0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ех, "чула жабата, че подковават вола, и тя си вдигнала краката!!"
Домашното раждане в чужбина, както е писала и синьо кокиче, се наблюдава от акушерка поне! И то предполагам, след множество разговори и прегледи с лекар, след като се установи, че бебето не е седалищно, няма усложнения ( въпреки, че никога не може да се предвиди със сигурност, че усложнения няма да има!)
Като толкова искат да са близо до природата... защо имат мобилни телефони, карат коли, живеят в апартамент/къща, а не са в гората в колибка??

Именно! Домашното раждане в чужбина (поне тук, където съм) се проследява от опитна акушерка. И разбира се както казваш, не трябва да има никакви противопоказания(седалищно и т.н.). Бременността е нормално проследена с редовни прегледи и т.н. За това са и създадени и тъй наречените "родилни къщи" които са част от болницата и се ражда в подобни на домашните условия. При най-малкия проблем, операционната и неонатологията са на една крачка...
Въобще не съм мислела, че някой би могъл да си ражда съвсем сам, по собствено желание, без лекар или акушерка, това е чиста лудост.

Надявам се искрено, че този разказ е измислен...  :(

*

Надявам се искрено, че този разказ е измислен...  :(


И аз така се надявах, ама май не е. :(
*
За огромно съжаление - не е :( Жалко за детенцето, жалко за близките и за майката :( Дано намери сили да преодолее болката :(
Мисля, че някои "елементи" в нета е време да се замислят за последствията на това безумно пропагандиране сред бъдещите майки, а журналистите с евтините и пикантни сензации да подбират гостите си и посланията си към зрителите. Дано никой, никой повече не се подвежда по тази лудост, наречена "домашно раждане" ! Нелепо е при възможност за медицинска грижа в 21 век насила, последователно и систематично от една шепа жени из нета да се насажда и рекламира без никаква разумна аргументация и полза акт, който поставя два живота в риск - неоправдан, безсмислен ... :( Толкова е тъжно всичко това ...

Защо "естественичките" в другия форум мълчат като препикани мушката сега? Трябва да надделее здравия разум и да се спре тази глупост! Но най-голяма е вината на медиите.
« Последна редакция: Май 09, 2011, 11:20:36 am от cygnus »
*
Момичета да си призная след прочетеното тук си направих труда да вляза в този сайт "родилница" ,ми то аз направо останах изумена колко много жени си раждат у дома във ваната,а аз мислех ,че това са единици :oops: :oops: :oops:И го описват като нещо нормално,дори и ваксини не правят на децата си  8O 8O 8O... :?Май съм била доста невежа

Mного сте се разпалили ей.А най вероятно не сте достатъчно компетентни за да коментиране изобщо домашното раждане.
И за смъртта на това бебенце не знаете нищо.А дали нямаше и в болница да се стигне до същото?
Колко лесно съди Българинът, разбрал недоразбрал.
Защо не поровите за статистики, къде е по висок процента на смъртност- при домашно или бонично?
И защо смятате ,че лекарите са вълшебници.
А колко еббета умират постоянно( и майки)  в болниците?
По вашата логика трябва никой да не ходи и в болница - и там има драми и смърт....
О във коли и самолети да не сядаме....а и по тротоара е опасно, и там има загинали.
Много първично и недомислено реагирате.
А колко уморени жени и бебета има в болница, но за тях оправданието е- ами лекароте направиха каквото можаха.А колко осъдени лекари има ( в голям процент вината за смъртта е тяхна, техни грешки, немарливост, недоглеждане).
Само един пример- от дърпане на плацентата мануално от акушерка( в болница, щото там все бързат, няма цял ден с теб да се занимават) има жени с жестоки кръвоизливи  , има и починали от кръвозагуба.Но всичко е обяснено като родилни усложнения и болницата няма вина разбира се.
Айде продължавайте да скачате и раздавате присъди.
*

Защо не поровите за статистики, къде е по висок процента на смъртност- при домашно или бонично?

Защо не ни ги покажеш тези статистики?

Да, аз съм абсолютно убедена, че шансовете на това конкретно дете щяха да са в пъти по-големи в болница. Имам 3 приятелки с преносени деца, които при раждането са се нагълтали с инфектирани околоплодни води. Живи и здрави деца понастоящем. Какво щеше да се случи с тези деца, ако бяха родени вкъщи?

И да - обвинявам майката, обвинявам и нейните "съратнички" за тази смърт.
Направо не мога да коментирам. От сутринта препрочитам и се чудя как е възможно съвременни жени, претендиращи да са модерни и интелигентни, да слагат знак за равенство между естественото раждане и тоталното отричане на прогреса на медицината. Залитането в крайности и сектантският (в лошия смисъл на тази дума) подход са опасни и назадничави. Но Милена Т поне ни просвети, де.

