0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #60 -: Януари 05, 2011, 23:59:01 pm »
Цоп и аз в новата тема  :D
Имам си и аз дата за планово секцио - 26/01/2011, може да ме включите в списъчето
има и голяма вероятност да изпреварим датата според док. обаче аз се надявам да устискаме.
Двете бебета са вече доста пораснали, едното е над 2кг, другото 1.900.
Плацентите са ми 2-3 степен на зрялост, имам си и контракции вечер предимно, общо взето наближаваме финалната права и паниката е пълна  :)

*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #61 -: Януари 06, 2011, 02:13:40 am »
Имам една чуденка сега. При нас нали яко има хепатит А (в Стара Загора) и аз от празниците насам съм "под домашен арест", превантивно. Не илзизам, не се срещам с хора, не ходя по ресторанти и кафенета, пия бутилирана вода, заливам къщата с дезинфектанти, окапа ми кожата на ръцете от миене, такааа...  :lol:

Обаче ми е време за поредните изследвания - ПКК, урина, а и на 14.01. съм на преглед и е хубаво да ги нося. За целта обаче, трябва да се замъкна в една поликлиника, да се помотам между всякакви болни от знайни и незнайни болести, да ме боцнат /уж стерилно, ама.../ и това ми се вижда необоснован риск в момента. Нямам никакви оплаквания, налагащи спешни изследвания, а заради едната стойност на хемоглобин да рискувам да си лепна я хепатит, я грип точно сега - ми се струва направо глупаво. Последните ми такива изследвания са от края на ноември и резултатите бяха "като за учебник". Мисля си да поизчакам да мине пикът на тази хепатитна епидемия тук, че тогава да ходя по лаборатории. Трудно ми е да преценя кой е по-големият риск от двата.  :? Вие как бихте постъпили на мое място?
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #62 -: Януари 06, 2011, 02:28:19 am »
а по повод на пишкането нощем, не знам дали е възможно, но аз откакто спя с възглавница за бременни, която май вече бях казала е най-великото достижение на човешката цивилизация след контрацепцията и иксито, ставам доста по-рядко - веднъж и то рано сутринта към 5.30 часа. може би е свързано с спозата, в която спим?
гледах тези възглавници в сайтове, но много скъпи излизат 8O....50-60 паунда не ми се дават :(, за сега се барикадирах с едни дълги тесни възглавници и тях гушкам нощем, наистина е много по удобно :wink:

по-скоро са около 35-40 в мадъркеър и jojomamanbebe, dream jeanie се казва моята и става после за кърмене, така че си я ползваш повече от няколко месеца. сега си търся такава в бг, някой ако знае къде мога да си намеря, намерих само на спелт, те са по около 80 лева, но модела не е точно същия.
*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #63 -: Януари 06, 2011, 02:41:24 am »
Жбрул, аз на твое място бих изчакала - за седмица, две нищо няма да стане.

поуър, тази възглавница изправя ли се или си седи така в полукръг.
за тези, които ще си шият - моята има и на гърба една подпирачка - възглавничка с дебелината на дълга, но с дължина около 30-40 см, която е супер удобна и позволя да се спи и на двете страни. първо ти подкрепя гърба, второ като се обърнеш пак ти е опора за корема.

отивам на среща с възглавницата си.
аз да ви се оплача, вече почти месец не сме се виждали с бебето, чак на 21ви съм на ФМ, чудя се дали да отида на видеозон в бг, ама то е само една седмица преди видеозона тук.
*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #64 -: Януари 06, 2011, 02:45:27 am »
http://www.bumpsmaternity.com/Dream-Genii-Support-Pillow.html?utm_source=froogle&utm_medium=cpc

ето тук можете да видите как изглежда възглавницата има я в модъркеър. в този ред на мисли, има ли бг сайт на мадъркеър
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #65 -: Януари 06, 2011, 05:22:57 am »
Бобие, моля те ако имаш още сайтове с читави неща за бебета в англия, прати няколко линка, може и на лични, че мен започва да ме тресе треската по разглеждане на сайтове и магазини (освен babys'r'us други специализирани знаеш ли?). много ще съм благодарна.
Ами аз по случайно сложих английски сайт, защото чукнах моята ваничка и от там излезна читава снимка, за да ви я покажа. Идеята беше да се види хубаво хамака.  Аз съм в САЩ и от Babbie's R Us съм я купувала, но предполагам, че има подобни и при вас.

