижена къде стоят и спят - на си ги гледай ти, нали си голяма разбирачка..."  :lol: По този повод - доста време спях "на пирони", че да не смачкам неволно някой котак.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Здрава седмица и от нас!
НАдин аз купих на Ники този модел http://www.next.co.uk/x482834s2 и съм мн доволна. Крачетата на малката са винаги топли. Само дето тия розови пандели ще ви объркат работата  :lol:

Жбрул моята винаги е обута вкъщи, иначе краката й замръзват, нищо че сме с паркет.
За дезинфекцията, след като пропълзя Никол се бях вманиачила и почиствах с таблетки за студена сетрилизация  :oops: Имам и парочистачка (комбинирана с 1000накрайника), която ползвам и за пода. Ами аз момичета съм доволна. Естествено винаги преди това минавам с прахосмукачка, то и за мен си е закон всяка сутрин. След това минавам и с парочистачката. Верно върши работа като моп-а, сама че с висока темп. Смятам, че така малко или мн пак се дезинфекцира и е по-добре отколкото с препарати. Лично мое мнение естествено.
Колкото до коледната украса, вече нямам търпение!
Откакто се роди малката посрещаме празниците с такова голямо желание! Имам да наваксвам за предните години, през които ми беше все тая дали е Коледа, Нова година или РД. Ели страхотна идея за украса. Ще пратя мъжа ми още днес за портокали  :lol:

Момичета гледам се оплаквате от пушека по улиците. Елате да видите у дома какво е  :( Не се диша. Живеем на 4ет с трима пенсионери на долните ет., като всеки се топли на дърва и половината пушек ми е в кухнята. Естествено ние сме виновни защото видите ли имаме аспиратор  8O Какви са тия изгъзици! Я да бумнем и ние една печка в кухнята и ни се решава проблема. Никой не иска да чисти комините, даже напротив. Ходят да подават жалби срещу нас защото сме правили ремонт и сме сложили вентилатор в банята и аспиратор в кухнята 8O Ей такива неволи!

Кроки от къде я дръпна? Пусни едно линкче ако е от нета  :)

Сис писали сме едновременно. Чета и си мечтая да чистя с прахосмукачка веднъж в седмицата  :lol: Аз всеки ден чистя и бърша и ръцете на малката са все пълни с боклуци. Я трохички измъкнала от някъде, я някой и друг косъм от падащата коса на майка й  :lol: Лошото е, че всичко е в устата й след това, освен чехлите. Тях винаги ми ги носи и ми се кара докато не ги обуя  :wink:
« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 12:39:39 pm от ileini »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Значи, първо: и ние с печките трябва да се отопляваме някак, :wink: пък не съм спечелила 6 от тотото та да оборудвам всяка стая с климатик и да плащам по 100 и кусур лева за ток всеки месец. Живея в много, ама много студена къща в почти изцяло външен апартамент.
Второ, чистенето и прахосмученето и т.н. е чудесно, но не се увличайте. Все ще успеят да изядат нещо дето не трябва. След едно основно чистене и миене на пода, дребната успя да намери и улови  8O паяче. Добре, че го измъкнах на сантиметри от устата ѝ.
И трето не всички майки знаят какво е най-добре за децата им. Дори да са котки. :D Помня една есен как моята маца тъпо и упорито зарязваше бебето си в кашона и се примъкваше при мен в леглото. След петото ѝ връщане в кашона май разбра какъв ми е проблема. Домъкна котето, тупна го на възглавницата до главата ми и се намуши под завивките. Явно е мислела като котката на Jbrul.
*
Не се вманиачавам в чистенето на пода. Тренираме имунната с-ма.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Парочистачка не, майка ми си взе и седи в ъгъла. Аз я ползвах веднъж дваж и нямам никакво желание вече. Дет викат не е ли ръка да пипне и препарат да светне от чистота не ми го хвали. Това само прави локвички и нищо друго. Прахосмукачка перяща ако имате мокет или килими. Остава доста мокро след нея и е хубаво да се проветри добре след това и да се изсуши, в смисъл или на парно или да е лято. Ползвам я лятото като пера мокета в хола и холната гарнитура. Това лято обече сдаде багажа, тя си беше и на годинки де. Догодина или ще изхвърля мокета или ще си купя перяща прахосмукачка. Минавам подове стени и повърхности с доместос и след това само с топла вода. Проветрявам добре и пускам детето вътре. Опитах с разни за под Медикс и др, но се оказа, че не мога да дишам от тях.. Мистър Пропър взимах преди, скоро не съм взимала и аз незнам защо.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Илейни, заповядай http://chitanka.info/book/1953-na_iztok_ot_raja

Чета ви и се срамувам  :oops: никога не съм чистила всеки ден с прахосмукачката. Дори когато Боян пропълзя  :oops: Ама веднага ще се оправдая - той никога не е лапал каквото му попадне.
*
Коки, аз затова си трая като стане дума за чистене. Прахосмукачка, прах и основно бърсане веднъж седмично. С мопа или парцала, малко като лисицата с опашката, при нужда през седмицата.

Pesheck, ми ние дето мрънкаме от дима също сме на локално парно (печка)  :lol: поне аз, де.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Абе ще си кажете вие :lol: :lol: :lol:. Но и аз зимата мнооого рядко простирам навън, щото ....
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Чета ви и се срамувам  :oops: никога не съм чистила всеки ден с прахосмукачката. Дори когато Боян пропълзя  :oops: Ама веднага ще се оправдая - той никога не е лапал каквото му попадне.

Кроки ти пък, как ще се оправдаваш, кажи колко дни в седмицата си на работа!?

Това с лапането не е само приоритет на лазещите.
Калина и сега отдавна ходеща всичко в устата слага и идва да ми го покаже.
Да не влизам в детайли, че хем смешно, хем трагично!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
И аз да си призная съм като Мишето относно чистенето.Всеки ден прахосмуча,щото вкъщи сме с едни бели плочки в кухнята и коридора и като ми се завият някви косми мои като змии,еее казвам ви-откачам.Пък прахосмукачката ми такава на батерии и като пусна там,взема че мина за 10 мин. и в другите стаи. :lol:

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Абе ще си кажете вие :lol: :lol: :lol:. Но и аз зимата мнооого рядко простирам навън, щото ....

Основно ползваме климатик, но ми върши работа сега. Падне ли под -10 не смогва. Имаме локално парно с котле в мазето. Ползваме също въглища и дърва, няма начин. Всички съседи се греят така, къща с климатик трудно се загрява в голямите студове. Ама този чад отвън, направо ми взима здравето  :(. Дрехите в мокрото помещение по лирите докато си купя сушилня...навън е абсурд. Веднъж забравени отидоха отново в пералнята. А прахосмукачка всеки ден Ц. Няма време а и няма кой да ми цапа през деня...2-3 пъти в седмицата. Когато мис Мони е в къщи всеки ден. тя си изрязва, лепи, хапва и т.н. наволя и колкото и да и мрънкам не се впечатлява особено. Даже веднъж изчисти демонстративно с прахосмукачката в хола за да ми покаже, че не е кой знае какво, да спра да и мрънкам за листчетата и парчетата хартия по земята... Замалко и беше наказанието да чисти цяла седмица по 3 пъти на ден... Спря се на време... :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Четох ви, четох ви и взех, че пуснах една прахосмукачка :lol: Таткото си дойде за обяд, впечатли се ;) С бели плочки и черни мебели и дивани сме - всичко се вижда... Като пропълзи малкия, ще се чисти по-често, няма как.

Идеята с портокалите и на мен ми хареса, само дето само аз ям портокали вкъщи и ще отнеме малко време. За сметка на това от същия сайт харесах книжка:
http://store.krokotak.com/product.php?id_product=241
Вече е поръчана на българския Дядо Коледа :)


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde

Подарък за момченце обаче и то по-големичко - тотален блокаж съм :( Имам чувството, че тях само игри и аксеосари за тях ги радват вече..., или просто такива са около мен момченцата. Нямам представа. Купувала съм огромни пъзели, скъпи макети на кораби и автомобили, които сам да си сглоби - няма брате, за дрехите да не говорим - те направо се приемат за обида, не за подарък.


Благодаря, JBrul! Явно от малки са проблем с подаръците тези мъжоря  :). Хрумна ми, че на 11 едва ли вярва вече в Дядо Коледа, пък и тази година подаръкът ще трябва да дойде по пощата с адреса на леля му, така че ще взема направо да питам какво иска... :? Не го обичам този подход, понеже изненадата си е половин подарък, но...

Като прочетох за пушеците, първата ми асоциация беше с миризмата на горени дърва зимата в Банско... ммм :) Явно, вие друго имате предвид. Лоша работа наистина :(. Ние тук сме на парно, но пък си имаме ТЕЦ в съседство :(. През пет минути да бърша прах, няма да насмогна. Не, че не опитвам де  :( В началото чистих всеки ден, сега съм на през ден, при все че бебка още е далеч от пода. Не знам като пролази какво ще правя с тази моя параноя  8O. За препарат дума и лаф да не става - баща й ще ме изяде с парцалите  :(. Явно ще тренираме и ние за имунитет  :?
JBrul, ако намериш идеалното решение за този тип настилки, моля те свиркай веднага, че и ние сме така, пък то още месец два и ще ми дойде и на мен до главата  :(
« Последна редакция: Ноември 22, 2011, 17:02:57 pm от vanyush »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Ох, днес ми е двойно критичен ден ви казвам.
Преди обяд докато готвех, малката успя да ме затвори на терасата. А телефона ми на зарядното в хола, естествено. Но детето се справи със ситуацията. Първо реши, че си играем и ѝ беше много смешно. Поне не се разплака та да се чудя какво да я правя. Бравата на вратата я достига с връхчетата на пръстите. Накарах я да си донесе столчето, тя седна на него. :lol: Все пак успя да ми отвори де.
Втора серия: докато се лигавеше по дивана върху една торбичка с "мечо ух" се изсипа на пода и си удари челото в долната дъска на масата. Не е сериозно, по-скоро е ожулена кожата, но дълбоко. Цирковете с промиването и мазането са ви ясни предполагам. Сега се приспиват с баща си и приплаква на почивки. Но и снощи беше така - явно е ред на последния кучешки зъб.
Извинете за оплакването ама ...
*
Малиии, то от моето питане за мързелив уред за чистене, аха-аха ще излезе, че аз по принцип съм супер чистофайница и все с парцала ходя, пък детето искам да го държа в "стерилна" среда едва ли не...