Аман от тъпачки, честно! И не се извинявам.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Това със знака за равенство е твое мнение, истината не е такава.
А дали в днешно време стерилитета и проблемите със забременяването не се дължат на твърде голямото отдалечаване от естественото?
Замислете се и най вече прочетете какво ни причиняват с тази химия от всякъде- хормони, обезболяващи, ваксини, гадости в храните, отрови....за това сме на тоя хал.
И пак ще кажа, не знаете достатъчно за слчая.И дали се е нагълтало с води.
Но Българина обича да е "компетентен" за всичко, дори когато няма нужната информация.
И да обиждаш хора които не познаваш е меко казано просташко и никак не ти прави чест.
JP, на който му е нужна тази или друга  информация ще я намери.
На доверилите се сляпо на лекарите не им е нужна...те масово дори не знаят какво се случва с тях по време на раждане...защо им е да знаят, чичко доктор знае и може всичко.
« Последна редакция: Май 09, 2011, 14:17:13 pm от MilenaT »
*
ами надявам се да знае и може след стотиците тежки бремености и раждания / да не кажа хиляди/ преди мен
най малкото заради това бих се доверила
Естествено, че е мое мнение. И кое те кара да мислиш, че тук пишещите не сме се замислили кое от къде идва - само дето вместо да четем сектантска литература, отричаща лекарската намеса и поставянето на ваксини, сме се ориентирали към научните източници. Ти защо се занимаваш с АРТ, а не се оставиш на "естественото"? Ако (когато, дай Боже) забременееш, ще родиш ли вкъщи, неасистирано? Защо се доверяваш на лекаря си, вместо да си действаш, както си знаеш, без хормони и стимулации?
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

JP, на който му е нужна тази или друга  информация ще я намери.
На доверилите се сляпо на лекарите не им е нужна...те масово дори не знаят какво се случва с тях по време на раждане...защо им е да знаят, чичко доктор знае и може всичко.

Ти, вярвам, си я намерила. Какво точно ти пречи да я споделиш с нас?

И кой ти каза, че алтернативите са само две - сляпо доверие в лекарите и сляпо доверие в "природата"?

Едва ли точно тук има много жени, които пристъпват към раждане без внимателно да са избрали на кой точно лекар и болница да се доверят. "Сляпо доверие" не е точно определение, дори не се доближава до такова.
Жбрул, разказът който цитираш е от мама родила у дома и двете си деца, обаче не е в Бг :) Просто онзи ден го четох, затова ми изниква. Но мисля, че ако е имала проблем е щяла да потърси лекар.
Милена Т и на мен ми е любопитна информацията и искам да я споделиш с нас. Не е редно да казваш "статистиката казва" без да цитираш данни. Аргументирай се, защото да кажеш "четете и ще разберете" е много грубо.
А дали в днешно време стерилитета и проблемите със забременяването не се дължат на твърде голямото отдалечаване от естественото?
А това изречение мисля, че обиди много жени. Я се замисли, дали запушените тръби са от химии и лош начин на живот? Има някои чисто медицински проблеми, които не можеш да кажеш, че са причинени от химии и начина ни на живот.
[/url][/url]
Не мисля ,че аз съм грубата тук.Вижте колко обиди и обвинения написахте вие.
Изказването ми не е насочено към никого конкретно, просто в такъв вреден свят живеем.
И да, има мкомпютър и телефон и кола.Колата ползвам рядко, телефона сменям когато се счупи а не защото е излязъл по фешън модел, същото е ис компютъра.
Грешно ви е впечатлението че "естествените " мами живеят в другата крайност.Или че отричат прогреса и цивилизацията.Просто избягват каквото може и се стараят да са по близо до природата и чистите неща.
Те са чели и са направили своя информиран и интелигентен избор.Имат право на това.
И не ви го натрапват.
НЯма да споделям статистики и информация.Тук темата не е за това.Всъщност изобщо не виждам за какво е тази тема.
НАистина, на който нещо му трябва си го намира.
Най вече, всеки има право на избор.И дадената майка е направила своя,Кои сте вие да я съдите?
Вие четете за стерилитет и други проблеми и си правите вашия избор.
Страшно грубо и жестоко ми се струва от авторката на темата да публикува историята и имената на жената без нейно съгласие.
Много злоба има тук и не ми е приятно, за ваше щастие няма д апиша повече.
Във форума бях за кратко, стимулациите и медицината не ми помогнаха(при все че аз нямах проблем, а половинката).Спрях всичко и след няколко месеца забременях по естествен начин.Родих у дома.И пак бих го направила.
юСистемата ни на здравеопазване е такава, че не оставя голям избор.
НА акушерки не е позволено да асистират у дома, а по света Е!!!
НЯма нужното отношение и процедури в болниците.Почти няма и компетентни акушерки да асистират у дома.Но това е друга тема.Искренно се надявам да се променят нещата, закона и условията.ЗА да имат жените по голям избор и най вече възможнотст да родят максимално естествено и в  болница без да са унижавани или да им се причиняват излишни екстри и усложнения.

