0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #60 -: Май 18, 2011, 17:49:09 pm »
Мими, ще възползвам от идеята за "лекарството за мама", хареса ми. За сега тихомълком омитам неподходящите за нея неща, но тя още по-будалче от твоите - радва се на шарената опаковка. А ако е и шумяща е направо ..... на 7-то небе от кеф.
Иначе с баба ѝ и дядо ѝ не мога да се разбера до край. Приеха, че шоколади, вафли и т.н. не яде. Но всяко ходене на село, което включва и обяд е изпитание за нервите ми. Моето дете, дори току-що яло, гледа гладно. Като се седне на масата и се почва едно "Ама гледа, гладна е, виж, че посяга. Ти що не посягаш?". Викам щот не съм бебе, тя и ракията на дядо си гледа, да ѝ сипнем ли? И не се научиха дане дават нищо в ръцете ѝ, особено пари. Всеки месец и двамата с мъжа ми повтаряме - "не на нея, на някой от нас". Но дядо ѝ много държи да си даде петарката на нея. И като я приберем да заръча, да не си купим цигари с тях.
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #61 -: Май 18, 2011, 21:26:36 pm »
Започнах да лъжа, защото иначе започваха безкрайни спорове и упреци и ми омръзна да обяснявам, че техните деца/внучета да си ядат каквото искат- на моето не му давам.
Аз му нося ябълка на разходка и когато някой друг дребосък й се настърви винаги питам родителите, дори за ябълка, а те му подават фъстъци- директно в ръчичките му- обръщам се на пъдар! Като кажа, че е алергичен само кимат и мирясват. Ама тези пред блока ни познават и не минава.
Мише, колкото и да е мило и някак си тъжно това с възрастния човек, все пак, мисля, че е важно детето да се приучи да не взима храна от непознати- не е параноя- просто в такъв свят живеем :(...
Джам, руският магазин е с/у Хит,на ок. 50м. от спирката на 111 и 76 на Американския колеж, пред пицария "Лъчони" в "Младост-2", там имаше фурна преди.
Благодаря ви за мненията- започвам да тренирам още по-лош поглед! :D

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #62 -: Май 18, 2011, 21:27:43 pm »
Напълни ми се душата от историята на Мими...хубаво е да се чуват и такива неща ...
А това с лекарството на мама  :lol: при мен няма да е от полза, понеже сладко не обичам...но таткото ни ще е постоянно болен !

Раши...озверяли сме доста. След случката в магазина се замислих защо е така...не намирам отговор. За мен обяснението за лошите условия, в които живеем не е оправдание...Има хора, които живеят в пъти-по зле и въпреки това са усмихнати и благодарни за това което имат. При нас...все недоволни.
Аз в офиса тя в майчинство - "ех, блазя ти...сред хора, общуваш...аз затворник! само с бебето" .
Аз в майчинство тя в офиса - "Ех, блазя ти ! Почиваш, разходки, радости с бебчо...а аз само с олигофрени се занимавам тука ! "

Комбозола явно аз съм си карък !  :lol: Но ето примерно днес, тръгвам да влизам в един магазин с количката, вратата се отваря на вътре...то не бяха шпагати от моя страна, чекнене...само да вляза. Трима човека стоят и ми гледат сеира, но никой не се сеща да помогне като задържи вратата.

Джам
Магазина се пада в края на Мл 2. Точно срещу стария Кореком, сега е някакъв аутлет . Ако се ходи с автобус е точно зад спирката на 76, в посока Мл 4. Ако не стана ясно пак ще обясня... :)
Продават всякакви руски стоки. Аз наблегнах на пелмени, някакви сладки неща, сгушонка, малосолни краставици, разни сушени риби, сладолед ...мъжа скочи на руски водки, квас и кефир.
Има щанд с колбаси, с готови храни ( салати, пирожки...), с консерви/буркани, със сладки неща, замразени, хладилен щанд със сирена/кашкавали и подобни и с алкохол. Май това е...  :)
А, има и детски книжки, дискове с музика и мъжа страшно си хареса една будьоновка  :D
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #63 -: Май 18, 2011, 21:50:48 pm »
Мими, цар си  :lol:, искам да ги видя Криси и Дани
след години как ще я разказват тази история!

Аз ще видя отново този човек и ще поговоря с него.
Чувствителна съм и възпитана да уважавам и почитам възрастните хора,
когато са възпитани, мили и усмихнати, но в случая аз съм права.
Защото днес усмихант, възрастен, добър човек ще му даде шоколад,
а утре когато не съм с него, друг усмихнат не толкова възрастен
ще му даде нещо и аз няма да мога да попреча на това!
За това говоря сега и не спирам...