Ей сега ще си направя едно публично харакири по въпроса, че да се успокоят всички, че по-голям лентяй от мен няма /и мърлява майка разбира се/!!!  :D

В това ни жилище, което обитаваме 5-та година, веднъж не съм изчистила аз. :oops: След основния ремонт - наех фирма, която изблиза всичко, беше точно преди НГ. След НГ, вече си бях намерила жена за чистенето и така до ден днешен. Тя веднъж в седмицата изблизва всичко, амаааа като в аптека наистина и до другата седмица, ако инцидентно се наложи да позабърша нещо - става, ама то е някаква мижава площ. Да извадя прахосмукачката - поне нещо порцеланово трябва да съм строшила на ситни парчеца, че тогава и то ако мъжа ми го няма, ако е наблизо - той прахосмуче, аз съм по-склонна да бърша...
Абе мразя прахосмукането и т'ва си е то. Явно от времето, когато мама баш в събота решаваше да ме впрегне да й помагам и все с тъпата прахосмукачка /според нея е било най-леката работа, това знам/, ама апартамента голяяям, на мен ми се играе - тя прахосмукачка и отиде 2 часа  :x
Та допреди Дани да пълзи - всичко си беше ОК. Не ми е дерт, че може да изяде нещо от земята, защото просто няма какво да намери за ядене и лапане там /освен някоя негова играчка/. Но...котката е персийска, все пак ръсят се косми, аз от 3-4 месеца съм с такъв косопад, че се чудя как не съм оплешивяла още, добавяме домашния прах, чехли, чехли, ама на третия ден след чистене - вече им потъмняват подметките... Нищо от изброените не е особен проблем, ако просто стъпваш по тези повърхности и определено не се валят вълма косми, но и чисто не е. Поне не толкова, че Дани да се търкаля и да лази там, без регулярно да има поддръжка от моя страна между седмичните чистения. Ама то не става само да прибърша, ами си иска прахосмукачка и вадене на уреди, кофи, препарати, бърсалки...пффф :(

Че затова се размечтах гласно за някакъв "приказен уред"  :lol:, който да е прахосмукачка, пък и бърсалка, пък да е лек и удобен, да седи подпрян в някой ъгъл и да мога за 10-ина минути с него - да докаросам хигиената до прилично ниво. Определено, не съм от майките, дето седят с шишенце спирт и пакет памучни тампони и усърдно бършат всяка играчка, която се била опряла до нещо нестерилно и така по 100 пъти... 8O /имам такава приятелка/. Но не само ме мързи да го правя това /и сродни действия/, ами го намирам за вредно за самото хлапе. То бива, бива хигиена нали, ама чааак пък толкова - няма нужда.


vanyush и аз обичам подаръците-изненада, нищо че съм на 31 ;) Да ми беше видяла елхата миналата Коледа, хем още нямахме дете - щеше да се смееш чак. Събрани сме отбор дъртели /най-млада - аз/ и от подаръци, които лично и ръчно съм опаковала /не ей така само торбички да купя/, пък съм ги избирала подаръците подпитвайки на кой какво му се ще...като ги наредих - едвам се виждаше самата елха. Пък с корема къде не ходих да купувам това и онова и да мъкна тайно и потайно... Същински Дядо Коледа го раздавам, че миналата година и на корем го бях докарала кЪт него.  :lol:
Много държа на тези неща, това ми прави на мен лично празника прекрасен - да видя как някой разопакова нещо и искрено се радва и е изненадан, че съм разбрала, че го иска, намерила съм го, купила, опаковала... За мен това е израз на отношението ми към хората, които обичам. Мисля да науча и Дани на това, защото е важно. Не става само да можеш да купиш нещо, колкото ще да е скъпо и желано и ей така просто да го тръснеш на някого в ръцете, едва ли не с касовата бележка... Или този някой два месеца предварително да знае какво ще му подариш, особено ако е дете. Т.е. - не че не може, просто не е по моя вкус лично.

При първото коледно посещение у свеки - колко държа на подобни детайли беше показано пределно ясно. :lol: Не устисках - пък било и от добро възпитание, или от желание да ме харесват. Навръх Коледа, отиваме с мъжа ми, аз две седмици се разчекнах да мисля и избирам подаръци за тях, влизам сияеща, празник е и... Ми то няма елха, няма украса, няма дяволи, нищо няма бе - все едно си е най-обикновен делничен ден. А живеят в къща все пак- мегдан да украсяваш колкото щеш. Само яденето беше от "по-коледно естество", но и покривката на масата - ежедневна, ей такива неща. Подаръците - пари в брой. То хубаво, пари е добре като не знаеш какво да купиш, ама бива поне нещо дребничко, символично, ако ще да е коледна фигурка, "снежна" топка, чиста проба сувенир нали, пък прикрепи един красив плик с картичка, сложи там парите - така да. Те заразмятаха банкноти, все едно сме във фолк-кръчма и: "ми на да си купите каквото искате". Някак много тъпо ми стана, пък и видимо сумите бяха крупни, то си е и притеснително да ги прибереш все едно са 5лв. за дъвки...
Та постисках аз, постисках и взех да човъркам: "Ми защо нямате елха, ами нали сега като дойдат децата, ами у нас винаги е имало, то това възпитава все пак усет у малките... /на децата наблегнах, да не личи толкова, че мен ме бърка лично/. Натъртих, че то подаръците се оставят под елхата ОПАКОВАНИ, изобщо голяма лекция на тема Коледа беше.  :lol: Свеки взе да мънка нещо, пък свекъра направо я попита: "Ма верно що нямаме елха и украси а?" Как да е - заминахме си.
На другата Коледа - още като спряхме пред двора и ми падна чейнето ви казвам. То лампички, светещи елени и джуджета, вътре в помещенията - топки, снежни човеци, гирлянди, още лампички, пък в градината разни красоти, елахата хем свети, хем се върти под нея наредени пакетчета...направо ми стана благо на очите и душата от гледката само! Масата наредена, чинии с коледни мотиви...много се беше постарала свеки, скри ми шапката отвсЕкъде. ;)
Не ми е важно дали заради внуците си, дали засегната от забележката ми предната година, или и заради двете го е направила, но от тогава - 8-а Коледа къщата й е в този вид. Това е важното и това ще вижда Дани И там - още по-важно за мен. Пък дори и да е започнала да го прави, само за да "ми натрие носа" ;)

П.П. Сега и на нея й харесва да е така, чак коментира у кои хора била и тия видиш ли - нямали никаква украса за празника. Не ги е срам!  :lol:

Pesheck, дано все пак изкарате спокойно нощта и да избие бързо пустия зъб!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Хубава,спокойна и здрава седмица почти в средата й!
Не знам какво имате предвид под парочистачка, но аз от години имам една такава ,която прилича малко на кана за топла вода с дълъг маркуч с различни приставки и чисти страхотно- само с вода разгражда мазнини,петна от мебелите, дори едно лепило изчисти.
Да ви се оплача- днес в Парка едно отвързано псе нападна детето, за да му вземе пръчката- успя да го захапе за ръкава, но добре, че якето е дебело и не го скъса и не стигна до ръката. Толкова се уплаших, че дори не вдигнах скандал!
После цял следобед дребният разправяше, че "Бау пътката додали" -ще удари кучето с пръчка :(...

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Ох, Инке, ужас направо!  :( Само си представям какво си изживяла.

На една приятелка болонката уж е дребна, но скача, радва се, иска да си играе с него, да го оближе, където свари, а на него тези резки движения са му непривични и се налага да го нося на ръце през цялото време. Онзи ден му отмъкна и топката. Той беше възмутен.  :lol:

Да ви кажа - откакто сме в тази квартира, съм си обещала, че някой ден, ако си купим жилище, никога няма да си сложа бели плочки. Само трябва да им слугувам на тях. Аман! И аз навих мъжа за жена да ни помага с чистенето, но още нищо не съм направила по въпроса. Сега чистим или аз, или той. За протокола и за мишето - като бях по майчинство, не съм чистила, защото моят син го беше страх от прахосмукачката и веднага надуваше гайдата. Тогава май вършех по-малко домакинска работа от сега.

Джей, ти как ще му създаваш имунитет, ако ще чистиш всеки ден?! Нито съм имала възможност, нито съм го правила. И подът беше ужасно студен в предишната квартира, когато детето започна да пълзи. Имаше кошара, и то не особено малка, но само 3 седмици изкара в нея. После в момента, в който го сложех, се започваше един силен рев, който не приключваше, докато не го извадех. Ей така стои в мазето и чака някое бебе да я ползва.