Боби


  
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #66 -: Януари 06, 2011, 09:51:47 am »
Здравейте, мами! Моят дълго чакан преглед мина вчера. Имаме си доста шавливо почти 7 см. бебче, което тежи 77 гр. Направихме и БХС - резултат другата сряда, та ще съм под напрежение. Всичко е в норма и бебенцето се развива прекрасно. Тъй като докторът доста се пошегува с нашето желание да разберем пола на детето, не сме сигурни дали ни е говорил сериозно. За сега сме момченце  :oops:, но и двамата с таткото не сме убедени, че е така. На 4 февруари няма да разсмиваме док и ще се надяваме да ни убеди.

Но, не може и без проблеми, ако изобщо се брои за проблем ниско разположената плацента, която освен това е и по-тънка. Не съм много компетентна по тези въпроси и не знам да се притеснявам ли. Докторът каза, че и кървене е възможно и нормално - да чукна на дърво за сега не ми се е случвало. И най-хубавата новина за сега - след седмица спирам утрогестана. Записах се и на женска консултация, сдобих се с толкова много направления за кръвни изследвания, от които нищо не разбирам, но мисля утре да отида в лабораторията да се допитам какви са и да ги действам (описани са само с кодове  :().
Честита нова тема и нека има повече мами в нея, все пак е едва януари!
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #67 -: Януари 06, 2011, 09:52:22 am »
Момичета пиша ви с треперещи ръце  :lol:
Тази сутрин в 5 часа нашето Маймунче е родила своя син Майкъл  :D

Роден на тази дата му пожелавам да е под щастлива звезда, да расте здрав, щастлив, умен и да прави бели  :lol:


След малко отивам в Честито да пускам тема  :D
« Последна редакция: Януари 06, 2011, 10:14:32 am от kriska »
*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #68 -: Януари 06, 2011, 10:02:09 am »
Добро утро!
Аз тази нощ спах с импровизираната възглавничка.Еееее,не че съм я шила нощеска.Просто навих на рулце одеалцето ,което имах предвид и си го подредих от едната страна.Много е добре,когато го гушнеш ,се чуствах сякаш съм си легнала по коремче,толкова стабилна ,но в същото време не бях.А пък като се завъртя на другата страна и се подпра на нея,сякаш съм по гръб,но отново не съм точно по гръб.

Жбрулче,съвсем права си за ватичката.Аз предложих одеалце,защото имам едно много хубаво нз Капаска.Подарък ни е още от сватбата,но не го ползваме, тъй като е голямо за пералнята ни и всеки път трябвана химическо да се носи.И вместо да му шия чаршаф ще го ползвам за бременнска възглавница....

А иначе ако има такива за по 20 лв-това вече е съвсем разумна цена.Това ми напомня на историятас ПУФОВЕТЕ,табуретките.Аз си направих две не по-лоши от готовите за да лв и двете.Хайде 30,защото трябва и плат за калъфа отгоре


Хубав ден!
*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #69 -: Януари 06, 2011, 10:06:12 am »
Ооо, боже, невероятна новина за четене в първото отваряне днес!!!! Ама че бърза маймунска работа! Страхотно, да й е честито, и живо, и здраво, и дебеличко, и изобщо - напълно маймунско :-)))
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #70 -: Януари 06, 2011, 10:11:27 am »
Ехееееее,браво бе Мънки! Да ти е жив и здрав Майкъл и да не прави чак толкова много бели!  :lol:
07.10.2009
*

