0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Crystal

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #700 -: Май 17, 2014, 14:18:29 pm »
Имайте предвид, че ако раждате без избор на екип в Токуда, за бебето не са включени трите прегледа-узи на коремни органи, трансфонтанелна ехография и изследване на тазобедрените стави. А и е логично който плаща повече да получава повече, поне аз така мисля. Родих там секцио с избор на екип. Започнах посещенията си два месеца преди да родя и смея да твърдя, че лекарката, която избрах беше наясно със състоянието ми и действаше адекватно. Лично аз не смятам, че раждането е нещо, от което си струва да се пести. Има неща, които нямат цена.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #701 -: Май 17, 2014, 14:44:51 pm »
Crystal,

Не мисля, че точно в този форум някой би спестил нещо подобно ;)
Просто аз лично при предишните си две плащания за избор на екип не смятам, че получих и стотинка повече внимание от тези които не си бяха платили, дори няма как да знам кой ме е оперирал защото бях приспана... Т.ч. и без да пести човек трябва да знае за какво си плаща :)
Ако си се следил при лекаря преди това е съвсем друго. Говорим само за раждането...
И въпреки, че бих могла да си позволя да си платя всичко, все пак не значи че искам да го правя само защото мога... бих платила каквото трябва но за каквото получа ;)
В случая аз много искам да родя в Токуда, но наистина нямам никакво предпочитание за лекар и затова и аз като  rroshko бих платила да съм там и дори си бих доплатила за изследванията каквото е нужно, но е тъпо ако предлагат такава опция но тя не е използваема... Ако наистина се окаже така то по-добре да избереш предварително, така поне няма на място те да ти се дразнят и наистина да не получиш каквото се очаква...
*

    Crystal

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #702 -: Май 17, 2014, 16:27:19 pm »
Мисля, че има много голямо значение при кой лекар ще раждаш.Също така, мисля че е важно лекарят, при когото ще раждаш да се запознае със състоянието ти няколко месеца по-рано. Аз не съм с големи финансови възможности, но успях някак да отделя пари за това. Беше ми второ раждане, първото беше в Майчин дом 3 години по-рано.
« Последна редакция: Май 17, 2014, 16:30:15 pm от Crystal »
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #703 -: Май 17, 2014, 16:28:53 pm »
Имайте предвид, че ако раждате без избор на екип в Токуда, за бебето не са включени трите прегледа-узи на коремни органи, трансфонтанелна ехография и изследване на тазобедрените стави.
Crystal, аз мисля, че плащането за бебето е отделно от плащането за раждането.
Има си разширен неонатологичен пакет, който включва тези изследвания и струва 500 лв. за нормално раждане и 600 лв. за секцио. Цената е по-скъпа при секцио, защото майката, респ. бебето стоят по-дълго в болницата.
На мен ми излезна всичко 2300 лв. (1500 лв. раждане с избор на екип, 300 лв. епидурална упойка, 500 лв. неонатологичен пакет).

P.S. Да си допълня поста  :P
Изборът на екип със сигурност има предимства (друг е въпросът дали струват 700 лв. или повече или по-малко  :lol: А предимствата са:
1. Лекарят ти се занимава само с теб по време на раждането, а не наглежда едновременно и други родилки.
Ще дам пример. Аз раждах през нощта и моят лекар се случи на смяна. Аз му казах, че това е късмет, а той каза, че не е, защото предпочита изцяло да се занимава с неговия пациент, а така трябва да отговаря едновременно и за други. Така и беше наистина.
Едновременно с мен раждаха още две родилки. Преди да дойдат техните лекари, моят лекар сновеше между мен и тях. Поради тази причина мисля, че извикаха анестизиолог и ми биха по-късно епидуралната упойка, отколкото можеше.
След като дойдоха техните лекари, вече моят доктор беше 100% от времето с мен.

2. След раждането моят лекар идваше да ме вижда и се интересуваше персонално от моето състояние.
Минаваха разбира се и дежурните лекари, но при тях малко или много го има конвейрният принцип.
« Последна редакция: Май 17, 2014, 17:05:19 pm от 47 Smiles »
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #704 -: Май 17, 2014, 17:03:43 pm »
Лично аз не смятам, че раждането е нещо, от което си струва да се пести. Има неща, които нямат цена.
Crystal, въпроса не е до пестене, а до принцип. Щом имат опция без избор на екип, нека я прилагат.
Всеки има глава на раменете си и нека не трием сол на главите на хората, избрали нещо различно от нас.



