0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #740 -: Юли 01, 2014, 15:00:17 pm »
А, така може.

*

    Crystal

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #741 -: Юли 01, 2014, 15:35:12 pm »
Виповете с едно легло са 70лв. на нощ, а тези с 2 легла като раждах през 2010г. бяха 35лв., но сега гледам в ценоразписа че са 43 лв. 
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #742 -: Юли 01, 2014, 17:57:49 pm »
Слънчице, избери си ВИП стая.
1. Детето е при теб денонощно
2. Две момичета сте в стая/ на 7ет. май са по 4-5-6
3. Имаш си баня и тоалетна в стаята/на 7ет. е обща на етажа. След секциото няма да ти е до редене на опашка за тоалетна и баня.
[/quote]

Ники аз именно от гледна точка че бебето ще трябва да е постоянно при мен се притеснявам...И не не ме разбирай погрешно, че неискам да е при мен, а просто се притеснявам дали след секциото ще съм в състояние да се грижа адекватно за нея, а не защото неискам да се грижа за нея...
Също така понеже ми е първа бременност и се притеснявам как ще се справя с кърменето и си мисля, че ако съм с други мами ще може да разменим опит (или поне те де защото аз нямам такъв)...
И най-голямаото удобство заради, което се замислям за ВИП стаята е именно самостоятелната баня и тоалетна....
До колкото разбирам отношението на акушерките и сестрите е еднакво гадно независимо дали ще си във ВИП стая или не...
И като се познавам колко обичам някой да ми се прави на интересен и да ми се държи нагло и невъзпитано, тайничко се надявам да устискам и да не направя някой скандал на някоя "любезно" отнасяща се акушерка или сестра...
Само се моля на Бог всичко да мине добре и аз и малката да сме добре, а всичко останало си мисля, че ще го преживея някакси...След трудния път, който изминах, за да се сбъдне мечтата ни, след ин витро опитите, хилядите изследвания, инжекции и проблеми, които преминахме, все си мисля, че и тези няколко дни в болницата ще ги преживея.... :wink:
В четвъртък съм на тонове при лекарката, която ще ме изражда в МД и мисля и с нея да се консултирам как стоят нещата с ВИП стаите и ще реша какво ще правя...
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #743 -: Юли 01, 2014, 18:26:28 pm »
Момичета, много е хубаво да има и друг човек в стаята ви след раждането
Ние много си помагахме с другите мами. Особено за бебчетата. Те бяха при нас през деня.
Дето се вика, ако тръгне да ти прилошава не си сам.
Има с кого да обмениш опит и не ти е скучно.
Сприятелихме се и си поддържаме връзка и след раждането.

Признавам, че и на мен в началото не ми се искаше да има други жени в стаята, но всъщност е много хубаво.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #744 -: Юли 01, 2014, 18:31:41 pm »
Независимо как се чувстваш след раждането - всъщност е страхотно удобство бебето да не е при теб за през нощта. ;)
Синът ми можеше да е при мен през цялото време, но го оставях вечер да си го гледат специалистите в "акавриума", нищо че бях в перфектна кондиция. Не го кърмех първите 3 дни, но ако го кърмех - можеха да ми го носят за кърмене през нощта и после пак да го взимат.

Не съм раждала в тази болница, но питай дали и там има такъв вариант за ВИП-стаите, ако кърмиш. Колкото до сама, или с друга родилка - лично аз предпочетох сама да бъда, защото не понасям неприятна и досадна компания, пък не мога да знам коя и каква ще е при мен в стая, ако не бях сама. Като се запознах после с майки по градинките...е, ако някои от тях ми бяха в стаята след раждане - чисто нямаше да ги оставя живи.  :lol:

Но ако сте сговорчиви и търпеливи, като 47 Smiles - може и да не ви е зле с други родилки край вас. ;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #745 -: Юли 01, 2014, 18:43:28 pm »
Ние бяхме 2 във стаята.Там където раждах, всички стаи са така.Аз бях със секцио по спешност дадоха ми бебето при мен на другия ден по обед и не им я дадох повече.Справяш се идеално, спокойно.Аз имах някаква невероятна вътрешна сила, която ме държа бая време.Първо дете, без никаква кърма в началото след секцио.Оправих се с помощта на акушерките.Показаха ми всичко по преобуване, къпане, пъпче и т.н. Помогнаха ми много с кърменето и на изписването бяхме само на кърма.Всяко момиче си гледа неговото дете.Да говорите си, давате си съвети, но най-вече си гледате децата :) Но всичко си зависи и от човека, аз знаех какво искам и какво не и не ми трябваха много много чужди съвети.И сега съм така.

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #746 -: Юли 01, 2014, 19:16:15 pm »
Независимо как се чувстваш след раждането - всъщност е страхотно удобство бебето да не е при теб за през нощта. ;)
osi_9 osi_9
Аз първата вечер така се отрязах да спя, че дори не разбрах, кога са ми взели бебето.