Днес цял ден се чувствам така, както когато го изгубихме преди две години...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #64 -: Май 18, 2011, 22:18:16 pm »
:)Мими, голяма си тарикатка:)
Мише, права си. Човечно е и жеста вероятно е бил от добро, но пусти страх. Утре не се знае кой ще е с шоколадчето. Затова по-добре според мен дистанцирана и спокойна (второто едва ли е приложимо но...)

И аз лъжа свекърва ми, че децата имат алергия. Може да е много лошо но засега само това е спасението да не ги тъпче с бисквити с шоколад и незнам какви мечета с мед.
След като няколко пъти я помолих и не разбра, Никол взе, че се изрина, (по скоро се беше пипнала с мръсна ръчичка около устата) но използвах случая да и обрисувам какви ужасни неща могат да им се случат.Засега има ефект.

И на нас редовно ни се случва да ни спират по улиците, да искат да ги пипнат, щипнат, погалят. Вече са по-големи и за погалване по главата давам, но като видя да се засилват към количката веднага предупреждавам, че не искам да им пипат лицата. разбирам, атркция сме и хората наистина се радват и всеки ни пожелава хубави неща, на мен пък ми става драго от вниманието им, но има граници. Преди много се дразнех когато виждаха, че са заспали но въпреки това на висок глас започват да се радват, да ги заплюват и някой се събуждаше. Сега направо подминавам и се извинявам, че ще се събудят.
Храна не са ни давали, може би се притесняват да не им свърши:))))))))))))

Инке, бързо да се оправяте.
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #65 -: Май 18, 2011, 22:51:07 pm »
да ги заплюват

 :lol: Това дали е само български патент или го има и на други места ?

Мише права си ! Това което написа преди, че от усмивката до чудовищата крачката е само една - абсолютно съм съгласна.

Скоро гледах някакъв документален филм за най-известните масови убийци и бях шокирана ! Изглеждаха като най-най-обикновени хора, а някои от тях даже ми се сториха мили...чак не ми се вярваше, че наистина са извършили подобни неща...
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #66 -: Май 18, 2011, 22:56:39 pm »
да ги заплюват

 :lol: Това дали е само български патент или го има и на други места ?


:lol: Май само български патент
Цигу миличка опитвам се да "свиквам" обаче... супер яд ме хваща като заклекнат пред количката или се спрат на място и очакват и аз да се спра на средата и айде на приказка.. :) Абе луди са.Верно си е че тука обичат да се обичат  :lol: цИлуват се много,гушкат се.. Уфф ама пусто му не обичам да го целуват-само аз и татЮ му може  :D
*
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #67 -: Май 18, 2011, 23:00:15 pm »
Мими, цар си  :lol:, искам да ги видя Криси и Дани
след години как ще я разказват тази история!
color]
Мише, много се надявам да не помнят, че голям резил ще е тогава  :lol:

Иначе темата е много деликатна - хем да се научат децата, че не се взима от непознати,, хем да не се обидят и добрите хорица, решили да дадат нещо от сърце.. Може би начина е, ако мама разреши - тогава. Сами ли са от никой нищо да не взимат... То май скоро сами няма да тръгнат никъде де, особено след последния случай тук...
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #68 -: Май 18, 2011, 23:05:55 pm »

... То май скоро сами няма да тръгнат никъде де, особено след последния случай тук...

Много тъжно наистина..Имаше във Фейса инфо ама.. по новините чух страшната вест.. Жалко за детето и мир на праха му..
То май и аз се страхувам от това след време как ще е макар че тук има много добра "охрана" по улиците,училища,детски градини.. И все пак!!!
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #69 -: Май 18, 2011, 23:21:16 pm »
привет момичета :)
аз само да се отчета че регистрирах днес вече със сигурност първата усмивка - беше много смешно и страхотно в същото време  :lol: нещо средно мужду прозявка и усмивка с широко отворена устица рано сутрин след като ми чу гласа, и въпреки че гледаше встрани. Май още не различават в тези седмици откъде точно идват гласовете. Фокусът му е все по-добър тези дни, разучава лицата с огромни очи и зяпнала уста :lol: Може причината да е че май за пръв път се будим без колики.. :? е това си е друга работа и дано да продължи..
Утре ставаме на 40 дни и ще ходя на църква с бебока. Освен това мисля да отида в токуда на контролен преглед, пък дано се вредя без час. Пак да питам ако някои знае при лекаря от ЖК може ли да отида, до 40 ден ли само, прави ли УЗИ и пр.?