    Velka

  • ***
  • 315
  • Това е моето Чудо!
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #71 -: Януари 06, 2011, 10:23:17 am »
Ехе, пак ни изненада това маймунче,честито ти така жадувано бебче Майкъл. Да е жив и здрав и много радост на мама и тати. Исе на тебе бързо възстановяване и те чакаме с новини от раждането.
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!





http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #72 -: Януари 06, 2011, 10:28:45 am »
Ееее, направо се просълзих като прочетох за Мънки :D
значе много бързат тези бебоци на последък :D,ама да са ви живи и здравички бързаковци :D
аз тая нощ сякаш осетих бебките 8O, едно мърдане .....все едно някво преплитане,ох....не мога да го обясня точно какво е :D, но беше много приятно :D
ама от коя страна и да се обърна, все го чуствах и то доста време, чак се разсъних :D, а през ноща една много рязка болка ма прободе от дясно...може и ритник да е било :D
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #73 -: Януари 06, 2011, 10:40:24 am »
Честит юнак на Маймунче!  :D
Jbrul, а има ли лаборатория, в която да отидеш малко по-късно, например към 10 ч, когато народа се е разотишъл. Аз не бих отишла в поликлиника. Лошото е, че има боцкане, а лаборантите не си сменят ръкавиците и не се мият след всеки пациент. Май най-разумно е да се изчака, но пък по ТВ казаха, че поне до февруари ще има пик на болните.
*

    Iffi.13

  • ****
  • 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #74 -: Януари 06, 2011, 10:43:27 am »
Момичета, не съм писала, защото се наложи да полежа малко в клиниката. Но засега нещата се закрепиха. Прокървих доста силно и ме прибраха  :? Вече съм у дома и съм по-спокойна.
Чудесна новина! Честито на Маймунче, Майкъл да расте здрав, красив и умен  :D
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #75 -: Януари 06, 2011, 10:53:29 am »
Милички здравейте..Искам да поздравя и тук Маймуната ни с раждането на своята чакана и жадувана рожба :) Да и е жива и здрава.. :) Честито!
И моята питанка..Прочетох че сте писали за така наречената тапа... Ами аз съм с леко кървене-което е по точно зацапване вече 4 ден..Ама първото беше зацапване си беше кръв кръв.Сега е по точно остатъчно по хартията след тоалетна-но пак розово.Според докито имам на разположение около седмица..Дали наистина е паднала тапата и колко време след падането и може да се задържи бебо.. Иначе болки нямам-контракции леки и от време на време по-силнички -да имам си! Но бях два дена по болници и не е нещо обезпокоително за да предизвиквам раждане или нещо от сорта..Снощи се изкъпах и пак си сложих нарочно бели гащички за да видя има ли червено...Имаше си и сега си слузи едно такова..какво ще ме посъветвате?
*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #76 -: Януари 06, 2011, 10:54:03 am »
И тук честито на Мънки. юНякой бебета бързат, моята мързеланка се бавиииииииии.
*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #77 -: Януари 06, 2011, 11:00:08 am »
Saraapl, това най вероятно е тапата ти..Може да изкараш според мен 3/4 дни,но ако е паднала цялата има опасност от инфектиране на околоплодния мехур(ако ти е чиста МБ,може и да не се случи).Моя съвет е да поддържаш връзка с лекаря си или да те приемат в болница,но това е по негова преценка.. Дано всичко мине успешно !
*
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #78 -: Януари 06, 2011, 11:08:30 am »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44666.0;topicseen ето темата, бяха две, но ги обединих, моля, не спамете тази.
Re: Тема на бременните № 71
« Отговор #79 -: Януари 06, 2011, 11:21:47 am »
О, сори за спаменето!
Отивам в другата тема да честитя на Маймунчето  :D
« Последна редакция: Януари 06, 2011, 11:28:36 am от krem2003 »