Иначе всяко легло може да се "прегради" със завеси. Пускаха ги когато идваха докторите на визитации. Ако някой се притеснява да кърми пред други мами също може да си пусне пердето  :lol:

Като казах, че сме си помагали за бебетата, имах предвид не толкова със съвети, а да гледаш бебето на другата (най-вече ако заплаче), докато тя е в тоалетната или извън стаята.

Но ако сте сговорчиви и търпеливи, като 47 Smiles - може и да не ви е зле с други родилки край вас. ;)
:lol: :lol: :lol:
Имах късмет и се паднах с много интелигентни и мили момичета  :P
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #747 -: Юли 01, 2014, 21:51:25 pm »
Аз като се прибрах у нас първата нощ - мечтаех за болницата. И още много други нощи  :lol:

Добре, че в болницата бях с мама, защото като прясно родила, с висок адреналин (и мерак) се накобрих как бебето ще стои при мен постоянно. Хората любезно ми казаха, че щом искам така - разбира се, но ако размисля - ще го вземат. Та мама вля здрав разум и майчинска хитрост от вида..."бебе на часове, ако му стане нещо по-добре да е там, ако ние спим и не разберем нещо". И като го взеха - разцъках в нета, качих снимки, отчетох се в "бременната тема" и се наспах както от месеци не бях. Сутринта като го донесоха чак ги гледах накриво, че ме събуждат хахахах

Уви у дома вече - нямаше кого да гледам така, освен себе си.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #748 -: Юли 01, 2014, 22:06:51 pm »
Първото ми бебе беше ужасно ревливо. Имах си самостоятелна стая, не съм го давала през нощта. И втория път си помислих, че ако съм с някого в стая, дори да имам късмета да ми се падне кротко бебе, а на съкилийничката е ревливо, тежко ми. Та затова държах да съм сама. При мен само за през нощта са предлагали да го взимат и ми го връщат след два часа за кърмене. Не виждах смисъл в такъв случай.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #749 -: Юли 01, 2014, 22:28:07 pm »
На мацката в съседната стая бебето беше от тези родените по сегашните моди - естествено, без упойки и като се родило -веднага на гърда. Но не стоеше при нея изобщо. Носеха го само за кърмене и денем и нощем. Не схванах идеята каква е, освен, че го кърми. Понеже нали цялата концепция е за непрестанен контакт уж, а то реално не беше при нея през повечето време. А и будеше и мен като го носят да хапва, понеже рееееев майка и глад  :lol:

Та варианти има всякакви явно, но ако не се кърми детето - по-добре вечер да си спи в "аквариума". Ако пък си с други хора в стая и всички кърмят - за мен би било супер неприятно по всяко време да реват бебета и да сучат. Бих се притеснявала и, че притеснявам другите.... Твърде много вероятности стават, че да рискувам да ги има и да са неприятни.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #750 -: Юли 02, 2014, 15:10:31 pm »
slanceto87, Jbrul е изключително права за раждането /както и за мноооого други неща/.
Лирическо отклонение :): Jbrul, поклон! Винаги много ти се радвам на разсъжденията  :beerdr:.
 
Въобще не си и помисляй да чувстваш вина, че бебето не е при теб. След това ще прекарате достатъчно денонощия будни заедно :) Това ти е един от последните шансове да се понаспиш. И аз понякога си мечтая за дните в болницата. Така не бях спала от много месеци. А и наистина бях много по-спокойна като знам, че специалисти се грижат за сина ми през нощта. Тогава аз самата още не си вярвах, че ще се справя.
А относно ВИП стаите - аз също предпочетох да съм сама. Затова по време на престоя си изчетох 2 книги, гледах си ТВ, гушках си бебето. Абе, беше доста приятно, като изключим болката от секциото, все пак :). Не обичам да се социализирам с хора, които не са ми приятни и имах притеснения каква "съквартирантка" ще ми се падне, а и тогава не изпитвах нужда някой друг, освен лекарите, да ми казва или показва нещо. Но, ако не обичаш да бъдеш сама, може да ти е приятно да си с друг човек в стая. Каквото и да решиш - пожелавам леко раждане и приятен престой :)
Не се настройвай предварително срещу сестрите или акушерките. Винаги се намира някоя, която да ти се озъби, дори и в частните болници. Хич да не ти пука. Ще видиш как ще ти е все едно кой какво ти е казал, като знаеш, че всичко вече е минало и бебчо е ок.

Успех :balk_103:
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #751 -: Юли 02, 2014, 15:24:32 pm »
До колкото разбирам отношението на акушерките и сестрите е еднакво гадно независимо дали ще си във ВИП стая или не...
цЪ, не съм видяла лошо отношение от никой.

Смайл и Jbrul говорят за раждане в частни болници. В Майчин дом няма вариант детето да е при теб през деня, а през нощта не. Първо 24 часа си в реанимация, след това според това как се възстановява майката, има опция още 24 часа детето да не е при нея.
А на 7ет. децата са в друга стая, носят ги само за хранене на 3 часа.
Става въпрос за няколко дни, та няма нужда от драми  :wink: Важно е всичко да е наред с мама и бебе, другото е все тая...

