0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #780 -: Декември 23, 2014, 18:50:34 pm »
Здравейте, момичета! Майка съм на момче на почти седем години, две години след раждането се лекувах от ендометриоза, отстраниха ми киста и половината яйчник, бях на золадекс, правихме опити с надежда и така минаха няколко години... Преди три дни мензисът ми закъсня, а тестът показа две чертички. Все още не мога да повярвам /имам опит с кухо яйце и спонтанен аборт/. Засега само се надявам, всичко да е наред. Лекар ще мога да посетя след празниците. Наистина много се страхувам. От Бургас съм и се оказа, че не мога да си избира лекар, при който да отида. Моля ви, момичета от Бургас, помогнете ми в избора - ако може на лични, за да не спамя в темата. Така ми се иска по Коледа да се случват чудеса...
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #781 -: Декември 23, 2014, 19:25:46 pm »
Наистина много се страхувам. От Бургас съм и се оказа, че не мога да си избира лекар, при който да отида. Моля ви, момичета от Бургас, помогнете ми в избора - ако може на лични, за да не спамя в темата. Така ми се иска по Коледа да се случват чудеса...
ani79, прегледай тази тема:  Добър гинеколог в Бургас 
и ако имаш още въпроси, публикувай в нея.
Дано този път всичко да е наред  :),  желая ти лека и спокойна бременност!
« Последна редакция: Декември 23, 2014, 19:35:09 pm от marsi »

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #782 -: Януари 22, 2015, 16:34:33 pm »
Мами, четох четох, ама не можах да намеря. Има ли някоя от вас раждала при Д-р Георги Николов?


Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #783 -: Февруари 02, 2015, 23:47:34 pm »
И аз да попитам, че като прочетох намерих инфо предимно за София. Щях а раждам в Селена , но заради здравословни причини ни насочиха към ВМИ Пловдив. Избрах си доктор Амалиев- син. Ако някой има инфо или впечатление бих била благодарна. Интересува ме всичко -за Док, за условията в болницата, за паричките и т.н. Предварително благодаря!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #784 -: Май 01, 2015, 11:19:26 am »
Моля, препоръчайте ми доктор за раждане в АГ Варна?
И правен ли е някакъв ремонт на стаите ?
Какви са цените сега?

Благодаря предварително.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #785 -: Август 11, 2015, 22:02:07 pm »
Д-р И. Танев. На 7 етаж бях аз, стаите са чисти и ремонтирани, а от персонала, съм изключително доволна.  Бях с избор на екип. 1000 лева секцио във Вип-а. Информацията ми е от преди, почти , 2 години.


Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #786 -: Юни 14, 2016, 16:43:59 pm »
Здравейте!

Правя опит да съживя темата :) С конкретни мнения за АГ ВАРНА и д-р Танев. Както и за всичко свързано с раждане, престой, кога ти дават бебето, изписване и т.н. Всичко, което се сетите.


Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #787 -: Юли 26, 2016, 13:44:07 pm »
Родих в АГ на 06.07. На всички, които все още не са избрали лекар, искам да препоръчам д-р Барбаянев. Той ми следеше бременността, която беше много проблемна, той ми направи и секциото. Освен че е добър професионалист, е страхотен Човек, мил, успокояващ, загрижен. Винаги се е отзоваваше на обажданията ми и никога не ме е карал да чакам и вися пред кабинетите, както правят повечето волно или неволно...Много съм му благодарна за всичко, доволна съм от него и го препоръчвам😃
Нормално раждане или секцио
« Отговор #788 -: Август 04, 2016, 15:29:25 pm »
Имам въпросче към раждащите мами ... аз много искам да родя нормално , но си ме е страх от болката за която всички казват че е непоносима ? Във връзка с това ви питам кое е по-добре нормално или секцио и другия вариант е за епидурална упойка , кой ви я слага , боли ли много слагането и в коя болница във варна раждахте 😂 . Май въпросите станаха много 😊
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #789 -: Август 04, 2016, 16:12:36 pm »
Поставянето на спинална, или епидурална упойка - не боли (сложиха ми и двата вида). Изобщо. Просто защото, там където се слагат няма нервни окончания, освен по кожата т.е. усещаш едно "боц" като при взимане на венозна кръв и това е всичко. Колко боли да се ражда естествено, че и без упойка - нямам идея. Аз раждах оперативно, нищо не ме е боляло, в нито един момент, вкл. и следоперативно. Имай предвид все пак, че епидурална упойка при естествено раждане се поставя едва при определени см. достигнато разкритие - дотогава - не може. Пък за колко време ще го достигнеш нужното разкритие и дали - никой не би могъл да предвиди. Казвам го единствено, за да не си мислиш, че при първата контракция още и хайде епидурала и не се усеща нищо. Секциото все пак си е коремна операция, не "да кихнеш", та....ако ще е твой изборът как да е - прецени си от кое се страхуваш по-малко. ;) При определени гръбначни деформации (ако имаш такива) - не може да се поставя спинална упойка и се налага пълна анестезия. Провери и консултирай тези неща навреме, не в последния момент е моят съвет.

