0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

E така де, тоз тъжен случай е просто инцидент, който няма да разбие идеалите им за неасистирано домашно раждане. Какво толкоз пък - е, на война, като на война - дават се жертви.

Това е тяхната теза. И мантрата - в болниците умишлено убиват бебета. Душат ги с чаршафи. :evil:
*
Написаното е в пълен унисон с визията им в медийните изяви - беден речник, блуждаещ поглед, прескачаща мисъл. Не знам докога ще им бъде давана трибуна в подобни форуми и не е ли време да се говори с администрациите им на всички нива. Тук става дума за животът на новородени деца,  не просто за различни възгледи за живота!

П.П. А какво мислите за това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=550818.msg18659550#msg18659550

Хора съвсем сериозно, нека излезем с официално изявление към администрацията на БГ-Мама, надявам се да ни съдействат, тези хора просто са опасни!
« Последна редакция: Май 11, 2011, 12:26:35 pm от cygnus »
*
Maцки, чета от два дни ,четох и гледах какволи не. Вие за чия кауза се борите за вашата за тяхната или за чуждата защото да ви споделя едвали на някой му пука колко усилия вложихте за да убеждавате ,убедените е тяхната неправота.
Аз да ви призная ,въобще не ми пука че някоя е взела безумното решение да ражда сама в къщи.Проблемът си е само и единствено неин и на тези разбира се които искат да я последват .Ама прав им път. Нейното бебе е мъртво....не на някой друг.Ако някой иска да се самоубие вие неможе да го спрете това си своего рода лека форма на шизофриния особенно ако е вярно другото че тя е казала че не съжалява за избора си т е. е искала да каже че не съжалява че е причинила смърт на детето си.За да имаш притъпени сетива това си е точно шизофриния.
Другото което е тя е била подведена от онази другата Росица която чрез йога родила в къщи третото си дете. Ама и тя си е леко перко с леки тикове и отнесен поглед.

само моля ви не я а осъждайте че ми писна да ми одържат от заплатата за самотни и изоставени деца ,да ви кажа честно нека си седи в къщи ида си гледа детето аз определено няма да и го гледам .
Другото, този случай ще бъде потулен .Тази жена ще забременее пак и следващото си дете ще роди в болница може да сте убедени. Но никой от нас няма да разбере това.

Мацки гледайте си живота кефа и дечицата че той е само един,Да се правим на Дон Кихот е обречена кауза е аз не бих си хабила нервите.
В крайна сметка всеки да ражда където и както си иска.
Някой жени може би са убедени че могат да родят през устата или ушите по-метода на йогизма или убеждението и т.н. чрез челна стойка .

По този повод се сетих за един случай .Може и да съм го споменавала . Преди години детето на една моя приятелка си счупи ръката и тя реши да го лекува природосъобразно и му направи компрес от лук. След няколко дни ръката му отече сташно и отидохме в пирогов .лекаря като видя му стана лошо и я попита какво му е слагала .Тя -компреси от лук. А той-ами да бяхтве му сложили и две кебапчета с малко ракия за дезинфекция.

« Последна редакция: Май 11, 2011, 12:52:07 pm от zarina »
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)

Хора съвсем сериозно, нека излезем с официално изявление към администрацията на БГ-Мама, надявам се да ни съдействат, тези хора просто са опасни!

И не само към БГ мама Дони. Да пишем за пореден път на медиите, да вземат да поканят наистина юристи и да разровят случая и групата убийци за да се потърси наказателна отговорност за действията им. Не само сензацията да отразяват и да се потули случая, защото ще има и втори, ако този изобщо е първия. аз вече започвам да се съмнявам.
Аз писах до БТВ и до авторката на материала с молба да не оставя темата да умре, а да се разрови по-надълбоко. Но аз съм никоя, моя глас може да се хвърли в кошчето. Ако излзем както Дони предлага с официално изявление до Бг мама и Родилница, отворено писмо  ще бъде по-различно. Тези хора няма да спрат.
А Зарина, занимаваме се с тях, понеже ни пука за живота на всички неродени деца, които не биха получили шанс за живот заради идиотките-сектантки.
[/url][/url]
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Ето как се убеждава бъдеща майка да роди у дома:
Ако искаш домашно раждане в България, ще трябва да се подготвиш то да е неасистирано, т.е. сама да си си акушерка. Самата подготовка за това играе ролята на превенция. Няма да навлизам в подробности тук, но предполагам всеки четящ темата се досеща, че за 9 месеца могат да се направят много неща и "случайности" няма. След като си свършиш подготовката ти самата ще си в състояние да знаеш безпогрешно дали да си останеш вкъщи или в даден момент да потърсиш помощ. Можеш обече да разчиташ на подкрепа по телефона и скайп - това сме го правили и работи. Отделно има малки трикове, които използваме, за да неотрализираме дребни проблеми (наблягам "дребни", защото подготовката неутрализира големите).
Мога да те посъветвам само да не споделяш намеренията си с хора, които няма да прояват разбиране и няма да те подкрепят, защото това ще ти косва допълнително енергия и усиля за преработване на отрицателните заряди, а нямаш нужда от това сега. Споделяй и общувай с хора със сходни възгледи, подкрепящи и уважващи личността и мнението на другите. Това е също много зареждащо и носи много спокойствие и хармония.



