0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

А аз се чудя дали сега да не драсно по един имейл на тези предавания и да ги питам след този смъртен случай дали биха искали да покажат мнения на лекари, правни консултанти и да дадат гласност не само на онази група за раждане у дома, но и на тези, които са против.
Защото задавам въпроси в онзи форум, ама не се отговаря, заобикалят и вадят от 100 кладенеца вода.
[/url][/url]
Боже докъде се стигна? 8O Що за хора са тези? Ако искат да са животни нека ходят да живеят в гората! :x...нямам думи с които да квалфицирам такива :x, но ако са луди защо обществото им помага да се рекламират дори по медиите? Аре сега всички знаем, че в интернет не съществува контрол и всякакви ги има, но не е нормално това да се показва като ИЗБОР по медиите :(...и лично аз си нямах представа, че в България съществуват цели форуми с толкоз много животни :?...
Имам чувството, че на последно живея в една голяма лудница и се чудя аз ли не съм уред или те? :?
А болката ми е огромна и хич не разбирам:Защо Господ е решил да даде деца на такива,а на мене не? :?
Сигурно те ще ми обясняват, че така е решила природата :x...
Не мога да повярвам, че има хора, които одобряват това с раждането по природен път и у дома заедно може би с кучета и котките , за да е пълна картинката :x и не ги разбирам :?
Жал ми е само за детенцето, а за всички останали отрепки участвали в това нещо ще кажа само ,че те продължават да са живи и да си живеят живота, а маката душица лежи вече 2м.под земята :(...Ей,къде има справедливост тука? :?
А най-ужасното е, че има майки готови да родят у дома все още, след този случай.
[/url][/url]
А най-ужасното е, че има майки готови да родят у дома все още, след този случай.

E, как не виждаш ли какво става в другия форум - очаквам скоро да ни изправят до стената за разстрел, дето им оборваме тъпата теза.
.... но аз считам, че обществото на почитателките на болнично раждане има вина за смъртните случаи там - поне колкото лекарите.

Това ми е отговорено там.
[/url][/url]
*
Аз нали писах в началото на темата, че с тези жени нормален диалог не може да се води?
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Категорично не мога да се съглася, че майката е за жалене. Жертвата тук е само и единствено горкото бебе, мир на праха му. Всички останали, участвали в тая лудост и особено майката, са ВИНОВНИЦИ! Била подведена, милата...Глупости!!! Тя малоумна ли е, каква е? Колко трябва да ти е акъла, че да се "подведеш" за такова нещо? Да не пада от Марс? На всичко отгоре с мед. образование. Изобщо не ми я оплаквайте и съжалявайте. Има акъл да чете малоумия из интернет, пък не й стига да потърси и друга информация. Макар че, убедена съм, била е много и достатъчно наясно с риска, който поема. Просто като е било само абстракция /преди да роди/ й е стискало и е била много ербап да поеме отговорността. Интересно ми е сега, след случилото се, още ли й стиска да поеме отговорност за действията си и да си понесе последствията.
Да, виновни са всички - медиите, съответните сайтове, хората, които са й наливали "акъл" и т.н. Но най-виновна е ТЯ!!! Човек сам отговаря за действията и решенията си, освен ако не е душевно болен. Надали някой насила я е накарал да го направи. Съвсем доброволно се е решила, но се питам, бащата пък къде му е акъла да го позволи. Явно и той е от "умните"....
Направо съм не бясна, ами не знам каква...в кожата си не мога да се събера. И такива като МиленаТ да ми обясняват колко съм била груба и невежа...хахах. Ми мерси на такава просветеност като тяхната. Добре че съм невежа, че детето ми да е живо! Тамън да бях се оставила на природата, тъй както ми изтекоха водите на връх Нова Година, 2 месеца преждевременно...Баси, каква съм тъпа, да пътувам аз 400 км с изтекли води, за да стигна до най-добрите, вместо да се оставя на природата...Как не ме е срам :lol: А пък темата за ваксините хич да не ми я подхващат тия, че бяс ме хваща. Като са толкоз природосъобразни, да идат в пещерата, да живеят без ток, вода, комуникации, да не ходят изобщо на никакви лекари, да си мрат от лечими болести и да не ни развяват тука лицемерните си физиономии. А, да, и да си изхвърлят компютрите, че да не разпространяват малоумните си теории.
Извинете за дългия пост, още много мога да кажа, ама засега толкоз. По-късно пак :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Интересно ми е сега, след случилото се, още ли й стиска да поеме отговорност за действията си и да си понесе последствията.
от репортажа, който дадоха май не
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Аз да си призная, репортажа не гледах. Нямам сили...Като знам какво изживях, докато си прибера детето живо и здраво вкъщи, не мога да понеса да изгледам един такъв репортаж, особено като знам как медиите се стремят да ги отразяват възможно най-скандално тия новини. Но като чета коментарите на момичетата, които са гледали, ми стана ясно, че тази жена явно си мисли, че въпреки всичко е постъпила правилно. Непонятно ми е подобно поведение, но явно има хора, на които им е по-лесно да обвинят природата, Господ, лекарите и който се сетите, за собствената си глупост и малоумие....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Не, мисля, че в случая е отразено максимално "меко" за майката. Даже много го подминаха този случай - отразен е само в Дир. и в БТВ.
[/url][/url]
*
Не, мисля, че в случая е отразено максимално "меко" за майката. Даже много го подминаха този случай - отразен е само в Дир. и в БТВ.