Призовавам администратор да изтрие темата.Това е жестоко, грубо и безполезно.


*

НЯма да споделям статистики и информация.Тук темата не е за това.

Ти беше тази, която отвори дума за статистиката - ние просто помолихме да си по-конкретна. Това се оказа проблем.


Всъщност изобщо не виждам за какво е тази тема.
НАистина, на който нещо му трябва си го намира.
Най вече, всеки има право на избор.И дадената майка е направила своя,Кои сте вие да я съдите?


Не ми казвай, че ти не съдиш майките, които пият, пушат, взимат наркотици и се тровят по всякакъв друг начин по време на бременността? Или майките, които пращат децата си да просят или да проституират.

Да, това също са избори на някои майки.

И доколкото касае собствения им живот, нека си избират. Но с какво право избират живота (или смъртта) на децата си?
Призовавам администратор да изтрие темата.Това е жестоко, грубо и безполезно.

Моля, спести си пропагандата. Няма защо тази тема да бъде изтривана. На мен ми е ясно, че ти и дружките ти искате да продължите да живеете така, като че ли нищо не се е случило, като че ли няма мъртво бебе на съвестта ви, което е можело да бъде родено в болница и живо сега, и всячески се опитвате да прикриете следите си.
Живеем в свободна държава и безразсъдствата не бива да бъдат прикривани!!!

Надявам се прокуратурата да бъде сезирана!
Добре де, като ви е помогнала природата, защо не споделиш с какво ти е помогнала във форума за природно лечение?
Така, както стана известен случая с родилката, на която плацентата стоя в сол, така е редно и този случай да бъде явен. Не може да се показва само бляскавата страна на медала, крайно време е някой да каже и какви са рисковете. Защо се палиш толкова, смяташ, че не трябва да се знаят такива случаи ли?
И не си права - има нужното отношение в болниците или поне в тази, в която аз родих.Никой не ме е обиждал и унижавал, а повярвай, аз няма да си мълча, ако има такова отношение. Сама си поисках окситоцина и епидурала, но родих много по-леко и лесно от друга ваша последователка, явно чела-недочела, която напъваше без да има родилна дейност и беше постъпила с 3см. разкритие, но не искаше да се разхожда, както я молеха всички лекари, за да помогне на бебето. Не искаше окситоцин или епидурал и след 6 часа напразни напъни без родова дейност, лекарите спасиха нея и бебето й със спешно секцио, всъщност тя самата им се молеше за това. Значи естествено, ама няма да се движи, това ли е естественото?
[/url][/url]
Без да имам каквито и да е претенции към домашното или болничното раждане, мисля, че все пак трябва да изчакате изказванията на квалифицираните специалисти за причината на смъртта преди да коментирате така грубо по темата.

Ето я и другата страна на монетата: http://www.monitor.bg/article?id=290129
Без да имам каквито и да е претенции към домашното или болничното раждане, мисля, че все пак трябва да изчакате изказванията на квалифицираните специалисти за причината на смъртта преди да коментирате така грубо по темата.

Ето я и другата страна на монетата: http://www.monitor.bg/article?id=290129

Добре, за такива случаи да се коментира, а за случай при починало бебе при домашно раждане да не се говори, така ли?
[/url][/url]
*
Ние не коментираме грубо,просто всеки един човек знае,че риск винаги има,но има едно голямо НО според мен ,в болничното раждане можеш да очакваш помощ от специалист при евентуален проблем,а у дома кой ще ти помогне?
Аз също имах кръвоизлив след ревизия на матката и бях на системи,ако си у дома как ще реагираш?Или пък за ваксините,и при тях има риск,но защо в цял свят ги използват?
За лекарските грешки всички знаем,но просто се доверяваш и действаш,това не означава да не ходим на лекар....Абе няма какво да разтегляме темата....жалко за детето...а ти Милена мисля ,че много неуместно навираш в темата  стерилитета  и да Жаси е права-защо да не се говори и затова, а не само колко природно било да родиш у дома и да прережеш пъпната връв с кухненския нож и как така не се налагало да се отделяш от семейството си ,за да ходиш в болница.Нека се знаят и рисковете
« Последна редакция: Май 09, 2011, 16:35:25 pm от moniks_s »

Едно е бебе да е родено в болница и да има шанс да бъде спасено, отколкото друго родено без такъв шанс. Я не ни ги развявайте подобни цитати. Разбира се че има смъртни случаи, никой не ги крие или отрича.
Знаете ли колко са починалите при автомобилни катастрофи и колко при самолетни?! И защо е толкова голяма разликата - защото мнооого повече хора карат коли, отколкото се возят в самолети. Такава е и логиката за раждане в болница и раждане в къщи.
Въпроса е заслужава ли си риска и какво е предимството??!  :x