*
Четох доста от темите им, разгледах и профилите на някои от тях и се плаша, честно. Тези хора дори агитират да вземат нещата в свои ръце и да се откажат да ги лекуват хора с дипломи. Визирам най-вече Людмил, който явно се грижи за сайта на Родилница и още един сайт за домашно раждане.

Дори и да се легализира домашното раждане с медицински екип аз се съмнявам, че те ще се възползват от услугите на лекари и акушерки. Тези хора са фанатици, на които им е дадена трибуна за съжаление.

Eille и после те не били агитатори бе.


Следя темата, защото като цяло подкрепям изложените тук позиции.
Предлагам едно - вместо да се хаби енергия в измислянето на взаимни обвинения и обиди и евентуално да се подготви изцяло осъдително изявление, да се обединим всички в едно голямо ЗА - за осигуряването на квалифицирана помощ от акушер и неонатолог при извънболничните раждания. Казвам това, защото вярвам, че този тип раждане няма да спре да се практикува (то не се одобрява и е извън закона и сега и се прави въпреки това). Единственият начин да се даде добър шанс на бебчетата, е тяхната поява да става в присъствието на неонатолог, подготвен за спешни действия. Да се преборим за това! Това ще е спаси животът, не линчът на Родилница.
Цитат
Дори и да се легализира домашното раждане с медицински екип аз се съмнявам, че те ще се възползват от услугите на лекари и акушерки. Тези хора са фанатици, на които им е дадена трибуна за съжаление.
Тогава вече прокуратурата би трябвало да вземе мерки. Докато сега държавата е тази, която нарушава правото на избор на майката и е уязвима. (Някъде четох че унгарка е осъдила държавата си за това).
« Последна редакция: Май 11, 2011, 13:50:46 pm от Тик-так »
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
zarina, това е все едно да питаш, защо след като голяма част от активно работещите за целите на Зачатие, имат по 1, 2, 3 деца, продължават да го правят. Ами кой, ако не ние знаем какъв дар е едно бебе! И на кого, ако не на нас му пука толкова за всеки един нов живот. Ние отдавна се загърбили собствения си комфорт и его в името е живо и здраво дете. Дали някоя от тукашните мами ще тръгне да се жалва от болката, чисто физическа, която е преживяла - не вярвам.
*
Ех,Зарина, права си за едно - ако някой иска да се самоубива и да върши глупости, пълнолетен е и няма закон, който да го спре - нито аз, нито който и да било може да му попречи.
В случая обаче, не говорим за правото на "едни луди да се самоубиват", а за това, че същите луди, са убедени че имат правото И да убиват. При това бебета. Щото тези бебета си били техни и те си решавали, дали ще си ги убиват и как точно... 8O

Аз съм просто една българска майка. Не съм институция, не съм представител на влиятелна медия, на организация, чиято дума по въпроса ще се чуе и за това - в момента реагирам на случващото се по единствения начин, който ми е възможен и достъпен - пиша тук. Пиша, не защото съм "хиена" и ми е много забавно случилото се и "умирам от кеф, да трия сол на главите на сгрешилите" :?
Причините да пиша са две: Първата и по-главна е, че в интернет написаното в тази тема ще излиза на предни позиции при ползването на търсачка от жени, които обмислят неасистирано домашно раждане. И ако някоя колебаеща се, се зачете тук, може и да размисли. И да се откаже да рискува глупаво своя живот и този на детето си.
Втората причина е, личното ми убеждение, че когато подминаваш безучастно нещо нередно, несправедливо, опасно...понеже теб лично не те засягало - то това е една мълчалива подкрепа от твоя страна за въпросното нередно нещо.
Философията на форума, в който се подвизааваме и аз и ти, както и философията на организацията на която принадлежи същия форум - са точно обратните на "подминаване на проблем, понеже той не засягал лично някоя от нас". Ако едни хора тук, бяха си казали: "ми нЕма да се правя на Дон Кихот, а и аз вече имам деца" - доста от момичетата в "Зачатие" сега нямаше да разчитат на ФАР. Щяха да обикалят банките в опит да им отпуснат поредния кредит.