*
Хубава,спокойна и здрава седмица почти в средата й!
Не знам какво имате предвид под парочистачка, но аз от години имам една такава ,която прилича малко на кана за топла вода с дълъг маркуч с различни приставки и чисти страхотно- само с вода разгражда мазнини,петна от мебелите, дори едно лепило изчисти.
Да ви се оплача- днес в Парка едно отвързано псе нападна детето, за да му вземе пръчката- успя да го захапе за ръкава, но добре, че якето е дебело и не го скъса и не стигна до ръката. Толкова се уплаших, че дори не вдигнах скандал!
После цял следобед дребният разправяше, че "Бау пътката додали" -ще удари кучето с пръчка :(...

За такава парочистачка говоря и аз. Има си един накрайник на който се слага едно чорапче и с него минавам пода.

Това което си изживяла в парка е ужасно  8O Незная и аз как бих реагирала в подобна ситуация. Дано никога не изпадам в такава!

Момичета докато сме на вълна чистене, споделете с какво почиствате варовика, че тия черни плочки в банята са ми голям проблем  :?
Блу на един са му проблем белите, на друг черните  :wink:

Другото което ме интересува някакъв сайт за коледна украса, ако може на по-приемливи цени  :D

Надявам се да не прекалявам с исканията  :lol: а сега ви пожелавам спокойна вечер!
*
Inke Tinke , меко казано неприятна е случката.  :? Дано на дребния човек му мине по-бързо стреса и да не вземе да се страхува от кучета доживотно. А какъв стрес е - изпитала съм на гърба си, като ме нахапаха три помияра преди години в София /хем кучета съм гледала все/...2-3 години ми настръхваше косъма, като се разминавах с някое бездомно.

Аххх Блу, говори ми за бели плочки, че ми става много хубаво...особено като се сетя, че сега нямам такива  :lol: Едната ми квартира като студентка - беше цялата в бял теракот, пък банята - в черен и досега твърдя, че по-голямо безумие не ми е попадало...нямаше изчистване тая къща, пък само 40 квадрата беше. Таман уж изчистя белите плочки и да отворя и затворя една врата, или да извадя от шкафа пуловер - всяка прашинка се виждаше.  :x В банята - аналогично, дойде ми муза някой път, излъскам я, сваля ръкавиците и вляза да си взема едно душче. И като текне варовитата водица - все едно никога не съм я чистила, не да е било преди 5 мин.
Иначе за Дани - трупа имунитет с бесни темпове, повярвай ми. ;) Но от прочетеното из форума, бях останала с впечатление, че всички лъскат и чистят в пъти повече от мен и без бебе, пък с бебе вече - денонощно... И сега като пропълзя и се закакхърих, че май прекалявам с "трупането на имунитет", а накрая май друго ще се окаже. Ами освен да бърша там където пълзи основно, когато стане видимо мръсно и така. Или да му вържа по един парцал на ръцете и краката - хем да си пълзи, хем да си чисти откъдето ще минава...  :lol:

ileini , бившата чистачка варовика го бореше с "Цилит-бенг", едно лилаво фъскало такова т.е. в лилавеещо шише. Не оставяше никакви следи от варовик по плочките, или по крановете, а и при нас е бая варовита водата. Новата чистачка обаче, каза че не била доволна от този препарат и искала някакъв друг, бил още по-добър, че и по-евтин...като го купи ще ти пиша какъв е точно. За сайт за коледна украса - не мога да помогна, сори - аз купувам само "на живо" и си ги донаправям после както искам там...


Да се оплача колко съм проста /сефте де/ :( Не ми дойде акъла с тия кайсии на мен! Едва не пометнах от кайсии. Веднъж дадох пюре с мааалко кайсия в него на Дани - осра се яко, та пи NAN AL110 чак (беше преди почти 2 месеца това) и повече не му давах...до днес. Черпих го една каша с бисквитки и плодове, на етикета на която пишеше "плодова" просто и хич не се зачетох в детайли. После - гледам картинката и това дето ми мязаше на праскова - да се окаже кайсия, уж малко като %... Около 5 часа след яденето й - нямаше никакъв проблем и си викам "уфффф размина се". Щеше ми се нали... Като се запрегъва, като се занапъва да пръцне, като не може - зверски колики, от новороден за сефте такова чудо. 8O Рева, плюнчи се, давах Лефакс, вадих торбичката с костилки, мъкнах на ръце и се псувах, псувах наум, ама яко. Никога, на никоя от храните които е ял не е имал и грам негативна реакция, освен на посерича от пюрето с кайсии. Ама и за тогава - не бях съвсем убедена, че то е причинило проблема, до днес де.  :? Минаха му болежките, но така се накриви от случката, че 2 часа го приспивах та досега. Дано това е било всичко. Долу кайсиите!  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Ей така стои в мазето и чака някое бебе да я ползва.
Пращай я насам :D
Ние отново сме с проблеми с храненето. Симеон системно не яде, муси се на всяка храна. Борис пък все иска да яде, но и той с претенции - само мляко и плодови пюрета. В неделя 3 часа съм правила зеленчукови пюрета, чак на мен ми харесаха колко вкусни станаха, но диването симулира повръщане на всяка хапка. Продължава и да се буди по 2 пъти на нощ за ядене, през деня почти не спи и май не ми остава време за нищо.
Чакам с нетърпение да се приберем по Коледа, че да пласирам децата и да се видя с приятели без да се чудя каква дреха да облека, така че да има бърз достъп за кърмене...
А свекървата тази вечер ми заяви, че незнам си кога съм й обещала да ги водим на ресторант и понеже веднъж сме празнували Нова година с моите родители, сега било ред да излезем с тях на ресторант на Нова година 8O Ние не че имаме планове все още, но все пак се надявахме нейде с приятна компания да сме по логиката - цяла година не сме виждали децата, вие няма на кого да ги оставяте в чужбина, я излезте сами, а ние ще ви отменим за малко. Мда, мечти...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Инке, дано бързо се възстановите от преживяното!
Ей аз заобикалям с децата 2 такива сборища, но знае ли човек!

Ама беля си вкарах аз с това прахосмучане всеки ден  :lol:
Хора аз го работя Майка, а го играя - госпожа, лелка в детската
а последно време и вълка от Трите прасенца!
И това е най-пълноценното време от живота ми досега!
Лъскането, ама хич не ми се отдава, е правя го
защото обичам да ми е подредено и чисто,
но всичко е много далече от желанията ми, но хич не ми е зор!
Няма да седна да лъскам прозорци всеки месец, вЕрвайте ми!
Имах предвид друго, когато човек е ангажиран с работа
и обитава жилището си само вечер и почивните дни,
е нормално да чисти веднъж седмично!

Ани, пак ги заведете на ресторант, но друг ден,
пък на Нова година те с децата да празнуват, а вие с приятели!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Здрава и хубава седмица.
Включвам се набързо с бавен нет, че от понеделник сме си на село и по 1 час чакам да ми се зареди страница. Дойдохме си уж децата да поиграят на въздух, че във Варна ми е по-сложно излизането и прибирането, обаче то е такъв студ, че ги изкарвам за 30 минути. Сега използвам докато спят последния си сън да драсна 2 реда:)

Илейни, жената, която идва да чисти в нас използва "Перилис" за варовика. Толкова чиста банята не съм я виждала откакто беше съвсем нова и неизползвана. А в нашата баня плочките са от малките, които се слагат на басейните и фугите са черни. Всичко беше станало бяло:) Сега като влизам все едно с гланц ги е полирала.

Вчера се чух с професорката за биопсията на Ники. Не са открили второ парче (не че съм си мислила, че ще са го запазили) и са работили над това. Каза ми, че тя не вижда наличие на фиброматоза, която по принцип се среща при деца и изобщо не вижда възела който напипаха тогава при прегледа на Никол. Каза, че неможе да си го обясни. Имало някакви изменения на тъканта но те били съвсем малки и безобидни, съвсем в границата на нормалното. Ще реже по-дълбоко утре пробата за да види там какво има но ми каза, че успокоителното било, че няма никакво злокачествено образование или най-малко нищо лошо и опасно. Надявам се и по-дълбокия разрез да покаже същото. И все пак остава загадка от какво са тези удебелявания. Ще се водим в друга държава, няма как. Не бих могла да чакам и да наблюдавам каква друга промяна ще се случи по ръцете и или някъде другаде. Професорката каза, че нямало и основание за ЯМР на този етап след като биопсията не показва нищо. Така, че пак сме в началото-какво и е на Никол?!

Бъдете здрави.