И аз така мисля.
*
jasmin_veni, за кой форум пишеш, че защитават тази жена  :x?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
В бг мамма има тема Раждане вкъщи ...
Там може да срещнеш невероятни твърдения, като например че бебето само решавало да спре да диша, защото в болницата било отделено от майка си.
Аз не знам тази жена как ще живее от сега нататък, тези дето са е подкрепяли да не отиде в болница, щото видиш ли в Англия за нормално се смятало да преносиш две седмици, как се чувстват? 


*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #93 -: Май 10, 2011, 19:24:07 pm »
Вижте какво - можете да я смятате за каквато си искате, но факт е че тук в този форум също много от жените си предават от уста на уста един куп твърдения, които нямат нищо общо с официалната медицина и си вярват на тях. Колко пъти съм се опитала да оборя с факти разни твърдения  - все едно със сектанти говоря. Вече почти не се и опитвам.  Еди кой си казал нещо и понеже написал книга,а и много хора му вярват,  значи е така ... пък какво казват изследванията няма никакво значение.
Пак повтарям - това че е проста, не означава, че не и пука за детето и. А че това е голяма простотия - две мнения няма.

Eille , аз до колкото знам до 2 седмици преносване е нормално. Аз не бих се оставила за всеки случай, но съм чувала същото.


sixsens, като твърдиш, че простотията не е причина ми тогава кое е? То излиза, че едва ли не е искала да и умре детето. Хайде дай малко по-леко я давай. Дали сама си е виновна или не, нейното дете е умряло и това не е причина да я дозакопаем сега и ние. Споед мен  отговорът е именно, че е малоумна, както и тези,които продъжават да подкрепят подобни налудничави идеи. А и мъжете им и те са виновни, че са ги поддържали, вместо да настоят и да ги закарат в болница.



Б.
« Последна редакция: Май 10, 2011, 19:31:55 pm от Bobbie »


  
*

Там може да срещнеш невероятни твърдения, като например че бебето само решавало да спре да диша, защото в болницата било отделено от майка си.


Брейййй, тези и нова физиология са измислили  8O Аз съм се заблудила явно, че дишането е неволево контролиран процес, но това е защото не съм в час с разните му там рейки, грейки и други китайски и индийски учения.
Бебета, които спират да дишат в болница - явно са едни малки активисти, които протестират за това и онова спирайки дишането си. Тези, които спират да дишат извън болница - видахме какво им се случва. Погребват ги :( Мъртвото бебе на тази кукувица за какво ли е "протестирало" милото, че е спряло да диша а?!  :x

Аз все повече не успявам да намеря думи, дори за коментар и изразяване на потрес от глупостите изписани и свършени от тази група жени. Една даже описваше, как докато раждала на дивана, мъжа и й забърсвал фекалиите от задника самоотворжено и това разбира се като част от цялата красота на раждането у дома с "мъжо и нета за кнсултант". Да ви кажа, цялата тази работа почва да ми звучи доста извратено и като симптом за недобро психично здраве.
Егати "романтиката и приятното изживяване" да плуваш в лайна и кръв, в които е нагазил и мъжа ти, че и децата ти, егати изкривената психика!!! Безотговорността в цялата процедура - вече няма нужда да я коментирам, но страстното желание да ти се случват подобни неща ми идва твърде "естествено" и не кореспондира с нормална човешка психика.

