0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Жаси, цитатите които постнах са разказ за домашно раждане, абсолютно неасистирано от компетентно лице. Дали е било тук, или в чужбина - не знам и няма никакво значение. Такова поведение е опасно, независимо в коя държава се случва точно.
Четох друг разказ за домашно раждане, мисля че за Германия ставаше дума - там съм съгласна кое как е станало, ако искате ще поровя и ще постна линка. Раждането се е провело у дома, но в присъствието на акушерка компетентна в такава ситуация. Майката споделя, как в един момент нещата се "закучват" и по съвет на акушерката са били на ръба да тръгнат за болницата, но след последен опит - раждането завършва благополучно в домашна обстановка. Аз лично нямам предразсъдъци по темата в този конкретен случай, въпреки че не бих раждала по естествен път, /като собестевн избор/ - ни в болница, ни у дома, ни на Марс... Умея да уважавам чуждия избор и разбирания за нещата обаче, но не мога да приема абсолютната безотговорност в НЕАСИСТИРАНОТО домашно раждане, каквито ще да са "добрите намерения" на родителите и личните им разбирания за това и онова. Понеже става дума за сигурността и живота на неродено още дете и няма на този свят сила, способна да ме убеди, че поемането на риск за живота на същото, е оправдан по каквито и да било съображения.

Аналогичен случай, беше разказан в една друга тема в този форум. Случката се разиграва в САЩ. Там пък родителите "лекували" пневмонията на 2 годишното си дете...с молитви  8O и то взело, че починало от това "лечение" /да не повярваш нали :?/ В САЩ както знаем, Конституцията не просто ти осигурява доста права, ами гарантирано ти ги спазват. Ама свободата на тези родители да се кланят на н'ам кой си Бог - като е довела до смъртта на детето им - същите са ефективно осъдени. И съвсем правилно.

MilenaT - няма проблем за мен да си раждате у дома, щом това ви допада по някакви причини, НО... Когато си раждате в домашни условия с всички подсигуровки за целта т.е. с поне един компетентен човек до родилката, можещ да прецени кога става твърде опасно и се налага намесата на професионалистите.
Това, което пропагандирате вие - двама неграмотни бунаци, които да определят как се е отделила плацентата и дали същата е ОК "по-картинки в нета"  8O  си е чиста проба престъпна небрежност спрямо детето, което се ражда. И говори единствено за ниската ви здравна култура и неграмотност в областта, за която се пънете, че сте големи разбирачи.

И не виждам какво те притеснява фактът, че на въпросната госпожа името е публикувано тук, без нейно съгласие? Ами нали е постъпила правилно бе? Нали няма какво да я притеснява в избора, който е направила за себе си и мъртвото си за съжаление бебе? Защо тогава да се притеснява от публичност а? Щом идиотщината й е за аплодисменти според теб и другите като теб - направо трябва да ви е радостно, че се коментира случката и има обществен отзвук.
Или публичността ви допада, когато лющите глупости по медиите и по-неграмотните и от вас самите ви аплодират, но когато теориите и практиките, които рекламирате и за които агитирате - доведат до смъртта на новородено, внезапно ви се дощява "тишина". ;)


П.П. И не е нужно модератор да трие темата - хубаво е същата да излиза при всяко чукване в търсачка на някоя жена, която се е подвела от такива "сектантски" агитации и дано я накара да се замисли какво върши и мисли да свърши...
« Последна редакция: Май 09, 2011, 16:45:33 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Без да имам каквито и да е претенции към домашното или болничното раждане, мисля, че все пак трябва да изчакате изказванията на квалифицираните специалисти за причината на смъртта преди да коментирате така грубо по темата.

Ето я и другата страна на монетата: http://www.monitor.bg/article?id=290129

"Другата" страна е толкова подкрепена с доказателства за грешка, колкото това, което ние дискутираме.

Да, в болниците умират хора понякога. Умират и бебета. Но без болници и лекари са умирали повече и по-често. Това, че раждащата жена е с единия крак в гроба, не е пословица от вчера.

Ето едно изследване за смъртността при домашните и болничните раждания - http://www.bbc.co.uk/news/10465473

При това говорим за асистирани раждания у дома. Към болничната смъртност са причислени и всички случаи, когато раждането е започнало вкъщи, но се е наложило родилката и бебето да се откарат в болница и смъртта е настъпила там.
А защо ли не може да се регистрирам в Родилница?
Моникс, не с кухненски нож душа, в леген със сол, че ножа не е природно!
Рядко се ядосвам, но тази пропаганда взе да ми идва в повече! Като не сте прави, признайте го бе хора, кажете да, има реален риск, да има изгубени бебета и при домашно раждане, не ми вадете от 100 кладенеца вода сега!
[/url][/url]
*
Да вярно ,не се сетих ,че е извън природата....по между другото,наистина трябва да се знае,че никой да не залита по такива "модерни"методи.Кой ражда с рейки ,кой с друго....И да в този сайт и аз не можах да се регистрирам,че поне да се ограмотя

*
И да в този сайт и аз не можах да се регистрирам,че поне да се ограмотя

Сутринта можеше, но после изтриха всички нови account-и и забраниха регистрациите.