Сега и ако поста ми се публикува ще е добре:):)
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 07:58:49 am от Lisko »
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Ани, да не те плаша, ама имах един подобен случай- ама едно към едно- Преслава така си откара до година и два месеца само на кърма, прибирах се от работа два пъти на ден да я кърмя, за да не стои гладно  :( Ха,ха- а за дрехите, не ме питай- всичките с едни изрязани деколтета, сега никой няма и стоят направо смешно, ама с едно боди що годе нагласям нещата да не стои грозничко ;)
Аз вчера от бързане да работя си "срещнах" кутрето в един стелаж и сега ръката ми е отекла и ме боли, а кутрето не мога да свивам
явно отпускарски ще си го изкарам в болежки  :?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Весела седмица и от нас!
Лисе, радвам се за резултатите, дано същинската причина да излезе нещо съвсем леко и безобидно! Целувки на четиримата!
Свате, лоша работа... Дано се оправиш бързо! Целувки и на вас!
Абе като съм взела да целувам - хайде на всички ви  :lol: Днес май ми е любовно, най-много мъжа ми да го отнесе  :wink:
Инке, добре е, че сте се разминали, дано детето бързо забрави.
Ние сме още в еуфория от лисичия рд, всяка вечер опаковат подаръци и ходят да ги подаряват на Никол  :lol:
*
Предложение (не само за Жбрули):

http://www.funnyjunk.com/funny_pictures/208864/Baby+Cleaning+Suit/

:-) Хубав ден на всички
*
Здравейте на всички, моят хубавец се опитва да говори да ви се похваля. Всеки ден ме изненадва с нова думичка.Вчера като се готвехме да излизамеми донесе ботите и ме подкани да тръгвам-дава ми ги и вика тъгвай. Тази сутрин искаше да го гъна и при нас е весело всеки ден.
Лисе, заинтересува ме с този Перилис, би ли намерила линк да видим какво е. Аз имам едно за петна на фирма Перилис, ама това явно е друго.
*
А свекървата тази вечер ми заяви, че незнам си кога съм й обещала да ги водим на ресторант и понеже веднъж сме празнували Нова година с моите родители, сега било ред да излезем с тях на ресторант на Нова година 8O Ние не че имаме планове все още, но все пак се надявахме нейде с приятна компания да сме по логиката - цяла година не сме виждали децата, вие няма на кого да ги оставяте в чужбина, я излезте сами, а ние ще ви отменим за малко. Мда, мечти...
Пфуууу, тва свекървите страшна работа бе! И моята на всяко гърне мерудия, все да сме я вземали с нас, да се "поразходела". Как пък един път моите родители не изявиха желание да се "разходят" с нас...ама те горките от работа главата си не могат да вдигнат, а и все гледат да не ни досаждат с присъствието си...малко му трябва на човек да се сети...а да им оставя Дари е най-голямото щастие за тях. И ние нищо още не сме планували за Нова година, а тя си дойде почти...
Минавам набързо да ви "видя" и да ви пожелая хубава седмица и здрави дечица!
*
 :lol: Exхх Надин искрено се посмях!

Мини дано бързо се оправиш!

Лис благодаря, ще го потърся този препарат. Аз ползвам доместос + Цилит бенг + п-т за плочки. Оливам всичко в банята и търкам като луда. Голямо наказание е. Само че от този Цилит ми изгарят дробовете, очите ми текат, страшна отрова е!

Аз съм изкарала прахосмукачката  :lol: ама се загледах в "На кафе" за гърчове при висока темп. Изправя ми се косата направо!
JBrul, съвсем точно си описала и моите разбирания за празници и подаръци (обожавам да опаковам собственоръчно! :)). За жалост, обаче, по обясними причини и в нашето семейство от години положението е различно. Жалко, че и детенце само това вече си спомня... Жалко, че сякаш в повечето семейства е така напоследък.
Накара ме да се замисля де, ще се концентрирам върху изненадата и дано нещо ми хрумне - все пак има цели 30 дни  :). Спомням си миналата година и аз, все още без корем, но драйфаща по всеки ъгъл, обикалях като гламава до припадък за някаква кола, която можела да "ходи" по стените и толкова я бяха рекламирали, че се беше изчерпала...
Мерси за споделеното за черно-бялата квартира - много полезен пост както обикновено. Понеже ни предстои покупка на жилище скоро (надявам се), все си мечтая как всичко, без на врабка стаята, ще е черно и бяло. :? Дори за квартирата взеха тъмни мебели, ако случайно нещо мога да си примъкна в новата къща... Май да взема да си харесам друг цвят за банята поне като те чета, а  :D
От днес се предадох и също наехме жена да чисти. Дано не я уплаша с маниащината си още от първия път  :oops: От сега се виждам как ще ходя след нея да бърша като се знам, ама да видим. Ще взема да й купя парочистачка  :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
а последно време и вълка от Трите прасенца!

колко вземаш на час? търсим детски аниматор за коледното парти... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Е Надин, както винаги смях и съвсем на място  :D

За чистенето ми бяхте полезни, защото аз напоследък се чудя какво да правя с този невъобразим, непрестанен, неизчерпаем прах, който няма свършване при нас. Преди се бях отказала, но сега заради малкото което е все на земята (на едно килимче за игра, което наред с люлката се оказа едно от най-използваните покупки) се опитвам поне да мия пода през седмицата, а мъжът ми -уикенда. И ние сме с почти бял ламинат и обзавеждане несъобразено с пъплещи деца но аз много държа на него. Малко ми е срамно да викам някои да чисти за такова малко жилище, като и аз съм в къщи, но като тръгна на работа ще видим.. Но парочистачка отдавна обмислях, но не знаех какви са отзивите- сега може би ще взема вече.

Малко с риск да ви разваля настроението -но съм потресена от поредния случай с родилка в Шейново- винаги съм имала нещо против тази болница без да знам точно защо.. Ако пак има протест или подписка срещу лекарско нехайство нека всички да участваме! Като си помисля че това може да беше някоя от нас, която е вярвала че всяка раждаща жена ще бъде обгрижена без да има нужда от предварителни уговорки и молби.. :(
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Mini, той и Мони си беше млекопитаещо дълго време, щом и Преславка е предпочитала мляко, няма да го мисля моя ;) И аз си пресрещнах кутрето на рождения ден на Симеон преди месец. Има едни много смотани пропусквателни врати за метрото с фотоклетка, затварят се много бързо, щяха да затиснат Мони и аз си изстрелях ръката напред, за да се опитам да спра вратата. Боля една седмица много, после само ако го натисна без да искам. Та сега пиша като аристократка - всички пръсти в действие, само дясното кутре стърчи нагоре :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
На мен нали акъла ми все в Коледа  :lol:
намерих нещо, което ме просълзи...
Нека за всеки тази Коледа е най-хубавата...
http://feq.blog.bg/drugi/2010/12/15/nai-hubavata-koleda.651413
*
И като сте захванали Коледната тема...ние тази година получихме първото си стихче за Коледното тържество в яслата. Интересът към наизустяването му обаче е нулев :? Някаква идея как да я запаля да го научи? Виж песничките са друга работа, само докато чуе дадена песен я запомня в общи линии и като й я пусна 2-3 пъти вече знае да я пее. Това стихче обаче...То и на мен ми е доста тъпо, много соц ми звучи..ама...Като я накарам да каже стихчето за дядо Коледа и тя почва "С Чувените ботушки" :lol: Иначе тази година вече осъзнато чака дядо Коледа да дойде и е толкова вманиачена на темата, че само песнички за дядо Коледа ме кара да й пускам, книжки да й чета,аз пъг го използвам като коз като не слуша и така...голяма забава е вкъщи!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
уважаеми майки,

искам да ви привлека вниманието към обявения конкурс "Бебе на Зачатие".

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47022

срокът за изпращане на разказите и снимките е 10 декември.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Предложение (не само за Жбрули):

http://www.funnyjunk.com/funny_pictures/208864/Baby+Cleaning+Suit/

:-) Хубав ден на всички
Mац, направо ми се събраха очите, така се смяхххх.  :lol: Вчера си викам - явно съм супер изтрещяла, да ми мине подобна идея, било и на майтап, а то някой вече го бил измислил, че и направил. Много успокояващо ми действа да знам, че има и по-луди хора от мен ;)

ileini , това препоръчва моята чистачка за котления камък: http://www.perilis.com/cleaning-sub-bg.php (виждам, че вече са го споменали и другите). Каза да го ползваш с ръкавици, че много брутално действал на кожата. Нананасяш и изплакваш с душа и готово. Ако е натрупано замърсяване - оставяш да си поседи 10-ина минути и пак изплакваш. Не се налага да търкаш!

vanyush , съвсем искрено и добронамерено те съветвам - не залагай на снежно бели подови настилки в новото жилище и на чисто черни плочки в банята. Освен, ако не държиш- вместо жилището да "служи" на вас - да му слугуваш ти нон стоп. ;) Също много държа на дизайна и мисля, че в това отношение домът ми е много добре, но държа и да ми е функционално всичко и възможно най-лесно за поддръжка. Кел файда от супер-дизайнерски истории, ако за да изглеждат добре половината ти време отива в това да ги лъскаш и поддържаш, пък като не го правиш - те започват да изглеждат зле. Това разбира се са си мои виждания по въпроса, с абсолютно незадължителен характер.  :lol:
Тъмни плочки имам и аз в голямата баня, но са с такъв дизайн, че и една година да не ги миеш - няма да проличи. (може да ги видиш във фейса, на едни снимки където Дани се къпе във ваната), а там изглеждат доста по-светли от реалния цвят.Т.е. не се налага винаги да правиш голям компромис с дизайна - в полза на лесната поддръжка, просто повечко гледане и избиране трябва и така. Освен това ти препоръчвам, да се спреш на гранитогрес за банята - няма емайл по който да "лъсва" всяка пръснала капка и напрактика - няма никакви фуги. Хитри са мързеливитееее  :oops:

nunu Не може ли да се договорите с госпожата, стихчето да бъде заменено с песничка примерно? Щом обича да пее детето все пак... Иначе ми хрумва, че стихчето може да го научи лесно, ако към думите те измислиш някаква мелодия просто и така да й го казваш... Само, че рискуваш да го изпее с някоя самоделна, какафонична аранжировка на тържеството така.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Ани, жива и здрава да си! Мъжът ми много ще се зарадва, като му каже. Само трябва да видя кога ще го навия да отскочим към вас. Приятелката ми, при която можем да спим, май на 10-15 някъде си заминава за София.