На тези жени, че и на мъжете им - май трябва да им съберем средства за групово посещение при психиатър. Скъпо ще ни излезе, бая работа ще има човека с такива.  :(

Боби, да ме прощаваш но ако навредя на детето си, понеже ми пука за него и вредейки му имам само добри намерения - това не ме оправдава. Ако Дани се окаже болнав и аз след четене на сектантска литература и форуми, с най-добри намерения спрямо него, реша да го "калявам", като го топя във вана с лед и му причиня хипотермия и го убия - ще ме оправдеш ли Боби? Понеже съм му мислела доброто все пак, ама ей на - умрял? Или ще ми съчувстваш за загубата, понеже аз "горката", в "негова полза" съм решила да свърша подобна простотия? Ако не го ваксинирам по същите сектантски причини и той е с полиомиелит ще ме оправдаеш ли? И питам теб точно, понеже си достатъчно грамотен в медицински аспект човек, че да ме разбереш правилно какво и защо те питам в момента. И тук се допуска жените да преносват, но докато преносват - всеки ден са на запис на тонове, всичко се следи изкъсо и при риск за бебето - "гадните лекари" не се колебаят да му спасят живота. Не знам някоя нормална жена която да не е родила до термин, да си остане у тях и да чака да минат две седмици, та ако още не е родила - тогава да иде да види "какво става". Аз самата съм преносено с 6 дни бебе и въпреки, че когато съм се раждала не е имало техника като сегашната, всеки ден на преносване майка ми е била привиквана сутрин и вечер в АГ-болницата, да ми слушат тоновете и да я преглеждат според тогавашните възможности, че да не стане сакатлък. Та дори една вечер яко й се накарали, че закъсняла за прегледа, пък тя била на кино с баща ми...

И да ви кажа, конкретно тази майка, която сега "разкостваме" тук и изгуби дете, каквото и да разправя публично оттук нанатък /щото тия по гръб не падат явно/, ако има късмета да очаква отново бебе - чинно ще отиде да си го роди в болница. Може и тихомълком, но освен ако не е годна за освидетелстване и жълта книжка - не вярвам да тръгне пак да се "гъзи по диваните" у тях си.

Не й съчувствам, като майка на майка в момента. Съжалявам я. Съжалявам я за това, че трябваше да изгуби дете, за да осъзнае, че всяка крайност на този свят е вредна и опасна. Надявам се, поне тя лично да е осъзнала този факт, заради безумно високата цена която заплати за крайната си позиция. За сподвижничките й - не виждам надежа, като ги попрочетох. За съжаление.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Неасистираното домашно раждане в Българ&#
« Отговор #95 -: Май 10, 2011, 20:44:35 pm »

Боби, да ме прощаваш но ако навредя на детето си, понеже ми пука за него и вредейки му имам само добри намерения - това не ме оправдава. Ако Дани се окаже болнав и аз след четене на сектантска литература и форуми, с най-добри намерения спрямо него, реша да го "калявам", като го топя във вана с лед и му причиня хипотермия и го убия - ще ме оправдеш ли Боби? Понеже съм му мислела доброто все пак, ама ей на - умрял? Или ще ми съчувстваш за загубата, понеже аз "горката", в "негова полза" съм решила да свърша подобна простотия?
  Никога няма да те оправдая, но да - ще ми е жал са теб ( т.е. ще ти съчувствам).
Не са ли невежи почти всички български баби ( а и много майки) в това отношение, които навличат бебетата. Когато има висока тепература бебе ( а и всеки човек) трябва да се съблече, не да се облече по-дебело.  Малко ли твърдения има из този форум,че пиенето на студени течности разболява? Това почти цяла България го повтаря и хората си мислят, че е едва ли не общоизвестен факт, а то е абсолютна глупост. Тук едни хора понеже детето имало температура и те го обличали повече, защото го тресяло и така го прегряли,че стигнало до гърч. Виновни ли са те или са просто  невежи? Трябва ли да носят наказателна отговорност, че детето е стигнало до там?

Невежеството е нещо, с което се сблъсквам всеки ден и затова може би съм по-малко крайна в изказванията си. Аз по принцип не оправдавам никой, който не се вслушва в логичните обяснения, а още по-малко като има изследвания, но и тук и в България съм се наслушала на невежи твърдения, та съм свикнала. За щастие по-често тези невежи вярвания са безобидни, но ето в този случай не е било така.
« Последна редакция: Май 10, 2011, 20:50:11 pm от Bobbie »