Аз просто исках да проверя дали историята не е измислена.
*
Абе пълно лицемерие е това "неасистирано домашно раждане". Или си "естественик", или не си - нЕма "по средата". :wink:

Като искаш да ти е всичко естествено - "хващаш гората", струпваш колибка с подръчни средства и си живуркаш естествено отвсЕкъде. И като напарвиш - така, ОК, раждай си в гората, ако оцелеете с бебето - оцелеете...
Не да висиш на компа и да си описваш контракциите и после да се топваш в "родилната вана" и ако всичко е ОК - да монтираш после един памперс на бебешкото дупе.

Аз като съм убеден защитник на дивите животни - палто от норка нямам, ако и да мога да си позволя такова. И фактът, че норки се развъждат и избиват във ферми с цел - някой да ми продаде палто от същите - ме потриса не по-малко, отколкото ако е убито диво животно с такава цел. Купувам си синтетични, или памучни якенца и съм в мир със себе си и имам очи винаги да си изкажа "природозащитните позиции", защото живея според същите.

Не като тези дами, които се възползват от всички есктри на цивилизацията, но като опре до личните им откачалски комплекси за нещо - си ги гонят до дупка, за сметка на бебетата си и изтъкват нелепи "благовидни" причини за това.  :x

П.П. То и горенето на пъпна връв със свещ е "извън природата", щото в природата - свещи няма. Да я прегризват със зъби ги съветвам, че да е съвсем "натюр".
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Абе, аре, моля ви се - може да й се е сторило грубо на Миленка, каквото казах, но си стоя зад думите. Това е първият и последен път, в който употребявам обида в този и който и да било друг форум, но пак казвам - няма да се извиня, защото за мен подобни действия не са "информиран избор", а безотговорно отношение към живота на детето и собствения такъв. Какво ми навират в лицето на колко време си сменяли телефоните - да, и ние можем да живеем природосъобразно и ни е ясно какво вреди на природата, и аз гася крушките и събирам отпадъци разделно, но не застрашавам ничий живот с идиотизмите си.
Да, трябва да се говори за тези неща, защото много наивни хора се подвеждат по лозунгите на подобни привърженички на естественото и после четем "новини".
А що се отнася до лекарската небрежност и това дали и лекарите допускат грешки - мисля, не е предмет на тая дискусия и е нещо, което никой никога не е отричал.

Смятам, че на всички, които подтикват към подобни безумни постъпки и на тези, които ги извършват, трябва да им се потърси отговорност. Не говоря за асистирано домашно раждане, а за неасистираното! Това е престъпление, не е нещастен случай.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Жалко, много жалко...
Прилагам цитат на потребителка от един "естествен" форум, той говори достатъчно:

"...Радостта от здравото бебе не може напълно да компенсира болката от операцията. Дано по-малко майки изпитат разочарованието, с което трябва да се боря всеки ден..."

Не е ли най-голямата радост да се роди живо и здраво бебе??? Не е ли това най-голямата радост за една майка?



 
*
11 Гости преглежда(т) тази тема.

Това го виждам за пръв път откакто чета в Зачатие.
Встрани от темата, но все пак за темата.
*

"...Радостта от здравото бебе не може напълно да компенсира болката от операцията. Дано по-малко майки изпитат разочарованието, с което трябва да се боря всеки ден..."

:dontknow:

Много, много тъжно
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
За мен да родиш сама, по естествен начин, без никаква лекарска помощ дори и на акушерка си е лудост или вид малоумие. Резултатът е налице! Горкото невинно създание!!
Никой от Родилница не излиза с мнение, нито Росица Божкова .
добрият тон на форума ме спира да изкажа някои мнения.

П.С. Линк към дир.бг http://dnes.dir.bg/news/rodilka-bebe-8589517?nt=13
« Последна редакция: Май 09, 2011, 21:45:55 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
И да в този сайт и аз не можах да се регистрирам,че поне да се ограмотя

Сутринта можеше, но после изтриха всички нови account-и и забраниха регистрациите.

Аз просто исках да проверя дали историята не е измислена.