Надин
, добре се посмях.  :lol:

мини, да се оправяш бързо!

Лис:bighug:


Приятен ден!  :)

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
а последно време и вълка от Трите прасенца!

колко вземаш на час? търсим детски аниматор за коледното парти... :)


Здрави да сме, ще аниматорствам на драго сърце!

За конкурса, ако не ми заспи музата довечера
ще напиша историята на мишоците!
Митака често ме кара да му разказвам колко дълго сме ги чакали тъжни
и колко сме щастливи сега, когато са при нас!

Пеше, много са диви наборките, такива ги измислят!
Добре сте се справили със ситуацията, браво!
Калина без видимост не я оставям три секунди,
Митака е щателно инструктиран да я следи за неразумни дейности!

Мини, то не може отпуска и споко, все да е нанагорно, значи!

Лисано, Лисано то ако не можеш на гръб да носиш трудностите,
нама да си Лисана!Прегръщам те!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Ани, в Брюксел е толкова хубаво по Коледа,че хич не бих се прибрала в БГ по това време.Правят страхотен базар и страхотно светлинно и музикално шоу,а на НГ има невероятна заря - просто е прекрасна.Размечтах се направо  :D,та чак на греяно винце ми замириса. :lol:
<br />

vanyush , съвсем искрено и добронамерено те съветвам - не залагай на снежно бели подови настилки в новото жилище и на чисто черни плочки в банята.

Мдам, права си и за черното и за бялото, ама пък това бяло как "разширява" престъпно малките пространства в новото строителство...

Тъмни плочки имам и аз в голямата баня, но са с такъв дизайн, че и една година да не ги миеш - няма да проличи. (може да ги видиш във фейса, на едни снимки където Дани се къпе във ваната), а там изглеждат доста по-светли от реалния цвят.

Да, тези на вертикални "чертички" и аз много ги харесвам, бях гледала такива червени плочки някъде - пак не беше зле. Май наистина това е решението на въпроса с черното. За бялото, ако измислиш нещо, различно от чистачка всеки ден, или къща в Драгалевци (то и там не знам вече колко е чист въздухът  Confused), свиркай пак Wink
Липсата на фуги също ще е голямо предимство за чистенето, пък и гранитогресът май си изглежда по-добре, въпреки че плочки ще има и без гланц сигурно...
То и аз не съм от най-работливите, ама нещо и "хитрини" не ми идват толкова  Sad
Абе да те взема направо за консултант, като му дойде времето, че оспамих тука темата  Very Happy
« Последна редакция: Ноември 24, 2011, 09:28:28 am от vanyush »
*
Ух, гледам сега БТВ. Една майка се жалва и оплаква от лекарите, че искали да и направят секцио, защото и бил голям плода, а тя не искала. Явно е някоя от естественичките! Пак лекарите и виновни, че са се опитали да намалят риска. Жената поднася фактите както на нея и е удобно, и хората, които гледат отново ще се настроят против лекарите. Как да работят тези лекари, като пациентите им нямат доверие и само ги плюят, не знам! Извинете за отклонението, ама много се ядосах.


*
Раши, изпуснала си началото явно-най-естественичката е в студиото.Сиреч председателката на сдружението доколкото чух.
Аз съм решила проблема с плочките в банята със Саво за баня. Това е препарат, който мирише приятно и чисти екстра като прави и гланц.Това не е Саво за мухъл, да не го сбърка някой, а Саво баня-така се казва и не е никак скъпо.
*
М да, Шаноарка, разбрах след това! :)

Их, и аз съм на Коледна вълна! Вчера поръчахме някои подаръци! Тене ме влекат толкова де, колкото украса и изобщо коледния дух! :) Мисля да правя картички от подръчни материали! Някакви идеи? :)


*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Днес бях в Хиполенд, имаше бебе "напикващо се" както казва Мони, но беше 99.80. Утре имат 25% намаление на всички стоки, но все пак да попитам, защото нямаше бебе Аморе и бебе борн, та ако някой ги е виждал в друг магазин на по-приемлива цена ще бъда благодарна да сподели.
Иначе 75 някак по-бива, щом така силно мечтае да го има ще се постарае Дядо Коледа, какво да прави...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Раши, изпуснала си началото явно-най-естественичката е в студиото.Сиреч председателката на сдружението доколкото чух.
Аз съм решила проблема с плочките в банята със Саво за баня. Това е препарат, който мирише приятно и чисти екстра като прави и гланц.Това не е Саво за мухъл, да не го сбърка някой, а Саво баня-така се казва и не е никак скъпо.

A савото за баня дали маха мухъла?На мен това ми е основния проблем в банята-едната му стена е обща със стълбището на входа и зимно време заради температурната разлика много ми мухлясва.Единствения вариант да го махна е като пръскам стените с белина,но много лошо ми мирише и започвам да кашлям.
Иначе за варовика аз от години ползвам Пулирапид-в него има оцет и варовика направо започва да шупти като го накиснеш.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Саво за баня? За първи път чувам. Другото Саво за мухала е ужасно, предпочитам с белина да пръсна. Ще потърся Саво за баня да видим как ще се справи.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Здравейте, момичета! Първо да се извиня, че така нахлувам в темата. Но понеже виждам, че си говорите за чистене, което и на мен ми е голям проблем... Та онзи ден си купих робот, който прахосмучи. Не който мие, въпреки че исках такъв, но ми казаха, че все още не били достатъчно добри и оставяли мокри следи. А при мен е гранитогрес и паркет. Супер е роботчето! Ходи във всички стаи, стига да няма прагове. Доста качествено чисти и можеш да си го програмираш да започне да чисти в определен час. Само трябва да му се поразместят столовете, за да влезе под масата. Моят диван е на крачета и съвсем спокойно си влиза под него.
Това от мен за чистенето :) Моят е купен от Технополис, но предполагам и на други места ги има

И за мухала да ви кажа - имам вкъщи почти всичко налично на пазара. Накрая се оказа, че CERESIT за мухъл, който струва по-малко от 5 лв, при мен поне почисти всички фуги перфектно. А те са розови... Не мирише чак толкова остро, оставя се за половин час и с гъбичка, без много търкане и изплакване, пада всичко
*
Аз ползвам за банята и тоалетната Саво - черното, маха и ръжда и котлен камък, заливам, размазвам само с една гъбичка да стигне навсякъде (стени, под) и после с душа поливам и леко потърквам с гъбичката пак. Дори ръкавици не ползвам.
http://promo-compass.com/product.php?ProdID=2818
*
За мухъл не мога да кажа дали действа, но фугите в банята светват и плочките са като гланцирани също и мирише приятно. Предполагам за мухъл си е другото Саво, което обаче мирише ужасно.
Мими26, моето не това, а е с пръскалка и не е WC, а за баня.Намерих линк
Ето това е, дано ви хареса.
« Последна редакция: Ноември 24, 2011, 12:17:31 pm от shanoar »
*
Сега ако кажете и от къде мога да купя Пулирапид и Перелис, грешка няма да имате  :lol: Била, Кауфланд, ДМ, Карфур...?

Коала тия роботчета и аз ги гледах, но в моя случай не е оправдано. Ако имам къща 200кв. как да е  :D Освен това ми е малко съмнително как почиства ъглите  :ask:

Аз освен на коледна вълна съм и на вълна рожден ден. От сутринта "творя" поканите  :lol:, ама главата ми е празна. Имам 2 седмици, а до никъде не съм я докарала. От няколко дни се каня да отида и до заведението в което мисля да празнуваме, но в това кофти време ме е страх да изведа малката. Ей такива работи при мен  :)
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Ани, в Брюксел е толкова хубаво по Коледа,че хич не бих се прибрала в БГ по това време.Правят страхотен базар и страхотно светлинно и музикално шоу,а на НГ има невероятна заря - просто е прекрасна.Размечтах се направо  :D,та чак на греяно винце ми замириса. :lol:
Зори, заповядайте тук, апартамента ще е празен :party:
Деси, и вкъщи ще се намери място за спане :wink:

Ние вече си купихме билети и за Великден, че хванахме някакво намаление.
А майка ми днес лети за Южна Америка и ми е притеснено...


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
koala , кажи какво точно роботче-прахосмукачка си взе, че тези дни и това ми хрумна като вариант за у нас. При положение, че се чисти качествено веднъж в седмицата, нямам прагове и почти няма места където това чудо да не може да се навре - вижда ми се добра идея за "поддържащо почистване" през седмицата.
Преди няколко години първото такова чудо, което видях беше "Електролукс" на цена над 2000лв. и естествено - не можех да ги избухам тези пари за нещо, което даже не знам дали върши и половината от работата, която се твърдеше че върши.
Вчера обаче ги гледах тия джаджи и на други марки, на доста по-прилични цени вече /500-700лв/. Та щом има добри отзиви, при тези цени съм доста по-склонна да го пробвам това нещо, но най-добре да е точно същото което някой вече лично е изпробвал. Предварително благодаря за инфото.  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Ileini, какви сладки грижи са те налегнали  :)!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
За роботите, знам че Румба са най-добрите. Не знам дали ги продават в БГ.


*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Ползвала съм "миещ" робот на теракот и изобщо не съм доволна - оставяше мръсни мокри следи. И в никакъв случай не можеше да издържи за почистването на 200 кв  :wink:. Предпочитам парочистачките, но сигурно си зависи от марката и модела.