Успех!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #790 -: Октомври 12, 2016, 13:06:59 pm »
Родих в АГ Варна на 15.09 при доктор Танев, естествено раждане, но предизвикано със система окситоцин. Водите ми изтекоха в 3:30 сутринта и в 3:50 вече бях говорила с доктор Танев и се разбрахме в 7 да съм в болницата, тъй като нямах болки или контракции, но с уговорката, ако нещо се промени да му се обадя. В 7:30 ме приеха, нямаше места на ВИП и щях да съм на 5ти етаж. Съответно в предродилна зала на 2ри етаж бяхме две жени. До 11ч доктор Танев изчака да започне само раждането(преди това бях 2 месеца на терапия с гинипрал за задържане, който потиска родовата дейност), но това не се случи, затова ме включи на система с окситоцин, нямах и разкритие до този момент. В 11:30 контракциите и болките започнаха, като той идваше през половин час горе долу, за да следи как  протича всичко. В 14:25 за по-малко от минута се роди дъщеря ми точно с 3 напъна, без разкъсвания, без усложнения под ръководството на доктор Танев. Подчертавам последното, защото през цялото време много слушах какво ми говори, а преди това родиха още 3 жени при други лекари, но въобще не слушаха какво им говорят и се проточиха (родилна зала беше почти срещу моята стая и чувах всичко.) В родилна зала стоях 2 часа, но бях готова веднага да стана. Дадоха ми бебето на 10та минута да си я гушкам, дори я накърмих. След 2 часа престой ме преместиха в самостоятелна стая на 5ти етаж. Имайте предвид, ако раждате лятото-много е горещо. Хубаво е да носите еднократни чаршафи за бебето, както и пелени. Памперсите са задължителни, както и мокрите кърпички. Носете си още тоалетна хартия, тоалетни принадлежности, прибори за ядене и евентуално чаршафи за вас, разклонител също е добре да си носите, има 1 контакт в стаята и стотинки за жетони за ТВ. Танев идваше да ме проверява как съм и дали всичко е наред. Акушерките са малко шантави, но все пак помагат. Къпането на бебенцата става на мивката в банята към стаята, само сутринта за по-малко от минута. Трябва да синосите кърпа за бебето, както и козметика.


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #791 -: Октомври 19, 2016, 16:58:52 pm »
Родих в АГ Варна на 15.09 при доктор Танев, естествено раждане, но предизвикано със система окситоцин.....

sun_smile, това е един от най-ясните и ненапрягащи разкази за естествено раждане, на които съм попадала. Радвам се, че всичко е минало добре!
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #792 -: Октомври 21, 2016, 11:10:58 am »
Цвете, всички мои приятелки така разказват, че направо да се откажеш да раждаш. И се бях настроила, заради всичко това, че ще е голямо мъчение. Да, болките и контракциите не са най-приятното нещо на света (а, бе боли си), но, ако слушаш какво ти се говори минава бързо. Най-трудно ми беше да НЕ напъвам, когато не трябваше. Мисля, че се драматизира излишно с естественото раждане.


*

    Tsveteto

  • **
  • 137
  • Няма невъзможни неща! :)
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #793 -: Октомври 24, 2016, 15:10:11 pm »
Цвете, всички мои приятелки така разказват, че направо да се откажеш да раждаш.