И ако точно майките и кандидат-майките в "Зачатие" стояха безмълвни, пред смъртта на едно новородено, заради сектантските убеждения на тази която го е родила. Ако точно хората тук, които със зъби и нокти опитват с години да заченат поне едно дете и то да се роди живо и здраво, с цената на всякаква болка и дискомфорт за самите тях...мълчаха. То лично аз - бих сметнала подобно мълчание за шизофренно.
А и Зарина, не намирам за уместно точна някоя от "нас" - в случая ти, да ни обяснява, че си губим времето с "незначителни глупости" и "кауза пердута" и просто трябва да подминем убийството на дете и да оставим "лудите да си лудуват на воля". И да убиват още бебета. Понеже ти гарантирам, че това ще се случи отново, ако никой и никъде не реагира на тази лудост по какъвто и да било начин. А реакцията е - всеки според възможностите си - важното е да има реакция, а не тишина.

Аз конкретно, ще поставя името и подписа си под отворено писмо на Сдружение "Зачатие", което да бъде разпратено до когото ръководството на организацията счита за разумно и целесъобразно. И въпреки, че би ми било "голяма гимнастика" в момента, съм готова да си натоваря три месечния син в колата и да го закарм до София, ако се вземе решение за жив протест срещу това безумие наречно "неасистирано домашно раждане". На мен това са ми възможностите за реакция на този етап. Дето се вика "малко, но от сърце". И считам, че е важно, че всяка от нас има позиция по случая, а "не гледа сеирец" безучастно и да цъка с език.


Eille, цитираното от теб адски ми напомня текстовете в разни листовки, които регулярно намирам в пощата си. Същите листовки, са агитационни материали на религиозни секти, подвизаващи се в България. За съжаление, имам близък приятел, който в тежък период от живота си се подхлъзна по една такава секта, за щастие - поне е жив. Само, че на 40 години остана гол като пушка, след като сектата го убеди да си прехвърли цялата недвижима собственост на "пастора" за "каузата". Ама пари се изкарват, пък от онзи свят - никой не се е върнал... :(


Pesheck, тази цитираната с "болката от секциото", дето и здравото бебе не й я компенсирало... Тя не визира физическа болка, а "емоционалната болка" от това, че за да й е живо детето - се наложило да го вадят оперативно, ами не успяла да си го роди на дивана ;) Абе - голяма "трагедия" са това живите и здравите деца за някои майки. Тя Зарина е права, че нещата са оооколо шизофренията. :?
« Последна редакция: Май 11, 2011, 14:06:21 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Добре ,Действайте тогава. Съмнявам се че ще убедите ,тези които силно вярват че са взели правилното решение за себе си. 