Аз трети ден ближа рани - с гнойна ангина съм и АБ няма да ми се размине. Дано поне не заразя децата.
« Последна редакция: Ноември 24, 2011, 15:47:11 pm от elle22 »
*
JBrul, точно ROOMBA е моя. Има и на Самсунг и Таурус, ако не се лъжа. Румба 555 е моя, 829 лв. От Технополис в Стара Загора го взех. Имаше и един за 629 лв, който обаче не може да се програмира кога да тръгва, а трябва да си го стартираш сама. Има и един, който бил супер нов модел, за 1200 лв някъде, но той имал предимство, ако имаш килими. А аз нямам. Този средния ми се видя приемлив вариант. При мен площта е около 80 кв.м. Успява да почисти всичко и да си се върне на базата да се зарежда. Иначе, за миещите, самите девойки в магазина казаха, че не са ОК и че оставят следи. Този просто обира праха, без да се налага да ходиш с него. С ъглите се справя. Излизат едни четки, които са под ъгъл и почистват. Проблемът, който видях до момента, много са ми кофти первазите на паркета и като почиства ъгълчетата (те нали са едни пластмаси), направо някои ги вади. Но проблемът е по-скоро в монтажа им, отколкото в робота. Направо съм изумена колко прах се събира на едно почистване, като се има предвид, че го пускам всеки ден, а веднъж седмично идва жена, която и мие. Всъщност, за първи път видях това нещо у едни словенци, които си го бяха взели защото имат персийка и пуска много косми.
Шуми малко по-малко от обикновена прахосмукачка. Но ми прави впечатление, че като се почиства ежедневно пода (което преди никога не съм правила), значително по-малко прах се събира и върху мебелите.
*
Мерси koala :D Марката ще е тази щом е най-добра, а аз не съм го искала миещ де, само да е прахосмукачка която да работи без да се налага аз да се разправям с нея - а това което описваш ми звучи баш така.  :lol: Не ми трябва да се програмира кога да тръгва и без друго съм си у нас, мога да си го пусна когато преценя за удобно. При мен площта е по-голяма, но нищо не пречи да чисти "на два пъти" примерно с едно междинно зареждане. Предвид наличието на персийска котка и у нас, моят брутален косопад и лазещото бебе...иска ми се да го имам още в момента този робот. Сега си правя наум тънки, измекярски сметчици,  :oops: дали да се самонабутам и да си го купя сама тези дни, или да постискам до Коледа и някой роднина да ми го подари. И без друго не мога да измисля нещо друго, дето да ми е нужно...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Много моля, не ме банвайте, но тази история много ме впечатли.
http://www.offroad-bulgaria.com/content.php?r=2795-19-godishna-maika-na-pyt-da-ostane-na-ulicata

Изпрати ми я приятел, от този форум.
[/url][/url]
*
Жаси, лично аз ще помогна на тази МАЙКА, защото въпреки младостта й /да не казвам, че тя самата е дете още/, въпреки трудностите с които се сблъсква постоянно - прави и невъзможното да си гледа дечицата, както и самата тя да се развива, квалифицира и да може да си намери добре платена работа. Тя е точно от този вид родители, за които в една друга тема преди време обяснявах, че на такива и държава и общество трябва всячески да помагат. Вместо да се наливат пари за едни други "родители", за да не гледат и малтретират децата си.  :x

А на теб -  много ти благодаря, че качи това тук, защото ми подейства като един прекрасен здравословен шамар, каквото съм се разгьовезила от снощи, че детето ми не спяло.  :oops: Много е полезно понякога нещо да те изкара от зациклянето и битовизмите, в които неволно си затънал и да си припомниш какво всъщност е да "имаш проблем като родител". Ей това е.

Нямам съмнение, че и тя и дечицата й ще си изкарат страхотни празници, в ново жилище, защото добрите и сърцати хора в тази държава съвсем не са изчезнали. А, че тези деца са родени с късмет - не се съмнявам, защото тази майка ще обърне света явно, за да бъдат добре те.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Ауу, моля модераторите да преместят постовете, извинявам се.
Жбрул, обещали са количка, но легълцата са проблем в момента.
С квартирата разбрах, че е закъсала, тъй като в Младост са много скъпи беее :(

На мен друго ми направи впечатление. Бащите не са поели отговорност?!
Поне за това сме на едно мнение с мъжа. Ще научим Ники да си понася отговорността и ако направи бебе на някоя довейка - да го гледа, да не я зарязва.

Моля да ми преместите постовете.
[/url][/url]
Вени, това момиче има право на общинско жилище-да не се правят на ударени от Общината!
Момичета, при нас екшънът ескалира.Вчера детето го ухапа декоративен плъх в един зоомагазин. Аз съм виновна, защото не видях, че в аквариума има пролука и малчо се опитва да докопа мишока по муцуната!Раничката е миниатюрна.Страхотията е в това, че вече няколко месеца отлагахме реваксинацията с Пентаским по различни причини и сега вчера се наложи на скорост да намерим ваксина, да търчим към педиатърката, а голямата гадост е, че детето още точи сополи и покашля!
Педиатърката го прегледа и прецени, че рискът от ухапването е по-голям и му бихме ваксината. Умрях от страх цяла нощ.Слава Богу, засега няма проблем, но ще си потреперя още няколко дни...
В тази връзка, ако на някой му трябва Пентаксим за 25лв., при  нашата педиатърка има един брой- просто срокът му е до края на декември и ги продават в пакет "два на цената на един"...

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Жаси, много ме развълнува тази история.
Момичето пише, че вече се била намерила количка, но търси дрешки за децата. Аз ще пратя пари, защото съм далече.
На родителите й се чудя. Осиновеното по-малко ли ги е обичало от тяхно родно дете?! Как може да обърнат гръб на момичето в такъв момент. Направо недоумявам.

Инке, общинските са за връзкарите и колко време отнема само, докато ги отпуснат ...
Съжалявам за малчо. Бързо да се оправя и повече никакви такива случки!

*
Жаси, не разбрах защо и къде трябва да се местят постовете...
По обясними прични - нямам бебешки уреди, които да не са ми нужни вече, но бих могла да купя една кошара и да я изпратя където трябва, щом това е на дневен ред. Или е по-добре да пратя пари, а тя да си купи каквото й е нужно...

Блу, тези "родители" не са такива, защото детето им е осиновено, повярвай ми. И родно да беше - пак така щяха да реагират, немалко такива случаи има. Това са си генерално сбъркани хора и нищо не може да им помогне да станат нормални. :? Вместо да помогнат на дъщеря си и да се радват на двама живи и здрави внуци - те кукуват сами в злобата и предразсъдъците си сега...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Джей, то е ясно, че никой родител не си мечтае отрочето му да роди на 15 г., ама след като момичето е решило да си задържи бебето, защо се отричат от него?! Така то има още по-малко шансове. Ако е било при родителите си, едва ли е щяло сега да има и второ. Сбъркани хора са за мен това!
Обади се или пиши във въпросния форум, за да питаш за леглото, ако искаш!

Хубав ден! При мен е такава мъгла, че мога с нож да я режа.

Джей, мисля, че някой й беше писал за кошара.
Ясно е, че всякакви дрехи, обувки и консумативи за нея и децата са нужни.
Мен пък много ме ядоса тази история. Къде са всичките ни депутати тук?

А реших, че трябва да преместят постовете в онази тема за безотговорните родители, защото е далече от седмичните ни теми.
[/url][/url]
*
Вени, тя не е безотговорна, а достатъчно отговорна.
Не разбра ли къде са депутатите, един и отговорил, че има 3 деца и си ги гледа сам, никой не моли за помощ... Курумбашев... (благодаря Мармотче)
« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 11:56:42 am от mimi26 »
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #100 -: Ноември 25, 2011, 11:52:32 am »
jasmin_veni, няма да местим постовете при "безотговорните...", добре си е тук. Темата в емоционалните е предимно за споделяне и изпускане на напрежение. А тук има шанс да се помогне на момичето реално - точно майките ще имат за изпращане дрехи, обувки, легла и т.н., които може да са полезни и важни за тези деца сега. Аз също ще помогна. Благодаря, че постна линка.

мими26, Курумбашев беше отговорил, че и той имал 3 деца и помощ не искал. Не Кошлуков. Като не може да помогне, защо поне не замълча?  Кому е нужно да се посипва сол върху раните на и без това отчаян човек, не го разбирам това...
« Последна редакция: Ноември 25, 2011, 11:56:07 am от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #101 -: Ноември 25, 2011, 12:02:01 pm »
Мен пък ме ядоса друго в историята. Ако това момиче изпадне във финансова невъзможност да си отглежда децата в прилични условия - държавата ще й ги вземе и ще ги настани в институция  8O Нямало други опции, понеже "всякаква възможна помощ вече й била оказана" от страна на държавата и повече нямало как. В същото време, се пили денонощно как зарязани доброволно от родителите си деца по домовете - трябвало да бъдат изведени оттам. За какво става въпрос да му се не знае, че тотално се обърках вече?!!
Тази майка иска да си гледа децата у дома и се чуди какви "гимнастики" да направи, за да успее, а институциите вдигат рамене и й казват: "Еми ако не се справиш - ние ги извличаме от вас и ги затваряме в институция" - меко казано ми звучи нелепо, да не ползвам други изрази...