*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #705 -: Май 17, 2014, 19:23:53 pm »
Смайлс,

Благодаря за подробната информация, точно теб щях да питам за мнение и без това ;)

Абсолютно съм съгласна с Ники - не става въпрос за пари, а за принцип. И темата мисля е за условия, впечатления и особености, а не дали даването на пари за всичко те прави по-добър и грижовен родител. Нека всеки сам си преценява. Лично мен този начин на разсъждение ми е неприятен, и пак подчертавам не защото аз не мога да си го позволя, а защото изкривява реалността, затова и спирам коментара тук. :)

*

    Crystal

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #706 -: Май 17, 2014, 21:04:09 pm »
Смайли, за бебето се плаща отделно, но от инфото на сайта на Токуда оставам с впечатление, че ако раждането е без избор на екип, пакетът за бебето е без допълнителните изследвания. Не знам може ли да се доплаща за тях.
Не виждам защо се слагат думи в устата ми. Казах си личното мнение и ще повторя пак ако трябва. А впечатлениятс си от Токуда вечe съм ги споделяла доста по-нагоре в тази тема. И е факт, че лекари от Надежда, например, препоръчват определени лекари от Токуда за раждане (с уточнението, че говоря за периодът преди да си направят своя болница, сега вече не знам дали припоръчват лекари от конкуренцията  :wink:).
« Последна редакция: Май 17, 2014, 21:23:09 pm от Crystal »
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #707 -: Май 19, 2014, 10:18:31 am »
Mousyt, точно това ми беше мисълта, че ако знаех че нямам друга опция щях да ги избера по внимателно лекар. Така или иначе съм решила да е Токуда по ред причини. Но наистина въпросът е принципен, даваш ли определена възможност, тя да не е само фиктивна. Не ми е проблем както казах лекарят, който ми води предродилната добър е и внимателен, просто се почувствах леко притисната, а това не ми е по вкуса. Но все пак не това е най-важното. А и вчера се наложи да отида спешно на преглед и на рецепцията преди мен имаше семейство с новородено пратени от друга болница точно в Токуда за неонатология, бебето хич не изглеждаше добре, което само ми потвърди за мен си, че съм направила добър избор на болница.
« Последна редакция: Май 19, 2014, 10:22:18 am от rroshko »
*

    Crystal

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #708 -: Май 19, 2014, 13:42:35 pm »
Рошко, мисля, че няма проблем да си запишеш час за друг лекар и да обсъдиш с него твоето раждане. Никой не може да те задължи да избереш него. Аз от опит мога да ти кажа, че в Майчин дом също не е да не се чустваш притисната  :wink: А за принципа-съгласна съм с теб, питай на рецепция има ли такъв вариант и осъществим ли е. Аз като раждах нямаше нито една жена, която да не си е избрала екип, така че нищо не мога да кажа.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #709 -: Май 19, 2014, 18:41:59 pm »
Ами аз питах, но не можаха да ми отговорят   :wink: Предвид термина ми и че имам два прегледа при определен лекар, както и факта че не си направих предварително проучване   :wink: не мисля да сменям лекаря. Но искам да ти благодаря за инфото Кристал, за да не съм неподготвена на финала  8) А и това, което каза че и в МД не е като да не те притискат ...само потвърждава избора  :P
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #710 -: Май 19, 2014, 19:13:54 pm »
Rroshko, наистина за всички доктори в Токуда има положителни отзиви.
Единствено знам, че някои те "подтикват" към секцио и нямат търпение за естествено раждане. Но ти след като така или иначе си се насочила към секциото, няма да имаш проблем с това.
В стаята след раждането бяхме 4 жени, всяка при различен доктор, и всяка беше доволна от нейния.
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #711 -: Май 19, 2014, 23:50:31 pm »
47 Smiles,

а един нетипичен въпрос....но само цената за раждането как ти я фактурираха - на куп или поотделно за раждане и за избор на екип?
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #712 -: Май 20, 2014, 03:38:40 am »
47 Smiles,