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #752 -: Юли 02, 2014, 21:23:00 pm »

Става въпрос за няколко дни, та няма нужда от драми  :wink: Важно е всичко да е наред с мама и бебе, другото е все тая...
Прави е Ники!
Пък сз като ви чета,взех нещо да се спичам.Таман свикнах с бременността/вече съм в 8ми месец/ и взрх да я нося д гордост,достойнство и спокойствие и взех да се плаша от раждането и първитр дни с бебчетата.Моето намерение е да раждам в частна болница Селена в Пловдив.Изчетох темите от последните две години за раждане там в друг форум и инфотмацията беше доста успокояваща,но от дълго време няма постове,относно раждане и престоя там.Ако някой или негова близка е раждала там,моля споделете.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #753 -: Юли 02, 2014, 21:31:54 pm »
Аз и много други момичета сме раждали в Селена, недоволни не познавам. Има подробно писано назад в тази тема, или предишно нейно издание (ако има такова). Да не се повтаряме наред.  :D

П.П. Сега проверих - няма друго издание, значи връщай назад и чети.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #754 -: Юли 02, 2014, 22:22:42 pm »
Благодаря,Жбрул.Аз май прегледах от начало "Пациентки на клиника Селена",но не и тази тема.Ще го направя.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #755 -: Юли 02, 2014, 22:24:44 pm »
Хоуп, аз родих (секцио) в Селена. Ако правилно съм запомнила ще бъдеш при д-р Даскалов, добър избор и сигурни ръце. Обезболяват добре, имат неонатология, това заради което аз ги избрах, останалото са бели кахъри.  Не очаквай обаче отношението особено от средния персонал такова, каквото си получила в предходната клиника.   Базата също не може да се сравнява. Но по-добро място в диаметър от 150 км няма.
« Последна редакция: Юли 02, 2014, 22:26:37 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #756 -: Юли 03, 2014, 06:10:23 am »
Благодаря ти,Авалон.Аз вече съм избрала доктора и клиниката,но имах нужда просто от няколко окуражителни думи.И ги получих,благодаря!  :)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #757 -: Юли 03, 2014, 10:12:21 am »
Много ви благодаря момичета за споделеният опит и мнения.Аз днес ще чуя мнението и на лекарката, която ще ме изражда и ще си преценя...Но май ще се насочвам към 7-мия етаж...
Първо защото съм доста комуникативна и мисля че общуването с други мами ще ми се отрази добре и ще ми мине по-бързо времето...
Второ защото бебетата ни ги носят все пак само за кърмене и през другото време ще мога и аз малко да се опитам да си почина (а съм сигурна, че ще имам голяма нуйда от това особено в първите дни след операцията)...
И трето все пак ще спестим някакви парички, с които ще мога да купя на малката още някои неща, от които ще имаме нужда....
Все си мисля, че общатата баня и тоалетна ще ги преглътна за няколко дни...все пак ще съм в болница а не на почивка....
Надявам се да направя правилния избор и най-вече се надявам всичко да мине добре и да сме добре с малката....Още веднъж благодаря!!!
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #758 -: Юли 03, 2014, 12:48:11 pm »
slanceto87, само една вметка по повод секциото. Не се настройвай как ще ти е зле, или ще те боли после, понеже то като е операция - няма друг начин. И аз и много други момичета - не сме имали болки, или дискомфорт след това. Лично аз - така и не доживях нещо да ме заболи, честно. На 7-и ден само конеца ми придърпа, че бързо ми зарастваше разреза и една колежка на майка ми дойде до нас да го извади, на собствената ми спалня  :lol: Не само при раждалите в частни болници е така, много момичета родили, чрез секцио в МД и други държавни болници са били като мен.
Та...горе главата, без страхове и негативни настройки те съветвам. Ще мине и ще замине докато се усетиш. Здрави да сте само :)

hope-love, аз все пак преди повече от три години раждах в "Селена", avallon е с по-пресни впечатления от мен. Вярно, че аз бях в т.нар. ВИП, не съм виждала нормалните стаи и леглата в другото отделение. Сигурно е по-различно малко, моето легло беше от тези с копчетата, които се вдигат и сгъват на 300 места  :lol: и акушерките, които се грижеха за мен бяха от мили по-мили. Не съм ходила в "другата болница" за която говорите, само на снимки съм я виждала и базата там сигурно е много по-нова и хубава, тя и самата болница все пак е по-нова. Жалко ще е, ако нивото в "Селена" наистина е паднало от "мое време" насам... Пожелавам ти все пак, да не се сблъскваш с това, което е подразнило avallon при нейното раждане. Такива неща мен също ми късат нервите, признавам си, просто на мен там не ми се случи нищо такова.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #759 -: Юли 04, 2014, 09:34:18 am »
Hope Love, аз и двата пъти раждах в Селена при Даскалов - писала съм назад в темата. Нямам оплаквания. Е тъй като миналия юни като че ли имаше бум на ражданията там, се наложи да ни местят в друга стая, но като изключим това, всичко беше ок. Имаше 1-2 мноого отнесени акушерки, които ни носеха по 2 пъти лекарствата, добре че ние си ги следяхме с момичето.
Има много готина мацка - консултант по кърмене; тя много ми помогна за второто дете. Ако имаш нужда, потърси я.