Сигурна съм, че с тази майка - няма да се реализира подобен сценарий. Достатъчно "редови граждани" - ще научат за историята й и ще й подадат ръка, кой както може и колкото му позволяват възможностите.
Но същите тези граждани /между които сме и ние с вас/ - плащаме данъци, за да не се стига до подобни патови ситуации. Администрацията, уж усвоява средства по н'ам какви програми, за да няма деца живеещи в несемейна среда, дори когато родителите им не ги искат - следват убеждения и уговорки да си ги приберат у дома... Тука - скапаните чиновници вдигат рамене и: "ми нямало какво да направят". Брех!  :x Ама нали майката не е от "малцинствен произход", има наглостта да учи и да си търси работа, вместо да се държи безотговорно и да хленчи как й било трудно и нямала пари и пр... Та затова - помощ не й се полага на нея явно.  :?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #102 -: Ноември 25, 2011, 23:31:13 pm »
Мен пък ме ядоса друго в историята. Ако това момиче изпадне във финансова невъзможност да си отглежда децата в прилични условия - държавата ще й ги вземе и ще ги настани в институция  8O Нямало други опции, понеже "всякаква възможна помощ вече й била оказана" от страна на държавата и повече нямало как. В същото време, се пили денонощно как зарязани доброволно от родителите си деца по домовете - трябвало да бъдат изведени оттам. За какво става въпрос да му се не знае, че тотално се обърках вече?!!
Тази майка иска да си гледа децата у дома и се чуди какви "гимнастики" да направи, за да успее, а институциите вдигат рамене и й казват: "Еми ако не се справиш - ние ги извличаме от вас и ги затваряме в институция" - меко казано ми звучи нелепо, да не ползвам други изрази...

Сигурна съм, че с тази майка - няма да се реализира подобен сценарий. Достатъчно "редови граждани" - ще научат за историята й и ще й подадат ръка, кой както може и колкото му позволяват възможностите.
Но същите тези граждани /между които сме и ние с вас/ - плащаме данъци, за да не се стига до подобни патови ситуации. Администрацията, уж усвоява средства по н'ам какви програми, за да няма деца живеещи в несемейна среда, дори когато родителите им не ги искат - следват убеждения и уговорки да си ги приберат у дома... Тука - скапаните чиновници вдигат рамене и: "ми нямало какво да направят". Брех!  :x Ама нали майката не е от "малцинствен произход", има наглостта да учи и да си търси работа, вместо да се държи безотговорно и да хленчи как й било трудно и нямала пари и пр... Та затова - помощ не й се полага на нея явно.  :?

Ами Жбрул кое в нашата ш....а държава е ставало по нормалния път?
Имаме приятели, които нямат дете от дълги години. Решиха да си осиновят. Чакаха доста време, накрая ги убедиха да станат приемни родители на детенце, което 1 година не е потърсено от майката. Убеждаваха ги, че няма шанс тя да потърси детето и по този начин могат след време да предприемат процедура по осиновяване. Всичко до преди няколко дни вървеше чудесно. Детето свикна с тях, с новия дом, започна да ги нарича мама и тате, докато в един момент назначават нов соц работник, който преценил, че трябва да се направи всичко възможно това дете да се върне при майката. Свързва се с нея и я убеждава, че може да си вземе детето като по някаква програма й отпускали пари за 9 месеца. Тая откачалка сега се е навила да си вземе детето, което до скоро не беше виждала (нищо, че дома й е на 1 крачка). Няма да ви казвам какъв шок е това и за приятелите ми, и за детето (най-вече).

Твърдо против бях и миналогодишната кампания на бтв да се затворят домовете. Абе хора как ще стане това?! Ще върнат циганетата из катуните и ще отпуснат на майките им помощи за още няколко месеца. А после? Накъде?

Та така е в България. Едни искат да са с децата си, а не могат, други не искат, пък им се бутат в ръцете. Оправия няма!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #103 -: Ноември 25, 2011, 23:44:29 pm »
Ей затова аз съм с доста резерви към приемната грижа :(
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #104 -: Ноември 25, 2011, 23:54:08 pm »
Ужас... И после какво? След 9 месеца ще търсят ново приемно семейство на детето?? Така е, когато всичко се върши "на парче", няма никаква адекватна комуникация между институциите.
*
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #105 -: Ноември 26, 2011, 00:22:05 am »
Твърдо против бях и миналогодишната кампания на бтв да се затворят домовете. Абе хора как ще стане това?! Ще върнат циганетата из катуните и ще отпуснат на майките им помощи за още няколко месеца. А после? Накъде?

Та така е в България. Едни искат да са с децата си, а не могат, други не искат, пък им се бутат в ръцете. Оправия няма!

Съвсем резонни въпроси и изводи.

Ужас... И после какво? След 9 месеца ще търсят ново приемно семейство на детето??
Абсолютно правилно си схванала, да. :(

Знам, че звучи налудничево и цинично, но имам усещането, че ако тази майка сама си заведе децата в социален дом и каже: "Ми не мога и не искам да ги гледам" и се врътне - цялата сбъркана администрация ще хукне да й предлага варианти, решения и всякакъв вид помощ, за да си ги вземе обратно. Ама сега, като си ги гледа и иска да си ги гледа и полага усилия да се развива, квалифицира, да си отвори възможности за по-добри доходи...не можели да й помогнат.  8O Та дори и заплахи, че ако не се справи - те ще й вземат децата. Абсурдистан!  :x
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #106 -: Ноември 26, 2011, 12:54:24 pm »
Също против затварянето на домовете. Но за грижа тип защитено жилище. От дома в който работех така върнаха едно момиче на около 3 години в семейството й, по -скоро на бабата и скоро след това го намериха УБИТО. Па взеха и обвиниха един клошар, защото по-лесно, после се оказа, че не той. Абе,  :x!!!






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #108 -: Ноември 26, 2011, 13:59:44 pm »
ileini  снощи чух абсолютно същата история, само дето беше самотен татко.
Човекът иска семейство, деца и е осиновил детенце. Няколко месеца по-късно соц.работници идват и му го взимат, защото майка му си го искала. Няма да ви казвам шока, сълзите и отчаянието, на което снощи станах свидетел. Няма да ви казвам шока, който момиченцето е изживяло и как е ревало, докато са го взимали от моя приятел. Не се е отказал от идеята за осиновяването, той искам много деца, изцяло обезпечен е финансово, ама как да направи пак постъпки, като може да стане свидетел на същото?
и какво прави сега?
[/url][/url]
*
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #109 -: Ноември 26, 2011, 14:30:37 pm »
Жасмин, как ще го е осиновил и после биологичната майка ще си го иска? Нещо не разбирам.
А за статията - срам и позор. :x

Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #110 -: Ноември 26, 2011, 14:47:57 pm »
ами не питах много в детайли, беше ми неудобно.
Може би е объркал приемен родител с осиновяване, но просто като прочетох историята на Илейни и все едно видях човек, с когото говорих преди нялколко часа.

Срам и позор е, че различните комисии и институции са ВИДЯЛИ и не са реагирали на този...договор.

П.С. Знам още едно място, в което до скоро се подписваха такива договори и говоря за международна фирма, много голяма.
[/url][/url]
*
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #111 -: Ноември 26, 2011, 15:04:44 pm »
Да, вероятно е бил приемен родител. В Германия този вид грижи е доста разпространен. Чувала съм и съм чела разни истории, но не познавам нещата в детайли. Знам, че се случва понякога да си ги поискат, случва се и никога да не се сетят за тях. Особено ако детето е болно, последното е много вероятно. Не е тайна, че деца за осиновяване в Германия, че и в други богати държави, практически няма. Осиновяванията са на деца от чужбина. Имам една позната германка, която е подала документи и чака да й предложат дете от Русия. Знам, че има и от Румъния, Африка, Азия, вероятно и от България вече. Чандра или някой, който знае повече, ако се включи, ще разкаже.
За себе си знам, че бих могла да осиновя, но едва ли бих могла да стана приемен родител. Въпреки че, пак казвам, от много неща зависи, а и човек не трябва да се зарича. Все пак се променяме. Мирогледът ни и той.

Приятен ден на всички!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #112 -: Ноември 26, 2011, 15:40:39 pm »
за мен, приемното родителство е много неудачна форма.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #113 -: Ноември 26, 2011, 15:50:07 pm »
за мен, приемното родителство е много неудачна форма.
За мен също. Не мога да си представя да живея цял живот в страх, че биологичната майка някой ден може да ми цъфне на вратата и да си поиска детето 8O И айде, аз съм голям човек, трудно, тъжно, тежко, все ще го преживея някак, ами това дете? То как ще го преживее? А уж това се прави с мисъл за децата и тяхното добро. Ами не виждам аз нищо добро едно дете да бъде подхвърляно като вещ между различни семейства, различни среди и т.н. - искам го, не го искам. Това би оставило трайни следи и поражения в психиката му, според мен. Как се обяснява на едно дете, защо му се случва това? Кой носи отговорност какви ще са последиците за него? Никой! За мен това е жестоко!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #114 -: Ноември 26, 2011, 16:45:50 pm »
Аз също не съм запозната с процедурите. Хората се надяваха напролет да се започне процедура по осиновяване. Днес говорих с момичето. След вчерашния ни разговор са се разбрали със социалните до 10 дни детето да се изведе от дома им. И познайте! Биологичната майка измънкала нещо, че имала работа извън града за седмица и не можела на този етап да го вземе. Днес не си вдига телефона!


Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #115 -: Ноември 26, 2011, 16:47:39 pm »
за мен, приемното родителство е много неудачна форма.
И айде, аз съм голям човек, трудно, тъжно, тежко, все ще го преживея някак

След снощи съвсем сериозно мисля, че и "големите" няма как да го преживеем.
Честно хора, не съм виждала по-съсипан човек, в смисъл, той говореше "взеха ми детето" и  абе...май трябва да лекувам моята си психика вече, нещо много лично взимам всичко, явно остарявам.
[/url][/url]
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #116 -: Ноември 26, 2011, 16:57:31 pm »
Жаси, разбира се, че и за "големите" е ужасно трудно да се преживее, но за едно дете е още по-трудно си мисля. Абе, сложна тема сме подхванали.

Илейни, най-вероятно въпросната "майка" е имала някаква финансова или друга полза от това да си потърси уж детето, да се опита уж да си го вземе /нали най-добре било то да живее в семейството си/ и като й се запазят род. права засега, вече няма нужда от детето и изчезва, до следващия път, когато я привикат социалните. Не знам, може и да греша, но така си мисля аз. Иначе за какво й е да го търси, пък после да изчезва. Съмнително ми се струва на мен това.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #117 -: Ноември 26, 2011, 19:07:56 pm »
Знам за деца от Бг, съвсем легално осиновени в Испания, Франция и САЩ. Всички са циганчета или българчета с увреждания, които тук са нежелани за осиновяване. Дори осиновяват и братята и сестрите на въпросното дете, които често са в различни домове. А на едни родители се бяха обадили, че се е родило и е изоставено следващото бебе, и те го осиновиха и него.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #118 -: Ноември 27, 2011, 08:52:47 am »
Аз също съм против пртиемната грижа и се радвам ( то не че има нещо за радване де) че не само аз мисля така. Това е пълна простотия ти да даваш дете „времено“ и да го прехвърляш от дом на дом. Освен това, ако е нещо по буйно, приемните родители могат да го „върнат“. Абе... все едно става дума за стока. Копират от запада всичко, включително и лошите неща. Домовете имаха сериозни проблеми, но начина да се справят с тях не беше да искат да ги затварят. Според мен най-важното за едно дете е стабилността - да знае какво го очаква утре, в други ден и т.н. с възможно най-малко сериозни промяни. Естествено едно дете в дом, ако бъде осиновено, това би било огромна промяна,но поне е за добро и един път. А те направиха така, че тези деца да са тотално стресирани от подхвърлянето от място на място.

Междувременно да си задам въпроса, за който влезнах. Искам да направя на децата нещо като игрално местенце на двора с пясъчник и люлка. Някой може ли да даде идея какво е удачно и не прекалено скъпо да се сложи на земята като настилка?
« Последна редакция: Ноември 27, 2011, 08:56:02 am от Bobbie »


  
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #119 -: Ноември 27, 2011, 16:50:43 pm »
Ние сложихме за настилка трева. Мъжа ми и баща ми сковаха пързалка със стълбички и люлка. Пясъчник. Стана много красиво. Цяло лято децата са навън, в градинките в квартала е ужасно. Има бълхи и кърлежи. Чак ме е срам да кажа, че говорим за софия. Съседи минават през градинката за да си изкарат добитъка към поляните...С бабички ми е писнало да се разправям. Изобщо, кога ще забранят отглеждането на добитък в границите на града поне. Преди 2-3 години срещу нас в градинката се беше запътила крава с бабка след нея. Кравата тича срещу нас, бабката я бие по дупето с една пръчка и крещи колкото душа има: Бегайте, бегайте... Хубаво я осолих аз. Ще бягам от крава в градинката на детската площатка. От тогава не съм я виждала, но минава от време на време стадо овци, коза... Лятото два пъти ходихме да играят децата и двата пъти я нахапа бълха. Затова звъня на родителите и на двора. Днес в нас, утре в съседите...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #120 -: Ноември 27, 2011, 17:36:04 pm »
Лиде, добре сте решили проблема!  :)
Извинявай, ама като четох това с кравата си умрях от смях! Много е комично  :lol:

За бълхите и кърлежите направо нямам думи. Нали уж пръскат!


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #121 -: Ноември 27, 2011, 19:01:12 pm »
Ние сложихме за настилка трева. Мъжа ми и баща ми сковаха пързалка със стълбички и люлка. Пясъчник. Стана много красиво. Цяло лято децата са навън, в градинките в квартала е ужасно. Има бълхи и кърлежи. Чак ме е срам да кажа, че говорим за софия. Съседи минават през градинката за да си изкарат добитъка към поляните...С бабички ми е писнало да се разправям. Изобщо, кога ще забранят отглеждането на добитък в границите на града поне. Преди 2-3 години срещу нас в градинката се беше запътила крава с бабка след нея. Кравата тича срещу нас, бабката я бие по дупето с една пръчка и крещи колкото душа има: Бегайте, бегайте... Хубаво я осолих аз. Ще бягам от крава в градинката на детската площатка. От тогава не съм я виждала, но минава от време на време стадо овци, коза... Лятото два пъти ходихме да играят децата и двата пъти я нахапа бълха. Затова звъня на родителите и на двора. Днес в нас, утре в съседите...
Браво на теб, прекрасно решение.  И аз си мислех да оставя трева, ама малко ме е страх какви животни може да има в нея в нашият субтропичен климат. Тук има едни мравки, с които е вечно борба - ние им морим мравуняците, те ги местят на друго място и така се гоним непрекъснато. Та въпросните мравки хапят много гадно, получава ти се гнойна пъпка и много боли, а някои хора са и алергични. Та затова се притеснявам да оставя трева. А иначе е прекрасно да може да са отвън възможно най-много. Аз затова искам да го направя, че вечер като се върна от работа, нямам винаги време да ходя по паркчета и градинки, а така мога да ги пусна в двора да играят, а не да са като затворници. Също си мислех и мъничък надуваем басейн да им сложа.

Това с кравата ме разби направо. Само крава не бях виждала в София :-).


  
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #122 -: Ноември 27, 2011, 19:33:13 pm »
lidia, отдавна е забранено отглеждането на всякакъв добитък в рамките на града. Поне в Пловдив е така. Проверявахме, заради една разправия с лудата бабичка под нас. И то за кокошки става дума. В нашата махала, докато не измрат селяните на които общината навремето им е продавала право на строеж, няма да свършат кокошките и зайците. Нищо против селяните нямам, просто наистина всички къщи наоколо са строени по едно и също време почти, от хора дошли да работят в града. Ама са си довели и селото с тях. И като са се пенсионирали, много малко от тях са си отишли на село, като моите свекъри да си помагат в изхранването. До преди някоя година един дядо и кози си гледаше. Как мирише след тях да не ви разправям. Ами краен квартал, краен квартал, ама сме голям град уж. Пък то ... На двора на една приятелка, живееща на село има по-малко мухи и комари лятото от колкото при нас.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #123 -: Ноември 27, 2011, 20:22:45 pm »
Ами Pesheck, забранено ама ела да видиш. Тук младите нададохме голяма патардия и да ти кажа съобразяват се вече. Минават съвсем по крайните улици и в ливадите. Свекър ми и той кокошки и зайци гледаше, моя милост обаче не ги търпя много дълго. Веднъж излязли ми изядоха цветята, втория път в тревата и третия "без да искам" изпуснах кучето и освен, че спряха да излизат престанаха и да съществуват след 2-3 месеца... Просто гледката беше уникална. Арес уморен, а кокошките олигавени до ушите(предполагам имат уши...)
Сега има 2-3 заека в края на двора и една барачка, но ще и дойде времето и на нея. Зайците мони си ги носи в тревата и най- интересното е, че тя ги слага да спят с котето и ги мачка цял ден и нея не я дерат, а аз веднъж го взех да го прибера единя заек и ме издра жестоко.. Явно съм пропуснала да го гушна в комплект с котето, то затова. А котето само чака Мони да се обърне, за да захапе зайчето...интересното е, че щом и чуят гласа само и стават по-ниски от тревата. Явно става за звероукротител... Мен никой за нищо ме няма в тая къща... :)

Раши  то сега и на мен ми е смешно, но това ми ти чудо като го видиш да се затича към теб и група деца, просто коментара е излишен...

Bobbie имаме си мравки, но не хапят и си живуркаме съвместно без проблеми. Е тук там се подаде някоя щипалка от ореха вероятно.
« Последна редакция: Ноември 27, 2011, 20:30:52 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #124 -: Ноември 27, 2011, 23:17:40 pm »
Хахах, Лиде, ми той заека е надушил явно какво му мислиш :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    elle22

  • *****
  • 1645
  • La donna `e mobile ;)
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #125 -: Ноември 27, 2011, 23:40:57 pm »
Спомням си, че в панелния квартал Тракия на Пловдив едни комшии бяха навряли цял кон на гарсониерената си тераса  :lol:. Обаче купонът започваше по Гергьовден  :lol:... отвсякъде зазвучаваше "Заблеяло ми агънце".

Лиде, и аз се посмях  :D! Между другото, аз също си имам Арес  :D.

Боби, на една детска площадка бяха сложили някаква гумирана настилка - хем не се пързаля, хем децата падат на мекичко. Много ми хареса и казах на д-р Дулитъл да я има предвид, като ми купува къщата с басейните  :lol:.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Седмица с аромат на наближаващи празници :) (21.11-27.11.2011)
« Отговор #126 -: Ноември 28, 2011, 00:32:29 am »
Боби, на една детска площадка бяха сложили някаква гумирана настилка - хем не се пързаля, хем децата падат на мекичко. Много ми хареса и казах на д-р Дулитъл да я има предвид, като ми купува къщата с басейните  :lol:.
Много са скъпи тези настилки,проверявала съм ги. Ще ми трябват няколко бона само за настилка. Иначе и на мен много ми хареват :-)