а един нетипичен въпрос....но само цената за раждането как ти я фактурираха - на куп или поотделно за раждане и за избор на екип?
Ох, не помня, че мъжът ми плаща.
Имаше 3 фактури, но как е била разделена сумата не знам. Като стане ще го питам спомня ли си...
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #713 -: Май 20, 2014, 10:46:21 am »
Следя темата с интерес въпреки,че съм доста далеч от раждането...като здравен работник точно заради това "притискане" за избор на екип се отказах да раждам в Шейново и МД мислех,че в Токуда нещата ще са по-различни,но след това,което изчетох май и там е така...аз съм на мнение,че един трябва да те следи и да те изражда независимо,че и аз съм инвитро,имах доста проблеми в началото и т.н. и сега след като вече си избрах лекар ще и се доверя и ще раждам живот и здраве във Вита,защото тя работи там при все,че знам,че най-добрата неонатология е в МД и Токуда дано не сбъркам с това си решение...и първият път така се следях и раждах при един лекар в МД,дундуркаше ме цяла бременност,всичко бе ОК и на раждането за малко да изпуснем бебето...преносих я 12 дни,предизвикахме раждането,нямах никакво разкритие,на петнадесетият час загуби тонове и вместо секцио,ми я извади с форцепс на пет см.разкритие...слава богу и тя и аз оцеляхме :lol:
*

    Crystal

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #714 -: Май 20, 2014, 11:20:03 am »
47 Smiles,


а един нетипичен въпрос....но само цената за раждането как ти я фактурираха - на куп или поотделно за раждане и за избор на екип?

Ако позволиш аз да отговоря, плащат се две фактури-една от неонатологията и една за раждането. Сигурна съм че бяха две, защото си ги платих собственоръчно  :D Аз стоях в болницата с 2 дни повече, отколкото се полага, но не съм доплащала нито за мен, нито за бебето.
« Последна редакция: Май 20, 2014, 11:23:10 am от Crystal »
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #715 -: Май 20, 2014, 15:26:08 pm »
Crystal,

Благодаря за отговора :) Ще се опитам да си обясня питането... по принцип знам, че са отделни от всяка отделна регистратура - от неонатология и от АГ. Питането ми е дали разделят пакетът "раждане в болницата" (да речем, че струва 800лв колкото е раждането без избор на екип) от пакетът "избор на екип", който е останалата част. Питането ми е, защото има някакъв минимален шанс от допълнително здравно да ми покрият разходите за престой и раждане в болницата, но няма да покрият избора на екип и разходите за бебето. Но за целта предполагам, че ще трябва да са разделени (то и те милите не знаят какво предлагат и искат, ама аз понеже имам известен опит с такива и гледам да си наредя нещата). Отделно по спомени имаше някакъв лимит на цената за избор на екип и респективно значи, че и те трябва може би да го отчитат отделно...  :ask:
*

    Crystal

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #716 -: Май 20, 2014, 15:46:33 pm »
Mousyt, не разделят раждането от избора на екип, фактурата е една. Не мога да си я намеря сега да видя какво точно пише, но не мисля, че пишеше избор на екип. Но най-добре питай долу на голямата регистратура, където се плаща накрая. С мен имаше две жени, на които застраховките им покриваха раждането и искаха някакви по-различни фактури-както искаш, така ще ти я напишат, стига да си платиш цялата сума  :D Така че първо питай застрахователя каква фактура иска, а после от болницата няма да имаш проблем да ти я дадат.
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #717 -: Май 20, 2014, 20:00:10 pm »
Моят мъж за съжаление не си спомня какво е пишело на фактурите и явно не сме ги запазили, но със сигурност бяха 3.
И аз мисля, че ще напишат каквото им кажеш, стига да го съгласувате предварително.
Лимитът за избор на екип е 900 лв., така че таксата на Токуда се вмества в него.
*

    Crystal

Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #718 -: Май 20, 2014, 22:26:38 pm »
Успях да си намеря фактурите, моите са две и това е положението  :D Едната е за 1500,  а другата-за 600. И на двете пише " допълнителни услуги, свързани с престоя на пациента в лечебното заведение".
*
Re: Раждането- къде и как ?
« Отговор #719 -: Май 20, 2014, 22:39:34 pm »
Много благодаря и на двете ви за отговорите :)
Имам време още достатъчно, та само проучвам :) Мисля като наближи да приказвам и с фонда и с болницата, защото знам че имат договор да работят заедно и може да мина без плащане направо... само да доплатя. И все пак да знам ;)