sun_smile, и майка ми само това ми казва като съвет - ще слушаш какво ти казват лекарите и без излишни своеволия (имаше предвид точно това с напъването и дишането).
Иначе аз съм с ясната представа, че така както всяка жена е различна, всяка от нас има различен МЦ, всеки организъм е различен, бременностите са различни, нормално е и ражданията да са различни. Та затова гледам да чета неутрални неща, чисто медицински/процедурни факти, без да се интересувам от изключенията :)
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #794 -: Ноември 04, 2016, 15:39:14 pm »
Здравейте мами,
Дай боже всичко да е наред след 7 месеца ще се сдобия с второ детенце ,първото е на 11 години роден секцио ,но не по желание ,а по стечение на обстоятелствата.Сега дали е необходимо да е пак секцио(макар че май четсно да си призная май го предпочитам ) или не,някой минавал ли е по този път?
Благодаря и спокоен уикенд на всички
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #795 -: Ноември 26, 2016, 16:17:25 pm »
Здравейте. Включвам се с разказ за моето раждане и се надявам да съм полезна. Родих в София в болница Щерев. Раждането беше нормално с епизиотомия, но не разбрах кога са ми я направили(нищо страшно не е). Поисках си епидурална, но ми я сложиха последните 40 мин, тъй като преди това нямаше активна родова дейност. Упойката ме хвана само от едната страна, което беше много странно, но дори и така болките ми бяха значително облекчени. Отделно ми сложиха система за ускоряване на раждането, за което много се радвам, тъй като по-бързо достигнах до пълно разкритие. След като родих, ме приспаха за половин час и тогава са ме зашили. Има жени, които искат раждането им да е напълно естествено, но вече от опит казвам, че медицинските интервенции само помагат раждането да бъде по-бързо и по-лесно. Според мен трябва да се възползваме от напредъка на медицината в тази област. След раждането се възстанових страшно бързо. На изписването, след 3 дни престой, все едно не бях раждала-движех се и сядах без проблем. Успех на всички, на които им предстои!
*

    Shushi18

  • ***
  • 192
  • Луда стажант лекарка
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #796 -: Декември 26, 2016, 22:54:08 pm »
За човек,който е наблюдавал всякакви безброй раждания,мога да кажа следното. На дамите,които се страхуват от болката - болка ще има и при двата варианта,просто при секциото болката е в следващите дни и хора ,това е операция все пак-възстановяването е по-бавно и пак повтарям хич не са малко болките. За мен нормалното раждане е с приоритет,когато няма противопоказания. При правилен избор на екип,спокойствие и много внимателно слушане на напътствията на лекарите и акушерките,всичко може да мине по вода и след два часа да ходиш,а не да си прикован три дена поне на легло. Тва си е мое мнение,на базата на наблюдение на много родилки,включително и на сестря ми. Аз за себе си мнение нямам все още,рано е,но съм с висок диоптер и може би ще се наложи секцио.
« Последна редакция: Декември 26, 2016, 23:31:03 pm от Shushi18 »
Любовта е сила !

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #797 -: Декември 27, 2016, 00:22:24 am »
Шуши, тъй като аз съм късогледа и раждах нормално, мога да споделя своя опит. От значение е не толкова самия диоптер, колкото състоянието на ретината. Правих тест на Голдман и съответния специалист заключи, че няма проблем да родя нормално и ми обясни, че сам по себе си високия диоптер не е предпоставка за секцио, а такава са изменения, които могат да се установят с това изследване. В крайна сметка нямах проблеми с очите след раждането.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #798 -: Декември 27, 2016, 11:17:10 am »
При съвременното ниво на медицината и следоперативния период може да бъде напълно обезболен и да се радвате на един спокоен период на възстановяване след раждане без болка. Разбира се, на някои места у нас все още се гледа на родилката като на лигла, когато иска да бъде обезболена и на болката като на нещо нормално и приемливо, а то не е. Но постепенно, макар и бавно, нещата вървят в правилната посока и все повече болници предлагат добра медицинска грижа. Добра тактика е преди да изберете родилен дом, да проучите как стоят нещата, да поговорите с анестезиолог, да коментирате с лекаря, който ще ви води раждането, за да сте подготвени какво да очаквате и как да поискате да се грижат за вас.  :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #799 -: Януари 13, 2017, 13:00:46 pm »
Здравейте на Всички и Честита Нова година :) :) :)
Четях доста Но не открих необходимата ми информация или поне в по - скорошна дата. Бременна съм и скоро влизам във 5тия месец, от провинцията съм и нямаме добри отзиви за болниците около нас, затова и сме се ориентирали към София. Вече ходихме за първи   и в началото на февруари сме на Втори в болница "Токуда"... на този етап сме доволни и от доктора и от обслужването, но за раждане ни очаква цена между 2100лев.- 2700лев. което ни се вижда малко много..... за съжаление знаете как е в днешно време!
Надявам се да ми дадете съвети евентуално за друга болница,доктор или да  продължим следенето в Токуда?
Благодарим ви предварително за информацията която с която ще ни помогнете :)