Ще трябва да обвинят Марта Вачкова за това че предаването и е станало проводник на този случей .Много сте нахъсани и дано да имате успех.Защото точно внейното предаване те бяха поканени като гости.
освен ако Марта не направи предаване-продължение в което да потърси отговорност от Родилница и поддръжниците на идеята.
[/url][/url]
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Само за едно нещо не съм съгласна с теб Jbrul. Нещата не са около ами направо са си шизофренични.
*
Ей, хора, какво домашно раждане, бе!? Какво НЕ АСИСТИРАНО домашно раждане!?
Доста мами от този форум са имали не само усложнения през бременността, а и при самото раждане. Ай са ми обяснете какво щеше да се случи с моето безценно същество, ако бях тръгнала да раждам в къщи и монитора (онзи анти-природния, лош монитор) не беше отчел затихващите тонове!? Ако не ме бяха вкарали в операционната, която се намира през 1 врата!? Въпроси без отговор...
Както и да е предполагам повечето от вас ще се съгласят с факта, че колкото и да сме чели, колкото и картинки, видео и пр. да сме гледали в нета в началото имам моменти, в които не успяваш да прецениш нещо елементарно - дали на туй бебе му е топло или студено... Не мога да си обясня как може да прецениш дали ще има нужда от неонатолог за спешна намеса... Хайде видимите неща - не диша ясно, но има неща които неопитното око няма да види и какво правим в този случай!? Носим си кръста цял живот...
Дааа и аз обичам природата, гледам да живея колкото мога по-близо до нея. Изхвърлям боклука разделно, бера билки, предпочитам домашни зеленчуци и т.н. ама 'айде да ми стига до тук. Не съм (ако щете се обиждайте) толкова проста, че да подлагам живота на безценното ми същество на риск, пък било то и за сметка на моя комфорт (въпреки, че оплакване нямам). Може да съм егоистка, но съм загрижена и за собствения си живот, колкото и не природно да се струва на "природните" майки.
Ей излязох си от кожата, честно. Не искам да съдя никого, всеки сам си носи кръста, но смърт на бебе, щото на мама и било некомфортно трудно ще преглътна!
Спирам да пиша преди да съм счупила клавиатурата от блъскане...

От съседния форум има сигнал за изтрити постове. Ако някой не си види поста там, н ека да го сподели, да видим, кои постове биват трити.
[/url][/url]
Предлагам едно - вместо да се хаби енергия в измислянето на взаимни обвинения и обиди и евентуално да се подготви изцяло осъдително изявление, да се обединим всички в едно голямо ЗА - за осигуряването на квалифицирана помощ от акушер и неонатолог при извънболничните раждания.

И аз мисля, че това е разумната позиция в случая.
Дами, оказва се, че това е било само върхът на айсберга.
 Цитирам:

"една от дамите тук, Мег, пише в тези теми ето от кога:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=315420.150 - август 2008

а ето тук става ясно, че едва миналата година е започнала да се обучава в тази материя
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_6904_0.html

През 2010 г. се записва да учи традиционно акушерство по американска програма, а наскоро започва и обучението си за дула.".

Обаче 4 години давала мнения и помагала за ражданията...по скайп!
Аз наистина не мислих, че нещата са толкова зле. Как така досега не сме разбрали са подобна самодейснот? Как така болниците не са алармирали?
[/url][/url]
*
Клариса, момент, кой точно трябва да направи това? Първо естественичките трябва да намерят и дадат отговори  на няколко въпроса за страните, в които то е регламентирано. Пускам част от тях, които веднага ми идват на ум:

1. В какъв процент от случаите на пожелали домашно асистирано раждане лекарите отказват това - то е ясно, че не всеки, който иска ще може?
2. В какъв процент от случаите на асистрано домашно раждане се налага транспортиране до здравно заведение?
3. Колко струва тази екстра? нещо много важно
4. Кой плаща тази екстра? нещо още по-важно
5. Обществото на този етап би ли приело за нормално да се разходва обществен ресурс за покриване на разходите по тази екстра?
6. Колко българки, от желаещите това по форумите ще платят за това от собствения си бюджет?
7. Колко българки, от желаещите това по форумите ще приемат съветът на лекаря, когато прецени, че случаят й не позволява раждане у дома? Или ще действат отново на своя глава.
и още и още

Ето по тези въпроси могат да помислят фанатичките отатъка и да излязат пред обшеството с някакви конкретни предложения пред институциите. Доколкото разбрах от предаването вчера малко лекари биха се съгласили да извършват това по домовете, защото понякога се налага мигновена реакция и операционната да е на минути разстояние.
cygnus не чакай отговори на тези въпроси. Нито един от въпросите ни не е получил отговор.
Най-ужасното е, че предстои Световна седмица на раждането, в която най-вероятно ще прокламират неасистираното раждане.
[/url][/url]
Клариса, момент, кой точно трябва да направи това? Първо естественичките трябва да намерят и дадат отговори  на няколко въпроса за страните, в които то е регламентирано.
... да помислят фанатичките отатъка и да излязат пред обшеството с някакви конкретни предложения пред институциите.

Ако държавата създаде строен регламент за ражданията извън болница, какво значение имат отговорите на фанатичките? Тогава те, ще са принудени да спазват законите и точка.
И ако те са "фанатичките", а ние защитаваме "разумната" позиция, би трябвало ние да излезем с предложенията пред институциите.