ще оцените колко са демократични модераторите тук, мисля... :lol:

сега сериозно, аз просто нямам думи, потресаващо е това. не малоумие, ами не знам как да го нарека, безумие :(
и защо аджеба е отишла да търси лекарска помощ след като не е искала такава... боже опази, не знам какви са тези хора, ако ще живееш съвсем натурално, живей тогава, меси си хляб, живей в гората, какъв е този интернет, айде моля ти се... лицемерие, и дошли тук да ми обясняват как сме обиждали, с кое по-точно, че се борим със зъби и нокти, денонощно, да се раждат колкото се може повече ЗДРАВИ деца.
Миленка при още един опит да ни обяснява колко сме невежи и не живеем природосъобразно ще ходи да си мисли сред природата без достъп до този форум...
*
Жалко, много жалко...
Прилагам цитат на потребителка от един "естествен" форум, той говори достатъчно:

"...Радостта от здравото бебе не може напълно да компенсира болката от операцията. Дано по-малко майки изпитат разочарованието, с което трябва да се боря всеки ден..."

Не е ли най-голямата радост да се роди живо и здраво бебе??? Не е ли това най-голямата радост за една майка?


Брейййй с каква "болка" съм живеела аз трети месец, пък не съм разбрала... И с какво "разочарование" трябвало да се боря всеки ден. 8O Ама то не съм само аз де, бая "страдалки" такива сме в този форум.
И ако радостта от здравото бебе - не може да компенсира каквото и да е, странно кое е нещото на този свят, което на някои хора може да им компенсира неизживените болни фантазии  :?

НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)

Миленка при още един опит да ни обяснява колко сме невежи и не живеем природосъобразно ще ходи да си мисли сред природата без достъп до този форум...

Ей, ако в момента пред очите ми се вясне някоя от "чистите и сляти с природата" същества, съвсем природно ще я подкарам с голи ръце и крака. Честно ви казвам, избива ме на такава агресия към подобни простотии, че място не си намирам.
Как не ви е срам изобщо да защитавате подобно престъпление.

И не ми говорете за злоба, не точно тук и не на нас.


Божееее е не, нямам думи,очите ми се пълнят с сълзи от тъга по малкото момиченце ( мир на праха и )и от гняв и ярост...как може да има такъв прост народ?!
 Лис не само на тебе ако ти падне ,ми ако аз докопам някоя такава "Майка"не знам,явно някой имат късмет понякога да мине всичко Ок и хайде овцете се юрват в стадо всички на дивана юхууу....а къде остана отговорността към децата който ще родим...това да не е игра....засрамете се!!!

Лично аз бих се радвала да има закон с тежко наказание над такива жени,ама то не само жени ми и мъже все пак явно и татковците са кухи колкото майки  8O.

А, МеланаТ е направо върха на простотията,да си призная докато четях първите ти изказвания точно ми мина през акъла "абе тази май ще излезе някоя маниачка на естествената природа" ахаха и ето накрая така и излез на.Не се гордей толкова с това че си рискувала живота на детето ти ( слава бого е добре ),няма нищо гордо в това че чак да заявяваш че и втори път ще го правиш!

Ох спирам да пиша че още толкова се ядосах начи  :x :x :x

Още веднъж  МИР НА ПРАХА НА ДЕТЕНЦЕТО
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
 :( Тъжно, много тъжно. Как не те досрамя след смъртта на едно бебе изобщо да напишеш тези редове. Аз бих се завряла в миша дупка, майката пък не знам с какви очи би се погледнала в огледалото...Никого не съдя, живота си е нейн, но носи отговорност за смъртта на детето си, с неадекватното и безотговорно свое поведение...
Сравнявате се с държави, в които нямат помощ, а копнеят за такава. Умират много млади хора...Ние го имаме, но ще се правим на неандерталци...започнете като не използвате ток, електроуреди,интернет...Странни хора сте..не ви разбирам.
Пък и трябвало да се потули случая...вие трябва да се потулите...и да не се и чува вече за вашите природни идиотщини...за да не подвеждате и други млади хора.
Боже пъпна връв в лиген със сол и свещи  8O доповръща ми се...Плацента по снимки гледала...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Рядко ми се случва да загубя ума и дума, но това.....направо не знам откъде да я захвана. Ще взема да се въздържа засега, че...

П.С. Миленче, айде мойто момиче, бегом към гората и не се връщай, че ако те докопам, бедна ти фантазията!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Нямам думи, жалко за детенцето.
Хвърлих един бърз поглед на темата за раждане вкъщи в бг мамма, ами последната публикация на една от най-активните потребителки там е следната: "А причината да посетя зъболекаря сега беше счупена стара пломба и понеже беше голяма, не се отказах от упойката".
Значи за едната пломба може упойка, обаче да родиш в болница е ужасно! Що бе жена естествено не се остави да ти изпадат зъбите, ами ходиш на зъболекар!
Егати лицемерието, егати простите жени! Дано този случай ги отрезви малко!