  
Боби - Жбрул не се нападайте, и двете сте на една страна.
На мен ми е жал за майката, но повече страдам за бебето, защото неговия глас е нечут поради глупост която не мога да опиша. Наричат ни хиени, след като четоха темата тук. Ми хубаво, хиена съм. А знаете ли какво правят хиените - вият и се смеят на простотията. Чакам само да излезе аутопсията и да си плюя на ръцете и да се погрижа за още гласност. Знаете ли защо - защото казват "Млъкнете" "Новородените и ембрионите нямат права, права има родилката". Тъй ли...ей сега ще видят една хиена как вие. Па барем завържа и някоя връзка да е опт полза и за ДРЗ-то.
Само да не ме надушат от работата, че жална ми майка тогава :lol:
[/url][/url]
*
jasmin_veni не се нападаме с Боби :D Тя ме разбра и аз я разбрах, на едно мнение сме и аз, и тя, и ти и всички достатъчно грамотни, които знаем какво аджеба обсъждаме в момента.

Ужасно нещо е невежеството в дадена област. Но когато това същото невежество е само безобиден братвеж и дразнене - ядва се. Когато то води до трайни увреждания, или смърт на невинни и абсолютно беззащитни деца - вече не съм толкова "толерантна". Съжалявам, но ничии права и убеждения не са толкова безкрайни и неприкосновени, че спазването на същите - да причинява смърт. Лично мнение естествено.

Опитвам да не чета в другия форум Жаси от чиста проба егоизъм в момента. Опитвам се да си обясня, защо не ми мина през ум и не ми беше важно, колко игли ще проникнат в гръбнака ми и дали ще ми срежат корема и матката, някак не бях съсредоточена в тези подробности, когато очаквах Дани. Помня само, как се ослушвах дали ще чуя бебешки плач и дали неонатолозите ще ми кажат - добре е бебето, здраво е, чудесно е. Не исках естествено раждане, никога не съм го крила, но ако обстоятелствата бяха наложили така да се появи бебето ми на бял свят - щях да го приема, да го преживея /хубаво, лошо/ и да се радвам на бебето си само да е живо и здраво и аз покрай него. Наясно съм, че и всички момичета в този форум, дори незабременелите още не се фиксират в това КАК ще родят точно, а ДАЛИ ще родят изобщо и дали те и децата им ще са добре накрая.

Хиени сме били. Ми дето казваш - ОК, нека сме хиени. Аз приемам да ме наричат както желаят, ако тази тема тук я прочете една жена поне решила да върши подобни безумия у тях си и благодарение на прочетеното тук - потърси и допълнителна информация и размисли.
Говори за поредн път за "капацитета" на тази групичка жени, или липсата на такъв по-скоро, щом считат че която и да било от нас злорадства и "хиенства" за случилото се и сме "много щастливи" да имаме доказателство от подобен род за мненията си. :? Лично аз - не съм никак щастлива от случката. И това е един от малкото случаи в които ми е неприятно да съм права за нещо...



НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Чета темата от самото й начало. На няколко пъти се опитах да пусна постинг, но не го направих не защото съм забравила как се яха метлата, а защото дори и толерантните модератори тук биха ми размахали пръст. Но Господи, ела и си прибери версиите /и болните мозъци/ за да не вредят на беззащитни душици.
Цитат
Опитвам да не чета в другия форум Жаси от чиста проба егоизъм в момента. Опитвам се да си обясня, защо не ми мина през ум и не ми беше важно, колко игли ще проникнат в гръбнака ми и дали ще ми срежат корема и матката, някак не бях съсредоточена в тези подробности, когато очаквах Дани. Помня само, как се ослушвах дали ще чуя бебешки плач и дали неонатолозите ще ми кажат - добре е бебето, здраво е, чудесно е. Не исках естествено раждане, никога не съм го крила, но ако обстоятелствата бяха наложили така да се появи бебето ми на бял свят - щях да го приема, да го преживея /хубаво, лошо/ и да се радвам на бебето си само да е живо и здраво и аз покрай него. Наясно съм, че и всички момичета в този форум, дори незабременелите още не се фиксират в това КАК ще родят точно, а ДАЛИ ще родят изобщо и дали те и децата им ще са добре накрая.
Много добре казано, споделям го напълно. В моя случай секциото не беше осъзнат избор, а чух думите "Не рискувам нито тебе, нито бебето , така че се налага секцио". Не ми пукаше за упойката, за кардиолога който чакаше да бъде повикан, за болката след секциото,  за нищо от медицинските интервенции и  последващото възстановяване , а само за Вики и неговия първи плач. Но това могат да го разберат само майки от Зачатие , не и егоцентирчи същества...
« Последна редакция: Май 10, 2011, 22:18:35 pm от lady_11 »