Усмихнати деца на всички  :D
*
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #70 -: Май 19, 2011, 01:29:48 am »
За милите жестове - права е Мишанта. Би трябвало хората да съгласуват подобни неща с родителя първо. Понеже наистина няма как да обясниш на едно малко дете, че в онзи магазин шоколад ти купи и подари една съученичка на мама, с която се видяхме случайно, пък утре чичкото на улицата /който също детето не познава/ с този шоколад може да има съвсем други намерения...

Аз засега страдам само от "хигиенни посегателства" над бебето. :lol: Още като започнах да го извеждам с количката и на всяка крачка - познати и приятели. И който ни срещне - първата работа да бръкне в чанта, или джоб, да извади пари и да ги набута между завивките на бебето барабар с куп благопожелания и плюене по него "срещу уроки". Много ми беше тъпо в такива ситуации да обяснявам защо една банкнота няма никаква работа да се търка по бебето и нещата му и в онзи още грипен сезон, как предпочитам уроки пред грип... На посягащите да го пипат им пресичах мерака с бързо врътване на количката, извинителна физиономия и репликата "спи".

От няколко дни го возя вече в "летния" кош и проблема с пипането го реших от самосебе си с обувките на бебето. :lol: Еййй тия мини-маратонки, кецове и пр. им действат като "червено на бик". Всички се спускат да му пипат обутите крачета и да се радват какъв малък човек с обувки бил /аз доволно ги оставям/ понеже не пипат нагоре. Като се затопли и го возя бос - надявам се мрежата да ги възпира пипащите. Но да ви кажа, ако още някой се изплюе в посока Дани, че да не го урочасал и ще го наплюя аз  :lol: яко ми дотегна тоя филм, все едно живея сред лами не сред хора. И поне да беше формално "пу-пу" като думи само, а те...с лигите срещу детето  :x
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #71 -: Май 19, 2011, 08:15:04 am »
Не е изцяло български патента да се плюе срещу уроки, по скоро е балкански. Спомням си във филма Моята голяма гръцка сватба, как гърците го правеха, а и по турските филми се наблюдава. Явно го правят и там.
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #72 -: Май 19, 2011, 08:48:35 am »
Комбозола явно аз съм си карък !  :lol: Но ето примерно днес, тръгвам да влизам в един магазин с количката, вратата се отваря на вътре...то не бяха шпагати от моя страна, чекнене...само да вляза. Трима човека стоят и ми гледат сеира, но никой не се сеща да помогне като задържи вратата.
Това ми се е случвало само с 3 броя продавачки в магазин Baby Planet - аз се чекна, те ме наблюдават с нескрит интерес и (на метър от мен) не помръдват да ми помогнат. Справих се, влязох, помислих по въпроса и, без да кажа нищо, излязох. Повече няма да стъпя в тъпия им магазин.

За този руски магазин и ние чухме, т.е. даже вече опитахме мороженное :) и пелмени. Гаджето на един приятел е украинка и, като ни дойдоха на гости, надонесоха стоки и наготвиха.  :lol: :lol: :lol:
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #73 -: Май 19, 2011, 09:53:49 am »
Да се включа и аз и да пожелая на всички здрави и слънчеви дни. За черпенето на децата с най-различни боклуци и аз съм доста дръпната и не давам. На свекървата директно и казах, че не давам всичко на баткото, а тя ме гледа учудено и няколко пъти я хващам да дава неща, които аз не давам..Много познати дават зрънчо, чипс на децата си и подобни неща, но аз не обичам, защото имат много сол и мазнина и са дори по-вредни от шоколадова бисквитка. Аз на баткото си позволявам да давам такава като награда, но зрънчо и чипс предпочитам да не давам. Близалки също не давам, защото много се развалят зъбите от тях. Една баба искаше преди 3 дни да дава бонбонка на малкия и аз направо и казах, че той не може да яде такова нещо и е много малък. За пипането и аз подскачам и не давам много да ми пипат децата, но има много нахални и хващат малкия за ръцете. Аз вадя мокра кърпичка и му ги бърша-не ми дреме много какво ще си мислят. Аз никога не съм си позволявала да пипам малко бебе или дете без разрешение или да го мачкам, а още повече да го пипам по ръчичките.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #74 -: Май 19, 2011, 10:16:45 am »
Понеже все се оплаквам, че непрекъснато ми ходи по краката като излезем, се усетих, че не тя, а аз съм виновна за това. Както казах тя гледа гладно, пък и е ужасно нахална, та си "проси" почерпки. Освен това разви страст към бебешките колички. И колкото по-малко е бебчето, толкова по я влече. Та тичам плътно зад нея, за да спасявам играчките и изобщо бебоците, че посяга. Уж я уча, че бебе не се пипа ама .... Поне се научи да казва "шшшшш" с пръстче пред устата. И сега всички бебета "спят", че да ограича набезите ѝ към тях.
*
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #75 -: Май 19, 2011, 10:43:50 am »
Хайде и аз в кюпа по темата с пипането и черпенето...
Като започнат с "Аууууу ....." и откачам, бебе на 3 месеца и да си позволяваш да му пипаш ръце, лице и т.н., а да не казвам, че една се опита и да я целуне по лицето - откачих. При всеки опит препречвам пътя до количката/детето и обяснявам как не обича да я пипат, а и НЕ Е РЕДНО, особено с мръсните (аз съм ги мил в къщи) ръце.
Друг е въпроса, че имаме преживяване с "виж как гледа, дай и ..." последния път хапвах пица (закуска, обяд и вечеря) на крак и ми казаха, да съм и дала  8O е нима такъв смях.
Да не коментирам доброжелателите, които ми обясняват как съм била луда, че не съм я захранила, тя вече трябвало месо да яде аз със "сокчетата" не съм започнала и кой знае какво съм щяла да и докарам с тая ми глупост. Защо съм си друсала количката като заспива, защо съм я учела да я приспивам и т.н. Взе да ми идват в повече хорските простотии...

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #76 -: Май 19, 2011, 11:00:39 am »
И все са голи нашите деца. Еле па мойто дето миналото лято си го изкара босо - от май до септември.Дори декоративни обущета не търпеше. Ама - не, нищо, че навън е 30 градуса, чорапче трябва да има детето и целогодишно някаква шапка. За слънце, за студ - шапка. Това, че почти не трае такива неща по главата си няма никакво значение. А кажете ми при едва 20 градуса защо ѝ е шапка?
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #77 -: Май 19, 2011, 11:04:38 am »
За да не простине детето! Даже трябва и да спи с шапка.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #78 -: Май 19, 2011, 11:07:31 am »
Хайде и аз в кюпа по темата с пипането и черпенето...
Като започнат с "Аууууу ....." и откачам, бебе на 3 месеца и да си позволяваш да му пипаш ръце, лице и т.н., а да не казвам, че една се опита и да я целуне по лицето - откачих. При всеки опит препречвам пътя до количката/детето и обяснявам как не обича да я пипат, а и НЕ Е РЕДНО, особено с мръсните (аз съм ги мил в къщи) ръце.
Друг е въпроса, че имаме преживяване с "виж как гледа, дай и ..." последния път хапвах пица (закуска, обяд и вечеря) на крак и ми казаха, да съм и дала  8O е нима такъв смях.
Да не коментирам доброжелателите, които ми обясняват как съм била луда, че не съм я захранила, тя вече трябвало месо да яде аз със "сокчетата" не съм започнала и кой знае какво съм щяла да и докарам с тая ми глупост. Защо съм си друсала количката като заспива, защо съм я учела да я приспивам и т.н. Взе да ми идват в повече хорските простотии...

Ние сме аналогичен случай :) Гледай да не си го слагаш на сърцето. Не можем да ги променим хората. :)


Re: Топла майска седмица - 16-22.05.2011
« Отговор #79 -: Май 19, 2011, 12:28:33 pm »
Aditoo това с пицата ме разби  8O  До скоро фаворит ми беше даването на сокчета на 2 месеца, но сега пицата на 3ти месец тотално засенчва всичко останало  :)

Иначе и аз съм така...не понасям да ми пипат бебето, обаче и тук при нас много обичат да се пипат и целуват  :? Като сме на гости си държа бебето на ръце и като искат да ми го вземат си правя оглушки  :lol: или измислям нещо от сорта "спи" "уморен е" и т.н. А те - ти така като го държиш само на ръце, то ще свикне и после само на ръце ще иска да е  :) Това ми се каза, когато бебо беше на 2 седмици  :lol: . Не отговарям, но наум си казвам, че аз ще съм потърпевша и аз ще го гледам това дете. Ако пипне някоя болест от неизмитите ръце на хората пак аз ще го гледам болно, не те...За да не се изпокарам с родата на мъжа, гледам да си мълча, че лошо ще стане иначе  :D